10 най-добри нощни лампи

Спи спокойно, без да се страхуваш от тъмнината!

5/5 - (2 гласа)

Много хора се страхуват от тъмнината и искат да оставят светлината включена през  нощта /примерно нощни лампи/. Ясните лъчи обаче не ги предразполагат към бързото им заспиване. A също така може да предизвикат и внезапно събуждане, тревожност, невъзможност отново да се потопят в спокоен сън. За да се избегне всичко това, трябва да обърнете внимание на специалните нощни светлини, мекото осветление, което има благотворен ефект върху емоционалното ви състояние и помага да се постигне добър сън. Сред огромния брой предложения ние избрахме тези модели нощни лампи, които заслужават най-висока оценка от потребителите. Красива лампа може да завърши външния вид на стаята и да промени цялата среда в нея. Именно затова изборът на нощна лампа не е чак толкова лесен.

 

Мнения за най-добрите нощни лампи

Ако не искате да вземете предвид мненията за най-добрите нощни лампи от приятели, когато купувате такъв продукт, но не знаете какво би било по-добре да изберете за вашата стая, разгледайте предложените от нас по-долу опции. Може да намерите нещо по ваш вкус, което да е на достъпна цена.

нощни лампи

Модели нощни лампи, препоръчани за вас

1. Офис лампа Full Electrics 810

офис лампа Full Electrics 810

Ето една настолна нощна лампа, която ви осигурява необходимата светлина, когато искате да видите дори и най-малките детайли в стаята. Можете да използвате флуоресцентна, нажежаема жичка, халогенна или LED крушка, но проверете типа на фасунката, тъй като е съвместим само с E27. Продуктът има въртяща се стойка, така че ви позволява да променяте посоката на светлината, в зависимост от това къде имате нужда от нея.

Крушката не е покрита от абажура, така че ще ви даде интензивна светлина. Тъй като лампата е направена от метал, тя се побира в стая с модерен дизайн. Но когато я поставите на бюрото, трябва да имате контакт наблизо, тъй като използва електричество като източник на енергия.

Превключвателят има бутон, така че е устойчив на многократна употреба. За тази лампа можете да използвате крушка с мощност от 60 W, така че тя ще освети правилно стаята ви, ако имате друг източник на светлина в стаята.


Предимства

 • Това е настолна лампа, изработена от метал, с гъвкава стойка, която ви позволява да насочвате светлината в посоката, в която имате нужда.
 • Тя използва крушка с E27 фасунка и работата не е ограничена от живота на батерията, тъй като се свързва към контакта.
 • А превключвателят е класически модел, така че е лесен за използване, дори и от тези, които не са толкова технични.

Недостатъци

 • Продуктът няма функцията да регулира интензитета на светлината, така че не е подходящ за използване като нощна светлина.

 

Ето една лампа, която е  с модерен дизайн и ще ви бъде полезна през нощите, когато трябва да работите до късно в офиса си.

купи сега


2. Детска лампа Wink DE1044

Детска лампа Wink DE1044

Искате ли да купите настолна лампа с LED крушка? Представяме ви този модел с регулируема стойка, което ви позволява да регулирате ъгъла, от който идва светлината, в зависимост от това от какво се нуждаете. Използването на продукта ще ви помогне да защитите здравето на очите си, защото можете да промените интензитета на светлината, като вземете предвид дейността, която извършвате.

Моделът има функция, която ви позволява да променяте цвета, така че можете да използвате светлина, в зависимост от дизайна на стаята си. Тази функция прави устройството подходящо дори когато искате да разкрасите стаята на малкото с бебешка лампа. Продуктът има сензорен превключвател, а структурата е от пластмаса, така че няма риск от счупване и има ниско тегло.

Лампата работи на базата на електрически ток. Следователно свободата на движение се обуславя от дължината на захранващия кабел. Тя е направена от материали, които не вредят на околната среда. А благодарение на LED крушката консумацията на енергия е ниска.


Предимства

 • Тъй като използва LED крушка, консумацията на енергия е ниска.
 • Стойката е гъвкава, така че можете да насочите светлината в зоната, където се нуждаете от нея.
 • И поради факта, че можете да регулирате интензивността на светлинния лъч, тя може да служи и като нощна светлина.
 • Продуктът е модерен, който позволява промяна на цвета и е изработен от пластмаса, така че не е тежък.

Недостатъци

 • Като се има предвид, че дизайнът е прост, лампата не е подходяща за тези, които имат стая, декорирана във винтидж стил, например.

 

Предлагаме този модел, тъй като той има множество функции, а светлинният лъч е достатъчно силен, за да се използва и при работа в офиса.

