5 най-добри конзоли за игри

Наслади се на удоволствието да играеш!

5/5 - (1 глас)

Желаете конзола за игри? Конзолите за игри започнаха да придобиват все по-добра позиция в България, тъй като те станаха все по-достъпни на пазара. Конзолата за игри не изисква подобрения, като компютрите, например. А проблемите с техническата съвместимост с появилите се игри почти не съществуват на тези платформи. Трябва да кажем, че гамата от модели не е много голяма на пазара, но всяка конзола за игри се продава в различни варианти. В момента всички конзоли за игри набират повече и повече почитатели. С това, самите игрови конзоли стават все по-добри, като в най-скоро време очакваме и нови много по-добри такива. А в момента има и страхотни ъпдейти на доказани игрови конзоли. Разгледайте ги в списъка ни по-долу!

Мнения за най-добрите конзоли за игри на пазара

Светът на геймърите се промени значително от дните, когато те можеха да избират между не повече от една-две конзоли. Преди изборът се правеше сравнително лесно – феновете на Марио избираха Нинтендо, докато тези на Соник – Сега.

Но десетилетия напред към настоящето нещата не са толкова лесни. Разбира се, всяка от конзолите на пазара има своите ексклузивни заглавия, но повечето игри излизат във версии за всички конзоли.

Но днес, след дългогодишен опит, ще споделим с вас петте най-добри опции на наистина достъпна цена и много по-евтини от другите опции на пазара. Обичаш ли да играеш? Продължавай да четеш надолу.

конзола за игри

Модели най-добри конзоли за игри, препоръчани за вас

1. Конзола за игри Sony PlayStation 4 PRO 1 TB

конзола за игри Sony PlayStation Ако до известна степен сте запознати с индустрията за игри, от първия резонанс на името на Sony PlayStation ще разпознаете като основата на нишата на конзолата. Достигнат до четвъртото поколение, този продукт все още се счита за основател на своя пазарен сегмент. Както по отношение на производителността, така и по отношение на удоволствието от играта, предлагана от джойстиците, и по начина, по който може да предлага подобни услуги.

Първо, нека представим хардуера: AMD Jaguar осем ядрен процесор  е придружен от 8 гигабита DDRAM 5 и най-модерната видео карта. Капацитетът за съхранение на тази версия е 1 Terabit. Това е два пъти повече от другите варианти на PS4. Включва Bluetooth 4.0, LAN връзка и 802.11b / g / n / ac wi-fi. Като портове той включва HDMI, два USB 3.0, оптичен цифров изход, AUX звуков конектор и RJ-45. Той управлява игри във Full HD резолюция (1920 x 1080 пиксела), но също така предлага поддръжка в 4K стандарт за Netflix и Youtube.

Неговият охладител е много тих, можете да правите дистанционна игра на вашия лаптоп или десктоп и няма забавяне в игрите (подскачащи изображения). Също така контролерите са устойчиви на удар, оборудвани са със сензори за ориентация (необходими за някои игри). Освен това конзолата поддържа гласови команди. Като недостатък може да се каже, че тя няма стойка, тъй както изглежда на някои снимки (трябва да се купува отделно) и не позволява смяна на фонът.


Предимства

 • Тя работи без забавяне на всички нови игри (особено на кабелна LAN връзка), благодарение на 8-ядрения процесор и 8-гигабитната DDR5 памет.
 • Тъй като предлага поддръжка за Netflix и Youtube в 4K, тя е наречена от мнозина най-добрата конзола до момента.
 • А в гейминга осигурява Full HD резолюции.
 • Дори докато пускате игри с интензивни ресурси, вентилаторът остава безшумен (под 35 децибела).
 • Контролерите Dualshock 4 са лесни за използване, устойчиви са на удар и имат широк безжичен обхват (над 5 метра).

Недостатъци

 • Стойката, която се появява на някои снимки, не е включена в пакета
 • Фонът не може да бъде променен (поне не без определени приложения).

 

 

купи сега

 


2. Конзола за игри Microsoft Xbox One Slim 234-0012

конзоли за игри Xbox One SlimДори да говорим за евтина и добра конзола, тя остава в горната част на основните имена на тази индустрия. Xbox One Slim, вариант 1 Terabit, предлага HDR технология, която подобрява яркостта и топлината на цветовете и 4K стрийминг.  Но също така и преглед на Blu-Ray за този стандарт, Bluetooth интерфейс и облачно спасяване. И не на последно място специална функция, която превръща конзолата в управление, чрез което можете да изключите телевизорите и приемниците в къщата си само с контролерите на конзолата.

