9 от нaй-добрите спални комплекти

Потопете се в мекота и комфорт - отдай се на залужена почивка!

5/5 - (2 гласа)

Говорим за голяма спалня в къщата, за спални комплекти, съставени от чаршаф, плик и две калъфки, мекота и хармония в леглото. Всичко започва от удобния матрак, но точно спалното бельо влиза в контакт с кожата по време на нощта. Затова е категорично важно в семейната спалня да имате най-мекото и шикозно спално бельо. Спалното бельо, което избирате за вашето легло може да има ефект върху качеството на съня – качество, което трябва да получавате всяка нощ. Дори ако имате голям матрак, ако имате спално бельо с лошо качество и неудобни завивки, вместо висококачествено спално бельо, вие все още ще изпитвате трудност, така че да получавате необходимия спокоен сън. Поради тази причина е важно да се погрижите за избора на чаршафи, завивки, възглавници, които ще използвате за леглото си.

Мнения за най-добрите спални комплекти

Нов комплект спално бельо е необходим на сравнително редовни интервали във всяко домакинство. Какво би било обаче да знаете точно кои са най-добрите продукти, къде се намират и какво ги прави заслужаващи тази характеристика? Големият избор на пазара обаче не е винаги в полза на потребителя. Затова в тази статия ще се опитаме да дадем малък ориентир към какво да се насочите, ако търсите точно тази конфигурация и физически ефект, както в началото на статията. Както винаги, когато на пазара има голям избор на определена категория продукти, вземането на решение може да бъде доста трудно.

 

Модели спални комплекти, препоръчани за вас

1. Спален комплект Beverly Hills Polo Club

beverly hills спално бельоНе е лесно да изберете най-добрия спален комплект, но този продукт определено е достатъчно интересен, за да заслужи поне малко внимание. Говорим за пълен комплект за двойно легло, който се откроява на първо място по дизайна, който предлага.

В този комплект ще намерите чаршаф, завивка и две калъфки за възглавници. Точно това, от което се нуждаете, за да бъде напълно оборудвана вашата спалня. По отношение на размерите чаршафът е с размери 240 х 260 см, което го прави подходящ за всеки тип двойно легло. Завивката е със стандартни размери 200 х 220 см, а калъфките за възглавници имат размер 50 х 70 см всяка.

Този комплект чаршафи, на добра цена, е направен изцяло от 100% памучен рангфорс. Както и с дизайн, вдъхновен от един от най-елегантните и обичани спортове във висшето общество: поло. Комбинацията от бял, син и червен цвят е силна и жизнена, така че спалното бельо да се превърне в истинско парче декор.


Предимства

  • Това е висококачествен продукт, изработен от памук ranforce с добра трайност. Размерите му  го правят подходящ за всеки тип двойно легло, независимо от размера.
  • Комплектът е пълен, включващ завивката и две калъфки за възглавници.
  • Има дизайн, който е много привлекателен.

Недостатъци

  • Не всички са привлечени от поло, спортът, който вдъхнови този комплект за легло до най-малките детайли.

 

купи сега


2. Спални комплекти Ralex Pucioasa XC2

Ralex Pucioasa XC2Множество мнения за най-добрите чаршафи споменават тази марка като тази, която заслужава внимание, като се има предвид изключително разнообразното предложение. Но също така и доброто качество на спалното бельо, което ви предоставя.

Говорим за пълен комплект, в ярки и приятни цветове, с романтичен цветен принт на тъмносин фон, който лесно може да се съчетае с много широка гама от интериори. Поддръжката е лесна. Достатъчно е да ги изперете ръчно или с пералня, при температура 40 градуса по Целзий.

По отношение на „техническите“ данни комплектът се състои от чаршаф с размери 220 х 230 см, чаршаф с юрган 200 х 220 см и две калъфки за възглавници с размери 50 х 70 см. Материалът, от който са направени всички, е смес от 72% памук и 28% полиестер. Това гарантира бързо и лесно почистване, без да променя цветовете.

купи сега


3. Спално бельо Mendola Bedding Jersey с ластик

Спално бельо Джърси MendolaАко се интересувате от спално бельо на добри цени, този модел може да бъде вдъхновен избор за всеки купувач. Той предлага много добро съотношение между цена и качество. А отзивите на потребителите показват, че се държи много добре с течение на времето, предвид вида на заявките, на които е изложен.

Говорим за чаршаф с ластик, изработен от 100% памук, предназначен за матраци с размер 180 х 200 см – размерът, който най-често се избира от купувачите, когато става въпрос за двойно легло. Предвид избора на материал , той е хипоалергенен продукт, подходящ за хора с чувствителност в тази област.

