9 най-добри фотоапарати на Canon

Запази момента в спомен с професионални фотоапарати на Canon

5/5 - (3 гласа)

След като четете това ръководство вероятно сте на път да се впуснете в нещо вълнуващо – избирането и покупката на нов фотоапарат от богатата колекция фотоапарати на Canon.

Вече сте опаковали чантите си за следващата ваканция, но разбрахте ли, че нямате фотоапарат, с който да заснемете най-красивите моменти? Няма проблем, тъй като знаем колко заети сте, ние подготвихме бързи препоръки за избор на фотоапарат Canon.

В момента има толкова голям избор от модели на пазара, че може да е наистина стряскащо да се започне отнякъде. Но не се тревожете за това, ние ще ви помогнем.

Камери на Canon

Мнения за най-добрите фотоапарати на Canon

За тези, които искат да купят фотоапарат на Canon, на добра цена, във връзка с производителността, която има, представяме по-долу нашите кратки отзиви за най-популярните такива устройства. Така че, погледнете, може да намерите идеален спътник за следващата си ваканция, в допълнение към семейството и приятелите.

 

Модели фотоапарати на Canon, препоръчани за Вас

1. Професионални DSLR фотоапарати на Canon EOS 5D Mark IV 

DSLR фотоапарат Canon EOS 5D Mark IV Този професионален фотоапарат от Canon зарадва своите потребители с много ясни изображения, които заснема, независимо дали са статични или динамични. 30.4MP камерата пресъздава точно цветовете и е способна да улавя детайли дори при условия на слаба осветеност, благодарение на ISO чувствителността, която достига до 32000.

Вашите снимки не са ви достатъчни? Искате ли да запишете видеоклипове на ваканционните си приключения или филмови професионални събития? Това устройство може да ви помогне и в това отношение, като можете да снимате с резолюция 4K / UHD. Всеки детайл от най-важните моменти ще запази същата автентичност като в момента, в който се е случил.

Този модел може лесно да се свърже с вашия телефон или таблет, за бързо прехвърляне на файлове.  А вашите снимки ще получат етикет с местоположението, където са направени, благодарение на вградения GPS. Ако искате да имате тези функции при вас, трябва да сте готови да закупите и да боравите с  устройство, което тежи 800 g.


Предимства

 • С този апарат можете да правите много ясни снимки, благодарение на високоефективната 30.4 МР камера.
 • Дори при условия на слаба осветеност имате ясни изображения, благодарение на ISO способността, която достига до 32000.
 • Записът на видео с резолюция 4K / UHD също е изключително задоволителен.
 • Този модел удовлетворява  дори и най-взискателните потребители.

Недостатъци

 • За да получи горните предимства, както и много други, от Canon са направили компромис.
 • Устройството тежи 800 g, което прави малко трудно използването и транспортирането му.

 

 

купи сега


2. DSLR фотоапарати Canon EOS 800D

dslr фотоапарат Canon EOS 800DТози DSLR фотоапарат на Canon ви помага да правите красиви снимки с помощта на 24.2MP камера. Можете да бъдете новият фотограф на групата, заснемайки ясни изображения, за да изумите приятелите си. Имате приятели, които страстно спортуват или танцуват, още по-добре! Можете да ги заснемете, дори когато са в движение, поради възможността да снимате в изблици, при шест кадъра в секунда.

Сензорният екран има променлив ъгъл, което ви дава възможност да заснемете важна сцена, независимо от вашата позиция. Благодарение на функциите Bluetooth и NFC, всички направени снимки се прехвърлят бързо и сигурно на вашия телефон, таблет или лаптоп. Така можете да публикувате в социалните мрежи висококачествена снимка, само няколко секунди след като сте я направили.

Аспектът, в който тази камера не се отличава, е видеозаписът, който може да снима само във Full HD резолюция. Друг аспект на отрицателната сфера е представен от външния завършек на устройството, изработен предимно от матирана пластмаса.


Предимства

 • Това е фотоапарат, който предлага отлично качество на изображението.
 • Благодарение на камерата с 24,2 MP, позволяваща фотографията със скорост 6 кадъра в секунда, вие можете да заснемете важните подробности, дори когато обектът се движи.
 • Освен това той тежи доста (530 g) в сравнение с другите DSLR апарати.

Недостатъци

 • За съжаление, това устройство не може да записва в 4K / UHD качество. Така че, трябва да се задоволявате с видеоклипове, записани във Full HD.

