12 най-добри преси за коса

Бъди винаги с блестяща и неотразима коса

5/5 - (4 гласа)

Качествените преси за коса са нещо повече от просто уреди за блестящи прави кичури. Пресата за коса е гъвкав инструмент за фризури, който може да бъде използван като маша за къдрене, a дори и като уред за придаване на обем. Добрата преса за коса е инвестиция, а не нещо, което ще трябва да заменяте на всеки няколко месеца. Правилният уред бързо ще придаде форма на косата ви, без да причинява топлинни увреждания, накъсвания или неравни текстури.

Повечето дами са опитали преси за коса поне веднъж през живота си и може да искат да притежават такова устройство. Тъй като не можете да изберете устройство, без да знаете неговата производителност и как да го използвате все още, трябва да прочетете впечатления и отзиви, преди да изразходвате бюджета си.

Купуването на преса може да бъде объркващо, особено в днешно време, когато има толкова голям избор. Тогава как да изберете преса? Има три основни неща, които трябва да вземете предвид, когато избирате преса: вашата коса, времето и бюджета, с които разполагате.

преси за косаКак да изберем добра преса за косата си ?

Ръководство за купувача 

Напоследък все повече дами приемат решението за прически в домашни условия, в ущърб на посещенията във фризьорския салон. Това отношение се дължи на краткото време, което всеки има на разположение, за да се справи с тези достатъчно важни подробности. Независимо дали предпочитате решението за изправяне на косата или къдрене на кичурите, оптимални резултати можете да получите само с помощта на качествени инструменти. Те включват изправяне на коса, къдрици, въртящи се четки и машини за пристягане на коса. Последните имат заслугата да позволят къдренето на косата за много кратко време и в различни форми, съставляващи универсални устройства, с повишена преносимост и използване на съвременни технологии.

Най-добрата преса за изправяне на  косата трябва да отговаря на серия от качества, което позволява на потребителя да получи желаните резултати при най-изгодни условия. Освен факта, че не трябва да уврежда косата, когато я къдри при високи температури, е добре устройството да работи ефективно, бързо, изглаждайки вече вълнообразните зони, за да се получи прическа с професионален вид, независимо къде е направена.  Преди да закупите модел на тези евтини и добри пластини за изправяне на коса, препоръчваме ви да се спрете върху качествен продукт, като прочетете поредица от мнения за най-добрата преса за изправяне на коса и някои основни критерии за подбор.

преса за косаТип

Има три основни категории преси за коса:

 • конвенционални,
 • многофункционални модели,
 • такива, които имитират резултатите на инвертор.
Конвенционални преси за коса

Те се предлагат с подобна форма на плочите за изправяне на косата, само те имат две фасети с ивици, които се припокриват на положително-отрицателния принцип. Косата се обработва при високи температури, докато съответните жлебове поддържат вълнообразна форма толкова дълго, колкото е необходимо за получаване на крайния резултат. Те са най-простите модели и могат да се използват с един или два комплекта взаимозаменяеми креп плочи. Това е най-евтиният продукт на пазара и предлага оптимален добив.

Многофункционални устройства

Те представляват подобрени варианти на конвенционалните преси, които могат да се използват и за класическо къдрене, изправяне или дори сресване на косата, в зависимост от предпочитанията за употреба. Те са придружени от няколко аксесоара, които могат да бъдат прикрепени в зависимост от процедурата за оформяне на косата, която ще се прилага. Те са оборудвани със специални четки, крепинг фурнири и дори изправяне на фурнири. По отношение на цената те са малко по-скъпи, но позволяват по-голяма гъвкавост по отношение на функционалността.

Преси за къдрене 

Те са технологични хибриди между преса за изправяне на коса и конвенционална преса за къдрици. Запазена е същата форма на клещи, само че вместо крепиращи плочи са снабдени с гофрирани повърхности или цилиндри, между които кичура коса ще се извие. По отношение на разходите за покупка, разходите не са много големи и устройствата позволяват оптимални резултати.

