7 най-добри масажори за крака

вашата оценка

Всеки ден краката ни са по-натоварени от всяка друга част на тялото, независимо дали трябва да ходим на дълги разстояния или имаме работа, която изисква много часове стоене. Но какво би било ако имате собствен спа център за краката у дома? Ние ви казваме, че такова нещо е възможно, ако закупите масажор за крака. Това е икономичен вариант, чрез който можете да облекчите болката и умората, както и много други предимства.

Издръжливост, лекота на използване, преносимост, ниски разходи, са някои от важните аспекти, които трябва да имате предвид, преди да закупите масажор за крака. За да сте сигурни, че правите най-добрия избор, подготвихме следното ръководство за покупка, за да се консултирате, преди да вземете решение за покупка.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на масажор за крака

масажориТерапевтичните предимства

Включват мускулна релаксация и намаляване на болката. Освен мускулните проблеми, те включват и подобряване на състоянието на костите и ставите, освобождаване на токсини и възстановяване на енергията.

Науката рефлексология твърди, че чрез прилагане на натиск в определени области на стъпалото, определени органи, заедно със съответните им заболявания, са пряко засегнати. С други думи, на съответната повърхност има определени нерви, които са свързани с повечето жизненоважни органи на тялото. Когато те се стимулират, съответните органи също се докосват и имплицитно се прогонват симптомите на болестите, причинени от тях.

Масажорите за крака са подходящи и при хронични болки, но е за предпочитане и в този случай да имате лекарска препоръка.

Видове масажори за крака

Разделяме масажорите за крака на ръчни и електрически масажори.

Ръчният масажор за крака имат много прост дизайн. Той е изработен от дърво и използва назъбена ролка. Този вид масажор може да бъде леко извит и с различни размери. Необходимо е да е достатъчно голям, за да поеме крака и да позволи на стъпалото да се трие в изпъкналата повърхност. Усещането е подобно на ходене, без чехли, върху камъчета, а масажът се състои в директно прилагане на натиск, дори върху проблемните зони.

Ръчният масажор за крака е много по-евтин вариант от останалите уреди. За разлика от електрическия масажор за крака, може да действа точково, т.е. само на мястото където е необходимо. Върши чудесна работа при леки болки, причинени от продължително стоене или обувки на висок ток. Не е много ефективен при по-сериозни заболявания.

Електрическият масажор за крака използва, както подсказва името, електричество, за да задейства ролките в действие. Някои модели масажори за крака са снабдени с топчета вместо ролки, а масажът се състои в тяхното въртене или създаване на вибрации. Тези движения действат върху повърхността на стъпалата. В сравнение с ръчните инструменти, електрическите не изискват никакви усилия от потребителя. Освен това тези с ролки, могат да масажират отделно различни зони на стъпалото, а тези с вибрации едновременно ще стимулират цялата повърхност. Електрическият масажор не е оборудван с таймер, но цялата процедура на масажа отнема 10-15 минути. Освен това означава по-голяма инвестиция, но ползите са също толкова добри.

Модели масажори за крака

Разделя ръчните масажори на прости и многофункционални, а електронните могат да се превърнат в истински спа за краката. Електронните масажори за крака са снабдени с хидромасаж, с различни видове вибрации, с нагревателни системи, а могат да действат и върху прасеца. На пазара има модели, които могат да включват особеностите на всяко електрическо устройство или само на няколко от тях.

Що се отнася до ръчния масажор за крака

Той е подходящ само за един крак и може да има само една ролка, или повече (до четири). Вторият ръчен модел предлага място за двата крака, като има един или често няколко реда ролки.

Масажор за крака с нагревателна система

Перфектен за намаляване на подути зони и проблеми с кръвообращението. Той може да излъчва топлина само на определени места. Затова може да се използва само върху възглавничката, заедно с пръстите, или само в задната част, от страната на петата. Но може и върху глезена и прасеца. Освен това може да се регулира на различна степен на интензивност, в зависимост от вашите желания и температура. Също така масажът може да се прави с или без вода.

