10 най-добри сешоари

Бъди неустоима и красива, с блестяща и сияйна коса!

5/5 - (3 гласа)

Без съмнение, един от малките уреди, посветени на красотата и личните грижи, които не липсват в нито един дом, е сешоарът. И именно уредът, който кара мъжете и жените не само да подсушат косата си след душ, но и да постигнат прическата, която харесват, и която им помага да изглеждат по-привлекателни.

Именно заради това, за да ви върши добра работа трябва да изберете правилния модел, който да си купите. Има много сешоари, но не всички се адаптират добре към нуждите на всеки човек. Следователно при придобиването на такъв трябва да се вземат предвид някои основни черти.

Качеството на сешоара и начинът, по който го използвате, решават дали косата ви е здрава и лесна за оформяне, или суха и заплетена. Затова е много важно да знаете как да изберете модел според вашия тип коса и начин на живот. Хубавите сешоари са леки, лесни за използване и сушат косата бързо и тихо.

Мнения за най-добрите сешоари за коса

Ако се интересувате от сешоари, евтини и добри, предлагаме ви няколко популярни модела в онлайн средата, ценени от хората, които вече ги използват. Сред тях можете да намерите подходящото устройство за правилната поддръжка на вашата коса.

Модели сешоари, препоръчани за вас

1. Сешоари Philips HP8233 / 00

Сешоар Philips HP8233 / 00За тези, които търсят модел с йонизационна функция, сме включили в списъка с предложения модел сешоар Philips HP8233 / 0. Той  е с елегантен дизайн, ергономична дръжка, закрепващ пръстен за бързо съхранение и полезни допълнителни функции.

Включва мотор с мощност от 2200 W, който поддържа двете предавки и двете температурни нива, които можете да комбинирате, за да сте сигурни, че косата ви е суха правилно и безопасно. Благодарение на йонизационната функция, той отстранява водата от косата по-бързо. Като по този начин намалява времето на излагане на топлина и предпазва фината и чуплива коса.

Той е снабден с функция за студен въздух, полезна за придаване на косата на копринен и блестящ вид. Както и функция Turbo, за моментите, когато бързате. В пакета за доставка, заедно с тази сешоар за Philips, ще намерите и основните аксесоари, от които се нуждаете за по-лесно управление на въздушната струя. А именно: концентратор с 11 мм прорез и дифузьор за обем.


Предимства

 • Модел с мощен 2200W мотор за бързо изсушаване и система за йонизация, която помага за по-ефективно отстраняване на водата и за защита на косъма.
 • Включва охлаждане и Turbo функция и се предлага с ултра тънка прическа за прецизна ориентация на въздушната струя и функция за обем.

Недостатъци

 • Той е снабден с 1,8м захранващ кабел, по-къс от другите модели, който може да ограничи свободата ви на движение, така че не забравяйте да имате контакт  наблизо.

 

купи сега


2. Сешоари за коса Remington D3190

сешоар Remington D3190 Търсите малко по-достъпен продукт? Препоръчваме ви да опитате модела сешоар Remington D3190, с мощен двигател и висока скорост на вентилация, което ви помага да изсушите косата си по-бързо. Той е с мощност от 2200W и предлага три температурни нива. Те допринасят за лесното адаптиране на нивото на топлина към структурата на вашия тип коса.

Освен това е и оборудван с две нива на скорост, така че можете да избирате според времето, което имате на разположение. Той включва йонизационна система, с антистатичен ефект, което намалява наелектризирането толкова неприятно, че понякога кара косата да остане точно така, както иска.

Заедно с тази сешоар за коса Remington ще можете да използвате концентратора, аксесоар с тясна цепка за прически, които изискват прецизно изсушаване на кичури, и дифузора, идеален за къдрици. И двата елемента се доставят заедно със сешоара, за да улеснят работата ви и да ви помогнат да придобиете перфектен вид, без да ходите в салона.


Предимства

 • Това е една от възможностите на достъпна цена, която предлага в същото време йонизационна система с антистатичен ефект и мощен двигател за бързо изсушаване.
 •  Той осигурява три температурни нива, за да можете да изберете нивото според характеристиките на вашата коса.
 • И се доставя заедно с основните аксесоари, необходими за перфектната прическа.

