7 най-добре електрически конвектори

5/5 - (3 гласа)

Търсите ефективен начин за отопление на вашия дом или офис? A разгледали ли сте най-добрите модели електрически конвектори на пазара? Елегантен, модерен и лесен за използване, конвекторът поддържа температурата в къщата, отделяйки топъл въздух. Работи на базата на електрически нагревател, който в някои случаи може да бъде придружен от вентилатор. По този начин се увеличава скоростта на циркулация на въздуха.

За да можете да закупите най-добрия модел, който можете да си позволите, е нужно само да прочетете нашата статия. В нея са разгърнати всички основни характеристики на електрическите конвектори, както и най-добрите, които се предлагат на пазара.

Електрически конвектори за вашия дом

Как да изберем най-добрия електрически конвектор? Ръководство на купувача

Проблемът с отоплителните помещения, които не се възползват от вградена система в това отношение, се оказва достатъчно важен, за да изисква специално внимание, особено когато не знаете какъв вид домакински уред да изберете. Въздухонагревателите и електрическите радиатори се справят доста добре с отоплителните натоварвания за малки и средни помещения. Но за големи и ако желаете постепенно нагряване, най-препоръчителният вид продукт е топлинен конвектор. Не всички хора знаят какво е електрически конвектор, но, накратко, това е устройство, което поема студения въздух отдолу, от пространството, в което е поставен, и го затопля вътрешно, като по-късно го елиминира в горната част.

За да можете да закупите най-добрия модел, който можете да си позволите, е добре да ви информираме за правилата за избор. Следните са най-забележителните аспекти:

Как да изберем най-подходящите електрически конвектори

 • Тип конвекция

Може да бъде естествена или подпомагана. Хората, които искат да отопляват средни помещения, тези, които предпочитат малко по-бавен процес и потребителите, които се интересуват от части, проектирани да се държат като вградена отоплителна система, ще изберат естествената конвекция. Това означава, че уредът излъчва топлина навън, без да издухва въздух. Просто го прекарва през вътрешните си елементи с нажежаема жичка и го елиминира.

Ако предпочитате моделът да затопля помещенията много бързо и да изхвърля горещ въздух на по-големи разстояния, ще изберете част, която има и вграден вентилатор. В този случай ефективността е по-висока, периодът на нагряване се скъсява и продуктът се държи добре в пространства с удължена повърхност. Ефектите обаче се запазват за кратки периоди от време, тъй като отоплението се извършва с неестествено темпо, а предметите в помещението остават студени.

 • Дизайн

Когато искате да спестите място и да изберете устройство, което винаги да използвате в една и съща стая, ви съветваме да закупите такъв, който може да се монтира и фиксира към стената. Като се има предвид, че уредите са доста масивни и имат ниска преносимост, това може да бъде доста вдъхновяващо, но отоплението ще бъде по-бързо в непосредствена близост до уреда, а отдалечените райони може да останат студени. Когато имате малки стаи, това няма да е проблем.

Ако все пак искате да получите по-топъл въздух в големи помещения, изберете модел електрически конвектор, евтин и добър, който се поставя на пода, защото ще го поставите в центъра на пространството, а отоплението ще бъде равномерно във всички насоки.

Най-добрите електрически конвектори на пазара

 • Мощност на електрически конвектори

Помага ви интуитивно да разберете два аспекта: ефективност на отопление и консумация на енергия. Мощността на вградения резистор може да варира в диапазона от 500 – 3000W. Колко консумира 2000W електрически конвектор? Реакцията е 2 kW на час работа. Ако живеете в апартамент и стаите са малки, ще се задоволите с продукт от категорията с най-добрите електрически конвектори, който предлага максимум 1500W, като по този начин спестявате пари от покупката, защото ще намерите нещо на евтина цена.

За собствениците на просторни стаи ще ви е необходим по-ефективен, по-мощен конвектор с поне 2000W. Многобройни мнения за най-добрите електрически конвектори ще ви препоръчат да изчислите консумацията, като имате за индикатор предлаганата мощност и като вземете предвид броя часове на ден, в които устройството ще работи без спиране. Така капацитет от 3000W е еквивалентен на 3kW, който ще се изразходва за един час при непрекъсната работа.

Ако се интересувате от термостат за вашия дом, можете да прочетете нашата статия тук.

 • Надеждност и допълнителни опции

За разлика от други нагреватели, конвекторът не загрява навън, когато работи. Това означава, че е безопасно за семейства с деца и може да се достигне без риск от изгаряния. Функциите трябва да включват и следните опции: отопление на стъпки на интензивност, икономичен режим или термостат. Не забравяйте за електрическия конвектор с топлоакумулатор, на добра цена, който работи за ограничено време и без да е свързан към електричество.