Предвид общата ширина на подгъва, от 30 см, този продукт може напълно да покрие ъглите и страните на матраци със стандартни размери. Това предотвратява подхлъзване и повишава неговата ефективност. В допълнение, не е претенциозно да се използва: може да се пере на 60 градуса и да се суши нормално, във въздуха или в сушилнята. Освен това, това е чаршаф с памучен ластик, съвместим с много модели спално бельо, предвид бежовия, обикновен цвят.


Предимства

  • Това е прост модел, с еластичен, изработен от висококачествен памук. Той се държи много добре както при многократна употреба, така и при пране, сушене или гладене.
  • Едно от големите му качества е свързано с факта, че има широка граница, чиято еластичност ви позволява да го държите здраво върху ъглите на леглото.

Недостатъци

  • Това е обикновен чаршаф. Освен това ще трябва да закупите комплекти завивки и калъфки за възглавници отделно.

 

купи сега


4. Спален комплект Romstill 97236

спален комплект Romstill 97236Много приятен избор за купувачите, които се интересуват от чаршаф с ластик 160 х 200, може да бъде този продукт. Представлява  комплект, който включва освен споменатия  вече чаршаф с ластик, и две калъфки за възглавници.

Предлаганият комплект е изработен от 100% памучен тип памук, който гарантира не само превъзходно качество и добра издръжливост. Но и лесна поддръжка и приятен контакт с кожата, без тя да се изплъзва от матрака. Кадифен и приятен е на допир, скоро ще се превърне в любимото ви спално бельо: еластичен чаршаф, който си заслужава инвестицията.

Двете калъфки за възглавници, включени в пакета, имат размери 50 х 70 см и се затварят с устойчив цип. Тюркоазеният цвят, много приятен и енергичен нюанс, е съвместим с различни видове чаршаф за юрган, така че спалнята да има единен и приятен външен вид.

купи сега


5. Спални комплекти Dilios

комплект с ластик Dilios 140 x 200Друг чаршаф с ластик с размери 140 х 200 е този модел уни. Той  има качество и  ще седи много добре на матраци с малко по-малък размер, като тези на дивани тип легла, които също се използват за сън.

Предлаганото бельо е изработено изцяло от памучна тъкан от 100%. Това гарантира добра издръжливост, но и превъзходно захващане на матрака, предотвратявайки подхлъзване. Освен за предотвратяване на подхлъзване се предлага лентата с ширина 25 см, снабдена с ластик на ръба. Той задоволително включва ъглите на матрак с дебелина 20 см – най-често срещаната опция на пазара.

Дизайнът  на този еластичен чаршаф е лек. Цветът му е на патешко яйце, който е лесно да се комбинира с много видове, дизайни и щампи. Така че няма да имате никакви ограничения по отношение на избора на комплект от разнообразни юргани и калъфки за възглавници.

купи сега


6. Спални комплекти Dreamhouse

Спален комплект DreamhouseТова е еластичен чаршаф с размери 200 x 220, който можете да изберете да купите под формата на този продукт, който се предлага в няколко размера, включително 190 x 200. Това е едно от най-големите покривала за легло, което можете да закупите. Това ви позволява да го използвате както като чаршаф, директно върху матрака, така и като вид одеяло, което предпазва цялата постелка.

Юрганът, описан като чаршаф на добра цена, е направен изцяло от памучен тип, с плътност 135 g. Това е добра стойност в гамата, синоним на изключителна издръжливост и лесна поддръжка.

Избраният нюанс е интензивен, силно розов, с оттенък на червено, подходящ само за леглото на двойка или млада дама. Той е много добър избор дори в ситуации, когато искате най-силното цветно петно ​​в спалнята да бъде предложено от спалното бельо.

купи сега


7. Водоустойчив спален комплект Horeca Some Still

спално бельо Horeca Some StillАко искате качествен водоустойчив чаршаф, предлагаме ви да разгледате този изключително практичен продукт. Той предлага голямото предимство, че ви позволява ефективно да защитите матрака срещу урина, влага, млечни остатъци и т.н.

Вариантът, който ви предлагаме е водоустойчив чаршаф, който се предлага в три размера: 70 х 140 см, 180 х 200 см, съответно 100 х 200 см. Изработен е от интелигентен материал, плат, който ефективно предотвратява преминаването на течности. Той също така насърчава преминаването на въздух, повишавайки степента на комфорт.

Различните размери ви позволяват да използвате бельото както като водоустойчив чаршаф за възрастни хора, така и като продукт за леглото на бебето или малкото дете, в периода на отказване от памперса. Материалът е комбинация от памук и полиуретан, с добра устойчивост в съответствие с препоръчителната поддръжка.