преси за косаПокритие

най-често срещаните модели на пазара са снабдени с керамично покритие и е най-добре да изберете тази версия. Минералните вещества в покритието се използват по две основни причини. На първо място, керамичните плочки предават топлина много бързо и равномерно, което означава, че уредът загрява до желаната температура за по-малко от 1 минута. Това е важно, ако искате да работите бързо и ефективно. Второ, керамичното покритие има свойството да генерира йони с отрицателен заряд, което засилва склонността на косата да се наелектризира, изглажда прическата и й придава чист, професионален вид. Моделите с керамично покритие също са най-популярни, защото се продават на доста достъпни цени за всички джобове. Най-използваният минерален вариант за тези плочи е турмалинът.

преси за косаФункционалност

изчислява се във връзка с три параметъра: температура на стайлинг, размер на термично активните части и разнообразие от аксесоари.

Температура на стайлинг

Тя трябва да бъде адаптирана според дебелината на косата ви. Колкото по-дебела, здрава и по-груба е косата, толкова по-висока трябва да бъде температурата на обработка, така че да се получи желаната форма. За фина, тънка или чуплива коса са необходими по-ниски температури, за да се избегнат повреди. Затова е необходимо да се знае от самото начало какви температури ще използвате по-често. Мненията за най-добра преса са съгласни, че електронната функция за регулиране на температурата е много важна. Едноетапните модели могат да се нагряват някъде в диапазона от 100-200 ° C, като са по-подходящи за коса с умерена или малка дебелина. В същото време те са най-евтините продукти на пазара.

Размер

Той ще бъде адаптиран към дължината на косата. Изберете плочите възможно най-големи, ако дължината на косата надвишава 30 см, защото те ще ви помогнат да я обработите по-бързо, отколкото тесните биха могли. За по-къси дължини можете да използвате по-малки устройства, които също имат повишена преносимост, а понякога и по-достъпни цени.

Аксесоари

Косвено техният брой ще показва многофункционалността при оформянето на прическата и ще намалят разходите за придобиване. Повечето аксесоари придружават професионални и многофункционални преси за коса. Някои конвенционални модели могат да имат две или повече двойки креп плочи с различни гофрирани размери и могат да бъдат прикрепени към уреда според предпочитанията. Колкото по-голям е броят на аксесоарите, толкова по-висока е цената на продукта.

преси за косаБюджет

ще се изчислява според приоритетите. Първоначално е препоръчително да изберете няколко модела, които отговарят на всички технологични качества, които искате. По-късно ще направите селекция, разделяйки само онези евтини и добри преси за коса. Всичко, което трябва да направите, е да изберете от тях най-близкия до вашия бюджет продукт. Тъй като сега имате тези съвети и трикове, които ще ви помогнат да изберете най-добрата преса за изправяне на коса, препоръчваме ви да не губите време за търсене в магазините и да закуите  желаното устройство от интернет. Разнообразието от оферти е много по-голямо онлайн, а гаранцията и качеството на продуктите остават същите. Освен това, ако не сте доволни от условията, при които е доставен пакетът, можете да го върнете или замените.

 

преси

Препоръчителни модели преси за изправяне на коса:

1.Професионална преса за коса BaBylissPro 2512

преси BaByliss Pro 2512Какво би могло да бъде по-ефективно, ако не професионална преса за изправяне на  коса, препоръчана и за фризьорски салони? Този продукт на Babyliss се характеризира с висока мощност на нагряване и издръжливост, тествани във времето, дори при интензивно износване. Той предлага мощност от 125W и се загрява до желаната температура за около 30 секунди, предлагайки различни нива на стойност, в зависимост от това колко тънки са косъмчетата, които трябва да се изправят. По този начин, високите температури могат да се използват за гъста коса, а по-ниските – за чувствителна и суха коса.

Плочите имат голяма работна повърхност от 6 см, като предлагат и много лъскава контактна повърхност, тъй като включват керамично покритие, обогатено с титан, което крепи ефективно, загрява равномерно и остава при постоянна температура при активиране. За безопасно използване горната част на платката ще бъде постоянно студена, а светодиодът предупреждава, когато устройството работи.

Дизайнът е ергономично ориентиран, а дългият захранващ кабел ясно гарантира лесна работа.


