9 най-добри тостери

Вкусни сандвичи или хрупкави филийки хляб по всяко време

5/5 - (2 гласа)

Тостери се предлагат в много и най-различни видове и размери, като ценовият диапазон също варира значително.

Ако сте сред онези, които стигнаха до извода, че подобно устройство би било полезно, ние ви помагаме с няколко полезни препоръки и внимателно оценени oпции.

Домати с авокадо, брускета със сьомга и пухкаво сирене, хрупкави филийки с масло и конфитюр – това са само част от вкусните ястия, които можете да получите за закуска, като използвате тостери. Всички обичаме вкусни препечени филийки рано сутрин. Или да ги ядем с масло и да видим как се топи изящно, или да ги намажем с мармалад, или пък с вкусен пастет. Ако харесвате тези богати закуски, ще ви е необходим най-добрият тостер.  А той трябва да е удобен, компактен, ефективен и с различни функции, за да печете хляб, дори пици или гевреци. А на някои модели можете да печете дори месо!

тостери

Мнения за най-добрите модели тостери

Искате ли да можете да ядете сандвичи или хрупкави филийки хляб по всяко време? Можете да направите това, като изберете най-добрия тостер за вашите кулинарни навици. Използвайте описанията по-долу, за да идентифицирате правилния модел, който точно отговаря на вашите предпочитания.

 

Най-добрите модели тостери, препоръчани за вас

1. Тостери Bosch TAT6A117

тостери Bosch TAT6A117С елегантен дизайн, в контрастираща комбинация от масло-сиво и сметана и място за две филийки, този модел тостер на Bosch се вписва перфектно в кухни с женствен, изтъркан шик акцент, в които се готви за 1 до 2 души.

Уредът включва автоматична система за центриране на филийки и сензор за равномерно печене, така че да получите еднакъв кафяв оттенък по цялата повърхност. Той е с мощност от 1090W и ви предлага възможността да изберете степента на излагане на топлина, като използвате 6-посочното въртящо се копче. Повдигащата се стойка ви помага лесно да премахвате малките филийки, повдигайки основата по-високо от другите модели.

Спирането на процеса на печене се извършва както автоматично, така и ръчно.  А в списъка с допълнителни функции имате и възможност да размразите хляба, съхраняван във фризера. Освен това е снабден и с поддръжка за кифлички и кроасани. Както  и с подвижна тава, която ви помага да поддържате устройството чисто.

Предимства
 • Това е версия с мощност от 1090W, която  е над средната за двурезовите модели.
 • Има възможността за регулиране на интензивността на покафеняване в 6 стъпки, за да се получи точната степен на желаното печене.
 • Включва функция за размразяване, поддръжка за загряване на кифлички и кроасани. Както и подвижна тава, която позволява бързото му почистване.

Недостатъци

 • Дизайнът е широк, като слотовете за хляб са поставени успоредно.
 • По-малко подходящи са за тези, които търсят тънка версия или искат да могат да вмъкнат по-дълги филийки хляб.

Това е ефективен тостер. Той е снабден с функциите, необходими за бързото приготвяне на червени филийки за закуска и питателни закуски през деня.

купи сега

 


2. Тостери Bosch TAT3A004

тостери Bosch TAT3A004 Търсите ли малко по-тънък тостер модел, който можете да поставите на плота, близо до стената, без да заемате твърде много място? Предлагаме ви Bosch TAT3A004, с един, голям размер слот, в който можете да включите две или три средни филии или една екстра дълга. Той е с дължина от 43см, ширина 12 см и тъмночервена пластмасова външна част. Подходящ е за кухни, които се нуждаят от пръскане на цвят.

На функционално ниво той ви предлага 980W система за центриране на филийки, за равномерно печене. Както и 6 нива на интензивност, от които можете лесно да изберете, според вашите предпочитания, целевата степен. Освен това ви предоставя и възможност за размразяване. Това е изключително  полезно за тези, които предпочитат да държат пресен хляб във фризера, и да го претоплят.

Въпреки че обикновено спира автоматично, тостерът на Bosch също включва бутон за спиране, в случай че искате да прекъснете процеса на печене, преди да започне. Можете също да го използвате за загряване на пухкави кифлички и за сандвичи или бургер.  Като пакетът за доставка включва специална поддръжка за тези продукти.

купи сега

 


3. Тостер с 4 отделения Star-Light TD-4160W

тостери Star-Light TD-4160W Ще се влюбите в този тостер с 4 отделения, ако ви харесва ретро изглеждащият дизайн. И ако предпочитате неръждаема стомана, а не пластмаса и имате повече доверие в здрав и функционално изглеждащ уред. От началото ще ви кажем, че четирите слота, включени във формата на устройството, могат да се контролират два по два. Като имайте предвид, че устройството всъщност е два тостера в един.

