7 най-добри машини за кафе

Събуди се с усмивка и ... чаша ароматно кафе!

5/5 - (3 гласа)

Машина за кафе може да бъде перфектното допълнение, което е липсвало в кухнята ви! А защо не и най-добрият приятел, който можете да имате в офиса си? Важното е, че когато решите да си купите автомат за кафе, трябва да знаете точно какви са очакванията ви от този уред.

Ако искате да се насладите на добро кафе, можете да си вземете у дома най-добрата машина за кафе. Такава можете да намерите дори и онлайн.

Ако сте обсебен от кафето и още от първата минута на сутринта искате да се насладите на вкуса и аромата на гореща чаша вкусно кафе, такава машина ще бъде спасението ви. Няма да е нужно да вървите десет минути до най-близкото кафене или сладкарница, за да се насладите на прекрасна чаша еспресо.

Обичате ли да пиете прясно кафе и определено искате да замените чайника с качествена машина за кафе? Тези ефективни и гениални устройства се предлагат в достатъчно технически комбинации, за да отговорят на всички ваши изисквания. Но има толкова много видове, че рискувате дори да се объркате, ако не знаете какво точно търсите. За тези, които предпочитат прости и бързи решения, ние директно предлагаме някои от най-популярните модели на пазара. Както и  серия от подходящи критерии за правилен избор.

машини за кафеМнения за най-добрите машини за кафе (автомати за кафе)

Подготвяте ли се за взискателен етап на работа и смятате, че би било добре да имате кафемашина вкъщи, която ще намали времето, което губите сутрин в приготвяне на кафе? Ако не знаете какво точно да изберете, ние ви каним да се запознаете с някои модели на пазара. Те се радват на добрата оценка на хората, които вече ги използват.

машини за кафе

Модели машини за кафе, препоръчани за вас

1. Машини за кафе Philips HD7435 / 20 

Кафемашина Philips HD7435 / 20 Ако се чудите какво може да направи за вас машината за кафе Philips с вместимост само 0,6 литра, ние с радост ще ви кажем!  Тя е идеалният вариант за тези, които обичат да пият прясно кафе и да живеят сами или като двойка. Обемът на водата е достатъчен за приготвяне на 2 големи чаши кафе, над 250ml или до 7 чаши от 80ml.

Машината за кафе е снабдена със система против капене. Тя позволява свалянето на карафина дори когато кафето все още се приготвя, без пръски и петна. Тя спира автоматично, след 30 минути от края на отоплителния процес. Включва система за хомогенизиране на инфузираната течност, за да се осигури еднакъв интензитет в съда за събиране. Последният е изработен от стъкло, с прозрачна повърхност и спомагателни градации, за безупречно обслужване.

Има мощност от 700W, достатъчна за бързо приготвяне на цели 600ml кафе.  А светодиодът, интегриран в основата на устройството, ви показва дали устройството е включено или не. За лесна употреба и лесна поддръжка, резервоарът е оборудван с индикатор за ниво на пълнене. А компонентите, които изискват почистване, могат да бъдат измити и в съдомиялната машина.


Предимства

 • Компактна версия, идеална за минималистични кухни и малки пространства. Предназначени са за домове с 1 или 2 консуматора на кафе.
 • Включва автоматично изключване, система за изглаждане на аромата. А също и  градуиран стъклен графин.
 • Тя позволява почистване в миялната машина.

Недостатъци

 • Това е модел с малък капацитет, предназначен за собствена консумация.
 • По-малко подходящ  е за офиси, събития или домове, където често се събират много гости.

 

 

Модерна и ефективна машина за кафе, за тези, които трябва бързо да се доберат до 7 чаши кафе и търсят малка техническа опция.

купи сега

 


2. Машина за кафе с мелница RUSSELL HOBBS 22000-56

МАШИНИ ЗА КАФЕ RUSSELL HOBBS 22000-56 С мощност от 1025W и капацитет от 1,25 литра, което означава до 12 чаши за еднократна употреба, тази версия на кафемашина се препоръчва за използване в офиси или домове, заети от 3-4 или повече потребители на кафе.