Предимства

 • Моделът има бързо нагряване благодарение на мощността от 125 W;
 •  Плочите са с големи размери, за да обработват косата бързо, и са изработени от оптимални материали за защита.
 • Настройките на температурата позволяват персонализиране на процеса според типа коса.

Недостатъци

 • Производителят не споменава нищо за функцията за автоматично изключване, затова препоръчваме винаги да внимавате да изключите уреда от захранването.

 

 

купи сега


2. Мултифункционална преса за коса Remington MultiStyle S8670

преси за коса Remington MultiStyle S8670Всяка уважаваща себе си дама определено ще оцени този истински комплект за прически от  Remington. Това е устройство от гамата мултистилери, което е в състояние да предложи бърза, универсална и ефективна прическа на много атрактивна цена.

Моделът включва технология с керамично турмалиново покритие с тройна защита. Косата ще остане копринена, защитена от прегряване, с лъскав завършек, поради отрицателни йони. Устройството използва няколко взаимозаменяеми краища: изправяне с плочи, крепиращи плочи, цилиндрични четки (спирални и конвенционални) и къдрене.

Като бонус, комплектът включва и 4 клипа, които позволяват правилното разделяне на кичурите. Загряването става за 60 секунди, а регулирането на температурата е лесно, чрез цифров контролен панел със светодиоди. Всички компоненти се доставят с торба за съхранение и придружени от 3-годишна гаранция.


Предимства

 • Многофункционално устройство с турмалиново покритие с равномерно нагряване.
 • То включва голям брой сменяеми глави за различни фризьорски операции.
 • Поради регулирането на температурата, то е ефективно за всички типове коса.

Недостатъци

 • Загряването на уреда отнема около два пъти повече, отколкото при другите модели, т.е. 60 секунди, което не би следвало да е  проблем.

 

купи сега


3. Преси за коса Babyliss StyleMix MS21E

преси за коса Babyliss StyleMix MS21EСега можете да имате на ваше разположение много разнообразен метод за оформяне на косата, директно у дома, чрез този мултистил от Babyliss. Устройството предлага мощност от 37W, работи с една стандартна температура от 180 ° C и ще се загрява за максимум една минута. За да гарантира получаването на най-разнообразни прически, устройството включва сложен набор от аксесоари, които ви позволяват да къдрите, крепирате или изправяте косата си.

Най-важните компоненти са: две къдрици с различен диаметър (19 мм и 32 мм), две ръкави с четка и спирала (и двете с диаметър 16 мм), взаимозаменяеми плочи за крепиране, изразено гофриране и изправяне, всички заедно с мини комплект със скоби и щипки за хващане на кичурите.

Устройството е направено със сатенено керамично покритие, което осигурява равномерна и постоянна температура, без да повреди и изгори космите. Функция с отрицателни йони ще придаде на прическата чист и внимателно завършен, лъскав вид. Като подарък получавате и комплект с четки за грим, така че разполагате с всички аксесоари за дива вид. Като се има предвид количеството удобства, цената на този продукт е изгодна.

купи сега


4. Преси за коса Valera X-Style 3 в 1

Valera X-StyleТози комплект прически от Валера може да се счита за идеалното решение за дамите, които искат да се възползват от високо професионални прически у дома. Като част от категорията мултифункционални устройства, устройството позволява както конвенционални, така и креп къдрици на косата, както и изправянето й.

Турмалиновата технология позволява отлични резултати за изправяне на косата, придавайки им здрав и блестящ вид, базиран на емисии на отрицателни йони, което също помага да се поддържа нивото на хидратация на косата в оптимално състояние. Като характеристики на дизайна, всички аксесоари са с керамична облицовка, а въртящият се кабел гарантира ергономична употреба.

Устройството загрява до максимална температура от 190 ° C, като е по-полезно за потребители с тънка и фина коса с текстура. Офертният пакет включва креп плочи, кърлинг и плочи за изправяне, заедно със защитно покритие. Гаранцията, придружаваща този продукт, е валидна за 24 месеца.

