7 най-добри дъмбели

5/5 - (1 глас)

Без съмнение дъмбелите са сред най-популярните фитнес уреди. Това е една от основните части, използвани в почти всеки тип тренировка и най-вече силовите тренировки. Ето защо те са част от рутинните упражнения на милиони хора по света. Не е изненадващо, ако и вие ги търсите, тъй като упражненията със свободни тежести са много ефективни. В тази статия ще ви дадем съвети как да закупите най-добрите дъмбели.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на дъмбели

Дъмбелите са прости инструменти, предназначени за фитнес упражнения. С други думи, те са направени, за да повишат качеството на другите упражнения, както и резултатите от тях. Те могат да се добавят към почти всеки тип упражнения, за да увеличат трудността им и да подобрят ефективността на тренировката. Използването им ще ви помогне да сте във форма и да останете такава, да развиете мускулна маса, но и да тонизирате мускулите. Те също са чудесни за домашни упражнения. Тъй като са лесни за използване и не заемат много място.

дъмбели за домашни тренировки

Какъв тип дъмбел е подходящ за вас? Има ли значение материалът? Какво трябва да знаете за дръжката? С какви тежести трябва да работите?

Отговаряме на всички тези въпроси в това ръководство за пазаруване. По-долу ще анализираме всеки аспект, който трябва да вземете предвид, за да не губите парите си. Ще ви представим и офертите, които сме открили на пазара, подбрани по критериите, анализирани по-долу, налични сега при най-доброто съотношение качество/цена на пазара.

1. Тип дъмбел

Те се класифицират според степента на регулируемост на тежестите, както следва:

 • Дъмбели с фиксирана тежест

Както подсказва името, това са дъмбели, които имат един твърд блок тежести. Краищата на тежестите са или заварени към лоста, или завинтени към дръжката на дъмбела. Тежестите обикновено са изработени от чугун и в зависимост от марката могат да имат различни форми.

Те също така предоставят много предимства. Например, подходящи са за упражнения като лицеви опори с дъмбели, защото осигуряват повече стабилност и потребителят може да се съсредоточи върху позицията на тялото. Също така са много лесни за използване, много издръжливи, имат по -малък размер от регулируемите модели. Освен това са стабилни, когато се използват.

Сред недостатъците можем да споменем, че дъмбелите заемат повече място. И теглото на набор от фиксирани дъмбели ще бъде по-високо от дъмбели с регулируемо тегло. Освен това са по-скъпи от регулируемите дъмбели.

 • Дъмбели с регулируема тежест

Тук има два вида дъмбели: класическите модели с дискове и моделите с бърза промяна на теглото:

Класическите регулируеми дъмбели се състоят от дръжка, плочи за тежести и скоби за закрепване на тежестите към щангата с дъмбели. Друга система за закрепване е чрез използването на винтове. Ще намерите модели, които имат шина с диаметър 50,8 мм и дискове със същия диаметър на отвора. Зоната за захващане обикновено има по-малък диаметър.

фитнес уреди - дъмбели

Предимството им е, че са безопасни и надеждни. Освен това не заемат много място и са много лесно преносими. Лесно откриваеми са онлайн, но и в спортните магазини. Недостатъците включват факта, че сглабянето и разглабянето на дъмбелите може да бъде обезпокоително за някои потребители. Също ако не са добре закрепени, съществува риск от нараняване с тежестите.

Бързите регулируеми дъмбели работят малко по-различно. Те идват вече сглобени, а теглото се регулира чрез завъртане на копче. Когато вдигнете дъмбела, само избраният брой тежести ще останат в стойката.

Предимството е бърза промяна на теглото с минимални усилия, докато се наслаждавате на преносимост и спестяване на място. Те обаче са малко по- обемни и по-малко устойчиви от класическите модели. Освен това струват повече.

2. Дръжка за дъмбели

Има няколко неща, които трябва да проверите относно дръжката на дъмбела. На първо място, има два широки вида дръжки: стоманени, с хромирано или боядисано покритие, или дръжки, покрити с лутеран, неопрен или гумирана пяна. Дръжките, към които е добавен защитен слой, предлагат по-голям комфорт и захват. Разбира се, по-удобният захват ще означава по-висока цена за желания дъмбел.

И формата на дръжката може да бъде различна. Те могат да бъдат цилиндрични или дъгообразни. Сводестите са по-ергономични и присъстват в случай на регулируеми дъмбели за бърза смяна. Стандартните и олимпийските модели имат текстурирана дръжка.

3. Материалът, от който са изработени дъмбелите

Докато сравнявате дъмбелите, ще забележите, че те могат да изглеждат много различно. Това е зависи от материала от който са направени:

 • Метални дъмбели

Повечето дъмбели са направени от чугун. Въпреки че изглеждат незавършени, много хора предпочитат да инвестират в този тип свободни тежести, защото са по-удобни. Повечето професионални потребители избират този тип дъмбели за тренировка. Освен това е много добър вариант за начинаещи.

