10 идеи за подарък на дете

Когато говорим за избор на подходящ подарък, не смятаме, че има по-приятна, забавна и носеща радост задача от това да изберете нещо, което ще донесе щастие на едно дете. Днес имаме късмета да живеем във време, в което детските играчки са в пълно съответствие със света около нас – модерни, цветни, интересни, развиващи въображението, иновативни, истинско пиршество за сетивата. А често се случва и на нас, възрастните, да се прехласнем по някоя от безбройните чудни детски играчки – до такава степен интерактивни и занимателни са те днес.

И макар да ни е изключително трудно да посочим най-добрите (поне според нас) подаръци за дете, след дълги дебати и безсънни нощи (хаха) се спряхме на ето тези видове, които, забележете, лесно ще намерите на едно място. И нека се разберем: нямаме фаворит и артикулите не са подредени спрямо това колко са прекрасни… или не. Просто номерирането предполага, все пак, да има подреденост:

  1. Детско колело

детско колело за подарък на детеЕ, тук няма никакво място за съмнение: детското колело е обект на много въжделения и блянове. Преди рождения ден, при писането на писмото до Дядо Коледа, преди всеки празник, на който малкото си знае, че ще има подаръци. Или ако просто детето искрено ни е помолило, ей така, без повод. Ето ви прекрасна възможност да му подарите радост. И здраве. От най-ранна детска възраст детето трябва да се движи, защото движението е живот. Това, разбира се, е обект на съвсем отделна статия. И да, вярно е, любовта не се измерва в подаръците, които даваме на децата си, но те пък са прекрасна възможност да им го кажем по още един начин, а не само с думи.

Вижте най-популярните детски колела в eMAG

 

2. Интерактивни детски играчки

Интерактивни детски играчки за подаръкАко детето ви е все още съвсем мъничко, то ще искате да заложите на интерактивните бебешки играчки. То са цветове и форми, то е чудо. Хубаво е да сте наясно, че те са интегрална част от детското израстване: развиват сензорните възприятия, фината моторика, въображението на детето и още много. Повод са и да прекарате ценно време с вашето мъниче, в което заедно с интерес ще изучите как точно се борави с всяка една от тези играчки, по които мъничките деца, гарантираме ви, моментално ще се прехласнат.

Вижте най-добрите интерактивни детски играчки в eMAG

3. Детски конструктори

Детски конструктори за подаръкЕто ви още една прекрасна идея за подарък. Конструкторите са изцяло съобразени с възрастта на детето – има такива с много големи елементи, но малко на брой елементи, предназначени за най-малките, преминава се през различни размери и броеве части и се стига чак до конструкторите, които могат да се окажат и супер сложни за повечето възрастни. Имате прекрасната възможност да избирате между безброй много теми, цветове и големини. Както се казва, само въображението ви може да бъде лимитът на това какъв точно конструктор ще изберете за детето си. Освен това конструкторът е нещо, което може да събере цялото семейство около масата – идеален вариант да избягате от забързаното ежедневие и да прекарате време заедно.

Страхотни детски конструктори в eMAG

4. Плюшени играчки

Детски играчки - мечетаАми че те са любими на всички деца: мекички, гушкави, симпатични. Не са рядкост случаите, в които детето до такава степен се привързва към своя плюшен приятел, че той става неизменен спътник през деня, че и през нощта. Моят син, който скоро става на четири, например си има плюшено мече-раничка (оттам и името му „Мечо-раничка”), който е като залепен за него, а вечер е обект на непрестанно гушкане и радост. Помислете какво харесва вашето детенце, има ли си някакво любимо животинче. Убедени сме, че на каквото и да спрете избора си, плюшената играчка ще предизвика въодушевление и хиляди прегръдки. Въпреки симпатичността и гушкавостта им обаче, много важно е да запомните, че плюшените играчки имат и недотам приятното свойство да се набиват с прах. Спестете си главоболията (развиване на алергии и т.н.) и ги перете редовно заедно с другите дрешки на детенцето.

