10 от най-добрите мастиленоструйни принтери

Отпечатай снимка - запечатай спомен

5/5 - (2 гласа)

Много полезни инструменти в домове,офиси и образователни среди, където често е необходимо да се копират документи, са именно мастиленоструйни принтери. Всеки модел принтер има своите преимущества и недостатъци. Най-добрият принтер за вас е този, който е най-добре пригоден за вашите нужди. С други думи – ако печатате по 3000 страници месечно предимно черно, за вас ще е нужен един тип принтер, а ако печатате 50 – 100 страници месечно и искате да си отпечатате няколко цветна снимки, за вас ще е нужен съвсем друг принтер. Направихме кратък списък с най-интересните опции в онлайн средата, за да помогнем за вашия избор.

 

Как да изберем добър мастиленоструен принтер?

Ръководство за купувача

Изборът на принтер може да бъде предизвикателство в днешно време, когато предлаганата на пазара оферта е толкова разнообразна. Ако сте решили за технологията и сте се насочили към мастилената версия, областта за избор вече е ограничена, но има и други технически характеристики, които трябва да вземете предвид, за да сте сигурни, че купувате най-добрия  мастиленоструен принтер за вашите нужди.

Точно това е идеята на това ръководство, което има за цел да ви запознае с най-важните работни параметри.

мастиленоструен принтер

Опростен или многофункционален принтер

В наши дни все повече и повече части попадат във втората категория, което ви позволява например да сканирате документи или снимки или да ги използвате като копирна машина, без да се налага да връзка с компютър. Офисните части могат също да включват функцията за факс, въпреки че днес тя се използва все по-малко.

Ако все пак се спрете на обикновен модел, уверете се, че той е малко по-бавен, тъй като капки мастило се хвърлят с движение отдясно наляво, докато цялата страница се покрие. В случай на цветен печат, скоростта намалява още повече, в сравнение с това, което може да направи лазерен принтер, но вие печелите от гледна точка на инвестицията.

мастиленоструйни принтери

Тип мастило

Много мнения за най-добрите мастиленоструйни принтери изглежда избират един или друг тип мастило. Някои производители, като Kodak или Epson, използват мастило на базата на пигмент, докато Canon и HP изграждат своите продукти, използвайки мастило на базата на боя.

Brother използва и двете, запазвайки мастило на базата на пигмент за черния патрон, а другото за останалите цветове. Като се има предвид технологичната еволюция в областта, разликите между двата вида мастило са значително намалени и ако искате да проверите дълголетието на цветовете, произведени от определен производител, можете да намерите подробна информация в интернет.

принтерКасети за принтери

Касетите с принтери са изброени в категорията за консумативи и ще се изненадате, че не са точно евтини. Често подмяната на целия комплект е по-скъпа от първоначалната покупка на принтера.

В мастилените продукти обикновено се използват 3 цвята: синьо, пурпурно и жълто, към което се добавя, разбира се, черен. Някои модели имат единична касета за всички 3 цвята, докато други са оборудвани с индивидуална касета за отделните цветове. По-сложните модели могат да имат включени допълнителни цветове за подобряване на възпроизвеждането на цветовете – особено що се отнася до отпечатването на снимки.

Има предимства и недостатъци на всеки вариант. Разбира се, може да откриете, че смяната на касетата за един цвят е по-евтина и практична, но всеки път, когато направите това, принтерът задейства процес на повторно калибриране, който изразходва много мастило и от другите касети.

В заключение, всяка промяна е свързана със значително потребление. Следователно, трябва да оцените вашия тип консумация много реалистично, за да разберете коя от възможностите е по-практична за вас.

касети за принтериСкорост на печат

Този параметър се измерва в страници в минута (ppm). Скоростите, посочени от производителите, често могат да бъдат подвеждащи, тъй като те не включват времето за обработка – времето, изминало между момента на натискане на бутона за печат и момента, в който продуктът действително започне да отпечатва първата страница.

За хората, които обикновено имат малко документи за печат, този интервал може да бъде досаден, ако се удължи твърде много. След това трябва да сте наясно, че самата скорост на печат варира много в зависимост от вида на документа, цветните изискват повече време. Винаги се уверете, че не жертвате качеството за скорост и че има правилно съотношение между двете.

