9 най-добри цитрус преси

вашата оценка
Цитрус пресата е един от най-добрите уреди, които можете да добавите към вашата кухня. Пиенето на пресен портокалов сок или лимонада е изключително освежаващо сутрин или в горещ ден и е чудесен начин да получите основни витамини. Пресният цитрусов сок, направен във вашата кухня, също със сигурност не съдържа консерванти или добавена захар, за разлика от много сокове от магазина. Освен това, да имате най-добрата цитрус преса точно във вашата кухня е изключително удобно.

Ако искате да се наслаждавате на ползите от натуралните цитрусови сокове всеки ден в уюта на собствената си кухня, със сигурност вече сте започнали да търсите подходящ модел цитруспреса. Кои са най-важните характеристики на този продукт и какво прави разликата между стандартен и професионален модел? Тази статия ще ви даде отговор на тези въпроси.

Ръководство за купувача

Тъй като на пазара ще намерите разнообразие от модели, препоръчваме ви да използвате това ръководство, за да изясните основните критерии, от които се нуждаете, за да изберете най-добрата цитрус преса е за вашето семейство.

Ако не сте сигурни дали да изберете цитрус преса или сокоизстисквачка.

Прочетете статията ни за 6 най-добри сокоизстисквачки!

Ръчно или автоматично

В тази продуктова категория ще намерите модели тип преса, които работят чрез принудително пресоване на плодовете върху сито, обикновено задействани ръчно, с помощта на дръжка и лостова система, както и версии, които работят чрез комбинирано пресоване и въртеливи движения.Първата категория са лесно разпознаваеми по високия и тънък формат, с метална рамка, здрава опорна основа, чаша и дръжка.Те могат да бъдат ръчни – в този случай плодът се притиска и върти на ръка върху фиксиран конус, в двете посоки, или автоматични – конусът се върти сам, захранван от електричество, а плодът се притиска ръчно или автоматично с помощта на капак.Най-достъпните, но и включващи най-високо ниво на усилия от страна на потребителя, са ръчните опции с фиксиран конус. Версиите тип преса, макар и ръчни, се предлагат на цени по-високи и от автоматичните, тъй като осигуряват висока ефективност, имат дълъг живот и изискват незначителни усилия спрямо полученото количество сок.

Размер на чаша и конус

Ако някога сте разглеждали цитрус преси сте забелязали, че има модели с по-малки конуси и версии с по-големи конуси. Привидно нищожна подробност, но в действителност много важна.

Малките конусни сокоизстисквачки с по-малък диаметър на основата и малко по-остър профил са специално проектирани да осигурят максимална ефективност за лимони и лайм, докато по-широките опции са по-подходящи за портокали и грейпфрути. Затова изберете внимателно.

Това се отнася и за размерите на чашата, в която поставяте плодовете. Моля, имайте предвид, че има модели професионални преси, предназначени да позволяват изстискване на нар, като са оборудвани с чаши малко по-големи от стандартните.

Мощност и капацитет

Броят на ватовете влияе пряко върху времето, необходимо за изстискване на всяка половина портокал, лимон или грейпфрут. Ако знаете, че ще използвате уреда от време на време, можете да се ограничите до версия 25 – 50W без никакви проблеми. Но за тези, които възнамеряват да я използват всяка сутрин препоръчваме цитрус преса поне 75-100W.

Функции

Повечето евтини и добри модели автоматични цитрус преси се стартират сами, когато натиснете плода върху конуса и ще спрат, когато вдигнете ръка. Допълнителните налични функции включват опцията за избор на работна скорост, въпреки че повечето устройства предлагат максимум 2, както и функцията Reverse, която гарантира смяната на посоката на въртене за максимална ефективност на изстискване. Обръщането на заден ход обикновено се извършва автоматично, за да се осигури ефективно и бързо притискане, имитирайки естествените движения на ръчната версия.

Аксесоари

Някои устройства включват в пакета си сито за пулп и семена, изработено от неръждаема стомана или пластмаса. Малко по-сложните варианти предлагат освен контейнера за събиране на сок и контейнер за пулп. Повечето от тях са снабдени със система против капене, която позволява наливане в чашата без разпръскване и блокира потока на течността по време на изцеждане.

Често задавани въпроси 

Как ефективно да почистите вашата цитрус преса?

Измивате я с топла вода и препарат за миене на съдове. Използвайте четка за зъби за деликатните места.  Ако моделът позволява, можете да замените ръчното измиване със съдомиялната машина.

