6 най-добри геймърски слушалки

5/5 - (1 глас)

Искате ли да пренесете гейминг изживяването си на следващото ниво? Ако искате да имате възможно най-доброто усещане докато играете, имате нужда от най-добрите геймърски слушалки. В днешно време можете да свържете почти всякакви слушалки към Вашите компютър или конзола. Геймърските слушалки обаче са предназначени да ви дадат звук, който улавя детайлите по различен начин.

Ръководство на купувача

Каквито и да са любимите ви игри, каквато и да е платформата и какъвто и да е вашият бюджет, за вас има най-добри слушалки за игри – и се обзалагаме, че вероятно ще ги откриете в нашето ръководство.

Слушалките за игри предоставят практично решение на всеки проблем със звука при игрите, който може да съществува. Но както на всеки пазар, има изобилие от опции и не всяка опция ще Ви подхожда. Така че прочетете ръкодството, което сме ви подготвили. Така ще сте сигурни, че правите правилния избор при закупуването на най-добрите слушалки за игри.

момче играе със слушалки за игри

Геймърски слушалки с вграден микрофон VS Без микрофон

 • Геймърски слушалки без микрофон

Геймърските слушалки без микрофон обикновено се използват за слушане на музика. От друга страна, те съдържат някои много полезни атрибути за игри. Например те предлага висококачествен съраунд звук, който със сигурност ще подобри вашето изживяване.

Както вече уточнихме този тип слушалки се предлагат без микрофон. Така че, ако искате да общувате с приятелите си, докато играете, ще трябва да закупите микрофон отделно.

Предимства

Имате право да избирате из между повече различни модели слушалки и микрофони. Можете да закупите най-новите налични микрофон и слушалки. Така шанса да създадете възможно най-добър цялостен звук нараства. Особено подходящ е този избор за слушане на музика и гледане на филми.

Недостатъци

Това е по-голяма инвестиция. Експериментирането с множество комбинации от продукти може да отнеме много време, усилия и пари. Няма гаранция, че ще получите по-голяма производителност, особено за игри, когато закупите слушалки и отделен микрофон.

Може да ви причини главоболие. Понякога настройването на геймърски слушалки и микрофон може да се окаже доста неудобно. Това означава, че ако се движите много това може да стане доста уморително в дългосрочен план.

 • Геймърски слушалки с вграден микрофон

 В сравнение със слушалките за игри без микрофон, геймърските слушалки с микрофон са много по-прости. Те имат вграден микрофон, който може да бъде разглобяем или прибиращ се. Микрофонът може да се предлага с функции като шумопотискане и двупосочност.

Функциите на слушалките за игри са естествено насочени към игрите. Такива са виртуален съраунд звук, както и сензорен бутон.

Предимства

Слушалките за игри са основно създадени за геймъри, които търсят удобно и по-достъпно решение за своите аудио нужди докато играят. Те трябва спокойно да могат да слушат и комуникират по време на игра. Без да се тревожат твърде много, когато става въпрос за детайли, техники, включени в настройката на множество устройства.

Първоначално геймърските слушалки не са създадени за ежедневна употреба. Въпреки че те се продавали добре сред геймърите поради вдъхновения си от игрите дизайн, това ги направило по-малко атрактивни в сравнение с традиционните музикални слушалки. Много от съвременните геймърски слушалки изглеждат много по-модерно. С изчистен дизайн и прибиращ се микрофон. Съвременните геймърски слушалки са по-идеални за многозадачност и за хора, които не искат да харчат пари за множество отделни устройства.

Тъй като не е необходимо да купувате отделен микрофон, слушалките за игри с вграден микрофон могат да бъдат по-достъпно решение.

Недостатъци

Въпреки че ситуацията се подобри през последните години, дори най-добрите слушалки за игри с вграден микрофон не могат да осигурят превъзходен виртуален съраунд звук в сравнение със слушалките, създадени строго за тази цел.

Освен това тъй като производителите се грижат да получите продукт с приличен микрофон и качествен звук, без да повишават цената твърде много, може да се сблъскате с по-ниско качество на изработката на слушалките за игри в сравнение със слушалките за игри без вграден микрофон. Това важи, ако сравнявате продукти на една и съща цена.

момиче носи слушалки за игри

Защо е важно да изберете геймърски слушалки според нуждите си?

Потребностите за всяка игра са различни. Например, в игри като PlayerUnknown’s Battlegrounds, Fortnite и Apex Legends, точните насочващи звукови сигнали са от решаващо значение за индивидуалния и отборния успех. Ето защо съраунд звукът е често срещан избор сред професионалните геймъри.