купи сега


5. Преси за коса Rowenta Respectissim Liss & Curl SF7640

Rowenta Respectissim Liss & Curl SF7640Идвайки от сервизите на марката Rowenta, моделът Liss & Curl SF7640 е многофункционално решение, създадено за ежедневно фризьорство у дома. Устройството не е само за къдрици, но и ефективно изправя кичурите на косата, в зависимост от предпочитанията на потребителя. Керамичното покритие Ultrashine Nano увеличава ефективността на изправяне и блясък на косата. Подвижните плочи осигуряват равен натиск върху проводниците, за перфектно изправяне.

Устройството се загрява и е готово да работи само за 30 секунди. Специалният вграден генератор произвежда силна и хомогенна емисия на йони по време на изправяне, те хидратират косъма и имат силен антистатичен ефект. Максималната температура, която този продукт може да достигне, е 200 ° C, което означава, че ще оформи мека и тънка коса по-добре от груба текстурирана.

2-те нива на температура могат да бъдат зададени на електронния дисплей, като устройството се използва само на суха коса. Гаранцията е валидна за 24 месеца.


Предимства

 • Тя предлага оптимална антистатична ефективност на изглаждане, благодарение на генератора на йони.
 • Гарантира постоянна стайлинг температура на базата на керамичното покритие Ultrashine Nano.
 • Тя може да изправи или извие косата, като е многофункционална.
 • Може да се настрои лесно, въз основа на LED дисплея.

Недостатъци

 • Може да се използва само за тънка коса, тъй като загрява до максимум 200 ° C, което затруднява работата със здрава коса с груба текстура.

 

купи сега


6. Преси за коса Philips HP8698 / 00

преси за коса Philips HP8698 / 00Хората, които искат да намерят преса за изправяне на  коса на добра цена, се препоръчва да изберат този мултистил от Philips като решение. Освен ниска цена, устройството предлага и множество методи за фризьорство, което ще позволи на всяка жена да разнообрази възможностите си за фризиране  на косата си. Всеки от аксесоарите е снабден с керамично покритие, което поддържа постоянно ниво на температура и не се нагрява неравномерно.

Работи с единична температура от 190 ° C, която достига до устройството много бързо, най-малко за една минута. За да можем да гадаем колко многостранно ще бъде използването, можем да ви представим като аргументи аксесоарите, включени в този комплект: къдрене с 16 мм клещи, плъзгаща се четка за модела със същия размер, конвертируеми плочи за крепиране и изправяне на косата.

Всички се доставят със защитно покритие и придружени от две фиби, които правят процеса на стайлинг по-удобен. За да избегнете инциденти, светодиодът ви предупреждава със светлина, ако устройството е включено. Също така, след 60 минути връзка и работа, мултистилерът ще се изключи автоматично.


Предимства

 • Мултистилър, предлаган на изгодна цена.
 • Осигурява къдрици или права коса, съответно включва няколко специфични аксесоари.
 • Поддържа безрисково ниво на температура за косата, благодарение на керамичното покритие.
 • Включва опция за безопасност, с автоматично изключване след един час работа.

Недостатъци

 • Можете да използвате само една стойност на температурата.

 


7. Преси за коса Rowenta Volum’24 Respectissim CF6430D0

Rowenta Volum'24 Respectissim CF6430D0Идвайки от гамата продукти, предлагани от Rowenta, това устройство ще бъде най-добрият съюзник на дамите, които искат да придадат на прическите си повече обем. Устройството е изградено със специфична, ергономична форма, така че изисква минимални усилия за работа. Ефективността му се демонстрира от възможността за достигане на работната температура само за 15 секунди, което позволява стилизирането възможно най-бързо. По този начин за по-малко от 15 минути можете да имате копринена коса, която изглежда много по-добре, отколкото ако я оставите просто така.

Термично активната част представлява гофрирана плоча с единично руло и загрява до 170 градуса по Целзий, благоприятна стойност дори за тънка или влошена коса. В допълнение, нанокерамичното покритие не позволява изгарянето на косата, ако се спазват всички правила за употреба, а защитното покритие предотвратява случайни изгаряния на скалпа.

