6 най-добри смарт фитнес гривни

Фитнесът не е навик. Това е начин на живот. Аксесоарите са необходими, когато имате нужда от помощ при цели или физически дейности.

5/5 - (4 гласа)

Търсите ли най-добрата спортна гривна за вас? Тогава имате късмет. Тук можем да ви запознаем с едни от най-добрите фитнес гривни на пазара. Мислете за тях като за електронна охрана на вашето здраве. Тя постоянно измерва жизненоважните ви данни, проверява качеството на съня ви, брои стъпките ви и изпълнява доста други разнообразни функции.

Някои хора ги наричат ​​интелигентни гривни, особено след като сега изглеждат също толкова добре, колкото традиционните бижута. В допълнение са толкова леки, че едва ще ги забележите на китката си.

Това ръководство е предназначено да ви покаже кое е най-доброто, според вашите финансови възможности. Ще ви покажем как е класирана всяка гривна по отношение на функции, спецификации, цена, дизайн, качество на софтуера, който ще използвате на телефона си и много други.

Фитнес гривна за проследяване на жизненоважни фактори

Как да изберем най-добрите фитнес гривни според нашите нужди. Ръководство на купувача

Що се отнася до фитнес гривна, имате няколко решения, от които можете да избирате. Има фитнес ленти, които предлагат обичайните функции, включително следене на сърдечната честота, броене на калории, броене на стъпки и различни упражнения, от които да избирате. Освен това има технически фактори, които хората с опит в технологиите искат да проверят. Те включват живот на батерията, водоустойчивост и лекота на синхронизиране на данни.

С всички тези избори по-горе, кои са нещата, които трябва да имате предвид, преди да закупите фитнес гривна?

Различни видове фитнес гривни според ценатаЗащо да си купите гривна за фитнес?

Общата функция на фитнес гривната е да брои стъпките, които правите, калориите, които консумирате, и най-важното – способността да проследявате физическата активност. Тя ви помага да постигнете целите си за тяло и здраве, разбира се, с ограничение на функциите, дадени от устройството.

Какво да гледате, ако не сте експерт в проследяването? Ако току-що започвате своето фитнес пътуване, тогава гривната за фитнес може да ви помогне да си спомните колко активни (или неактивни) сте всеки ден. Това е нещо, което ви кара да се движите и ви напомня, че имате цели да постигнете. Това е като виртуален най-добър приятел, само че по-съгласуван с ежедневните напомняния и показания.

Как да изберем подходяща гривна за фитнесОграничения на фитнес тракер

Гривната за фитнес е отличен аксесоар, ако искате да следите физическите си дейности. Въпреки това, подобно на другите устройства, той има своите граници. Фитнес гривната може да има способността да следи сърдечната ви честота, да следи цикъла на съня ви и да брои стъпките, които правите всеки ден.

По-често обаче, функциите му спират до тук. Все още не е в състояние да произвежда разширени стойности. Той може да осигури основни и общи измервания на сърдечната честота например, но не и разпределението на цялата тренировка на етапи или колко калории сте изгорили по време на тренировка.

Друго ограничение на проследяващия активността е способността му да различава темпото на бягане от темпото на ходене. За да експериментира, той не може точно да измери скоростта или разстоянието, което изминавате. Като цяло вашата гривна за фитнес трябва да действа само като ръководство.

Най-подходящата гривна за фитнесИзборът на правилния стил

Естетиката не е най-важният елемент на фитнес гривната, но помага да изберете правилния за вас дизайн. Фитнес лентите изглеждат различно и понякога имат различни функции. Според нас, най-важният фактор, който трябва да вземете предвид, е неговото удобство и дали съответства на вашата физическа активност.

Видимо, повечето любители на спорта и фитнеса предпочитат да носят фитнес гривни, докато спортуват или практикуват, тъй като могат просто да го хванат за ръка и да продължат дейността си.

Как да изберем нашата гривна за фитнесИзбор на правилните функции

Може би вече сте забелязали някои фитнес ленти, които харесвате естетически, заради елегантния си или технически вид. От друга страна, трябва да вземете предвид някои допълнителни елементи. Например, може да се нуждаете от водоустойчив тракер за вашите дейности.

Не всички марки носят водоустойчиви фитнес тракери за своите клиенти, но Garmin Vívofit го прави. Някои модели могат да влязат дълбоко в басейна, без да се притеснявате, че ще повредите фитнес устройството си. Това може да бъде полезно, ако искате да се потопите директно във водата, без да мислите за уреда, който носите на китката си.

Гривни които ни помагат във фитнесаИзбор на най-дълъг живот на батерията

Животът на батерията е почти винаги едно от нещата, които клиентите питат. Важно е да знаем колко дълго можем да използваме нашата фитнес гривна, без да я зареждаме.

Животът на батерията на Garmin например може да продължи до 5 дни. Можете да го използвате поне три дни, когато използвате вашия GPS. Повече данни и по-дълъг живот на батерията могат да означават по-висока цена, но можете да я считате за инвестиция за вас и вашето здраве. Това е особено полезно, ако наистина искате да бъдете всеотдайни и в съответствие със своите цели за здраве или фитнес.