Ще трябва да направите избор на слушалки, които да отговаря на вашите нужди и на това, какви игри предпочитате да играете.

Коя е любимата ти конзола за игри?

Вашата игрална конзола може да повлияе на избора ви за геймърски слушалки.

Най-често срещаните платформи за игри са:

Windows
Mac
Xbox One
PlayStation 5
Nintendo switch

Като цяло слушалките с 3,5 мм връзка трябва да работят на всяка платформа. Но поради определени функции на софтуера, някои конзоли може да не поддържат всички функции на дадена слушалка. Дори и с 3,5 мм връзка.

Ако решите да използвате PlayStation, Gold или Platinum, Xbox one. Ще трябва да свържете слушалките ръчно с кабел, включен в оригиналната опаковка. След това трябва да свържете жака с отделен адаптер за слушалки, продаван от Microsoft изключително за Xbox One.

Можете да пропуснете стъпката за закупуване на адаптер за Xbox One, като включите слушалките си директно във вашата конзола. Но това няма да е идеално.

Поддръжката на съраунд звук е друг важен фактор. PlayStation и Xbox One поддържат само някои безжични слушалки, способни на 7.1 виртуален съраунд звук. Ако използвате безжични слушалки с виртуален 7.1 съраунд звук, който не се поддържа, слушалките пак ще работят. Но звукът ще бъде в стерео 2.0 вместо виртуален 7.1 звук.

Бeзжични геймърски слушалки vs Слушалки с кабел

Трябва да изберете тип връзка, който Ви подхожда. И безжичните, и кабелните слушалки имат своите предимства и недостатъци. Изборът на най-добрата връзка може значително да повлияе на вашето игрово изживяване. Нека да видим какви са опциите за свързване.

 • Геймърски слушалки с кабел

Кабелната връзка включва използването на кабел за свързване на слушалките към съвместим аудио източник. Най-често срещаните опции за свързване са 3,5 mm жакове или USB портове.

Предимства

В сравнение с безжичните слушалки, слушалките с кабел са по-евтини. Те обикновено идват с повече функции на по-ниска цена. Това прави тази опция по-добра по отношение на цена. Тя е подходяща за геймъри с по-нисък бюджет.

От по-обикновени модели до предложения от висок клас. На пазара има повече кабелни слушалки в сравнение с безжичните.

Освен това не е нужно да се притеснявате за живота на батерията. Очевидно ще трябва да свържете слушалките директно към платформите, на които играете и не е нужно да се притеснявате дали слушалките са заредени или не. Тези геймърски слушалки са много по-удобни за използване и конфигуриране. Често са plug-and-play.

Недостатъци

Геймърските слушалки с кабел са по-склонни към повреждане. Кабелите на слушалките са предразположени към повреда. Ако кабелът се скъса или повреди с времето, повече няма да можете да използвате слушалките. Този проблем не съществува при безжичните слушалки.

Освен това тъй като тези устройства имат прикрепени кабели, те не са достатъчно мобилни. Тоест не можете да отидете в кухнята, без да ги свалите.

 • Безжични геймърски слушалки

Безжичната връзка е точно обратното на кабелната. Тя не включва използването на жици и кабели. За да компенсират липсата на кабелна връзка между аудио източника и приемника, безжичните слушалки за игри използват bluetooth или безжичен USB за поддържане на връзката.

Предимства

Докато сте в обхвата на безжичните слушалки за игри, можете да играете в почти всяка позиция, която искате.

Имат по-добра междуплатформена съвместимост. Когато Apple избра да премахне 3,5 мм жак за слушалки през 2016 г., това постави началото на нова тенденция в смартфоните, която скоро може да засегне конзолите. Въпреки че и трите основни конзоли все още имат 3,5 мм жакове, кой може да каже, че следващото поколение все още ще бъде такова? Безжичните слушалки са по-издръжливи и имат по-добра междуплатформена съвместимост, защото обикновено работят с всяка конзола или устройство, което поддържа безжични стандарти.

Животът на батерията за безжични слушалки за игри се подобри забележително през последните години. Това се наблюдава особено при по-скъпите модели.

Недостатъци

Ако не желаете да купувате по-скъпи модели с по-добър живот на батерията, ще трябва да се примирите с безжични геймърски слушалки с намален живот на батерията и по-дълго време за зареждане.

Тъй като производителите трябва да поддържат определен стандарт за качество на звука, някои безжични модели се предлагат на премиум цена. Има и по-евтини варианти. Но в този случай има компромиси между качеството на изработката, качеството на звука и цялостната производителност на безжичните слушалки.