За лесно използване можете да изберете модел електрически конвектор, евтин и добър, който включва цифров контролен панел или стаен термостат. Единственият малък недостатък, от гледна точка на купувача на електрически конвектор, ще бъде необходимостта от повече средства за закупуване на устройство, което включва повече съоръжения, но предвид необходимостта от фокусиране върху ефективността и качеството, инвестицията ще бъде перфектна.

Как да изберем най-добрите електрически конвектори

Как да използвате електрически конвектор?

Можете да избирате между няколко варианта за отопление, но ако сте се спрели на електрически конвектор, ще намерите много интересни онлайн предложения. Ако вече сте го закупили и искате да знаете как точно да го използвате, важно е да следвате няколко инструкции, за да го използвате възможно най-правилно.

 • Сглобяване

Подготовката за монтаж е много проста, но трябва да следвате някои инструкции, за да използвате уреда безопасно. Ако искате да го монтирате изправен, завъртете устройството на 180 градуса върху мека повърхност. След това прикрепете пластмасовите крака, които са ви доставени в опаковката. За да го монтирате на стената, трябва да го поставите по такъв начин, че въздушният поток да не е блокиран. Използвайте специализирани хора за монтаж, за да няма опасност. Важно е да се спазват определени разстояния между уреда и пода, както е посочено в ръководството за потребителя, тъй като те са необходими за ефективно отопление.

Поставете конвектора на разстояние 200 мм над пода и внимателно обмислете пространството около него. Разстоянието между конвектора и предметите трябва да бъде 200 мм отстрани, 500 мм отпред и 500 мм отгоре. Също така не се препоръчва разстояние по-малко от 200 mm между конвектора и едно от по-малко от 500 mm от тавана.

 • Начин на ползване

Когато уредът бъде включен за първи път или ако го пуснете в експлоатация след по-дълъг период на неизползване, нормално е уредът да произвежда определени миризми или дим. Не се притеснявайте, защото те ще изчезнат след кратко време на употреба. За да го поставите, изберете подходящо място за устройството, като вземете предвид инструкциите за безопасност.

Включете щепсела на захранващия кабел в заземен контакт. След това задействайте термостата и изберете степента на мощност, като натиснете бутона, който съответства на всяко ниво. Ако искате да използвате опцията Turbo, ще получите по-бързо отопление. Конвекторът може да работи непрекъснато, докато стайната температура достигне предварително зададеното ниво. И ако температурата в стаята падне, включете го отново. Когато спрете да го използвате, изключете захранването и изключете конвектора.

Как да изпозлваме електрически конвектор правилно

 • Почистване и поддръжка

За да подготвите машината, изключете я от превключвателя и след това от контакта. Оставете го да изстине, след като го изключите. Почиствайте уреда само отвън, не се препоръчва да миете отвътре. Почистването на кутията може лесно да се извърши с влажна кърпа, прахосмукачка или четка. Оставете електрическия конвектор да изсъхне. Никога не потапяйте уреда във вода, тъй като това може да причини токов удар. Не използвайте други вещества, които могат да повредят материала, като бензин, разредител или други абразивни продукти.

 • Съхранение на електрически конвектори

Преди да приберете уреда, изключете го от контакта и го оставете да изстине за известно време. Не опаковайте, ако продуктът е горещ. Ако не използвате конвектора за по-дълъг период от време, опаковайте го в оригиналната кутия, за да го предпазите от прах, мръсотия и влага. Същевременно продуктът трябва да се съхранява в полиетиленов плик на сухи места и да се пази от пряка слънчева светлина.

Мнения за най-добрите електрически конвектори на пазара

В зависимост от мощността и дизайна, електрическият конвектор може да ви помогне ефективно да затоплите малко пространство или просторна стая. Но как да изберете правилния модел, който не консумира твърде много енергия и е лесен за инсталиране и използване? Разберете от тази статия или, ако вече познавате продуктовата категория много добре, директно оценете моделите, които успяха да влязат в долната част на нашите препоръки.

Различните характеристики на електрически конвектори

Препоръчани модели електрически конвектори:

1. Електрически конвектори Tesy CN03200EIS

Електрически конвектори tesy cnАко планирате да закупите модел, принадлежащ към новата гама стенни конвектори на водещия производител в тази област Tesy, ние предлагаме Tesy CN03200EIS. Това е конвектор, чиито функции са специално проектирани за повишена ефективност.

Тънкият дизайн допринася не само за лесното интегриране в декора на стаята, но и за по-силна и бърза конвекция на въздуха. Тръбният нагревателен елемент, снабден с алуминиева ламела, е снабден с функция за защита IP24. Общата икономия на енергия, която може да се постигне благодарение на тези характеристики, може да достигне 21%.

