Най-добрите бебефони (системи за наблюдение на деца)

вашата оценка

За родителите с малки деца от огромна полза са системите за наблюдение на бебето или т.нар. бебефони, тъй като те са по-широко известни. Съвсем нормално е да искате да знаете какво прави детето ви във всяка минута на деня, но това пък не ви позволяват да останете в леглото или трябва да спрете това, което правите, за да проверите какво прави бебето. Но бебешките монитори не са предназначени само, за да поддържат съня на бебето. Те са чудесни инструменти за родителите, които искат да научат детето си да бъде независимо. По този начин можете да го оставите да играе само или да изследва, докато в същото време следите да не се нарани. Тези системи за наблюдение на деца имат много предимства за семействата с новородени, а основното е, че не е нужно да оставате с детето всяка секунда от деня. Но за такова дете такова устройство е изключително, защото се научава да бъде независим. Поради тези причини всяко семейство с малки деца трябва да има бебешки монитор. Тъй като всички родители искат това, което е най-добро за техните деца, тук са най-добрите системи за наблюдение на децата и какво трябва да имате предвид, когато избирате такава.

 1. Системи за аудио наблюдение за деца

Най-често срещаната система от този тип системи за наблюдение на децата е бебешкият аудио монитор. Той засича движение и звуци в стаята на детето и ги предават на приемник. По този начин родителите знаят кога детето е будно или развълнувано. Системите от този вид са идеални за новите родители, които искат да спят спокойно, защото знаят, че ще бъдат моментално уведомени, когато бебето се събуди и се нуждае от нещо.

 • Бебефон Chipolino Nano

  Има oбхват на покритие от 300 м преносимост на родителската единица (2 единици). Бебефонът разполага с гласово активиране / регулируема сила на звука, двупосочна комуникация. Много добра яснота на звука. За недостатък може да се възприеме това, че е твърде чувствителен към околния звук, понякога се губи излъчваната честота, а батериите се изтощават доста бързо и са необходими 6 броя батерии. Система за наблюдение на бебета Chipolino Nano е перфектен бебешки монитор за грижовни родители, които се нуждаят от помощ през първите месеци от живота на бебето си и които искат да чуят много ясно всеки негов плач.

 • Аудио бебефони Philips-AVENT SCD506 / 52

  Това е двупосочен цифров домофон. Той разполага с предварително записани песни, сигурна връзка, лампа за събуждане, температурен датчик и сензор за предупреждение за движение в стаята на детето. Има и недостатъци, разбира се: изтощава се бързо. Това е перфектната система за наблюдение за семействата, които разчитат на независимостта на детето, активни са и искат средата, в която той или тя стои, да бъде перфектна.

 • Philips Avent Dect система за наблюдение

  Разполага със светлинен проектор, светлинно предупреждение, когато детето вдига шум. Уредът има функция за предупреждение, ако сте извън обхвата, има и функция Talk back. Бебефон Philips Avent Dect следи температурата и влажността в стаята на детето, а цената му е повече от страхотна. Philips Avent Dect Monitoring System разполага с всички функции, от които един активен родител се нуждае, за да наблюдава и успокоява детето си.

 

 1. Системи за видео наблюдение за деца

Системите за видео наблюдение на децата дават възможност на родителите да видят малкото дете, докато спи или играе. Ако не можете да останете с бебето си през цялото време, тези бебефони ще ви помогнат да следите всяко движение. Повечето от тези устройства са с функции за нощно виждане и запис, така че ако искате да проследите какво се случва с детето през период, когато например той е болен, можете да го направите. Някои устройства могат да бъдат свързани с таблети или смартфони, така че можете да видите вашето бебе, когато сте далеч от дома. Предимството на тези системи за наблюдение е, че можете да ги използвате, дори когато децата са по-големи и искате да ги гледате, докато играят.

 • Видео система за наблюдение на деца Sricam SP020

  Има сензор за движение, функция Talk back, сензори за нощно виждане и резолюция на изображението 720 HD. Мониторингът може да се извършва на няколко устройства (телефони/таблети) с Android едновременно. За недостатък може да се възприеме, че не разполага със собствен екран, а възпроизвеждането на видео се извършва на устройства с Android. Видеомониторът Baby Sricam SP020 изпълнява всички основни функции, от които родителят има нужда, за да проследи детето, когато двамата не са заедно.

 • MBP50 цифров видеофон за наблюдение на деца

  Има многобройни функции за наблюдение през нощта. Уредът има голям 5-инчов дисплей, множество датчици за движение и откриване на движение през нощта и двупосочна комуникация. Недостатъкът е това, че има кратък живот на батерията. Цифровият видеофон MBP50 е една от най-добрите възможности за наблюдение на бебето, а цената му е отлична с оглед на качеството му.

 • Видеофон iB aby

  Има си сензори за миризма, температура, влажност, качество на въздуха, функции за нощно виждане, функция Talk-back. Свържете се с iTunes за плейлист, има и персонализиращ се проектор. Недостатък е, че може да се свързва само с едно устройство. Baby iBaby монитор е една от най-добрите системи за видео наблюдение на бебето, благодарение на многото вградени функции.

 

Как да изберете система за наблюдение на детето?

Всички родители искат това, което е най-добро за детето им. А що се отнася до наблюдението им, тъй като никой не може да прекарва 24 часа на ден с бебе, имате нужда от най-добрите уреди. Цената обаче не е най-важният критерий, който трябва да имате предвид. Има функции, които правят разликата между добър бебешки монитор и този, който ще ви създаде куп проблеми. Ето какво трябва да вземете предвид преди да изберете система за наблюдение на деца:

Видът на системата за наблюдение

Основните видове системи за наблюдение на децата са аудио и видео. С аудиото можете да чуете детето, когато плаче или ви вика, а с видеото можете, както се досещате, и да го видите.

