13 най-добри фритюрници с горещ въздух (Air Fryer)

Готви бързо, лесно и вкусно всички любими храни на семейството

5/5 - (2 гласа)

Ако искате да готвите здравословно с възможно най-малко мазнини, но все пак се наслаждавате на вкуса на пържени картофи. Ако искате да се отървете от топлината на горещия тиган и от стоенето до печката. Всичко, което трябва да направите, е да обзаведете кухнята си с фритюрници с горещ въздух.

Може би се замисляте да обогатите гамата от кухненски помощници с нови фритюрници с горещ въздух, с които да превърнете готвенето в детска игра?Това е перфектният кухненски уред за приготвянето на хрупкави пържени картофки и други вкусотии. Избирането на правилния фритюрник обаче не е толкова лесна задача, най-малкото защото на пазара има огромен избор от различни модели.

И ако не можете да решите какво да изберете от множеството оферти на пазара, ние ще ви помогнем.

 

Мнения за най-добрите фритюрници с горещ въздух

Ако нямате достатъчно време или достатъчно търпение, за да се информирате добре, предлагаме ви достъп до най-важната информация за серия продукти, получена от мнения за най-добрите фритюрници с горещ въздух, издадени от производители, продавачи и клиенти.

Moдели фритюрници с горещ въздух, препоръчани за Вас:

1. Фритюрници с горещ въздух Zephyr Z1980-AI

фритюрници с горещ въздух ZephyrТехнологията за пържене с горещ въздух (която използва принципите на конвекция, за да циркулира въздух, за да помогне да се готви без нужда от много мазнини) ви позволява да намалите необходимото количество масло с до 70%. В резултат на това получавате бърза и вкусна храна, която има хрупкава и златиста текстура, като конвенционалните пържени храни.

С широките температурни диапазони, които предлага този фритюрник с горещ въздух, евтин и добър – между 80-200 градуса, можете да използвате устройството за пържене, печене и повторно загряване. Той също така има добра отоплителна мощност, която започва бързо с 1600 W, за да достигне идеалната температура за готвене на храна. Освен това има и капацитет от 2,6 литра, който е достатъчен, за да задоволи от 2 до 4 души.

С вграден таймер той също има контрол на температурата. Може да се почиства бързо и лесно, а кошницата му може безопасно да се постави и в съдомиялната машина. Захранващият кабел е с дължина само 1 м, което ще обуслави местоположението му в кухнята в близост до изход.

 

купи сега


2. Фритюрници с горещ въздух Princess 182025

Princess 182025 фритюрник с горещ въздухС помощта на фритюрника с горещ въздух Princess 182025 XXL можете да приготвите едновременно 1,2 кг закуски или цяло пиле. Така можете да се храните много добре и да се заситите на масата с цялото си семейство. Използвайки сензорния екран, изберете една от 8-те автоматични програми за готвене. Например за готвене на пиле, риба или дори пай. Това е удобно, защото няма да трябва да задавате сами температурата и времето за готвене.

Можете да готвите пържени картофи и закуски само с една супена лъжица олио. Храната ви ще бъде много по-здравословна, отколкото в традиционния фритюрник. Поради защитата от прегряване и студената стена, това устройство е много безопасно за работа.

С минимална температура от 80 ° C можете да приготвяте зеленчуци, месо, хляб и торти, в допълнение към пържени храни и закуски. Филтърът за миризма улавя неприятни миризми по време на готвене, така че да не се разпространява в къщата ви. С кабел от само 0,7 метра, фритюрникът трябва да бъде монтиран в близост до контакт.

 

купи сега


3. Фритюрници с горещ въздух MediaShop Power 2927

фритюрници MediaShop Power 2927Фритюрникът с горещ въздух MediaShop Power 2927 убеждава с щедрия си обем на сравнително ниска цена. С това кухненско устройство можете да печете, пържите  и можете да спестите много калории. С горещ въздух съставките могат да се нагреят само за няколко минути. Можете да зададете температурата по ваше желание и можете да използвате интегрирания таймер, за да настроите целия процес на готвене според вашите нужди.