Хидромасажните модели

Чудесен начин да измиете краката си и едновременно с това да ги масажирате. С помощта на водни струи кръвообращението се засилва и мускулите се отпускат. Усещането е по-скоро за „прегръщане“, отколкото за „убождане“. Този аспект може да бъде от полза, ако търсите релаксация, но може да не е правилният вариант, ако искате повече натиск.

Масажор за крака с вибрации

Те са особено подходящи за тези, които искат да направят своя масаж, като се съобразят с методите на рефлексологията. С тях може да избирате различни скорости. Могат да действат както върху определени части на крака, така и върху цялата повърхност едновременно.

Модели за глезени и прасци

Този модел масажори за крака са по-високи, за да могат да достигнат до всички повърхности. Имат множество благоприятни ефекти върху напрегнатите мускули, кръвообращението и като цяло упражняват по-голям натиск върху по-голяма проблемна зона. Този артикул е по-обемен и цената е по-висока.

Как се използва масажор за крака?

масажна вана

При ръчните модели трябва само да ги поставите на пода и да поставите крак в тях. След което да упражнявате натиск с движения „напред и назад“ върху ролката. Ако сте закупили уред за двата крака, тогава е по-подходящо да седнете на удобен стол.

И електрическите са също толкова лесни за използване. Те са снабдени с бутон за включване/изключване. Разбира се, преди да направите това, уверете се, че сте включили устройството в контакта, че сте спазили предварителна хигиена на краката и че сте задали всички желани настройки. Всичко, което трябва да направите, е да се отпуснете и да се насладите на масажа. Дори не е необходимо да следите часовника, защото те са оборудвани с аларма, която се включва след края на програмата. Не използвайте устройството прекомерно, тъй като може да причини увреждане на повърхността на кожата.

Някои от устройствата може да имат специални инструкции, така че не забравяйте да ги прочетете внимателно, преди да използвате продукта. За предпочитане е моделите да достигат наклонен ъгъл, да са достатъчно удобни и да ви позволяват да седите удобно. В противен случай ще трябва сами да наклоните уреда, за да не промените стойката на краката.

Допълнителни аксесоари и функции

На първо място, независимо от модела на артикула, който изберете, гледайте той разполага с няколко скорости на работа. Това важи за струята на водата, нивото на топлина или скоростта на вибрациите. Обикновено има около две или три скорости и тези уреди имат по-здрава основа, за да се избегне преобръщане по време на употреба.

Тези функции могат да се активират с бутон, но ако не искате да се навеждате всеки път, можете да закупите дистанционно управление. Уверете се, че има прост механизъм, за да не се налага да се местите повече.

Перфектният масажор за крака задължително трябва да има мека повърхност, а това може да се постигне с помощта на възглавници или подплата. Те са направени от мека пяна или възглавници, изработени от ковка пластмаса и инжектирани с гел. Подплатата осигурява комфорт на краката и предпазва от подхлъзване.

Преносимост на масажора за крака

Това е важен аспект, особено в случай на хора, страдащи от хронична болка. За тях препоръчваме ръчните, изработени от дърво, които лесно се прибират в чантата и се носят на работа или на път.

Електрическите имат умерена преносимост, могат да се местят от едно място на стаята на друго или в различни стаи. Въпреки това, ако потребителят е по-възрастен човек или страда от сериозни заболявания, като например артрит, важно е да закупите по-лек модел.

Периодичните сесии в професионален масажен салон могат значително да повлияят на бюджета ви и дори не можете да се възползвате от тях точно когато имате нужда. Така че масажор за крака, който използвате, в собствения си дом, денем или нощем, и който изисква само една инвестиция, може да бъде идеалният избор.

Ако все още не знаете откъде да го закупите, препоръчваме ви да отидете онлайн. По този начин ще имате възможност да избирате от няколко модела. Ще изберете само с няколко клика кои са удобствата, които ще ви задоволят и ще си го получите вкъщи, без много усилия от ваша страна.

