7 най-добри електрически крушки

5/5 - (2 гласа)

Когато купувате LED крушки, трябва да вземете предвид няколко основни фактора. Те са енергийна ефективност, температура на светлината, светлинна мощност (измерена в лумени) и мощност. И така, кои са най-добрите крушки?

LED крушките – дори умните – трябва да светят. Просто завийте интелигентна LED крушка в лампа и я сдвоете със смартфон. Така никога няма да ви се налага да се движите по тъмни коридори или да търсите ключ.

Ръководство на купувача

Електрически крушки. Всеки ги използва. Има и много опции, когато става въпрос за това какъв вид крушка да използвате във вашия дом или апартамент. Прочетете това ръководство, за да разберете как да изберете правилните крушки за дома си. Тук ще откриете коя е най-добрата крушка за вас и вашите нужди.

Искате топла светлина или студени тонове? За какво ще използвате лампата? Четене? Общо осветление? Атмосфера? Търсите готина, винтидж естетика или някоя стара електрическа крушка ще свърши работа? Ще отговорим на тези и още въпроси в това ръководство за електрически крушки.

различни крушки

Основни показатели на различните крушки – Мощност и светлина

Две неща, които трябва да имате предвид при избора на електрически крушки, са ватовете и лумените. Мощността на електрическата крушка измерва колко енергия консумира. Лумените, от друга страна, измерват яркостта на една крушка – колкото по-висока е стойността, толкова по-ярка е светлината.

Когато почти всички електрически крушки бяха с нажежаема жичка (преди 2012 г., когато този стил започна постепенно да се премахва в полза на по-енергийно ефективни опции), единственото нещо, което трябваше да имате предвид, беше мощността на електрическата крушка.

Ето защо повечето опции в наши дни включват както лумени, така и число за „еквивалент на мощност„. За справка, стандартите крушки от 100 вата произвежда около 1600 лумена светлина.

Забележка: Федералната търговска комисия вече изисква всички електрически крушки да носят стандартен етикет. На него трябва да бъдат описани яркостта на крушката (лумени), консумацията на енергия и цената, живота, температурата на светлината и мощността.

Видове крушки

Има четири основни типа електрически крушки, които обикновено се използват в домовете ни.

 • Крушки с нажежаема жичка

Известни са още като крушките на Едисон. Крушките с нажежаема жичка са традиционният избора, с които повечето от нас са израснали. Те са невероятно енергийно неефективни. ​​90% от енергията, която използват, се превръща в топлина, а не в светлина. Това увеличава сметките за електричество и допринася за глобалното затопляне (колкото повече електричество се използва, толкова повече въглероден диоксид се отделя в атмосферата) .

Тези старомодни електрически крушки постепенно се премахват в полза на по-екологични. Крушките с нажежаема жичка издържат само около година при редовна употреба, което е много по-кратко от всеки друг модерен вариант.

 

крушка с нажежаема жичка

 • Компактни луминесцентни крушки

Това са крушки, които приличат на навита тръба. Те са с около 50 до 80 процента по-енергийно ефективни от крушките с нажежаема жичка. Издържат от 7 до 9 години. Недостатъкът? Тези крушки отнемат известно време, за да „загреят“ до пълната си яркост и съдържат живак (другите крушки, изброени тук, не съдържат). Затова бъдете внимателни, когато ги изхвърляте.

 • Светодиодни крушки

Светодиодите са най-енергийно ефективните и универсални крушки. LED крушките могат да издържат от 9 до 22 години (понякога повече). Предлагат се и в различни стилове – от традиционната форма на „крушка“ до по-фънки, вдъхновени от ретро дизайни.

LED крушките често са по-скъпи от другите разновидности. Но предвид дългия им живот и ниската им консумация на енергия, те обикновено са по-икономичният избор в дългосрочен план.

 • Халогенни крушки

Халогенните крушки са друг вид крушки с нажежаема жичка. Подобни са на крушките с нажежаема жичка. Те са малко по-енергийно ефективни от крушките с нажежаема жичка, но не са близо до CFL или LED. Халогенните крушки обикновено издържат само около 1 до 3 години.

Температура на крушката: Топло осветление VS студено

Когато хората описват светлината като „топла“ или „студена“, те имат предвид температурата на светлината. Температурата се измерва по нещо, наречено скала на Келвин (K). Повечето вътрешни осветителни тела имат температура между 2700K и 6500K.