момче носи слушалки за игри

Кои са най-важните приоритети при правенето на избор?

Геймърските слушалки се развалят с времето. Това е така, защото се използват с часове, вероятно с малки почивки между тях. Също така трябва да имаме предвид използването им извън часовете за игри. Както и случайните моменти, в които ще се дразните от това, което играете.

Качеството на изработка също включва материалите, както и някои функции, добавени към дизайна. Основната цел на тези функции е да направят слушалките по-подходящи за по-дълги игрални сесии.

Когато инвестирате в геймърски слушалки, изработени от по-висококачествени материали, те ще бъдат по-подходящи за дълги игрални сесии и по-удобни. Те също така са създадени, за да сведат до минимум риска от проблеми с врата, ушите или слуха.

По-долу ще намерите подробно факторите, които влияят на качеството на едни слушалки за игри.

 • Лента за глава

В идеалния случай ще искате слушалки с метална лента за глава. Понякога се използва и пластмаса с по-високо качество. Но за съжаление не са издръжливи. Препоръчваме да стоите далеч от слушалки, които са изработени от пластмаса, защото ще харчите пари за продукт, който ще се счупи лесно. Най-добрите геймърски слушалки за направени от по-издръжливи материали.

Важно е да се вземат предвид и други материали, които се използват при конструирането на лентата за глава. Наред с пластмасата и металите е възможно да се намерят продукти, изработени от велур или кожа.

Материалът, използван за възглавницата (част от лентата за глава), както и количеството използвана възглавница, могат да направят огромна разлика в това колко удобни ще бъдат слушалките. По-дебелите възглавнички помагат за облекчаване на натиска, който може да възникне при носене на слушалки. Това е особено полезно за по-тежки слушалки за игри.

 • Възглавничка за уши

Подобно на лентата за глава, възглавницата е друг фактор, който влияе върху това колко удобни ще бъдат геймърските слушалките. Ще намерите възглавници, изработени от пяна, велур или кожа. За максимален комфорт велурената мемори пяна е най-добрата. Този вариант позволява достатъчно въздух да циркулира при използване на слушалките. Ще избегнете потните уши дори по време на дълги игрални сесии. В сравнение с кожата, велурът е по-добър по отношение на комфорта. Ако издръжливостта е ваш приоритет, препоръчваме продукти, изработени от кожа.

 • Сила на захващане

Силата на захващане се отнася до това как слушалките седят на главата. Това е един от най-важните фактори, които определят колко удобни ще бъдат те за вас. За съжаление, въпреки че има методи за измерване на силата на сцепление. Най-добрият начин да измерите това е да носите слушалките и да видите колко добре ви пасват.

Препоръчваме да обърнете особено внимание на натиска и дали слушалките са стегнати на главата ви. Ако носите очила например, би било добра идея да ги носите, когато пробвате слушалките. Твърде силен натиск върху главата може да причини умора и дискомфорт, особено след дълъг период от време. Може дори да причини подутини по скалпа след честа и продължителна употреба.

Също така имайте предвид, че твърде лекатаа сила на захващане не е добра. Ако не ви пасват слушалките могат да паднат от главата ви с най-лекото движение.

 • Тегло

По-леките геймърски слушалки обикновено са по-удобни за носене за по-дълъг период от време. Това не означава, че по-голямото тегло на слушалките не трябва да се взема предвид. Особено след като по-тежките модели слушалки обикновено са по-издръжливи и изработени от по-качествени материали. Важно е да се отбележи, че по-големите възглавници ще направят по-тежките слушалки по-удобни.

Разбира се комфортът ще зависи от предпочитанията, които имате. Винаги ще бъде по-добре да изпробвате слушалките за 30 минути, преди да ги купите.

Ако продавачът предлага безплатно връщане след определен период от време, това е още по-добре. Ще имате време да изпробвате слушалките, за да видите какъв е материалът и прилягането на слушалките. Много е важно да разгледате внимателно тези аспекти, за да сте сигурни, че ще намерите най-добрите геймърски слушалки според нуждите си.

момче носи слушалки за игри

Геймърски слушалки и изолация на фонов шум

Ако фоновият шум не е изолиран, това ще повлияе на качеството на звука. Това е от съществено значение в игри като Counter Strike. Това е мястото, където звуковите сигнали за насочване са много важни. Когато избирате слушалки за игри, ще срещнете термини като „Пасивна шумоизолация“ и „Активно шумопотискане“ (ANC).

