5 най-добри машини за кисело мляко

5/5 - (1 глас)

Все повече хора предпочитат домашно приготвените основни продукти. Ако сте от тях, можете да изберете лесна и удобна за използване машина за приготвяне на кисело мляко. По-долу, в ръководството, сме ви представили критериите за избор на машина за кисело мляко, подходяща за вас. Също така и списък с някои продукти.

Ако нямате време, за да прочетете цялата статия, но искате модерен, компактен и здрав уред, с който да приготвите няколко замразени десерта, можете да изберете Princess 282605 . Той е много е удобен за използване и почистване, като подвижната купа от 1,5 литра е съвместима със съдомиялна машина.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на машина за кисело мляко

машини за кисело млякоАко имате малки деца или сте избрали да се храните по-здравословно, можете да закупите най-добрата за вас машина за кисело мляко. С нейна помощ ще приготвяте домашно кисело мляко лесно и удобно. Освен това можете да добавяте различни вкусове, за да имате вкусен и натурален десерт, като използвате само натурални съставки.

На пазара има голямо разнообразие от продукти и лесно ще намерите уреди за кисело мляко на добри цени, съобразени с вашите нужди. Но нека видим кои са най-подходящите критерии за избор:

Съвет при избора на машина за кисело мляко

Първо трябва да решите какво искате да правите с този уред. Можете да изберете прости модели, които позволяват само приготвяне на кисело мляко. Също така има и машини за проготвяне на кисело мляко и сирене, много полезна, особено ако имате малки деца или ако спазвате строга диета. Можете да избере и уред, който ви позволява да приготвяте няколко вида замразени десерти, като: сладолед с различни вкусове, шербет и, разбира се, кисело мляко.

Капацитет

кисело мляко и сиренеТрябва да е в тясна връзка с нивото на потребление в семейството, като можете да изберете устройства с по-малък капацитет – до 500 мл., среден капацитет – от 1-1,5 литра, или голям капацитет от 2 литра. Последният ще влезе в употреба на семейства с 2 или повече деца.

Съдът на машината за кисело мляко

Можете да изберете уред, които имат само един голям съд, като можете да правите само един вид кисело мляко. Обикновено купата се сваля и при повечето модели е съвместима със съдомиялна машина.

За да почистите добре машината за кисело мляко ще се нуждаете от качествена съдомиялна машина. Вижте кои са най-добрите съдомиялни машини, от ТУК!

Или можете да изберете устройства с няколко контейнера. Обикновено 6-10, с различни количества (от 100 мл до 200 мл всеки). Те са по-удобни, ако всеки член на семейството има различни вкусове или нужди, като можете да приготвите кисело мляко с няколко вкуса наведнъж. Тъй като всеки има индивидуален капак, те могат да се използват и за съхранение на продукта в тях.

Съдовете най-често са керамични или стъклени, което не се отразява на качеството на продукта, на по-висока цена, но можете да ги намерите и от хранителна пластмаса.

Мощност на машината за кисело мляко

Според няколко мнения за най-добрите машини за кисело мляко, колкото по-висока е мощността, толкова по-бързо ще се направи киселото мляко. Тъй като тяхната мощност обикновено варира между 12-30W, консумацията не се забелязва в сметката за енергия, но разликата се отразява в покупната цена.

Повечето машини за кисело мляко имат само едно ниво на мощност. Все пак има и варианти, които ви предлагат няколко програми, с които да приготвяте различни продукти на млечна основа.

Други функции, които може да притежава уреда

домашно кисело млякоИма и други функции, които може да представляват интерес за вас, а именно:

Възможности за настройка

Можете да изберете уред с електронен таймер, удобно задаване на часа от таблица и с автоматично изключване след приключване на програмата, механичен таймер – където настройвате часа с помощта на въртящ се бутон; без таймер.

Светлинен индикатор

Той ви позволява лесно да видите работното състояние на устройството.

Звуков сигнал

Много полезно е да имате звуков сигнал в края на програмата, който да ви известява, че продуктът е готов.