 • Боядисани дъмбели

Боята обикновено се използва за защита на дъмбелите от ръжда. Затова се използват бои на маслена основа. Разбира се, колкото по-евтин е комплектът дъмбели, толкова по-ниско е качеството на боята, която може да се отлепи след известно време. Дъмбелите, от друга страна, винаги могат да бъдат пребоядисани.

дъмбели на добра цена

 • Дъмбели с хромово покритие

Както при боята, целта на хромираното покритие е да предпазва от корозия. Те също така осигуряват много естетичен завършек, което понякога може да бъде много добър мотивационен фактор. От друга страна, ако не е с добро качество, може да се напука. Особено ако дъмбелите се изпуснат на пода или се блъскат един в друг. Те са и по-скъпи от боядисаните.

 • Дъмбели, изработени от каучук

Като цяло имат професионален вид. Гумата осигурява защита срещу ръжда, но също така предпазва пода от повреда, ако изпуснете дъмбела. Имат обаче и недостатъци.

В зависимост от вида на използваната гума, тя може да остави следи по пода или текстила. Те също могат да издават неприятна миризма за известно време, особено ако са поставени в малко и непроветриво помещение. Цената им е по-висока от хромираните или боядисаните модели.

 • Винил

Този материал се използва за дъмбели с бетонни тежести. Този тип тежести са по-евтини от чугунените. Тъй като бетонът има по-ниска плътност от желязото, тези тежести са по-обемисти. Не са толкова издръжливи, особено ако се използват много. Винилът се използва и за фиксирани дъмбели, особено по-малките, използвани в аеробни упражнения.

 • Лутеранска

Mного по-устойчив материал от пластмасата. Има определено ниво на еластичност и твърдост. Обикновено се използва с регулируеми тежести и дъмбели за бърза смяна, покриващи стоманени или чугунени тежести.

4. Теглото на дъмбелите

Как да разберете какво е най-подходящото тегло на дъмбелите? Това зависи от нивото и периода, от който тренирате. Ако сте начинаещи, ще са ви напълно достатъчни дъмбели с тегло 15-25 кг.

дъмбели комплект

Тъй като жените имат различна мускулна структура, те трябва да започнат с много леки тежести. Препоръчва се набор от дъмбели за аеробни упражнения, като се започне от 0,25 кг и може да достигне до 5 кг, и повече, когато тялото свикне с тежестта. Ако целта ви е да увеличите мускулната маса, имате нужда от тегло над 50 кг.

5. Съхранение на дъмбелите

Препоръчително е да имате стелаж за съхраняване на дъмбелите. Много по-добър вариант е, ако той е включен в комплекта. Тогава трябва да се възползвате от офертата. Дъмбелите, изработени от гума, лутер или чугун, могат да се съхраняват на вертикални или хоризонтални стойки. Хоризонталните стелажи могат да съхраняват до 10, 12 комплекта дъмбели.

Най-добри дъмбели – нашите препоръки

Анализирайки предложенията на пазара, като вземем предвид мненията на купувачите и съветите по-горе, все пак препоръчваме някои модели дъмбели за тренировки, които предлагат отлично съотношение качество / цена.

1. Комплект регулируеми дъмбели Bodyflex 30кг – 2х15

комплект регулируеми дъмбели бодифлексКомплект дъмбели Bodyflex 2 бр х 15кг + допълнителен трети лост-конектор, който позволява да ползвате дъмбелите като щанга. Дъмбелите може да се свържат чрез лостове, за да станат щанги, които са твърди и здрави. Този комплект домашен фитнес уред има много възможности за тренировка може да отговори напълно на нуждите от упражнения за горни и долни крайници.

Дъмбелите могат да бъдат сглобени и разглобени за секунди. Свързващият прът е покрит със специално покритие, за да осигури удобно захващане, дръжката на гирите е покрита с гума, за да се предотврати лесно плъзгане от ръцете. Материалът на уреда при правилна употреба е на практика вечен. Покритието на дъмбелите предпазва пода от нараняване по време на тренировка.

ВИЖ ТУК

2. Дъмбели и гири Stanimir Mihov

комплект дъмбели Станимир МиховТренировъчен комплект дъмбели и лост за ефективни тренировки в домашни условия. Единствената инвестиция, от която ще имате нужда, за да тренирате пълноценно вкъщи. Възможност за регулиране на използваните килограми. Материал тежести: Основа от Бетон + Подсилено ABS покритие – Отвор Ф30.; Материал лост: Основа от Стомана + TPE покритие. Широка гама от упражнения; Регулиране на килограмите (от 1 до 30 кг); Висококачествен материал, устойчив на интензивно и многократно натоварване; Спрестява място, време и средства за нови уреди.