купи сега


3. Солена хималайска лампа AlbacomBiz SC-01/2

лампа Albacom Biz SC-01/2

Продуктът е адресиран към тези, които искат устройство, с което да осветяват пространство, но в същото време и да се наслаждават на терапевтичния ефект на хималайската сол, защото това е солна лампа. Благодарение на 15-ватовата крушка с нажежаема жичка светлината в стаята ще бъде разсеяна, подходяща за създаване на релаксиращо пространство. Но пък не е достатъчно силна, ако искате да четете на нея.

Солените аерозоли, които се генерират във въздуха, помагат за подобряване на въздуха в помещението и се препоръчват за хора, които имат различни заболявания на дихателната система, като астма или алергии, например. Солната лампа е подходяща за спалнята, тъй като може да се използва и като нощна светлина.

Тя може да седи на нощното ви шкафче или на всяка друга равна повърхност, но мястото трябва да позволява достъп до електричество. Крушката е разположена вътре в лампата и може да бъде сменена, когато е необходимо, като премахнете соления абажур от дървената основа.


Предимства

 • Ако имате проблеми с дишането, използвайте тази лампа с хималайска сол, която има асиметрична форма и работи с електричество.
 • Лампата има нощна светлина, така че можете да я използвате и през нощта.
 • Можете да поставите крушки от всякакъв тип, с мощност от 12 вата.
 • А превключвателят е под формата на бутон, издръжлив е и е лесен за използване.

Недостатъци

 • Не можете да използвате лампата за четене, защото светлината не е силна и очите ви ще се уморят поради претоварване.

 

Представеният модел има терапевтичен ефект и ви помага да създадете релаксираща атмосфера в стаята си.

купи сега


4. Лампа за спалня Glimpse Luna 3D Galaxy Moon

лампа Glimpse Luna 3D Galaxy Moon

Ако искате детето ви да прави космическо пътуване всяка вечер, изберете тази лунна лампа за спалня, която имитира облика на 16 планети. Тя има 16 нива на яркост и ви позволява да регулирате интензивността, в зависимост от вашите предпочитания.

Продуктът работи на батерия и се зарежда с USB кабел. Това означава, че можете да го поставите навсякъде, без да се обуславя от наличието на контакт наблизо. Батерията има обхват от поне 6 часа и изисква 2 часа презареждане, така че детето ще може да има нощна светлина през цялата нощ.

Детската лампа използва LED крушка и е изработена от биоразградими материали, така че ще защитите околната среда. Позволява ви да промените режима на работа, боравейки с абажура си дистанционно, чрез дистанционното управление. Тя може да бъде разположена на нощното шкафче, като се използва дървената подставка или има окачен аксесоар, включен в пакета за покупка, така че ще можете да я поставите и на тавана.

купи сега


5. LED лампа  Heine Home Naeve

LED лампа  Heine Home Naeve

Вечерите, прекарани на дивана, в четене на книга, могат да бъдат наистина релаксиращи, особено когато имате подходящата светлина. Можете да изберете LED лампа от типа полилей, защото освен факта, че предлага силна светлина, тя може да бъде и парчето за съпротивление на цялото помещение.

Продуктът има четири източника на светлина, така че е подходящ за хола или други помещения с щедра повърхност. И използва икономични крушки с максимална мощност от 40W, така че дори можете да спестите от електроенергия. Като се има предвид, че има метална структура, под формата на клони, тя се вписва в пространства, подредени в модерен стил.

Преди да определите мястото, където ще поставите подовата лампа, трябва да знаете, че тя е с височина 138 см. И поради факта, че работи на базата на електричество, ще трябва да имате контакт наоколо. Абажурът е изработен от текстилен материал, така че лесно можете да го почистите, когато това е необходимо.

купи сега


6. Винтидж лампа Lampa Napoli Multicolor

лампа Napoli Multicolor

Продуктът може да се използва за четене на книги или може да има и декоративна роля, тъй като тялото е изработено от метал с вид на бронз. Абажурът е изработен от прозрачен материал и има лек флорален принт по цялата повърхност.

Изработена е от керамика и има разкроена форма. Светлината е насочена надолу, а в основата има дупки, които позволяват на светлинния лъч да създаде интересен външен вид на работния плот. Винтидж лампата има месингова основа, комбинирана с желязо, което предлага повишена стабилност.

Тя има само един източник на светлина и работи с електрическа крушка E14 с максимална мощност от 40 вата. Тъй като използва електричество като енергиен източник, продуктът може да се използва само на места, където има контакт. А превключвателят е класически, така че е по-устойчив във времето.

