6 топ електрически самобръсначки за мъже

5/5 - (1 глас)

Бръсненето е една от дейностите, които са задължителни за мъжа, така че те винаги търсят най-интелигентните решения, за да съкратят времето, посветено на тази операция. Освен това, в допълнение към скоростта на това периодично действие, качеството също е проблем, който е също толкова важен за мъжа.

На пазара има редица електрически самобръсначки, които имат широк спектър от предимства, но коя е най-добрата машина за бръснене? По-нататък ще се опитаме да идентифицираме най-добрата машина за бръснене и кои са най-важните критерии за ориентиране при избора на следващата ви машина за бръснене!

Как да изберем електрическа самобръсначка?

Изборът на самобръсначка не е толкова проста дейност, предвид големия брой опции, предлагани на пазара. В допълнение, потребителят трябва да избира между два вида електрически самобръсначки, с осцилиращи или въртящи остриета. Следователно идентифицирането на разликите между тях (предимства и недостатъци) може да бъде много полезно при избора на най-добрата самобръсначка.

Предимства на бръснещата машина с осцилиращи остриета:

Плюсове:

 • Позволяват рязане на косми, близки до корена;
 • Функции за защита, които повдигат кожата по време на процеса на бръснене (анти-дразнене);
 • Проста и ефективна система за почистване на отделението за съхранение;
 • Идеални за мъже с много фина и чувствителна кожа, склонна към дразнене и бръснене всеки ден;

Минуси:

 • Режещи глави с твърде големи размери, което прави невъзможно правилното насочване на посоката на бръснене, особено върху зоните на лицето с издатини;
 • Високо ниво на шум в сравнение с други видове електрически машини за бръснене.

Предимства на бръснещата машина с въртящи се остриета:

Плюсове:

 • Високо ниво на комфорт и ефективност на процеса на бръснене заради главите, които достигат до 5 посоки;
 • Идеален за мъже, които не се бръснат ежедневно и имат гъста брада;
 • Лесен достъп по цялата повърхност на кожата на лицето;
 • Зоните с изпъкналости са по-лесни за бръснене, за разлика от електрическите самобръсначки с осцилиращи остриета;
 • Много ниско ниво на шум.

Минуси:

 • Неточност в бръсненето, когато е близко до корена на космите;
 • Генерират по-високо ниво на дразнене, отколкото в случая на устройства с осцилиращи остриета;
 • Изисква многократно повторение на действието за бръснене, за да се получат най-добри резултати;
 • Почистването на отделението за съхранение е по-трудно, тъй като тези пространства често се запълват твърде бързо.

Електрическите самобръсначки са ефективно средство за постигане на качествено бръснене, поради което са много полезни за всеки мъж, който се интересува от постигане на високи резултати. Какъвто и да е вашият избор, уверете се, че той изпълнява най-много от следните функции:

1. Брой режещи глави

Препоръчва се в случай на машина за бръснене с осцилиращи остриета броят на главите да е 3, докато при въртящите се остриета да са 5. Те действат и покриват по-ефективно повърхността, която трябва да се обръсне.

2. Технологии на рязане

Бръсненето може да бъде мокро, сухо или смесено, така че винаги изберете машина за бръснене, която да предлага и двете (мокро и сухо). Освен това, качествена машина за бръснене ще разполага с технология за повдигане и рязане, както и технология за намаляване на нивото на дразнене, особено за мъже с много чувствителна и податлива  раздразнение кожа. Остриетата за бръснене трябва да бъдат направени от неръждаема стомана.

3. Аксесоарите, включени в комплекта за бръснене

Тези, които не трябва да липсват в комплекта, включват станцията за почистване и зареждане на самобръсначката и елементите за подрязване на контурите и мустаците. Първите аксесоари са да осигурят едновременно операциите по почистване и поддържане на машината за бръснене, но и зареждане на батерията. По отношение на вторите аксесоари, те са необходими за онези мъже, които възприемат определен стил на лицето, с контур или мустаци, които се поддържат по-лесно с помощта на специалния аксесоар.

4. Дизайн на устройството

Предпочита се ергономичен модел с дръжка с твърд захват и елементи против хлъзгане. Също така, устройството трябва да бъде лесно за поддръжка, лесно да се мие и да може да се съхранява в чанта, когато пътувате.

