7 най-добри конструктори Lego

5/5 - (1 глас)

Игрите с конструктор са много забавен начин за малкото дете да развие своите умения за координация, способността да възпроизвежда форми и по-късно въображението и креативността.

Lego Duplo заема абсолютно специално място в категорията умни играчки за деца. Техните положителни ефекти върху въображението и сръчността на тези, които ги използват, са признати дори от специалисти. Разбираемо е обаче, ако не знаете как да намерите успешен комплект. Разгледайте списъка по-долу за някой от най-добрите конструктори лего.  Нашето предложение е Lego Duplo- влакът за рождения ден на мики и мини, средно голям комплект, който ще се радва на двоен успех, веднъж защото включва влак, а след това защото предлага герои от много обичания клуб на Мики Моус. А ако не сте много ентусиазирани от тази опция, имаме и резервно предложение: Lego Duplo – Моят първи камион с букви.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на Lego конструктор

легоИграта лего е най-известната игра в света по стандарт за качество. Поради тази причина предимството е, че независимо откъде купувате частите, те ще бъдат съвместими с други в същата възрастова група, т.е. части от един конструктор, могат да се използват за друг, от същата възрастова категория. Освен това лего игрите са подходящи за много широк диапазон от възрастови групи. Сигурни сме, че ако тази игра попадне в ръцете на възрастните, те няма да устоят и ще започнат да строят нещо.

Лего конструкторите са подходящи за подаръци за деца, поради всички качества, които развиват. Ако искате да видите още идеи за подаръи за деца, прочетете нашата статия от ТУК!

Поради дългата история на игрите лего, на пазара можете да намерите поредица от серии на различни теми. Тъй като е една от най-успешните играчки, няколко компании произвеждат този тип игра. Идеята, която е заложена в конструктора лего, е да развие умението за координация при децата. Развивайки това си качество, децата ще успяват да строят все по-сложни и по-сложни елементи. За да намерите най-добрата и забавна лего игра, разгледайте някои общи указания, свързани с този продукт:

Възраст, за която е подходящ комплекта Lego

Първо изберете комплект лего според възрастта на вашето дете. Този критерии наистина има значение, тъй като компанията производител променя размера на частите и сложността на структурата с нарастване на възрастовата категория.

Например комплектът Lego Duplo от големи и прости части може да бъде много скучен за 6-12 годишно дете. Играчките за деца на тази възраст са с много по-малки части. Конструкторът е по-сложен и направата му изисква повече търпение. Проверете етикетите за възрастта, написани на всяка опаковка лего!

Тема на комплекта Lego

лего фигуркиЛего игрите обикновено имат тема. Независимо дали става въпрос за филм ( Star Wars), известни герои (Spiderman, Ninja Turtles), градска структура (тип City Build) или село (Village Construction или Garden management). Серията Lego непрекъснато се лансира, развива се и се запазва винаги актуална.

Благодарение на стандартните размери на частите, независимо от закупената тема, играчките винаги могат да се съединяват по различни начини, като по този начин се оставя свободата на всяко дете да създаде своя собствена вселена.

Разбира се, все още можете да намерите части без тема, които подтикват детето да изгради нещо свое от нулата, но обикновено е много по-удовлетворяващо, когато въз основа на карта с указания детето успее да изгради нещо интересно, като например любим герой от филм.

Компании, които произвеждат играта

Поради успеха, с течение на времето няколко компании избраха да създават свои собствени играчки, подобни на lego. Много от тях (като Tyco, Mega Bloks, Minibrix или Tandem Bricks) са избрали да запазят стандартните размери, създадени от Lego, така че техните играчки да могат да се комбинират с вече известните части.

Компанията lego е призната в световен мащаб за качество и дори да платите малко повече, със сигурност ще се спокойни, че играчката ще бъде привлекателна и издръжлива във времето.

Аксесоари към закупения комплект

аксесоари за лего

Обикновено играчките лего съдържат редица допълнителни аксесоари като кораби, лодки, големи строителни дъски, планети, растителност, животни, хеликоптери и др.

Всеки закупен допълнителен аксесоар ще направи историята на конструктора много по-атрактивна и интересна. В допълнение детето ще бъде привлечено от играчките, а играта с тях ще бъде безопасна.

За да намерите мнения за най-интересните игри лего, можете да влезете в страниците на онлайн магазините. Разнообразието от комплекти и теми, както и често намалените цени със сигурност ще ви помогнат да закупите правилния комплект за вашето дете. Ако не сте доволни от качеството на продуктите, имате възможността да „възстановяване на сумата“.

Lego Duplo

лего дупло

Уникалната разлика между Lego и Lego Duplo е в размера. Комплектите на lego duplo са предназначени за най-малките потребители и са двойно по-големи от обикновеното лего. Това означава, че в абсолютна стойност всяка част от Duplo е 8 пъти по-голямо от своя аналог на лего. Това ги прави по-лесни за хващане и боравене от децата, но и по-безопасни, тъй като не могат да бъдат погълнати или вдишани.

