7 най-добри зъбни душове

вашата оценка

уреда.Искате добра устна хигиена, но не знаете какъв зъбен душ да изберете от множеството предложения на пазара? Ние ви помагаме да вземете решение, за да закупите най-добрия продукт, който ще използвате дългосрочно. В този ред на мисли ви предоставяме ръководство за пазаруване. Тъй като знаем, че може да нямате достатъчно време да го прочетете изцяло, ви предлагаме и два примера за най-препоръчителните продукти.

Първият е Зъбен душ Philips Sonicare HX3806/33, преносим модел, с батерии, който помага за подобряване на здравето на венците и зъбите след честа употреба. Има бърз режим на работа, като почиства навсякъде за рекордно време от 30 секунди, с натискане на бутон. И премахва бактериалната плака между зъбните пространства с лекота благодарение на водещия накрайник, като помага за предотвратяване на кариес. Вместителният резервоар може да се напълни с обикновена вода или вода за уста, като е достатъчен за две употреби. Ако този  модел не ви харесва, можете да закупите Зъбен душ Panasonic EW1211W845.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на зъбен душ

Ако се интересувате от цялостна дентална хигиена, вижте кои са най-добрите електрически четки за зъби, от ТУК!

най-добър зъбен душЗъбният душ, познат още като дентален иригатор, е устройство, използвано за професионално четкане. Този уред е предназначен за домашни условия. За разлика от класическия метод на четкане, този тип уреди използват струя вода под високо налягане, за да почисти зъбите. Според проучвания е доказано, че уредите от тази категория са много по-ефективни от конеца за зъби при почистване на венците и могат да се считат за изключително полезни за облекчаване на ефектите от пародонтоза, гингивит. Също така биха се отразили много добре и на хора с фиксирани брекети или тези, които имат сложна стоматологични проблеми.

Видове зъбен душ

Тази категория позволява разделянето на продуктите на: моторизирани модели (на плот или без кабел) и части, прикрепени към душ или основата. Ако вие или някой от членовете на семейството носите фиксиран зъболекарски апарат, ще ви трябва зъбен душ с модерна технология. Ако сте склонни да пътувате много и искате да имате винаги на ваше разположение, зъбен душ, се насочете към продукт с лесна преносимост. Най-препоръчителните са моделите безжични преносими душове за устна кухина и тези, които лесно могат да бъдат свързани директно към контакт.

Когато разполагате с малко средства и нямате възможност да изберете нещо моторизирано, изберете варианта, който изобщо не изисква електричество, за да работи. Тоест, такъв, който можете да прикрепите към душ система в банята. Принципът на работа е прост, херметизирането на водата се извършва повече на базата на дебита във водоразпределителната мрежа.

Необходимо налягане

Включва както стойността на налягането на водата, така и броя на пулсациите в минута. Включително колко степени на скорост можете да използвате. Ако искате почистването да стане за максимум две минути, изберете уред с над 1500 пулсации в минута. Когато страдате от пародонтит, трябва да използвате по-малко, за да не влошите още повече ефектите върху венците, като ги третирате прекалено силно.

Ето защо е препоръчително винаги да разполагате с няколко степени на скоростта. С тях можете да регулирате по ваш избор и според инструкциите на зъболекаря.

Използван източник на вода

Може да бъде ограничен или неограничен, в зависимост от избрания модел. В случай, че имате нужда от устройство, което искате цялото семейство да може да използва, препоръчваме да изберете плотен зъбен душ с голям резервоар. Заложете на модел с обем от поне 1500 мл. Освен това в тази ситуация продуктите, които се свързват директно към крана, са високо ценени. Не забравяйте, че ще трябва да монтирате закрепването и разглобяването ръчно, всеки път, когато искате да използвате крана за друга цел.

При преносим модел, резервоарът за вода е с ограничен капацитет и производителността ще бъде по-ниска, но ще може да е навсякъде с вас, особено ако обичате да пътувате.

