10 най-добри перални със сушилня

5/5 - (5 гласа)

Пералнята с вградена кондензационна сушилня ви предлага възможността да имате изпрaни и сухи дрехи, готови за носене, за сравнително кратко време, без да е необходимо да ги разнасяте до сушилнята. Въпреки че вярваме, че най-добрият вариант е сушилните с кондензатор и термопомпа да бъдат отделно, ако пространството в апартамента или стаята е твърде малко, една пералня със сушилня наистина е компактно и удобно решение.

Пералнята със сушилня е решение 2 в 1, като заема толкова място, колкото обикновената пералня. Цикълът на сушене започва автоматично в края на програмата за пране, така че няма нужда от ваша намеса. В края на програмата за сушене дрехите ще бъдат готови за носене или сгъване и съхранение в килера.

Най-добрата пералня със сушилня на пазара

Как да изберем най-добрата пералня със сушилня? Ръководство на купувача

За да изберете най-добрата пералня със сушилня, трябва да вземете предвид няколко аспекта като: капацитет и функции на пране, капацитет на сушене, скорост на центрофугиране, ниво на шум и консумация на енергия. След това ще детайлизираме всеки аспект, за да ви помогнем да намерите продукта според вашите нужди.

Ако се интересувате от перални машини без сушилня, вижте нашата статия тук.

Как да изберем подходяща пералня със сушилня

 • Капацитет на пералнята със сушилня

Капацитетът на уреда се отнася до броя килограми сухи дрехи, които можете да поставите в барабана. Сушилните винаги ще имат 2 капацитета: един за количеството пране, и друг за количеството, което може да се изсуши. Винаги можете да перете повече дрехи, отколкото да изсушите.

По-голямото не е непременно по-добро. Ако купувате твърде голяма перална машина, ще губите вода и енергия, ако не я пълните всеки път, когато я използвате. Ако е твърде малка, ще трябва да направите няколко измивания.

 • Капацитет на измиване

Количеството пране, което сушилнята може да получи при едно зареждане, обикновено започва от 5 кг и може да достигне до 12 кг, достатъчно, за да се изперет до 38 кг ризи наведнъж.

Капацитет от 7 кг е среден и е най-подходящ за средностатистическо семейство. Тази пералня може да побере до 22 тениски или, по-реалистично, товар, състоящ се например от два чифта дънки за възрастни, три чифта детски дънки, четири мъжки тениски, две кърпи за баня, три кърпи за ръце и две калъфки за възглавници.

 • Най-добрите перални машини със сушилняКапацитет на сушене

Капацитетът на сушене винаги ще бъде по-нисък от капацитета на пране на същия уред, със стойности между 2,5 и 8 кг . Това означава, че ако сте напълнили ваната за пране, ще трябва да премахнете цикъла на сушене от дрехите, в противен случай рискувате те да не изсъхнат правилно.

Въпреки че дрехите, които искате да изсушите, са мокри, посоченият капацитет се отнася до количеството сухи дрехи, което сушилнята може да получи при едно зареждане.

Това, че две различни перални сушилни могат да перат еднакво количество дрехи, не означава, че имат еднакъв капацитет за сушене. Винаги внимателно проверявайте спецификациите на избрания продукт, преди да купите.

 • Функции на пране

Всяка пералня предлага доста широка гама от автоматични програми за пране, подходящи за различни ситуации, които да ви помогнат да изперете възможно най-лесно. Винаги избирайте пералня със сушилня със следните програми:

-Нежно пране:
Многократното пране на дрехи притъпява влакната на тъканите, особено за деликатни дрехи от лен, коприна или дантела, които в крайна сметка изглеждат стари и обезцветени. Някои перални сушилни предлагат нежни програми за пране, които помагат да се запази оригиналния вид на дрехите ви за по-дълъг период от време.

Потърсете също така сертифицирани от Woolmark специални перални машини за вълна, за да сте сигурни, че вашите вълнени дрехи остават меки и топли по-дълго.

-Бързо пране:
Машините за сушене с програма за бързо пране ви позволяват да перете леко замърсени дрехи в кратки цикли до 30 минути.

Някои уреди дори имат цикли на пране и сушене, които продължават само 45 минути, идеално, когато бързате.

