5 най-добри ролки за коса

вашата оценка

Къдрава коса или къдрици могат да се получат естествено, или след използването на ролки за коса, които при правилно използване ще имат желаните резултати. В тази статия ви предлагаме малко информация как да изберете най-добрите ролки за коса. Пример за електрически модел ролки за коса е Remington KF40E. Това е комплект, състоящ се от 20 малки, средни и големи тефлонови ролки с антистатичен ефект и кадифено покритие. Те се захващат внимателно, лесно, без увреждане на косъма. Нагряват се бързо имат светлинен индикатор, който да ви уведоми, кога могат да се използват. Друг често купуван модел е комплект от 10 гъвкави ролки SIKS®.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на ролки за коса

Ако все пак предпочитате да накъдрите или изправите косата си с преса за коса, ви съветваме да прочетете тази статия за най-добри преси за коса, от ТУК!

За оформяне или къдрене на косата без топлина, не малко дами се обръщат към ролките за коса. Това са не много скъпи уреди, които са лесни за използване и които могат да постигнат невероятни ефекти. Можете да ги приложите към естествена коса или екстеншъни. Може да използвате по-малки или по-големи ролки, в зависимост от вашето предпочитание. Как можете да го изберете по-лесно? Ето някои полезни критерии за избор.

Видове ролки за коса:

Може би най-важният аспект, когато става въпрос за този тип артикул за оформяне на косата. Имате голям избор между електрически, гъвкави, магнитни, ролки тип гъба, с люспи, пластмасови, термо, спирални и ленти. Има и меки варианти, изработени от текстил, в които можете да спите и които предлагат различни видове къдрици, но изискват повече време, като резултатите са невероятни.

Електрически ролки за коса:

С електрическите можете да получите едри или по-ситни къдрици и обем в зависимост от това откъде започвате, т.е. от върха към корена или от средата на кичура към върховете. Тези уреди използват пара, като се нанасят на суха коса и са евтин вариант.

Гъвкавите гумени или тръбни ролки:

Могат да се извиват в различни форми и се използват бързо. За тяхната употреба не са необходими ластици или щипки за фиксиране.

Магнитните ролки:

Различават се от другите по това, че използват режим на магнитна фиксация за подпомагане на координацията, като се използват само върху мокра роса.

Ролки за коса стил гъба или дунапрен:

Те са меки и можете да спите в тях, имайки ретро вълни. С тях получавате добре очертани къдрици.

ролки за къдренеПластмасовите ролки за коса:

Този вид използват щипки, за да не оставят следи по косата. Малки са на размер, използват се като ролки за къса коса. Има и класически ролки за финни къдрици.

Ролки за коса тип таралежчета:

Вариантите с щипки, велкро или таралежчета също са пластмасови, като се използва подложка с щипки, които спомагат за оформянето на здрави къдрици.

Терморолките или горещите ролки:

Те могат да се използват по-дълго време, тъй като изискват ръчна подготовка чрез нагряване в съд с гореща вода. След което се нанася върху суха и чиста коса, преди да е изстинала. Примери за този вид са ролките с цилиндричен парафин, като съставката в средата помага на кичурите да се затоплят равномерно.

Спирални ролки за коса:

Можете също така да изберете спирални модели, които правят косата къдрава и които се фиксират върху мокрите кичури, оставяйки ги, докато кичурите изсъхнат.

Ролки за коса, тип панделка:

Тези с панделки са класически, използват се от времето на баба, носят се през нощта, но могат да причинят дискомфорт в корените.

Покритие:

Често срещани в търговията са тези с кадифено покритие. То помага да задържи косата, без да се измъква. Пластмасовите ролки за коса, се използват върху мокра коса, които помагат за по-бързото изсъхване и поддържат стегнати къдрици. Тези с пяна са по-удобни за фина и увредена коса, подходящи за сухи кичури. Ролките за коса с метално покритие подпомагат изсушаването, но могат да изгорят росата. И керамичните, специфични за електрически продукти, които се нагряват и подпомагат изсушаването, без да изгарят фоликулите на косъма.

Размери на ролките за коса:

В зависимост от размера, който изберете, ще имате добре оформени къдрици, по-едри и по-свободни или стегнати и дребни къдрави кичури.