Как да изстискаме портокалите най-леко?

За да получите портокалов сок лесно и бързо, използвайте плодове, които да пасват с размера на конуса. Търсете узрели плодове и винаги ги нарязвайте нашироко.

Предимства от използването на сокоизстисквачка за цитрусови плодове

По-ниски разходи

Когато си правите сами домашен сок, няма нужда да си купувате от хубавите, но иначе скъпи фрешове.

По-здравословна диета 

Много хора, а особено децата предпочитат да консумират плодовете си под формата на сок. Поради тази причина наличието на сокоизстисквачка за цитрусови плодове в къщата стимулира консумацията на плодове.

Балансиран прием на витамини и фибри

С увеличаването на консумацията на плодове се увеличава и нивото на витамините, които приемате. А това ще ви донесе по-здраво тяло, по-добра кожа, по-добро зрение и по-здрава имунна система.

Нашите препоръчани най-добри модели цитрус преси:

1. Професионална цитрус преса Cancan

професионална цитрус пресаCancan е професионална, ръчно задвижвана сокоизстисквачка за цитрусови плодове, която ви осигурява по-добра ефективност от много други версии с електрическо задвижване. Изработена е от неръждаема стомана и чугун. Също така е проектирана да издържи цял живот, ако се използва и поддържа правилно. Има много добра стабилност и е лесен за работа, без нужда от много сила, две функции, които позволяват на децата да използват. Включва сито от неръждаема стомана, достатъчно голяма кофа за портокали, грейпфрути и по-малки нарове, което позволява изцеждането на всякакъв вид цитруси.Поддържащите крака имат U-образен профил, за да позволяват правилното и лесно поставяне на чаши и други видове съдове за сок, като устройството е снабдено с малка чаша, която събира капките, които могат да изтекат случайно.

ВИЖ ТУК

2. Ръчна цитрус преса Зокура

Ръчна цитрус пресаПривлечени ли сте от идеята за ръчна сокоизстисквачка за цитрусови плодове? За оптимална ефективност, ние предлагаме този модел тип преса, проектиран на лостова система, която трансформира налягането, необходимо за смачкване на плодовата пулпа с прост, лесен и бърз жест. Пресата е изработена от комбинация от чугун и неръждаема стомана, с добра издръжливост във времето, лесна за почистване и поддръжка. Включва конусен екран, изработен от неръждаема стомана, а основата е оборудвана със система против хлъзгане. За най-добри резултати ви препоръчваме да изберете внимателно размера на плодовете или да ги нарежете, за да паснат идеално в чашата, и да изберете възможно най-узрели цитрусови плодове. Структурата му я класифицира като професионална сокоизстисквачка за цитрусови плодове. Но обръщаме внимание, че за разлика от по-скъпите модели от тази категория, основата е малко по-къса от дръжката за изстискване.

ВИЖ ТУК

3. Сокоизстисквачка за цитрусови плодове Tefal VitaPress ZP3001

Тефал цитрус пресаИскате ли да имате малка сокоизстисквачка за плодове, лесна за използване и съхранение, идеална за всекидневна употреба? Опитайте тази 25W сокоизстисквачка за цитрусови плодове Tefal. Той е автоматичен модел, със захранване от битовата ел. мрежа, с кабелна опора, която позволява лесно съхранение и малки размери. Включва контейнер за събиране от 0,6 литра, който ви позволява да приготвите сок за 2-3 чаши наведнъж. Освен това, за да се адаптира лесно към личните предпочитания, той е снабден с два вида сито: голямо, което позволява на парченцата да преминат през и ситно, за тези, които предпочитат сок без парченца.

ВИЖ ТУК

4. Електрическа сокоизстисквачка за цитрусови плодове Concept CE-3520

Професионална цитрус пресаТази електрическа сокоизстисквачка за цитрусови плодове е за тези, които планират да консумират редовно пресен сок и се нуждаят от надежден, здрав, ефективен и лесен за използване уред. Той принадлежи към категорията на автоматичните устройства, което означава, че притискащият конус се върти сам. Освен това, тъй като натискането на плода върху конуса се осигурява ръчно, дизайнът включва бутаща чаша с дръжка, което прави процеса много по-удобен за потребителя. Мощността от 160 W  ви позволява бърза и ефективна работа, извличайки почти всичко възможно от използваните цитрусови плодове. Така че можете да го купите без притеснения, ако имате две-три деца, за които трябва да приготвяте здравословна закуска.Изработен е от неръждаема стомана, с черни пластмасови вложки. Външният му вид е модерен и минималистичен, без излишни детайли, с акцент върху функционалните аспекти.