5. Батерията и продължителността на автономност на електрическата самобръсначка

Самобръсначката с батерия е за предпочитане пред тази, която се захранва от мрежата с кабел, поради леснотата на движенията. Следователно, батерията на самобръсначката, трябва да има много бързо време за зареждане (1 час) и издръжливост (до максимум 1 месец употреба или 70 минути).

6. Допълнителни функции

Те включват индикаторите за зареждане на батерията или допълнителна резервна глава.

7. Гаранция и покупна цена

По принцип всички продукти в гамата от електрически самобръсначки имат 24-месечна гаранция. Този обхват може да бъде разширен, особено за маркови устройства. Цената трябва да изразява качеството на машинката за бръснене, но също така и множеството представени функции, така че да има балансирана връзка между тях.

 

Най-добрите електрически машини за бръснене с осцилиращи остриета

 

1. Самобръсначка Braun 300 Red 3-Flex

Самобръсначка за бръснене

Тип на употреба: Сухо I Област на тялото: Лице (брада / мустаци) I Тип захранване: С батерия I Брой остриета: 3 I Технология: 3-Flex / Senso Folile I Включени аксесоари: Да I Цвят: Черен / Червен

Плюсове:

 • Система SensoFoil за достигане на трудни точки и бръснене без дразнене на кожата
 • Аксесоар за подстригване
 • Бързо зареждане на батерията

Минуси:

 • Кратък живот на батерията
 • Само за сухо бръснене

Braun 300 Red 3-Flex ви позволява да откриете революционен метод за бръснене благодарение на 3-те гъвкави остриета, които се оформят след всяка гънка на кожата на лицето, за да ви осигурят максимална ефективност при бръснене. Тя се различава от другите електрически самобръсначки по бързото зареждане на батерията, така че ви трябват само 5 минути, за да се бръснете.

Тримерът позволява подстригване на косми със средна дължина, а мрежовата система за защита Senso Foil е плюс, който прави операцията за бръснене безопасна и без следи. Освен това, поради качеството на остриетата от неръждаема стомана, бръсненето продължава по-малко и е по-ефективно, така че времето за растеж на брадата е по-дълго.

Провери цената

2. Самобръсначка Braun 3050CC

Електрическа самобръсначка Braun

Вид употреба: Мокро / сухо I Област на тялото: Лице (брада / мустаци) I Тип захранване: Батерия I Брой на остриета: 3 I Функции: Автоматично почистване / Гъвкави краища I Технология: MicroComb I Включени аксесоари: Да I Цвят : Черен / Сив

Braun 5030S ви предлага немското качество, в топ продукт, предназначен да опрости вашето бръснене, когато сте в движение. Той има автономност от 45 минути (време за зареждане на батерията за 1 час) и има богат набор от технологии, които дават на бръснещия ново измерение.

Функциите Micro & Macro Motion помагат за бръснене на контурно окосмяване, докато технологията FlexMotion оставя кожата ви неподправена, което означава, че вече не трябва да използвате лосион след бръснене. Цената е според предлаганите технически характеристики, така че можете да считате този продукт за бръснене като един от най-добрите в категорията с осцилиращи остриета.

Провери цената

3. Самобръсначка Braun 5030S

Електрическа машинка за бръснене Браун

Вид употреба: Мокро / сухо I  Област на тялото: Лице (брада / мустаци) I  Тип захранване: Батерия I  Брой остриета: 2 I  Функции: Против дразнене I  Технология: Острие на Senso / ° CoolTec I  Аксесоари: Да I  Цвят: Черен

Braun 5030S Wet & Dry ви дава възможност да се възползвате от висококачествена машина за бръснене, с много предимства. Благодарение на технологията ° CoolTec, кожата вече не се дразни, дори и да се бръсне ежедневно, докато остриетата, изработени от най-висококачествена неръждаема стомана, отрязват космите до съвършенство.

При наличието на такава самобръсначка, бръсненето през горещия период се превръща в истинско удоволствие. Освен това, с едно зареждане, устройството се възползва от 45-минутна автономия на бръснене, което е впечатляващо представяне за тези, които искат да имат качествена машина за бръснене. Цената е според стойността на характеристиките и нивото на предлаганото качество, така че това е машина за бръснене, която сама по себе си се препоръчва на тези, които се нуждаят от устройство, което може да издържи цял живот.

