6 най-добри влагоабсорбатори за вашия дом

5/5 - (3 гласа)

Ако усетите, че влажността в помещенията е висока или сте забелязали поява на загниване, покупката на влагоабсорбатори се превръща в необходимост. За да се елиминира прекомерната влажност от мазета или от различни типове помещения, влагоабсорбаторите са най-препоръчителните устройства. Принципът на действие е прост: двигателят задвижва витло, с което въздухът преминава през серия от намотки с охлаждаща течност.

В случай, че нямате време да търсите подходящ вариант за вас, можете да прегледате нашата статия и да изберете първия продукт в списъка.

Как да изберем най-добрия влагоабсорбатор? Ръководство на купувача

При контакт със студени повърхности, парите кондензират, превръщайки се във водни капчици, които се оттичат в колекторно отделение. Това е основната функция на влагоабсорбатора, но много модели са многофункционални и предлагат възможно най-разнообразни опции. Ако не знаете как да изберете високопроизводителен вариант и къде да намерите влагоабсорбатори на добри цени, ние ви представяме серия от определящи аспекти за възможностите на тези устройства.

Как да подберем най-добрия влагоабсорбатор

 • Капацитет

Отнася се до възможностите за отстраняване на влагата от въздуха, по отношение на обработваното пространство и количеството вода във въздуха. Влажност от 50% вече е изключително благоприятна среда за развитие на акари, мухъл и образуване на влага, проблеми, които могат да изострят симптомите на алергии или дори астматични пристъпи.

Ето защо, в зависимост от обема на пространството, от което ще елиминираме водните пари, се препоръчва да изберете устройство, което оптимално да се справи с това предизвикателство. Капацитетът за изсушаване се измерва в литри на ден и ще бъде посочен от всеки производител в описанието на устройството.

Разбира се, това е координата, която показва добива и не трябва да се бърка с капацитета за събиране, т.е. колко вода се събира в събирателния контейнер на стаен изсушител, докато трябва да се изпразни. За помещения до 20 квадратни метра можете да изберете най-добрите изсушители с капацитет 10-15l, удвоявайки стойностите с повърхността.

Ако се интересувате от закупуването на термостат за вашия дом, можете да прочетете нашата статия тук.

 • Мощност

Предоставя индикации за консумацията на енергия и имплицитно за енергийната ефективност. Противно на очакванията, моделите с малък капацитет не са непременно най-икономичните. Например, професионален изсушител с разширен капацитет от 35l / ден се нуждае средно от 600-650W, докато един от 15l / ден може да изисква около 350-400W.

Ако вземем предвид, че моделите на промишлени или домакински влагоабсорбатори с голям капацитет премахват влагата по-бързо и ще влязат в икономичен режим след достигане на правилните стойности, устройство с нисък капацитет ще изразходва приблизително същото количество енергия, за да работи толкова ефективно, но времето ще бъде двойно. Поради тези причини, можете да изберете модел с голям капацитет, дори да направите по-голяма инвестиция, според повечето мнения за най-добрите влаоабсорбатори.

 • Различните характеристики на влагоабсорбаторитеФункции на влагоабсорбатори

Това са някои забележителни аспекти, защото всеки потенциален купувач ще иска да знае повече за това какво може да направи устройството, което се готви да купи. Те се фокусират върху опциите за програмиране и управление на процеса на изсушаване. Начинът на събиране на водата е много важен.

Някои варианти на влагоабсорбатори, например, могат да включват вертикална помпа, която служи за изпращане на вода във външен контейнер за събиране, така че устройството да може да работи непрекъснато, без да се изпразва, или да почиства въздуха от примеси (изпълнявайки ролята на изсушител и пречиствател на въздух). Опцията за откриване на влажност ще бъде изключително полезна за най-добрия изсушител за къщата, защото ще определи нивото на влажност в помещението, като автоматично ще спре процеса, когато достигне желаната стойност и по този начин ще пести енергия.

Според принципа на кондензацията, когато температурите в помещението са ниски, овлажнителят не може да работи. Следователно, функция с повишено охлаждане и такава с автоматично размразяване ще направи влагоабсорбатора способен да работи дори при 5-10 градуса по Целзий, без вътрешната инсталация да бъде засегната от замръзване.

 • Ергономичност и надеждност

Представляват също толкова забележителни възможности. За оптимална и удобна употреба устройството трябва да има умерени размери и тегло, което позволява определена преносимост, и може да бъде поставено във всяко пространство. Размерите варират в зависимост от капацитета за изсушаване и капацитета за събиране, когато водата се събира, а не се изпомпва към външна дестинация. Настройките трябва да са лесни за правене, за лесна и интуитивна употреба.