Моделът включва регулируем електронен термостат с максимална прецизност, който ви позволява да поддържате постоянна температура в помещението, с пестене на ресурси. Благодарение на таймера стартът може да се забави с до 24 часа, така че устройството ще се изключи, когато няма никой вкъщи и ще стартира един час преди пристигането на първия член на семейството, който ще усети приятната температура.

Предимства:

 • Стенен конвектор от нова гама, с 21% по-добра ефективност.
 • Тънък дизайн за модерен външен вид и по-бърза въздушна конвекция.
 • Оборудван с много прецизен регулируем електронен термостат.
 • Функция на таймера, функция за защита от замръзване и функция за режим на заспиване.

Недостатъци:

 • Не се препоръчва да се монтира в помещения по-големи от 15 – 20 кв.м, тъй като енергийната ефективност намалява значително.

Виж тук


2. Електрически конвектори Tesy Heateco CN03200MISF

Електрически конвектори tesy misfИма много практични решения за отопление на жилищното пространство, но електрически конвектор Tesy Heateco CN03200MISF привлече вниманието ни, освен всичко друго, защото се предлага в няколко варианта на мощност, така че можете да го подравните възможно най-точно спрямо размерите на помещението, в което се намира и ще работи.

Става дума за модел електрически конвектор Tesy с регулируем термостат, с максимална мощност 2000W, който ще се справи успешно в помещения до 24 кв.м. Тъй като е продукт, предназначен за работа на пода, теглото под 6 кг не е проблем. Може да действа и като електрически конвектор за баня.

6-те степени на отопление допринасят ефективно за персонализирането на работния режим: бързо затопляне на помещението или поддържане на комфортна температура. От съображения за безопасност частта е оборудвана със защита от прегряване, предпазен термостат, защита от замръзване и електрическа защита IP24. Стайният термостат ще ви помогне да контролирате консумацията и да я поддържате в прилични граници, без големи главоболия.

Предимства:

 • Продукт за средни помещения.
 • Включва регулируем термостат.
 • Има 6 нива на топлина, за по-ефективно и икономично използване.
 • Включва множество системи за сигурност.

Недостатъци:

 • Няма информация относно възможен монтаж на стена.

 Виж тук


3. Електрически конвектор Tesy CN 205 EASLFR

Електрически конвектор tesy easlfrАко искате артикул, който е наистина ефективен, практичен, лесен за управление и контрол, с модерен дизайн, който се вписва във всеки тип декор, електрически конвектор Tesy CN 205 EASLFR може да бъде отговорът на вашите търсения.

Говорим за електрически конвектор на добра цена, с две нива на мощност, съответно от 1000 и 2000 W, чиято работа може лесно да се персонализира. Благодарение на вградения таймер можете да го настроите да стартира и спира в предварително определени часове, за консумация на енергия и за поддържане на приятната среда.

Настройките могат да се правят с помощта на дистанционното управление, като се има предвид, че устройството позволява и стенен монтаж. Всичко може да бъде видяно на синия LED дисплей. Изработен от топлоустойчиво стъкло, конвекторът има специален вид. Благодарение на двойната защита от прегряване, частта е безопасна, дори когато сте далеч от дома. Добре е обаче да се вземат предвид препоръките на производителя по отношение на отоплителната повърхност: 17 кв.м.

Предимства:

 • Това е продукт с две нива на мощност за допълнителна ефективност.
 • Включва функция таймер, за да се адаптира към ежедневния график на семейството.
 • Включва дистанционно управление за по-лесно боравене.
 • Може да се монтира на стена или на под.

Недостатъци:

 • Нагревателната повърхност, препоръчана от производителя, е сравнително малка.

 Виж тук


4. Електрически конвектори Tesy CN03250EIS 

Електрически конвектори tesy eisКупувачите, които се интересуват да открият електрически стенен конвектор на добра цена, се препоръчва да анализират този продукт. Електрически конвектор Tesy CN03250EIS  е изработен със специален дизайн, за монтиране на вертикални повърхности и има ултра тънко оформление, което максимизира конвекцията на горещ въздух при най-бързи условия.

По отношение на вътрешното съпротивление споменаваме предлаганата мощност от 2500W, което позволява тествана ефективност в помещения с обем до 50 кубически метра. Процесът на нагряване отнема кратко време, поради тръбен елемент, снабден със специална алуминиева ламела, материал, известен с високите си капацитети в областта на топлопроводимостта.

Стайният термостат може да се регулира електронно, с незначителни граници на грешка, + -0,1 ° C, което е почти незабележимо за този електрически конвектор с добри отзиви. Ще можете да увеличите температурата до всяка стойност, в диапазона от 15 – 30 ° C, с проста команда. Можете също така да програмирате устройството да се включва или изключва, когато ситуацията го изисква. За да осигури надеждна употреба, продуктът включва и опция за предпазен термостат, заедно с функция за защита от замръзване.