Всичко това в случай, че е 40 процента по-малък от останалите варианти на продукта (затова се нарича Slim – той е с размери 30 x 30 x 6.3 сантиметра). Като технически данни разполага с 8-ядрен AMD процесор, 8 гигабита DDRAM3 и 1 Terabit памет, твърд диск. По отношение на свързаността, той има три USB 3.0 слота, един HDMI и цифров изход. А също и  IR Blaster за управление на други устройства без дистанционното им управление (телевизори и плейъри, например).

Последните заглавия от игрите вървят доста добре, но източник на възражения би била DDR3 RAM, която е значително по-бавна от DDR5, наличен в Sony PlayStation 4. Като цяло обаче, това е препоръчителна конзола, ако никога не сте имали нещо подобно.  И ако искате да опитате този тип продукти, без да харчите много от парите си.


Предимства

 • Тя е с доста добра цена , особено ако я сравнявате с конкурентни продукти, като PlayStation 4, например.
 • Това е версията Slim. Тя е с 40% по-малка от стандартната (с размери 30 х 30 х 6,3 сантиметра).
 • Включва поддръжка за HDR и стрийминг и Blu-Ray плейър в 4K резолюции.
 • С помощта на функцията IR Booster ще можете да контролирате телевизорите или тунерите в къщата през конзолата. По този начин ще елиминирате необходимостта от множество дистанционни управления.

Недостатъци

 • Тя е оборудвана с DDR3 памет, което не позволява да бъде толкова бърз, колкото другите DDR5 конзоли.

 

купи сега

 


3. Конзола за игри Microsoft Xbox One Slim 500 GB XB1SFH3

конзоли Microsoft Xbox One Slim 500 GB Тук включваме и специална оферта, за тези, които искат да направят уникален подарък за любим човек – конзола на Microsoft Xbox One Slim. Тя върви в комплект с играта за автомобили Forza Horizon 3. Избирайки да закупите този пакет, можете да инсталирате оборудването и веднага да играете. Без да давате излишни пари отделно и за игра.

Конзолата разполага с AMD октарен процесор, 8 гигабита DDR3 и 500 гигабита пространство за съхранение. Също така има и малък корпус (33 х 27 х 79 милиметра), поддръжка за HDR технология за подобряване на цвета и яркостта за по-естествени изображения. И също така позволява 4K стрийминг. Включва конектори и HDMI кабел, три USB 3.0 слота, RJ-45 конектор и SPDIF аудио изход. Играта, с която идва, Forza Horizon 3, е симулатор на рали с голям брой автомобили, на различни маршрути, всички разположени в Австралия.

Това е високо похвално заглавие, подходящо за всички възрасти. Опитваме се да представим недостатък за всеки продукт и тук можем да вземем само RAM (DDR3), който е малко остарял. И пространството за съхранение от 500 гигабита, което е сравнително малко.


Предимства

 • Това е пакет, с който можете веднага да започнете да играете, тъй като включва и играта за автомобили Forza Horizon 3.
 • Позволява HDR поддръжка и стрийминг в 4K резолюции.
 • Освен това има SPDIF аудио изход за аудио системи за домашно кино.
 • Той се загрява силно и остава тих, дори след няколко часа игра.

Недостатъци

 • RAM е DDR3, което го прави сравнително бавен за тази година.
 • А пространството за съхранение е 500 Gigabits, което вероятно е доста незадоволително за някои потребители.

 

купи сега

 


4. Конзола за игри Sony PlayStation 4 CUH-1216A

конзоли Sony PlayStation 4 CUH-1216AПотребителите, които търсят конзола на добра цена, за да задоволят и взискателните клиенти, са целта на тази препоръка. Вярваме, че PlayStation 4 заслужава водещото си място във върховете на тази игрална ниша. А версията тук, тази с 500 гигабита пространство за съхранение, е адресирана към тези, които не се фокусират върху голям брой инсталирани игри.

Включва безжичен контролер DualShock 4, споделяне от други джаджи (телевизори, настолни и лаптоп системи, телефони), както и два USB 3.1 конектора (сред най-бързите на пазара, по-бързи от 3.0). Като изчислителни елементи той се базира на специален процесор AMD, наречен „Jaguar“. Той има 8 ядра, а като RAM, 8-гигабитната GDDR5 са сред най-бързите на пазара.

Той поддържа Bluetooth 4.0 и може да се захранва както от кабелна, така и от безжична мрежа. Менютата му бяха похвалени, че са интуитивни. И ако искаме да анализираме всеки възможен недостатък, можем да кажем, че батерията на контролера издържа сравнително малко време (около 7-8 часа).


Предимства

 • Тя предлага вероятно най-доброто съотношение цена-качество за конзола от ново поколение.
 • Включва USB конектори тип 3.1, които са по-бързи от 3.0 (до 10 GB в секунда).
 • Тя управлява обработката много добре, загрява изключително силно, а вентилаторът й е безшумен, генерирайки най-много 35 децибела.
 • Паметта GDDR5 е сред най-бързите на пазара, като значително намалява времето за зареждане и премахва изоставането.