мастиленоструйни принтери

Качество на печат

Разделителната способност на принтера обикновено се брои в „точки на инч“ – брой точки на инч – съкратено dpi. Колкото по-висока е стойността на този параметър, толкова по-ясни са отпечатаните детайли. Но резолюцията обикновено се различава между черно-бялото и цветното печат: парче може да има 600 × 600 dpi при печат в черно и бяло, но 9600 × 2400 dpi при цветен печат.

Ако „Къде мога да намеря мастиленоструен принтер на добри цени?“ Това е неотложна грижа за вас, вероятно трябва да намерите средно място между необходимостта от по-висока разделителна способност и цената на придобиване.

принтери

Свързване

Повечето принтери се свързват с вашия компютър чрез USB кабел, но по-новите модели имат вграден Wi-Fi. Тези варианти често са по-удобни за използване, тъй като могат да бъдат поставени навсякъде в офиса или дома, без да е необходимо да използвате кабели.

В допълнение, те могат да бъдат използвани от множество потребители, тъй като всички компютри, свързани към тяхната собствена мрежа, имат достъп до нея. А някои принтери имат и Bluetooth връзка, като в този случай те също могат да получават команди от смартфони или някои модели камери.

принтери

Други функции

Ако планирате да инвестирате в Wi-Fi продукт, проверете какви други функции поддържа и с какви приложения е съвместим. Много модели позволяват печат директно от Облака, което ви позволява да изброявате документи от където и да сте. Повечето производители предлагат и безплатни приложения за печат от вашия телефон или таблет. Проверете съвместимостта на вашия тип телефон със съответния софтуер – но повечето производители предлагат приложения за Android, iOS и BlackBerry.

Печатът от двете страни е характеристика на горните устройства, като функцията е по-рядко срещана при моделите от средната категория.

Някои устройства са оборудвани с четци за карти – така че можете да отпечатвате снимки директно от картата, извлечена от камерата. Повечето от моделите поддържат SD карти, но някои имат и слотове за Compact Flash. USB порт може да ви позволи да пращате списъци директно от паметта или от външен твърд диск.

Ако имате представа за вида на принтера, от който се нуждаете, и най-важните функции, от които не сте готови да се откажете, вероятно искате да разберете къде други купувачи могат да намерят мастиленоструйни принтери на добра цена. Останете с нас, за да откриете селекция от интересни продукти, налични в онлайн магазините.

мастиленоструйни принтери

 

Препоръчителни модели мастиленоструйни принтери за вас:

1. Многофункционален мастиленоструен принтер Canon PIXMA TS5151

принтер Canon PIXMA TS5151 Обърнете внимание на този продукт, ако това, което търсите, е многофункционално устройство, което не само отпечатва, но и сканира и фотокопира. По този начин ви предоставя множество начини, по които можете да действате, за да бъдете полезни в няколко ситуации. С негова помощ можете да се насладите както на цветни, така и на черно-бели страници.

По отношение на работния режим на този принтер са важни следните подробности: той работи в максимален формат A4, има скорост 13 ipm за монохромен печат и 6,8 ipm за цветен, има резолюция 4800 x 1200 dpi за списъци и сканиране и копирният апарат ви осигурява функцията за увеличение, която може да се регулира между 25% и 400%. Той има капацитет на входната тава от 100 листа, като същата стойност е и за изходната тава.

Ако ви свършат касетите, съвместимите са – PG-540 и PG-540XL за черно и CL-541 и CL-541XL за цвят. Физическите размери на принтера са 315 х 425 х 147 мм, а теглото му – 6,5 кг. Той е доста лесен за интегриране и не е труден за работа. Той има полезни функции като: автоматичен дуплекс, безжично и LCD управление.


Предимства

 • Това е качествен продукт, който работи по много начини, като мултифункционално устройство, което отпечатва както цветни, така и черно-бели листи.
 • Можете  лесно да ги управлявате чрез LCD екрана и които са оборудвани с интересни функции, като напр. дуплекс и wi-fi.
 • Заема малко място на всяко бюро и не тежи много.

 

Недостатъци

 • Това не е най-добрият вариант, ако винаги сте в движение и искате страниците да бъдат изброени много бързо, като работите с доста ниска скорост.

 

купи сега


2. Мастиленоструйни принтери HP Deskjet INK Advantage 5075 All-in-one

HP Deskjet INK Advantage 5075 All-in-oneТози принтер от HP е многофункционален модел, който можете също да използвате за сканиране или копиране на определени документи. Може да бъде свързан както чрез USB кабел, така и безжично, за да адаптирате всичко според вашите нужди. Общоприетият формат е A4, а управлението е лесно, тъй като има LCD екран с диагонал от 5,5 cm.