Тя включва стъклен графин, с градуировки, които ви казват колко кафе имате на разположение в даден момент. А резервоарът е снабден с индикатор за обема на водата, за лесно зареждане.

Подходяща е за домове, в които членовете на семейството имат различни часове за събуждане и лесен сън. В същото време това е модел на машина за кафе  с дигитална мелница, който позволява бързо смилане на зърна за прясно и ароматно кафе. Освен това можете да изберете степента на раздробяване, от грубо до фино и да насрочите началния час на подготовка за следващия ден.


Предимства

 • Филтър със среден капацитет и допълнителни функции, което позволява свежо смилане на зърната, всеки път, когато правите кафе.
 • Можете да планирате процеса за желаното време и да поддържате течността топла до 40 минути.
 • Действа тихо и приготвя за еднократна употреба до 12 чаши кафе.

Недостатъци

 • Операционната система на мелницата изисква добавянето на вода за поне 4 чаши, дори когато искате кафе само за себе си.

 

Този модел е модерен вариант, тип 2 в 1.  Има  шлайф, снабден с таймер, функция за поддържане на топло и система против капене.

купи сега

 


3. Машини за кафе Bosch TKA6A041

машини за кафе Bosch TKA6A041Моделът Bosch TKA6A041 ви извежда на следващото ниво като капацитет за приготвяне за еднократна употреба. Той осигурява 1,2-литров резервоар и графит, както с помощни градуси, които ви позволяват да получите до 15 чаши кафе. Винаги е подходяща, ако имаш  пълна къща и можеш  да я държиш дни наред на партита и срещи с приятели. Тази версия идеално ще ви пасне за това!

Не е пропусната и дизайнерската глава, като този вариант на машина за кафе Bosch е направен да впечатлява и привлича окото. Форматът е напълно различен от класическия. Като почти създава впечатление, че е проектиран от два отделни сегмента. Резервоарът за вода е разглобяем, така че пълнежът става с елегантен и прост жест. А до бутона за стоп и старт ще намерите допълнителна опция, която ви позволява да зададете интензивността на аромата.

Тя включва програма за премахване на варовик, която гарантира по-дълъг живот и по-приятен вкус на полученото кафе. Също така спира автоматично, без да се притеснявате за нея. И не на последно място е оборудвана със система против капене. Тя ще поддържа безупречна чистота в пространството, в което я използвате.


Предимства

 • Модерен, специален дизайн, който се вписва много добре в съвременните кухни.
 • Като същевременно предлага бързо и лесно за употреба решение, за да получите достатъчно количество кафе за до 15 чаши.
 •  Това е програмируем модел с функция за избор на интензивността на аромата и разглобяем резервоар.

Недостатъци

 • Тя е малко по-скъпа от стандартните версии с подобен капацитет.
 • И не се предлага с хартиен филтър, което изисква отделна покупка.

 

Модерна и високоефективна машина за кафе, за тези, които искат да имат няколко функции в допълнение към класическите опции. Тя  ви дава повишен комфорт и повече контрол на процеса на варене.

купи сега

 


4. Машини за кафе De’Longhi ICM 2.1B

машини за кафе De'Longhi ICM 2.1B Лесна е за пълнене с нужното количество вода, благодарение на градуирания резервоар и прозрачен индикатор за обем на водата. Този модел машина за кафе DeLonghi може да напълни за еднократна употреба до 10 вкусни и ароматни чаши. Тя  е с капацитет от 1,5 литра и мощност от 1000W. Това означава, че бързо преминава от натрошено кафе и вода до  енергизиращия и горещ ликьор, от който се нуждаете всяка сутрин.

