8 най-добри пътеки за бягане

5/5 - (2 гласа)

Благодарение на най- новите технологии, прилагани от най- добрите  пътеки за бягане, имате повече възможности от всякога, за да достигнете целите си дори и в уюта на собствения ви дом. Най- добрите домашни  пътеки за бягане ви тренират и мотивират да постигате нови върхове във фитнеса.

Ако сте бегач, свиквате да бягате  в залата или на открито, или пък дори у дома. Бягането на открито носи най- много задоволства, но е изключително трудно за реализиране в дъждовните дни, или през студената зима.

Ако сте изпитали удоволствието от бягането и сте се пристрастили, бягането се превръща в начин на живот и идеален начин за облекчаване на стреса, докато ви поддържа в отлична физическа форма.

Бягащите пътеки за дома са идеални, за да ни помогнат, когато времето ни е ограничено и не можем да ходим на фитнес. Освен това, когато тичаме на пътека у дома, можем да се насладим на позната среда, но и да бягаме както желаем, без да бъдем „ нащрек “ за тези около нас. Разбира се, бягащата пътека означава получаване на балансиран мускулен тонус, много добро здраве и поддържане на теглото под контрол. Изберете устройство, което ви предлага максимални ползи и разберете по- долу как можете да направите идеалния избор!

Най- добрите пътеки за бягане

1. Бягаща пътека Klarfit Pacemaker X3

Бягаща пътека Klarfit Pacemaker X3Параметри на продукта

 • Подходящ за употреба в : Жилища / Офис
 • Брой програми на продукта: 12
 • Ъгъл на наклона : 7 °
 • Функции на продукта : скорост, време, разстояние, пулс, изгорени калории
 • Размери на продукта : 40 х 110 см
 • Консумирана мощност : 1000 W
 • Тегло, което издържа продуктът : 120 кг
 • Собствено тегло : 28 кг
 • Цвят на продукта : Черен

Предимства на продукта 

 • Скорост на пътеката – 12 км / час
 • Мониторинг на сърдечната честота
 • 3 градуса изкачване
 • Поддръжка за напитки и телефон
 • Сгъваема е
 • Двигател с мощност 1100 W
 • 12 индивидуални работещи програми
 • Показване на LCD генератори
 • Поддържа „интегрирани“ за различни

Недостатъци на продукта

 • Скоростта не е достатъчно висока за експертите бегачи
 • Ограничена настройка на скоростта
 • Може би заема доста място в къщата

Klarfit Pacemaker X3 е бягаща пътека за начинаещи или за тези, които искат да поддържат теглото си с леки тренировки. Тя има скорост от 12 км / час и наклон от 7 градуса, което означава, че ще изгаряте калории много бързо, като бягате на максимум. Има 3 степени на катерене, идеални за всяко ниво на обучение.

Също така, бягащата пътека е широка и има гумирана повърхност, за да осигури удобна и безопасна програма за упражнения. В допълнение, тя е сгъваема, което означава, че може лесно да се съхранява в малък апартамент. Klarfit Pacemaker X3 има поддръжка за телефон и напитки, само за да създаде най- добрите условия за тренировка.

Недостатък за някои е максималната скорост от 12 км / час. Като се има предвид обаче, че това е бягаща пътека за начинаещи, ограничението е обяснено. Всеки, който не иска да прави професионални тренировки у дома, може уверено да инвестира в Klarfit Pacemaker X3.

Имате две настройки „ за различни “ опори, където можете да поставите аксесоари, като вашия телефон или бутилката за хидратация. Имате защитни елементи, така че бягането ви винаги да е безопасно. Цената е малко висока, но просто отразява качеството на функциите на това устройство.

купи сега

2. Бягаща пътека Capital Sports Pacemaker X20

Бягаща пътека Capital Sports Pacemaker X20Параметри на продукта

 • Подходяща за употреба  в : Жилища / Офис
 • Брой програми на продукта: 25
 • Ъгъл на наклона : 16%
 • Функции на продукта: Измерване на времето / Разстояние / Скорост / Калории Изгаряне / Контрол на сърдечния ритъм / Постепенна лента на спиране
 • Височина на продукта: 134, 5 см
 • Размери на продукта : 94 x 134,5 x 168 cm
 • Тегло, което издържа продуктът : 110 кг
 • Собствено тегло : 60 кг
 • Цвят на продукта : Черен

Предимства на продукта 

 • Има пулсомер
 • Afișaj LCD 5 инча
 • 25 индивидуални работещи програми
 • Възможности за персонализиране
 • Двигател от 1, 75 к.с.