 • Меко бяло/топло бяло

В долния край на спектъра, от около 2700K до 3000K, ще намерите меко бяло (известно още като топло бяло) осветление. Това са онези уютни, жълтеникави тонове, които карат една стая да излъчва гостоприемност и релаксация.

Това е отличен избор за спални, всекидневни и други зони, в които искате да се чувствате спокойни. Крушките в този температурен диапазон най-вероятно ще възпроизвеждат усещането за светлина от старата школа.

 • Студено бяло/ярко бяло

Следва гамата 3100K-4500K. От жълти тонове, но не съвсем в синята гама, студеното бяло осветление излъчва ярка бяла светлина, която създава по-неутрална атмосфера. Тази гама е чудесна за кухнята, кабинета, домашния офис, гаража или навсякъде, където искате жизнена, но не силна светлина.

 • Дневна светлина

Светлина с температура от 4500K или повече наподобява дневната светлина. (За контекст, обедното слънце е между 5000K и 5500K). Светлината при тази температура има ярък, ясен, синкав вид.

Дневната светлина разкрива цвят и детайли. Тя е чудесна за стаи за четене, занаяти и работилници и акцентно осветление. Забавен факт: Смята се, че популярните на работните места крушки за дневна светлина повишават производителността.

електрическа крушка

Размери и цокови на крушки

Няма индустриален стандартен набор от размери и основи на крушките. Има стотици вариации. Размерите се обозначават с комбинация от букви и цифри, като A19, T10, B10, MR16 и др. Крушките, които пасват на повечето настолни и подови лампи, се наричат ​​A лампи с основа Edison (E26). Полилеите използват E12s.

За да определите от коя имате нужда, погледнете осветителното тяло. Ако имате стара крушка, занесете я в магазина, за да съответства на размера и основата.

Желани функции

 • Регулируемост при различните крушки

Крушките трябва да могат да се регулират, ако използвате димери. Повечето от светодиодите, които сме тествали, са. Докато повечето компактни флуоресцентни лампи не са.

 • Крушки, които работят в напълно затворен уред

Някои CFL и светодиоди могат да се използват в напълно затворени тела. Това има значение, защото ако топлината се натрупа вътре в тялото може да се повлияе на работата на крушката и да съкрати нейния живот.

 • Крушки, които работят на открито

Много от тестваните крушки работят на открито, но не могат да се мокрят и трябва да бъдат защитени от пряк контакт с дъжд или сняг. Трябва да се обърне внимание на този фактор при избора на крушка.

 • Крушки, които работят със сензор за движение

Този сензор автоматично включва светлините, когато бъде открита активност, и ги изключва, след като дейността спре. Крушката и сензорът за движение трябва да са съвместими, за да работят правилно. Проверете уебсайта на производителя на сензора за движение и прочетете опаковката на крушката, за да сте сигурни.

 • съвместимост с фотоклетка

Друг начин за пестене на енергия. Фотоклетката изключва светлините, когато настъпи дневна светлина, и ги включва отново, когато е тъмно. Проверете уебсайта на производителя на фотоклетката и прочетете кутията на крушката за информация за съвместимост.

Светлината в дома ви е от изключително значение? Може би нашата публикация за нощни лампи ще ви бъде интересна:

10 най-добри нощни лампи

1. Крушка LED RGB Philips Smart A67

Крушки LED RGB Philips Smart A67

Тази LED крушка е чудесен избор за всеки, който иска да добави малко цвят към дома си. С нейните Wi-Fi и Bluetooth възможности можете да контролирате осветлението от вашия телефон или таблет. Функцията RGB означава, че можете да избирате от милиони цветови опции. Когато става въпрос за енергийна ефективност, тези LED крушки са победител. Използват само 8 вата мощност, но осигурява същото количество светлина като 60-ватова LED крушка. Това я прави чудесен начин за пестене от сметката за електричество. И с продължителност на живота до 25 000 часа, няма да се налага да се притеснявате за смяната и в скоро време.