Дизайн на зъбния душ

Трябва да включва следните параметри: малки размери, ергономична дръжка и множество аксесоари. Закупете зъбен душ, който да не заема много място на рафта в банята или където и да го поставите. Разбира се, за преносимите зъбни душове, размерите ще бъдат най-малки, така че няма да имате проблеми с пространството. Когато предпочитате по-лесно използване, ще се обърнете към орален душ, изграден с ергономичен дизайн, където дръжката е противоплъзгаща. Също така и форма, която позволява лесен захват, като по този начин се избягват неприятни инциденти.

Когато цялото семейство ще използва този уред, е задължително закупуването на такъв с няколко почистващи глави, за да може всеки член да се възползва от правилната дентална хигиена, съгласно неговите нужди. Също така ще е необходима периодична подмяна на главите.

Как се използва зъбен душ?

Оралният иригатор е аксесоар, който може да предложи безболезнено решение за почистване на зъбите. При хора с брекети или зъбни импланти, използването на ръчна четка за зъби, може да не е достатъчно средство за почистване. За това, иригаторът или оралният душ могат да осигурят хигиената на зъбите, междузъбните и субгингивалните пространства.

Принципът на действие

Зъбният душ действа на базата на пулсираща струя течност (вода или лекарствени разтвори), изпускана с висока скорост (до 40 000 пулсации/минута) към зъбите, венците и междузъбните пространства. Използва се за премахване на остатъци от храна от места, които са труднодостъпни с четка за зъби. Препоръчва се от зъболекарите при хора със зъбни импланти, ортодонтски апарати или пародонтални заболявания. Те изискват висока степен на хигиена на устната кухина или локално приложение на лечебни разтвори.

Решенията, които могат да се използват

Иригаторът или душът за устна кухина може да използва и с други миещи разтвори, освен вода. По този начин може да се използва като допълнителен метод при лечението на пародонтални заболявания. Тогава водата може да се замени с антисептични разтвори или с противовъзпалителни свойства. Докато след отстраняване на зъбния камък може да се използва слабо концентриран физиологичен разтвор за отстраняване на остатъците от бактериална плака.

Начин на употреба на зъбен душ

Оралните душове обикновено се извършват преди класическото миене на зъбите. Душ дръжката е разположена под ъгъл от 45 градуса в зоните между зъбите и венците и в междузъбните пространства. Този ъгъл се използва за смекчаване на механичното въздействие на струята течност върху зоната за почистване, прав ъгъл може да доведе до наранявания чрез разкъсване на венеца (отдалечаване от корена на зъба).

При първите употреби на този уред е възможно локално кървене на гингивално ниво, особено при хора с повишена регионална чувствителност. Ако те са придружени и от усещане за болка, интензитетът на измиващия поток трябва да бъде настроен на по-ниско ниво.

най-добри зъбни душовеПрепоръчва се процесът на почистване да започне от последните зъби, и да продължи към кучешките зъби и резците. В случай на наличие на ортодонтски апарати, струята с течност трябва да бъде насочена за по-дълъг период между брекета и повърхността на зъба. Така ще осигури отстраняването на хранителни остатъци.

За да се осигури най-пълното почистване, потокът от течност трябва да премине поне веднъж по всички брекети на всеки зъб и на нивото на всяко междузъбно пространство.

След използване на иригатора за устна кухина е препоръчително да измиете зъбите и да използвате вода за уста, за да осигурите оптимална хигиена на устната кухина. Трябва да се отбележи, че този метод допълва класическите методи за почистване, но не замества класическото миене на зъбите.

След употреба

След цялостно почистване на устната кухина, зъбния душ може да се отдели и почисти. При моделите с резервоар не се препоръчва по-продължително задържане на разтворите вътре. Медикаментозните разтвори могат да се изкривят, когато се съхраняват при неподходящи условия, а водата може да доведе до образуване на варовикови отлагания вътре в устройството.

Чудите се къде да намерите орални иригатори на добра цена? Предлагаме ви да проверите няколко оферти онлайн, защото онлайн цените могат да бъдат по-ниски от тези в магазините. Също и разнообразието от модели е по-голямо. В същото време спестявате време, закупувайки орален душ на добра цена.