Списъкът на предоставените функции включва възможността за управление на интензивността на покафеняване на печене, в 7 стъпки.  Като се използват 1600W, които определят мощността на устройството. Можете да го използвате и за размразяване или претопляне.  Но не включва държач за кифлички. Така че това е версия, посветена изключително и само на филийки хляб. Той обаче е снабден с автоматична система за центриране, която осигурява равномерно печене, без изгорени места.


Предимства

 • Тостер с голяма мощност и капацитет от 4 отделения. Проектиран е да осигури бързо и равномерно покафеняване, което позволява отделно управление на филии от хляб, две по две.
 • Включва система за центриране на срезове и 7 нива на интензивност, което гарантира добри резултати всеки път.

Недостатъци

 • Това е един от техническите варианти, които не са снабдени с решетка за загряване на кифлички или кроасани.

Това е здрав и ефективен модел. Изработен е от неръждаема стомана, с място за 4 филкийки, контрол на печене. И не на последно място достатъчно мощност, за да се осигури бързото им покафеняване.

купи сега

 


4. Тостери Star-Light TEB-4130BR

тостери Star-Light TEB-4130BR 

Също от категорията на тостерите с 4 отделения ви предлагаме тази версия с малко по-дълъг и по-тънък формат. Той е проектиран с два дълги прореза, в които можете да вмъкнете или две стандартни филиии, или една по-дълга. Той осигурява мощност от 1300W, достатъчна за тази работоспособност, и позволява управление на интензитета на печене на 7 стъпки. Така че да можете да получите точно степента на покафеняване, която искате.

Външният му вид е елегантен, със заоблени ъгли. Като пластмасовият екстериор е боядисан в наситено черно, с лъскави зони, което се вписва много добре в кухни с класически дизайн, както и в модерни.

Той е снабден и с функция за размразяване и повторно загряване. А също и със система за центриране на филийки, която осигурява равномерно печене. Включва подвижна, твърда тава за бързо и лесно отстраняване на остатъците след употреба. Изваждането на филийките и спирането на процеса на печене се извършва напълно автоматично.

купи сега

 


5. Тостери на Philips HD2581 / 00

тостер Philips HD2581 / 00 Този тостер на Philips принадлежи към категорията на версиите, предназначени да работят с 2 слота. Той използва мощност от 750W, което може да означава малко по-дълго време на чакане. Но той е снабден с регулируеми слотове, които лесно могат да се адаптират към филийки с различна ширина. Има и допълнителен бутон за повдигане, от съществено значение за тези, които използват по-малки филийки хляб.

Що се отнася до контрола на процеса на печене, той ви осигурява 8 нива на интензивност. С помощта на които можете да променяте степента на покафеняване според собствените си предпочитания. Той също така включва грил за отопление на кроасани и кифлички, така че може да бъде полезен отвъд самото изпичане на хляба.

Той спира автоматично, но също така включва ръчен бутон за спиране. Така филийките се изхвърлят от слотовете, без да се налага да стартирате извличането. Уредът може да се използва и за загряване на готови пържени филийки или за размразяване на тези, които се държат на студено. Като двете функции са налични от един и същ бутон.


Предимства

 • Той е един от вариантите, който включва поддръжка за загряване на пухкави хлебни изделия, като кифлички или кроасани, обикновени или със сметана.
 • И позволява използването на малки филийки, като е оборудван с бутон за допълнително повдигане на металната опора от прорезите.
 • Включва 8 нива на интензивност и опция за размразяване и отопление.

Недостатъци

 • Той използва мощност от 750 W, която може да бъде доста малка за тези, които търсят бърз модел тостер с кратко работно време.

 

Това  е версия за тостер за 2 филии, който има средна мощност и компактен дизайн, лесна за интегриране в дизайна на кухнята.

купи сега

 


6. Тостер Tefal Express TT3601

тостери Tefal Express TT3601 Ако искате да можете да приготвите както червен, така и хрупкав хляб, както и горещи кифлички, рула и кроасани, препоръчваме ви да гледате за модел, подобен на този тостер от Tefal. Той включва скара, която ви позволява да поставяте по-големи хлебни изделия над слотовете и отопление.

Тази версия е предназначена да приготви само две филийки хляб наведнъж с мощност от 850W. Те могат да се управляват на 7 степени на интензивност, за да получите точно желаната степен на печене. За тези, притеснени от миризмата на изгаряне, Tefal осигурява подвижна тавичка, която гарантира бързо отстраняване на трохи след всяка употреба.

