15 идеи за детски подаръци

5/5 - (1 глас)

Когато говорим за избора на подходящи детски подаръци, не смятаме, че има по-приятна, забавна и носеща радост задача от това да го зарадвате. Все пак това е нещо, което ще донесе щастие на едно дете. Днес имаме късмета да живеем във време, в което детските играчки са в пълно съответствие със света около нас – модерни, цветни, интересни, развиващи въображението, иновативни. А често се случва и на нас, възрастните, да се прехласнем по някоя от безбройните чудни детски подаръци.

И макар да ни е изключително трудно да посочим най-добрите (поне според нас) подаръци за дете, се спряхме на ето тези видове. Тях лесно ще намерите на едно място. И нека се разберем: нямаме фаворит и подаръците не са подредени спрямо това колко са прекрасни… или не.

1.Детско колело

детско колело за подарък на детеЕ, тук няма никакво място за съмнение: детското колело е обект на много въжделения и блянове. Преди рождения ден, при писането на писмото до Дядо Коледа. А може и преди всеки празник, на който малкото си знае, че ще има подаръци. Или ако просто детето искрено ни е помолило, ей така, без повод. Ето ви прекрасна възможност да му подарите радост.От най-ранна детска възраст детето трябва да се движи, защото движението е живот. Това, разбира се, е обект на съвсем отделна статия. И да, вярно е, любовта не се измерва в подаръците, които даваме на децата си, но те пък са прекрасна възможност да им го кажем по още един начин, а не само с думи.

ВИЖТЕ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ ДЕТСКИ КОЛЕЛА

2. Интерактивни детски подаръци

Интерактивни детски играчки за подаръкАко детето ви е все още съвсем мъничко, то ще искате да заложите на интерактивните бебешки играчки. Тези играчки са в различни форми и цветове, за да може вашето мъниче да опознае заобикалящия го свят. С помощта на тези играчки малките развиват сензорните възприятия, фината моторика, въображението на детето и още много. Повод са и да прекарате ценно време с вашето мъниче, в което заедно с интерес ще изучите как точно се борави с всяка една от тези играчки. Можем да ви гарантираме, че моментално ще се прехласнат, а и най-вероятно вие също!

ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ ИНТЕРАКТИВНИ ДЕТСКИ ПОДАРЪЦИ

3. Детски подаръци – конструктори

Детски конструктори за подаръкЕто ви още една прекрасна идея за подарък. Конструкторите са изцяло съобразени с възрастта на детето – има такива с много големи елементи, но малко на брой елементи, предназначени за най-малките. Преминава се през различни размери и броеве части и се стига чак до конструкторите, които могат да се окажат и супер сложни за повечето възрастни. Имате прекрасната възможност да избирате между безброй много теми, цветове и големина. Както се казва, само въображението ви може да бъде лимитът на това какъв точно конструктор ще изберете за детето си. Освен това конструкторът е нещо, което може да събере цялото семейство около масата. Те със сигурност са идеален вариант да избягате от забързаното ежедневие и да прекарате време заедно.

СТРАХОТНИ ДЕТСКИ КОНСТРУКТОРИ

Дървени конструктори

детски подаръци- дървени конструкториИскаме да ви напомним за все по-предепочитаните детски конструктори, а именно дървените конструктори. Както знаете, все повече проучвания правени върху детските играчки, показват наличието на вредни вещества в пластмасата, от която се правят играчките. По тази причина ние ви приканваме да замените играчките на детето си, с дървени такива. Те са много по-здрави, интерсни, а доста по-благоприятни за здравето на детенцето ви! Освен конструктори на пазара вече све предлагат много детски играчки от дървен материал.

ДЕТСКИ ПОДАРЪЦИ – ДЪРВЕНИ КОНСТРУКТОРИ

4. Плюшени играчки

Детски играчки - мечетаАми че те са любими на всички деца: мекички, гушкави, симпатични. Често детето до такава степен се привързва към своя плюшен приятел, че той става неизменен спътник през деня, че и през нощта. Моят син, който скоро става на четири, например си има плюшено мече-раничка (оттам и името му „Мечо-раничка”), който е като залепен за него. Дори и вечер е обект на непрестанно гушкане и радост. Помислете какво харесва вашето детенце, има ли си някакво любимо животинче. Убедени сме, че на каквото и да спрете избора си, плюшената играчка ще предизвика въодушевление и хиляди прегръдки. Въпреки симпатичността и гушкавостта им обаче, много важно е да запомните, че плюшените играчки имат и недотам приятното свойство да се набиват с прах. Спестете си главоболията (развиване на алергии и т.н.) и ги перете редовно заедно с другите дрешки на детенцето.

