5 най-добри дифузери за етерични масла

5/5 - (3 гласа)

Ароматерапията се основава на благоприятните ефекти, които маслата, получени по естествен път, оказват върху нашето физическо, психическо и емоционално състояние. Ако искате да им се насладите, можете да го направите чрез устройства, които могат да излъчват всяка есенция, която харесвате. Така че на тези, които се интересуват да разберат къде да намерят дифузер за етерични масла, им казваме, че тази статия е за тях.

Дифузерите са полезни, ако искате да освежите атмосферата, искате да премахнете праховите частици от стаята, както и неприятните аромати, искате да подсилите имунитета си, да се отървете от стреса и да получите благосъстояние. Освен това, благодарение на антибактериалните си свойства, атмосферата ще стане по-чиста, без алергени, акари и други вредни вещества. Затова устройствата се препоръчват за хора, страдащи от алергии, астма и други подобни състояния.

Аромадифузер за етерични масла етерим 2021

Как да изберем най-добрия дифузер за етерични масла. Ръководство на купувача

След като анализирахме няколко мнения за най-добрите дифузери за етерични масла, стигнахме до извода, че те предлагат редица ползи както за тялото, така и за създаване на състояние на благополучие и мир. В допълнение към приятния аромат, който излъчва в стаята, те могат да действат и като овлажнители и да имунизират тялото. Дифузерите създава успокояваща атмосфера, така че да можете да си починете добре и да се отпуснете. За да можете да изберете устройство, което е подходящо за вас и свързано с вашите нужди, трябва да вземете предвид няколко аспекта, които представяме по-долу.

Тук можете да видите характеристиките на един от най-добрите аромадифузери.

Дифузер за ароматерапия с етерични масла

 • Видове дифузери за ароматерапия

Има няколко вида такива устройства. Представили сме ви по-долу основните категории.

1. Ултразвукови дифузери

Това е най-популярният модел, чийто принцип на действие е разбъркването и вибрациите на молекулите.  По този начин трансформира сместа от вода – етерични масла в много фина пара, която изпуска в помещението. Повечето модели от този тип също имат ролята на овлажняване на въздуха в помещението, където се използват.

Ако искате да научите малко повече за ултразвуковите аромадифузери, можете да прочетете тук.

2. Изпарителни дифузери

Те се основават на прост принцип на работа, с вентилатор, който има ролята да увеличи естествената скорост на изпаряване на водната смес с използваното масло. Те са по-подходящи за малки помещения, тъй като имат ниска скорост на изпаряване. Те са преносими и можете да ги вземете със себе си на пътувания.

3. Аерозолни дифузери

Те се считат за най-ефективните устройства, които се справят дори в голямо помещение, защото пръскат във въздуха частици етерични масла, без да е необходимо да ги смесвате с вода. Концентрацията във въздуха ще бъде по-висока, но ще трябва да направите важен запас от масла, защото те ще се консумират много по-бързо от другите модели.

4. Топлинни дифузери

Това са най-простите и най-удобни видове дифузери. Те обикновено са направени от вдлъбната керамика отгоре, така че можете да поставите няколко капки масло, смесено с вода, и място в долната част, където можете да поставите свещ. Получената топлина помага да се изпари сместа в помещението.

Различни дифузери за ароматерапия 2021

 • Капацитет

Това трябва да е в корелация с повърхността на помещението, тъй като интензивността на аромата във въздуха зависи от това. Те имат различни видове резервоари и ако познавате повърхността на помещението, лесно ще намерите дифузер за етерични масла на добра цена и отговарящ на изискванията. По този начин, колкото по-голямо е помещението, в което искате да го използвате, толкова по-голям трябва да бъде капацитетът на резервоара, изразен в милилитри. Колкото п -проветрено е помещението, толкова по-здрав трябва да е уредът.

Ако нямате нищо против размера на устройството, можете да изберете модели с резервоари от 300 – 400 мл, които имат предимството, че няма да се налага да го зареждате много често и също така ще се справите в голяма стая от над 40 квадратни метри.

Резервоар със средни размери, от 100 – 150 мл, ще бъде изправен в помещения с нормални размери, между 18 – 25 кв. М, с височина 2,2 – 2,4 м.

 • Таймер

Това е една от най-важните функции на устройството да може да регулира работното време (1h, 2h и т.н.) и типа: наполовина или непрекъснато. В същото време с помощта на таймера можете да регулирате интензивността и консумацията на етерични масла. Тази функция присъства в повечето видове уреди, с изключение на топлината, която не е автоматизирана.

За детската стая ще бъде достатъчен цикъл от 4-5 часа, а за спалнята можете да изберете дифузер за етерични масла с дълго време на работа (10-12 часа) за през нощта.