Предимства

  • Това е продукт, който принадлежи към специална категория спално бельо. Водоустойчив модел е , който ще предпази вашия матрак от нежелани течове.
  • Той е много добър избор за леглото на малко дете, по време на периода на отказване от памперса, или за леглото на възрастен човек.

Недостатъци

  • Въпреки че е висококачествен продукт, който предлага добра степен на непроницаемост и дишане, той не дава комфорта на нормален чаршаф.

 

купи сега


8. Спален комплект Tex Home 3486PU

спално бельо Tex Home 3486PUАко искате евтин и добър чаршаф, предлагаме ви да разгледате този комплект, предлаган на много изгодна цена. Можете перфектно да го комбинирате с чаршаф с ластик, който не се изплъзва от матрака и е много по-удобен от  често срещаните чаршафи.

Говорим за комплект спално бельо, което включва удобно покривало за одеяло и комплект от две калъфки за възглавници. Размерите на покривалото са 200 х 200 см, което означава, че той ще се побере добре върху почти всеки юрган със стандартен размер.

Продуктите са направени изцяло от памук, от здрава и издръжлива материя, която ще се справи с течение на времето и многократното пране. Друго голямо предимство на продукта е, че има две страни. Едната е  лилава, а другата е бежова, което ви позволява да адаптирате и променяте декора на стаята по ваш вкус, като винаги се асортирате.

купи сега


9. Комплект спално бельо Kring 205 TC

спално бельо Kring 205 TCАко искате цялостно спално бельо, предлагаме ви да разгледате този продукт, изработен от много качествени материали. Той включва всичко необходимо, за да изглеждате напълно като легло за двама души.

В комплекта ще намерите две калъфки за възглавници с размери 50 х 70 см, един от най-добрите чаршафи, мек и удобен, с размери 240 х 260 см и покривка за одеяло, с размери 200 х 220 см. Всички части са изработени от 100% сатен памук, с плътност 205TC. Като качеството и издръжливостта се потвърждават и от свидетелствата на доволни купувачи.

Продуктът се предлага в няколко варианта на дизайн, така че можете да изберете опцията, която най-много ви харесва. Принтът ще запази красивите си и свежи цветове за дълго време, при условие че се поддържа съгласно инструкциите на производителя. Като да се пере на максимум 40 градуса по Целзий и да се избягва комбинацията с други дрехи, тъмни на цвят.

купи сега

 

Ръководство на купувача

Очаква се всеки купувач да се интересува от евтини и добри спални комплекти. Особено ако вземем предвид честотата, с която трябва да подновите тези чаршафи, но качеството е друг аспект, който определено заслужава вашето внимание. След това ви предлагаме възможността да се запознаете с някои от основните критерии за подбор на продукти от тази гама.

спални комплекти

Типове спални комплекти

Когато започнете да търсите нов чаршаф, първо трябва да е ясно в ума ви какво точно искате. Можете да изберете прост, индивидуален чаршаф от гамата на тези с ластик, който предлага само защита на матрака и се комбинира с комплекти и възглавници и юргани.

Можете да се спрете на малко по-голям набор, който в допълнение към чаршафа за матрак, трябва да включва и две калъфки за възглавници. Или можете да изберете пълен комплект, включващ покривало за легло, завивка и две или дори 4 калъфки за възглавници, всички асортименти.

Съществуват обаче и по-специални чаршафи, като водоустойчиви , които се използват в специални ситуации. Като например при възрастните хора, страдащи от променлива степен на инконтиненция, или малките деца, в периода на отказване от памперса.

спално бельоРазмери

Офертата, предлагана на профилния пазар, включва продукти, които обикновено имат стандартизирани размери. За единични легла се предлагат продукти с ширина 110, 120, 140 см, които могат да имат дължини 180, 190, 200 или дори 220 cm. В случай на двойни легла ширината започва от 160 см и може да се увеличи до 180 см, 200 см или дори 220 см.

За леглата с големи размери има и чаршафи с по-широка ширина от тази, но обикновено те са част от доста скъпи комплекти или могат да бъдат ушити и закупени по поръчка.

По принцип правилото, което трябва да следвате, за да не се провалите, е ширината на избрания чаршаф да е с 30 см по-голяма от ширината на леглото. Така че от всяка страна да има поне по 15 см повече, след като покриете ръба на матрака.

Изключение от това правило са еластичните чаршафи, като в този случай размерите, посочени от производителя, съответстват на размерите на матрака, върху който ще бъдат фиксирани.

Размери, подходящи за детски легла

Особена ситуация е тази на чаршафи за детски колички, които имат напълно различни размери от тези за легла за възрастни. При бебетата матраците обикновено имат стандартни размери 60 х 120 см или 70 х 140 см. Препоръчва се използването на еластични чаршафи, които трябва да бъдат добре прикрепени към контура на матрака и да не се събират – ситуация, която е потенциално опасна за малките.