 • Различни характеристики на перална машина със сушилняСкорост на въртене

Между цикъла на измиване и цикъла на сушене имаме цикли на изплакване и центрофугиране . Изплакването премахва остатъците от почистващ препарат от дрехите, а центрофугирането премахва водата. Ефективното центрофугиране ще премахне по-голямата част от влагата от дрехите, което ще доведе до по-бързо изсушаване на дрехите. Най-високата скорост на центрофугиране не е непременно най-добрата за премахване на влагата от дрехите ви.

Скоростите на центрофугиране обикновено варират от 1000 до 1600 оборота в минута и ще трябва да платите повече за модел с по-висока скорост. Вероятно предполагате, че по-високата скорост на въртене ще изсуши дрехите по-добре, но това не винаги е вярно. Проверете енергийния етикет на продукта и изберете пералня със сушилня с най-добър клас на ефективност на центрофугиране(това е посочено, както и енергийната ефективност с букви от А до F, като А е най-ефективният).

 • Ниво на шум

Ако имате малки деца, трябва да перете през нощта или да живеете в къща на открито, изберете пералня, която работи със шум от 50 dB (a) или по-малко, за да сведе до минимум шума и неудобствата. Шум от 50 dB (A) е сравним с бръмченето на хладилник.

Тихата пералня може да бъде от решаващо значение в къщата на открито или да бъде полезна за измиване през нощта или докато гледате любимите си телевизионни предавания.

 • Как да подберем най-добрите перални със сушилниЕнергийна ефективност

Спестяването на енергия и почистващи препарати е важен аспект и много уреди предлагат интелигентни системи, които регулират консумацията на вода и електричество при всяко зареждане, използвайки само това, което е строго необходимо. Някои модели също са оборудвани с интелигентни дозатори за перилни препарати и балсам, регулируем според всяко зареждане.

Сушилните са много по-икономични, отколкото в миналото. Тяхната енергийна ефективност варира между A и C, в зависимост от консумацията на електричество и вода.

Сензорните сушилни също помагат да се спести енергия, тъй като те ще изключат уреда, когато дрехите са сухи, като по този начин предотвратяват ненужната консумация на енергия.

 • Обслужване, ако е гарантирано

Когато избирате най-добрата пералня със сушилня , уверете се, че тя е произведена от компания, призната за качеството на продуктите, и че ви се предлага гаранция възможно най-дълго. Типичната гаранция, предлагана от производителите, варира между 2 и 5 години , в зависимост от модела и марката.

Също така, попитайте преди покупката дали в близост до дома ви има сервизни звена, които могат да се намесят в случай на повреда своевременно. В допълнение към стандартната гаранция, някои магазини и производители предлагат срещу заплащане удължени гаранционни срокове, които могат да се окажат полезни с течение на времето.

Мнения за най-добрите перални със сушилни на пазара

Пералните със сушилня също имат всички предимства на пералните с предно зареждане: отлично пране при икономични условия и максимална водна и енергийна ефективност.

За разлика от пералната машина с горно зареждане, в тази можете да включите такова устройство под кухненския плот, което е много удобно, особено ако нямате специално място за пране.

Функцията за сушене на пералнята със сушилня е добра за по-малки дрехи. Дори ако капацитетът на барабана е 7 кг за пране, капацитетът на сушене ще бъде по-малък от този.

Това означава, че пералнята и сушилнята са подходящи за пране и сушене на ризи и тениски, но няма да могат да сушат по-тежки товари като спално бельо или кърпи.

Как да изберем най-добрата пералня със сушилня

Препоръчани модели пералня със сушилня:

1. Пералня със сушилня LG F2J6HM0W Slim

Пералня със сушилня lg f2 slimLG F2J6HM0W е пералня с вградена сушилня, оборудвана с най-съвременната технология за пране и сушене и която се предлага с много добро съотношение качество / цена. Този модел интегрира технологията за измиване на LG 6 Motion Direct Drive, която осигурява ефективно пране, като същевременно защитава деликатните тъкани.

Този модел има капацитет на пране 7 кг и капацитет на сушене 4 кг. Пералната машина LG F2J6HM0W включва инверторен двигател с директно задвижване, много по-надежден и по-тих тип двигател, който се възползва от 10-годишна гаранция на производителя.

С помощта на специалното приложение LG, инсталирано на вашия смартфон, можете да изтеглите специални програми за пране / сушене, в допълнение към 14-те програми, които се доставят с пералнята. Също така приложението ви позволява да диагностицирате и отстранявате малки проблеми, съобщения за грешки на устройството.