По отношение на издръжливостта, мнозина вярват, че моделите влагоабсорбатори с висока мощност и тези с функцията за автоматично размразяване ще имат по-дълъг живот, дори и при доста честа употреба. В тази посока можете да анализирате и получената гаранция за съответствие на изсушителя, когато го намерите в магазините.

С помощта на всички тези фактори ще можете да закупите високопроизводителен модел, по подразбиране, когато имате минимални познания за това как работи. Ако се интересувате да знаете къде да намерите обезвлажнители на добра цена и други потенциални купувачи, можете да отидете за онлайн покупка.

Цените са по-добри в интернет, а продуктовото разнообразие е гарантирано, така че можете да сравните повече опции. Освен да получите същата гаранция, ако уредът не отговаря на изискванията, можете да го върнете или да го замените с друг.

Помагат ли влагоабсорбаторите за дома?

Как да използвате вашите влагоабсорбатори?

Независимо дали имате подово отопление или използвате котел на LPG през зимата, влагата може да бъде един от най-честите и най-вредните проблеми на лошо изолирания дом. Независимо дали вече сте изправени пред тази ситуация, искате да я предотвратите или просто се опитвате да ускорите процеса на изсушаване на стените след ремонт, качественият влагоабсорбатор е незаменим за вас.

 • Избор на типа влагоабсорбатор

В зависимост от принципа на работа частите са разделени на две категории: с компресор и десикант. Правилото за използване е много просто: при температури, надвишаващи средно 20 градуса, се използва изсушител с компресор. Ако средната температура е под това ниво, моделите със десикант работят по-добре.

 • Монтаж на влагоабсорбатора

След като разопаковате продукта, най-доброто, което можете да направите, е да прочетете ръководството с инструкции в кутията на изсушителя. Първата важна препоръка е уредът да не се пуска веднага в експлоатация, а да се остави в стаята поне един час. Различните модели предлагат различни времеви интервали за тази фаза. Причината е, че при транспортиране е възможно компресорното масло да е изтекло в системата и е по-безопасно да му дадете необходимото време да се върне на мястото си. Разбира се, препоръката е валидна само за модели с компресор.

Ако сте избрали десикант, не се притеснявайте, ако при първата употреба имате усещането, че излъчва определена миризма. Това не е неудобство. Напълно нормално е и не трае дълго.

Как да монтираме нашите влагоабсорбатори

 • Къде да бъде поставен влагоабсорбатора?

Първата ви грижа трябва да бъде да поставите уреда върху твърда, стабилна и хоризонтална повърхност, на нивото на земята и във вертикално положение. Избягвайте да го поставяте близо до стени или шкафове или да го покривате с предмети. Въздушният поток трябва да циркулира свободно около него.

Препоръката на производителя е да го поставите достатъчно близо до източника на захранване, така че да не се налага да използвате удължителни кабели.

Действителното местоположение зависи от избора на всеки, но потребителите бяха изключително доволни, когато го поставиха близо до прозореца, като външните стени бяха най-изложени на растеж на мухъл. Но най-ефективният избор като място са коридорите, особено в случай на части с висока мощност. Ще оставите всички врати отворени и устройството ще работи, като циркулира въздуха от цялата къща.

Ако искате да го използвате, за да изсушите прането си, имате нужда от шкаф, който да е възможно най-малък. Хановете трябва да бъдат окачени на сушилнята в непосредствена близост до уреда, но без да се покрива.

 • Първото използване е от изключителна важност

Когато използвате изсушител за първи път, нивото на влажност във вашия дом вероятно ще бъде много високо. Затворете вратите и прозорците и настройте устройството на най-високото работно ниво, след което го оставете да работи непрекъснато, докато наблюдавате нивото на влажност с вградения хигрометър или отделен елемент. Тъй като влажността пада в препоръчителния диапазон, можете да намалите стъпката на работа, като по този начин спестите енергия.

 • Поддръжка на устройството

Всеки изсушител идва с поредица от филтри, които трябва да се почистват поне веднъж на две седмици. Тук имаме предвид филтри за прах, които могат да се мият.

Антибактериалните филтри са оборудвани със специално покритие, което убива микробите и никога не трябва да се мият. Те ще бъдат само разклатени или аспирирани.

Мнения за най-добрите влагоабсорбатори на пазара

В днешно време, влагоабсорбаторите са от изключително голямо значение за нашия дом, офис или каквото и да било помещение. Те са изключително лесни за използване и монтаж. Инвестицията в такъвова устройство определено си заслужава.

Разгледайте нашите 6 най-добри влагоабсорбатори, които можете да закупите на добри цени.