Инструкции за употреба на масажор за крака

масажор

Независимо дали краката ви се подуват или имате нужда от малко релакс в края на работния ден. Остава да разберете как да го използвате и някои трикове, за да го направите по-ефективен.

Вид масажор за крака:

Най-общо казано, масажорите за крака се делят на два основни вида: водни и сухи. Като цяло, ако имате предвид проста релаксация след ден на разходка, най-ефективни са масажорите на водна и топлинна основа.

Ако търсите да разрешите конкретен здравословен проблем (болезнени мускули, плантарен фасциит и т.н.), вероятно е по-добре да се съсредоточите върху част, която спазва принципите на рефлексологията и е в състояние да действа върху конкретни точки.

Интензивност на масажа:

Дори в случай на рефлексология или други видове масаж е важно процедурата да не е болезнена. Поне в началото, първите няколко минути може да предизвикат известно ниво на дискомфорт, но в никакъв случай не трябва да описвате усещането като болезнено.

Масажорите за водна баня предлагат най-деликатния масаж; ръчните ролки ви позволяват да регулирате интензитета точно до желаното ниво, докато уредите с функция шиацу дават по-висок интензитет.

Действителното използване на устройствотою

Както всеки друг продукт, масажорите за крака са придружени от подробни инструкции за употреба. Препоръчваме Ви да ги прочетете преди да започнете употреба, и да ги спазвате за ефективен и дълготраен живот на продукта.

Ако имате воден масажор, не забравяйте общите препоръки относно комбинацията вода и електричество. Така ще избегнете инциденти, които могат да имат трагични последици.

Също така в случай на масажори с вода, ви съветваме да ги използвате върху повърхност, която е добре устойчива на пръски. При необходимост можете да поставите водоустойчиво фолио върху паркета или върху килима, под уреда.

Винаги използвайте продукта, както е указано от производителя. Например, не използвайте кремове, освен ако ръководството не посочва това като възможно или препоръчително.

Внимавайте и действайте равномерно върху цялата повърхност. Отделете малко време и прегледате информация, свързана с акупресурата и рефлексотерапията. Ще откриете, че всеки милиметър на стъпалата ви съответства на зона от тялото и ще разберете защо е толкова важно да й отделяте нужното внимание.

Започнете масажа с ниска интензивност, която постепенно можете да увеличите по-късно, в зависимост от нивото на комфорт и препоръките на специалиста – ако се справяте и с конкретен здравословен проблем.

Не се колебайте да се свържете с производителя или сервизния екип, ако смятате, че нещо не работи правилно с устройството, което сте закупили. Мненията на други купувачи също могат да бъдат полезни за постигане на най-доброто представяне.

Представяме ви списък с масажори за крака от онлайн магазини, които са привлекли вниманието ни.

Най-добри масажори за крака– нашите препоръки

1.Масажор за крака Beurer FM 60

масажор за кракаМасажорът за крака Beurer FM 60 e приятен и полезен шиацу масаж за краката. Работи на база на отоплителна система, която има 2 степени на работа. Има 2 функции на работа – включване / изключване на инфрачервената топлина и Регулируеми крака. Масаж за рефлексогенни зони на стъпалата за стимулиране на кръвообращението, който е електрически.
Лесна за работа, а повърхността му е от мрежест материал.

ВИЖ ТУК!

 

 

 

2. Масажор за крака MPM MMS-03

масажор за крака мпмМасажната вана за крака MMS-03 е перфектна за успокояване на краката Ви след тежък ден. Отсега нататък можете да се насладите на тази форма на релакс от уюта на собствения си дом. Масажната вана за крака MMS-03 е изработена от твърди материали. Двойните стени поддържат температурата на водата по-дълго и с удобния си захват можете лесно да преместите ваната на всяко място. Оборудван с 6 големи колела, можете наистина да се отпуснете и да се насладите на масажа. Долната част на MMS-03 има специални подложки за акупресура на краката. MMS-03 има контейнер за медицинска сол. Тази вана перфектно помага за уморените крака и има редица положителни свойства.