Пълен комплект тежести, позволяващ изпълнение на богат набор от упражнения натоварващи всяка мускулна група. Благодарение на възможността за регулиране на килограми ( до 30кг) можете ефективно да натоварите бицепс, трицепс, делтовидни мускули, както и гърди, гръб или долна част на тялото. Свързващият елемент позволя да съедините дъмбелите в лост с дължина 1.20м.

ВИЖ ТУК

3. Комплект дъмбели KINGKANG YL-007

дъмбели кинк-кангЗа да извлечете максимума от вашата тренировка, е от съществено значение да използвате правилното тегло.
Предлагайки на потребителите цялостна тренировка за тяло, те могат да бъдат използвани в широк спектър от упражнения.
Спецификации:
Материал: Стомана
Общо тегло: 80 кг
Ниво на предварителна подготовка: начинаещ, среден, напреднал

Дъмбелите могат да се регулират, както следва:

KG: 5-7-9-11-13-15-18-20-22-25-27-29-32-34-36-38-40

Металната опора НЕ е включена.

ВИЖ ТУК

4. Дъмбел KETTLEBELL 12KG Sportmann

дъмбел кетбел 12 кгДъмбелът Kettlebell 12 кг е оборудван с дръжка с ергономичено захващане. Дъмбелът е направен от желязо, с голяма издръжливост против  механичен удар и е покрит с неопрен в различни цветове. Ергономичната дръжка позволява добро захващане по време на тренировка, като предлага безопасност и комфорт.

Долната част е леко сплескана за по-добра по време на съхранението. Дъмбелът е подходящ както за начинаещи, така и за професионални спортисти, които искат да развият мускулите на горната част на тялото и не само. Дъмбелът Kettlebell е подходящ за всички възрастови категории потребители.

ВИЖ ТУК

5. Комплект дъмбели Tunturi неопренови със стойка

комплект дъмбели на стойкаТози комплект гири Tunturi предоставя отлична основа за всякакви силови тренировки. Можете да правите безброй упражнения за укрепване на гърба, врата, ръцете, краката, раменете и гърдите с тези тежести. Комплектът се състои от 3 чифта гири с различно тегло и се предлага с удобна стойка за съхранение. 6-ъгловата форма на главите гарантира, че гирите няма да се търкалят, когато са поставени на пода.

 • Гири с различно тегло, което позволява изпълнението на разнообразни по интензивност упражнения;
 • Удобна стойка за съхранение на гирите;
 • Подходящи за укрепване на всички мускули в тялото;
 • Идеални за дома или фитнес.

ВИЖ ТУК

6. Шестоъгълен дъмбел Sportmann, 45 кг

шестоъгълен дъмбел 45 кг Шестоъгълен дъмбел Sportmann, подходящ за хора, които искат да тренират мускулите на ръцете, гърдите и гърба. Дъмбелът е изработен от висококачествен материал. Дръжката е направена от твърдо желязо, а тежестите – от гума.

Дъмбелът е шестоъгълен, което осигурява добра стабилност и лесно за съхранение. Дръжката има ергономична форма и набраздена повърхност против хлъзгане за максимална безопасност.

ВИЖ ТУК

7. Каучукови олимпийски дискове, 2x20kg (чифт), BF-5

каучукови олимпийски дъмбелиИзработени изцяло от гума. Лесни за употреба, съхранение и за поддръжка. Трайни. Не увреждат пода, стелажите и уредите. Редуцират шума при хвърляне на щангата на пода. Еднакъв диаметър на всички дискове независимо от теглото. Монтирана защитна месингова втулка на монтажния отвор. Трайна маркировка съгласно изискванията на клиента.
Диаметър на монтажния отвор 51мм. Дисковете са от : – 5кг / – 10кг / -15кг/ – 20кг/.

ВИЖ ТУК

Заключения

Препоръчваме да поръчате най-добрите дъмбели онлайн. В тази статия ще намерите много предложения и лесно ще изберете най-добрите дъмбели за вашата тренировка.

Освен факта, че не е нужно да променяте графика си, за да посетите физически магазин, за да ги закупите, те се доставят директно до избрания от вас адрес. Освен това имате възможност да ги закупите на изгодна цена, като специалните предложения са все по-чести онлайн.

Преди да направите каквато и да е онлайн покупка, обърнете внимание на описанието на продукта, но и на мнението на други потребители. По този начин можете да разберете дали покупката на желания модел е подходяща за вас.

Сега, след като прегледахте цялата тази информация, сме сигурни, че сте готови да купите най-добрите дъмбели.

 

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.