Контролният панел има много интуитивен интерфейс, лесен за използване. Програмата за пране се избира с помощта на въртящото се копче и вдясно е LED дисплеят с функционалност на сензорния екран, откъдето можете да получите достъп до няколко настройки и функции на пералнятата LG F2J6HM0W.

С тънка конструкция, пералнята заема по-малко място от обикновената пералня. Благодарение на функцията 2 в 1, спестеното пространство е още по-очевидно, защото ще ви освободи от класическата сушилня.

Предимства:

 • Много добро съотношение качество / цена
 • Много разнообразни програми
 • Забавено планиране
 • Тиха работа
 • Възможност за изтегляне на нови програми

Недостатъци:

 • По-висок разход на енергия

Виж тук


2. Пералня със сушилня Electrolux Dual-Care EW7W369S

Пералня със сушилня electrolux dual care ewElectrolux Dual-Care EW7W369S е пералня с сушилня с по-голям капацитет, 9 кг пране и 6 кг сушене. Включва технологията DualCare, чрез която устройството открива теглото на товари и видове тъкани, като по този начин регулира движението на барабана и температурата на водата.

Пералнята ви дава възможност да изперете дрехите си и те да са готови за носене само за един час. С помощта на програмата Non-Stop 60 уредът може да изпере и изсуши товар от 1 кг пране само за 60 минути.

Освен това, като изберете програмата Измиване и сушене, пералнята измива и суши прането в един оптимизиран цикъл. Разбира се, можете да изберете отделни програми за пране и сушене. Но програмата Wash & Dry е много удобна.

Моделът Electrolux Dual-Care EW7W369S е оборудван с 16 програми за пране и 14 програми за сушене, като по този начин отговаря на всички изисквания, които имат различните видове тъкани, някои много деликатни, които изискват специално внимание. Пералнята осигурява минимално износване на тъканите. Така технологията SensiCare избягва прекомерното измиване.

Програмата за сушене SteamCare ефективно премахва гънките от дрехите с помощта на пара, като по този начин до голяма степен елиминира необходимостта от гладенето им. Освен това, чрез функцията FreshScent, парфюмът се комбинира с парата, така че дрехите да имат приятна миризма на свежест.

Предимства:

 • Много добро съотношение качество / цена
 • Голям брой програми
 • Вградена сушилня
 • Щедър капацитет
 • Тиха

Недостатъци:

 • Не са идентифицирани

Виж тук


3. Пералня със сушилня Whirlpool FreshCare + FWDD1071681WSEU

Пералня със сушилня whirlpool freshcare fwddПералнята със сушилня Whirlpool FreshCare + FWDD1071681WSEU е надежден модел с много добро съотношение цена / качество, който интегрира технологиите FreshCare + и 6th Sense (Whirlpool 6th Sense).

Функцията FreshCare + се активира в края на циклите на пране и сушене. В края на цикъла на пране технологията FreshCare + осигурява деликатно третиране на тъканите чрез нежни движения на ваната и обработка с пара, която инхибира растежа на бактерии и образуването на неприятни миризми, докато прозорецът се отвори. В случай на цикъл на сушене, в края му, FreshCare + помага за премахване на бръчките, като по този начин прави дрехите много по-лесни за гладене.

Що се отнася до технологията 6th Sense, изключителна за уредите Whirlpool, тя непрекъснато следи процеса на пране, като по този начин регулира налягането, консумацията на вода и времето за пране.

Пералнята разполага и с функцията SoftMove, която е комбинация от специфични движения на барабана, в зависимост от избраната програма. Тези движения се персонализират според теглото на товара, както и от типа плат, който пералнята открива в началото на програмата за пране.

Уредът може да се използва само като сушилня чрез програмата „Само за сушене“. Това ви позволява да сушите дрехи, които са били изпрани по-рано в пералнята или които сте прали на ръка. Тази програма има два режима, в които може да се използва – автоматичен режим с предварително зададено желано ниво на сушене и режим на таймер.

Whirlpool FreshCare + FWDD1071681WSEU е оборудвана с мотор Sense, много по-ефективен и много по-надежден от конвенционалните двигатели.