Кошницата и аксесоарите (тавичка за пица и тава за торти) могат лесно да се изваждат и почистват и в съдомиялната машина. В сравнение с други фритюрници с горещ въздух, този модел предлага обем от 3,2 литра. Сега можете лесно да готвите достатъчно храна за петчленно семейство. Общата му мощност е 2000 W и лесно може да се справи с големи количества храна. Можете да изберете да използвате малко или никакво масло и вместо това да се възползвате от естествен аромат.

Продуктът е компактен и заема малко място, с доста малки размери е (34 х 25 х 23 см). Цифровият контролен панел може да се регулира интуитивно според нуждите ви, а LCD дисплеят позволява бързо и лесно четене. Нехлъзгащите се крачета помагат на фритюрника да остане в безопасност на работния плот.

 

купи сега


4. Фритюрници с горещ въздух Philips HD9650 / 90

фритюрници Philips HD9650 / 90Фритюрникът с горещ въздух Philips HD9650 / 90 е оборудван с просторно пространство за готвене с вместимост 3,5 литра. С помощта на ръчния термостат можете да настроите температурата от 40 до 200 градуса по Целзий. Това не само ви дава възможност да загрявате храна и да готвите бързо, но и можете да поддържате яденето си топло. Предварително настроените програми на Philips, които са подходящи за начинаещи в кухнята, са особено практични.

Този Philips фритюрник с горещ въздух се предлага в XXL версия, подходящ и за големи семейства с от 4 до 5 души. Така можете да поставите достатъчно ястия, например картофи и пилешки бутчета, заедно в пространството за готвене.

В пряко сравнение с други устройства за горещ въздух този фритюрник Philips има впечатляваща мощност от 2,225 W. В противен случай вероятно не би издържал на високия обем. Патентованата му технология се състои в циркулация на горещ въздух около храната много бързо, за да се осигурят съответните храни в най-кратки срокове. Можете да намерите неограничено разнообразие от рецепти, достъпни в интегрираната готварска книга, чрез безплатно или онлайн приложение. Ротационното копче QuickControl и технологията за горещ въздух Twin TurboStar формират силен екип, що се отнася до иновативното и здравословно готвене в ежедневието.


Предимства

 • Продуктът убеждава от пръв поглед чрез висококачествената компактна конструкция, елегантния дизайн и леснодостъпния цифров дисплей.
 • Работата с него е почти интуитивна и не изисква допълнителни обяснения.

Недостатъци

 • Повече от щедрия капацитет за готвене носи и недостатък за тези, които нямат достатъчно място за съхранение, тъй като размерите на продукта са неудобни в такава ситуация.

 

 

купи сега


5. Фритюрници с горещ въздух Hausberg HB 2255

фритюрници Hausberg HB 2255Този фритюрник с горещ въздух на добра цена ви позволява да готвите бързо и равномерно всичко, благодарение на горещия въздух, който циркулира бързо вътре в уреда. Можете също така да печете и да пържите любимата си храна, не само пържени картофи, но и пилешко месо, пържола, риба и дори сладкиши.

Популяризирайки лекотата на използване, контролните бутони са много интуитивни с тяхната ротационна система за стартиране / таймер (до 30 минути). Можете да изберете температура между 80 и 200 ° C. Сигналът ще ви предупреди, когато програмата приключи, функция, която ще зарадва родителите на малки деца или тези, които не искат постоянно да следят готвенето.

Освен това има функция за автоматично спиране на безопасността в случай на прегряване. Почиства се изключително лесно. Използвайте влажна кърпа, за да избършете отвън, докато кошницата и съдът за готвене могат да бъдат измити в мивката или  в съдомиялната машина.


Предимства

 • За фритюрник с горещ въздух на достъпна цена той върши много добре работата си.
 • Този модел фритюрник е интуитивен, многофункционален и безопасен модел.
 • Гответе голямо разнообразие от ястия бързо и здравословно, като той ще е най-добрият ви съюзник в борбата с килограмите и „лошия“ холестерол.