Ако не можете да намерите еластични чаршафи за леглото на бебето, можете да изберете нормален чаршаф, но с големи размери. Така че той да може здраво да се прикрепи под краищата на матрака, дори в този случай няма опасност да се нагъва под него.

спално бельоМатериали

По отношение на спалното бельо в предпочитанията на купувачите първо място заемат естествените влакна, особено памукът. Това е продукт с добра трайност, лесен е за почистване, устойчив е и добре поносим от хора, страдащи от алергии.

Горната част на гамата е представена от египетски памук и сатен. И двата варианта са много по-удобни, имат лъскав и по-кадифен завършек, който е много приятен на допир. Разбира се, тези предимства имат и висока цена, тъй като в този случай материалът е нещо по-деликатно и по-чувствително към износването.

Подходящи за сезона материали

За студения сезон /зимата/ можете да изберете чаршаф от руно, топло и много меко и приятно на допир. Проблемът с този тип спално бельо е обаче ниската пропускливост за  дишане, което може да стане неудобно в един момент.

Някои производители предпочитат да предлагат спално бельо на купувачите, което включва и синтетични влакна, което дава на цветовете по-добра устойчивост. Изсъхват бързо, но в топлия сезон не са толкова удобни, също както в студения сезон не се отличават по отношение на топлоизолацията.

Бамбукът е изключително удобна естествена материя, идваща от бързо възобновяем природен ресурс, но засега продажната цена е доста висока, по-висока от тази на памука.

спални комплекти Дизайн

От гледна точка на външния вид, офертата е много разнообразна, така че е невъзможно да не намерите нещо, което да ви харесва. Карикатури или животни за деца, футболни отбори или любими отбори за тийнейджъри, флорални или мъжки принтове за възрастни, вашата основна грижа трябва да бъде, че избраният комплект е съвпаднал до известна степен с останалата среда в стаята.

спални комплекти

Как да поддържаме чаршафите си?

Грижата за спалното бельо не е толкова сложна и повечето производители ще посочат на етикета на продукта условията, при които трябва да го изперете и изсушите. Така че да продължи да изглежда като нов колкото е възможно по-дълго.

Как да перете правилно спалното си бельо?

Спалното бельо се пере при температури от 30-40 градуса по Целзий, особено в случай на по-деликатни тъкани, като сатен или пък памук. Поддържането на интензивността на цвета е допълнителен аргумент за избор на малко по-ниска температура на изпиране.

Повечето от тези спални комплекти могат да се перат тихо в пералнята, в програмата за памук. Те се центрофугират с около 1000 оборота в минута и се сушат или в сушилнята, или добре се опъват на въжето на терасата.

Как да гладите правилно спалното си бельо?

Ако искате да гладите чаршафи, повечето производители препоръчват температурата на гладене на памучните комплекти да бъде между 100 и 110 градуса по Целзий, за да не се повредят влакната им. Тази маневра обаче се извършва все по-често.

Химическо чистене

Някои от тези продукти са подходящи и за химическо чистене, но препоръките на производителите обикновено са против този метод. Освен това потребителите се съветват да не използват белина, което ясно ще повреди нюансите на отпечатъка.

Има и спално бельо, изработено от много деликатни материали или с чувствителни вложки, какъвто е случаят с наскоро споменатата ръчно плетена дантела. За тези продукти е необходимо да ги перете ръчно или да изберете деликатна програма за пране, която ще предпази фината материя.

Понякога може да има специални, конкретни ситуации, при които е необходимо да се пере спалното бельото при по-висока температура от споменатата. Например алергия към прахови акари ви принуждава да перете дрехи на 60 градуса по Целзий. Ситуацията е подобна, ако детето ви направи една от тези чести радости и се върне с въшки от детска градина или училище. Понякога измиването при такива температури не трябва да се отразява непоправимо на спалния комплект с добро качество.

спални комплекти

Заключение

Ревюто, което четете за даден комплект спално бельо, не е задължително да е дълго и подробно. По-важното може да се съобщи само с няколко думи; материята, която ще купите, размерите на бельото, да има визуално представяне на комплекта, така че да оцените неговата атрактивност и външна привлекателност. Защото тя също може да повлияе на качеството на съня. Има комплекти спално бельо, които привличат с тяхната елегантност и чистота на материята. Която дори само на външен вид привлича потребителя, но има и много шарени комплекти спално бельо, което вместо да ви успокои, може да възбуди сетивата ви. Затова избирайте вашите чаршафи и завивки на базата на вашия личен психологически тип. Тоест дозата субективен избор също е важен, за да получите комфорта и качеството на спалното бельо в предложенията за тази година, което да се отрази положително на съня ви.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.