НАЙ-ЗАБАВНИТЕ ДЕТСКИ ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ

5. Детски подаръци – кухни и аксесоари

детски подаръци детска кухняНе си падаме по стереотипите. Все пак колкото и да ми е трудно да призная, и аз до скоро смятах, че този тип играчки са предназначени повече за момиченцата. Наскоро бяхме на гости на приятелката (!) на сина ми. И видите ли, оказа се, че нейната кухня за кукли буди у сина ми по-голям възторг и интерес, отколкото смятах аз. То като се започна: едно готвене, забъркване, рязане, стъргане, разделяне на порции. А след това, ако си мислите, че с приготвянето на манджата, нещата приключиха – лъжете се доста. Продължи се с вземането на поръчките, още готвене, сервирането, напитките. И така… няколко часа. Та, ако решите да вземете на детето си, независимо дали е момче или момиче, подобни детски подаръци. То определено ще успеете да ангажирате вниманието му и да му подарите много, много часове весели игри.

ДЕТСКИ ПОДАРЪЦИ- КУХНИ И АКСЕСОАРИ

6. Детски кукли

Детски кукли Барби - подарък за детеТе са модерни, сладки са, интерактивни са и са сред най-търсените коледни подаръци за момичета  Не че едно момченце не би могло да си играе с тях, но май не е много добра идея изрично да му се прави такъв подарък. И тук има огромен избор от видове кукли: има бебета, за което момиченцето може да се грижи, има интерактивни кукли, които ходят и говорят. Да не забравяме, че съществуват принцеси или любими героини от анимационните филмчета. Тук вече вие най-добре знаете какво ще хареса вашето момиченце.

НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ ДЕТСКИ КУКЛИ

7. Детски подаръци – работилници и маси

детски подаръци - работилници и масиИ тук има доста какво да се каже. Тези подаръци за деца отново са направени, съответно възрастта на детенцето ви. Продават се по категории за различни възрасти, като започват с минимума от една годинка. Там разбира се нещата са много по опростени. Отново имат прекрасната функция да развиват както въображението, така и фината моторика на детето. Занимателни са, а възторгът за детето да има „като на тати инструментите” не е никак за подценяване.

ДЕТСКИ ПОДАРЪЦИ – РАБОТИЛНИЦИ И МАСИ

8. Детски батут или трамплин

Детски батут и трамплин за детски подаръкИли и двете. Тези детски подаръци са по-скоро насочени за къща с двор, но какво ви пречи да го занесете и в парка за няколко часа? И така, който е имал щастието да бъде около със сигурност знае едно нещо: детската енергия е нескончаема, безкрайна и необуздана сила. Особено ако им давате повечко сладки нещица. Шегата настрана, но си е така. Детето има много повече енергия от нас, възрастните, а това неминуемо винаги подтиква към подвизи. Подаряването на батут или трамплин (или и двете) е повече от прекрасен начин да помогнете на детето да изразходи тази кипяща енергия. И ситуацията е напълно win-win. Повечето деца обожават да подскачат, а вие им дарявате възможността да го направят в напълно безопасна за тях среда – на мекичко и удобно място. От друга страна и вие сте доволни – вместо да търчи като обезумяло навън, а вие с мъка да търчите след него, притеснявайки се, че все някога ще се претрепе в този бесен галоп. Щастливо седите отстрани с чаша сок в ръка (или пък с нещо по-силничко). Какво ви казахме – пълен win-win.

ДЕТСКИ БАТУТИ И ТРАМПЛИНИНИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

9. Детски къщи и палатки

Детски къщи и палатки за подарък на детеИ тук сме в ситуацията за къща с двор. Има и по-малки варианти, които саа идеални и за апартаменти. Вижте само какво разнообразие от цветове и форми, няма как да не си харесате поне една от предлаганите опции. Тоест, детето да не я хареса. Мога само да ви кажа, че едни приятели имаха детска къща с тунел, водещ до по-малки къщички. При едно от гостуванията ни (те имат две деца, ние едно) така и не разбрахме, че има деца в съседната стая. Толкова бяха погълнати от този лабиринт…

ВИЖТЕ СТРАХОТНИ ДЕТСКИ КЪЩИЧКИ И ПАЛАТКИ

10.Детски подаръци – пъзели

Пъзели за деца - детски подаръкМоже би най-любимият подарък, който никога няма да излезе от мода, редпочитан от малки и големи.Е, няма как да не си призная, че и на мен са ми любими. Няма смисъл да споменаваме изобилието от варианти, тук, както се казва, има за всекиго по нещо. И аналогично на конструкторите, могат да съберат цялото семейство заедно.  Да не забравяме и колко развиват мозъчната дейност, мисленето, креативността, а също и помагат за превенция на Алцхаймер и деменция. Също като конструкторите са идеални и за дните, в които времето е лошо и не можете да излизате навън. А бонусът е, че накрая може да си ги рамкирате и окачите на стената.

