9 най-добри перални машини

5/5 - (1 глас)

Пералнята е един от най-важните уреди в дома. Никой не обича да пере дрехи на ръка, особено когато пазарът предлага алтернативи, които улесняват живота ви. И тъй като винаги се нуждаете от чисти дрехи, необходимо е да инвестирате в най-добрата пералня за вашия бюджет.

Изборът й обаче не трябва да зависи единствено на цената, а трябва да вземете предвид няколко фактора.

Как да изберете пералня, която отговаря на всички ваши нужди? Ето няколко модела перални, но също така и причините, поради които те биха били добри за вас. Освен това, в края на статията ще намерите ръководство за всички параметри, които трябва да вземете предвид при закупуване на пералня.

1. Перални машини с предно зарежданеСтандартни перални с предно зареждане

Автоматичните перални са придобили популярност, защото изискват много малко усилия от ваша страна. Можете да изберете цикъла на изпиране според вида на тъканта и просто да добавите перилния препарат и омекотителя. Ето и кои са най-добрите автоматични перални машини.

  • Пералня Indesit IWSC 61051 CECO US – силните й страни са, че има функция за пестене на електроенергия. Както има 16 програми за пране, 7 етапа на температура и центрофугиране. Клас на енергийна ефективност A + и товароносимост 6 кг. Недостатъците й: няма интелигентен контролен панел, няма и високотехнологичен дизайн. Indesit IWSC 61051 CECO EU е проектирана като перфектната пералня за сам човек или за малки семейства (максимум 2 души), като пералня, която се възползва от качеството на интелигентните функции на марката Indesit.
  • Пералня Samsung Eco Bubble AddWash – предимствата й са  в ниската консумация на енергия и вода, клас A +++. Пералнята е голяма, ползва иновативни технологии, има ниско ниво на шум, има много опция за предварително програмиране. Като недостатъци можем да отбележим: Програмата за много мръсни дрехи е прекалено дълга. Това е перфектната пералня за натоварени семейства с деца, които не могат да отделят много време за пране, но им трябват чисти дрехи.

 

  • Пералня Bosch WAY32891EU – силните й страни са ниската консумация на енергия и вода, клас A +++. Пералнята събира много дрехи, ползва иновативни технологии, има антиалергенна програма. Също има автоматична система против петна с 16 опции за избор на вида петна, препрограмираща се. Като недостатък може да се приеме високата й цена. Топ пералня, която отговаря на хората със специални нужди, като тези с алергии или домашни любимци.

ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ СТАНДАРТНИ ПЕРАЛНИ

2. Перални машини с вертикално зарежданеПерални с вертилано зареждане

Ако държите пералнята си в банята, тогава пространството може да бъде проблем. Пералнята с вертикално зареждане е лесна за достъп, тъй като вече не е необходимо да вземате предвид пространството, заето от отворения й капак. По този начин пералните машини с вертикално зареждане са идеални за малки пространства. Ето кои са най-добрите перални машини от този вид.

  • Пералня Whirlpool TDLR 60210 – предимствата на този модел са ниската консумация на енергия и вода, класифицирана в клас A +++. Има 12 програми за пране, специална програма за цветни дрехи – 15 цвята, интелигентна функция „6-то чувство“ и плавно отваряне. Като недостатъци можем да споменем, че някои програми продължават твърде дълго. Нивото на шума е леко високо по време на работа. Whirlpool TDLR 60210 е проектирана като перфектна пералня за самотни хора или малки семейства (максимум 2 души), като пералня, която се възползва от качеството на интелигентните функции на марката Whirpool.

 

  • Пералня Whirlpool TDLR 65231 – предимствата на тази пералня включват ниската консумация на енергия и вода, като клас A +++. Тя не заема много място поради компактните си размери. Разполага с ефективна технология за пране „6-то чувство“ и „Eco Ball“. Има и система за управление на пяната. Като недостатъци можем да споменем това, че понякога, когато се движи на максимални обороти, започва да се клати повече от нормалното, а след приключване цикъла на прането, остава вода по капака. Пералнята Whirlpool TDLR 65231 е идеална за тези, които искат многофункционално устройство, което предлага едно от най-високите нива на икономия (благодарение на енергиен клас A +++).

 

  • Пералня Bosch WOT24457BY – сред предимствата на тази пералня са ниска консумацията на енергия и вода, клас A +++. Това, че има програма за почистване на почистващи препарати и вода, не заема много място, има опция за автоматично определяне на теглото на товара. Пералнята ползва иновативни технологии, има антиалергенна програма и опция за предварително програмирано до 24 часа. Недостатък би могла да бъде високата й цена. Това е топ пералня, която би задоволила дори най-претенциозните потребители. Специално създадена за хора с алергии.

Вижте най-добрите перални с вертикално зареждане

3. Комбинирана перална машина със сушилняПерални със сушилня

Тъй като времето е важен фактор при всеки избор, трябва да помислим и колко време е необходимо да изсъхнат изпраните дрехи. Поради липсата на място, на което да поставят добре оборудвана сушилня, много семейства избират перални с интегрирана сушилня. Ето най-добрите перални машини с интегрирана сушилня, подходящи за всеки джоб.