По отношение на това как работи, скоростта на печат е между 10 и 20 ppm за монохромни документи и между 7 и 17 ppm за цветни документи. При сканиране той ще работи със скорост 3-7 ppm. Максималната разделителна способност, при която може да работи, е 4800 x 1200 dpi. Когато касетите, получени в пакета, са изчерпани, те трябва да бъдат сменени, като съвместимите са HP 625 Black (F6V25AE) и HP 625 Tri-Color (F6V24AE).

Ако се чудите колко място ще заема на бюрото ви, е, това е доста обемно устройство, но не преувеличено, с размери 445 х 564 х 128 мм. Тежи само 5,41 кг, така че не е трудно да се премести от едно място на друго, ако е необходимо. Той е черен, лесно се интегрира на всяко бюро.

купи сега


3. Мастиленоструйни принтери HP Deskjet Ink Advantage 3835

принтери HP Deskjet Ink Advantage 3835Този принтер е вдъхновен избор за тези, които искат многофункционален продукт, който може да се използва за печат, сканиране, копиране или изпращане на факс, а поради компактния си дизайн, той не заема много офис пространство. Свързва се безжично и конфигурирането се извършва автоматично, така че нямате нужда от специализирана помощ за инсталиране.

Той има изход от 16 ppm цвят и 20 ppm монохромен, така че можете да печатате и сканирате с разделителна способност 1200 × 1200 пиксела, а поради факта, че е съвместим с Windows и Mac, можете да го използвате независимо от операционната система, която използвате.

Препоръчва се за минимум 300 листа / месец, а максималният месечен капацитет е 1000 листа. Факсът има разделителна способност на предаване 300 × 300, запис на време от 4 секунди, така че можете лесно да изпратите нужните документи. Копирният апарат също предлага достатъчно добра резолюция и можете да го използвате на капацитета на принтера, който е 60 листа на входа и 25 листа на изхода.


Предимства

 • Той предлага възможност за печат от Облака, затова можете да изпращате съдържание от Facebook или от мобилния си телефон.
 • Лесно е да го настроите и свържете безжично, така че можете да го инсталирате бързо.
 • Това е многофункционален продукт, който ви позволява да печатате, сканирате, копирате и изпращате факс.
 • Документите, изпратени по факс, ще бъдат доставени бързо, защото процесът ще отнеме само 4 секунди.

 

Недостатъци

 • Максимален месечен добив от 1000 листа.

 

купи сега


4. Многофункционален мастиленоструен принтер Epson EcoTank CISS L3110 CISS

принтери epson ecotank ciss l3110 cissЩе започнем, като поговорим малко за общите характеристики на този продукт. Това е многофункционален модел, както с цветен, така и с монохромен печат, който се свързва с устройството, от което изпращате документа чрез USB кабел. Осигурява работен формат A4 и ръчна дуплексна функция.

Що се отнася до печат, той има работна скорост от 33 стр. / Мин. За черно-бели отпечатъци и 15 стр. / Мин. За цветни отпечатъци, а капацитетът на изходната тава е само 30 листа. Това е модел, който работи с няколко вида консумативи, които ще намерите изброени точно в сайта за покупки. Той е съвместим с много операционни системи от Windows, но и от Mac OS.

347 х 375 х 179 са размерите на това устройство, а теглото е 3,9 кг. Той не заема много място и е черен, той се интегрира доста лесно във всеки офис.


Предимства

 • Това устройство е оценено по няколко причини, като най-популярната е: способността да изпълнява функции като фотокопиране и сканиране.
 • А също и работната скорост, която има (33 стр. – монохромен, 15 ppm цвят) и малкия размер.
 • В същото време можете да го използвате по различни начини, както за многоцветни, така и за черно-бели щампи.

Недостатъци

 • Този модел принтер няма функцията за безжична връзка, така че не можете да му давате команди за изброяване / сканиране на документи от разстояние.

 

купи сега


5. Цветен мастиленоструен принтер Epson L805 CISS

мастиленоструйни принтери Epson L805 CISSЕдин от най-добрите мастиленоструйни принтери, на които любителят на фотографията може да се наслади, е Epson Inkjet Color L805 CISS. Това е част, която носи значително допълнение към други модели в категорията: невероятно ниски експлоатационни разходи.