За стегнати къдрици използвайте ролки до 1,5-2 см, които са подходящи и за хора с къса коса. В същото време те ще „вземат“ повече дължина.

жени с ролки за косаСредни са вариантите между 2 и 4 см, а останалите могат да се считат за големи. Последните ще са подходящи за обем или едри къдрици.

Освен това в различни комплекти ще има както по-малки, така и по-големи варианти, за разнообразие и прецизна дефиниция, за рамкиране на лицето, когато се подстригвате на етажи, например.

Употреба:

Някои ролки, на добра цена, ще действат еднакво както на мокри, така и на сухи кичури. Особено при електрическите внимавайте с температурата, защото фините проводници не изискват толкова много топлина, колкото по-дебелите и твърди. В същото време на по-чувствителните кичури можете да използвате ролки, които не изискват мокра коса, за да не я изгорят повече.

В случай на електрически ролки, изберете такива с регулируема температура, за да отговарят на различни типове коса и да се грижат за тях, доколкото е възможно.

Брой ролки за коса:

Когато купувате такива аксесоари е добре да се насочвате към комплекти, които съдържат различни размери ролки. Някои се продават в опаковки от пет или шест, други се предлагат в 12, 15, 20 или дори повече.

За по-малки и стегнати къдрици ще използвате няколко малки, които можете да натиснете по-добре върху част от косата.

И накрая, ви казваме също, че можете да намерите мнения за най-добрите ролки за коса и в онлайн магазините, където ще намерите разнообразие от опции с различни размери, комплекти и цветни версии, които да ви помогнат да получите къдриците, които искате.

Как да накъдрите косата си с ролки?

къдрене с ролки за коса

Ако ви е омръзнало да използвате машата или преса, защото тези продукти увреждат твърде много косата ви, но харесвате къдрици, можете да се насочите към ролките за коса. Разбира се, положените от вас усилия ще се различават в зависимост от използвания модел и начина, по който се използва, върху мокра или суха коса.

Къдрене на коса с електрически ролки за коса

Когато имате електрически ролки, нещата са прости, защото ги оставяте да се нагреят, свързани с електричество, след което ги поставяте в косата си и ги държите за определено време. Добре е да ги използвате на суха коса, с продължителност на действие до 30 минути.

Къдрене на мокра или суха коса

При останалите видове ролки времето за носене ще е различно в зависимост от нанасянето, ако се правят на мокра или влажна коса. Ще се наложи да изчакате повече ако се правят на суха коса. Можете дори да ги държите цяла нощ, ако желаете, или можете да използвате фиксиращи продукти, за да съкратите времето.

Независимо от вида на ролките, процесът е един и същ. Разресвате и започвате да разделяте кичурите на по-дебели или по-тънки кичури. Всички зависи от вашата желаната визия, като ги увивате един по един, нагоре или надолу, по посока на растежа, в зависимост от това как искате да изглеждате.

Изчакайте поне толкова, колкото е посочено на опаковката на уреда, или докато косата изсъхне напълно. Можете да използвате сешоар, ако искате процесът да приключи по-бързо. Някои могат да се държат цяла нощ (особено тези с гъба), за да се радвате на сутринта на по-устойчиви къдрици, особено ако ги напръскате с лак за коса.

ролки за коса

Махнете ролките когато косата е напълно суха, по обратния ред, без да дърпате кичурите, защото може да пострада формата и кичурите да станат чувствителни или да се накъсат.

Не разресвайте веднага, а изчакайте няколко минути, докато косата се уталожи естествено. Използвайте гребен с редки зъби или просто пръсти, за да придадете по-естествена форма на къдриците.

За да дадете възможност на новата си прическа да издържи възможно най-дълго, използвайте лак за коса от разстояние. Гледайте да не намокрите прекалено много кичурите, защото водата може да доведе до бърза загуба на получения обем.

Най-добри ролки за коса – нашите препоръки

  1. Електрически ролки за коса Remington KF40E

електрически ролки за коса ремингтонТези електрически ролки Remington значително улесняват производството на къдрици с различни структури и размери, тъй като в този комплект има повече от 20 броя. Размерите варират – има 4 малки, 10 средни и 6 големи ролки, за да можете да получите различни степени на „гънката“.

