7 най-добри фотоапарати Nikon

Уловете всеки миг - запечатайте го в спомен!

5/5 - (2 гласа)

Снимките са за някои начин да се отпуснат, а за други са източник на доходи. Независимо от причините, поради които искате да закупите фотоапарати  Nikon, те трябва да бъдат избрани внимателно, за да ви дадат нужните и желани функции. Вече сте напълнили чантите и куфарите си и сте готови да видите изцяло нова част на света. Но искате да пътувате с фотоапарат, който да има по-големи възможности от тези на смартфона ви, а също и да записвате качествено видео. Нека видим кои модели си заслужават вниманието ви. Подготвили сме за Вас списък с най-добрите и професионални фотоапарати на Nikon.

 

Мнения за най-добрите фотоапарати на Nikon

Онлайн пазарът е доста богат на модели, когато става дума за закупуване на фотоапарати  на Nikon. Искаме да ви информираме добре, така че по-долу ще ви представим серия от най-добрите варианти, които можете да изберете, за да се насладите на висококачествени снимки.

 

Модели фотоапарати Nikon, препоръчани за Вас:

1. Фотоапарати Nikon Coolpix B500

DSLR фотоапарат Nikon Coolpix B500Тези, които искат да си купят фотоапарати на Nikon, на добри цени, насочват вниманието си към този модел, който е на достъпни цени. Това е компактно устройство, което винаги е лесно да вземете със себе си. Например, когато отивате на почивка, но това не е високоефективна опция за висококачествени изображения.

Този модел фотоапатат Nikon Coolpix предлага резолюция от 16 MP и ISO чувствителност до 6400, за да прави възможно най-приличните снимки. Блендата има стойност f3.0-6.5, за да контролира лесно количеството светлина, което достига до сензора на лещата.

Сред функциите на този модел намираме: интегрирана светкавица, баланс на бялото, Wi-Fi, NFC или намаляване на вибрациите. Той се предлага със следните аксесоари: USB кабел, лента за ръце и капачка на обектива. Той е с размери 113,5 х 78,3 х 94,9 мм и тегло от 542 g.


Предимства

 • Това е фотоапарат, който е подходящ за хора, които искат да се запознаят с устройство за снимки или за тези, които искат да правят снимки бързо и лесно, когато отиват на почивка.
 • Това е модел, който ще ви помогне да заснемете прилични изображения с резолюция 16 MP и разумна бленда за любители (f / 3.0-6.5).

Недостатъци

 • Това не е високоефективно устройство, за да може да се избира от хора, които се интересуват от печалби от фотография.

 

купи сега


2. Фотоапарати Nikon Coolpix A10

фотоапарати Nikon Coolpix A10Хората, които се интересуват от фотоапаратите на Nikon, евтини и добри, често се спират именно на този модел. Той е компактен, който може да помогне на тези, които предпочитат класическата версия, когато става дума за снимки. Както и за тези, които не харесват идеята да използват смартфона си за снимки. Това не е много високоефективно устройство, но ще предложи прилични резултати, особено при добри светлинни условия.

Разделителната способност, с която идва този модел, е 16 MP, а блендата му има стойност от 3.2-6.5, като тези подробности подсилват факта, че изображенията ще имат прилично качество. По отношение на ISO чувствителността това е максимум 1600. Това не е много висока стойност, но ще допринесе за яснотата на снимките ви.

Този Nikon Coolpix фотоапарат е оборудван с 2x цифрово увеличение и 5x оптика, интегрирана светкавица, специални ефекти, които ще подобрят резултатите ви (огледало, селективен цвят, играчка камера и др.). А също така има  възможност и за захранване от акумулаторни батерии или AA батерии.

 

купи сега


3. DSLR фотоапарати Nikon D5300 , 24.2MP черен + AF-P 18-55mm VR обективи

DSLR фотоапарати Nikon D5300Сега обсъждаме фотоапарат Nikon, евтин и добър, тип DSLR фотоапарат. На пръв поглед цената може да ви изглежда висока, ако нямате много голям бюджет. Тя обаче е справедлива и доста ниска, като се имат предвид характеристиките, които са присъщи на този модел.