За съжаление голямото количество материал, прави цената на тези играчки по-висока от обикновеното. Например комплект Duplo от 100 части струва колкото комплект Lego от 1000 части. Добрата новина е, че има абсолютна съвместимост между двата вида, така че няма да е необходимо да изхвърляте „бебешките“ комплекти, когато преминете към „истинските“, а можете да ги комбинирате, изпробвайки въображението си.

Първи стъпки с лего дупло

LEGO Duplo със сигурност е в списъка на най-предпочитаните играчки, предлагани на пазара. Те се търсят заради ползите, които носят и заради образователната си роля. Но с малко въображение те могат да се използват в много забавни учебни процеси. Нашият екип ви предлага няколко идеи, с които освен да се забавлявате, може и да учите с вашите деца.

Научи се да броиш
Вярно е, че можете да направите това по много начина, но LEGO Duplo ще ви даде възможност да построите сами числата. Не е никак сложно, не изисква кой знае какво въображение, усилия или умения от ваша страна, а детето с удоволствие ще избере желаните цветове за всяко число.

Научете буквите
Можете да научите големите печатно или малките печатно, можете да напишете азбуката с големи или малки букви. Освен това ще се радвате на много усмивки и добро настроение. По-големите също така могат да пишат кратки думи.

Друг вариант на тези LEGO игри е този, в който залепвате върху всяка част малък стикер, върху който пишете главна или малка буква. Детето трябва да намери и „свърже“ кубчето с главна буква, с това с малка буква.

Сортирайте и научете цветовете

Тъй като кубчетата са с различни цветове, може да ги учите, също и да разделяте различните цветове в различни кубчинки. Освен това е по-забавно от другите, защото всички кубчета в група могат да направят огромна кула.

Сортирайте форми и размери

Игрите за сортиране са много важни в определен възрастов диапазон, и няма причина да се фокусирате само върху цветовете. Можете също така да сортирате частите според броя на дупките, които имат.

Комбинирайте с пластелин

Пластилинът е друга любима играчка на много деца. Можете да използвате Duplo частите, за да създадете отпечатъци от пластилин, които след това да използвате в творчески дейности.

Чести въпроси за LEGO Duplo

Колко струва LEGO Duplo?

Цената на такъв комплект е в пряка зависимост от неговата сложност, но и от темата, която сте си избрали. Можете да изберете малък комплект, който по някакъв начин допълва големите тематични комплекти, което ще  ви излезе по-евтино от LEGO Duplo Large. Това е увеселителен парк, за който ще платите по-висока цена.

От друга страна, ако предпочитате да включите възможно най-много изобретателност в играта си или ако сте запалени по Duplo,  можете да инвестирате в комплект без тема.

Има ли LEGO Duplo с пожарникари?

Това е много вълнуваща тема за децата, така че LEGO нямаше как да не включи такъв продукт за най-малките си фенове. Можете да закупите LEGO Duplo Пожарна кола на страхотна цена, комплектът от 21 части включва пожарна кола с чекмедже, което се отваря, със стълби, звуци и светлини, огнена фигурка, фигурка на дете и фигурка на котка, които се забиват в горната част от дървото. А всичко това, ще построите сами.

Мога ли да намеря LEGO Duplo игри онлайн?

Днес, когато децата са много по-свързани с технологиите, отколкото в миналото. За  това лего им предоставя подходящи за възрастта им платформи за игри, включително Duplo в своята колекция. На този адрес можете да намерите няколко приложения с тема LEGO Duplo Trains и LEGO Duplo Town, които ще забавляват вашите деца. И ако сега са големи, можете да намерите например онлайн игри с герои на Дисни, на същия сайт.

Кое е най-подходящото LEGO Duplo за момичета?

лего за момичета

Най-подходящият комплект със сигурност е този, който ще отговаря на интересите и желанията на детето. Сред най-търсените комплекти лего за момичета са Увеселителен парк , Пицария Град , Уютен бутик Мини Маус , Около света или Партито на Бел . С други думи, невъзможно е да направите грешка, ако разгледате една от тези опции.

Кое LEGO Duplo е по-подходящо за момчета?

Отново, най-лесният начин е да направите информиран избор, тоест когато сте наясно с интересите и желанията на детето, което ще се възползва от този продукт. На ваше разположение са няколко варианта, с които ще успеете дори и да не познавате много добре въпросното мъниче: Космическите приключения на Майлс, приключенията на Спайдърмен и Хълк , jurassic world tower T. Rex за деца, запалени по динозаврите. Shooting Pavilion , по-интерактивна играчка от повечето комплекти Duplo.