Недостатъци

 • Капацитетът от 2,6 литра на съда за готвене е достатъчен за стандартна вечеря за семейство с 3 членове, със 700 г картофи и 500 г пържола, но може да стане твърде малък, когато поканите гости.

 

 

купи сега


6. Фритюрници с горещ въздух Philips HD9240 / 90

фритюрник Philips HD9240 / 90Philips Airfryer HD9240 / 90 XL има впечатляваща мощност от 2100 W и готвене без масло. От 3 до 4 души ще бъдат доволни без проблеми, защото кошът е с вместимост 1,2 кг. Общото тегло е 7 килограма в елегантен вариант от висококачествена черна пластмаса, а размерите му са 42,2 х 31,4 х 30,2 см.

Технологията Rapid Air помага на този фритюрник без масло да създаде патентована система за готвене, която е отлична още при първата употреба. Независимо дали храната е пържена или печена, с този фритюрник с горещ въздух се получава перфектен резултат, дори и без мазнини.

Работата с фритюрника с горещ въздух не е проблем, особено поради цифровия сензорен екран. Използвайте клавишите със стрелки, за да настроите фритюрника според вашите нужди и да настроите температурите до 200 градуса по Целзий, както желаете. Запазете любимите си настройки в паметта на устройството и имайте достъп до най-добрите рецепти с натискането на един бутон.

 

купи сега


7. Фритюрник с горещ въздух Delimano 110016408 

фритюрници Delimano 110016408 Фритюрникът с мощност 1500 W Delimano може да приготви широка гама от ястия. Подходящ е за приготвяне както на вкусни ястия, така и на десерти, независимо дали ги пържите или печете. Обем от 2,5 литра е достатъчен за изхранване на цялото семейство, с достатъчно място за готвене за 700 г пържени картофи и 500 г месо.

За да приготвите оптимално храната си, просто трябва да настроите температурата между 80 ° C и 200 ° C. Фритюрникът с горещ въздух Delimano е възможно най-безопасен, студената дръжка предотвратява изгарянето ви. Може да се използва с две въртящи селекции. Едната е за избор на температурата на пържене, а другата е вграденият таймер. Таймерът може да бъде настроен до 30 минути, за да се получи перфектен резултат и да се предотврати претоварването.

Вътре уредът е покрит с незалепващо покритие, което ще направи готвенето възможно най-лесно, тъй като храната няма да изгори или да се залепи на тази повърхност. Това предимство е свързано и с по-лесното му почистване. Всички подвижни части могат да се дезинфекцират и в съдомиялната машина.


Предимства

 • Този фритюрник може да бъде полезен за хора, които нямат опит в готвенето и имат малко време на разположение, например студенти в университетските кампуси, тъй като уредът върши цялата работа сам.
 • Този модел фритюрник е зададен много просто.
 • А повърхността е с незалепваща повърхност на вътрешната кошница.

Недостатъци

 • Някои потребители се оплакват, че ако направите грешка в настройката на таймера, например 20 минути, въпреки че първоначално сте искали 10, не можете да се върнете към направената настройка.

 

 

 

купи сега


8. Професионален фритюрник  Princess 182065

фритюрници Princess 182065С размери 38 х 35,2 х 36 см можете лесно да инсталирате устройството за ежедневна употреба в кухнята. В допълнение към 10 програмирани настройки (за пържени картофи, пържола, сладкиши, пица, хляб, риба, скариди и пиле, както и за скара и обезводняване), можете ръчно да регулирате температурата между 30 ° C и 200 ° C, за да получите перфектен резултат.

Това ви помага лесно да приготвите тестени рулца, кюфтета и месни пайове. Правилната температура или желаната програма могат лесно да бъдат избрани на цифровия екран. В допълнение, 90-минутната функция на таймера и защитата от прегряване гарантират, че професионалният фритюрник с горещ въздух от Princess е безопасен за употреба.

Със своите 10 литра обем и 1500 W мощност можете да приготвите заедно вечеря за цялото семейство в една операция. Особено, тъй като дизайнът на продукта позволява готвене на 3 нива едновременно.