Недостатъци на продукта

 • Голямо собствено тегло 60 кг
 • Тя издържа само 110 кг

Capital Sports Pacemaker X20 ще ви зарадва с удължената си бягаща повърхност (130 х 43 см) и множеството функции, които предлага на потребителя. Имате 25 работещи програми , но също така и възможност за персонализиране на вашите работещи програми. Функциите, предлагани от тази бягаща пътека, включват пулсомер, като всички данни се предоставят от големия LCD екран .

Фактът, че е сгъваема, ви дава възможност да я монтирате там, където искате, и след това да я стесните, така че да не заема много място. Цената е съобразена с предимствата, предлагани от тази бягаща пътека, като е изгоден вариант, тъй като е една от тези професионални бягащи пътеки.

купи сега

Алтернативен модел на пътеки за бягане

3. Бягаща пътека Klarfit HOME RUNTASY

бягаща пътека klarfitВ случай, че искате да изберете бягаща пътека, която е готина, има оригинален дизайн и е достъпна, тогава определено ще изберете Klarfit HOME RUNTASY . Можете да настроите скоростта на движение до 10 км / ч, да имате LCD екран и да се свържете с Bluetooth. В допълнение, това устройство може да се сгъва много лесно, което ви дава повече място в стаята, където ще го използвате. Теглото е само 32 килограма, а цената е много достъпна, като се имат предвид характеристиките, представени от тази бягаща пътека.

купи сега

4. FitTronic D100

Черна пътека за бяганеТази електрическа бягаща пътека е с автоматична система за смазване. Може да се сгъва, за да се съхранява близо до стена и да заема по-малко място.  Благодарение на функцията SMART, запомня настройките, които сте й задали за следващия път.

За да придаде разнообразие на тренировките, коланът се накланя ръчно в три позиции. Производителят го препоръчва на начинаещи в бягащите пътеки. Интуитивният дисплей с вградени бутони предоставя информация за разстояние, време, скорост и калории. И благодарение на сензорите на лостовете, вие ще можете да следите пулса си, докато тренирате.

Предимства:

Електрическа бягаща пътека с триточков наклон, за разнообразие по отношение на тренировъчната сесия.

Използва 12 програми, от които потребителят може да избере своя план според възможностите си.

Мощният двигател с мощност 1,75 к.с. позволява използване от хора с тегло до 110 кг.

Достига средна морска скорост от 14 км/ч.

 

Недостатъци:

Според някои купувачи USB портът, представен в описанието на продукта, може да липсва.

купи сега

5. Kingsmith WalkingPad A1 Pro

компактна пътека за бяганеТази сгъваема бягаща пътека е подходяща за  хора, които искат да тренират извън фитнес залите. Устройството може да се сгъва, за да се съхранява под мебелите или в ъгъла, като с помощта на този факт идва и липсата на опорен мост. Това не означава, че не може да се управлява, различните опции са достъпни или от придружаващото дистанционно управление, или от мобилния телефон с Android или iOS. Има автоматичен или ръчен режим, информацията се вижда от предния панел. Повърхността за ходене е стандартна, дълга 1 м и широка 41,5 см, като сензорът отдолу регулира скоростта според походката на потребителя. Споменаваме, че издържа до 90 – 100 кг.

 

Предимства:

Бягащата пътека е сгъваема, може лесно да се съхранява под мебели или на скрити места, след употреба.

Скоростта може да бъде избрана от приложението на вашия телефон или дистанционно управление.

Стандартният размер на повърхността (1 м х 41,5 см) поддържа комфорта при ходене.

Подходяща е за упражнения у дома, в градината, в офиса и др.

 

Недостатъци:

Максималната достигната скорост е ниска, 6 км в час.

 

купи сега

6. TechFit T1550M

Пътека за бягане у домаАко търсите пътека, която да ви помогне да се върнете във форма у дома, този вариант може да е сред най-подходящите за вас. Тъй като е сгъваема електрическа версия, тя може лесно да се съхранява на по-тесни места, когато не се използва, за да не се направи невъзможно използването на голямо пространство. Има полезни функции като измерване на калории, скорост или изминато разстояние. В същото време ще имате информация за времето, прекарано на лентата, както и пулса, измерен, когато държите ръцете си върху металните ленти в областта на контролния панел. Тя ще има 12 различни програми за трудност и три стъпки за наклон, които за съжаление могат да се задават само ръчно. Издържа до 120 кг, стартира със скорост от 0,8 км/ч и може да достигне максимална скорост от 12 км/ч, достатъчно за потребители, които искат да тренират ежедневно.

