8 от най-добрите мултикукъри

Превърнете готвенето в удоволствие!

4.6/5 - (5 гласа)

Тъй като ежедневните дейности са все повече и повече и имате все по-малко свободно време, закупуването на мултикукъри е добре дошла инвестиция, която ви помага лесно и бързо да приготвите любимата си храна в много по-здравословен стил.

Мултикукърът е кухненски уред, който спомага за автоматизиране процеса на готвене. Подобен уред може да извършва различни неща като варене, печене или пържене. Основната идея на мултикукърът е да си изберете рецепта, да сложите съставките в машината и да изберете правилната програма и всичко ще бъде свършено вместо вас.

Как да изберете най-добрата мултикукър машина? Какви функции и характеристики трябва да притежава най-добрият мултикукър, за да отговори на вашите нужди? Ако нямате време да разберете за основните характеристики на такова устройство, можете да изберете някоя опция от нашия списък.

мултикукъри онлайн

Как да си изберем добър мултикукър за кухнята?

Ръководство за купувача

Днес все повече и повече хора откриват предимствата на здравословната и балансирана диета. Дори ако живеем в ерата на бързата храна, нищо не се сравнява с домашно приготвена храна, приготвена от естествени съставки и без консерванти или хранителни добавки. Само будният ритъм на ежедневието позволява все по-трудни и редки привилегии за бързото готвене.

Ето защо технологията е потърсила решения за улесняване на процеса на приготвяне на ястия, особено многозадачни методи в кухнята. Така се появиха многофункционални устройства, които могат да изпълняват няколко задачи наведнъж, за да ви спестят време и енергия. Безспорно сред тях са тези, които напълно се възползват от най-новите технологии, са устройствата от типа мултикукъри.

Такова устройство е идеално не само за приготвяне на рецепта за кратко време, но и за завършване на няколко вида ястия едновременно. По принцип потребителят вече не губи време, опитвайки се да приготви две или три ястия, използвайки различни източници на топлина. Но той използва мултикукъри, за да приготви всичко в една стъпка. Освен това, за разлика от конвенционалното готвене, в случая с това устройство не е необходимо постоянно да се следи процеса на обработка на храната. То ви предлага възможност за лека активност в кухнята и по този начин готвенето става чисто удоволствие.

Ако сте убедени, че трябва да оборудвате кухнята си с този тип уреди и искате да ги закупите спешно, препоръчваме ви първо да анализирате серия от параметри и мнения за най-добрите мултикукъри, за да направите оптимален избор. Както като резултатност, така и като изразходвани средства за него.

мултикукъри

Мощност

Може да има малки, умерени и високи стойности. Подобно на много други устройства, можете да разграничите най-добрия мултикукър на базата на мощността на отопление, изразена във ватове. В същото време стойността на мощността ще ви каже колко бързо ще се готви храната. Високата мощност на загряване ще определи приготвянето на храна 5 пъти по-бързо, отколкото би могло да се направи конвенционално. Средно стойностите на мощността, предлагани от конвенционален мултикукър, са в диапазона от 450 W до 1400 W.

Разбира се, в зависимост от това колко често планирате да използвате мултикукера, ще определите дали имате нужда от по-силен модел или такъв, който предлага минимална мощност. Ако искате да използвате устройството ежедневно, ще трябва да инвестирате малко повече в него.  Защото ще се нуждаете от модел с мощност поне 900 W. Докато за случайно готвене е достатъчен дори модел с минимална мощност, т.е. по подразбиране ще е и по-евтин.

Защо се интересувате от консумираните ватове? Мултикукърът ще работи на базата на електричество, като е свързан към електрическата мрежа, за да работи оптимално. Потребителят трябва само да постави съставките вътре в купата на устройството и да настрои предпочитанията за приготвяне на рецептата. Приготвянето на храна се извършва плътно, без риск от прекомерно готвене на храна, дори и без надзор.

По-високият брой ватове показва повече абсорбирана мощност и съответно по-голяма консумация на енергия в сравнение с производителността. Като заключение за този параметър може да се каже, че мощността е важен аспект, тъй като е показател за производителност на всеки тип уреди, използвани в кухнята.