Недостатъци

 • Двата аксесоара не пасват много добре на сешоара, поради което е препоръчително да ги използвате внимателно.

 

купи сега


3. Сешоари Remington AC9096

сешоар Remington AC9096Имате ли нужда от сешоар, който ви осигурява висока скорост на вентилация, за да изсушите по-бързо косата си? Можете да изберете модела сешоар Remington AC9096, с мотор от 2400W и две предавки. Но обръщаме вашето внимание, че и двете нива на вентилация са доста силни, така че изберете това само ако косата ви не е тънка. Защото е лесно да се заплетете с такова устройство.

Той осигурява три температурни нива, с които можете да жонглирате в зависимост от това колко бързате и колко е важно да не дехидратирате косата си твърде много. В допълнение, той включва йонизационна система и керамични компоненти за равномерно нагряване и антистатичен ефект.

Той е снабден с 3м дълъг захранващ кабел и включва функция за студен и турбо въздух, за по-лесно адаптиране към условията на употреба. Заедно със сушилнята ще получите в пакета за доставка дифузор за сешоар и фризьорска глава, основните аксесоари за ефективно изсушаване на косата.

купи сега


4. Професионален сешоар Babyliss Pro Excess Ionic BAB6800IE

Babyliss Pro Excess Ionic BAB6800IEЗа хора, които са готови да инвестират малко повече във високоефективен модел, препоръчваме тази професионална сешоар Babyliss, с мощен мотор, от 2600W. За разлика от другите варианти, предлагани в магазините, този модел е придружен от три дюзи за концентратор, 60, 70 и 90 мм, идеални за стайлинг.

Системата за контрол на скоростта на вентилация и температурата включва три стъпки за всеки от двата параметъра. Така че устройството да може лесно да се адаптира към типа на косата. Той е един от най-добрите варианти за хора с дълга гъста коса, която може да се изсуши по-бързо и по-лесно.

Можете да го използвате и във версията за студен въздух, за да завършите външния вид на косата и това е версия, захранвана от гнездото, чрез кабел с дължина от 2,7 м. Тази сешоар Babyliss тежи само 550 грама, като е лесна и удобна версия за тези, които използват тези устройства за по-дълги периоди от време.


Предимства

 • Професионален технически вариант, включващ мотор с мощност от 2600 W. Той  е достатъчно силен, за да намали времето за сушене на дълга и гъста коса.
 • Има леко тегло, което го прави удобен за използване.
 • Има модерен дизайн, функция за хладен въздух, за лъскава коса и дълъг захранващ кабел, за повече свобода на движение.

Недостатъци

 • Поради професионалните си характеристики, той се предлага на малко по-висока цена от останалите модели сешоари.

 

купи сега


5. Сешоар с високоговорител Rowenta Instant Dry Premium Care CV6065F0

Rowenta Instant Dry Premium Care CV6065F0За хора с тънка и мека коса, прическа с обем е трудна за получаване и поддържане. Ето защо, ако това е вашият случай, ви предлагаме сешоар с дифузьор. Той ви помага да разпределяте горещата струя въздух директно отдолу нагоре, от корена до върха на косата, докато четкате косата си. По този начин ще получите желания обем много по-лесно и в допълнение, можете да оформите къдриците по приятен начин, ако имате вълнообразна коса.

Тази сешоар Rowenta включва двигател с мощност от 2200 W и Moving Air Booster функция за бързо изсушаване. Тя е необходима за хора с дълга коса или когато бързате да работите или да излизате навън. Осигурена е и опция за студен въздух, за по-ефективно затваряне на кожичките и копринен вид на косата.

Можете да избирате между три нива на топлина. Така че можете да изберете подходящата температура за вашия тип коса (тънка и фина или дебела и устойчива) и тя се предлага с концентратор и дифузор.

