12 най-добри съдомиялни машини

Чисти съдове - лесно и удобно с нова модерна съдомиялна машина!

5/5 - (1 глас)

Съдомиялната машина е решението, достъпно за всеки, който се нуждае от чисти съдове без усилия и с минимум консумaция на енергия.

За разлика от миенето на ръка, този уред успява да осигури на съдовете точната температура на измиване (приблизително 70 C), която не може да бъде достигната или поддържана при миенето на ръка.

Такава температура гарантира отстраняването не само на мръсотията, отложена върху съдовете, но също така предлага и правилен процес на почистване, който напълно елиминира наличието на всякакви бактерии.

В допълнение, количеството електричество, вода и почистващ препарат биват дозирани внимателно, така че резултатът от цикълът на измиване винаги да е с високо качество.

И тъй като гамата от предлаганите на пазара съдомиялни машини е все по-разнообразна, днес можете да закупите уред, който предлага максимален комфорт и лекота всеки път, когато трябва да миете и почиствате останалите след храненето съдове.

Най-добрата стандартна миялна машина

 • Съдомиялна Klarstein Amazonia 6 Luminance 1380W

  Сред предимствата на тази съдомиялна машина са, че теглото й е само 21 кг, височината й може да се регулира, класът й на енергийна ефективност е A +. Тя има опция за измиване на ниска температура. Като недостатък можем да отбележим, че измива само 6 комплекта чинии. Маркучите й за вход и изход са с дължина само 1,5 м.  Klarstein Amazonia 6 Luminance 1380W е съдомиялна машина за семейства, чиито нужди са ориентирани към спестяването.

 • Съдомиялна Bosch SMS40E32EU

  Предимствата на този модел са, че е с капацитет от 12 комплекта, разполага със специална програма за защита на чашите. Класът й на енергийна ефективност е A +, има функция за еко безшумно задвижване. Като недостатъци можем да отбележим това, че няма LED дисплей, а теглото й е 44 кг. Bosch SMS40E32EU ще ви помогне да миете съдовете си така, както всяка домакиня иска – с най-високо качество и ефективност и в същото време – с минимални усилия.

 • Съдомиялна Bosch SMS46GI05E

  Предимствата на този модел са, че е с вместимост 12 комплекта, енергиен клас A ++ е. Има опция стартиране на програмиране, специална програма за чаши, има датчик за степента на натоварване. Негатив е това, че не разполага с опция за пестене на вода. Съдомиялна Bosch SMS46GI05E е топ продукт, който значително ще подобри живота ви благодарение на допълнителните си функции.

Алтернативни модели на стандартни съдомиялни машини

 • Съдомиялна Hansa ZIM 415WB 

  Съдомиялна машина, която е с клас енергийна ефективност A ++, цената й е достъпна, а теглото й е  35 кг, което я прави перфектен уред за всяка кухня. В сравнение със съдомиялната, заемаща челна позиция в класацията, тя има само 5 програми за измиване, но функциите им са подобни, което означава, че можете да разчитате на това, че сте се сдобили с качествен уред за дома си.

  Виж в eMAG

 • Съдомиялна Gorenje GS62010S 

  Предлага отлична алтернатива за миене на съдове, като ви предоставя 5 програми за миене, капацитет от 12 комплекта, достъпна цена и енергийна ефективност от тип А. Дизайнът е атрактивен и нивото на шума й е само 49 dB. Тази съдомиялна машина е идеална за семейства с малки деца.

  Виж в eMAG

 • Съдомиялна Whirlpool WKFO 3O32 PX 

  Дава възможност да се насладите на висококачествен уред с 10 програми за измиване, клас на енергийна ефективност A +++. Тя има 4 нива на регулиране на температурата и консумация на 9 литра вода и 0,82 Kw на цикъл на измиване. Теглото й е 47 кг, а нивото на шума е 42 dB; тя е алтернатива, която заслужава вниманието на онези, които наблягат на спестяването на ресурси и бързината на измиване на кухненските съдове.