ВИЖ ТУК

2. Комплект крушки LED Philips, A67, E27, 13W 

Комплект крушки LED Philips, A67, E27, 13W

Комплектът електрически крушки Philips LED A67 E27 е невероятен избор за всеки, който търси енергийно ефективно и интелигентно осветление за своя дом! Тези LED крушки са идеални за създаване на топла и приветлива атмосфера във всяка стая. Едно от най-големите предимства за тези LED крушки е тяхната енергийна ефективност! Въпреки че осигуряват същото количество светлина като 100-ватова LED крушка, те използват само 13 вата мощност. Това означава, че могат да ви спестят много пари от сметките ви за енергия в дългосрочен план. Друга страхотна тяхна характеристика е, че те идват с цветна температура от 6500K. Тя осигурява ярка, студена бяла светлина и е идеална за задачи като четене или работа. Нещо повече, можете да управлявате светлините с помощта на вашия телефон или таблет. С продължителността им на живот до 25 000 часа, няма да се налага да се притеснявате за постоянната им подмяна.

ВИЖ ТУК

3. Крушка LED Osram Vintage 1906 FIL GOLD B22

Крушки LED Osram Vintage 1906 FIL GOLD B22

LED крушката OSRAM Vintage 1906 е красиво допълнение към всяка стая. Позлатеният дизайн B22/E14 излъчва топла и уютна светлина при 2400K. Тя е идеална за създаване на уютна и гостоприемна атмосфера. С консумация на енергия от само 2,5 вата, тази LED крушка е енергийно ефективна и ще ви помогне да спестите от сметката си за електричество, като същевременно осигурява светлинен поток от 220 лумена. Тези крушки са лесни за монтиране и е със 100% моментална светлина, без време за нагряване.

ВИЖ ТУК

4. Комплект от 2 мини LED крушки, MatchEasy, G9, 2W

Комплект от 2 мини LED крушки, MatchEasy, G9, 2W

Tези мини LED крушки са фантастичен избор, ако искате да подобрите осветлението на дома си. Имат елегантен и модерен дизайн и излъчват ярка светлина. Изключителна характеристики е тяхната енергийна ефективност. Те използват само 2 вата мощност. И тъй като са LED, ще издържат много по-дълго от традиционните крушки с нажежаема жичка. Имат и висок индекс на цветопредаване (CRI) от 80. Това означава, че цветовете в стаята ви ще изглеждат по-ярки и реалистични. LED крушките имат студена бяла цветова температура от 6000K. Лесни са за инсталиране. Имат стандартна основа G9, което означава, че ще се поберат в повечето тела без проблем. И тъй като са малки и компактни, тези крушки няма да заемат много място във вашето осветително тяло.

ВИЖ ТУК

5. Икономична крушка Philips Economy Twister

Икономична крушка Philips Economy Twister

Тази LED крушка е отличен избор за всеки, който търси достъпно и ефективно решение за осветление. Първо, нека поговорим за енергийната ефективност. Тази LED крушка използва само 8 вата мощност. Плюс това, с дълъг живот от 6000 часа, няма да се налага да се притеснявате за смяната на тази LED крушка в скоро време! След това нека поговорим за самата светлина. Тази LED крушка излъчва топла, уютна светлина, която ще придаде на всяка стая във вашия дом уютна атмосфера. Спиралoвидната и форма добавя уникален щрих към вашите осветителни тела. Цокълът E27 и е най-често срещаният тип основа. Това я прави лесна за инсталиране в повечето осветителни тела.

ВИЖ ТУК

6. Халогенна крушка OSRAM Halopin Eco

Халогенна капсулна крушка OSRAM, Halopin Eco

Тази крушка произвежда 100% мигновена светлина. Oсигурява висококачествено осветление поради отлично цветопредаване и е идеална за осигуряване на ярка акцентирана светлина. Също така е димируема и винаги създава подходящата атмосфера. Тези крушки са с брилянтна светлина за амбиентно осветление и с невероятно малки размери. С остър връх и иновативен дизайн. Одобрена е за използване в открити осветителни тела (IEC 60598-1). Както и с UV филтър.

ВИЖ ТУК

7. Комплект от 3 смарт LED RGB крушки Philips Hue

Комплект от 3 смарт LED RGB крушки Philips Hue

LED крушките Philips Hue RGB са задължителни за всеки, който иска да добави нотка цвят и интелигентна технология към домашното осветление. С тези LED крушки можете да управлявате атмосферата в стаята си с просто докосване на бутон, като използвате приложението Philips Hue или гласов контрол чрез Amazon Alexa, Google Assistant или Apple HomeKit. LED крушките са съвместими както с Bluetooth, така и с Zigbee. Осигуряват мощно и ефективно осветление с 350 lm яркост и ниска консумация на енергия от 4,3 W. RGB технологията предлага широка гама от цветови опции, така че можете да създадете перфектното настроение за всеки повод. Можете да избирате от над 16 милиона цвята.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.