 • Ултразвуков дифузер за ароматерапия за домаОсветление

Много модели също имат вградени светодиоди, така че можете да използвате устройствата за околна светлина или като нощна лампа.

Ако искате да знаете състоянието на дифузера през цялото време, можете да изберете модели, които променят цвета си в зависимост от определени събития, като например: празен резервоар, работно състояние и т.н.

Ако използвате дифузера в спалнята, важно е да изберете модел, с който можете да регулирате интензитета на светлината, а също и да можете да изключите светлината, ако ви притеснява.

 • Посока на дифузия

Повечето модели имат отвор, през който излизат парите, разположени отгоре, върху повърхността на външния капак.

Ако искате друг модел, можете да изберете варианти с няколко фиксирани пръта, които изпаряват парфюмираната пара в различни посоки, или с подвижен прът, който можете да ориентирате според нуждите си.

 • Дифузери за ароматерапия с етерични мала етерим 2021Интензивност на аромата

За модели, при които сами смесвате маслото с вода, можете да променяте количествата с по-силен аромат, увеличавайки количеството масло или по-дифузно, намалявайки броя на капките.

По -новите уреди имат две отделни отделения, едно за вода и едно за етерично масло, а сместа се приготвя според настройката на интензитета и зададеното време на работа.

 • Други функции

Ако искате да изберете най-добрия дифузер за етерични масла, обърнете внимание на другите функции, които има, за да намерите вариант по ваш вкус. По този начин те могат да имат:

– Автоматично изключване

Уредът се изключва, когато резервоарът е празен и, ако е необходимо, ви уведомява звуково или визуално, че трябва да го напълните отново.

– Воден филтър

Това е добър вариант, особено ако водата, която използвате, е по-твърда, за премахване на примеси и химикали от изпарената смес. Ако го промените според инструкциите на производителя, вие също удължавате живота на устройството.

– Дисплей

Ако харесвате модерно оборудване, дисплеят може да ви предостави полезна информация за състоянието на дифузера и какво прави в даден момент. Той също така ви помага лесно да правите корекции и може да излъчва цветове, ярка или разсеяна светлина, различни цветни анимации и т.н. Ако сте последовател на класическия стил и дисплеят не съответства на създадения декор, можете да изберете модели без.

– Дистанционно управление

Ако сте човек, който цени удобството, ще се интересувате от тази функция, предлагана от някои производители.

– Ниво на шум

Освен топлинните дифузери, останалите са електрически и излъчват определени шумове по време на работа. Тези с вентилатор са най-шумни (около 30 dB) и ако нямате дълбок сън, по-добре е да избягвате работата им през нощта или да изберете модел, който ви позволява да регулирате скоростта, за да я направите по-тиха. Но по този начин се намалява и нивото на ароматите, които се разпространяват във въздуха. Можете също така да изберете варианти, които излъчват музика, за да създадете приятна атмосфера.

Можете лесно да намерите желания модел в онлайн специализирани магазини, които разполагат с богат асортимент от дифузери с етерично масло на добри цени и различни видове. В онлайн средата можете да разберете за функциите, предлагани от устройството, да прочетете рецензии, какви видове масла можете да използвате, за да имате определени предимства и т.н.

Мнения за най-добрите дифузери за ароматерапия на пазара

В това ръководсто ще ви запознаем с всичко най-важно, което трябва да знаете за един дифузер за етерични масла. А за да ви улесним максимално, по-долу сме ви представили и някои от най-добрите предложения в областта, които със сигурност ще привлекат вниманието ви.

Препоръчани модели дифузери за етерични масла

1. Арома дифузер с етерични масла за ароматерапия ETERIM 300, светло дърво

Дифузер за етерични масла етерим 300 светлоАрома дифузер с етерични масла за домашна ароматерапия ETERIM 300 светло дърво е иновативен продукт, който разпръсква вода и етерични масла в дома. Добавяте в резервоара до 300 мл. вода и няколко капки от любимите ви етерични масла. Гарантиран релакс, овлажняване на въздуха и спокоен сън. Аромалампата е със 7 LED светлини, безшумен режим на работа и работи 6-10 часа с едно зареждане. Има дистанционно управление за повече удобство и функции. Можете да регулирате силата на парата – силна/слаба, като по този начин се възползвате от постоянен или прекъснат (през 30 секунди) режим на работа.

Предимства:

 • Това е високоефективно устройство с ролята на пречистване и овлажняване на въздуха в помещението.
 • Може да се използва и като лампа, с няколко възможности за регулиране на светлината.
 • Той спира автоматично, когато резервоарът е празен.

Недостатъци:

 • Няма съществени недостатъци

Виж тук


2. Дифузер за етерични масла doTerra 33150005BatLux

Ултразвуков аромадифузер doterraТози модел дифузер за етерично масло doTerra 33150005BatLux  е компактен и преносим и се основава на ултразвукова технология, за да осигури приятна и релаксираща атмосфера в помещението, където се използва.