Този DSLR фотоапарат, Nikon D5300, ще ви даде шанс да започнете добре, ако мислите, че след време ще спечелите пари от фотографията. Това е устройство, което ще ви радва с разделителна способност 24.2 MP, f / 3.5-5.6 бленда, ISO чувствителност до 25600 и много функции и начини на работа. Като например портрет, кола, корекция на червените очи, светкавица, силует , селективен цвят, миниатюра и много други.

Този DSLR фотоапарат на Nikon D5300, 24.2MP е черен + AF-P 18-55 мм VR обектив. Той се предлага с: акумулаторна батерия, 18-55 мм VR обектив, гумен визьор, капак, каишка, зарядно устройство и USB кабел. Той е с размери 125 x 76 x 98 мм и тежи 530 гр. Не включва картата с памет и тя трябва да бъде закупена отделно, което предполага допълнителни разходи.


Предимства

 • Този фотоапарат може да бъде добър избор за хора, които искат да работят с високоефективно, DSLR устройство и са в началото на пътя си.
 • Той ще даде ясни изображения, особено когато светлината е естествена.
 • Оборудван е с много функции и режими.
 • Също така има и малки размери.

Недостатъци

 • Пакетът не включва картата с памет, необходима за запазване на снимките. Тя  ще трябва да бъде закупена отделно, което включва допълнителни разходи.

 

 

купи сега


4. DSLR фотоапарати Nikon D3400

DSLR фотоапарат Nikon D3400Хората, които искат да инвестират в качествено устройство и имат по-голям бюджет за това, често избират този фотоапарат Nikon, на добра цена. Ще се правят ясни снимки във възможно най-естествени цветове, благодарение на функции като: светкавица, синхронизация на обектива, запълване на светлина или баланс на бялото. В допълнение, той има резолюция 20,4 MP и бленда f / 3,5-5,6. Той може да улавя до 5 кадъра в секунда и има стабилизатор на изображението, за да направи всичко възможно най-ясно.

Този DSLR фотоапарат Nikon D3400 също е оборудван с Bluetooth и има USB интерфейс и HDMI изход, за да ви позволи лесно да се свързвате, когато става въпрос за външни джаджи. По отношение на ISO чувствителността, тя е между 100 и 25600, като е достатъчно добър за яснота през нощта и / или в движение.

Устройството се продава с: колан, капак на тялото, акумулаторна батерия, зарядно устройство и козирка, които са изработени от гума. Той е с размери 124 x 98 x 75.5 mm и тежи само 395 g.

 

купи сега


5. Цифров фотоапарат Nikon Z6

фотоапарат nikon z6Вече говорим за цифров фотоапарат Nikon, без огледален тип, който ще ви позволи да се наслаждавате на ясни снимки, с различни видове обективи. Този, който има, е 24-70 мм, за най-разнообразни ъгли на видимост, с 2.0 бленда и фокус на обектива. Може да снима в много формати, но също така да снима и в 4K резолюция.

За яснотата на снимките, направени от това устройство, допринася: разделителната способност от 24.5 MP, ISO чувствителността, която може да бъде до 51200, автофокусът и D-Lighting (балансира светлината). В същото време фотоапаратът е оборудван с различни режими на снимане (кола, спорт, портрет, пейзаж, чист, сепия, поп арт, драма и др.). А също така и с полезни функции като Wi-Fi и Bluetooth, за бърз пренос.

Размерите на този професионален фотоапарат Nikon са 134 х 100,5 х 67,5 мм, а теглото му е 585 г. Този модел включва и аксесоари, като това са: обектив, батерия, зарядно устройство, капак на камерата, но също така и за обектива, ремък, FTZ адаптер и USB кабел. Що се отнася до цената, този модел обикновено струва доста пари, поради което ще ви е необходим по-голям бюджет.


Предимства

 • Този модел е без огледало, което ще ви помогне да правите много ясни снимки, благодарение на 24.5 MP резолюция, ISO 51200 чувствителност и 24-70 мм обектив с 2.0 отвор.
 • Той ви позволява да заснемате снимки с различни разделителни способности.
 • Както и да правите видеоклипове във формат 4K.