 

купи сега


9. Фритюрник с горещ въздух Heinner HAF-1300WH

Heinner HAF-1300WHКапацитетът от 2,6 л за кош за готвене от общо 3,6 л и мощността от 1300 W позволяват приготвянето в този модел на фритюрник с горещ въздух на Heinner в същото време, за да се храни цялото семейство. Настройката се извършва ръчно, както за температурата (изберете между 0 и 200 ° C), така и за времето за готвене (до 30 минути).

Кошницата е с незалепващо покритие и е напълно разглобяема. Може да се мие на ръка или в съдомиялната машина. Има удобна и нехлъзгаща се дръжка. Можете да отворите чекмеджето по време на подготовката, за да смесите храната. Освен това са включени две системи за сигурност. Този горещ въздух за фритюрник heinner haf-1300wh, 1300 w, 2.6 l, таймер, бял се осигурява с автоматично изключване в края на готвенето (което ще ви позволи да направите нещо друго през това време) и защита от прегряване.

Освен пържени картофи, във фритюрника можете да приготвите различни храни, като месо, закуски или зеленчуци. Трябва да се отбележи изключително благоприятният финансов аспект: продуктът е част от категорията фритюрници с горещ въздух на добри цени.

 

купи сега


10. Фритюрник Tristar FR-6996

Tristar FR-6996Здравословното хранене става все по-популярно в целия свят, така че защо да не готвите здравословни хрупкави чипсове, пържено сирене или печени гъби? Фритюрникът с горещ въздух Tristar FR-6996 е идеален за приготвяне на по-здравословна храна.

Пригответе готвена, скара или пържена храна бързо и без капка масло. Tristar Fryer е черен, с неръждаема стомана и има 5.2 литров кош, което е достатъчно голямо за семейство от четири до пет члена. Можете да приготвите храна, като използвате въздушен поток с висока скорост, с температури между 80 ° C и 200 ° C.

Безопасността е гарантирана от топлоизолацията на фритюрника Tristar и неговите нехлъзгащи се крачета. Устройството е лесно за използване с помощта на аналогов контролен панел с бутон за таймер и температура. Всички отделни части могат лесно да се почистват  и в съдомиялната машина. Устройството има стандартна двугодишна гаранция за производство.

 

купи сега


11. Фритюрници с горещ въздух Blaupunkt AFD501

фритюрници Blaupunkt AFD501Това е многофункционално устройство с мощност 1500 W, което поради съвременните решения консумира малко количество масло по време на пържене, печене,  или загряване. Капацитетът на съда е 4 литра, докато вместимостта на кошницата е 2,5 кг.

Устройството използва иновативна технология на вихровия поток от горещ въздух, благодарение на която храната се пържи равномерно от всяка страна. Предимството е и безопасното премахване на неприятните миризми и дим от фритюрника; по този начин вашата кухня няма да бъде изпълнена с миризми и дим или пара. Моделът е оборудван с алуминиев кош и купа, които са покрити с незалепващ слой от висококачествен тефлон. Поради това устройството е по-лесно за употреба и продуктите не залепват в кошницата.

Потребителят може също да регулира температурата в диапазона от 150 до 200 градуса по Целзий, което ще му позволи да избере правилната стойност за неговите ястия. Всички настройки се показват на голям, лесен за четене LCD екран, докато сензорният панел го прави лесен за използване. Можете също така да зададете таймера (до 1 час) или да изберете подходящия режим на работа.

купи сега


12. Фритюрници с горещ въздух Star-Light AFB-2613WH

фритюрници Star-Light AFB-2613WHГотвенето чрез циркулация на горещия въздух, който е на разположение на този уред, гарантира приготвянето на добре сварени, златисти, хрупкави и нежни пържени картофи без добавяне на мазнини или евентуално само 1 супена лъжица олио. Ако внимавате да не качите килограми или просто се грижите за здравето си, ще оцените този вид готвене.

Фритюрникът с горещ въздух Star-Light AFB-2613WH е лесен за използване. Можете ръчно да регулирате температурата с термостат със стъпки от 5 градуса между 80 и 200 градуса по Целзий, а времето за готвене се настройва според нуждите до максимум 30 минути с хронометър.