купи сега


6. Сешоари Rowenta Studio Dry CV5384F0

Rowenta Studio Dry CV5384F0Тъй като не всички бюджети позволяват скъпи опции, ние включихме в нашия списък и опции като този достъпен сешоар. Той е с 2100W мотор и технология, която намалява консумацията на енергия с до 20%. Малкият размер и тегло му от само 400гр се препоръчват на хора с дълга коса, за които процесът на сушене отнема повече време.

Въпреки че се предлага на добра цена, той включва всички основни функции, от които се нуждаете. Като се започне от три скорости и температурни етапа, система за йонизационно сушене, за по-малко електрифицирана коса и вариант със студен въздух, за довършване на прически. Но е добре да знаете, че не можете да настроите скоростта на вентилация отделно от температурата, като трите нива на интензивност са общи.

Този модел сешоар за коса Rowenta Studio се предлага с двата основни аксесоара (високоговорител и концентратор).  Той е снабден с висящ пръстен, за лесно съхранение в тоалетната.

купи сега


7.  Сешоар Remington D2400, подходящ за пътувания

сешоар Remington D2400На въпроса „Кой сешоар препоръчвате за пътуване?“ повечето хора ще ви отговорят, като посочат малък, сгъваем модел, като версията на Remington. Той е оборудван с мотор с мощност от 1400 W, малко по-ниска мощност от стандартните варианти, но достатъчно, за да се грижи за косата си, докато сте далеч. Може да се използва,  и като хотелски сешоар, за оборудване на бани.

Той има две предавки и две температурни зъбни колела. Така че можете да адаптирате режима на сушене към изискванията на косата, но и към времето, което имате на разположение. Дръжката е сгъваема, така че устройството заема възможно най-малко място в куфара. И също така е снабдена със съвместим концентратор за най-ефективно управление на въздушния поток.

Това е продукт, който се предлага на достъпна цена и ви предлага основните функции, от които се нуждаете, когато сте далеч от дома.

купи сега


8. Безшумен сешоар с въртяща предавка Rowenta Silence Premium Care CV7920F0

Rowenta Silence Premium Care CV7920F0Ако в къщата имате бебе, чувствително към шума, определено ще оцените идеята за безшумен сешоар, който можете да използвате без притеснения, за да поддържате косата си чиста и здрава през този взискателен период. В допълнение, той е оборудван с мотор с мощност  от 2300 W, достатъчна мощност, за да не ви отнеме твърде дълго, за да изсушите косата си. Ако искате да се възползвате максимално от неговата производителност, можете освен това да използвате функцията Turbo Boost за въздушен поток с максимална интензивност.

Работи се с йонизация, технология, която помага за ограничаване на ефекта от електрифициране на косата. И ви помага бързо да получите прическа с подреден и приятен външен вид, без да е необходимо да използвате сешоар с четка. Включва керамични компоненти, които спомагат за равномерното разпределение на топлината и в същото време защитават крехката и суха коса.

Получавате го заедно с ръководството за употреба, високоговорителя и концентратора и той ви осигурява три температурни и два скоростни степени.

купи сега


9. Сешоари BaByliss Expert Protect D362E

BaByliss Expert Protect D362EОбичате ли да носите еластични къдрици, оформени по естествен начин? Опитайте да се грижите за тях със сешоар с вълнообразен дифузьор за коса, като модела Expert Protect D362E от BaByliss. Двигателят с мощност от  2300W го прави една от предпочитаните опции за хора с дълга коса и гъста коса, защото може да освободи въздух с достатъчно сила за бързо изсушаване.

Той е снабден с подвижен филтър, който ви помага лесно да поддържате устройството в оптимални работни условия. Плюс концентратор и дифузор, аксесоари, необходими за придаване на желаната форма на прическата. Можете да го използвате, за да получите прави и подредени кичури или енергични и красиво очертани къдрици.

Сред предлаганите функции са Turbo, за бързо ускоряване на вентилацията и опцията за студен въздух, за завършване на прическата и осигуряване на по-добра стабилност, с по-малко лак за коса. Това е сешоар с опора за монтиране на стена, под формата на пръстен, който ви позволява да окачите сешоара в тоалетната стая, за да го имате винаги под ръка.

