6 най-добри микровълнови фурни

Бързо и лесно затопляне на храна с нова микровълнова фурна!

вашата оценка

Първоначално създадени, за да предложат на хората един от най-бързите начини за размразяване и затопляне на храната. При микровълновите печки се наблюдава непрекъснато подобряване на характеристиките и днес тяхната роля е и приготвянето на храна.

Благодарение на използването на електромагнитното вълново поле и въртящата се основа, храната се загрява много по-бързо от всички страни, така че да е готова да бъде сервирана за по-кратък, определен период от време.

Използвана както в промишлеността, така и в домашни условия, микровълновата фурна разполага с огромно разнообразие по отношение на дизайна, интеграцията и използването в кухнята. Днес микровълновата може да се използва като самостоятелен уред или като част от система под формата на вградена микровълнова фурна. Характеристиките й го правят един от най-използваните домакински уреди, поради което може да бъде открита в много кухни.

В края на статията ще откриете съвети за избора на микровълнова фурна.

Най-добрите модели микровълнови фурни

Изборът на микровълнова фурна ще бъде много по-лесен, ако разгледате списъка с функции, на които трябва да отговаря такъв уред и въз основа на които сме съставили списъка с продуктите по-долу. Ето кои са най-добрите модели на стандартни и вградени микровълнови фурни за тази година.

1. Стандартни микровълнови фурниМикровълнова фурна Deawoo

 • Микровълнова фурна Klarstein MyWave 20L

  Сред нейните предимства са това, че има компактен и модерен дизайн. Вместимост 20 литра, разполага с 6 стъпки на мощност, както и с настройки за работа (1-30 минути). Като недостатък могат да се отбележат теглото от 10,8 кг, както и това, че има доста къс захранващ кабел (само 1 метър). Моделът микровълнова фурна Klarstein MyWave 20L ви предлага едно от най-добрите съотношения цена-качество, като едновременно с това характеристиките му са най-високо ниво, което и ви гарантира, че ще закупите високо надежден продукт.

 • Микровълнова фурна Panasonic NN-GD36HMSUG

  Тук предимствата включват 30% по-бързо загряване на храната. Осигурени са 18 програми, разполага с инверторна технология. Обем от 23 литра, има модерен дизайн с футуристични линии и кварцова решетка (1000 W). Като недостатък си струва да се отбележи, че е доста обемна. Panasonic NN-GD36HMSUG е една от марките фурни, които впечатляват с разнообразието си от функции и наличието на инверторна технология, която дава на потребителя до 30% намалено време за затопляне на храната.

 • Микровълнова фурна Daewoo KOS-1C0K

  Сред предимствата на този модел са това, че има повишен капацитет за приготвяне на храна (34 литра). Също така функция на готвене на пара и самопочистване с пара. Конвекционно отопление, елегантен и естетически приятен дизайн. За недостатък би могъл да се възприеме доста големият й размер. Daewoo KOS-1C0K е една от най-стандартните микровълнови печки в своята категория, предоставяща на потребителя много предимства при приготвянето на храна.

 

2. Микровълнови фурни за вгражданеМикровълнова за вграждане

 • Микровълнова фурна Samsung FW87SUST

  Сред предимствата на тази микровълнова фурна са това, че разполага с интелигентни функции за контрол на готвенето. Висок енергиен клас на потребление, спестяващо до 40%. Функция за бързо размразяване и оригинален дизайн. Недостатъците й са това, че е доста тежка – 15 килограма, както и това, че няма опция за конвекционно затопляне. Samsung FW87SUST е мултифункционална вградена микровълнова фурна, която намалява консумацията на енергия, готвенето и загряването на храна много по-бързо и по-ефективно.

 • Микровълнова фурна Hotpoint MN 413 IX HA

  Предимствата на тази микровълнова са това, че разполага с 3D разпределение на вълната за максимална оптимизация на загряването на храната, интелигентни функции за ефективни процеси на нагряване / размразяване, функция на защита срещу използване от деца и електронно управление, а дизайнът е естетически издържан и впечатляващ. За недостатък можем да възприемем това, че нито капацитетът, нито мощността й са впечатляващи. Независимо от това обаче Hotpoint MN 413 IX HA е една от най-добре работещите микровълнови фурни, които могат да бъдат вграждани, разполагаща с редица забележителни функции, които я поставят на първо място в продуктовата си категория.

 • Микровълнова фурна Klarstein Luminance Steam

  Предимствата й са в това, че разполага с QuickSelect технология с 80 програми, има 1200 W скара, 5 стъпки на мощност, има множество функции на комбинирано готвене, има и технология за лесно почистване. Проблемът е в това, че тежи 41 килограма. Въпреки това обаче Klarstein Luminance Steam може да се счита за една от най-добрите микровълнови фурни на пазара.

 

 3. Как да изберем микровълновата фурна?Как да изберем микровълнова печка?

Изборът на микровълнова фурна е свързан с текущите нужди на потребителя и предназначението, определено от потребителя на уреда. По този начин, ако се нуждае само от устройство, което да използва от време на време, потребителят може да спре избора си на стандартна микровълнова фурна, а ако е предназначен за много по-интензивна употреба, вградената микровълнова фурна е интелигентен избор (особено ако планът за оборудване на кухнята с уреди изисква такова устройство).

Единствената разлика между двата типа фурни е, че за вградената микровълнова фурна е необходимо пространство, специално проектирано и направено според размерите на уреда, докато за стандартната версия не са необходими такива подготовки.