купи сега


7. Лампа за пода Furnizor Online Lampadar aluminiu

лампа Онлайн доставчик Алуминиева подова лампа

Търсите източник на светлина за стая в модерен стил? Можете да изберете тази лампа с висока стойка, направена изцяло от метал, която има минималистичен дизайн. Поради височината си от 131 см, тя може да бъде поставена директно на пода. А гъвкавата й стойка  ви позволява да фиксирате светлинния лъч в зоната, в която имате нужда от нея.

Абажурът има разкроена форма и също е изработен от метал. А за да го почистите, можете да използвате влажна кърпа, но не е препоръчително да използвате химикали. За да използвате лампата, се нуждаете от LED крушка с фасунка E27.

Тази висока лампа попада в енергиен клас A +++, така че няма да консумира много електроенергия по време на употреба. Превключвателят е кабелен, с бутон за включване и изключване, така че е издръжлив във времето. Лампата не използва батерия, но трябва да я поставите на места, където има контакти в близост.

 

купи сега


8. Нощни лампи Bettina Gerald

лампа Bettina Gerald

През нощта, ако е много тъмно в стаята, съществува риск от удряне в мебели, спъване в кабели и прочие, така че би било добре да имате нощна светлина в стаята. Тя обаче не осигурява силна светлина, така че не можете да я използвате, когато четете книга, защото очите ви ще се уморят.

Предлагаме ви тази нощна лампа, която работи с LED крушка. Като се има предвид, че има размери 17 × 9,5см, тя няма да заема много място и може да бъде поставена върху всяка една плоска повърхност. Продуктът е изработен от плексиглас и стомана и има асиметрична форма, така че е вдъхновен избор, дори за спални, обзаведени в модерен стил.

Като безжична лампа, тя работи на базата на батерия и можете да я поставите навсякъде, без да се обуславя от наличието на контакт. Батериите AA, които използвате за лампата, не са включени в пакета за покупка, така че трябва да си ги закупите отделно.

 

купи сега


9. Лунни нощни лампи Electech 3D

лунна лампа Elec Tech 3D

Въпросният продукт е подходящ за тези, които искат нощна светлина с дизайн, който се откроява, защото това е лунна лампа. Тя възпроизвежда външния вид на звездата, така че може да се хареса на тези, които страстно се занимават с астрономия. И ако искате да я подарите като подарък, ще ви бъде лесно, защото ще я получите готова с опаковка.

Лампата е с диаметър 15 см и ви позволява да променяте интензивността и цвета на светлината, така че можете да създадете релаксираща атмосфера в стаята си. Може да се постави върху всяка една плоска повърхност, тъй като благодарение на дървената си опора, е стабилна. Работи на батерии, така че не само ще трябва да я поставяте на места, където има контакт, но можете да я вземете със себе си, дори когато решите да спите сред природата.

Освен факта, че е лампа на добра цена, тя използва икономична крушка с мощност от 1W, така че батерията няма да се изхабява бързо. Батерията може да се зарежда към лаптопа, чрез USB кабел и регулирането на режима на работа е лесно, само чрез едно докосване.

 

купи сега


10. Лампа с батерия Wink DE1034

лампа Wink DE 1034

Това е модел лампа, която е подходяща за четене на книги, но също така и за различни офис дейности. Тъй като тя ви позволява да регулирате интензивността на светлинния лъч, в зависимост от това къде имате нужда от това и това кара очите ви да не се уморяват дори след много часове работа. Дори и да не е лампа със скоба, за да можете да я държите върху равна повърхност, тя има квадратна основа, с тегло, което гарантира стабилност, когато я поставите на плота.

Стойката й е гъвкава, което означава, че ще можете да насочите светлината в областта, където ви е необходима. Тъй като е продукт, който е изработен от пластмаса, няма риск от повреда, ако го пуснете на земята и той може лесно да се транспортира. Изработен е от нетоксични рециклируеми материали и  може да бъде подходящ вариант, дори и за малки деца.

Превключвателят се основава на допир, а операцията се извършва с помощта на батерия, която предлага обхват до 6 часа, след което може да се зарежда на контакт. Благодарение на простия си дизайн, тя може лесно да бъде рамкирана в пространство, декорирано в модерен стил.

купи сега


Ръководство на купувача

Когато искате да осветите стаята, можете да използвате, освен полилеи, и нощни лампи. Последното може да бъде преместено и да помогне за завършване на дизайна на стаята. Като се има предвид, че пазарът предлага на купувачите много голямо разнообразие от  модели, изборът ви може да бъде доста труден.

За да опростите нещата, прочетете ръководството за купуване и разберете какви аспекти трябва да следвате, когато искате да купите нощна лампа (на добра цена).

нощни лампи

Полезност на нощната лампа

Разделя тази категория продукти на: нощни лампи и лампи за четене или други практически дейности.