Като типология те са електрически ролки, които се нагряват веднага. Имат парафинова вътрешност, за да задържат топлината по-дълго и да осигурят равномерно задържане на къдриците. Снабдени са с йонизираща функция за фина и по-увредена коса, покритието е от кадифе, за защита на кичурите.

Този комплект има светлинен индикатор, който ви уведоми, когато ролките са достигнали необходимата температура. Щипките помагат за закрепването му. За да подейства върху някои типове коса обаче, трябва да престои поне 30-40 минути.

ВИЖ ТУК

2.Комплект от 10 гъвкави ролки SIKS®

ролки за коса гъвкавиИскате ли едни свободни къдрици, които няма да увредят косата ви и не изискват нагряване на кичурите? Тези гъвкави ролки могат да бъдат полезни в това отношение, особено когато искате еластични къдрици, които се огъват във всички посоки. Можете да спите с тях, тъй като са изработени от мека пяна, която не пречи. С тези ролки може да постигнете по-естествено накъдрена коса.

Могат да се използват върху мокра коса, когато можете да ги оставите докато спите, или да изсушите със сешоар. Също и върху суха коса, където със сигурност ще издържат по-дълго, ако ги оставите на през нощта. Диаметърът от 20 мм е среден, което означава, че вашите къдрици ще бъдат достатъчно стегнати.

Комплектът се състои от десет части, за по-дълга или гъста коса може да са необходими повече части.

ВИЖ ТУК

3.Ролки за къдрене Magic Leverag

вълнообразни ролки за косаЗа по-къса до средна коса добра работа ще свършат тези спирални ролки от текстил и тел. Те ще оформят спирални къдрици с тесни размери, подобни на тези за къдрене, в опаковка от 16 броя, като половината от тях са за косата по-дълга и половина за по-къса.

В опаковката ще намерите и пръчката, необходима за задържане на косата за поставяне в съответните ролки. Намаленият диаметър от 0,25 мм може да се разшири до 150% (до 3 см), за да се получат по-големи къдрици. Удобни са за носене и издържат добре във времето, не причиняват наелектризиране, но няма да са от най-удобните за спане.

Издържат на температури до 120 градуса по Целзий, което означава, че можете да ги използвате със суха или мокра коса, със сешоар. Резултатите обаче ще се различават в зависимост от типа коса и колко дълго я държите в тях, а нанасянето на фиксиращ продукт в края също е полезно.

ВИЖ ТУК

4.Remington Jumbo Curls H5670

електрически ролки за коса ремингтон джъмбоRemington предлага на тези, които искат качествени продукти на добри цени, особено за грижа. Категорията за стилизиране включва тези големи електрически ролки, които се нагряват в специалния контейнер, преди да се прикрепят към косата.

Изработени са от керамика, обработена с йонен слой, за да изглади проводниците и да не произвеждат електростатични ефекти. Обвити са в кадифе, за меко и приятно усещане и за поддържане на проводниците в ред. Сърцевината на ваксата ще запази топлината, така че къдриците да се създават по-бързо и да се поддържат добре във времето.

Комплектът включва 12 джъмбо ролки, големи, в два размера, с диаметър 35 мм и 40 мм. Възможно е обаче да няма ефект върху мека или много фина коса, която по-трудно се оформя в различни форми. Може да нямат миризма по ваш вкус, когато се нагреят.

ВИЖ ТУК

5.Комплект ролки за коса Smania

ролки за коса сманиаПолучете луксозни, обемни къдрици без да изгаряте косата си! Накарайте косата си да бъде отново щастлива с ролките за къдрици Curlsy – безопасният начин да стилизирате косата си. От сега нататък вече ще имате невероятни къдрици или вълнички без да се налага използването на уред и изгаряне на косата, което ще запази нейното здраве. Нежни са към косата и не изискват загряване. Цветните ролки са изключително гъвкави. Те са изключително лесни за използване. Използвайте върху по-големи кичури на косата за да създадете вълни. Използвайте върху по-малки кичури за прекрасни къдрици

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.