ВИЖ ТУК

5. Star-Light CJ-100W

Евтина цитрус пресаТази сокоизстисквачка за цитрусови плодове StarLight е бюджетна и качествена алтернатива. Средната й мощност е  100W- достатъчна дори за тези, които планират да използват устройството ежедневно. Включва контейнер от 0,34 литра. Дизайнът включва система против капене.Ситото и конусът са изработени от пластмаса, лесни за почистване и поддръжка, без риск от ръждясване. Външната й част  е изработена от неръждаема стомана за модерен вид, която пасва на всяка кухня. Подвижните компоненти могат да се почистват в съдомиялна машина.

ВИЖ ТУК

6. Heinner Citrus 850S

голяма цитрус пресаАко искате да закупите автоматична цитруспреса, препоръчваме като опция тази сокоизстисквачка за цитрусови плодове Heinner, с две изстисквачки с различни размери. Както подсказва пълното му име, той може лесно да се счита за S модел, което означава малък, компактен, който не заема твърде много място в кухнята.Събирателният контейнер е с вместимост 250ml. Това позволява изстискването на достатъчно сок, за да се напълни една чаша. Мощността от 100W позволява бързо изстискване на достатъчно портокали, лимони или грейпфрути за един или двама души. Моля, имайте предвид, че в тази серия някои модели се загряват след като получите 2-3 чаши сок и трябва да изчакате да изстине, поради което обикновено го препоръчваме за тези, които не се нуждаят от големи количества наведнъж. .

Корпусът е изработен от неръждаема стомана, а съдът вътре, ситото, конусите и предпазният капак са пластмасови, лесни за поддръжка.

ВИЖ ТУК

7. Сокоизстисквачка за цитрусови плодове Bosch MCP3500

Цитрус преса БошТърсите ли сокоизстисквачка, която позволява събирането на по-голямо количество сок преди наливането? Предлагаме ви като алтернатива този модел с контейнер 0,8л. В допълнение към големия капацитет за съхранение, съдът е изработен от прозрачна пластмаса.

Структурата включва универсален конус, със среден размер, подходящ за повечето видове цитрусови плодове, а автоматичната система за въртене позволява смяна на посоката, за да се осигури ефективно извличане на сока от плода. Спирането, стартирането и промяната на посоката се извършват автоматично. След като свикнете с нея, ще разберете, че тази сокоизстисквачка за цитрусови плодове на Bosch, 25W се справя много добре при честа употреба и е много лесна за поддръжка, като нейните миещи се компоненти са лесни за отделяне и измиване.

ВИЖ ТУК

8. Цитрус преса Philips HR2738

Цитрус преса филипсИскате ефективна и компактна сокоизстисквачка? Предлагаме ви този вариант на Philips, с мощност 25W и контейнер за събиране от 0,5 литра. Предназначена е  за малки и средни количества сок и умерена употреба. Притискащият конус е със средно-малък размер, което означава, че ще ви бъде малко трудно да работите с много големи портокали или грейпфрут от 300 – 400 грама, дори ако въртеливото движение е изцяло поето от уреда и вие  трябва да натиснете правилно плода върху  конуса. Тази сокоизстисквачка за цитрусови плодове на Philips, от друга страна, се справя много добре с лимони и по-малки цитрусови плодове, извличайки почти всичко възможно от всеки плод, за здравословен и лесен за получаване сок.

ВИЖ ТУК

9. Сокоизстисквачка за цитрусови плодове Russell Hobbs

Цитрус преса ръсел фобсЦитрус пресата Russell Hobbs е висок клас сокоизстисквачка . Снабдена е със система против капене, която блокира изтичането на течност, докато не сте готови за сервиране, и 60W двигател, достатъчно мощен, за да издържи на големи количества течност. Включва два конуса, малък за лимони и лайм, и стандартен за портокали и грейпфрути, плюс система за автоматично въртене и промяна на посоката, което означава, че устройството прави всичко .Корпусът е изработен от неръждаема стомана, с черни вложки и тънък профил, който му придава елегантен вид. Снабден е със защитен капак и специално място за съхранение на кабела, така че да е защитен от прах и да не заема твърде много място в шкафа.

 

ВИЖ ТУК

 

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.