купи сега

7. Energy Fit MT10A

Професионална пътека за бяганеКогато не искате да правите компромис с качеството и имате достатъчно бюджет, модел като този от Energy Fit ще ви помогне да постигнете добри резултати, според онлайн ревюта. Въпреки че е подходящ за начинаещи, често ще го намерите във фитнес залите, защото съчетава приятен дизайн с достатъчно разнообразни функции и здравина, която насърчава издръжливостта му във времето. С електрически механизъм, задвижван от двигателя с мощност 1,5 конски сили, той използва 12 различни програми за скорост, достигайки максимум 12 km/h, предлагайки разнообразие по отношение на опциите за обучение.

И тъй като много хора я определят като най-добрата бягаща пътека с автоматичен наклон на 12 нива, ще добавим, че трудността на сесията на бягане ще се контролира лесно от контролния панел. Там ще имате достъп и до подробности като калории за изминатото разстояние на определено време. С помощта на централния и външния лост ще можете да следите пулса си, тъй като са оборудвани със сензори за пулс. И за да не се отегчавате, докато се движите, можете да използвате MP3 стойката или USB порта, за да свържете мобилния си телефон или таблет към високоговорителите вътре.

 

Предимства:

Професионална бягаща пътека за домашна употреба.

Има 12 програми с променлива интензивност, за да се адаптира към желания стил на тренировка (тонизиране, загуба на тегло, поддържане на тялото).

Коланът може да се накланя до 12 нива, увеличавайки трудността и усилията.

Издържа до 130 кг – помага на по-пълните хора да отслабнат без риск.

 

Недостатъци:

Неправилни показания на пулса от сензорите на дръжките.

купи сега

8. HouseFit 9144 E1

професионална пътека за бяганеТази професионална бягаща пътека се препоръчва  за начинаещи и експерти. Започва със скорост от 1 км/ч и може да достигне до 22 км/ч, която е най-обичана от спортистите. На големия LCD екран можете да зададете 24 програми, които имат голямо разнообразие, особено за тези, които търсят предизвикателство. В същото време ще предостави важна информация като консумирани калории, изминато разстояние, време за работа, скорост и пулс, като оценява положените усилия. Тя може да се сгъва и  няма да заема много голямо пространство, когато не се използва, така че да можете да се движите свободно в собствения си дом. Споменаваме, че издържа средно тегло от 140 кг.

купи сега

Защо е препоръчително да изберете пътека за бягане за дома?

Закупуването на  пътеки за бягане за дома ще ви даде възможност да спестите парите, които бихте плащали месечно, за да отидете в залата. Имайки такова устройство у дома, вече няма да можете да се преструвате, че не сте имали време да се движите. Освен това можете да го използвате, когато пожелаете, по всяко време, а тези, които ви предлагат функции за мониторинг на сърдечния ритъм, ще ви дадат реални данни за това как се държи тялото ви по време на тренировка. И така, ето предимствата на притежаването на бягаща пътека за дома :

 • Тя представлява идеалната алтернатива по отношение на движение и спестяване за човек;
 • Тя ви позволява да се наслаждавате на движение, дори когато времето навън е лошо;
 • Тя е идеална за жени, които могат да се радват безопасно да бягат у дома;
 • Дава ви възможност да зададете своя собствена работеща програма;
 • Това е отличен начин за придвижване за тези, които са с наднормено тегло и искат да отслабнат;
 • Препоръчва се за тези, които са спортисти и искат да се възползват от времето си у дома;
 • Помага ви да подобрите здравето си;
 • Дава ви възможност да се насладите на времето за бягане по различен начин, отколкото във фитнес залата;
 • Получете данни в реално време за вашия тренировъчен режим.

Със сигурност парите, които плащате, за да отидете на фитнес, ще бъдат спестени, като закупите бягаща пътека. Избирайки спорт и придвижване у дома, ще се радвате на безопасност, пари и здраве.

 

Как да си изберете качествена бягаща пътека?