Това са два напълно различни термина, въпреки че повечето хора ги използват в един и същ контекст.

Пасивната шумоизолация е термин, използван за описание на слушалки, които блокират звука от външни източници.

Обща черта сред чифтове слушалки за игри с добри изолационни свойства е плътното прилягане. Особено около наушниците и лентата за глава. И двете спомагат за уплътняване и изолиране на околните звуци.

Когато става дума за ANC, това се отнася до технологията, която активно филтрира фоновия шум за по-ясно и по-добро качество на звука.

От двете, пасивната шумоизолация е по-ефективна при изолиране на по-силни звуци, докато ANC е по-добро при филтриране на звуци от по-нисък диапазон, като околния шум, трафик и др.

Съраунд звук

Съраунд звукът ще изведе вашето игрово изживяване на друго ниво. Независимо дали искате да уловите детайлите за по-приятно изживяване или искате да играете професионално. За да имате най-добрите геймърски слушалки, Ви предлагаме да анализирате подробно този аспект.

Стерео VS Виртуален съраунд звук VS Триизмерен звук

Стерео“, „Виртуален съраунд“ и „3-измерен звук“ са три термина, които ще срещате често, когато искате да закупите чифт слушалки за игри.

Стерео слушалките възпроизвеждат звук от левия и десния високоговорител. Слушалките за виртуален съраунд променят един и същ звук, така че звукът да изглежда като идващ от множество насочени високоговорители или канали. При триизмерен звук или 3D звук, аудиото се манипулира, за да изглежда, че чувате звука точно там, където трябва да бъде визуално в реалния живот.

Виртуален съраунд и 3D звук звучат така, както трябва. Но те са доста различни.

Слушалките Virtual Sound подвеждат мозъка да мисли, че звукът идва от множество източници и канали, като първо обработват звука.

С 3D аудио слушалките звукът преминава през допълнителна обработка чрез технологии като Windows Sonic и Dolby Atmos. Така че вместо да смесват звука в отделни канали, те се картографират във виртуални 3D места. Там специално калибрирани високоговорители позиционират звуците за по-точно и реалистично слушане.

3D звукът е една стъпка напред спрямо Virtual Surround. Но в момента поддръжката е ограничена. Само няколко игри поддържат тази технология и може да отнеме известно време, докато стане масова.

момиче носи слушалки за игри

Микрофон

Микрофонът е един от най-важните фактори. Независимо дали искате да закупите геймърски слушалки с вграден микрофон или такива с отделен микрофон, това са нещата, за които трябва да внимавате:

 • шумопотискане за подобрена яснота на гласа и минимално външно разсейване.
 • Функция за заглушаване
 • Качествен микрофон за по-добро качество на гласа

Дизайн на геймърските слушалки

Очевидно 90% от игрите се играят в стая в дома ви. Някои геймъри може да не отдават голямо значение на външния вид, когато избират да купят слушалки. Но това е инвестиция, която вероятно ще се използва всеки ден. Защо не изберете нещо привлекателно?

Някои дизайни може да са „прекалени“ за някои хора, а други може да са твърде скучни. В крайна сметка трябва да изберете дизайна, който отговаря на вкуса ви.

В допълнение към цветовете и дизайна, някои слушалки имат RGB функция. Тази функция ще освети слушалките с LED светлина. Понякога тези светлини са индикация, че слушалките са включени и свързани.

Резервни части

Мисля, че всички мразим, когато слушалките се повредят. Геймърските слушалки се развалят с течение на времето след часове употреба. Да не забравяме нервните моменти, когато играете и хвърляте слушалките си на пода.  Поради тези причини резервните части са много полезни.

За да спестите време и пари, можете да занесете слушалките си за поправка или да замените счупени части, вместо да изхвърлите слушалките.

Без значение коя част е счупена. По-евтино е да опитате да замените тази част, вместо да изхвърлите слушалките и да купувате нови слушалки. Можете да проверите в магазина, от който сте закупили тези слушалки, за да видите дали имат сервиз или продават специфични части за слушалките.

 Ако обичаш да слушаш музика може да прочетеш нашето ръководство по темата:

13 най-добри аудио слушалки

Нашият избор за най-добри геймърски слушалки

1. Безжични геймърски слушалки HyperX Cloud Alpha

геймърски слушалки

Най-голямото предимство за вас с Hyperx Cloud Alpha е животът на батерията. Можете да очаквате около 300 часа живот. Впечатляващото е, че тези слушалки са доста леки и удобни. Що се отнася до качеството на звука, Hyperx Cloud Alpha не разочарова.  Външната част на тези геймърски слушалки е дебела, а вътрешната е мека. Това осигурява комфортно носене и прави страхотно игровото изживяване с външно шумопотискане. Основният недостатък на Hyperx Cloud Alpha слушалки е доста стандартният микрофон. Той работи добре в чатовете, но не предлага страхотен звук.