купи сега


10. Сешоар Dyson Supersonic HD01

сешоари Dyson Supersonic HD01Търсите високоефективен сешоар, който ще ви даде по-голяма точност при задаване на работните параметри? Предлагаме ви този сешоар Dyson с четири температурни етапа, като се започне от 28 o C за струя студен въздух и до 100 o C за моментите, когато имате нужда от бързо изсушаване.

Сешоарът е придружен от аксесоари с магнитно закопчаване, лесен за използване е и без риск от отделяне. Получавате стилизиращ аксесоар, за да изсушите кичурите на свой ред и вариант за изглаждане на непокорните кичури. Той също е част от категорията модели сешоари с високоговорители за къдрици и обем, основен аксесоар, много ценен от хора с вълнообразна коса.

Работи с двигател с мощност от 1600 W, с три степени на вентилация и използва йонизационна система за по-ефективно извличане на водни частици от косата, с антистатичен и изглаждащ ефект. Но е добре да знаете, че цената е значително по-висока от другите варианти на сешоари.

купи сега

 

Ръководство на купувача

Начинът, по който сушите косата си, пряко влияе както върху нейното здраве, така и върху външния вид на получената прическа. Затова използвайте качествен сешоар, който ще ви помогне много лесно и бързо да изсушите водата от косата си, без да повредите защитния слой на косата и да направите косата си чуплива и суха.

Ролята на това ръководство е да ви помогне да определите сред предложенията, достъпни онлайн, най-добрия сешоар. Като вземете предвид стъпките за регулиране на мощността, температурата и скоростта, материали, използвани в строителството, тегло, допълнителни интегрирани функции и др.

сешоариМощност, скорост и температура

Колкото по-силен е двигателят вътре, толкова по-бързо може да работи с вентилация, като намалява времето за сушене и излагане на косата при висока температура. Следователно трите параметъра са свързани. За да не се налага да излагате косата си дълго време на топлината, излъчвана от сешоара, специалистите препоръчват да отидете за сешоар, на добра цена, с минимална мощност от 1800 – 2000W. Мощен двигател също е по-малко изложен на горене от претоварване.

Но обръщаме вашето внимание, че ако това, което търсите, е сешоар за пътуване, в тази категория продукти предлаганото ниво на мощност е по-ниско. Така лесно ще се справите с версия от 1200 – 1400W, използвана от време на време, когато пътувате.

Също така свързано с техническите характеристики на устройството, добре е да се уверите, че той ви предлага поне две нива на скорост и температура. За да го адаптирате по-лесно към нуждите на вашата коса.

сешоариМатериал на сешоара

Моделите с висока производителност включват в структурата компоненти, изработени от керамика, порцелан или титан. Те имат ролята да разпределят топлината по-равномерно върху косата. Керамиката и порцеланът също генерират отрицателни йони, които допринасят за по-ефективно изсушаване на косата и защитават косата, като отделят по-мека топлина. Затова сешоарите, които включват тези материали, се препоръчват за суха, фина и чуплива коса.

За сравнение, титанът се загрява много по-лесно и изсушава при по-високи температури, като е показан за хора с гъста и устойчива коса. Титанът е с по-ниско тегло и тъй като моделите сешоари на добри цени, които го включват, изсушава косата по-бързо, са показани за хора с дълга коса и салони за коса.

сешоарС йонизация и / или инфрачервено покритие

В момента се счита, че най-добрите сешоари са тези с йонизация. Тези модели включват технология, която освобождава отрицателни йони, които помагат да се ускори извличането на водни частици от косата, които са богати на положителни йони.

Също така ще намерите в магазините и опции, чиято структура използва турмалин. Това е материал, богат на отрицателни йони, обикновено използван в първокласни устройства.

Йонизационната система се препоръчва за хора с тънка, суха, заплетена, пухкава, трудно подреждаща се коса, която тя изглажда, затваряйки кожичките по-ефективно. Сешоар, на добра цена, с йонизация може да се окаже по-малко вдъхновена покупка. Ако имате мазна и мека коса и / или трябва да определите прическа с обем или непокорни кичури.

Инфрачервената технология за отопление използва енергия с по-голяма дължина на вълната. Това кара косата да изсъхне отвътре навън. Тъй като е по-мек с косата, се препоръчва за хора със суха и фина коса.