Най-популярните бебешки монитори са тези с видео, защото ще получите и изображение заедно със звука, което може да ви спести разхождането до стаята на бебето, когато то се движи от едната страна на леглото до другата.

Честота на работа

Изглежда без значение на каква работят тези системи, но това има важно значение за качеството и връзката на изображението. Тъй като не живеете в открито пространство, честотата е още по-важна. По-евтините устройства имат честота 2400MHz, което означава, че те бързо губят сигнала си, възможно е дори да запишете разговорите на съседите си. По-новите устройства имат цифрово подобрена безжична телекомуникационна (DECT) честота, която не прихваща други честоти толкова лесно, или пък изобщо не го прави.

Батерия

В днешно време батериите диктуват живота ни. Лаптопът, таблетът и телефонът са добри, стига батерията да е заредена. Същият принцип важи за системите за наблюдение на децата. Повечето имат батерии, които могат да бъдат заменени, но би било най-добре да се изберат такива, които разполагат със зарядни устройства. Трябва да имате предвид, че детските видеомонитори използват повече енергия на батерията, което означава, че трябва да се зареждат по-често. По-новите устройства имат функция за готовност, ако детето спи. Има и такива с домофон, които, когато искате да спестите батерията, можете да ги използвате само за звук.

Частта на родителя

Повечето системи за мониторинг на деца се състоят от частта на бебето или неговото звено за запис и родителското устройство, което приема изображенията или звуците от бебето. Най-важната част от тази система е тази, която родителят получава, тъй като характеристиките му се различават от тези на бебешката част от системата. Но те винаги трябва да посочват нивото на звука в стаята на детето и да ви предупреждават, когато бебето плаче. Ако избирате бебешки видео монитор, трябва да внимавате за разделителната способност, вида на екрана и размера на дисплея. Има системи за видео наблюдение, които могат да бъдат контролирани с родителското устройство. По този начин можете да увеличите изображението, за да видите по-добре определени детайли и да го завъртите, за да промените ъгъла на снимане.

Видимост през нощта

Бебешките монитори трябва да имат функция за събуждане и да се активират, когато бебето издава повече шум от обикновено. Но за системите за видео наблюдение функцията за нощно виждане е много важна. По този начин можете да видите детето си и какво прави то през нощта, без да е осветено. Ако се върти прекалено много или ставате от леглото, трябва да сте нащрек. Освен това, ако детето ви е болно, има треска или смятате, че не получава достатъчно почивка през нощта, можете да го проверявате с тази функция. Дори ако искате да свикнете бебето си да спи през нощта, нощното виждане ще ви помогне да го контролирате, без да нарушавате покоя му, влизайки в стаята му.

Сензори за движение и звук

Сензорите за движение и звук са създадени, за да предупреждават родителя когато детето плаче, върти се или се събужда от сън. Когато те се активират, дисплеят се отваря или родителското устройство се активира. Най-добре е да изберете детски монитор, който прави разлика между околния и бебешкия шум. Също така тези сензори трябва да ви предупреждават, когато устройството се зарежда.

Температурен датчик

Като се има предвид, че през първите месеци от живота имунната система на детето се развива, за него е важно да живее в среда с умерена и постоянна температура. Което означава, че през зимата трябва да затоплите стаята до около 21-22 градуса, а през лятото същата температура е оптимална за здравословното развитие на детето. Една добра система за наблюдение на бебето ще ви предупреди, ако стаята на бебето е прекалено гореща или прекалено студена.

Датчик за дишане

Тъй като малките деца лесно се разболяват, сензорът за дишане е страхотен, защото показва дали дишането на бебето е по-бързо или по-бавно. По този начин можете да кажете дали детето е болно или не, често преди да се появят треската или специфичните раздразнения при детските болести.

Обхват на работа

Идеалният бебешки монитор има обхват от 300 метра навън и 50 метра в къщата. Ако живеете в просторен апартамент, тогава ще ви бъде лесно да излезете от обхвата на системата за наблюдение. Поради тази причина е важно да имате система за предупреждение, която да ви казва, че вече няма да получавате снимки или няма да можете да чуете звуците на бебето.

Свързаност

Не бива да се купува система за наблюдение на детето, само за да се слуша детето. Може да се използва за създаване на видеоклипове или снимки с малкото. Ето защо е препоръчително да закупите устройство, което се свързва с вашия таблет, компютър, телефон или телевизор. Ако изберете тази функция, можете да гледате любимия филм на екрана, а в отделно прозорче да наблюдавате как детето спи.

Марка и гаранционен срок

Както при всички електрически уреди, и при закупуването на система за наблюдение на деца, трябва да вземете под внимание качеството, гарантирано от марката. Има някои компании, които произвеждат повече от тези устройства и станаха известни с качеството на своите продукти. И най-добрите марки инвестират в изследвания и компоненти, за да останат на върха в продажбите. Следователно, уред, продаван от известна марка, идва не само с качествени части, но и с иновации в областта, които могат да улеснят живота ви. Препоръчваме ви и да инвестирате в разширена гаранция.

Бебешкият монитор е полезен не само през първата година от живота на детето. Но ако изберете качествен с много функции освен през първата, той ще ви помогне през целия период на развитие на децата, защото те ще трябва да бъдат контролирани, когато започнат да ходят и да се разхождат из къщата, защото могат много лесно да се наранят или да паднат докато играят. По този начин, когато детето е изложено на риск от поглъщане на предмети, от това, че се опитва да се катери, където не е позволено или се е изплашило от чудовища под леглото, системата за наблюдение винаги ще ви помогне.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.