Устройството ви предлага възможност за регулиране на работното време, с помощта на бутони, разположени под ръка, с няколко стъпки 1h, 2h или 4h. Има бяла светлина, която създава приятна атмосфера, а може да се използва и като нощна светлина. Покритата площ е до 30 квадратни метра и може да се използва в спалнята, детската стая или хола.

В допълнение към многото предимства на пръскането на чисти етерични масла във въздуха, устройството действа и като овлажнител. Изхвърлените в атмосферата частици освежават и подобряват качеството на въздуха, но също така играят роля за намаляване на микроорганизмите и мухъла. Той съчетава два цвята, бял със светло лилав, и има кръгла форма, сплескана в крайните части.

Предимства:

 • Има приятен, заоблен, малък и компактен вид.
 • Дава ви възможност да регулирате времето за работа.
 • Той действа и като овлажнител.
 • Той осигурява приятна бяла светлина и може да се използва и като нощна светлина.

Недостатъци:

 • Цената е доста висока в сравнение с другите представени модели.

Виж тук


3. Дифузер с етерични масла за ароматерапия ETERIM “Тъмна Ваза” 500 мл.

Дифузер за етерични масла етерим тъмна вазаАрома Дифузер с етерични масла за ароматерапия ETERIM “Тъмна Ваза” 500 мл. е иновативен продукт, който разпръсква вода и етерични масла в дома ви. Добавяте в резервоара до 500 мл. вода и няколко капки от любимите ви етерични масла. Гарантиран релакс, овлажняване на въздуха и спокоен сън. Аромалампата е със 7 LED светлини, безшумен режим на работа и работи 12-16 часа с едно зареждане. Има таймер – 1/2/3 часа или постоянен режим на работа до свършване на резервоара. Дифузерът с етерични масла за ароматерапия ETERIM “Тъмна Ваза” е с елегантен дизайн, страхотно попадение за Вашия дом!

Предимства:

 • Ултразвуков апарат, на добра цена и лесен за работа.
 • Той има голям капацитет на резервоара и може да работи непрекъснато в продължение на 16 часа.
 • Можете също да го използвате за околна светлина или нощна светлина.

Недостатъци:

 • Дължината на кабела е 1 м и трябва да бъде поставена близо до захранване.

 Виж тук


4. Арома дифузер за етерични масла Givelin Zenith

Дифузер за етерични масла givelin zenith

Бизнес модел с технологични допълнения към основната си функция-тонколона, която можете да свържете с Bluetooth към устройството си и да слушате любима мелодия, както и часовник с аларма, за да не пропуснете важен ангажимент. Висок клас дифузер от ново поколение. Капацитетът на резервоара за вода е 300 мл. Предоставя до 10 часа непрекъсната работа с едно зареждане на уреда. Подходящ е за помещения 10-35 кв.м. – детски стаи, спални, кабинети, офиси, приемни, спа зони.
Не издава почти никакъв шум и е подходящ за работа с етерични масла. Има меко многоцветно LED осветление от 7 цвята и защита при ниско ниво на водата с автоматично изключване. Предлага функция часовник и аларма.

Предимства:

 • Предлага функция – тонколона, която можете да свържете с Bluetooth към уствойството ви.
 • Предоставя невероятен режим на работа.
 • Предлага функция часовник и аларма.

Недостатъци:

 • Прекалено малък размер и малка съвместимост.

 Виж тук


5. Дифузер за етерични масла с хималайска сол ETERIM Salt

Дифузер етерични масла и хималайска солАрома дифузер с етерични масла за домашна ароматерапия ETERIM Salt с хималайска сол е иновативен продукт, който разпръсква вода и етерични масла в дома ви. Добавяте в резервоара до 120 мл. вода и прибавяте няколко капки от любимите ви етерични масла. Гарантиран релакс, овлажняване на въздуха и спокоен сън. Аромалампата е със 7 LED светлини и безшумен режим на работа. Дифузер ETERIM Salt има два режима на работа – постоянна пара и прекъснат режим на работа през 30 секунди. Той е с уникален дизайн, подходящ за всеки интериор. Този дифузер йонизира въздуха благодарение на истинската хималайска сол, която се загрява. Въпреки това дифузерът излъчва студена пара от смесените етерични масла с вода.

Предимства:

 • 2 работни режима – постоянен и прекъсващ през 30 секунди
 • Автоматично изключване при свършване на водата

Недостатъци:

 • Дизайна не е подходящ за всеки интериор

 

 Виж тук

Може да харесате също
2 Коментара
 1. […] Ако желаете да се възползвате от аромата на етеричните… […]

 2. […] За да видите и други добри и евтини дифузери, прочетете… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.