Недостатъци

 • Това е 500-гигабитната версия, която би могла да обезсърчи някои потребители, които искат да инсталират много игри.
 • А батерията на контролера издържа сравнително малко, по-малко от 8 часа, след което трябва да се презареди.

 

 

купи сега

 


5. Конзола за игри Nintendo SWITCH Joy-Con NTN9010020

конзола Nintendo SWITCH Joy-Con NTN9010020Някои купувачи не са съгласни с големите игрални устройства – дори PlayStation 4 или Xbox системи могат да се считат за големи за тях. И така, мобилните игри със сигурност са решението за тях. А продуктът тук е сред най-добрите конзоли в тази малка ниша. Състои се от централния елемент, малък компютър с екран и контролерите (един отляво и един отдясно). Те са прикрепени чрез плъзгане.

Двата контролера имат и детектор за движение, за да могат да възприемат движенията по-добре. Размерите на цялата конзола са 239 х 102 х 139 милиметра, а теглото й е само 297 грама. Това означава, че ще се побере доста лесно в чанта или дори портмоне.  Трябва да споменем и техническите спецификации на този модел. Той разполага с ARM Cortez A57 процесор с четири ядра, Bluetooth 4.1, захранване от 220 волта, два USB 2.0 конектора и 3,5 мм жак за слушалки. Както и HDMI, а разделителната способност на дисплея е 1280 x 720 пиксела, при диагонал 7,2 инча.

Разбира се, можете да го свържете с плазмен телевизор или по-голям монитор, ако желаете. Не можете да очаквате да играете големи и известни игри.  Но за деца или за отдих, това е перфектният продукт, особено когато сте на път.


Предимства

 • Това е преносим модел с акумулаторна батерия и има размери 239 x 102 x 139 милиметра.
 • Той също може да бъде свързан към големи дисплеи (телевизори, монитори) чрез HDMI слота.
 • Снабден е с два контролера, всеки от които е със сензори за движение.
 • Може да бъде чудесен подарък за деца, особено като се има предвид, че повечето от заглавията на тази конзола са адресирани към малките.

Недостатъци

 • Той няма да пуска големи заглавия на игри за PlayStation 4 или Xbox One, като Witcher 3, GTA V, God of War и т.н.

 

купи сега

 

Какво да търсите в една конзола за игри?

Цена на конзолата

Най-новите конзоли на пазара могат да бъдат сравнително скъпи, но това не означава, че трябва да похарчите много пари, за да се забавлявате.

Например конзолата Nintendo Switch е по-евтина от другите конзоли от същия клас, а предлага не по-малко забавление на потребителите си.

Също така можете да купите преиздаден вариант на някоя класическа конзола за малко пари и да преиграете или да опитате за първи път доказали се във времето игри.

конзолиСъвместимост на конзолата

Ако имате конзола от стара генерация и обмисляте заменянето й с по-нова, погледнете дали тя ще е обратно съвместима със старата ви. Така ще можете да преигравате старите си любими игри от колекцията.

Например PS4 не може да възпроизвежда игри от по-старите PlayStation конзоли, но можете да ги изиграете отново благодарение на стрийминг услугата PS Now.

За сметка на това Xbox One пък има обратна съвместимост и можете да играете много от класическите Xbox и Xbox 360 игри на нея.

 

4К или поддръжка на VR (виртуална реалност)

Колко важно е за вас конзолата да поддържа игрите в 4К резолюция? Ако отговорът е “много важно”, то тогава ви трябва 4К конзола като например Xbox One X или поне PS4 Pro.

конзолиРазбира се, притежаването на игрална конзола си струва пари. Ако компютърните игри се продават сравнително евтино, особено по време на всички видове продажби, тогава хит за стационарна конзола лесно може да струва няколко хиляди лв. Това обаче е повече от компенсирано от емоциите, които получавате, когато преминавате през някакво ниво на любимата си игра.

В световен мащаб конзолните платформи продължават да бъдат един от най-желаните подаръци, който милиони хора искат да открият под елхата си. България не прави изключение от тази статистика и в това няма нищо странно. Те са достъпни, интуитивни за използване, мощни като хардуер и гарантират, че в рамките на близо десетгодишния цикъл, в който конзолата е на пазара, всяка игра, носеща съответното лого, ще работи с максимално добра оптимизация, без характерната за PC платформата нужда от ъпгрейд.

Добавете към това факта, че към днешна дата няма геймърска компютърна конфигурация, която може да бъде сглобена на цената на една конзола, а всеки би се зарадвал на някаква гейминг платформа, защото пазарът на игри наистина предлага по нещо за всеки вкус. Просто изберете вашия!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.