Проверете цената

Алтернативни модели на електрическа самобръсначка с осцилиращи остриета

Braun 3000BT е самобръсначка, която комбинира най-добрите характеристики с достъпна цена, така че имате най-качественото бръснене. Благодарение на станцията за зареждане Clean & Charge, включена в пакета, ще имате възможност да използвате самобръсначката за 1 седмица само с 60 минути зареждане.

Тази машина за бръснене е оборудвана с най-модерната технология за бръснене (Micro Comb и 3 Flex) и защита за бръснене (Senso Foil). Можете да го използвате както за сухо, така и за мокро бръснене, което прави това устройство една от най-ефективните електрически машини за бръснене, които можете да закупите на тази цена.

 

 

Най-добрите електрически самобръсначки с въртящи се остриета

 

1. Електрическа самобръсначка Philips Series 3000

Електрическа самобръсначка филипс

Вид употреба: Сух I Площ на тялото: Лице (брада) I Тип захранване: Батерия I Брой остриета: 3 I Функции: LED индикатор I Технология: Comfort Cut I Аксесоари включени: Да I Цвят: Черен / Сребърен

Philips Series 3000 S3510/06, ComfortCut се препоръчва заради високотехнологичните опции, с които се предлага. Дизайнът позволява стабилно сцепление и отлично управление на машината по предните линии.

Едночасовото зареждане на батерията гарантира до петдесет минути живот на батерията. Аксесоарите, включени в пакета, са от реална полза за използващия. Освен това трябва да се отбележи, че многобройните интегрирани технологии (Afficc, Dynamic Flex или Gentle Precision) гарантират, че кожата на лицето няма да бъде засегната или раздразнена. Това е подарък, полезен и препоръчителен за всеки мъж, който иска правилно бръснене, дори когато е в движение.

Провери цената

2. Самобръсначка Philips S7510/41

Самобръсначка Philips

Тип на употреба: Суха / Мокра I  Област на тялото: Лице (брада) I  Тип захранване: Батерия I  Номер на острието: 3 I  Функции: LED индикатор I  Технология: Super Lift & Cut / Dynamic Flex / Afficc / Нежна прецизност Pro I  Включени аксесоари: Да I  Цвят: Бяло / Сребро

Philips S7510/41 ще ви зарадва като започнете с много атрактивна покупна цена и продължите с богатия си набор от функции и опции за бръснене. Въпреки факта, че в началото можете да видите следи от дразнене на кожата, след по-честа употреба ще откриете, че това е машина за бръснене, която си струва парите.

Остриетата са много прецизни (благодарение на технологията Multiprecision), а краищата, които се огъват в 5 посоки, спомагат за бръснене по формата на лицето. Устройството се зарежда за максимум 1 час, а автономността е приблизително 50 минути. Може да се използва и за прецизно рязане, както и за регулиране на брадата и мустаците. Цената е много достъпна, което е голям плюс на самобръсначките Philips.

Провери цената

3. Самобръсначка Philips S5672/41

Електрическа самобръсначка Филипс

Вид употреба: Мокра I Област на тялото: Лице (брада) I Тип захранване: Батерия I Номер на острието: 3 I Функции: LED индикатор / Turbo + I технология Технология: Sper Lift & Cut / Aqua Tech I Включени аксесоари: Да I Цвят: Черен / Сребърен

MultiPrecision на Philips S5672 винаги ще ви служи за най-доброто мокро бръснене, като е идеалното решение за мъже, които държат на фина кожа, без раздразнение и с максимална ефективност. За тази цел тази машина за бръснене се възползва от 5-позиционни въртящи се глави, технологии Aqua Tech и Super Lift & Cut, както и функцията Turbo +, която добавя 20% повече сила за бръснене.

Цената е балансирана спрямо множеството предлагани функции, така че когато искате машина за бръснене, съобразена с вашето желание за качество, това е идеалното решение. Добавете и специално разработения аксесоар за бръснене, SmartClick, както и чантата за носене и ще имате пълен комплект за бръснене, която никой съвременен мъж не бива да пропуска.

Проверете цената

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.