ВИЖ ТУК

2. Геймърски слушалки SteelSeries Arctis Nova Pro GameDAC

геймърски слушалки

SteelSeries Arctis Nova Pro са едни от най-добрите геймърски слушалки за игри. Те са леки и изключително удобни. Цифрово-аналоговият (DAC) модул, който се доставя със слушалките, позволява регулиране на EQ (приложение за модификация на звука). Така можете да настойте звука точно както ви харесва. Качеството на звука в стерео и съраунд режим е просто превъзходно във всяко отношение. Въпреки че тези слушалки са с кабел, те са създадени да бъдат свързани към множество устройства наведнъж. Това ви позволява да ги използвате едновременно с множество платформи. Единственият им проблем е, че вътрешният материал е кожа, а тя лесно се захабява.

ВИЖ ТУК

3. Gaming Corsair HS35

геймърски слушалки

Тези геймърски слушалки предлагат простота, но поддържат качеството на високопроизводителни модели. Това са най-добрите слушалка за игри, ако сте с ограничен бюджет. Тези слушалки не са типичен евтин вариант, при който качеството също намалява. Удобни са дори след продължително играене. Качеството на звука не е кой знае какво, но произвеждат добър звук в сравнение с други по-скъпи модели. Предлага се с подвижен микрофон с чист звук. Имат кабел, който се включва във всяка 3,5 мм връзка. Просто, лесно и много достъпно. Препоръчваме и считаме, че заслужават своето място в топ на най-добрите геймърски слушалки!

ВИЖ ТУК

4.Gaming Razer BlackShark V2 + USB SoundCard

геймърски слушалки

Тези геймърски слушалки са сред най-добрите жични слушалки на пазара по отношение на качество/цена. Razer BlackShark V2 перфектно постигаt баланса между комфорт, качество на звука и функции, които искате в едно висококачествено игрово изживяване. Те имат по-добра изолация от много слушалки, направени за шумопотискане. Този чифт слушалки осигурява комфорт за дълъг период от време при игра. Какво повече бихте искали? За съжаление, микрофонът на слушалките Razer BlackShark V2 не е на ниво със съраунд звук и шумопотискане. Но е на стандартно ниво.

ВИЖ ТУК

5. Геймърски слушалки Gaming Arctis 7P+

геймърски слушалки

Ако търсите най-добрите слушалки за игри PS5, това са слушалките за вас. Този модел усъвършенства игровото изживяване на PS5 и PC с превъзходно качество на звука. Има няколко подобрения спрямо предишния модел. С тези слушалки можете да се свържете с USB-C порт, което е наистина полезно. Животът на батерията е 30 часа. Тя също се зарежда много бързо. Този чифт слушалки предлага висококачествен звук. Типичен SteelSeries arctis: ясен, отчетлив, детайлен, богат и добре балансиран. Басът не е толкова мощен, колкото при други слушалки, които харесваме, но това е единственият им малък недостатък.

ВИЖ ТУК

6. Геймърски слушалки Sennheiser Epos GSP-600 Over-Ear

геймърски слушалки

Накратко, качеството, което Sennheiser GSP EPOS предлагат, идва от силна комбинация между всички фактори, които правят един добър чифт слушалки за игри. Те предлагат качество на звука, което е толкова добро, колкото репутацията на Sennheiser. Яснота, детайлност и дълбочина. Те са много здрави, но в същото време имат правилната тежест, така че да не пречат. Потискането на шума е налице поради прилепването на слушалките към ушите. Животът на батерията е просто невероятен. ИздържаТ между 80-100 часа. Цената е малко висока, но това е напълно нормално за първокласни геймърски слушалки. Ако има чифт слушалки, които оправдават цената си, това са тези. Ако нивото на звука и живота на батерията са най-важните характеристики за вас. Препоръчваме този чифт слушалки.

ВИЖ ТУК

Заключение

Както при повечето неща в живота доброто качество идва с готовността да се платите повече. Но цената не е всичко. За да сте сигурни, че купувате слушалките, които ви подхождат перфектно, важно е да направите възможно най-много проучвания, преди да ги купите. Проверете спецификациите, мислете критично и вземете предвид факторите, споменати по-горе, за да получите най-добрите слушалки за игри за вас.

 

 

 

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.