мултикукър

Дизайн

Мултикукърите са с компактен дизайн, олекотени са и имат повишена преносимост, поради което могат да бъдат успешно взети и на почивка. Освен това фактът, че готвят всичко плътно, им позволява да не излъчват различни миризми по време на действителната подготовка. Също така свързано с дизайна, трябва да знаете размерите на устройството, отделението и материалите, от които е направено.

Товароносимостта показва как може да се приготви храната, в какво количество и за какъв брой хора можете да готвите едновременно. Така че, ако имате голямо семейство или искате да приготвите значителни количества храна, тогава ще изберете възможно най-обемен уред. Конвенционалните са с обем 4,5 л, като са достатъчни за повечето семейства. Лесно е да се разбере, че по-голям модел също ще изисква по-голяма инвестиция.

Отделението за такова устройство се основава на наслагвани чекмеджета, през които парата ще циркулира, за да обработва храната под налягане. От тази гледна точка мултикукър наподобява тенджера под налягане, но е по-подходящ за приготвяне на рецепта от началото до края. Ако искате да можете да приготвите няколко ястия едновременно, имате нужда от възможно най-много отделения.

Материалите, от които са изработени мултикукърите, обикновено са иновативни.  Като вътрешността им е покрита с керамично покритие или облицована с всякакъв друг материал против лепкане, за да се избегнат както хранителни повреди, така и повреди на устройството. Съсредоточете се върху части, изработени от здрави и издръжливи материали, които се представят добре при високи температури.

Дизайнът е критерий, който трябва да бъде анализиран, тъй като ще покаже докъде може да се разшири многофункционалността на устройството.

мултикукъри

Функции

Повечето уреди имат поне 3 основни функции, които съответстват на различни начини на обработка на храната: на пара, печене и варене. Те определят многозадачността на продукта и обикновено са свързани с други допълнителни функции, които позволяват оптимално програмиране. От тях най-важните са: таймерът, опцията за намаляване на налягането и режим „повторно загряване“.

Таймерът позволява ефективно програмиране и предлага на потребителя възможност да настрои устройството да започне да работи в желаното време, като работи без надзор. Най-често срещаните допълнителни опции на таймера са автоматично забавяне на стартиране и спиране.

Освобождаването на налягането се осъществява чрез вентил, подобно на обезвъздушаване на тенджери под налягане, осигуряващи максимална безопасност по време на приготвяне на храна при високи температури и налягане. Функцията за отопление или повторно загряване може да се активира програмно, когато потребителят иска да загрее вече приготвената храна. А също и може да се активира автоматично, след като процесът на приготвяне приключи и храната трябва да се поддържа топла.

Ако сте претенциозни към приготвените ястия, уверете се, че ще се възползвате от възможно най-много функции. И това е така, защото опциите са основни критерии, тъй като всеки потребител може да определи въз основа на тях точния начин, по който ще използва устройството.

мултикукърПрограми

След това можем да анализираме някои програми, които не трябва да липсват от арсенала на ефективен мултикукър:

„Бавното готвене“ е често срещана опция и включва най-лесния начин за приготвяне на рецептата с натискане на бутон или чрез програмиране на старта. Основните храни и останалите съставки се поставят в необходимите количества от рецептата в контейнера за мултикукър.  Като след това се приготвят правилно, без да се изисква надзор или други действия от страна на потребителя.

Готвенето под налягане е програма, която имитира задълженията на тенджерите под налягане и е популярна, защото позволява приготвянето на храна за рекордно кратко време. Също така стойността на налягането може да бъде настроена по различен начин за няколко вида храни. А именно – високо налягане за готвене на месо или ниско налягане за обработка на зеленчуци. Той има и предимството да запази естествения вкус на съставките.

Готвенето на пара или опцията „на пара“ е програма, използвана за всякакъв вид храна.  Особено в случая със зеленчуци, защото това е много здравословен начин да ги приготвите, като хранителната им стойност остава същата, без загуба на минерали или витамини.  Тази програма е най-препоръчителна за приготвяне на бебешка храна. Това е метод за приготвяне, който може да се използва в тандем с варещ ориз, процес, който винаги може да се извърши едновременно с всяка друга програма.