Ето функциите, които трябва да вземете предвид, когато обмисляте да закупите микровълнова фурна:

Пространството, в което ще се намира

Много е важно да планирате къде искате да бъде интегриран този домашен уред. Ако не сте намерили никакво пространство, тогава можете да изберете стандартната версия, която ви дава предимството да я премествате, когато искате и където искате, но и много по-достъпна цена. И обратното, ако вече сте си представяли кухня, в която можете да интегрирате микровълновата фурна, тогава ви е необходима микровълнова фурна за вграждане, която има много по-привлекателен външен вид и която ще подчертае красотата и стила на кухнята (цената й е малко по-висока).

Отоплителна мощност

Много е важно да изберете уред, който ще гарантира най-бързото загряване на храната, нейното размразяване и готвене. В този случай мощността на устройството играе много важна роля, на пазара има модели с мощност, която е между 700 и 1500 W. От изключителна важност е този уред да ви дава възможност да регулирате мощността на отопление като цяло. Постепенно, на три етапа на нагряване, което пък ви дава възможност да изберете оптималната температура за отопление на определен вид храна.

Отоплителен обем

Той е друг съществен елемент при избора на микровълновата фурна, като се има предвид, че нейният обем е пряко пропорционален на гъвкавостта на отоплението. По този начин, капацитетът на микровълновата фурна е между 17 и 30 литра, което е пряко пропорционално не само на вида храна, която се топли, но и на размера на ястието, което се топли. В зависимост от вида на стоплената храна (за пица е необходима голяма чиния, докато за други ястия е необходима по-голяма купа) трябва да се избере микровълнов уред, който може да осигури възможност за загряване колкото се може повече различни видове храни.

Вид отопление

Някои микровълнови печки предлагат само определен тип отопление (вертикално или странично), докато най-новите модели имат и двата варианта за отопление. По този начин храната се нуждае от много по-малко време, в което да се стопли, което означава предимства и по отношение на фактора за пестенето на електроенергия.

Дизайн и размери

Независимо дали ще изберете стандартната или вградената версия, много важно е микровълновата фурна да изглежда възможно най-естетически, а размерите й да й позволят да заема възможно най-малко пространство.

Множество функции

Наличието на колкото се може повече функции и допълнителни опции ще повиши изкупната цена на устройството, но също така ще ви даде гъвкавост, което означава, че можете да използвате микровълновата за различни операции. Започвайки от стандартните си функции (отопление и размразяване / размразяване), такъв домашен уред ще ви осигури функцията за готвене, печене на скара, печене, скара или задушаване. Към тези функции се добавят тези, свързани със самопочистването на фурната, възможността за разпространение на електромагнитни вълни или тези с предварително програмирани или персонализирани програми за отопление за определени видове храни, които изискват повече внимание към затоплянето (като например течности).

Нивото на безопасност в експлоатация

Интелигентните микровълнови фурни са снабдени с функция за защита по време на употреба от деца или с възможност за заключване на уреда срещу нерегламентирана употреба от деца.

Монтаж и консумация на енергия

Много е важно в случай на по-сложни уреди (които включват различни осветителни, вентилационни елементи или вентилационни системи), те да имат подходящо ръководство за инсталиране за по-лесна инсталация. В допълнение, оптимизирането на консумацията на енергия (клас A или A +) ви дава предимства по отношение на дългосрочната употреба и висока интензивност.

Гаранция

Такива уреди се възползват от стандартна гаранция, която продължава над 24 месеца, но в някои случаи съществува възможност да се ползвате и от удължаване на гаранцията.

Цената

Това е елемент, който трябва да вземем предвид в последната фаза, особено когато искаме микровълновата печка да ни предложи възможно най-много функции. Следователно, по отношение на предлаганото качество, цената трябва да бъде съответно коригирана, за да се възползва от най-доброто съотношение между тези два елемента. Докато микровълновата фурна, която искате да закупите, отговаря на всички горепосочени функции, тогава можете да я закупите, без да мислите за това.

Полезност на микровълновата фурнаПолезност на микровълновите печки

Микровълновата фурна е изключително полезна за осигуряване на храна и за трите основни хранения за деня. Тя може да загрява, размразява или готви храна. Потребителят трябва само да избере период от време, подходящ за вида храна. Тъй като температурата, както и времето за операцията могат да бъдат зададени, храните, които са подложени на операциите, извършвани вътре в микровълновата фурна, запазват хранителните си характеристики непокътнати. За разлика от други начини за загряване на храната, при които не са осигурени условията за задаването на времето и температурата. Изпълнението на операцията за дадена храна не изисква добавяне на други вещества, които допринасят за ускоряване на времето за приготвяне на храната. В допълнение, микровълновата фурна има възможност за съхранение на определени програми относно предпочитания от потребителя вид храна. Това означава, че с натискане на един бутон, микровълновата знае точно времето, необходимо за осигуряване на оптималната температура на затоплянето на храната.

Сред другите удобства на микровълновата фурна са естетическият аспект.  Нейният дизайн и размери, позволяват лесното поставяне в различни пространства в кухнята, самостоятелно или като част от едно цяло.

Заключение

Микровълновата фурна е един от най-търсените домакински уреди за всяка кухня. Предлага се както в стандартни, така и във варианти за вграждане. Микровълновата предлага на потребителя възможността да размразява, затопля и готви различни храни за много кратък период от време. Усъвършенстваните устройства имат много допълнителни функции, които позволяват да се трансформира това устройство в мултифункционален домакински уред.

Въпреки че избора на такава фурна може да ви се стори труден, стига уредът да отговаря на посочените по-горе характеристики, потребителят си гарантира, че ще закупи качествен продукт. Tой ще се използва за дълъг период от време при максимална производителност.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.