Капацитетът му от 2,6 литра, т.е. това устройство не е обикновен фритюрник, тъй като е възможно да се готви в него много други храни, като зеленчуци, скариди, пилешки бутчета и т.н. По този начин може да бъде добър избор за тези, които нямат време за готвене, или за студенти, например, които нямат достъп до кухнята.

купи сега


13. Фритюрник с горещ въздух ROYALTY LINE RL-AF3.1

ROYALTY LINE RL-AF3.1Уредът е идеален за използване в кухнята, за да отговаря на нуждите на всеки. Интуитивен е и лесен за използване, той има ергономична и удобна дръжка за употреба. Бързо е: можете да се насладите на хрупкави и пухкави картофи за 30 минути, различни пържоли и риба за 15 минути, пилешки бутчета или гърди за 20-25 минути и свинско месо за около 20 минути.

Капацитетът му е значително по-висок от този на подобни устройства на пазара. Фритюрникът се предлага с 3 литров кош и по този начин може да задоволи нуждите на цялото семейство и вашите гости. С този уред можете да готвите вкусни картофи, крилца, бургери, десерти и дори цяло пиле. Използва се и за загряване на здравословни храни по-бързо и по-икономично.

Почистването след употреба е много лесно – с просто избърсване на кошницата. Автоматичното изключване на уреда ви позволява да се справите с всичко друго, докато храната се готви, без да се налага непрекъснато да проверявате дали храната е готова, защото уредът автоматично ще ви информира.

 

купи сега


Ръководство на купувача

Най-добрите фритюрници с горещ въздух са революционните прибори за готвене, които днес радват не само феновете на пържени картофи, но и всички фенове на здравословното готвене и храни с възможно най-ниско съдържание на мазнини. Важно е обаче да изберете устройството си внимателно, като вземете предвид определени характеристики.

В нашето ръководство за покупка ще намерите обяснени тези характеристики, като капацитет, време за готвене, функции, многофункционалност, мощност, аксесоари, дизайн или цена:

фритюрници с горещ въздух

Капацитет

Капацитетът е първият критерий, който трябва да вземете предвид, когато искате да закупите фритюрник с горещ въздух на добра цена. Това ще определи количеството пържени картофи или други храни, които бихте могли да готвите в него. Понастоящем предлаганите на пазара устройства предлагат капацитет от 600 g до 1,8 kg. За да намерите идеалния модел, трябва да помислите за броя на хората в къщата, като знаете, че трябва да вземете предвид порцията от 200 – 300 г за всеки индивид.

Например  фритюрник с горещ въздух до 1,2 кг е подходящ за семейство от 4 до 5 души. Но за да имате определен марж, е по-добре да изберете по-голям модел.

фритюрници с горещ въздух

Мощност и време за готвене

Това също са основни характеристики, особено за тези, които са свикнали да готвят в движение. Повечето потребители вероятно търсят най-бързия фритюрник  с горещ въздух.

Стандартната мощност, показана от фритюрници без масло, с обем около 3,5 литра, е 1400 вата. Ако обемът е по-голям, желателно е мощността да е по-висока, в противен случай времето за готвене на храната ще бъде удължено. На практика обаче това е почти винаги разумно.

Не забравяйте, че времето за готвене варира от 15 до 45 минути, в зависимост от капацитета на резервоара и мощността на уреда. Модел с максимална температура 200 ° C ще запържи обем от картофи в интервал от време между 15 и 20 минути.

фритюрници с горещ въздух

Аксесоари

За да изберете най-добрия фритюрник с горещ въздух, трябва да проверите определени елементи. Можете да изберете модел, който има прозрачен прозорец, поне частично, който е не само по-естетичен, но и по-практичен.

По този начин можете да наблюдавате готвенето, без да се налага да отваряте уреда и да разсейвате топлината. За предпочитане е също да изберете фритюрник, който включва филтър за миризма. Този аксесоар ефективно премахва миризмата, както и дима, който се отделя по време на пържене.