Този модел тостер на Tefal може да се използва и за размразяване, и за повторно нагряване. Той спира автоматично, но също така е снабден и с възможност за ръчно изключване.  И така филийките излизат от слотовете сами, когато са готови. Дизайнът е модерен, минималистичен, с бял екстериор, компактен формат и контролен панел с метални детайли.

купи сега

 


7. Тостер Russell Hobbs Retro Vintage Cream 21682-56

тостери Russell Hobbs Retro Vintage Cream 21682-56 Този модел тостер на Russel Hobbs е един от уредите, проектирани да отговарят на определен тип интериорен дизайн, а именно ретро. От първия момент ще забележите кремообразния, реколта екстериор, леко заоблените ъгли, металния горен ръб, с прорези. И по-специално, таймера с класически дисплей, който ви казва колко дълго трябва да чакате.

Под тези детайли, предназначени да зарадват естетическия ви усет, се крият технически функции с най-добро качество. Това е вариант с място за печене за 2 филийки, който се базира на мощен мотор, от цели 1200W.  Това се превежда в кратко време на чакане. Разбира се, той включва системата за центриране на филийки и позволява да се контролира степента на печене на 6 стъпки.

Това, което ви предлага в допълнение, е функцията Lift & Look, която ви гарантира възможността да се оцени степента на покафеняване, без да се прекъсва процеса на печене. Освен това е оборудван с барбекю грил, подвижна тава за трохи и опции за размразяване и повторно загряване.

купи сега

 


8. Тостери Heinner Charm TP-1000BG

тостери Heinner Charm TP-1000BGС тостера Heinner Charm TP-1000BG закуската може да бъде проста, вкусна и елегантна. Ако искате устройство, което не остава незабелязано и допринася за външния вид на кухнята, определено ще харесате тази компактна версия, с екстериор.  Той  съчетава очарованието на бордото с яснотата на неръждаемата стомана.

Препоръчва се за онези, които търсят тостери за две филийки, с няколко нива на покафеняване.  В този случай 6 стъпки и които също могат да се използват за повторно загряване на филийките и размразяване на държаните на студено филии.

Той осигурява мощност от 850 W и функция за автоматично центриране, което осигурява равномерно печене на филийки по цялата повърхност и от двете страни. За да го почистите възможно най-лесно и да предотвратите миризмата на изгорели трохи, моделът е оборудван с голяма подвижна тавичка.  Това ви помага за бързо премахване на остатъците. Контролният панел е механичен и е лесен за използване.

купи сега

 


9. Тостери Gorenje T1000E

тостер Gorenje T1000EВ семейства с малки деца моделът със студени стени ще се окаже полезен. Този тостер Gorenje е склонен към тази техническа характеристика. Но не очаквайте стените да не се нагряват изобщо, ако го използвате с часове наред. Идеята е да поддържате по-ниска външна температура от другите версии.

Дизайнът е този, който привлича вниманието чрез тънко изглеждащия формат, създаден от удължения контур и заоблените ъгли. Той е изработен от пластмаса и метал и ще се впише идеално в модерна кухня.

Като функционалност ви предлага мощност от 1000 W, със 7 степени на интензивност. Има  слотове, които ви позволяват въвеждането на филийки с различна дебелина. Има и автоматично спиране на процеса на печене. Изхвърлянето на филийките също се извършва автоматично. Като в списъка с опции за работа можете също да включите размразяване и повторно загряване. Това са две опции, които ви помагат да се възползвате максимално от любимите си рецепти. Той е снабден с подвижна тава за трохи, нехлъзгащи се крачета и място за съхранение на захранващия кабел.

купи сега

 

Ръководство на купувача

По принцип тостерът е много просто устройство с ясна функционалност, използвано за печене на филийки хляб. Но ако започнете да търсите такова устройство, с учудване ще откриете, че производителите се състезават в технически допълнения, предназначени да ви предложат перфектно изживяване в кухнята.

Ето някои технически елементи, които трябва да имате предвид, ако искате лесно да изберете най-добрия тостер за вашето семейство.

тостериКапацитет и размери

Капацитетът на тостера вероятно е най-важният функционален аспект, който трябва да вземете предвид. Тъй като той директно определя броя на филийките, които можете да изпечете едновременно наведнъж. Наличните модели са разделени на версии съответно с  2 и 4 отделения. Първите се препоръчват за домове с 1-2 души. А тези, които могат да приготвят четири филийки наведнъж, са за семейства с деца и с 3 до 5 членове.