Най-добрите изсушители за вашия дом

Препоръчани модели влагоабсорбатори:

1. Влагоабсорбатори Star-Light DHM-1635W 

Влагоабсорбатори star light dhmВлагоабсорбатори Star-Light DHM-1635W са подходящи и за големи помещения, над 20 квадратни метра. Този изсушител ще поддържа оптимална атмосфера във вашата стая, с дневен капацитет от 16л. Освен това, чрез натискане на обикновен бутон, можете да се възползвате и от функцията за йонизация на въздуха, която подобрява кръвообращението и укрепва имунната ви система.

Капацитетът на резервоара на този йонизиран изсушител е 3l и има функция за автоматично изключване, когато е пълен, за да се изпразни. Ако не сте доволни, можете да изберете непрекъснат дренаж, като имате маркуч, който свързвате към дренажа. Ако нивото на влажност е високо, можете да активирате турбо функцията, която помага за възстановяване на нивото за по-кратко време.

Можете да зададете времето за работа с таймера. Нивото на шума е ниско, 47 dB, така че можете да го използвате през нощта. Бяло е със среден размер (дължина 35 см, ширина 24,5 см, височина 51 см).

Предимства:

 • Освен основната функция за оптимизиране на въздуха, той ви предлага и функция за йонизация.
 • Резервоарът е с голям капацитет от 3л, така че не е нужно да го изпразвате твърде често.
 • Функцията таймер ви позволява да зададете времето за работа.
 • Можете да го използвате и през нощта, с ниско ниво на шум (47dB).

Недостатъци:

 • Ако не се възползвате от промоции, цената може да се счита за доста висока.

Виж тук


2. Влагоабсорбатори Trotec TTK 51 E

Влагоабсорбатори trotec ttkОсвен факта, че ще можете да закупите влагоабсорбатор Trotec TTK 51 E  на добра цена, ще можете да се насладите на някои изпълнения, които могат да задоволят всеки домашен потребител. Работи чрез кондензация, базирана на система с компресор и ще осигури обработен въздушен поток от 126mc/h, като поглъща приблизително 16l вода на ден от околния въздух.

Обемът на резервоара за вода е 2,3 л, което гарантира около няколко часа непрекъсната работа. Ако капацитетът ви изглежда твърде нисък, можете да свържете дренажен маркуч, който благоприятства постоянното изсушаване.

Препоръчваме използването на уреда в случай на помещения, които не надвишават 31 кв.м площ, което го прави съвместим с мазета или дори със стаи в къща. Работи между температури от 5°-32°C и осигурява управление на максимални стойности на влажност между 30 и 90 процента. Миещ се вътрешен филтър задържа мъх, бактерии, прах и дори животински косми. Въз основа на 7 работни стъпки можете да зададете работния ритъм, а хигростатът постоянно ще контролира нивата на влажност в помещението, където го поддържате активен.

Предимства:
 • Включва компресорна технология, която ефективно изсушава въздуха в помещенията.
 • Има хигростат, така че стартира или спира автоматично в зависимост от записаните стойности на влажност.
 • Миещият се филтър спира разпространението на микроорганизми и замърсявания във въздуха в помещението.
 • Има добър експлоатационен капацитет, подходящ за помещения с площ от 31 кв.м.

Недостатъци:

 • Резервоарът за вода е малко малък, с вместимост само 2.3l, но може да се използва и с дренажен маркуч.

Виж тук


3. Влагоабсорбатор Tesy DHF 10 CEL

Влагоабсорбатор tesy dhfДобър и евтин влагоабсорбатор, който предлагаме за много изгодното съотношение между предлаганите характеристики и покупната цена, е моделът Tesy DHF 10 CEL. Това е модел с мощност 245 W, който ви позволява да регулирате желаното ниво на влажност в помещението.

Капацитетът на уреда е до 10 литра/24 часа, при температура 30 градуса по Целзий. Капацитетът на резервоара за събиране е 2 литра, което му дава приемлива автономност. Освен това, като е оборудван с автоматична защита, той ще спре да работи, когато резервоарът е пълен.

Нивото на шума е само 46 dB, което означава, че работата може да остане практически незабелязана. Сред най-ценените допълнителни функции са 24-часовият таймер, светлинният индикатор, сензорът за влажност и функцията за саморазмразяване. Към тях бихме искали да добавим превъзходната маневреност, дължаща се на ергономичната дръжка и колелата, с които устройството е снабдено в долната част.

Предимства:

 • Ефективен изсушител с мощност 245 W и работен капацитет 10 литра / 24 часа.
 • Автоматична защита при пълнене на резервоара с вода.
 • Благодарение на вградения сензор позволява строг контрол на нивото на влажност в помещението.
 • Лесен за преместване благодарение на дръжката и колелцата.

Недостатъци:

 • Резервоарът за вода е с обем само 2 литра, което може да бъде малко в условия на много висока влажност.