Препоръчва се както за домашна употреба, така и за офиси или събития. А карафият е снабден със здрава дръжка, с ергономичен формат. Тя ви помага лесно да транспортирате горещата течност и да я излеете точно в чаши.

За разлика от повечето модели на пазара, Delonghi ICM 2.1B автоматично се изключва 9 минути след приключване на процеса на вливане, за да се намали консумацията на енергия, спомагайки за опазването на околната среда. Освен това е оборудван с филтър за миене, лесен е за почистване. Това  елиминира необходимостта от многократно закупуване на хартиени версии за еднократна употреба.

купи сега

 


5. Машини за кафе Star-Light CTF-900SS 

машина Star-Light CTF-900SS Ако искате да закупите модел кафемашина, която ви предлага среден до голям капацитет, с високоефективни функции, на достъпна цена, ние ви предлагаме сред евтините и добри опции за машини за кафе продукт Star-Light CTF-900SS. Той е сред версиите, снабдени с цифров дисплей и таймер. Това ви позволява програмирането на процеса за приготвяне на кафе.  Това означава, че можете да настроите устройството предната вечер, за да се активира по време на събуждане.

Дизайнът е модерен и здрав. Той съчетава елегантността на черното с изтънчеността на металните вложки и формат, който балансира прави линии с извити. За да можете лесно да го използвате, резервоарът включва индикатор с прозрачен сегмент, с градации. Това позволява да се наблюдава нивото на водата.

Освен това е оборудван и с филтър за миене. Компонентите, които изискват почистване, могат да бъдат поставени и в съдомиялната машина, за да спестите време. А по отношение на капацитета, можете да приготвите до 15 чаши кафе, благодарение на 1,5 литровия резервоар.

купи сега

 


6. Машини за кафе Philips Daily Collection HD7462, HD7459, HD7461

машини за кафе Philips Daily Collection HD7462Свикнали ли сте с комфорта и производителността, предлагани от вашата кафемашина Philips? И  може би сте решени да замените повреденaтa машина за кафе само с оригинален модел? За версиите HD7462, HD7459 и HD7461 от серията Daily Collection ви предлагаме това съвместимо кафе, произведено по стандартите на Philips. То перфектно ще допълни уреда във вашата кухня.

Подобно на оригиналната версия, тя е направена от стъкло и е снабдена с градации, така че винаги можете да знаете колко кафе имате на разположение и колко чаши можете да напълните. Тя е с вместимост 1,2 литра, което означава до 12-15 чаши, в зависимост от техния размер. Разполага и със здравата дръжка, осигуряваща добро сцепление и отливане с безопасни и прецизни движения.

Капакът е снабден със система за уеднаквяване на интензивността на аромата под формата на тръба, която прониква почти до основата на карафа. Това е една от подробностите,  с които трябва да можете да се насладите на всички функции, предлагани от версиите, с които тази чаша за машини за кафе е съвместима.

купи сега

 


7. Универсална машина за кафе EVO Universal Cane 55268

кафемашиниВъпреки че в повечето случаи е за предпочитане да замените карафина с оригинален вариант, това не винаги е възможно. От високата цена до трудността да намерите съвместима версия за машина за по-стар модел или марка, по-малко присъстваща на българския пазар, ситуациите, в които трябва да използвате универсална чаша за филтър за кафе, са многобройни.

Ако оригиналният аксесоар е бил повреден и се нуждаете от бърза и лесна подмяна, препоръчваме да опитате тази версия от EVO. Тя  е изработена от термоустойчиво стъкло, с пластмасова дръжка. Тя предлага достатъчно голям капацитет за вливане на кафе до 12 чаши. А прозрачните стени позволяват да се наблюдава количеството на натрупаната течност, без да са снабдени с помощни градации.

Диаметърът на основата е 9,6 см, в най-голямата площ има диаметър 12,2 см, а височината й е 12,8 см. Тя е съвместима с повечето видове кафемашини.