Предимства:

 • Добри резултати при измиване
 • Добри резултати при центрофугиране
 • Солидни способности за сушене
 • Достоен капацитет на натоварване
 • По-тихо от очакваното
 • FreshCare+ работи добре

Недостатъци:

 • Объркваща графика с икони
 • Дълги периоди на работа
 • Обикновено високи експлоатационни разходи

Виж тук


4. Пералня със сушилня LG F4J6TGOW

Пералня със сушилня lg f4Пералнята със сушилня LG F4J6TGOW е оборудвана с технология 6 Motion Direct Drive, която позволява реализирането на специални комбинации от движения на ваната според избраната програма, като по този начин допринася за подобряване на резултатите, предлагани от цикъла на пране.

Този модел също е оборудван с инверторен двигател с директно задвижване, който има по-дълъг живот и произвежда по-малко шум от конвенционалния двигател. LG предлага стандартна 10-годишна гаранция за двигателя и неговите компоненти.

Моделът LG има капацитет от 8 кг за пране и 5 кг за сушене. Освен това има 4 програми за сушене и 14 програми за измиване. Максималната скорост на центрофугиране е 1400 оборота в минута.

Цифровият контролен панел е оборудван с LED сензорен екран с прост интерфейс, лесен за използване и разбиране. Изборът на програми се извършва с помощта на въртящото се копче, което е вляво от дисплея.

Чрез приложението LG, което е инсталирано на вашия смартфон, можете да изтеглите допълнителни програми за пране, като например специални програми за детски дрехи или за по-деликатни материи. Приложението също така ви помага да диагностицирате и коригирате всички незначителни грешки в работата на пералната машина.

Предимства:

 • Много добро съотношение качество / цена
 • Вградена сушилня
 • Разнообразни програми
 • Тиха работа
 • Модерен дизайн

Недостатъци:

 • Не са идентифицирани

 Виж тук


5. Пералня със сушилня Samsung WD90J6A10AW / LE

Пералня samsung wd90Samsung WD90J6A10AW / LE е пералня със сушилня с технология за измиване Eco Bubble и двигател с цифров инвертор. Това е надежден модел, с добро съотношение качество/цена, с капацитет за зареждане на резервоара 9 кг за пране и 6 кг за сушене.

Технологията за измиване EcoBubble прави процеса на пране много по-ефективен поради по-доброто проникване на тъканите от препарата, така че мръсотията се почиства по-добре дори при програми за пране при ниски температури.

Bubble Soak е друга специална характеристика на тази пералня, а именно пълното отстраняване на трудни петна от дрехите в един цикъл на пране. С едно натискане на бутон се активира допълнителната функция за омекотяване на мехурчета Bubble Soak, така че петна се отстраняват по-ефективно.

Предимства:

 • Опция отложен старт
 • Тиха
 • Показват се точни дължини на програмата
 • Ефективността на центрофугирането е особено добра при синтетичното пране
 • Филтърът е лесен за достъп и почистване, без да се разлива вода по пода
 • Има индикатор за етап на пране

Недостатъци:

 • Побира само 6 кг в 9 кг барабан
 • Има голямо потребление на вода при комбинирания цикъл на пране и сушене

 Виж тук


6. Пералня със сушилня Beko HITY854310F

Пералня със сушилня за вграждане beko hity Beko HITY854310F, по характеристики и технически характеристики е много подобна на модела Beko HTV8743XG, друга пералня със сушилня от този производител.

Стандартният тип Beko HITY854310F включва инверторен двигател ProSmart, технология Aquawave, Aquafusion и технология OptiSense, която осигурява оптимална консумация на енергия и вода чрез сензори, които наблюдават различни аспекти на процеса на пране.

Предимства:

 • Ниска консумация на енергия
 • 14 програми за измиване
 • Ниско ниво на шум
 • Интуитивен контролен панел
 • Удължена гаранция от 5 години

Недостатъци:

 • Цената е според спецификациите

 Виж тук


7. Пералня със сушилня Hotpoint RDD966238WSVJEU

Пералня със сушилня hotpoint rdd Hotpoint RDD966238WSVJEU заслужава да оглави класацията на най-добрите перални сушилни. Устройството има двигател с инверторна технология, максимален капацитет на пране 9 килограма и 6 килограма за сушене, центрофугиране с 1600 оборота в минута, таймер и 17 работни програми. Най-хубавото е, че за продукт 2 в 1 Hotpoint RDD966238WSVJEU няма висок разход на вода и електричество. В допълнение, производителят е осигурил програма за пране + сушене, със смесено зареждане (максимум 3,5 кг) и променлива продължителност.