Опцията за пържене също е един от атрибутите на качествен мултикукър, тъй като позволява пържене без предварително варене на храна в различен контейнер. Като по този начин се спестява много време и се елиминират всички усилия за потребителя.

Програмите ще бъдат важни лица, вземащи решения, по отношение на разнообразието от възможности за подготовка. Колкото по-богата е програмата от менюто на мултикукър, толкова по-често може да се използва. Разбира се, броят на програмите ще бъде пряко пропорционален на стойността на разходите за придобиване на такова устройство.

мултикукъри

Марка и цена

Това са аспекти, които трябва да бъдат анализирани като гаранция за ефективност. Потенциалните купувачи с предпочитания на производителя се съветват първо да потърсят модели с желаната производителност. А след това да изберат най-удобния модел като опции от тези, произведени от търсената марка.

Не трябва да забравяме факта, че много по-евтини устройства могат да бъдат закупени от по-малко популярни компании на пазара, които могат да предлагат същото качество на продуктите. Така че, преди да се чудите къде да намерите мултикукър Tefal на добра цена или кой е най-добрият мултикукър от Philips, потребителите по-конкретно ще установят бюджет за разход,  в който да се поберат. Едва след това те ще се интересуват от престижа на производителя.

Тъй като имате всички спецификации и най-важните мнения за най-добрите мултикукър, всичко, което трябва да направите, е да анализирате серия от евтини и добри мултикукъри, за да вземете вдъхновено решение. Ако искате да спестите време или дори средства, препоръчваме да закупите такова устройство от интернет. Мотивите са прости. Можете да се възползвате от намаления на цените, качеството и гаранцията на продуктите са същите и ако не сте доволни от закупения продукт, можете да го замените или върнете, за да възстановите разходите си.

мултикукъри

Модели мултикукъри, препоръчани за Вас:

1. Мултикукъри Crock-Pot Express CSC051X 

мултикукър crock-pot express csc051xАко искате да готвите бързо и здравословно, добър вариант е този мултикукър на прилична цена и с множество предварително зададени режими. Така с обикновено натискане на бутон можете да готвите яхнии с месо, боб, ориз, домашни птици, супа или вкусни десерти. Освен това имате възможност да приготвите домашно кисело мляко или пресни сокове.

Предлага възможност за готвене на пара, бавно готвене или поддържане на ястията топли. Полезно, особено ако имате деца и искате да консумирате храната при подходяща температура, дори и да не сте вкъщи.

С компактен дизайн, този модел е лесен за управление, с дисплей за лесен избор на желаната функция. Мощността е от 1000 W и е с капацитет 5,6 л. Изработен е от неръждаема стомана и получавате подарък и лъжица. Освен това можете ръчно да промените времето за готвене, налягането и температурата, ако приготвите нещо по-специално.


Предимства

 • Това е мултикукър с висока мощност от 1000 W, който можете да използвате ежедневно.
 • Капацитетът от 5,6 л гарантира приготвянето на храна за по-големи семейства ( от 4 до 5 членове).
 • Предлага ви 8 предварително дефинирани програми за лесно приготвяне на различни видове храна.
 • Можете ръчно да регулирате температурата, времето за готвене и налягането, ако е необходимо.

Недостатъци

 • Ако все още не можете да се откажете от готвенето чрез пържене, е добре да обърнете внимание на друг модел, защото той не предлага  този начин.

 

купи сега

 


2. Мултикукъри Tefal Fuzzy Logic RK705 

мултикукър Tefal Fuzzy Logic RK705 Този евтин и добър мултикукър ще бъде предпочитан от купувачите, които не могат да си позволят високи разходи, когато става дума за опитване на здравословен стил на приготвяне на храна. Устройството е с максимален капацитет от 3,5 л, което означава, че ще бъде по-полезно за човек, живеещ сам или за двойка.