Най-добри зъбни душове– нашите препоръки

1. Зъбен душ Philips Sonicare HX3806/33

зъбен душ Филипс СоникеърАко искате здрави и чисти зъби и желаете да закупите най-добрия преносим орален душ, препоръчваме ви този зъбен душ. Тъй като е безжичен и се захранва от батерии, можете да го вземете със себе си и да го използвате безпроблемно. Можете да го захранвате с чешмяна вода или вода в устата, като резервоарът е с достатъчен капацитет за 2 употреби.

Работи бързо, като извършва цялата операция за 30 секунди. Ефективно ще отстрани остатъците между зъбите, благодарение на уникална технология, която комбинира въздушна струя и микрокапки. Продуктът има удобна и ергономична дръжка и е лесен за използване. Всичко, което трябва да направите, е да задържите бутона.

Ползи:

 • Моделът може да се използва с обикновена вода или вода за уста.
 • Включва специална технология, която ще допринесе за премахване на бактериалната плака на труднодостъпни места.
 • Продуктът действа бързо, почиства зъбите за 30 секунди.

Недостатъци:

 • Има включен само един край, така че за хигиена се препоръчва да се използва само от едно и също лице.

ВИЖ ТУК

2. Зъбен душ Panasonic EW1211W845

зъбен душ панасоникБезспорна е ползата от него за премахване на хранителни остатъци от най-тесните междузъбни пространства, като масажирането на венците предпазва от пародонтоза.

Четката работи с 1400 импулса/минута, което позволява избор на режим на използване в зависимост от желаното налягане. Струя, нормално или намалено налягане, в зависимост от здравето на венците и личните предпочитания. Резервоарът за вода е интегриран в дръжката, което прави зъбния душ изключително преносим.

Моделът е снабден с индикатор за състоянието на зареждане, което означава, че винаги ще знаете предварително кога има нужда от захранване. С включени 2 глави, може да се използва от двама членове на семейството.

Ползи:

 • Орален иригатор на изключително достъпна цена.
 • Работи с до 1400 импулса в минута.
 • Резервоарът от 130 мл е интегриран в дръжката за допълнителна преносимост.
 • Налягането на водата може да се персонализира според личните предпочитания в 3 различни стъпки.

Недостатъци:

 • По принцип резервоарът трябва да се напълни поне веднъж по време на процеса на почистване на устната кухина.

ВИЖ ТУК

3. Panasonic EW-DJ40-W503

зъбен душ ПанасоникАко предпочитате компактен и ергономичен модел за лична употреба, този продукт може да ви свърши страхотна работа. Като безжичен моторизиран модел, той е лесен за използване. Има две настройки на вибрация.

Освен това, тъй като е оборудван с батерия, можете да го вземете със себе си в багажа. И има минимално тегло от 265 грама, за да е удобно за хващане. А батерията има продължителност на работа от 15 минути, като се уточнява, че за пълно зареждане са необходими 8 часа.

На дизайнерско ниво имаме работа с ергономичен иригатор, бял на цвят, с удобна дръжка при използване. А малкият резервоар от 165 мл е достатъчен за поне две сесии за почистване, според ревютата.

Ползи:

 • Орален иригатор с батерия – подходящ за лесно транспортиране.
 • Има резервоар от 165 мл, достатъчен за няколко приложения.
 • Продуктът е ергономичен и компактен, с тегло само 265 грама, подходящ както за деца, така и за възрастни.
 • Работи при стандартно налягане, от 1500 импулса в минута, с повишена ефективност.

Недостатъци:

 • Има само един накрайник – не става за ползване от няколко човека.

ВИЖ ТУК

4. Зъбен душ Dr. Mayer WT5000

зъбен душ доктор Майер Този модел определено ще привлече вниманието ви, защото е проектиран да работи с много добра ефективност, използвайки 1700 импулса в минута. Така ще можете успешно да елиминирате бактериите между зъбите.

Има ергономичен дизайн, а дюзата е направена така, че да се върти на 360 градуса, като по този начин ви се предлага възможност лесно да контролирате водния поток. Благодарение на системата за контрол на налягането с 4 настройки, осигурени в дръжката и ще стимулира венците, подобрявайки циркулацията и допринасяйки за поддържането на здрави венци.

Продуктът се захранва от контакта, има голям обем на купата за вода от 1600 мл и включва 8 сменяеми глави, така че да може да се използва правилно от всички членове на къщата.