фритюрници

Функции

Има уреди, които имат две или дори три отделни зони за готвене за приготвяне на различни ястия едновременно, без риск от смесване на аромати. Също така са предпочитани устройствата, които имат програмируем таймер и функция за автоматично спиране. Те са по-практични, защото времето за готвене е регулируемо и те спират да работят, след като приготвяното ястие е готово.

От съществено значение е да намерите устройство, което включва хронометър. Това ще ви позволи да започнете да готвите пържени картофи и операцията ще се проведе, без да се налага да го наблюдавате постоянно. Също така имайте предвид, че много модели включват програмиране, така че можете да решите кога да включите устройството си. Тази функция може да бъде привлекателна, ако искате да намерите готово горещо ядене, когато се приберете вкъщи.

фритюрници с горещ въздух

Многофункционалността на устройството

По- голямата част от фритюрниците без олио са в състояние да готвят пържени картофи, но също така месо, риба, миди и дори питки. Някои обаче са по-ефективни от други, когато става дума за последователно и вкусно готвене за всички храни. Предпочитайте тези, оборудвани с технология, която подобрява циркулацията на горещия въздух.

Наличието на готварска книга, предоставена с продукта или приложение, което има голям брой рецепти, като цяло е добър знак, който ни позволява да приемем, че фритюрникът знае как да си върши добре работата в няколко кулинарни сектора.

фритюрници

Ергономичност и лекота на поддръжка

Фритюрникът е устройство, което трябва да остане интуитивно и лесно за използване. Почистването на този тип уреди често може да бъде скучна работа. Затова се предпочитат модели от неръждаема стомана или с незалепващо покритие. Освен това се уверете, че резервоарът или кошницата са лесно свалящи се. Някои модели дори предлагат аксесоари, които могат да се поставят в съдомиялната машина.

фритюрници

Гаранционни и следпродажбени услуги на марката

Ако фритюрниците без масло са достъпни, те все още могат да бъдат значителна инвестиция. Изберете продукти с добра гаранция, колкото е възможно по-дълго. Някои марки имат ефективно и известно обслужване на клиентите: не се колебайте да попитате други купувачи за това.

фритюрници с горещ въздух

Цена

Цената на покупката за качествен уред за горещ въздух достига около 300-400 лв. Естествено е възможно да отидете до супермаркета и да намерите устройства, чиято цена далеч надвишава сумата от 1000 лв. Повечето се намират между тях, като фритюрника с горещ въздух Tefal. Като общо правило, увеличението на цената предполага по-голям капацитет на кошницата и повишена мощност.

По-добре е обаче да избягвате много евтини продукти. По принцип те не са много издръжливи и могат да бъдат направени от опасни материали, ако не ги закупите от надежден източник.

фритюрници с горещ въздухРазмери, тегло и дизайн

Това не са ключови критерии за фритюрника с горещ въздух. Трябва обаче да се имат предвид, ако имате ограничено пространство. Някои устройства са много големи и заемат твърде много място на работния плот или дори се съхраняват в килер. Затова трябва да се избягват в много претъпкани кухни или апартаменти.

По отношение на дизайна, като цяло фритюрниците без мазнина изглеждат приблизително еднакво, но някои производители положиха усилия да предложат разнообразни цветове или устройства с много модерен вид. Не е от съществено значение, но ако това ви радва, без да надвишавате бюджета, не се колебайте да изберете оригинален цвят.

фритюрникОт една страна, фритюрникът с горещ въздух не може да се нарече помощник в поддържането на здравословен начин на живот. Но от друга страна … Ако наистина харесвате пържени картофи, по-добре е да си ги направите у дома. Така ще бъдете сигурни, че маслото е с добро качество и не се прегрява 10-20 пъти. Можете, разбира се, да използвате тиган или тенджера. Но във фритюрник, готвенето на картофите е много по-лесно, по-бързо и по-безопасно. Нека нашият рейтинг ви помогне да изберете най-удобния, най-красив и най-подходящ за Вас фритюрник с горещ въздух.

 

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.