сешоариДопълнителни функции

Многобройните мнения за най-добрите сешоари сочат функцията за студено сушене сред най-полезните. Ниската температура затваря кожичките и има ролята да направи косата копринена, блестяща и по-лесна за подреждане, ако се използва към края на сушенето.

И Turbo Boost е вариант, който си заслужава да се търси, защото ви предлага бързо ускоряване на скоростта на вентилация, за моментите, когато косата ви наистина трябва да изсъхнете бързо.

сешоар за косаАксесоари

Най-полезните аксесоари, които трябва да търсите в сешоар, евтини и добри, са концентраторът и дифузьорът. Първият ви дава тясна цепка, която ви помага лесно да контролирате въздушната струя за ретуширане. Вторият има обратен ефект, като широко разпръсква топъл въздух и помага да се дефинират къдриците и кичурите. Като се използват вертикални сегменти, които преминават през косата като пръсти, като същевременно масажират скалпа ви.

Въртящата се четка също е много полезна за хора, които искат да изправят косата си или да оформят къдриците директно по време на сушене.

За хотели, фризьорски салони и фитнес зали с душ зони има модели стенни сешоари, които са фиксирани вертикално, с помощта на държач за сешоар. Те позволяват безопасното поставяне на уреда и лесен достъп. Но също така и лесен контрол на захранването, обикновено включително и доставката на електричество.

сешоарС кабел или захранван с батерии

Разбира се, можете да изберете класически сешоар, който е със захранващ кабел, с по-голяма мощност и дълъг експлоатационен живот. Или да изберете сешоар с батерия, който ви дава повече свобода на движение. Ако изберете последния вариант, добре е да знаете, че такъв модел ви дава по-малко енергия и че батерията не ви издържа много дълго. Това са версии, посочени главно за пътуване, т.е. случайна и краткосрочна употреба.

сешоар

Как да изсушите правилно косата си?

Проучванията показват, че начинът, по който сушите косата си, влияе толкова много на здравето му, колкото и използваните продукти за поддръжка. Затова потърсете най-добрия сешоар в подходящия ценови диапазон за вашия бюджет и се научете да го използвате правилно.

сешоариИзползвайте гребен с редки зъби

Много от нас се изкушават да използват стандартна четка или гребен, веднага след измиване. Тъй като мократа коса е много по-чуплива от сухата, този навик може лесно да доведе до начупване на косата. Затова използвайте гребен с редки зъби, за да премахнете мократа или влажната коса ефективно и безопасно.

 

Абсорбирайте излишната вода с кърпа

Какъвто и сешоар да изберете, за да не излагате косата си на топлина повече, отколкото трябва, препоръчително е да започнете, като премахнете излишната вода с кърпа. Покрийте косата с нея и внимателно избършете кичурите, без да втривате или усуквате кърпата в стил тюрбан.

сешоариДръжте сешоара далеч от косата си

За да не излагате косата си на твърде горещ въздух, специалистите препоръчват да поддържате разстояние от поне 15 см между нишките и нейния край. Дифузьорът за сешоар ще ви помогне в това отношение, особено ако имате вълнообразна коса и искате да получите къдрици с обем и добре дефинирани.

Внимавайте при каква температура използвате сешоара. Ако използвате сешоар с въртяща се четка, който освобождава топъл въздух по-близо до нишките, които сушите.

сешоари

Докато всички сешоари на пазара изглеждат съвсем еднакви, всеки с непокорна коса знае истината: Добрият сешоар си струва парите.

Сешоарите вече не са пълни с горещ въздух. Правилният може да ви помогне да постигнете нови стилове, да се отървете от сплъстена коса и дори да направите косата си копринена и блестяща. За съжаление, обратното също е вярно – грешният сешоар може да бъде гигантска грешка, която ви оставя с лоша коса.

Ако сте готови да намерите перфектния си сешоар, или просто имате нужда от такъв, който ще издържи повече от година или две, ще ви помогнем. Прочетете най-добрите ни съвети за избора на сешоар и направете покупката си успешна.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.