Но изборът не спира дотук. Можете да изберете например тостер, на добра цена, от 2 слота, който има един, дълъг прорез. В него можете също да поставите по-голяма филия или модел с два къси слота, поставени успоредно. В първия случай ще имате уред с тънък и продълговат дизайн в кухнята, а във втория – по-квадратен, така че вземете предвид наличното пространство.

И в категорията на тостерите с четири отделения можете да избирате между структури, които поставят всички четири слота паралелно (по-къси и по-широки) и съответно опции, които ги рамкират две по две (по-тънки и по-дълги).

Затова помислете за броя филийки, които смятате, че са ви необходими за еднократна употреба на тостера. Както и за техните размери. Но също така и за повърхността, която имате на разположение в кухнята, за да поставите тостера.

тостери

Основни функции

Повечето тостери на добри цени имат в описанието си впечатляващ списък от предлагани функции. За да можете лесно да разграничите моделите, е добре да определите кои от тях са от съществено значение за вас и кои са ви излишни. Особено ако сте ограничени в бюджета си.

В списъка на основните функции включваме възможността да избираме степента на печене на филийките. Тя обикновено се предлага под формата на нива на интензивност, които обикновено варират между 3 и 8. Също така свързано с качеството на печене, добре е устройството да включва равномерен сензор за експозиция. И за да се осигури автоматично центриране на филиите вътре, така че едната страна да не е по-близо или по-далеч от горещите стени, отколкото другата.

Автоматичният ежектор е „задължително“ за всеки тостер, евтин и добър. Ако устройството само съобщи, че хлябът е готов и трябва да го извадите ръчно, ще трябва да обърнете внимание на уреда, вместо да правите кафе или да вземете душ. Имате нужда и от стоп ключ, който ви позволява ръчно да прекъснете процеса, ако е необходимо. Както и от система за безопасност, която изключва уреда, ако филийките са залепени.

тостериДопълнителни функции

В тази категория включваме опции, които обикновено ще намерите в най-добрите тостери, предлагани на средни и високи цени. На първо ниво са опциите за размразяване, за филийките, които поддържате свежи във фризера. И за повторно загряване, доста популярни с уреди със средно ниво, които съчетават достъпна цена с високо качество.

Наличието на таймер, който да ви каже колко дълго трябва да чакате, обикновено е първокласна опция. Както и опцията за бързо печене, която също включва по-голяма мощност на уреда. Тук също включваме функцията Lift & Look, която ви позволява да проверите степента на изпичане, без да прекъсвате процеса.

Някои версии включват система за повдигане на високо ниво, за да се улесни извличането на малки филии. А други също са снабдени с неподвижна или сгъваема опора, която позволява загряването на кифлички или ролки. Последното е по-скоро опция, която можете да намерите в много от моделите тостери, евтини и добри, които имат тенденция да разширяват функционалността на продукта.

тостериМощност

Този индикатор обикновено варира между 600 и 1200W в случай на двурезови версии. И между 750 и 1600W, когато става дума за опции, които позволяват приготвянето на 4 филии едновременно.

Тъй като мощността директно влияе на работното време, особено на високите етапи на интензитета на печене, препоръчваме ви да изберете тостер за хляб, на добра цена, за 2 филийки, с мощност поне 900 – 1000W.  Или един с минимум 4 отделения и мощност от  1200 до 1300W. Тези, които се нуждаят от възможно най-малко време за обучение, могат да се съсредоточат върху моделите, които представят максимите в тази категория.

тостериПоддръжка и дизайн

Основният фактор, който трябва да проверите от тази гледна точка, е наличието на подвижна тава, която позволява лесно и често изваждане на трохи.

В категорията на дизайна е добре да знаете, че в магазините ще намерите два вида устройства: с външна неръждаема стомана или с пластмаса. Разбира се, неръждаемата стомана е по-издръжлива, но се предлага само в своя цветен вариант (метално сребро).  Докато пластмасата се използва в най-различни цветове.

тостери

Намирането на най-добрия тостер за сандвичи на пазара изглежда едновременно и лесна и трудна задача. Когато решите да купите един от тези уреди, може да се почувствате като затрупани от големия брой модели, цени и функции.

Това, което препоръчваме в тези случаи, е да проверите ръководството за покупка, което направихме за ваше улеснение. Ще уточним аксесоарите и функциите, които трябва да притежава всеки един добър тостер за сандвичи.

Например неговия размер, начина на употреба и начина на почистване.

След като имате необходимата информация ще ви е по-лесно да изберете най-подходящия модел за вашите нужди. Надяваме се, че сме ви помогнали!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.