Достигнатите стойности на мощността са 750W, което доказва, че устройството изразходва умерена енергия (някои потребители ще смятат, че 750W на час е голяма консумация, но ако го сравним с модели над 1200W, само там можете да видите разликата). Общо предлага 9 програми за готвене (ориз, пилаф, яхния, супа, кисело мляко, печене и др.). Както и функция със забавен старт. Какво може да бъде по-приятно от това да се уморите от работа и да намерите готова, задушена храна?  Към тези съоръжения се добавя и опция за поддържане на топло, което поддържа приготвената храна при приятна температура за сервиране.

В заключение, продуктът може да бъде варен, пържен и варен под пара, като същевременно предлага и добри рецепти за закуска, като зърнени храни или овесени ядки.


Предимства

 • Полезно за двойка, с вместимост  от 3,5л.
 • 9-те програми ви позволяват да варите, печете, пържите – всичко без усилие.
 • Може да се програмира, за да поддържа храната топла или да започне в желаното време.
 • Има много добра цена.

Недостатъци

 • Рецептите трябва стриктно да се спазват, в противен случай вместо ризото можете да получите каша.

 

 

купи сега


3. Мултикукър Philips HD4749 / 70

Мултикукъри Philips HD4749 / 70Готвенето може да бъде удоволствие, ако използвате този високоефективен уред от Philips, който ви позволява да бъдете креативни и в същото време ви предлага здравословна алтернатива на приготвянето на храна.

Предлага ви не по-малко от 22 предварително определени програми. Включително: бавно готвене, пържене, печене, задушаване, задушаване, конфитюр, ориз, макаронени изделия, кисело мляко и др. След като настроите желаната програма, няма нужда да следите устройството, така че спестявате време за други дейности. С 3D нагревател той разпределя топлината равномерно. За задушаване включва специална кошница.

Вътрешният съд има керамично покритие и може да се почиства в съдомиялната машина. Сред другите функции, с които се предлага устройството, споменаваме: заключване за деца, предварително зададен таймер (24 часа), подвижен вътрешен капак. И не на последно място – моята рецепта – функция, която ви помага да персонализирате стила си. Той е с мощност от 1070 W и капацитет от 5 l. Освен това получавате книга с рецепти за вдъхновение.


Предимства

 • Той ви предоставя 22 предварително определени програми.
 • Поддържа се лесно, като вътрешният съд е съвместим и с миялната машина.
 • Разпределете топлината равномерно през 3D нагревателя.
 • Функцията мy „рецепта“ ви помага да запазите персонализираните си програми за готвене.

 

Недостатъци

 • Захранващият кабел е къс, само 1м.

 

купи сега


4. Мултикукъри Philips HD3037 / 70

мултикукър Philips HD3037 / 70Здравите любители на готвенето, които искат да купят евтини и добри мултикукъри, се съветват да анализират характеристиките на модела Philips HD3037 / 70. Той не само се продава на достъпна цена, но също така предлага висока производителност, поради средната мощност от 980 W и товароносимост от 5 л. Купувачите имат възможност да приготвят по-вкусна, по-здравословна, навременна храна и с минимални усилия.

Ергономичният дизайн, с подвижна дръжка за захващане, улеснява транспортирането извън кухнята, като му осигурява оптимална маневреност. Външният корпус е изработен от неръждаема стомана, а вътрешният съд е с дебелина 2 мм и е покрит с незалепващ материал за лесно почистване.

Вграденият микропроцесор гарантира лесна подготовка, използвайки най-важните функции: предварително зададен таймер, цифров дисплей и функция за загряване. Те позволяват да се приготвя храната по различни начини: варене, пържене, печене, задушаване или къкри, докато менюто включва 8 различни програми. Устройството е снабдено и с  аксесоари като: мерителна чаша, шпатула и лак, включително книга с рецепти, много полезни за потребителите. Дължината на захранващия кабел е 1,2 m.


Предимства

 • Има добро съотношение цена / качество.
 • Той позволява ефективна ежедневна употреба, благодарение на средната мощност от 980 W.
 • Предлага различни възможности за подготовка, благодарение на 8-те си вградени програми.
 • Изработен е от качествени материали, изискващи минимални условия за поддръжка.