Недостатъци

 • Той изисква доста щедра финансова инвестиция, защото дори когато е в промоция, той има доста висока цена.

 

 

купи сега


6. Професионален DSLR фотоапарат  Nikon D5600

DSLR фотоапарат Nikon D5600Този Nikon фотоапарат е устройството, което препоръчваме на начинаещи в областта на фотографията, които искат да научат как работи DSLR. Разполага със сензор, който предлага разделителна способност 24,2 MP и обектив от 18-55 мм (за различни кадри), автофокус и бленда f / 22-38, f / 3.5-5.6.

Изображенията, предоставени от този фотоапарат, ще бъдат прилични дори през нощта, тъй като ISO чувствителността е до 25600. Освен това има полезни функции като баланс на бялото, автоматичен режим, синхронизиране на обектива, корекция на червените очи, откриване на контраст и други, които допринасят за качествените му резултати.

Това устройство също позволява заснемане в максимален Full HD формат и е оборудвано с Wi-Fi, Bluetooth, NFC, HDMI изход и аксесоари като: обектив, гумен визьор, колан, батерия, капак и зарядно. Той е с размери 124 x 97 x 70 mm и тегло от 465 g.

 

купи сега


7. DSLR фотоапарати Nikon D7200

DSLR фотоапарати Nikon D7200Nikon D7200 е фотоапарат за тези, които искат да станат истински професионалисти. Той е съвместим с няколко вида лещи, като включеният в пакета за покупка е този с автоматично фокусиране, f / 3.5-5.6 бленда, 18-140 мм фокусно разстояние и 1.5x оптично увеличение. Това означава, че ще ви позволи да правите много настройки, за да получите най-добрите снимки.

24,2 MP на сензора, чувствителността ISO 100-25600, наличните ефекти (пейзаж, портрет, залез, парти, селективен цвят, миниатюризация, цветя, храна и др.) И баланса на бялото, ще ви изненадат с приятни снимки. Освен това имате възможност да снимате и в максимален Full HD формат.

Ако се интересувате от фотоапарат на Nikon, D7200, относно цената, в по-голямата част от онлайн сайтовете тя е доста висока, така че подгответе по-голям бюджет. Размерите му са 135,5 x 106,5 x 76 mm, а теглото е доста голямо, цели 675 g (без батерия и капак), към което се добавя и тази на лещата, която в случая е 490 g.

 

купи сега


Ръководство на купувача

Ако сте пристрастен към снимките и искате да заснемете най-красивите моменти от живота си или да се  научите да станете професионален фотограф, трябва да внимавате как ще изберете устройството, което ще заснеме желаните от вас изображения.

Въпреки добре познатата дилема на Canon срещу Nikon , много хора се обръщат към продуктите на Nikon, защото тази марка е високо ценена в целия свят. Има история от над 100 години, през което време се занимава с производство и продажба на оптични инструменти и други: DSLR камери, обективи, аксесоари, програми за редактиране и др. Това, което тези марки целят, е да търсят безкрайни възможности в полето на светлината.

Ако и вие сте нетърпеливи да купите своя фотоапарат на Nikon, на добра цена, ние искаме да ви помогнем с поредица от критерии за подбор, които ще ви бъдат полезни:

фотоапарати Nikon

Типове фотоапарати

Устройствата от този вид могат да бъдат най-различни и в зависимост от това как са направени, те се държат различно, когато се използват. Ето видовете камери, които можете да намерите от Nikon:

Компактни

това са онези модели, които всички познаваме, класически, малки, достъпни и лесни за използване. Те използват LCD екрана за рамка на изображението. Всичко, което трябва да направите, е да ги насочите към това, което искате да заснемете, и да натиснете един бутон. Те винаги са лесни за снимане и ще направят прилични снимки с резолюция най-малко 16 MP (Nikon Coolpix W150, Nikon Coolpix A1000, Nikon Coolpix W300, Nikon Coolpix A10, Nikon Coolpix A100).

