5 най-добри ледогенератори

5/5 - (1 глас)

Винаги изпитваме затруднение, когато трябва да изберем електрически уред за кухнята си.  Изборът на ледогенератор не прави изключение. За да улесним избора ви, ви предлагаме, модел Heinner HIM-105BK . Това е особено забележим уред заради големия му капацитет за производство на лед, достигащ 12 литра за 24 часа. В резервоара му можете да заредите до 1,9 литра вода. В допълнение към това, уредът има компактен дизайн, което го прави подходящ за малки пространства.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на ледогенератор

Тъй като се нуждаете от насока сред различните мнения за най-добрите ледогенератори, решихме да съставим кратък наръчник, който ще ви предостави необходимите критерии за успешен избор. Ето на какво трябва да обърнете внимание:

Ако все пак предпочитате да направите лед в пликче или във форми за лед, които трябва да се съхраняват във фризер, ви съветваме да прочетете нашата статия за най-добри фризери ракла, от ТУК!

1. Размери и обем на ледогенератора

Много от ледогенераторите, особено тези за домашна употреба, са проектирани по такъв начин, че да заемат възможно най-малко място. По този начин те пестят пространството в кухнята. Трябва обаче да намерите правилния баланс между ергономичен дизайн и полезност, а това варира в зависимост от модела.

Спецификациите дадени от производителя могат да ви помогнат да определите мястото, което ледогенераторът ще заеме във вашата кухня. Все пак е добре предварително да измерите пространствата, които имате предвид.

Не забравяйте да вземете предвид теглото на ледогенератора, особено ако искате да го използвате на различни места, което би означавало да го местите често.

Що се отнася до вътрешния обем, това е важно за това колко лед ще имате на разположение. Най-добрите генератори са с дизайн с увеличен обем, за да имате лед на разположение за дълъг период от време.

2. Производствен капацитет

Ледогенераторът може да ви избави от неприятни ситуации на партита и да подобри времето ви с приятели и семейство. Ето защо, когато става въпрос за този уред, преценете колко лед се консумира във вашия дом или офис, за да знаете какви са изискванията за покупка.

Някои машини имат увеличен производствен капацитет, което ще ви помогне да се справите в почти всяка ситуация. Независимо дали са на скъпи или евтини машините за лед имат резервоар за вода с определен капаците. За него трябва да полагате грижи относно пълненето му и почистването му.

Обикновено ледогенераторът прави лед през 10-20 минути след стартиране, но скоростта не е постоянна, някои модели се справят по-добре от други, така че е важно да проверите и този детайл.

3. Функции и аксесоари

С развититето на технологиите, производителите на ледогенератори правят все по-добри и ефикасно модели. Освен приятния дизайн, към тях са добавени различни функции, които ги правят по-лесни за използване и поддръжка. Добре е да си харесате няколко модела преди покупка, да се запознаете с характеристиките им, и след това да изберете модел, който най-много да отговаря на вашите желания.

Функция, на която ще се насладите, е самопочистването. Що се отнася до поддръжката на ледогенератора, неприятно е да чакате дълго или да търсите средства за отстраняване на излишния лед. Лесен начин да поддържате продукта в добро състояние е именно тази функция за самопочистване.

Друга функция на която можете да се насладите е изборът на размер на кубчетата лед. По-лесно е, отколкото да счупите кубчетата, за да се поберат в различни размери чаши или различни съдове.

В някои случаи ледогенераторите са оборудвани с таймер, което е наистина полезно. Ако сте решили да използвате кубчетата лед на среща с приятели или парти и искате те да са готови в точното време, тогава използването на автоматичния таймер е най-добрият вариант.

Понякога машината за лед на добра цена има някои аксесоари, включени в опаковката, като лопатки или щипки за кубчета. Те са полезни за хващане и сервиране на кубчетата, без да ги изпускате.

4. Лесна употреба

машина за ледПреди да закупите ледогенератор, е добре да се насочите към модел, който е по-лесен и удобен за използване. Намерете онези видове устройства, които ви предлагат интуитивно използване на контролите, с ясни инструкции, за да ви помогнат да разберете от самото начало как да ги използвате.

В тази връзка, машините за лед включват средства за сигнализиране, които да ви помогнат да ги използвате правилно. Например, някои имат светодиоди, които показват дали отделението за лед е пълно или дали резервоарът трябва да се напълни отново.

5. Устойчивост и разход на ледогенераторите

Тъй като производството на лед е труден процес, е възможно някои ледогенератори да са направени с елементи с по-ниско качество. Понякога дори тези, пуснати на пазара от престижни марки, могат да се сблъскат с технически проблеми.

Изборът на продукт, който включва по-ниски разходи за покупка, може да ви доведе до увеличаване на разходите за поддръжка с течение на времето, така че е добре да изберете по-надеждните опции, дори ако това изисква малко по-висок бюджет. Проверете възможността да получите гаранция от една или повече години за вашия продукт.

Не забравяйте, че тези уреди за дома са и консуматори на електроенергия. Сметките за електричество ще се добавят към цената на продукта с течение на времето, затова енергийният клас е важен.

Често задавани въпроси

Колко време отнема поставянето на кубчета лед във фризера?

Обикновено е доста трудно да се направят кубчета лед във фризер. Това е по няколко причини, както поради големия размер на фризерите, така и поради дългото време за охлаждане. Обикновено ще имате кубчета лед от фризера след 3-4 часа от момента, в който поставите торбичката или формите за лед вътре.