Недостатъци

 • Въпреки че има повишена маневреност, за работа е необходим щепсел наблизо, защото има къс захранващ кабел.

 

 

купи сега


5. Мултикукъри Philips HD3167 / 70

Мултикукъри Philips HD3167 / 70На потенциалните потребители, които искат да знаят кой е най-добрият мултикукър от Philips, пазарните експерти препоръчват модел HD3167 / 70. Това е ефективно, високоефективно устройство, което предлага мощност от 980 W и има капацитет за готвене от 5 l. Устройството е надеждно, оборудвано е с интелигентна система за контрол на температурата, осигуряваща лесно приготвяне на ястия.

Компактният дизайн позволява повишена преносимост, като устройството тежи само 4,2 кг. Снабдено е с горен преден контролен панел за по-лесна работа, а вътрешният съд е с дебелина 2,0 мм, като е снабден с некерамично покритие.

Моделът е оборудван с функция на таймера и функция за поддържане на храната топла, в допълнение към най-популярните начини на готвене: варена, пържена, печена и пара. Редица от 15 различни програми гарантират оптималната подготовка на всякакъв вид рецепта. Продуктът се предлага и с: 1 мерителна чаша, 1 лак, 1 шпатула и силиконови ръкавици. Захранващият кабел е с дължина 1,2 m, а вътрешният съд може лесно да се почиства и в съдомиялната машина.


Предимства

 • Това е високоефективен модел, с висока мощност, който позволява ежедневна употреба.
 • Изисква минимални условия за поддръжка.
 • Той позволява обработка на храните, като се използват най-популярните методи за приготвяне.
 • Предлага 15 различни опции за програмиране.
 • Може да приготви пълноценно хранене за семейство от 4 души, с вместимост от 5 л.

 

Недостатъци

 • Малкият размер на захранващия кабел може да ограничи маневреността на устройството.

 

купи сега


6. Мултикукъри Oursson MP5015PSD / RD

Мултикукъри OurssonЗа тези, които искат да закупят най-добрия мултикукър, за анализ се препоръчва MP5015PSD / RD моделът, който е най-добрият мултикукър Oursson на пазара в момента. Oursson е швейцарска марка, специализирана в кулинарни иновации, световно известен производител на технологично сертифицирани продукти в съответствие с най-модерните стандарти.

Мултикукърът предлага мощност от 1200W и е с обща мощност от 5 л, което го прави идеалното устройство за семейство от 4 души. Дизайнът е компактен, балансиран, устройството има размери 330 х 304 х 300 мм и тегло 5,6 кг. Това означава, че е преносимо и може да се използва успешно при пътуване. Калъфът за топлоизолация гарантира безопасна употреба без риск, а вътрешността е облицована с незалепващ материал, за да се избегнат хранителни щети.

Като функционалност могат да се посочат най-важните функции: LCD дисплей, функция за звукова сигнализация, таймер, автоматично изключване и функция за повторно нагряване. Моделът е високоефективен, тъй като позволява не по-малко от пет различни начина на обработка на храната: варене, пържене, печене, парене и къкрене. Тези режими могат да се използват чрез 45 различни програми, които позволяват ефективната реализация на впечатляващ брой рецепти. Продуктът е оборудван с аксесоар за максимална полезност: 1 парно сито с 2 нива, 1 чаша за измерване, 1 шпатула и 4 мерителни лъжички. Има захранващ кабел 1,5 м. Като бонус се придружава от готварска книга със 150 рецепти, специално проектирани за мултикукър.


Предимства

 • Това е високоефективно устройство, което може да се използва ежедневно, поради високата мощност от 1200 W.
 • Той има оптимална многофункционалност, като е оборудван с 5 основни функции.
 • Той позволява разнообразието в приготвянето на храна, като може да ги приготвите по 5 различни начина.
 • Модел, който е най-добрият мултикукер на Oursson, оборудван с меню, което предлага не по-малко от 45 различни програми.
 • Продуктът е придружен от аксесоари и готварска книга за лесна употреба.