Като недостатъци можем да посочим, че тези видове устройства имат сравнително малък сензор за светлина, дълбочината на зрителното поле често е твърде голяма, а фокусът е доста бавен, поради което можете да пропуснете важни снимки.

Без огледало

фотоапарати от този вид са модели, които използват сменяеми обективи, но без огледало (Nikon Z6, Nikon Z7). При тях светлината достига до сензора и през екрана виждате как ще изглежда изображението, като фокусирането му се извършва през сензора. Тези устройства са с малки размери, помагат ви да правите много качествени снимки и имат бърз и автоматичен фокус. Също така те са и безшумни.

Ако говорим за недостатъци, те биха могли да бъдат следните: липсата на бутони за общи функции и замяната им с настройки, които се правят от менюто, малкото разнообразие от лещи, малко аксесоари, нисък живот на батерията или доста висока цена.

DSLR (Digital Single Lens Reflex)

тези видове устройства са много често срещани и ценени, особено от хора, които искат представяне в областта на фотографията. Те се придвижват с помощта на механична система, която има огледало и призма, като светлината се пренасочва от фотографските обективи към оптичните, през визьора зад камерата (Nikon D3500, Nikon D610, Nikon D7200).

Тези модели ще предоставят много ясни изображения, много различни функции и цели. Но те са доста обемисти и могат да доведат до главоболие начинаещите от вас, заради множеството си бутони.

 

фотоапарати Nikon

Резолюция

Това е друг важен критерий за избор, когато искате да закупите най-добрият фотоапарат от Nikon. Голяма част от качеството на резултатите зависи именно от този детайл. Разделителната способност се отнася до броя пиксели, които присъстват на повърхността на сензора. Колкото по-висок е той, толкова по-голям е размерът на изображението и по-ясни са картините при по-щедро увеличение.

От тази гледна точка най-ниските разделителни способности на Nikon устройства са за компактни модели – Coolpix W150 (13 MP), Coolpix A1000 (16 MP), Coolpix A300 (20 MP).  А най-високата е за безгледални варианти (Nikon Z7 – 45.7 MP) или DRLR (Nikon D850 – 45.7 MP и Nikon D810 – 36.3 MP).

Фотоапарати nikon

ISO чувствителност

Този аспект е много важен, ако искате да правите много добри снимки, независимо от интензивността на естествената светлина. Той се отнася до чувствителността към светлина на сензора за изображение и трябва да бъде възможно най-висок за яснота през нощта, но също така и в движение.

От тази гледна точка трябва да внимавате да изберете модели с ISO капацитет, който да е по-голям от 12800. Като например Nikon D3400 (25600), Nikon D5600 (25600), Nikon D7500 (1640000).

nikon фотоапарати

Бленда

Тук говорим за количеството светлина, което достига до сензора на лещата. Колкото по-малко е то, толкова по-добре, защото това означава, че е по-ярък обектив, който също предлага по-кратки времена на експозиция.

Тази подробност се намира до буквата „f“. Тук всеки път ще се определят минимална и максимална стойност. Този, който ви интересува най-много, е максималният, който всъщност е най-малкото число. Например f / 1.4 съответства на по-голяма бленда от f / 3.6.

Колкото по-ниска е тази стойност, толкова по-добре, защото обективът ще бъде по-бърз и ярък – Nikon Coolpix P900 – f / 2.8, Nikon D7500 – f / 1.4, Nikon D5300 – f / 1.4.

Фотоапарати на nikon

Полезни функции на устройството

Тези, които дават мнения за най-добрите фотоапарати на Nikon, казват, че функциите, които може да има такъв продукт, също са от изключително значение. Сред най-интересните от тах споменаваме: Wi-fi (D5500, D5300, Coolpix A300), GPS (5300, Coolpix P900, Coolpix W300), Bluetooth (D850, D7500), корекция на червените очи (D3400, D5300), спортна фотография (D850 или D7200) или водоустойчивост (Coolpix W150).

Имайте предвид тези подробности и ще направите правилния избор за вас, според вашите нужди.