Автоматично изключване

Това е полезна функция, особено ако не сте вкъщи, която автоматично изключва устройството в края на програмата.

Плътно затваряне на бурканите

Ако носите буркана на работа или до друго място, е важно да имате капачка, за по-плътно затваряне.

Дизайн

ако използвате бурканчетата, в които приготвяте киселото мляко на работа, то можете да изберете рисувани керамични модели, с весел и много атрактивен дизайн.

Марки машини за кисело мляко

Важно е да изберете качествен уред с гаранция, която може да бъде между 1 и 2 години в зависимост от производителя. Една модерна машина за кисело мляко Oursson с цифров контролен панел и LED дисплей може да бъде много добра инвестиция. Също така уредът за кисело мляко Tefal може да представлява интерес за вас, като моделите са с висока мощност (40W).

Как да си направим кисело мляко в машина за кисело мляко?

уред за домашно кисело млякоОпределено е много по-здравословно да приготвяте кисело мляко у дома, защото можете да контролирате съставките, които слагате. Също така можете да добавяте различни вкусове, които харесвате, а закупуването на една от най-добрите машини за кисело мляко ще бъде от голяма полза. С този уред ще спестите време и дори да не сте много сръчни в кухнята, ще можете да приготвите вкусно и здравословно кисело мляко.

Но нека видим какви са стъпките, които трябва да следвате, за да приготвите кисело мляко в машината за кисело мляко:

Приготвяне на съставките:

Първият път, когато приготвяте кисело мляко, ще ви трябва закваска за кисело мляко, но ако нямате, можете да използвате и търговско кисело мляко. Изберете възможно най-прост и естествен продукт, без добавени съставки. Нуждаете се и от прясно мляко, за да допълните желаното количество и можете да закупите продукти тип UHT, 3.5, за да са с възможно най-голям процент масленост.

В следващите стъпки ще можете да използвате вече приготвеното кисело мляко, но внимавайте за консистенцията му, защото с времето тя ще намалее.

Хомогенизиране на съставките:

Ако имате подвижна купа, например с уреда за кисело мляко Oursson, можете да бъркате директно в нея, но ако имате няколко бурканчета, пригответе сместа в друга купа, в която да поберете цялото количество.

Първоначално сложете закваската в купата, след това добавете малко мляко и разбъркайте. Бавно добавете останалото мляко до желаното количество, в зависимост от капацитета на уреда за кисело мляко.

Поставяне в буркани:

Ако използвате уред за кисело мляко с бурканчета, налейте сместа във всяко, след което се поставят без капачки в уреда.

Същинската подготовка:

След като поставите бурканчетата в машината за кисело мляко, затворете капака и го включете на желаната температура или като зададете съответната програма. Уредът за кисело мляко не се движи по време на работа. Колкото повече престои в заготовката, толкова по-вкусно ще е киселото мляко.

Завършване:

В зависимост от типа на устройството, накрая или го изключвате, или то се изключва автоматично. Внимателно повдигнете капака и извадете бурканите. Оставете да изстинат, след което ги покрийте и ги приберете в хладилника за 3-4 часа.

 

Най-добри машини за кисело мляко – нашите препоръки

1. Машина за кисело мляко Princess 282605

машина за кисело млякоУредът за кисело мляко е много полезен в семейство, в което има и деца. А този модел ви позволява да приготвите няколко вида десерти за възможно най-кратко време със съставки по ваш избор, като: сладолед, шербет или кисело мляко. Можете да добавите различни вкусове, плодове, парченца шоколад, мед и др. да е точно по ваш вкус.

Контейнерът, с който е оборудван уредът е с вместимост 1,5 литра и може да се отстранява. Трябва да се постави във фризера 8 часа преди приготвяне, а ефективната продължителност е 20 минути, като по този начин имате възможност бързо да приготвите вкусен десерт, както за възрастни, така и за деца. Мощността на уреда е 12 W и разполага с дигитален контролен панел, с LCD дисплей с осветление и таймер.