Недостатъци

 • Дължината на захранващия кабел е малка, 1,5 m и може да се счита за пречка за преносимостта.

 

 

7. Мултикукъри Tefal RK302E31

Мултикукъри TefalТези, които се чудят къде да намерят многофункционален мултикукър Tefal на добра цена, ще бъдат приятно изненадани да открият RK302E31. Това е готварски уред, подходящ за повечето задачи, необходими за оптимално приготвяне на храна. С мощност от 600 W и максимална товароносимост от 5 l, този мултикукър е проектиран за случайна употреба и за спестяване на време и енергия.

Ергономичният дизайн го прави лесен за използване. Снабден е с: един водонепроницаем капак, който се отваря автоматично, една вътрешна купа с дебелина 2 мм, покрита с незалепващ материал, един клапан за микро налягане, който гарантира надеждна работа и един LED дисплей.

Функциите включват също загряване и опция за забавен старт с период на изчакване до 15 часа. А програмите за готвене включват: програма за готвене с бял и кафяв ориз, бързо готвене на ориз, обработка на зърнени храни, програма за люспи овес, бавно готвене, задушаване и приготвяне на десерт.


Предимства

 • Това е продукт, който предлага отлично съотношение цена / качество.
 • Лесно приготвя различни видове храна, като е оборудван с 8 програми за готвене.
 • Може да се програмира да започне работа според предпочитанията на потребителя и без надзор.
 • Той има повишен капацитет, поради което е идеален за семейства с поне 4 членове.

Недостатъци

 • Тъй като има по-малка мощност от другите модели мултикукъри, не се препоръчва за ежедневна употреба.

 

 

купи сега

 


8. Мултикукъри Zelmer EK1300

Мултикукъри ZelmerZelmer е лидер на пазара в Полша в областта на малките уреди, предлага серия от високоефективни устройства с нарастваща популярност в Централна и Източна Европа.

Zemler EK1300 е мултикукър, подходящ за всяка кухня, позволяващ приготвянето на средни количества храна за кратко време, благодарение на мощността от 820 W и товароносимостта от 4 л. Компактният дизайн с ергономична дръжка осигурява висока преносимост, което ще се дължи на размерите. Той е малък, с размери 405 x 305 x 261, в сравнение с тегло от 4 Kg.

Функциите, с които е оборудвано устройството, включват: таймер с програмиран старт и автоматично изключване, функция за звукова сигнализация, електронен LCD дисплей и функция за съхраняване на храна. Методите за приготвяне са разнообразни и позволяват варене, пържене, печене и задушаване за всички видове храна. Включва интуитивно, лесно за навигация меню, което има 8 различни програми. В допълнение към всички тези съоръжения, продуктът се доставя със следните аксесоари: кошница за пара, мерителна чаша, шпатула, лак и незаменим съд за източване. Неприлепващият слой от вътрешната страна на контейнера за подготовка позволява лесно дезинфекция, а захранващият кабел е с дължина 1,2 m.


Предимства

 • Може да се използва ежедневно, със средна мощност от 820 W.
 • Той позволява разнообразното приготвяне на различни видове храни, с няколко начина на готвене.
 • Той улеснява реализацията на няколко ястия, чрез 8-те различни програми.
 • Работи самостоятелно, без надзор, поради функцията на таймера.

Недостатъци

 • Въпреки че е с малки размери, доста късият захранващ кабел не позволява голяма преносимост.

 

купи сега


По-добре е да изберете кухненски уреди от надеждни производители, които се ползват с определен авторитет сред повечето потребители. Много зависи от модела на мултикукyра, той трябва да има добра комбинация от качество с полезност и, разбира се, да има приемлива цена. Също толкова важен е външният вид на мултикукъра, неговият дизайн. Затова всички производители предоставят широка гама от модели с разнообразна комбинация от програми, функции или различни дизайнерски решения на външен вид. Необходимо е само да изберете „вашето“ устройство, което не само ще бъде отличен помощник, но и ще зарадва окото.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.