За синтетика можете да използвате програмата „Синтетика“, с продължителност 2 часа и 55 минути, зареждане – 4 килограма както за пране, така и за сушене. Hotpoint RDD966238WSVJEU може да се използва с пълен капацитет в програмата, предназначена за памук.

Като цяло Hotpoint RDD966238WSVJEU е продукт от клас 10. Той има солиден корпус, разнообразен избор на програми, правилната цена. Купувачите са много доволни, поради което добрите продажби изобщо не са случайни.

Виж тук


8. Пералня със сушилня Beko HTV8636XS0

Пералня beko htvBeko HTV8636XS0 е перално със сушилна машина с инверторен двигател и 15 предварително зададени програми за работа, плюс още 5, които могат да бъдат изтеглени. Устройството има програма за бързо пране, само за 14 минути (2 килограма) и няколко програми за измиване + плюс сушене. Най-успешна е програмата Wash & Dry, която позволява измиване и сушене на 5 килограма пране само за 60 минути. Но бъдете внимателни. Производителят не препоръчва пране на деликатни дрехи с тази програма.

Недостатъкът е липсата на опция за грижа за прането след края на програмата за пране, така че дрехите да не се набръчкат, ако са оставени в барабана.

Beko HTV8636XS0 е и една от най-добрите перални машини, що се отнася до нивото на звука. Устройството е много тихо при пране, малко по-шумно по време на центрофугиране (макс. 1200 об / мин), но не вибрира или бие. Освен това не трябва да се притеснявате и за надеждността. Двигателят на Beko HTV8636XS0 се използва в много други перални машини на турския производител и досега е бил безупречен.

Предимства:

 • Добър капацитет за средно голямо семейство, 8 кг пране и 5 кг сушене.
 • Допустима скорост на центрофугиране, до 1200 оборота в минута.
 • Влезте чрез приложението HomeWhiz.
 • Допълнителни функции, като SteamCure и IonGuard.
 • Инверторен двигател ProSmart.
 • 15 програми за пране.
 • Отлична цена за това, което предлага.

Недостатъци:

 • Прост дизайн, бял цвят.
 • Голяма консумация на ток, ако се използва функцията за сушене.
 • По-нисък капацитет на сушене, прането трябва да се извади след измиване.

 Виж тук


9. Samsung WD10T634DBH / S7

Сушилня с горна пералня samsung wdОт технологична гледна точка Samsung WD10T634DBH / S7 е една от най-модерните перални сушилни на пазара. Устройството на 5-то място е част от новото поколение уреди на Samsung и се предлага с капацитет от 10,5 килограма за пране и 6 килограма за сушене. Пералната машина се възползва от безжична връзка, която чрез приложението SmartThings позволява на потребителя да контролира и персонализира операционните програми. И ако функциите, изложени досега, присъстват под една или друга форма в други съперници, тогава Auto Dispense е нещо, което се среща само в Samsung WD10T634DBH / S7 (поне досега). Тази функция се грижи за инжектиране на оптималното количество препарат, в зависимост от теглото и вида на прането.

Samsung WD10T634DBH / S7 е оценен с 10, както за пране, така и за сушене. Устройството има 22 операционни програми и ви позволява да настроите отложен край. Препоръчваме с увереност.

Предимства:

 • Модерен дизайн
 • Добра енергийна ефективност
 • Богат набор от програми
 • Удължена 10-годишна гаранция за двигателя

Недостатъци:

 • Продължителността на програмите е доста дълга
 • Цената е според спецификациите

 

 Виж тук


10. LG F4DN409S2T

Горна пералня сушилня lg f4dnВторият представител на LG в класацията е устройство с капацитет за пране 9 килограма и 5 килограма капацитет за сушене. Устройството се предлага със система за директно задвижване, скорост на центрофугиране 1400 об / мин, WiFi връзка и 14 предварително зададени функционални програми. В допълнение, LG F4DN409S2T е може би най-елегантната пералня на върха. Сивият цвят, стъклената врата и сензорният екран с щедър диагонал го правят елегантен.

Що се отнася до операцията, имаме само похвални думи. Резултатите от прането понякога са дори сензационни. Процесът е безшумен и без вибрации (ако пералнята е монтирана правилно). Целият цикъл продължава около 4 часа (не можем да дадем точна стойност, защото LG F4DN409S2T е интелигентно устройство, способно да адаптира параметрите си в зависимост от натоварването и вида на прането).

Като недостатъци бихме предали ръководството, в което инструкциите са формулирани малко неясно.

Виж тук

 

 

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.