Ако сте момче, запалено по влаковете, най-популярният вариант (и по-скъп, между другото, предвид сложността му) е Deluxe Train Set (включва рекорден брой от 100 броя). Или можете да попълните съществуваща колекция с комплект на железопътни релси , товарен или парен влак . Можете също така да допринесете за колекция от строителни машини, друга тема от голям интерес: комплектът Голяма строителна площадка може да бъде завършен с камион и верижен багер , например. Полицейският участък е напълно съвместим с  полицейския патрул. Също така имате възможност да допълните комплектите ферма с трактор с ремарке или да инвестирате в хубава състезателна кола – всичко зависи от вашия бюджет и въображение.

Най-добри конструктори лего – нашите препоръки

1. Lego Duplo – влакът за рождения ден на мики и мини

лего дупло Мини и МикиАко говорим за комплект Lego Duplo на добра цена, този вариант е труден за съпоставяне, като ниво на ентусиазъм, което е в състояние да събуди в сърцата на децата. Ето защо нашият екип смята, че Мики и Мини не могат да бъдат пренебрегнати в този контекст.

Продуктът е особено подходящ за начинаещи, въпреки че страстта към двата персонажа продължава дълго време в детството. Включва само 22 части, което го прави много достъпен дори за най-малките потребители, които ще имат удовлетворението да се научат сами да построят конструктора.

И тъй като двете известни мишки познават по-добре от всеки друг страстите на децата, годишнината им ще се проведе в модерен влак, с тухлени вагони, украсени с числата от 1 до 5 и специални тухли за подаръци. Така комплектът е подходящ да се предлага и на рождения ден на детето, което ще може да научи числото, показващо възрастта, която навършва, а специални гости ще са Мики и Мини.

Предимства:

 • Комплектът е подходящ за най-малките деца, начинаещи в тайните на Лего Дупло.
 • Включва малък брой части и двете фигурки Мики и Мини.
 • Има части с числа от 1 до 5 за повече забавни опции.

Недостатъци:

 • За да може въображението ви да се прояви на воля, ще трябва да попълните колекцията си с други комплекти.

ВИЖ ТУК

2. Lego Duplo – Моят първи камион с букви

лего дупло моят пурви камион с буквиАко сте готови да инвестирате в евтини и добри комплекти LEGO Duplo, този продукт напълно отговаря на вашите очаквания, като същевременно се занимава с тема, обичана от всички деца, и доставя на родителите удовлетворението да учат своите малки на различни умения.

Става дума за многоцветно влакче LEGO Duplo, с помощта на което детето ще се научи да брои до 10 и да разпознава числата. Комплектът включва 36 части с качеството, с което вече сте свикнал. Частите лесно се сглобяват, за да се създаде локомотивът с 3 вагона. Освен това комплектът включва 3 сладки фигурки, две човечета и коте.

Предвид малкия брой части и сравнително опростената тема, продуктът е подходящ за възраст от една година; производителят го препоръчва за деца до 5-годишна възраст.

 

Предимства:

 • Подходящ за деца от 1 година;
 • Учене на букви и числа;
 • Влючва 36 части;

Недостатъци:

 • Буквите не са на български език, а на английски, за това може да се закупи на по-късен етап.

ВИЖ ТУК

3. Lego Ninjago – Градска градина NINJAGO

лего нинджагоТози изключително впечатляващ модел със сигурност ще развълнува феновете на NINJAGO от всички възрасти: кула, пълна с носталгия, която по-възрастните строители могат гордо да покажат, и свят на възможности за игра за най-малките. Гигантският комплект съдържа 5685 части, така че родителите могат да се насладят и на строително изживяване, изпълнено с удовлетворение, създавайки емоционални връзки с децата си.

Сензационен комплект NINJAGO City Gardens за игра и изложба. С 20 минифигурки, включително Кай, Зейн, Коул Урбан, Ронин, Хай и Тито. Етажите включват магазин за сладолед, контролна зала за нинджи и музей. Включва златна мини-фигурка Wu Legacy за 10-годишнината от света на NINJAGO. Комплектите LEGO NINJAGO предлагат невероятно конструктивно и игрово изживяване. От 1958 г. LEGO тухлите се произвеждат от най-висококачествени материали. LEGO тухлите отговарят на най-високите стандарти за безопасност. Комплектът е с размери над 73 см височина, 44 см дължина и 33 см ширина. Този продукт е подходящ за деца над 14 години.

Предимства:

 • Идеален за изложби;
 • Идеален за малки и големи;
 • 360 градусов конструктор;
 • 3 етажна конструкция.

Недостатъци:

 • Висока цена;
 • Нужно е голямо търпение, за да се построи.