купи сега

 

Ръководство на купувача

Maшините за кафе от тази категория включват филтър с фини дупки, в който се влива смляно кафе и през който преминава само концентрираната и ароматна течност, без оцветяване. Отвъд този общ принцип на работа, на рафтовете на магазините ще намерите разнообразие от машини за кафе на добри цени, които изискват някои основни знания за диференциране и правилен избор.

Използвайте препоръките в това ръководство, за да сте сигурни, че получавате най-добрия продукт за вашата инвестиция.

машини за кафеМляно кафе или зърна

Вие сте сред онези, които внимателно търсят, във всеки град, в който пристигат, кафенетата, в които се сервира най-доброто кафе? Тогава определено ще се разбирате най-добре с машина за кафе, на добра цена, която позволява използването на прясно смляни зърна. Което означава, че се нуждаете от комбинирана версия, която включва и мелничката за кафеени зърна.

Вярно е, че опциите 2 в 1 обикновено са малко по-скъпи, но ако вашите вкусови рецептори са чувствителни към фините нюанси на различните марки кафе, определено ще оцените предлаганото предимство.

Ако обичате да пиете добро и ароматно кафе, но нямате време да чакате всеки ден няколко допълнителни секунди, необходими за смилането на кафеени зърна, ще се справите отлично със стандартните модели. Също така е добре да се съсредоточите върху тази категория, ако не искате да инвестирате твърде много средства за покупката.

машини за кафеФилтър за миене или за еднократна употреба

Когато става въпрос за този аксесоар, изборът е доста прост: време или пари. За тези, които искат да купят машина за кафе, евтина и добра, само за да спестят пари, изразходвани ежедневно за този естествен енергизатор, препоръчваме модели с филтър за миене.

Повечето устройства са оборудвани със система, която позволява поддръжката да се завърти навън, върху която е фиксиран филтърът. Като по този начин помага да се премахне и монтира лесно. Освен това самият филтър, изработен от пластмаса или метал, много лесно се мие под водната струя от мивката.

Можете ли по-скоро да попаднете в категорията на хората, които са решили да намалят времето, прекарано с малки домакински задължения? Тогава е по-лесно да изберете версия, която е с филтър за еднократна употреба. Можете да закупите тези аксесоари в комплекти от 3 до 1000 броя, така че да имате за по-дълъг период от време. Те са направени от хартия и имат различни форми (кръгла, квадратна). А също и няколко различни размера.  Така че внимателно проверете спецификациите на устройството, за да намерите съвместим комплект.

машини за кафеКапацитет

Обемът на кафето, което може да се приготви за еднократна употреба, зависи от капацитета на резервоара и карафа. Като цяло той варира от 0,6 до 1,6 литра, а изборът обикновено зависи от броя на хората в дома (или офиса), които консумират кафе.

Имайки предвид, че една чаша означава между 80 и 150 мл, най-добрите филтри за кафе за тези, които живеят сами или само с още един човек, са тези от 0,6 до 0,7 л. Но ако предпочитате да направите кафе еднократно и да изпиете няколко чаши в един и същи ден, можете да изберете вариант с по-голям капацитет, снабден с котлон за повторно нагряване.

В домовете, където има от 3 до 4 потребители, и в офисите с няколко души, за срещи или партита, определено ще ви трябва версия с над 1л.

машини за кафеМощност

Мощността варира между 0,7 и 1,5 kW. За тези, които не бързат сутрин, този показател не е много важен, стига да търсите машина за кафе, на добра цена, най-малко от 0,5 до 0,6 kW. Но ако сте съсредоточени върху ефективността и скоростта, препоръчваме ви да преминете към поне от 1 до 1,2kW. Или, ако бюджетът ви позволява, да изберете версиите, които предлагат най-високото ниво на мощност за желания капацитет.

машини за кафеПолезни функции

Многобройни мнения за най-добрите машини за кафе препоръчват ориентацията към модел на таймера, който позволява планиране на времето за приготвяне на кафе през нощта преди да сте станали. Тази проста опция ви дава възможност да премахнете притеснението от стартирането на кафемашината, когато се събудите.