Будните имат по-разсеяна светлина, за да могат да предизвикат състоянието на сънливост, като са идеални за спалнята . Повечето модели имат крушка, покрита от абажур и затова тя няма висока интензивност. Те също така имат разнообразен дизайн и могат да имат различни форми.  Така че могат да се използват и като декоративни предмети.

Лампа за четене или тази, която има практическа роля, дава на потребителя по-интензивна светлина, за да има добра видимост на работната маса. Някои купувачи смятат, че най-добрата лампа за четене е тази с гъвкава стойка, защото ви позволява да промените посоката, от която идва светлината.

Също така в тази категория могат да бъдат включени офис продукти, оборудвани с лупа . Те са подходящи за тези, които трябва да сглобят малки части, или за тези, които трябва да спазват всички детайли. Те могат да позволят регулирането на интензитета на светлината, така че потребителят да се чувства максимално комфортно и да не уморява очите си.

нощни лампи

Типология на нощните лампи

Можете да си купите класическа лампа или подова лампа.

Етажните лампи са предмети, които са разположени на пода и имат дълга опорна рама, така че абажурът да достигне нивото на лицето (или по-горе), когато седите на дивана. Те могат да осветяват по-голямо пространство или дори цялото помещение, но във втория случай светлината е по-слаба и дифузна. Те могат да бъдат поставени до дивана или във всеки ъгъл на стаята, за да завършат външния му вид.

Нощните Лампи (евтини и добри) имат по-малки размери и обикновено се поставят върху равна повърхност, а не директно на пода, както в случая по-горе. Те могат да се използват за осветяване на определена повърхност, така че да можете да извършвате дейността си, без да пречите на тези около вас, но и като предмет на декорация в стаята.

нощни лампи

Яркост на нощните лампи

Когато стаята не е правилно осветена, очите ви могат да се уморят и да бъдат засегнати с течение на времето. За да се определят правилно броя ватове, необходими в дадена стая, много специалисти казват, че трябва да умножите площта с 1,5. Например: ако имате 10 sqm площ на стаята, имате нужда от източник на светлина от поне 15W.

Според други мнения, когато имате друг източник на светлина в стаята и можете да използвате лампа (евтина и добра), която ви позволява да закачите крушка с мощност от 60W. Трябва обаче да знаете, че ако изберете икономична крушка, тя ще светне различно от обикновената.

нощни лампи

Как работи нощната лампа?

Въпреки че основната цел на продукта е да осветява пространството, за да може да извършвате вашата дейност, той предлага на потребителя още няколко предимства. Класическият модел се свързва към контакта и има превключвател за включване и изключване.

Най-модерните лампи (на добри цени) могат да имат осветителна система въз основа на допир и да ви позволят да регулирате интензивността на светлината. Те могат да работят и на батерия, която се зарежда чрез USB, безжична или дори соларна. Моделите позволяват на потребителя да ги позиционира навсякъде, тъй като те не зависят от съществуването на контакти. Те обаче са по-чувствителни към неравности и падания, така че ще трябва да ги използвате внимателно.

нощни лампи

Дизайн на нощната лампа

Като се има предвид, че лампата, която поставяте в стаята, може да повлияе на дизайна на стаята, би било добре да вземете предвид нейния външен вид. Материалът, от който е направена, определя стила, в който обектът се вписва.

За да разкрасите стая с модерен дизайн, едни от най-добрите лампи са тези с метални или стъклени елементи. В селски стил стая изберете продукт, изработен от дърво. А ако дизайнът  в стаята ви е класически, най-подходящи са лампите, изработени от ковано желязо.

Ако искате да си купите лампа за стаята на детето, изберете модел, който да има герои на Дисни на абажура. Можете също така да намерите продукти, които имат забавни форми и са пълни с цветове, за да привлечете вниманието на малкото. Детска лампа може да свети в различни форми и позволява да се регулира интензивността, така че детето ви да има спокоен сън през нощта.

нощни лампи

Лампите и осветителните тела са най-често използваните уреди за пресъздаване на естествената светлина. Като те намират приложение в интериора и екстериора на дома, офиса, улицата и хиляди други места. Те са важен елемент от ежедневието на модерния човек именно заради качествата си, огромния избор от различни предложения, както и множеството си приложения.

Пазарът на нощни лампи в наши дни е доста разнообразен. Вече не е необходимо да изгубвате време, усилия и енергия в бесмислено скитане по магазините. В този момент исканите от вас нощни лампи ще бъдат намерени и в множеството онлайн магазини. В наши дни всеки от нас е способен да има исканите нощни лампи по най-лесния за него начин. Разнообразието на нощни лампи у нас е едно от най-важните привилегии на времето, в което живеем. Надяваме се нашата статия да е улеснила максимално вашия избор!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.