ВИЖ ТУК

4. Lego Technic – Ducati Panigale V4 R 42107

лего техникСтил, изтънченост, изпълнение. С невероятен външен вид, този LEGO Technic 42107 Ducati Panigale V4 R улавя духа и дизайна на оригинала. Това е първият модел мотоциклети в историята на LEGO Technic, който включва скоростна кутия за изследване на различни скорости и техники. Други невероятни функции, включително управление, предно и задно окачване за реалистично движение, плюс предни и задни дискови спирачки.

Изграден в сътрудничество с Ducati, този конструктивен комплект LEGO Technic създава идеалния колекционерски артикул за фенове на мотоциклети. 2-степенна скоростна кутия за различни техники на шофиране. Предното колело се върти, плюс предни и задни дискови спирачки. Със своите 646 части, този страхотен комплект предлага завладяващо строително предизвикателство за феновете на LEGO Technic. Лего конструктора е подходящ за деца между 10 и 13 години, но това не означава, че и по-големите не могат да помогнат в направата му.

 

Предимства:

 • Изработен в сътрудничество с Ducati;
 • Колекционерски артикул;
 • Скоростна кутия и спирачки;
 • Подходящ за малки и големи.

Недостатъци:

 • Може би някой деца не биха се справили без помощта на родител.

ВИЖ ТУК

5. Lego Star Wars – Imperial TIE Fighter 75300

лего междузвездни войниImperial TIE Fighter е част от известната серия LEGO с тема Star Wars и има препоръка за деца от 8 години.

Тази мини версия на известния кораб включва 432 различни части и мини фигурки на някой от героите.

Постройте свой собствен имперски TIE Fighter и пресъздайте вълнуващите екшън сцени от класическата трилогия Star Wars™. Скочете в пилотската кабина при пилота и започнете мисията си. Оглеждайте се за космически кораби на Бунтовниците и стреляйте с пружинените оръдия. А после обединете сили със Stormtrooper и NI-L8 Protocol Droid в наземните битки и си пробийте път с огън до победата.

Той е част от дълга и известна поредица на тема Междузвездни войни. Може да се комбинира с други части от същата тема.

 

Предимства:

 • Подходяща за деца над 8 години;
 • Може да се комбинира с други части от темата;
 • Има обучителен характер.

Недостатъци:

 • Темата „Междузвездни войни“ е сложна и може да не се хареса на всяко дете.

ВИЖ ТУК

6. Lego Harry Potter- Hogwarts Castle 71043

лего Хари ПотърИзследвайте магията на замъка Хогуортс! Добре дошли в емблематичния замък Хогуортс LEGO Хари Потър 71043! Изградете и покажете този детайлен LEGO модел в микромащаб, с над 6000 части. Открийте стаи със сложни детайли, кули и класни стаи, както и много други скрити елементи и сцени от филмите за Хари Потър. Населете замъка с 27 микрофигурки, включително Хари, Хърмаяни и Рон, заедно с различни бляскави аксесоари и артефакти, след което завършете магическото изживяване с къщичката на Хагрид и Whomping Willow.

Също така сглобете летящата кола Ford Anglia. С подвижни стълби, оловни прозорци и много други. Промъкнете се в стаята на тайните, за да се биете с Базилиска. Намерете кули, стаи, класни стаи и други.

Включва 4 минифигури: Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Salazar Slytherin и Rowena Ravenclaw, с поставки за минифигурките.

 

Предимства:

 • Част от поредицата на Хари Потър;
 • Подходящ  за тийнеджъри над 16 години;
 • Движещи се и местещи се елементи.

Недостатъци:

 • Прекалено голяма възрастова граница, което отнася продукта, по-скоро за подрастващи деца.

ВИЖ ТУК

7. Lego Disney – Елза и ледената конюшня на Нок 43209

лего дисниКомплектът за игра е подходящ за деца на възраст 4+ и развива самочувствието им с прекрасно игрово изживяване. Полезните тухлички за начинаещи осигуряват на малките стабилна основа за изграждане. Всичко започва с конструкцията и не свършва дотук.

Конструкторите LEGO са чудесен начин родителите да споделят забавлението от строенето с малките. Не се притеснявайте, ако дори възрастните нямат опит с конструкторите LEGO – децата могат да поемат контрола върху конструкцията, защото този комплект включва илюстрирани инструкции, които ще улеснят процеса на конструиране за деца, които в момента се учат да четат.

Комплекта влючва два персонажа – Елза и Нок. Като по този начин насърчава грижата към животните. За разлика от повечето комплекти, този се сглобява бързо, което позволява повече време за игри.

 

Предимства:

 • Комплектът LEGO® Disney отговаря на строгите стандарти за безопасност.
 • Комплектите 4+ помагат на децата да развиват умения, които ще ги подготвят за започване на училище;
 • Конструктивна играчка, с която децата и техните семейства могат да играят заедно;

Недостатъци:

 • Комплектът е подходящ за малки деца.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.