Продуктът се възползва от интегрирана система от контейнери с мастило с голям капацитет. Моделът е оборудван с технология за бързо зареждане, без течове или петна. Съвместимото мастило се предлага за закупуване в контейнери с голям обем с капак за повторно затваряне, за да се предотврати изсушаване. Той също така предлага Wi-Fi свързаност чрез USB порт.

Моделът е съвместим с голям брой формати за печат, като скоростта на печат е почти сходна за черно-белите и цветните опции: съответно 37 и 38 стр. / Мин. Разделителната способност на печат е 5760 x 1440 dpi, подходяща за фотопринтер. Включва касети с черен, циан, пурпурен, жълт, светло циан и светло-магентен цвят за по-голяма цветност. Входната тава за хартия е с капацитет 120 листа, а изходната тава е с капацитет 50 листа.


Предимства

 • Висококачествен фотопринтер с много добра резолюция.
 • Включва 6 контейнера с цветно мастило и специална технология, която предотвратява загубите.
 • Също така може да печата директно от CD или DVD.
 • Позволява безжични връзки за лесно свързване на множество клиентски компютри.

Недостатъци

 • Производителят не споменава съществуването на Bluetooth функция.

 

купи сега


6. Мастиленоструйни принтери Canon Pixma MX-495

принтери Canon Pixma MX495Canon Pixma MX-495 е многофункционална част, идеална както за дома, така и за офиса с няколко служители. Устройството може да се използва като черно-бял или цветен принтер, копирна машина, скенер или факс, в зависимост от текущите нужди.

Интерфейсът ви предоставя опции за USB или безжична връзка. Моделът се препоръчва при средно натоварване от 1000 деца / месец. Печатният носител може да има различни формати: A4, A5, B5, LTR, LGL, 13 x 18 или 10 x 15, като теглото на препоръчителния носител за печат е между 64 и 105 g / m2.

Скоростта на черно-бялото печат е 8,8 ipm, а цветната – 4,4. ipm, като разделителната способност на цветния печат е 4800 x 1200 dpi. Други функции, които предоставя на потребителя са Air Print и Google Cloud Print, което означава, че можете да го контролирате отвсякъде и можете да отпечатвате снимки, съхранявани онлайн. Съвместимостта с широк спектър от операционни системи е още едно негово голямо предимство.


Предимства

 • Многофункционално  устройство с прецизни и полезни функции.
 • Превъзходни функции за печат по отношение на работна скорост и разделителна способност.
 • Може би списъкът в облака, който ви помага лесно да организирате работните си документи.
 • Съвместим е с много операционни системи.

Недостатъци

 • Някои потребители казват, че безжичната инсталация е малко по-трудна.

 

 

купи сега


7. Мастиленоструйни принтери HP Deskjet 3639 All-in-One

принтери HP Deskjet 3639 All-in-OneПринтерът не заема много място на бюрото, тъй като има размери 31x43x15 см. Работи с тонер, а безшумният режим ви дава възможност да печатате, без да смущавате прекалено много членовете на семейството.

Може да се свърже чрез USB, но също така и автоматично чрез безжична връзка, така че можете да печатате от всяко устройство. Той има разделителна способност за печат и сканиране от 1200 × 1200 пиксела и ще можете лесно да отпечатвате дори спомени за празнични снимки, без бяла рамка на ръба, защото те са отпечатани до ръба на хартията.

Продуктът е с капацитет 6 ppm цвят и 8,5 ppm бял, така че ще трябва да имате повече търпение да отпечатате. С него ще можете да сканирате документи, но поради факта, че не можете да изпратите факс, той може да не е подходящ за компании, които все още се нуждаят от тази услуга.


Предимства

 • Благодарение на приложението Cloud можете да отпечатвате съдържание от телефона си.
 • Може да се свърже чрез USB или Wi-Fi, така че ще се отървете от кабелите.
 • Малкият размер на принтера позволява поставянето му на малки места.
 • С LCD дисплея ще знаете точно какви команди давате на принтера.

Недостатъци

 • Този модел не е оборудван с възможност за изпращане на факсове.

 

купи сега


8. Мастиленоструйни принтери Canon Pixma MG4250

принтери Canon Pixma MG4250Евтин и добър мастиленоструен принтер, който ще опишем по-долу, е моделът Canon Pixma MG 4250. Уредъ те модерен, ефективен и достъпен на много изгодна цена, като се има предвид множеството функции, които предлага.