Масажорът за крака предлага 3 форми на масаж:

– Мехурчета и вибрации.

– Дръжте мехурчета, инфрачервена светлина и температура.

– Поддържайте температурата, инфрачервена светлина, мехурчета и вибрации.

ВИЖ ТУК!

3. Сгъваема масажна вана за крака Aqua·relax InnovaGoods

масажор за крака иновагудсМатериал:

  • PP
  • Силикон
 • Огънат дизайн
 • Инфрачервена топлина и мехурчета с вибрация
 • Основа с точки на налягане
 • Капацитет прибл.: 6 L
 • Температура прибл.: 40-45 ºC
 • Противоплъзгащи се крачета
 • Дръжка за носене
 • Двойна функция:
  • Почивка и отпускане
  • Подготовка за педикюр
 • Релаксиращ спа център сгъваеми крака с иновативен дизайн
 • Много ефективен за цялостна грижа за кракатa

ВИЖ ТУК!

4. Хидромасажна вана за крака Mesko MS2152

хидромасажен масажорС този масажор за крака имате 3 вида масаж: с мехурчета, сух и мокър. Инфрачервена зона за загряващ масаж, 4 масажиращи приставки, 3 сменяеми приставки за масаж. Функция за поддържане на температурата на водата. Дюзи за масаж с мехурчета. Поставки за почивка на краката с масажиращи елементи. Предпазване от разливане на водата.

Индикатор за нивото на водата.

Мощност: 70W

Гаранция: 1 година.

ВИЖ ТУК!

5. Хидромасажна вана Beurer FB 35

масажор за кракаЗдравето идва от краката! Подарете си интензивен масаж на стъпалата с Beurer, който ще подмлади цялото Ви тяло. Специални масажни програми стимулират рефлексните зони на краката. Значително подобрява циркулацията на кръвта, успокоява болките в ставите и облекчава уморените крака след тежък ден. Идеален както за хора с подути или студени крака, така и за хора, които са постоянно на крак. Омекотява кожата и ноктите на краката преди педикюр.

Чрез закупуване на този модел хидромасажна вана за крака FB 30, Вие сте направили важна стъпка в правилната посока.

Вибрационният масаж отпуска напрегнатите мускули.

В рамките на минути, можете да се отпуснете и да се чувствате по-добре и по-здравословно. Този ефект се подсилва допълнително от хидромасажа. Успокояващи инфрачервени светлинни точки.

ВИЖ ТУК!

6. Масажор за крака VibroLegs

масажор за крака вибролегТайната на VibroLegs се крие в специалните въртящи се масажни глави, които пасват идеално на стъпалата и нервните окончания на стъпалата.

Благодарение на патентованата осцилационна система е достатъчно да натиснете бутон, за да осигурите пълно отпускане.

Масажорът за крака VibroLegs е подвижен, така че почистването е изключително хигиенично, лесно и бързо. VibroLegs е компактен, така че заема малко място за съхранение.

Притежава дистанционно управление, за по-лесна и удобна употреба.

ВИЖ ТУК!

7. Шиацу масажор за крака Zenet Zet-762

шиацу масажор за кракаСамо няколко минути с масажор за крака Zenet Zet-762 са достатъчни, за да облекчите напрежението и да отпуснете мускулите на стъпалата. Различните видове масажи – ШИАЦУ и АКУПРЕСУРЕН, интензивно стимулират рефлексните зони на стъпалата, а ободряващият ефект се усеща чак до гърба.
Уникално релаксиращо изживяване у дома!

ШИАЦУ масаж на стъпалата и петите
АКУПРЕСУРЕН масаж на горната част на краката

 • Могат да бъдат избрани 2 нива на интензивност на компресионния масаж
 • Превключваща се червена светлина и функция за отопление
 • Подходящ за размер на обувката до 46 – ти
 • Функция за автоматично изключване след 15 минути
 • Лесен материал за почистване
 • Подвижна, миеща се подплата

ВИЖ ТУК!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.