В категорията за безопасност е добре да потърсите вариант с автоматично изключване, защита от прегряване. А също и система против капене, която предотвратява изтичането на кафе върху печката, когато вземате карафа.

Не подценявайте безшумната работа, особено ако уредът се „събуди“ преди вас и също така обмисля полезността на функцията за повторно нагряване. За тези, които искат да имат по-голям контрол върху процеса на варене, има високоефективни модели, които позволяват избирането на температурата на обработка и / или интензитета на полученото кафе.

машини за кафеАксесоари

Прозрачните стъклени машини за кафе ви позволяват лесно да визуализирате наличното количество кафе.  А  най-добрата  машина за кафе ще ви осигури градации за правилната оценка на обема, който може да се излее. Тези модели обаче са по-уязвими от механични удари и осигуряват по-малко ефективна топлоизолация. Версиите от неръждаема стомана са непрозрачни и не ви позволяват да виждате вътре, но те са много по-устойчиви. А също така и особено при версиите с двойни стени, поддържат кафето топло за по-дълъг период от време.

Ако живеете в район с твърда вода, добре е да знаете, че можете да изберете и устройство с воден филтър.

машини за кафеСъвети за отлично филтърно кафе

През повечето време интересът към перфектната рецепта за кафе с машина е максимален през първите дни или седмици след закупуването на нова кафемашина. Ако току-що сте донесли новия продукт у дома, възползвайте се от тези моменти и разберете как можете да получите със сигурност вкусно и ароматно кафе.

кафеПравилното кафе

Вкусът и ароматът на едно кафе започва от сорта на зърната и начина на печене и завършва със степента на смачкване и качеството на опаковката, която запазва техните качества. Така че не се задоволявайте с никой продукт и се научете да избирате точно това, което харесвате. Например, леките печени зърна придават малко по-кисело кафе и вкус, които ви карат да мислите за сено, сурови и вкоренени лешници. Докато средно печените варианти са по-близки до карамела и шоколада на вкус .

кафе машиниИзберете, колкото е възможно, по-прясно смляно кафе

Ако искате да консумирате ароматно и интензивно кафе всеки ден, препоръчваме ви да разгледате машина за кафе с мелница. Така ще можете да смилате сами пресни зърна кафе, преди всяка употреба. Можете да си купите отделна мелница, ако вече имате обикновена машина за кафе. А  можете и да купите прясно смляно кафе, от специализирани магазини, в малки количества, така че да не го съхранявате повече от 2 до 3 дни.

кафеПерсонализирайте стандартната рецепта

Препоръчителните количества са еднакви без значение каква машина за кафе използвате. Те са 60 грама кафе на 1 литър вода. Започнете от този основен стандарт и преценете сами дали искате по-силно или по-слабо кафе. Друг вариант е да потърсите машини за кафе  на Bosch, Philips, Russel Hobbs или друга добре известна марка , която също ви предлага възможността автоматично да изберете интензитета на произведеното кафе.

кафе

Избягвайте повторно затоплено кафе

Въпреки че повечето опции за машини за кафе предлагат функция за загряване и поддържане на кафето топло, ако искате да се насладите на вкуса или както трябва, препоръчваме ви да не го оставяте да чака дълго в карафа и винаги да избирате прясно сварено кафе.

кафе

В забързаното ни ежедневие, едва ли голям процент от хора не консумират ароматната кофеинова напитка. Това е и причината машината за кафе и нейният избор да са от съществено значение за потребителя. Ние ви предлагаме няколко съвета, които да ви помогнат за по-лесният подбор между уредите, които ще срещнете на пазара. Надяваме се да са ви от полза!

Може да харесате също
2 Коментара
 1. […] За да направите кафе по ваш вкус и желание ще ви е необх… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.