 

 

купи сега


3. DSLR фотоапарати на Canon EOS 80D

DSLR фотоапарати Canon EOS 80D Това е фотоапарат, който ви помага винаги да подчертавате интересна точка на снимка, независимо от нейната позиция в кадъра. Това е отговор за 45-точков кръстосан автофокус, който в комбинация с 24.2MP камера ще разкрие за вас най-добрите детайли. Автофокусът реагира почти мигновено и снимките се обработват бързо, благодарение на процесора Digic 6. По отношение на видеозапис не седи много добре, тъй като той е способен да снима само във Full HD.

А тези, които предпочитат да правят снимки през нощта, със сигурност могат да разчитат на този модел. Подпомогнато от ISO чувствителност, разширяваща се до 12800, устройството върши доста добре работата си дори при условия на слаба осветеност. Батериите на това устройство ще станат ваши добри приятели, като ви подкрепят за около 1000 кадъра.

Този модел има един слот за карта с памет, което за професионалните фотографи може да бъде минус. Някои събития може да изискват много голям брой кадри и без втори, авариен слот, съществува риск устройството да запълни паметта си. А решението за смяна на карти, в средата на действието, не е особено най-практичното.

 

купи сега


4. DSLR фотоапарати Canon EOS 200D

DSLR фотоапарати Canon EOS 200DТози DSLR фотоапарат на Canon е оборудван с 24,2MP камера и процесор Digic 7. Тази комбинация означава ясни и подробни снимки, обработени бързо. Благодарение на сензора APS-C могат да се правят изключително успешни портрети, като лицето на обекта се подчертава на размазан фон.

Сензорният екран реагира бързо на команди и има щедри ъгли на наклона, отваряйки нови възможности за правене на снимки . Насоченият потребителски интерфейс е функция, която отвежда всеки любител фотограф една крачка по-близо до професионален фотограф. С такава помощ ще ви бъде много по-лесно да изберете правилните настройки, независимо от ситуацията.

Заснемането е ограничено до 1080p разделителна способност, а деветточковото автоматично фокусиране, достъпно през визьора, е една стъпка зад другите технологии, налични на това устройство. Въпреки това, той остава една от най-добрите бюджетни камери на Canon, тип DSLR.

 

купи сега


5. DSLR Фотоапарати Canon EOS M100 

Фотоапарати Canon EOS M100 Ако искате фотоапарат, който не е толкова голям, за да носите чантата или раницата си през цялото време, тогава този фотоапарат от Canon е подходящ за вас. Въпреки теглото му от само 300 g и малкия размер, 108 (L) x 67 (L) x 35 (h) mm, той разполага с камера с не по-малко от 24,2 MP. Digic 7 процесор дава мощност, сравнима с тази на DSLR.

Безжичната свързаност на този модел, с всяко интелигентно устройство, е похвална. Селфито, направено с помощта на сгъваемия сензорен екран, може да се достигне до телефона ви само за няколко секунди, благодарение на Bluetooth и WI-FI функциите и приложението Canon Camera Connect.

Това малко устройство не може да направи всичко, затова трябва да се задоволявате с видео записи с максимална разделителна способност 1080p. Освен това ще бъде малко по-трудно да правите снимки, когато светлината е на екрана на камерата, тъй като няма електронен визьор, който да разрешава подобни ситуации. Но ако търсите апарат на Canon, на добра цена, който е плюс за камерата на телефона и е лесен за транспортиране през ваканция, това може да е най-добрият избор.


Предимства

 • Това е беззеркално устройство, толкова компактно, колкото и ефективно, което го прави идеален за празници, защото тежи само 300 грама.
 • Разполага с 24,2 MP камера с автофокус и с ISO чувствителност до 25600.

Недостатъци

 • Липсата на вграден електронен визьор и невъзможността за добавяне на такъв външен аксесоар, е проблемен аспект за правене на снимки, в случай че силната яркост пречи на видимостта на LCD екрана.

 

 

купи сега


6. DSLR фотоапарати за начинаещи Canon EOS 4000D

DSLR фотоапарат Canon EOS 4000DАко сте в началото на пътя си в областта на фотографията и искате устройство, което да ви запознае с тайните на това изкуство, можете да изберете Canon eos 4000d DSLR фотоапарат. Устройството се предлага с 18MP камера, възможност за снимане във Full HD, достатъчно за начинаещ и с функцията Video Snapshot, която позволява заснемането на кратки сцени от 2, 4 или 8 секунди.