Nikon фотоапарати

Основи и настройки на Nikon 

Когато се интересувате от закупуване на най-добрите фотоапарати на Nikon, се препоръчва да знаете серия от основни понятия и / или настройки, които могат да ви помогнат да направите най-красивите снимки. Ето и списък на някои от тях:

фотоапарати Nikon за начинаещи

Запознайте се с устройството

Първото нещо, което трябва да направите, е да се научите да ходите със закупеното устройство. Тук се отнасяме както за начина, по който го подготвяте на физическо ниво, така и за настройките, които правите от менюто или с помощта на бутоните.

На първо място, ако използвате колан, то той трябва да бъде поставен в специфичните отвори и  да бъде фиксиран възможно най-добре, за да осигури безопасност и комфорт. След това се уверете, че батериите на апарата са заредени. А също и дали има  карта с памет във  фотоапарата, която е  достатъчно голяма, за да запишете възможно най-голям брой снимки.

Ако използвате модел със сменяеми лещи, научете се да жонглирате с тези аксесоари, да ги използвате правилно и според това, което искате да заснемете във вашите кадри.

Както вероятно сте забелязали, фотоапаратите на Nikon разполагат с много бутони и ви предоставят много функции, до които можете да получите достъп от менюто. Тествайте ги, вижте какво прави всеки един и ги научете възможно най-добре, ако искате да направите всичко на възможно най-високо ниво.

Nikon фотоапарати

Познайте най-често срещаните режими на снимане

Изображенията се снимат в зависимост от избраните от вас режими. Ето вариантите, които можете да намерите на Nikon устройства.

Автоматичен режим

ако изберете тази настройка на фотоапарата, устройството автоматично ще анализира сцената, заснета пред обектива, и ще монтира всичко по такъв начин, че да направи по-добра снимка, в зависимост от получените данни.

Портрет режим

в случай, че искате да снимате хора в лицето, този режим ви идва на помощ и ще направи кожата им да изглежда максимално гладка и естествена. В същото време фоновата рамка ще бъде отслабена, така че фокусът да се съсредоточи върху съответния човек.

Спортен режим

движещите се изображения могат да бъдат замъглени, ако не сте настроили устройството правилно. Е, този режим идва с много кратки времена на експозиция, така че обектът да може да бъде разграничен възможно най-ясно, което води до качествени снимки.

Забележка! За такива ситуации се препоръчва да деактивирате режима на светкавицата и на автофокуса.

Режим отблизо

обичате ли да улавяте фини детайли като насекоми, цветя отблизо или всякакви елементи от природата и други? След това се нуждаете от макро леща и функция за близко хващане, която ще се фокусира много добре на много къси разстояния.

Фотоапарати nikon

Запознайте се със специалните ефекти на фотоапарата

По отношение на специалните ефекти, те трябва да се използват в определени ситуации:

Нощен изглед

Изключително подходящ е, когато е нощ навън и искате да правите монохромни снимки с висок ISO стандарт.

Много интензивно

Този режим е приложим, ако възнамерявате да се съсредоточите върху рамки, които се нуждаят от висока наситеност и подобрен контраст.

Селективен цвят

Този режми ще ви помогне за улавяне на всички избрани нюанси в черно и бяло.

Ефектът на играчките на устройството

Изберете именно този режим, когато искате това, което представяте, да изглежда така, сякаш е направено с устройство за играчки.

nikon

Когато сте начинаещи във фотографията, започнете с фотоапарат, който ще ви помогне да навлезете в това страстно хоби, а когато нивото ви вече изисква по-мощен инструмент, то тогава преминете на по-висок клас фотоапарати.

Фотоапаратите на Nikon могат да предлагат множество режими на снимане, специални ефекти и полезни функции. Просто трябва да искате да ги научите и тогава всичко ще ви бъде много по-просто.

Фотоапаратите, които са изброени в този списък, бяха избрани не само защото се оказаха много добри продукти, а и защото всеки един от тях предлагаше нещо уникално, което да ги отличи от останалите модели. Всеки един от тях би осигурил голям комфорт и удоволствие на своя собственик при заснемане на различни кадри.

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Също така имаме статия за най-добри фотоапарати Nikon тук! […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.