Използва се само за суха коса и има само стандартен температурен диапазон, но предлага функция с йонизация за довършване на прическата. Предимствата на това устройство обаче са напълно забележими по отношение на комфорта при използване, тъй като то има и въртящ се кабел.


Предимства

 • Има керамично покритие, което осигурява нагряване равномерно, без да изгаря косата.
 • Работи с опция за йонна емисия, гарантираща професионален външен вид на прическата.
 • Придава обем от корена, защото включва специален дизайн и покритие, което ви позволява да го приближите много до скалпа.
 • Тя ще се загрее много бързо, само за 15 секунди.
 • В зависимост от цената и качеството, устройството е печелившо.

 

Недостатъци

 • Не е снабдена с контрол на температурата.
 • Може да се използва само когато косата е суха.

 

 

купи сега


8. Преси за коса Babyliss BAST270E iPRO 230

преси Babyliss ST270E iPRO 230За потенциални потребители, които искат да знаят коя е най-добрата преса за изправяне на коса от Babyliss, този многофункционален модел устройство може да бъде професионална алтернатива с висока производителност. Устройството е продукт 2 в 1 и може да се използва или като плоча за изправяне, или като плоча за къдрене. За да се получат перфектно стилизирани, копринени и блестящи кичури, устройството използва технологията за интензивно керамично покритие.

Правите и извити панели от двете страни съставляват система за къдрене с интелигентен дизайн, която е лесна за използване. Отоплението се извършва при максимална температура 360 ° C, устройството използва и функция за бързо нагряване Ultra. Температурата на стайлинг се поддържа постоянна, улеснява ефективно и бързо моделиране на кичурите.

Двата етапа на регулиране, от 180 и 360 ° C, се адаптират към повечето типологии и текстури на косата. Захранващият кабел е въртящ се и е с дължина 1,8 m, което осигурява оптимална маневреност. Гаранцията, придружаваща този продукт, е валидна за 24 месеца.


Предимства

 • Тя е многофункционална, позволява не само къдрене, но и изправяне на косата.
 • Тя се адаптира към всеки тип коса, като има 2 температурни нива.
 • Придава блясък и копринена текстура на косата, защото е покрита с керамично покритие.
 • Тя позволява ергономично управление, благодарение на завъртящия се кабел.

Недостатъци

 • Захранващият кабел е малко по-къс, с размери 1,8м.

 


9. Преси за коса Babyliss Sublim Touch BAST330E

преси Babyliss Sublim Touch ST330EАко се опитвате да купите многофункционално устройство и искате да се конкурирате с продукт, който е най-добрата преса за изправяне на коса от Babyliss, тогава Sublim Touch BAST330E е дългоочакваният отговор. Създаден за стилизиране на дълга и умерено дълга коса, този продукт може да извие или изправи кичури, в зависимост от предпочитанията на потребителя.

Плочите с керамично покритие и технологията Babyliss Diamond успяват да предложат постоянна стайлинг температура, изглаждане и защита на косата. Продуктът може да оформя не само косата, когато е суха, но и веднага след измиване. LED дисплеят позволява оптимално настройване на температурните предпочитания, като те се регулират в 6 различни стъпки, до максимална стойност от 230 градуса.

Въртящият се кабел и сигурната система за закрепване позволяват ергономична и лесна употреба. Гаранцията за тази оферта е валидна за 24 месеца.


Предимства

 • Работата по стайлинга на  косата може да е не само при суха коса, но и при мокра.
 • Придава блясък и копринена текстура на нишките, благодарение на технологията Babyliss Diamond.
 • Той е многофункционален продукт и може да се използва както за изправяне, така и за къдрене на косата.
 • Защитава проводниците и позволява оптимално регулиране въз основа на 6-те температурни нива.
 • Позволява лесна настройка, тъй като е оборудвана с LCD дисплей.

Недостатъци

 • Тъй като се загрява до максимум 230 ° C, ще бъде по-трудно да се справите с грубата коса, със здрава текстура.