Благодарение на логически поставените контроли и приложението Photo Companion от Canon, можете да се запознаете с апарата много бързо и можете да свикнете с основите на фотографията. Можете бързо да прехвърлите най-успешните снимки или видеоклипове на вашия телефон или таблет, благодарение на приложението Canon Camera Connect.

Дори някои професионални фотографи да са недоволни от деветточков автофокус или фиксирания, малък екран с ниска разделителна способност, това са подробности, които не засягат начинаещия фотограф. Този евтин и добър фотоапарат на Canon може да се окаже идеалният учител за любител, желаещ да изследва.

 

купи сега


7. Фотоапарати Canon EOS 2000D

Фотоапарати Canon EOS 2000DТова е устройство, което включва щедра 24.1MP камера, с интуитивен и лесен за използване дизайн. Фотоапаратът не само се държи добре през деня, но и през нощта, поради ISO чувствителността до 12800, като поддържа нисък шум при правене на снимки, дори при тази стойност.

Животът на батерията е приличен, което позволява да се правят около 500 снимки. Всяка от тези снимки може да бъде споделена на мобилен телефон или таблет, без да са необходими сложни действия, благодарение на безжичните функции на устройството. Също така свързаността със смартфон позволява и отдалечени снимки.

За ентусиастите на селфита нямаме добри новини: екранът не е гъвкав, следователно не позволява да правите такива видове снимки. Освен това екранът не идва със сензорна функция. По отношение на качеството на видеото достига само до 1080p резолюция. Анализирайки мненията за най-добрите фотоапарати на Canon, установихме, че въпреки тези недостатъци потребителите любители са доволни от съотношението качество-цена на този модел фотоапарати.

 

купи сега


8. Компактен фотоапарат Canon PowerShot G7 X Mark II 

фотоапарат Canon PowerShot G7 X Mark II Това е модел, който осигурява висока вярност на снимките, независимо от средата, в която са направени. Това е възможно благодарение на системата HS (High чувствителност), базирана на 20.1MP камера, с подсветка и бърз процесор Digic 7.

Това позволи да се правят снимки във формат RAW, което означава по-добро качество и по-голяма възможност за по-нататъшно редактиране. Този режим може да бъде използван дори за снимане при изстрел при 8 кадъра в секунда. Ще получите ясни и подробни изображения, дори ако обектът ви се движи. В допълнение, сензорният екран гарантира лесна навигация през функциите на камерата. А фактът, че е гъвкав, само увеличава възможностите ви за снимане.

Един от аспектите, в които апарата не превъзхожда, е видеозапис, който е ограничен само до 1080p резолюция. Също така устройството няма вграден електронен визьор и не позволява закрепване на външен.

 

купи сега


9. Фотоапарати на Canon, модел Powershot SX430 IS

Фотоапарати Canon Powershot SX430 ISТози фотоапарат има 20MP сензор, който заедно с функцията за стабилизиране на изображението предоставя задоволителни снимки. Благодарение на 45-кратното оптично увеличение изображенията остават ясни и детайлни, дори ако обектът на интерес е на голямо разстояние от обектива.

Функцията Easy Auto позволява на апарата да избере правилните настройки, когато е направена снимка, а резултатите са неочаквано добри. Устройството има безжични функции, които улесняват връзката с телефона или таблета, като последният може да се използва и като дистанционно управление за устройството.

По отношение на видеозапис, този апарат разочарова доста, като не може да снима дори във Full HD резолюция, а само в HD резолюция, 720p. Качеството на видеоклиповете далеч не е задоволително, особено по стандартите от 2020 г. Не можете да разчитате твърде много на неговата автономия, тъй като е приблизително 195 кадъра, когато се използва в нормален режим, и 260 кадъра, когато се използват в еко режим. Това означава, че никога не трябва да забравите да сложите няколко резервни батерии в чантата си.

 

купи сега


Ръководство на купувача

Всички можем да се съгласим, че има мобилни телефони с доста висококачествени камери, които са способни да получат приятни снимки. Някои хора обаче не могат да бъдат доволни само от това. Те трябва да заснемат най-добрите детайли на пейзажа, да правят успешни портрети или просто, за да запазят възможно най-автентични спомените от ваканциите или от уникалните събития в живота им. Ако попадате в категорията на тези хора, то вие имате нужда от професионален модел фотоапарат на Canon.