Тъй като моделът е монтиран на стена, той няма да заема излишно място в стаята, като има относително големи размери, 45 x 100 x 9 см. Вместо това преносимостта е много ниска, дори изисква инсталиране при специфични условия.

Предимства:

 • Той е ефективен, като може да загрява безпроблемно обеми въздух от 50 m3.
 • Може да се изключва и включва чрез програмиране на стайния термостат.
 • Демонстрира надеждност, включително няколко функции за безопасност.

Недостатъци:

 • Моделите от тази гама не са преносими.

 Виж тук


5. Електрически конвектор TESY HEATECO CN03050EISW

Електрически конвектори tesy heatecoЗа малки помещения предлагаме електрически конвектор TESY HEATECO CN03050EISW, с мощност 500W, подходящ за стаи 6кв.м, със средно ниво на изолация до 8 – 10кв.м. Това е електрически стенен конвектор, лесен за монтаж, който няма да заема полезното пространство на помещението, но е малко по-дебел от другите версии (13,5 см).

Цената е средна за тази мощностна категория, в която устройството успява да ви предложи подходящи опции за управление за някои от най-модерните къщи. Това е една от версиите, която може да бъде свързана към Интернет и позволява дистанционно настройване на работни параметри, чрез смартфон или таблет. Приложението easyTesy е достъпно безплатно. Има и видеоклип, който можете да гледате в youtube, за да ви помогне да го инсталирате лесно.

Можете да регулирате желаната температура между 15 – 30 o C, да програмирате режима на работа в различни дни от седмицата и да изберете функцията Sleep, която автоматично управлява отоплението през нощта. Също така в приложението можете да активирате и деактивирате защитата от замръзване. Снабден е със защита от прегряване и се доставя заедно с контролния модул за интернет връзка.

Предимства:

 • Оптимална конвекция – затопляне на помещението до 25% по-бързо
 • Температурен регулатор с точност до 0,1°C
 • Електронен регулатор на температурата 10-30°C
 • До 21% по-ниски разходи за електроенергия

Недостатъци:

 • Висока цена за категорията

Виж тук


6. Подов конвектор Vigo EPK 2500 W

Подов конвектор vigo epkАко не искате да се занимавате с процеса на монтаж на стена и нямате нищо против електрическите устройства, които стоят в стаята, можете да изберете електрически подов конвектор, какъвто е този модел на Vigo. Осигурява ви мощност от 2500 W, достатъчна за пространство до 25 – 28 кв.м, в зависимост от нивото на изолация.

Включва регулируем термостат, който автоматично управлява работата, така че консумирате само колкото да поддържате желаната температура, а освен това винаги можете да се консултирате с консумацията и градусите в дома на цифровия дисплей.

Има и таймер, който позволява отложен старт, така че можете да го настроите да се активира преди да се приберете вкъщи. Включваща и заключваща система, която не позволява на децата да ходят по нея и защита от прегряване. Дизайнът е елегантен и тънък, с дебелина само 8 см, като в пакета за доставка получавате както аксесоарите, необходими за поставяне на пода, така и тези за стенен монтаж, в случай че промените решението си.

Предимства:

 • Ефективна консумация на енергия
 • Подходящо за астматици
 • Функции за сигурност
 • Нагревателен елемент
 • Защита от пръски
 • Лесен монтаж

Недостатъци:

 • Не са констатирани

 

 Виж тук


7. Електрически конвектори TESY CONVECO CN04050EIS

Електрически конвектори tesy convecoАко нямате много високи изисквания по отношение на предлаганата мощност, но бихте искали да можете да управлявате консумацията възможно най-точно, препоръчваме 500W конвектор, като този модел на Tesy. Той позволява седмично програмиране на работните параметри и забавяне на стартирането или спирането според нуждите. Така че можете да адаптирате продължителността на използване само към периодите, когато имате нужда от топлина.

Ниската мощност го прави идеален за малки помещения, като бани, особено тези, които не са оборудвани с радиатори, малки студия, офиси и др. Освен това е предназначен за стенен монтаж, така че няма да заема място на пода.

Добре е да знаете, че се монтира много лесно, но че е добре да проверите предварително монтажните принадлежности, включени в пакета за доставка, защото може да се случи да липсват винтовете. Той принадлежи към категорията на относително тихите продукти и включва нощна функция, която автоматично управлява работните параметри по време на сън.

Предимства:

 • Лесен за монтиране
 • Функция за нощна работа
 • Висок клас на защита
 • Тих

Недостатъци:

 • Доста висока консумация ~ 2-3kw/h средно

Виж тук

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.