Ползи:

 • Като се има предвид производителността и предлаганите удобства, цената се счита за доста разумна.
 • Продуктът работи при много високо налягане, което ще увеличи ефективността на четкането.
 • Включва резервоар за вода с разширен капацитет.

Недостатъци:

 • Заема малко по-голямо място за съхранение в банята.

ВИЖ ТУК

5. Braun Oral-B MD20 Oxyjet

зъбен душ Орал БиАко се питате,,, кой е най-добрият орален иригатор от марката Oral B?“, това моделът може да бъде подходящ избор. Braun Oral-B MD20 Oxyjet е подходящ за тези, които трябва да използват разтвори за орална хигиена.

Тя ще бъде специално предназначена за хора, носещи мостове и зъбни коронки. Също и тези, които са претърпели хирургични интервенции или зъбни импланти и тези с пародонтоза или гингивит. Технологията с OxyJet, която има антибактериална роля, ще ускори заздравяването на засегнати части. Той включва ефективна система, която ще смеси въздуха с водата, генерирайки милиони микромехурчета.

Използван правилно и редовно, този уред ще помогне за намаляване на кървенето на венците, а благодарение на въртящия се поток ще изпълнява и функцията за масаж на венците. Продуктът е оборудван с 4 резервни глави, има резервоар за вода със значителен обем от 600 мл. Налягането на водата може да се регулира.

Ползи:

 • Специално проектиран за пациенти, които носят мостове и зъбни коронки или които страдат от пародонтит или гингивит.
 • Снабдена е с резервоар за вода с разширен капацитет от 600 мл.
 • Включва уникална технология, която има за цел да ускори заздравяването и белезите на зоните.

Недостатъци:

 • Въпреки че е в съответствие с предлаганото представяне, цената може да се окаже недостатък за хора с нисък бюджет.

ВИЖ ТУК

6. Зъбен душ Panasonic EW-DJ10-A503

зъбен душ панасоникАко вашият начин на живот е динамичен, включващ много пътувания, определено ще се насладите максимално на следващото ни предложение. Panasonic EW-DJ10-A503 е орален иригатор, чието основно предимство е мобилността. С малки размери и захранван от батерии.

Превключвателят за включване/изключване ви позволява лесно да го активирате, когато сте готови. Устройството е снабдено с две честоти на изпомпване на вода.

Резервоарът за вода е с вместимост 165 мл. Лесното пълнене ви позволява да използвате голямо количество вода всеки път, когато почиствате зъбите си.  Дизайнът е перфектно функционален, семпъл и адаптивен.

Ползи:

 • Мобилен орален иригатор, захранван с батерии.
 • Оборудван с два режима на изпомпване на вода, за по-добро почистване.
 • Ергономичен и лесен за боравене, благодарение на формата и малките си размери.
 • Резервоар за вода от 165 мл, лесен за презареждане, когато имате нужда.

Недостатъци:

 • Включва само една резервна глава, така че може да се използва само поотделно.

ВИЖ ТУК

7. Зъбен душ Dr. Mayer WT3000

зъбен душЗа тези, които искат да закупят такъв уред, но търсят продукти с по-изгодни цени, този модел може да бъде вдъхновен избор.

Работи много ефективно, като излъчва 1700 импулса в минута, така че ще получите много добри резултати. Отличава се с ергономичен дизайн, главата може да се върти до 360 градуса, по този начин ще можете да контролирате потока на водата без затруднения.

Имате възможност да регулирате скоростта на работа, като имате на разположение 3 различни програми за четкане, а именно: нормална, мека, за деликатно почистване и Puls. Продуктът е с ергономичен дизайн. Включва 2 сменяеми глави и се захранва от батерии, което ви позволява да го използвате при пътувания или ваканции.

Ползи:

 • Ефективно почиства зъбите, предлагайки 1700 импулса в минута.
 • Може да бъде закупен на изгодна цена.
 • Предлага 3 различни работни скорости, за четкане, адаптирано към личните нужди.

Недостатъци:

 • Качеството на батериите не е много високо, тъй като е необходимо да се сменят с нови след известно време на употреба.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.