В ръководството по-долу ще се съсредоточим върху най-важните функции, които трябва да имате предвид, когато търсите най-добрия фотоапарат на Canon за вас и близките ви.

DSLR Камери на Canon

Видове фотоапарати на Canon

Фотоапаратите на Canon са разделени в няколко категории, всяка от които има своите характеристики и предимства.

Компактен фотоапарат

Той е малък модел, лесен e за транспортиране и използване и е винаги готов да улови най-спонтанните моменти на красота. Той е познат в света на фотографията като насочване и снимане, така че всичко, което трябва да направите, е да поставите обекта на снимката на LCD екрана и да натиснете един бутон. Нищо по-трудно.

Тъй като поддържането на компактен дизайн изисква някои компромиси, сензорите, намиращи се на тези устройства, често са малки и фокусирането може да бъде трудно в някои ситуации.

DSLR фотоапарати

Те са по-обемни и струват много повече от компактен фотоапарат, но предимствата им са доста повече. Принципът на работа на този тип устройства е следният: светлината прониква през лещата, достига до огледалото, след което се отразява чрез призма до крайната дестинация, визьора.

Тези модели апарати са известни с висококачествените изображения, които изобразяват. А също и с лекотата, с която получават по-малка дълбочина на полето. Те позволяват ръчно управление на настройките, което дава на фотографа свободна ръка в конфигурациите, за да получи снимките точно така, както той ги иска. Те също идват с предимството на взаимозаменяеми лещи.

Безогледален фотоапарат

Той представлява вариант на пресичане на двете типологии, представени по-горе. Така огледалото може да се похвали с малък размер, подобен на компактен модел и обикновено голям сензор, съпоставим с DSLR. Освен това запазва предимството на взаимозаменяемите лещи.

Малкият размер на огледалата е резултат от факта, че те нямат в този компонент голямата огледална характеристика за DSLR. По този начин светлината достига директно до сензора и фотографът може да вижда директно на екрана как изглежда изображението. Цената остава доста висока поради високите производствени разходи, генерирани от своя страна от миниатюризацията на много от вътрешните компоненти.

Можете да намерите апарати на Canon, на добри цени, във всички споменати категории. Просто трябва да изберете модела, който най-добре ще отговаря на вашите нужди.

Canon видове фотоапарати и обективи Canon

Качество на изображението

Когато правим снимки, искаме получените изображения да бъдат възможно най-ясни и да подчертаем всички важни подробности. Качеството на изображението се определя от два фактора: размер на сензора и разделителна способност на апарата (брой мегапиксели).

По този начин, ако искате изображения с най-високо качество, ще изберете фотоапарат с пълен сензор за кадър и поне 30.4MP (напр. Canon EOS 5D Mark IV). Такъв фотоапарат се препоръчва за тези, за които фотографията е професия в истинския смисъл на думата. Ако от друга страна сте просто любител фотограф, камера със сензор 22,3 х 14,9 мм и камера 24,2 МР (напр. Canon EOS 800D, Canon EOS 200D, Canon EOS M100) ще бъде повече от достатъчно за вас.

Освен фотографията, видеозаписите ли са интересна за вас област? В този случай е препоръчително да изберете модел, способен да снима в 4K / UHD резолюция (напр. Canon M50, Canon5D Mark IV). Ако снимате само от време на време, ще бъдете доволни и от Full HD видеоклиповете, които могат да бъдат направени от повечето модели, които се предлагат на пазара.

DSLR Камери на Canon

Функции на фотоапарати на Canon

Те могат да имат различни влияния, от подобряване на качеството на получените изображения, до улесняване на свързаността на устройството с други устройства.

ISO чувствителността

Тя се отнася до чувствителността към светлина на сензора. Колкото по-висока е ISO чувствителността, толкова по-високо е качеството на изображенията, направени при условия на ниска осветеност. Така че, ако сте фотограф, който обича да прави снимки през нощта, се препоръчва да изберете модел със светлинна чувствителност поне 12800 (например Canon EOS 80D, Canon EOS 2000D). Ако направите стъпка към модел със стойност в това отношение 25600 (напр. Canon EOS M100) или дори 32000 (напр. Canon EOS 5D Mark IV), ще хванете подробностите, които са от значение в среди с лошо осветление.