Тъй като сте решили, че е време да закупите  пътеки за бягане, трябва да знаете, че изборът на такова устройство не е лесен и трябва да вземете предвид няколко елемента, които трябва да сглобите. Ето някои от елементите, които трябва да намерите на следващата сибягаща пътека:

 • Размер на устройството

 •  когато домашното пространство е ограничено, трябва да вземете предвид размера на протектора. Препоръчва се в тесни пространства да изберете бягащи пътеки, за да можете да ги стесните, след като приключите с бягането.
 • Мощност на двигателя

 • ви дава най- добрата представа за работоспособността, като ви дава възможност да зададете по- висока скорост на движение. Като цяло мощността на двигателя може да бъде между 1 и 3 к.с., така че можете да получите най- добри резултати.
 • Товароносимостта на колана

 • като цяло бягащите пътеки в дома поддържат по- ниско тегло в сравнение с фитнес залите, като стойността на теглото е около 100 килограма. Има обаче и устройства, които поддържат до 120 кг, което им дава шанс да спортуват и хора с наднормено тегло (особено ако искат да отслабнат).
 • Скорост на движение и ъгъл на наклона

 • много важно е да можете да зададете най- високата скорост (която може да достигне около 20- 25 км / ч), но и най- високия ъгъл на наклон, за да можете увеличава нивото на трудност по време на бягането.
 • Работещи програми

 • ако искате да стартирате както искате, бягаща пътека, която ви дава възможност да задавате свои собствени стартиращи програми, е отличен избор. Ако не, можете да изберете устройство с толкова предварително зададени програми (12-25 програми, които се изпълняват).
 • Функции на лентата

 • следене на сърдечната честота, загубените калории, скоростта на движение са някои от функциите, които се намират на всяка бягаща пътека. Изберете продукт, който ви предоставя страхотен дисплей и възможност за свързване чрез Bluetooth към вашия личен телефон, за да възпроизвеждате желаната от вас музика. Не забравяйте, че такава лента трябва да има и функции за безопасност, което ще ви осигури стабилност по време на бягане.

Ръководство за купувача

Бягащата пътека е устройство, използвано от всяка възрастова група , което се оказва ефективно и лесно за използване. Ползите от постоянната употреба включват подобрен сърдечен ритъм и дишане, повишена издръжливост и тонизирано тяло. Изпълнява същата функция като бягането и ходенето в домашни условия.. Тези устройства се препоръчват за възстановяване и поддържане на хора със ставни болки или артрит, или които са претърпели двигателни злополуки. С този уред се натоварят основно мускулите на краката, задните части, бедрата и корема, а ако използвате опорните щанги, можете да тонизирате и ръцете си до известна степен.

Често задавани въпроси

Кой е най-добрият начин за смазване на пътеката?

За предпочитане е тази стъпка да се прави веднъж на всеки шест месеца, като се използва специално силиконово масло. Препоръчително е да прочетете инструкциите на уреда, за да сте сигурни, че използвате правилния продукт. Първо изключете уреда от контакта и отстранете всяка мръсотия от лентата.

С помощта на отвертка отстранете винтовете отгоре, като леко повдигнете бягащата пътека, за да видите вътрешната й повърхност. Намажете я със смазваща течност. Спуснете пътеката и сменете винтовете, като се уверите, че конструкцията се е върнала в първоначалното си положение и че е безопасна за използване.

Последната стъпка е да включите уреда и да го включите на най-ниската настройка за до 5 минути, така че течността да достигне цялата дължина на ремъка.

Как да настроя бягащата пътека?

За да може бягащата пътека да функционира нормално, е необходимо редовно да проверявате най-важните й части. За да я центрирате,използвайте шестоъгълен ключ (обикновено се намира в опаковката на устройството) и ще стартирате лентата с ниска скорост. Поставете ключа в центриращия отвор (ляв или десен край, отзад – споменато в инструкциите за експлоатация) и завъртете по посока на часовниковата стрелка, изчакайте 30 секунди, докато забележите, че коланът се е върнал в централно положение. За да регулирате напрежението и  да се отървете от приплъзвания, погледнете отзад, където ще намерите отворите, водещи до два регулиращи винта. Завъртете по посока на часовниковата стрелка. Когато можете да повдигнете лентата на 2-3 см, като вкарате два пръста под нея, това означава, че тя е достатъчно стегната.

 

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.