ОЩЕ ПЪЗЕЛИ ЗА ДЕЦА

11.Безжични слушалки, защото понякога детето има нужда от уединение

детски подаръци слушалкиТова е подарък за по-порастнали деца, които се инртересуват от техниката и технологията. Обичаме музиката на всяка възраст и едно дете, свикнало с нея, ще развие своята култура и интелигентност. Безжичните слушалки са отлични и ценени подаръци за децата на Дядо Коледа , независимо дали са по-големи или тийнейджъри. С тяхна помощ те ще се радват на любимите си изпълнители по всяко време. Такива подаръци се избират от утвърдени марки, защото не искате мъничето да има проблеми със свързването с лаптопа или телефона, или да държи много малко батерията, което ще ги захвърли в някой ъгъл.

Вижте нашите съвети при избора на подходящи слушалки за вашето дете ТУК!

ИДЕИ ЗА ДОБРИ СЛУШАЛКИ МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК

12.Детски подаръци – плажни играчки

детски подаръци плажни играчки

Лятото е любимият сезон на малките. С лятото идва ваканцията, летните игри пред блока, на гости при баба и дядо и разбира се почивката с мама и тати. Е всяко дете обича водата, но още по-забавно е когато там има и любимите играчки. Сещате се всички – патета, водни пистолети, камиончета, кофички, лопатки и т.н. Този тип подарък е подходящ ако детето има рожден ден през лятото, ако имате басейн вкъщи, или просто така без повод. Факт е, че децата най-много се забавляват когато става въпрос за вода!

ВИЖТЕ ИДЕИ ЗА ПЛАЖНИ ИГРАЧКИ ТУК

13.Детски играчки- роботи

Детски подаръци роботиИнтерактивен робот за играчки е най-доброто съвременно забавление за деца от всякаква възраст. В крайна сметка, това не е просто ярка фигура, която може да отвлече вниманието на дете от телевизионния екран. Такава играчка може не само да забавлява детето за дълго време, но и им помога да открият нови аспекти на възможното, да реализират своите таланти и да научат много.

Дори и най-простите и достъпни играчки-роботи допринасят за развитието на мисленето и наблюдението. В допълнение към това и много важно умение за всеки съвременен човек – способността да се справя с технологиите. За разлика от обикновените играчки – статични и често губещи от виртуални игри и телевизия, повечето роботи не само привличат вниманието с оригинални специални ефекти, но и постепенно учат неспокойното използване на различни бутони, икони, наблюдение и дори преподават основите на роботиката, която толкова често се възхищава от много момчета.

ДЕТСКИ ПОДАРЪЦИ – РОБОТИ

14. Детски подарък – ролери

детски подаръци ролери

Детските кънки предлагат значително по-стабилен досег с повърхността и изискват доста по-базови умения за баланс по време на използване. В същото време, за запазване на равновесие е необходима много по-малка мускулна сила, а глезенът е по-слабо податлив на изкълчвания и навяхвания. 

Освен по-лесния баланс, кънките гарантират също така по-бавно и по-лесно контролируемо ускорение, което означава, че вероятността детето неволно да се постави в ситуация на опасност е много по-малка.

Всички тези характеристики правят кънките изключително подходящи, както за по-малки деца, така и за го-големите такива, които все пак са напълно начинаещи.

Потенциален недостатък на детските кънки са по-слабото представяне на по-малките колела върху неравни повърхности, както и по-малката маневреност в сравнение с ролерите.

ВИЖТЕ ТУК НЯКОЙ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ РОЛЕРИ НА ПАЗАРА

15. Детски подарък – баскетболен кошове и табла

детски подаръци баскетболен кошИграта в компанието на топка е сред най-любимите игри на малки и големи деца. Топката може да се рита, подхвърля, търкаля, пука и всякакви други подходящи движения за развиването на мускулатурата и костната система на вашето дете. Нека ви припомя една любима игра, с която може да се забавлявате и спортувате заедно с вашите деца – баскетболът! В краяна сметка е без значение дали подаръкът е за момиченце или момченце. Подходящ е както за игр на открито, така и вкъщи. Може да поставите коша както в двора си, така и на вратата на спанлята Баскетболът е чудесен начин за прекарване на свободното време с деца. Moгaт дa игpaят едно, двe дeцa или повече деца. Освен всички ползи от този уникален подарък, ще развиете и още едно важно умение на детенцето – точността.

СТРАХОТНИ БАСКЕТБОЛНИ КОШОВЕ

Надяваме се, че сме ви били поне мъничко полезни с тази статия. Каквото и да изберете обаче, независимо дали е включено в нашата класация или не, със сигурност вашият най-голям подарък ще бъде щастливото и игриво пламъче в очите на детенцето, което ще зарадвате!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.