С много приятен дизайн, сребристо и черно, компактен, с квадратна основа 20 см, и височина 23,4 см. В допълнение, подвижната купа е съвместима със съдомиялна машина, така че ще бъде удобна за почистване след употреба.

ВИЖ ТУК

2. Уред за кисело мляко Hausberg 2190

машина за кисело мляко хаусбергИма много причини, поради които искате да приготвите натурално кисело мляко у дома. за да предложите на децата си вкусен десерт, или за да контролирате съставките, използвани за здравословен начин на живот или ако спазвате диета. Тази евтина и добра машина за кисело мляко може бъде оптимална инвестиция за вас.

Максималният капацитет на уреда е 1 литър, като киселото мляко се приготвя в голям съд. С мощност от 20W той ще ви даде желаното приготвяне лесно и комфортно. Капакът е прозрачен и можете да наблюдавате процеса на приготвяне.

Освен това устройството има приятен бял дизайн, със зелена ивица в долната част. Можете също така да добавите различни вкусове към киселото мляко, които семейството ви харесва. Има и светлинен индикатор при стартиране, автоматичен термостат, възможност за прецизен контрол на температурата на готвене, а контролният панел е механичен.

ВИЖ ТУК

3. Машина за кисело мляко ADLER

адлер машина за кисело млякоАпарат за приготвяне на прясно и здравословно кисело мляко със 7 отделения за буркани (включени).
Три неща са достатъчни за производството на прясно и здравословно кисело мляко: мляко, бактериални култури и Adler AD 4476. Машината ви позволява да приготвяте кисело мляко по невероятно прост начин. След поставянето на компонентите, останалата част от процеса продължава автоматично, без намесата на потребителя. Киселото мляко веднага се създава в стъклени буркани с вместимост от 200 мл всеки, което улеснява удобното последващо съхранение на готовия продукт в хладилника.
-Осветлен превключвател за включване / изключване
-7 практични стъклени буркани с винтови капачки (200 мл)
-Прозрачно покритие

ВИЖ ТУК

 

4. Машина за кисело мляко Clatronic JM3344

машина за кисело мляко клатроникЗа тези, които водят здравословен начин на живот или имат малки деца и искат да им предложат домашна кухня, може да представлява интерес този модел машина за кисело мляко на добра цена. Можете лесно да приготвите до 7 порции, всяка от по 160 мл, което е много по-лесно за управление и консумация.

Контейнерите са прозрачни, снабдени с капак, така че можете да вземете порция за работа или да оставите лека закуска за детето, когато се прибере от училище. С помощта на тази машина за кисело мляко можете да направите общо до 1,1 литра, като имате възможност да подготвите толкова малки контейнери, колкото са ви необходими.

Уредът е с много приятен дизайн, лесно се вписва в кухненския декор, бял е на цвят с прозрачен капак. За да бъде удобен за боравене, капакът има голяма дръжка. Мощността на уреда е 14W и се захранва от контакт (напрежение 230 V). Контролният панел е механичен, много лесен за използване, чрез достъп до бутона за включване/изключване. Освен това има малък светодиод, който ви показва работния статус на устройството.

ВИЖ ТУК

5. Форма за приготвяне на прясно сирене INNOVAGOODS

машина за прясно сиренеФорма за приготвяне на по-здравословно и по-натурално домашно сирене, без всякакъв вид химически добавки, нито консерванти. Лесен и обикновен начин да се забавлявате, като научите как да приготвяте сирене по традиционен начин и да се грижите за себе си с по-здравословна храна. Продуктът включва ръководство с подробни инструкции за това как да си приготвите сиренето, посочвайки необходимите съставки и целия процес за следване, стъпка по стъпка. Освен това включва и няколко вкусни рецепти с прясно сирене, за да вдъхновят творчеството в кухнята.

  • Иновативен и функционален дизайн
  • Капацитет: 1 литър
  • Контейнер с кошница и капак
  • Лек и лесен за употреба
  • Практично и лесно използване
  • Компактен намален размер
  • Лесно почистване
  • Инструкции в ръководството за приготвяне на прясно сирене

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.