  Виж в eMAG

Най-добрата вградена съдомиялна машина

 • Съдомиялна за вграждане Hotpoint LSTB 6B019

  Tази съдомиялна машина е с клас на енергийна ефективност A + , разполага с директна връзка с гореща вода и е изключително тиха. Недостатъците й са, че съдовете не винаги излизат сухи и й трябва доста време за измиване. Hotpoint LSTB 6B019 е една от най-популярните съдомиялни за вграждане поради високите си технически характеристики и много добра цена.

 • Съдомиялна за вграждане Klarstein Amazon 6 Secret

  Сред предимствата й са това, че разполага с програма за постоянно включен режим на функцията за наблюдение, годишната й консумация на електроенергия е 175 kW, годишната консумация на вода – 1820 литра). Класът й на енергийна ефективност е A +. Разполага с 360 ° функция за измиване. Като недостатък може да се възприеме това, че разполага само с едно отделение. Klarstein Amazonia 6 Secret е изключително компактна миялна машина за вграждане, заемаща много малко място във всяка кухня. Тя има множество функции, които я правят много ефективна в измиването на съдовете.

 • Миялна за вграждане Klarstein Amazonia 8 Myst

  Сред предимствата на този модел са, че има изход за горещ въздух. Също така режим на измиване на 360 градуса, опция за защита от теч – AquaStop. Енергийната й ефективност е A+. Като недостатък може да се отбележи това, че измива само 8 комплекта. Klarstein Amazonia 8 Myst е с най-доброто представяне в категорията на икономичните съдомиялни машини за вграждане и предлага най-високо качество при автоматичното миене на съдове.

Алтернативни модели на вградени съдомиялни машини

 • Hotpoint LSTB 4B00 е миялна машина, която можете да вземете на достъпна цена. Тя има клас на енергийна ефективност A, капацитет на измиване от 10 комплекта, 4 програми за измиване и система за безопасност тип Overflow. Нивото на шума е 51 dB, а консумацията на вода е 10 литра на цикъл на измиване, с консумация на електричество от 0, 94 Kw. Изборът на тази съдомиялна машина означава ценови и качествени предимства: разполага с функции, които ще ви дадат възможност да я използвате дългосрочно, при същото ниво на надеждност.
 • Arctic DBI45A е една от най-популярните съдомиялни машини с множество функции, които правят миенето на съдове истинско удоволствие. Тези функции включват Eco 50, Aqua Protect, има безшумен инверторен двигател. Клас на енергийна ефективност A +, консумация само на 10 литра вода на цикъл на измиване и идва на достъпна цена. Избирайки този продукт, ще се възползвате от 5-годишна гаранция, което означава, че ще се наслаждавате на най-висококачествените измити съдове всеки път, когато използвате този уред.
 • Gorenje Ora Ito GV60ORAB ще ви впечатли с елегантния си дизайн (цветът на модела е черен). Капацитет на миялната машина е 16 комплекта, отлична цена, клас на енергийна ефективност A +++, защита за деца и функция за спиране на водата (AquaStop). Тя разполага само с 5 програми за миене, а нивото на шума е 45 dB, но пък компенсира това с много високото ниво на спестяване и качеството на почистването на съдовете.

Как да изберем качествена съдомиялна машина?

Стандартни или вградени съдомиялни машини?

Изборът на модел трябва да се ръководи от следните фактори, които са различни при стандартните съдомиялни и тези, които са за вграждане:

 • Как се монтира съдомиялната?
 • Какви са размерите на съдомиялната машина и какви са размерите на помещението, в което предстои да бъде монтирана?
 • Какъв е дизайнът на уреда и как ще се впише в цялостния интериор на помещението?
 • Какво е разположението на контролния панел на машината?

Като цяло няма други разлики между двата типа съдомиялна, затова в зависимост от нивото на полезност и естетическия аспект, изберете модела, който отговаря на вашите нужди.