Виж тук


4. Влагоабсорбатори Star-Light DHD-1218W

Влагоабсорбатори star light 1218Не можете да се отървете от влагата в къщата, затова си помислихте да си купите влагоабсорбатор, но не знаете кой може да е най-подходящ за вас? Опитайте с версията DHD-1218W от Star-Light, модел, който може да събере за 24 часа до 12 литра вода. Можете също да зададете времето за работа, ако искате да не работи непрекъснато (1-24 часа).

Резервоарът, в който се събира водата, е с доста малък капацитет, от 2,6 литра, тоест е необходимо да се изпразва всеки път, когато чуете звуков сигнал. Уредът се изключва автоматично. В случай на прекъсване на захранването, например, устройството възобновява дейността си нормално, като е оборудвано с функцията за временна памет.

Ако не искате да държите под око резервоара или да го изпразвате твърде често, тогава прикрепете допълнителния маркуч (включен в комплекта) към дренаж, за да може да се постигне непрекъснат дренаж.

Предимства:
 • Продуктът е добър дори за големи стаи от 15-20 квадратни метра.
 • Капацитетът на изсушаване е 12 литра / ден.
 • Има звуково предупреждение, когато съдът за вода трябва да се изпразни, като уредът се изключва автоматично.
 • Предлага се с маркуч, който можете да използвате (поставен към дренаж), за да постигнете непрекъснат дренаж.

Недостатъци:

 • Резервоарът за вода е малък, 2,6 литра, изисква многократно изпразване (ако не прикачите допълнителния маркуч).

   

 

 Виж тук


5. Изсушител за въздух Trotec TTK 30 E

Изсушител за въздух trotecПродуктът на Trotec, TTK 30 E, е електрически изсушител, който може да бъде закупен, особено за големи пространства, от 15-37 квадратни метра. Той има максимален капацитет за събиране през деня (24 часа) от 12 литра, за разлика от модела изсушител Trotec TTK 40E, който може да произведе до 18 л. Относно резервоара за вода ви казваме, че той има само 2,2 литра, сравнително малка стойност, което ви поставя в ситуацията да трябва да го изпразвате на кратки интервали.

Максималната мощност на това устройство е 270 вата, което показва, че е с висока производителност. Температурата на работния цикъл е в диапазона 5-32 градуса по Целзий, а влажността, при която може да работи е между 30% и 80%. Можете също да настроите вентилацията сами, като изсушителят има две различни стъпки.

В допълнение към функцията за изсушаване, устройството е оборудвано и с таймер и може да суши дрехи. Когато контейнерът е пълен, сигналната лампичка ще светне. Освен това има и цветна LED светлина, която показва наличието на влага във въздуха.

Предимства:
 • Влагоабсорбаторът е ефективен дори в помещения от над 30 квадратни метра.
 • Има капацитет за събиране от 12 литра / ден.
 • Устройството има висока работна мощност от 270 вата.
 • Има светлинни предупреждения, когато контейнерът за вода е пълен и когато устройството засече влага във въздуха.

Недостатъци:

 • Ще трябва да изпразвате контейнера за вода доста често, тъй като той е с вместимост само 2,2 литра.

Виж тук


6. Влагоабсорбатор Humydry Magnum 

Влагоабсорбатор humydryАко имате проблеми с излишната влага в къщата или в други съседни пространства (склад, таван и др.) разгледайте този изсушител Humydry Magnum, защото той може да бъде просто и интересно решение.

Уредът не работи на база електричество и може да поддържа постоянна влажност от 50-60%, което ще ви предпази от мухъл, влага, неприятна миризма, причинена от импрегниране на предмети с вода, повреда на дрехи, мебели и др. Принципът на действие на този изсушител е много прост: кристалите на калциевия хлорид абсорбират влагата от въздуха, като получената течност се събира на дъното, в специален контейнер.

Когато кристалите се разтворят напълно, те се изхвърлят в кошчето и се купува друг резервен пакет. Продуктът съдържа 1 кг калциев хлорид, който осигурява оптимална влажност за период от 1-3 месеца, в зависимост от степента на влажност в помещението. Събирателният контейнер се изпразва в канализацията. Устройството от плотове с изсушители, евтино и добро, се препоръчва за повърхности от максимум 33 кв.м. или за максимален обем от 80 м3.

Предимства:

 • Това е прост и лесен за използване уред, който поддържа степен на влажност между 50 – 60% за помещения от максимум 33 кв.м.
 • Има лесен принцип на работа, без захранване и без батерии.
 • Не се грижите за уреда в период от 1 – 3 месеца, в зависимост от влажността в помещението.
 • Получената вода се събира в съд, разположен в долната част на уреда.

Недостатъци:

 • Трябва да внимавате да купувате резерви навреме, за да можете да работите без прекъсване.

Виж тук

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Прочетете нашата статия, която написахме по темата: най-добрите влагоабсорбатори . […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.