  • Пералня със сушилня BEKO HTV8733X – предимствата на тази перална машина включват: пране на 8 кг, сушене на 5 кг дрехи, изсушава един килограм дрехи за 60 минути. Дезинфекцира бебешки принадлежности при високи температури и осигурява оптимална консумация на енергия и вода. Недостатъците са това, че намачква дрехите при сушенето, както и че нивата й на шум не са едни от най-ниските. Като цяло, това е комбинирана пералня със сушилня за семейства, които са вечно в движение.

 

  • Пералня със сушилня Daewoo DWC-PD1213 – предимствата й са, че е идеална за семейства с 5-7 членове. Товароносимостта й е 12 кг, комбинира множество функции и технологии, разполага с дигитален контролен панел, клас на енергийна ефективност A, има повишено ниво на безопасност. Недостатъците й са, че е много лека – само 88 кг, има ограничен брой програми за сушене, а при центрофугиране, шумът, който издава е 77 dB. За тези, които се интересуват от пералня, която предлага не само възможност за сушене на дрехи по систематичен начин, но и множество уникални технологии и функции, Daewoo DWC-PD1213 е решението, препоръчано от специалистите по чисти и сухи дрехи.

 

  • Пералня със сушилня Bosch WVH30542EU – предимствата са, че пере пране с тегло до 7 кг и суши 4 кг дрехи. Тя има функция за бързо изсушаване, програма за спестяване на перилен препарат, парна довършителна програма за лесно мачкащи се тъкани. WiFi програмиране, опция за персонализиране на програмата за пране. Като недостатък можем да приемем високата й цена. Това е пералня с вградена горна сушилня, идеална за хора, които бързат и не искат да чакат дълго време дрехите да изсъхнат.

Вижте най-добрите перални със сушилня 2 в 1

4. Как да изберете пералня?Как да избера пералня

Когато купувате пералня, трябва да вземете предвид обема на домакинското пране и какви са най-важните характеристики на пералнята за вас. По този начин, ако имате дете, имате нужда от пералня, която ще изплакне много добре, за да избегне дразнене на малкото или ако имате домашни любимци, препоръчително е да инвестирате в уред за премахване на космите. Тъй като за всички сушенето е проблем, трябва да вземете предвид и факта, че има перални машини с интегрирана сушилня. Такава машина ще ви спести от разнасянето на дрехите ви из къщата, но и от времето на чакане, докато те могат да бъдат носени.

В зависимост не само от броя на членовете на семейството, но и възрастта им, можете да решите колко дрехи да се побират в пералнята, за да е подходяща тя за вас. Ако имате малки деца, които бързо цапат дрехите си и разполагат с ограничен гардероб, тогава ще трябва да инвестирате в по-голяма пералня.

Енергийният клас е друг аспект, който трябва да имате предвид. Този клас показва колко вода и електроенергия консумира дадена пералня. Колкото по-висок енергиен клас е, толкова по-малко ресурси ще изразходва. В повечето случаи пералните машини от висок енергиен клас са икономични и от гледна точка на почистващия препарат, като са снабдени с ефективни дозиращи системи. Ротационната мощност е това колко завъртания в минута прави пералната машина. Следователно, колкото повече са оборотите, толкова по-добре ще се изпере и изцеди прането. Дори ако пералнята има други функции, които подобряват производителността, като въздушни мехурчета или различни завъртания, мощността си остава важен аспект.

Трябва да сте наясно и с нивото на шума, особено ако имате малки деца, които спят през деня, тъй като пералнята по време на работа може да наруши спокойствието ви. Именно заради това е препоръчително да инвестирате в пералня, която вдига колкото е възможно по-малко шум.

Разбира се, всяка марка има свои функции, които подобряват процеса на изпирането. Преди да купите пералня, помислете какво искате от нея. Например, ако имате алергии, нуждаете се от пералня, която има способността да стерилизира или ако работите в много прашна среда, тогава пералната машина ще трябва да може да отстранява трайни петна. По този начин, ако знаете от какво точно имате нужда, ще ви бъде по-лесно да изберете перфектната пералня за вас.

Външният вид е характеристика, която много често се пренебрегва. Когато купувате пералня би било идеално ако тя отговаря на дизайна на банята или кухнята ви, например. Затова трябва да вземете предвид не само размерите, но и как пералнята би се вписвала във визията на вашия дом.

Гаранцията също е много важна. Дори ако магазинът ви предлага ограничен гаранционен срок, винаги трябва да разполагате с необходимата информация, за да можете да го удължите. По този начин ще имате сигурността, че когато пералнята се повреди, ще разполагате с оторизиран и професионален сервиз, който да я ремонтира без допълнителни разходи за вас.

Може да харесате също
1 Коментар
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.