Помислете какви възможности искате да ви предостави съдомиялната и какви са причините да си я купите:

 • За да се насладите наистина на комфорта в кухнята
 • В нея виждате шанс да се отървете от мъчителното задължение за миене на чинии
 • За вас тя е необходимост, защото семейството ви се състои от много членове
 • Искате да отделите повече време на вашите хобита и да разполагате с повече свободно време
 • За да успеете да почистите до съвършенство чиниите и да унищожите бактериите и другите микроби

В своя избор трябва да вземете предвид няколко варианта, сред които трябва да определите следните параметри:

 • Капацитет за измиване: В зависимост от нуждите на семейството, такава машина трябва да има по-голям или по-малък капацитет, което също влияе върху цената на нейната покупка. По принцип висококачествените машини имат капацитет между 10 и 16 комплекта чинии, но трябва да вземете предвид размера на определени съдове. Например тавите могат да заемат много повече място от чиниите с малък или среден размер. Като цяло се срещат машини с капацитет за измиване: от малък тип (до 7 комплекта), среден тип (до 10 комплекта) и голям тип (над 10 комплекта – максималният е 16 комплекта).
 • Функция за половин зареждане: това е една от онези функции, които са необходими, за да можете да миете съдовете когато са в по-малко количество и да не ви се налага да складирате мръсните съдове за по-дълъг период от време. Използването на тази функция позволява на машината да „разбере “, че става въпрос за малко количество съдове, което означава, че може да използва точното количество вода и перилен препарат за измиването
 • Нивото на шум на съдомиялната машина – това е един от аспектите, които трябва да се вземат предвид при закупуването на машината. Имайте предвид, че високото ниво на шум може да бъде много смущаващо по време на работа. Препоръчва се машина, която има ниво на шум до 45 dB, защото по този начин ще се възползвате от устройство, което няма да ви смущава, стига да върши своята работа.

Специални характеристики и функции на машината

От броя на отделенията до програмите за защита срещу наводняване или използване от деца, съдомиялната машина трябва да има възможно най-много функции. Функции за опростяване и максимално увеличаване на качеството на процеса на миене и сушене. Винаги избирайте онези модели, които имат свои собствени технологии за миене, което ви дава предимство при миенето на съдовете, защото ще имате наистина полезно изживяване.

Програми за миене на съдомиялните машини

Те са много важни при извършване на цикъла на измиване и сушене според вашите нужди. Например, когато имате малко съдове или нивото на замърсяване е по-голямо, необходими са специални програми за ефективното отстраняване на нечистотиите, но без да е необходимо максимално количество вода и перилен препарат, като се има предвид броят на съдовете.

Ако има програма за измиване, която може автоматично да идентифицира нуждите от измиване, тогава машината наистина си струва.

Качеството на частите на съдомиялната машина

Резервоарът, системата за пускане на водните струи в действие, отделението за чиниите, системите за сушене и филтриране и сензорната система трябва да бъдат висококачествени, а съставните части да щадят околната среда.

Повечето марки предлагат висококачествени продукти, така че няма съмнение за нивото на устойчивост на частите, които съставляват тези машини.

Гаранцията на съдомиялната машина

По принцип стандартният гаранционен срок е 24 месеца, но много традиционни марки предлагат гаранции, които надхвърлят този период, достигайки до цели 60 месеца.

Винаги избирайте съдомиялна машина, която ще ви даде по-високо ниво на издръжливост, защото по този начин ще имате гаранцията, че тя ще работи на максимален капацитет в дългосрочен план.

Цената на съдомиялната машина

Стойността на съдомиялната е сравнима с тази на пералня, така че трябва да вземете предвид подобни цени за всички категории (малки, средни и големи). Всяка от тези машини ще ви предостави високо качество на измиване и сушене, а представените по-горе опции отговарят на всички тези характеристики. Изберете вашата съдомиялна машина според нуждите на вашето семейство и по отношение на наличието на гореспоменатите функции. Препоръчителните модели са най-изгодните по отношение на съотношение цена-качество, така че безпроблемно можете да изберете един от тях по всяко време.

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] За да почистите добре машината за кисело мляко ще се ну… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.