Свързване

То ви помага лесно да споделяте изображения, направени на вашия телефон, таблет или лаптоп. Така че, независимо дали имате нужда от резервно решение за снимки, или искате последната снимка да достигне бързо до Instagram или Facebook, способността на апарат да се свързва с други устройства, които имате, е много важна.  Повечето модели на Canon имат WI-FI и NFC (напр. Canon PowerShot G7 X Mark II, Canon Powershot SX430 IS, Canon PowerShot G7 X Mark II).  А някои също имат и Bluetooth (например Canon EOS 800D, Canon EOS M100).

GPS

Той позволява на вашите снимки и видеоклипове автоматично да получават маркер с местоположението, където са направени. По този начин можете по-лесно да идентифицирате и групирате файловете или можете да дадете на приятелите си точна информация за това къде сте били, когато сте направили определена снимка. Един от моделите на Canon с тази функция е EOS 5D Mark IV.

Гъвкав екран

Това е важно свойство на фотоапарата, тъй като значително диверсифицира ъглите, от които можете да получите снимки. Освен това, ако сте почитател на селфи снимки или сте свикнали да записвате блогове, модел на апарат със сгъваем екран ще бъде най-добрият ви приятел (напр. Canon PowerShot G7 X Mark II, Canon EOS M100, Canon EOS 800D, Canon EOS 200D).

Ако сте решили вида на устройството, което ви подхожда, не е нужно да правите ходене до специализиран магазин. Можете също така да намерите евтини и добри фотоапарати на Canon онлайн. Избирайки да ги купите онлайн, вие се възползвате от същите предимства, които ви предлага магазин на дребно (например гаранция, възможност за връщане).

DSLR камери на Canon

Най-полезните настройки за фотоапарати на Canon

Ако вече сте си поръчали фотоапарат на Canon и се радвате на куриера, нека поговорим малко повече за най-полезните настройки на такъв фотоапарат. Може би така ще можем да улесним чакането.

DSLR камери на Canon

Формат на изображението

За начало трябва да знаете, че форматът, в който запазвате снимка на картата с памет на апарата, ще се отрази на нейното качество. Обикновено имате две опции: JPEG формат, който компресира изображението, за да заеме по-малко памет, което понижава нивото на качество. RAW формат, прави снимка, сурова, некомпресирана, която запазва всички детайли, заснети от сензора при заснемане на изображението. Превключването на тези опции става в раздела Качество на изображението в менюто на фотоапарата.

DSLR камери на CanonНастройка на ISO (чувствителност на сензора към светлина):

Тази настройка е важна при правене на снимки през нощта или при слабо осветление. Тази опция обикновено има специален бутон в горната част на фотоапарата. Колкото по-тъмна е средата, толкова по-висока е избраната ISO стойност.

 

Настройка на баланса на бялото

Tова също е много важна опция, тъй като с правилната настройка можете да получите ясни снимки, независимо от използвания източник на светлина, времето на деня или времето навън. Натискането на бутона на WB ще покаже опции като флуоресцентна светлина, естествена светлина, облачно или сянка. Изборът на подходяща опция в съответствие със средата, в която е направена снимката, гарантира правилния бял тон в изображението.

Камери на Canon

 

Проверка на изображението

Не забравяйте често да проверявате получените изображения. Едва ли искате в края на деня да осъзнаете, че повечето от приятелите, които очакват снимките от вас, не са имали най-подходящата поза по време на фотосесията. Затова за всеки няколко направени снимки натиснете бутона за възпроизвеждане на гърба на апарата, за да сте сигурни, че сте хванали всички в правилна позиция с отворени очи.

DSLR камери на Canon

За Canon производството на фото и видео оборудване е една от основните дейности. Техните продукти традиционно се търсят, както сред любителите на фотографията, така и сред професионалните фотографи. Тази оценка се основава главно на обратната връзка на притежателите на фотоапарати на Canon. Смартфонът направи излишни компактните дигитални апарати, но ако наистина обичате да снимате, и най-добрата електроника и изкуствен интелект не може да замени истинския фотоапарат. За да купите „истински“ фотоапарат, не е необходима голяма инвестиция. Canon ви предлага серия от уникални модели – просто изберете вашия!

Може да харесате също
2 Коментара
 1. […] Ако се интересувате кои са най-добрите модели фотоапар… […]

 2. […] Можете да проверите нашата статия с най-добри фотоапарати Canon тук! […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.