Многофункционалният мастиленоструен принтер Canon Pixma може да отпечатва както документи, така и снимки и може да се използва като скенер или копирна машина. Автоматичният печат от двете страни на листа хартия е една от най-популярните функции. Но в никакъв случай не е единственото, което ви хваща окото: свързаността включва Wi-Fi, но също така ви позволява да изброявате директно от Облака, албуми, съхранявани в Picassa или Canon Image Gateway.

Уникалният софтуер, предоставен от производителя, ви позволява да използвате функцията за разпознаване на лице или комбинацията от снимки; с него ще сканирате, създавате свои собствени PDF файлове или ще можете да отпечатвате снимки директно от Facebook. Разделителната способност на печат е 4800 x 1200 dpi, със скорост на цветен печат 5,7 ipm.


Предимства

 • Черно-бял и цветен принтер се предлага на страхотна цена.
 • Wi-Fi функцията ви позволява да правите списък от всяка точка на вашата домашна или офисна мрежа.
 • Устройството може да осъществява достъп до облака, като се описва от мобилния ви телефон, от албума на Picassa или от Facebook.
 • Добра работна скорост и разделителна способност.

Недостатъци

 • Ако не сте специализиран фотопринтер, резултатът на снимката ще бъде добър, но не изключителен.

 

купи сега


9. Принтери HP Deskjet Ink Advantage 5575 All-in-One

HP Deskjet Ink Advantage 5575 All-in-OneМастиленоструен принтер, на добра цена, е и моделът Ink Advantage 5575, многофункционален  елемент, който ви осигурява функции за печат, копиране и сканиране. Форматите за печат на медии могат да бъдат много разнообразни, така че вашите нужди са покрити от тази гледна точка.

Устройството е цветно, оборудвано е с дуплексната функция, която ви позволява да изброявате от двете страни на листа хартия, без да се нуждаете от допълнителни маневри. Скоростта на черно-бялото печат е 22 ppm, скоростта на цветния печат е 21 ppm. Цветовата резолюция е 4800 x 1200 dpi, отлична стойност за домашния потребител.

Има време за изчакване 22 секунди от изпращане на поръчката за печат до изброяване на първата страница. Вътрешната памет на устройството е 128 MB, отлична за документи, но и достатъчна за снимки. Устройството е такова с безжична връзка, така че до него можете да получите достъп от всички части на къщата или офиса.


Предимства

 • HP многофункционален на страхотна цена, като се вземе предвид предлаганата производителност.
 • Добра резолюция и много добра скорост на печат, включително за снимки.
 • Устройство с безжична връзка за лесен достъп, без кабели.
 • Двустранна функция, за икономия на хартия и повече комфорт при работа.

Недостатъци

 • Гаранционният срок е валиден само за една година.

 

купи сегА


10. Принтери HP Deskjet Ink Advantage 3636 All-in-One

HP Deskjet Ink Advantage 3636 All-in-OneС Deskjet Ink Advantage 3636 All-In-One, HP ви предоставя лесна за използване част,  която може да бъде свързана с вашия мобилен телефон или таблет. Освен това цената на консумативите е вероятно най-ниската в сегашния диапазон.

Устройството ви предоставя функции за сканиране, печат и копиране, интерфейса, включително опции за безжична връзка или през USB порта. Може да отпечатва на 60-90g хартия, във формати A4, B5, A6 или DL Envelope. Скоростта на печат от 20 ppm черно-бяло намалява до 16 ppm в цветен формат, с разделителна способност на печат от 4800 x 1200 dpi.

Входната тава за хартия има капацитет до 60 листа, като изходната тава е до 25 страници. Съвместимостта с Windows 7 или по-нова версия и Mac OS X 10.8 и 10.9 го прави подходящ за повечето домашни потребители, които ще оценят възможността да изброяват снимки и документи директно от своя таблет или телефон.


Предимства

 • Многофункционален принтер, идеален за домашна употреба или за малък офис.
 • Има добра производителност и скорост на печат.
 • Съвместим е с повечето операционни системи, които се използват в момента.
 • Позволява директна връзка с вашия смартфон или таблет.

Недостатъци

 • Многофункционалността не включва функцията факс.

купи сега


Направили голяма крачка напред, много по-технологичен прогрес позволява да се използва за отпечатване на технологията не само в офиса, но и вкъщи. Ние искаме отпечатване на документи, снимки, доклади и други необходими книжа, без да излизаме от апартамента. За целта се нуждаем от съвременните принтери. За да ви помогнем да изберете мастилено-струен принтер, препоръчваме Ви да прочетете добре гореописаната статия относно спецификите и функционалностите на мастилено-струйните принтери.


 

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.