 


10. Преси за коса Babyliss Mini i-curl BA776503

преси за коса Babyliss Mini icurlПлочата за коса Mini i-curl BA776503 е оптимално решение за потребители, които искат да стилизират ефикасно вкъщи, като в същото време са ефикасни и евтини.

Като функционалност позволява не само изправянето на кичурите, но и тяхното къдрене. Извитите странични участъци позволяват лесно боравене с метода на гофриране. Керамичното покритие осигурява стилизиране при оптимални температури, до максимална стойност от 180 ° C, което показва добра съвместимост с тънка и претенциозна коса. Светлинният индикатор позволява на потребителя да знае кога устройството работи, като избягва случайни аварии.

Функцията за бързо нагряване допълва списъка с много полезни функции, което позволява почти незабавното използване на устройството. За този продукт се предлага 24-месечна гаранция.


Предимства 

 • Тя има удобно съотношение цена / качество.
 • Позволява оптимално покритие при постоянна температура, благодарение на керамичното покритие.
 • Тя има двойна функционалност, използва се като плоча за изправяне или къдрене за коса.
 • Може да се използва почти веднага, тъй като има функция за бързо нагряване.

Недостатъци

 • Може да се използва ефективно само за тънка и фризирана коса, тъй като не се нагрява до стойности по-високи от 180 ° C.

 

купи сега


11. Преси за коса Remington Stylist Perfect Waves S6280

Remington Stylist Perfect Waves S6280Remington е надеждна марка, много популярна и ценена е на пазарния сегмент, посветена на продукти за грижа и коса. Stylist Perfect Waves е многофункционално устройство, защото поддържа външния вид на креп плочите, но позволява къдрене на кичурите в малко по-широки бримки. Керамичното покритие осигурява постоянна температура при стилизиране, като избягва изгарянето или увреждането на косата.

Максималната температура, при която можете да стилизирате, е 210 ° C, загрява се много бързо, за максимум 30 секунди. Като система за безопасност, продуктът ще спре автоматично след 60 минути работа. Устройството се използва само за суха коса и е снабдено с въртящ се захранващ кабел за лесна работа. Офертният пакет е придружен от 24-месечна гаранция.


Предимства 

 • Има добро съотношение цена / качество.
 • Тя е надеждна, защото включва система за безопасност с автоматично изключване след 60 минути.
 • Предлага оптимални показатели благодарение на керамичното покритие.
 • Позволява бърз стайлинг, тъй като загрява само за 30 секунди.

Недостатъци

 • Може да се ползва само при суха коса.

 

купи сега


12. Професионални преси за коса Klaime Profesional 25247

преси Klaime Professional 25247Това е продукт, чиято най-добра визитна картичка вероятно е удовлетворението на потребителите, оценили маневреността, скоростта на използване и качеството на грижите, от които косата им е от полза.

Предимства
 • Това е продукт от професионалната категория, подходящ е за честа употреба, с регулируема температура между 140 и 220 градуса.
 • Има контактна повърхност, изработена от PTC с керамично покритие Nano Titanium, идеален за равномерно нагряване, което няма да повлияе на косата ви.

Недостатъци

 • Някои купувачи твърдят, че биха предпочели по-големи креп размери за различни възможности за стилизиране на косата.

 


Как да използвате преса за изправяне на коса?

Може би сте имали впечатление, че изправените коси са били модерни само през 90-те, но според новите тенденции в прическата, сега инструментите за изправяне  на косата преминават през нова вълна на популярност. Както всяко електрическо устройство за грижа за косата, то изисква използване с определени предпазни мерки, следвайки няколко прости правила:

Подготовка на косата

Няма да можете да получите добре изглеждаща прическа, ако кичурите ви не са били предварително почистени. Ето защо е важно да измиете косата си и да я изсушите добре, преди да пуснете в действие пресата за изправяне на коса. Нанесете шампоана, като избягвате да втривате кичурите, а по-скоро гребете, за да намажете пяната.

При изплакване се препоръчва кичурите да се разстилат, като се елиминират всички следи от използвания почистващ продукт. Изсушете ги естествено (за предпочитане методът, ако имате достатъчно време) или със сешоар, като използвате минимална топлинна стъпка. Хората, които нямат много права коса по естествен път, понякога ще прибягват до преса за изправяне, преди крепирането.