Най-забавните детски плюшени играчки

5. Детски кухни и аксесоари

Не си падаме по стереотипите. Но, колкото и да ми е трудно да призная, и аз до скоро смятах, че този тип играчки са предназначени повече за момиченцата. Е, да ама не. Наскоро бяхме на гости на приятелката (!) на сина ми и, видите ли, оказа се, че нейната кухня за кукли буди у сина ми по-голям възторг и интерес, отколкото смятах аз. То като се започна: едно готвене, забъркване, рязане, стъргане, разделяне на порции. Не е за разправяне. А след това, ако си мислите, че с приготвянето на манджата, нещата приключиха – лъжете се доста. Продължи се с вземането на поръчките, още готвене, сервирането, напитките. И така… няколко часа. Та, ако решите да вземете на детето си, независимо дали е момче или момиче, подобен подарък, мисля, че определено ще успеете да ангажирате вниманието му и да му подарите много, много часове весели игри.

Готини детски кухни в eMAG

6. Детски кукли

Детски кукли Барби - подарък за детеЕ, тук вече смело можем да кажем, че те са запазена територия за момиченцата. Не че едно момченце не би могло да си играе с тях, но май не е много добра идея изрично да му се прави такъв подарък. И тук има огромен избор от видове кукли: има бебета, за което момиченцето може да се грижи, има интерактивни кукли, които ходят и говорят, има принцеси или любими героини от анимационните филмчета. Тук вече вие най-добре знаете какво ще хареса вашето момиченце.

Най-популярните кукли в eMAG

7. Детски работилници и маси

И тук има доста какво да се каже: тези играчки, разбира се, са за по-големите дечица, на около три и повече години, и отново имат прекрасната функция да развиват както въображението, така и фината моторика на детето. Занимателни са и то много, а възторгът за детето да има „като на тати инструментите” не е никак за подценяване.

Детски работилници и маси в eMAG

8. Детски батут или трамплин

Детски батут и трамплин за детски подаръкИли и двете. Тук може и да ви потрябва къща с двор, но какво ви пречи да го замъкнете и в парка за няколко часа? И така: който е имал щастието да бъде около дете когато то расте със сигурност знае едно нещо: детската енергия е нескончаема, безкрайна и необуздана сила. Особено ако им давате повечко сладки нещица. Шегата настрана, но си е така. Детето има много повече енергия от нас, възрастните, а това неминуемо винаги подтиква към подвизи. Закупуването на батут или трамплин (или и двете) е повече от прекрасен начин да канализирате тези подобни на водопад потоци от енергия. И ситуацията е напълно win-win. Повечето деца обожават да подскачат, а вие им дарявате възможността да го направят в напълно безопасна за тях среда – на мекичко и удобно място. От друга страна и вие сте доволни – вместо да търчи като обезумяло навън, а вие с мъка да търчите след него, притеснявайки се, че все някога ще се претрепе в този бесен галоп, щастливо седите отстрани с чаша сок в ръка (или пък с нещо по-силничко). Какво ви казахме – пълен win-win.

Страхотни батути и трамплини може да видите тук

9. Детски къщи и палатки

Детски къщи и палатки за подарък на детеИ тук сме в ситуацията за къща с двор, но някои от по-малките варианти са идеални и за апартамент. Вижте само какво разнообразие от цветове и форми, няма как да не си харесате поне една от предлаганите опции. Тоест, детето да не я хареса. Мога само да ви кажа, че едни приятели имаха типи с тунел, водещ до по-малко типи. При едно от гостуванията ни (те имат две деца, ние едно) така и не разбрахме, че има деца в съседната стая. Толкова бяха погълнати от долазването от едното типи до другото.

Вижте страхотни детски къщички и палатки в eMAG

10. Пъзели

Пъзели за деца - детски подаръкЕ, няма как да не си призная, че и на мен са ми любими. Няма смисъл да споменаваме изобилието от варианти, тук, както се казва, има за всекиго по нещо. И аналогично на конструкторите, могат да съберат цялото семейство заедно. Също като конструкторите са идеални и за дните, в които времето е лошо и не можете да излизате навън. А бонусът е, че накрая може да си ги рамкирате и окачите на стената.

Още детски пъзели

Надяваме се, че сме ви били поне мъничко полезни с тази статия. Каквото и да изберете обаче, независимо дали е включено в нашата класация или не, със сигурност вашият най-голям подарък ще бъде щастливото и игриво пламъче в очите на детенцето, което ще зарадвате.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.