Фитнес гривните и техните допълнителни функцииСинхронизация на данни

Друг фактор, на който трябва да обърнете внимание, е лекотата на синхронизиране на вашата фитнес лента с други устройства. Можете да синхронизирате повечето фитнес ленти със смартфони, за да улесните възстановяването на показанията за следващия ден. Това е много удобно за много потребители, особено след като почти всички от нас вече имат смартфон.

В повечето приложения можете да споделяте информация с приятелите си и да ги накарате да използват една и съща фитнес лента и нейното приложение. По този начин можете да правите упражненията си заедно. Най-малкото можете да се насърчавате взаимно да носите непрекъснато фитнес гривни, за да следите индивидуалния си напредък.

Фитнес гривна за следене на жизнени дейностиИ така, каква е вашата гривна за фитнес?

В края на деня вашата фитнес гривна не трябва да определя вашите дейности. Вашите дейности трябва да определят какъв тип фитнес лента трябва да закупите. Имате нужда от група, която да отговаря на вашия начин на живот и да ви мотивира да постигнете целите си.

Животът на батерията и условията на зареждане също са важни части от фитнес гривните. Уверете се, че получавате такъв, който отговаря на ежедневните ви дейности и който можете лесно да използвате. Трябва да изберете нещо, което можете да носите удобно, като същевременно е достатъчно универсално за различни упражнения. Нещо, което ще издържи дълго, няма да се счупи лесно и няма да загуби своята функция. Също така трябва да помислите дали искате водоустойчив тракер за активност. Тя може да бъде екстравагантна или проста, но стига да поддържа вашите житейски и фитнес цели, инвестирайте в нея.

Мнения, обвързани с избирането на най-качествена фитнес гривна

Фитнесът не е навик. Това е начин на живот. В свят, където хората все повече водят заседнал начин на живот, те трябва да внимават кога да се отпуснат и кога да поспортуват. Необходимо е тялото ви да изпълнява онези упражнения, които ще ви помогнат да дишате по-добре и да поправите или подобрите стойката си. Аксесоарите са необходими, когато имате нужда от помощ при цели или физически дейности.

Тъй като всяка година на пазара се представят толкова много фитнес гривни, става все по-трудно да изберете най-добрата за вас. Затова и сме ние, за да ви помогнем.

Различни видове фитнес гривни

Нашите препоръчани модели фитнес гривни:

1. Фитнес гривна Xiaomi Mi Band 5

Фитнес гривна xiaomi

Xiaomi Mi Band 5 е гривна за фитнес, предназначена да следи вашето здраве и фитнес тренирвки, без да се налага да харчите много пари.

Въз основа на успеха на гривната Mi Band 4, Mi Band 5 предлага 24 спортни дейности и проследяване на съня, непрекъснат мониторинг на сърдечната честота и поддържа възможността за проследяване на дейности на открито с помощта на GPS на вашия телефон.

В допълнение към наблюдението на вашето здраве, тя ще ви позволи да видите известия на вашия Android или iOS телефон. Дизайнът остава спортен. Животът на батерията е 14 дни. Целта на Xiaomi е да предложи функциите, които бихте очаквали да намерите на по-скъпите гривни. Подобренията в цветния дисплей и спортното проследяване, които сега са по-богати, го правят много добър избор.

Най-голямото разочарование е, че в глобалното издание липсва NFC, гласова помощ и няколко нови циферблата. Всички те са налични само в Китай. Ако можете да живеете без тези функции, Xiaomi Mi Band 5 е най-добрата евтина фитнес гривна, която можете да си купите в момента.

 

Предимства:

 • Ярък, жив екран
 • Много добра точност на сърдечната честота

Недостатъци:

 • Прост дизайн
 • NFC и интелигентният асистент липсват извън Китай

Виж цени

Тук можете да видите едни от най-добрите продукти на Xiaomi.


2. Фитнес гривна Huawei Band 4

Фитнес гривна Huawei

Едно от най-добрите неща за Huawei Band 4 е, че не идва с кабел за зареждане или стойка като всяка друга фитнес гривна. Вместо това половината от каишката се отделя, за да разкрие местоположението на USB-A връзка. Това означава, че можете да свържете лентата към всеки USB порт, за да я заредите.

Повечето фитнес ленти и интелигентни часовници идват не само с кабел, но и със собствено зарядно устройство. Това означава, че ще изчерпите батерията, ако загубите или забравите зарядното устройство. С Band 4 обаче не е така. Това е малка подробност, която ни кара да се замислим защо други компании не правят същото. Той има забележителен живот на батерията от една седмица, цветен сензорен екран и пълен набор от дейности, включително сън.

Huawei Band 4 е една от най-добрите евтини фитнес гривни, които можете да си купите. Той ще следи вашите стъпки, съня и сърдечния ритъм. При свързан GPS, той ще бъде достатъчен за обикновените бегачи. Странното е, че няма функция за проследяване на плуване.