Кога трябва да инвестирам в домашен ледогенератор?

Добра идея е да закупите собствена машина за лед, когато консумацията им в къщата е постоянна. Независимо дали става въпрос за срещи, партита или просто от навика да пиете студен чай.

Колко струва професионален ледогенератор?

По принцип професионалните машини за лед са доста далече като цена от тези, създадени за домашна употреба. Тъй като изискванията са по-високи, както размерите, така и мощността им са очевидно по-добри.

Най-добри ледогенератори – нашите препоръки

1. Ледогенератор Heinner HIM-105BK

ледогенератор ХайнерМашина за лед, която заслужава вашето внимание е тази на Heinner. Моделът HIM-105BK е такъв, който е изправен пред доста високи изисквания, като може да произведе за 24-часов интервал 12 кг лед. По този начин той е подходящ не само за моментите, когато искате да организирате парти у дома, но и за офиси с много служители или малки фирми, където изискванията на клиентите могат да бъдат задоволени с разумни количества. Средно можете да извадите 9 кубчета лед от машината в интервал от 7-11 минути.

Резервоарът на това устройство може да побере до 1,9 литра вода, което означава, че от време на време ще трябва да го напълните. От друга страна, машината за лед има ергономична конструкция и е много лесна за използване, което е предимство във всяка кухня. Тежи само 8,5 кг и е лесен за преместване.

Няма сложно меню или сложна форма, капакът е лесно достъпен, идеален за удобно използване. Предвиден е с два индикатора, един за пълнене на контейнера, друг за когато водата в резервоара свърши.

ВИЖ ТУК

2. Ледогенератор Heinner HIM-120S

ледогенератор хайнерТези, които искат ледогенератор, който има добър капацитет и се предлага на по-ниска цена, могат да се насочат към модела Heinner HIM-120S, който се справя, със сравнително малки размери, с добро производство на кубчета лед. Може да произведе до 12 кг лед за период от 24 часа. Това също е възможно благодарение на мощността от 120 W, която притежава. Освен това можете да избирате между два различни размера кубчета лед.

Резервоарът на този ледогенератор е добре оразмерен, като съдържанието му може да поеме количество вода до 2,1 литра. Това не е един от най-големите резервоари за вода.

Когато го купувате, трябва да имате предвид факта, че работата произвежда постоянен шум от около 60 децибела. С правилното разположение, този детайл няма да бъде толкова значим.

ВИЖ ТУК

3. Ледогенератор Camry CR 8073

ледогенератор КармиДобре оценен от потребителите продукт, на който можете да разчитате, когато става дума за ефективност. Camry CR 8073 има капацитет от около 10 кубчета за 10 минути и съответно 12 кг лед за един ден.

За да можете да проверите количеството кубчета в устройството, имате прозрачен капак, така че не е нужно да го отваряте, за да сте сигурни, че имате всичко необходимо. Стандартният резервоар от 2,2 литра вода се пълни директно от човека, който използва автомобила. Както за производството на кубчета, така и за резервоара за вода можете да видите светодиодни индикатори, които ви предупреждават за състоянието на двата процеса.

След като производството на кубчета приключи, машината спира автоматично, спестявайки енергия. А получените кубчета остават в подвижната вана, която държи кубчетата в топлоизолираното помещение на машината. Ако искате да поставите устройството в тясно пространство, размерите му могат да ви позволят това, като размерите му са 249x360x327 cm.

ВИЖ ТУК

4. Clatronic EWB 3526

ледогенератор КлатроникАко имате нужда от мощен уред, можете да изберете Clatronic EWB 3526, който работи с 150 W, за да произведе количество лед между 10 и 15 кг. Можете да го използвате чрез просто натискане на бутона, чрез електронно управление и като напълните стандартния резервоар от 2,2 литра. За непрофесионален продукт той има всички функции, от които се нуждаете.

По този начин устройството се възползва от автоматично изключване, така че да се затваря в края на производствения цикъл. За да не се налага да проверявате състоянието му, той е оборудван с индикаторни светодиоди и звуков сигнал. Когато свърши водата или специалното отделение за кубчета е пълно, светлините и звуковото предупреждение ви уведомяват.

Предназначен за монтиране в офиса, в домашната кухня или на тераси и кафенета, той има компактен и приятен дизайн и безшумна работа.

ВИЖ ТУК

5. Професионален ледогенератор Finlux FCM-15TD

финлукс ледогенераторАко все още не сте избрали професионален ледогенератор, тогава можете да разгледате Finlux FCM-15TD150W. Поддава се много добре както за използване у дома и в офиса, така и за тераси, барове и шикозни кафенета. С мощност от 150 W, той използва компресорна технология за постигане на добри резултати. Капацитетът му е 10 кг за работен ден, а за работа е необходимо напълване на резервоара с 1,5 литра вода.

Сред характеристиките, които го правят подходящ, е модерният дизайн, който интегрира видим LED дисплей в купето. Изработен от неръждаема стомана, уредът е елегантно съчетан на плота, предназначен за домакински уреди.

По време на един работен цикъл, ледогенераторът произвежда 12 кубчета лед. Ако нивото на водата, необходимо за производството, е спаднало твърде много, ще чуете аларма. По същия начин се задейства аларма, когато контейнерът за лед е пълен. Ако трябва да планирате производството на кубчета предварително, имате под ръка таймер, който ще ви помогне да направите това.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
1 Коментар
  1. Жана каза

    Интересна статия за ледогенератори. Аз използвам на Finlux вече 3 години и съм много довлна.

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.