преси за косаКозметиката е посочена

Използвайте силен хидратиращ шампоан. Избягвайте да правите грешката, за която са виновни много дами – тоест да пропуснете използването на балсама. След ефективно изплакване на шампоана, нанесете балсама, срешете го с гребена по цялата дължина на косата и изчакайте няколко минути. След изплакване може да се използва отпуск в серума. Повечето специалисти също препоръчват термозащитен спрей на този етап. Сред най-популярните оферти, достъпни за поръчка онлайн, можем да споменем Wella Professional Eimi Perfect Me или Morrocanoil Protect.

Самия процес на изправяне

Свържете устройството към контакта, като се уверите, че то не показва видими дефекти (полезно проверете веднага след като сте получили пакета, ако сте го поръчали онлайн). Включете пресата и изберете необходимата опция – за тънка и суха коса препоръчваме минимални температурни стойности.

Докато стилизирате, винаги трябва да имате огледало пред себе си и да разделяте косата си на части, като използвате шноли или щипки, за да държите излишъка далеч от зоната, върху която работите. Ако искате само обем от корена, ще изправите първите 3 см възможно най-близо до скалпа, оставяйки част от косата отгоре, за да маскирате къдриците. Ако имате време, можете да изправите цялата си дължина на косата.

Отделете кичурите доста тънко, така че процесът да е ефикасен. Задръжте косата между двете плочи, като ги държите заедно няколко секунди; отворете ги, преместете ги и повторете процедурата. В края можете да използвате спрей за фиксиране на обем с индекс под 4 като фиксираща мощност. Никога не използвайте този продукт преди нагряване с пресата за коса, но винаги след приключване на прическата.

преси за косаПоддръжка

Дори и да не сте използвали никакъв фиксиращ продукт, възможно е веществата, по-рано прилагани за защита на косата, да са достигнали до нагретите повърхности на уреда. За да го почистите ефективно, трябва да го изключите от контакта и да изчакате да изстине.

Имате нужда от мека кърпа (обикновено от микрофибър), клечки за уши, вода и понякога санитарен алкохол. Внимателно изтрийте лепкавите петна и ако забележите остатъци, събрани в каналите, използвайте пръчици, напоени с алкохол. Изплакнете повърхността отново с влажна кърпа. След изсушаване аксесоарът може да се съхранява.

преси за коса

Безспорно една от най-добрите помощници на всяка дама е нейната преса за коса. В старанието ни ежедневно да се погрижим за добрата си визия тя е неизменна част. Но на пазара има много модели и изборът е изключително труден. Вижте какви са положителните страни на всеки тип преса за коса и преценете коя от тях е най-добрият избор за вас.

Съществуват различни начини и уреди за изправяне, придаване на обем и къдрене на косата. Най-добрият уред за подобни процедури несъмнено е професионалната преса за коса. С нея могат да се създават различни прически и визии. Тя може да укроти непокорните кичури, да ги направи блестящи и копринени. Трябва да изберете уреда отговорно, тъй като от вида му зависи състоянието на косата.

Постоянното ползване на топлинни уреди не се препоръчва, тъй като косата се изтощава. Ако използвате често, тогава трябва да се полагате правилна грижа. За това трябва да подготвите маски на базата на естествени компоненти, както и да използвате подходящи балсами и шампоани с термозащита. Това ще предпази косата ви от вредното въздействие на пресите и ще запази косъма здрав и силен.

След като сте стеснили избора до няколко модела, трябва да запомните няколко неща: евтиното не означава некачествено и високата цена не означава също толкова високо качество. Винаги търсете и преглеждайте отзивите. Когато се двоумите, прочетете коментарите и оценките. Попитайте приятелка с прекрасна коса. Поговорете с фризьора си.
Може да харесате също
2 Коментара
 1. Най-добрите бои за коса

  […] Търсиш ли качествена преса за коса? Виж нашата статия с… […]

 2. […] Ако все пак предпочитате да накъдрите или изправите ко… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.