 

Предимства:

 • Добър живот на батерията
 • Цветен сензорен екран
 • Водоустойчив
 • Съвместим с IOS и Android

Недостатъци:

 • Липса на проследяване на плуване

Виж цени


3. Honor Band 5 – подходяща фитнес гривна за начинаещи

Фитнес гривна Honor BandHonor Band 5 е сериозен ъпгрейд спрямо Band 4. Той е с подобрени фитнес функции в много области, както и цветен сензорен екран за преглед на цялата информация.

Една от най-полезните функции е проследяването на съня. Тя ви дава съвети за увеличаване на времето за сън, както и за неговото наблюдение.

Honor Band 5 е и една от най-достъпните фитнес гривни на пазара. Ако искате монитор за упражнения или апарат за сън, който не струва цяло състояние, това е мястото, където да потърсите.

Honor Band 5 със сигурност има проблеми, но като един от най-достъпните фитнес тракери на пазара в момента, е лесно да им се прости.

 

Предимства:

 • Достойно проследяване на съня
 • Достъпна цена
 • Функцията „Намери моя телефон“
 • Водоустойчив

Недостатъци:

 • Температурни известия
 • Екранът понякога не реагира

 Виж цени


4. Garmin Vivofit Jr 2 – перфектната фитнес гривна за деца

Фитнес гривна Garmin VivofitGarmin Vivofit Jr 2 е гривна за фитнес, предназначена да поддържа децата активни. Подобно на гривни за възрастни Garmin, Vivofit Jr 2 обхваща основите, като броене на стъпки и наблюдение на съня. Подходът към тези функции е малко по-различен за децата, тъй като те имат много по-кратка продължителност на вниманието.

Garmin има за цел да разнообрази потребителското изживяване. Децата могат да печелят виртуални монети за истински награди. Те също могат да постигнат напредък в игра, създадена специално за тази гривна, постигайки целите си за ежедневна активност. Garmin иска родителите да се възползват, като така ще можете да зададете напомняния, които да напомнят на децата да си мият зъбите преди лягане или да вършат подобни седмични задължения.

Докато Fitbit не реши да се присъедини към пазара на детски фитнес гривни, Garmin Vivofit Jr 2 е най-добрият избор. Не е перфектен и може да е малко скъп за някои, но е най-добрата детска гривна за фитнес, която можете да получите в момента.

 

Предимства:

 • Красиви рисунки на Дисни
 • Система от задачи и награди

Недостатъци:

 • Интересът към приключенската игра бързо се губи
 • Някои функции изискват възрастен да бъде конфигуриран

 Виж цени


5. Fitbit Charge 4 – перфектната гривна за фитнес

Фитнес гривна Fitbit ChargeFitbit Charge 4 изглежда почти идентично с Charge 3, но има много важна разлика. Charge 4 има вграден GPS, така че можете да проследявате маршрутите, които пътувате, и да оставите телефона си у дома. Има и Fitbit Pay за безконтактни плащания.

Той също така включва нова функция, наречена минути на активната зона. Това е мярка за всяка дейност, по-бърза от разходка, и се основава на препоръките на различни здравни организации. По същество това е прост вид тренировка за сърдечен ритъм. Тя ви насърчава да прекарвате време на различни нива на усилия в зависимост от възрастта и физическата годност. Fitbit Charge 4 няма цветен екран, но иконите и менютата му са добре структурирани и лесни за разбиране.

Fitbit Charge 4 изглежда почти идентичен с предшественика си. Добавянето на GPS прави огромна разлика и го превръща в алтернатива на часовниците за бягане. Ако се наслаждавате на тренировки за забавление и здраве, но не се нуждаете от много данни за разделяне, ритъм и височина, това е идеалната фитнес гривна за вас.

 

Предимства:

 • Вграден GPS
 • Поддръжка на Fitbit Pay

Недостатъци:

 • Няма цветен екран

 Виж цени


6. Garmin Vivofit 4 с най-дълъг живот на батерията

Фитнес гривна Garmin Vivofit с най-дълъг живот на батериятаGarmin Vivofit 4 е една от най-добрите фитнес гривни, създавани някога от компанията.

Особено харесваме дългия живот на батерията, което означава, че няма да се налага да зареждате гривната си за цяла година. Можете да го носите цял ден, след това цяла нощ, за да следите съня си, и не е нужно да се притеснявате за зареждането му.

Ще загубите известията по телефона, като закупите този тракер, но ще се възползвате от постоянен цветен дисплей и прецизни функции за проследяване на фитнес. Имайте предвид, че те са по-ограничени от останалите тракери в този списък.

Garmin Vivofit 4 представя цветен екран, подобрява дизайна и комфорта и предлага ненадминат живот на батерията. Не подхожда на тези, които търсят много функции за проследяване на фитнес. За основите, Vivofit 4 е чудесен избор за китката ви.

 

Предимства:

 • Много дълъг живот на батерията
 • Малък, но цветен дисплей

Недостатъци:

 • Няма GPS или сърдечен ритъм
 • Няма известия на телефона

 Виж цени

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.