7 най-добри рендета

5/5 - (1 глас)

Кухненските рендета имат много и различни функции. От превръщането на пармезана в прах до изстискването на цитрусови плодове и нарязването на картофи. Незаменими в нашите кухни, те ни помагат да усъвършенстваме нашето кулинарно изкуство. За да намерите правилния модел е необходимо първо да се съсредоточите върху дизайна, върху функциите и върху полезността на уреда.

Сред продуктите на пазара първата ни препоръка е Borner Germany V5. Предлага по-ефективни възможности за рязане благодарение на остриетата си от неръждаема стомана 3,5 и 7 мм. Има система за защита от порязване и страничен бутон за регулиране на дебелината на рязане, който позволява резените да се избутват напред / назад. Остриетата с регулируема височина предлагат няколко различни функции: резени, пръчици с различна дебелина и кубчета. 

Ръководство за купувача, при избора на покупка на ренде

многофункционално рендеПреди да закупите най-доброто ренде, трябва много добре да знаете малките детайли. Те могат да направят разликата и да ви насочат към моделите, които отговарят на вашите нужди. За да направите това, трябва да имате предвид най-важните параметри, които да ръководят и мотивират избора ви:

1. Видове ренде

Ръчно ренде: някога се е смятало за класическо ренде. Въпреки еволюцията на света и технологиите, то остава силно търсено и предпочитано и днес, защото не изисква използването на електричество. То е харесвано от любителите на къмпинга и тези, които предпочитат традиционната кухня.

Електрическо ренде : Както подсказва името, електрическият модел изисква свързване към източник на захранване. Безспорно обаче е по-удобно, в смисъл, че е много по-безопасно и много по-бързо. Някои модели елетрически рендета дори предлагат режим „свободни ръце“ с много опции, които да улеснят работата ви.

Японско ренде: За разлика от клаското ренде, японското е изработено от пластмаса, а не от неръждаема стомана. То се оказва много здраво, като в същото време предлага максимална безопасност благодарение на буталото. Със специфичен дизайн, той също е особено лесен за използване и много лек, предлагащ добро нарязване. С други думи, японското ренде е задължително във всяка кухня, а доказателството е използването му от велики готвачи.

Ренде Tupperware : Рендето Tupperware или това с кошница за съхранение, съдържа контейнер с променлив капацитет в зависимост от модела. С това ренде можете да съхранявате храната веднага след като е била нарязана. Кошницата може да се използва и за съхранение на различните прибори (остриета, дъски и др.) на рендето, за да се прибере по-лесно в кухненски шкаф.

2. Аксесоари за редне

В днешно време рендетата изпълняват повече функции от своите предшественици преди няколко години. Някои многофункционални модели включват, както вече споменахме, контейнер за съхранение. Нарязаната или настъргана храна отива директно в съответната купа и вие трябва само да я приготвите или съхраните.

Друга интересен аксесоар (особено за сладкари или сладкари) е сепараторът за яйца. Това е малък уред, който позволява възстановяването на белтъка, като същевременно запазва жълтъка. С този аксесоар със сигурност няма да загубите белтъците в жълтъците (или обратното).

Някои модели имат и ръкавица, устойчива на порязване. Аксесоарът носи значително подобрение на безопасността, тъй като ножчетата могат и трябва да бъдат много остри. Някои продукти включват и белачка за плодове и зеленчуци.

Ако имате нужда да смелите домати, ви съветваме да прочетете нашите съвети и да разберете кои са най-добрите мелачки за домати, от ТУК!

3. Остриета

остриетаКато общо правило се препоръчва да изберете здрави остриета, безопасни и устойчиви на ръжда и наранявания. Затова най-добрият вариант е неръждаема стомана, независимо от вида на рендето, което изберете. Всъщност, благодарение на специалната си устойчивост, този материал е много практичен. По-специално, може да се мие в съдомиялна машина, без риск от ръждясване или оставяне на метални частици в хранителните продукти.

Що се отнася до броя на остриетата, той варира в зависимост от функциите, които изпълнява рендето. Можете да закупите евтини и добри многофункционални рендета, с различни остриета за различни размери на кубчета, жулиени или кръгчета.

4. Съдържание на BPA

BPA или бисфенол-А е химически продукт, който не само не е полезен, но всъщност е вреден за здравето. Въпреки това, можете лесно да го намерите в пластмаса, защото се използва за укрепване и оформяне. Ето защо, ако тялото ви е особено чувствително към този химичен състав или ако просто искате да избегнете съединението, уверете се, че избраният продукт е напълно без BPA.

5. Почистване и поддръжка на ренде

Без да е съществен критерий, съвместимостта със съдомиялната машина остава съществен параметър за по-добър комфорт при използване. Почистването на ръка на този уред, не е невъзможно, но е досадно и неприятно.

Безспорно е предимство да закупите ренде, което може да се постави в съдомиялната машина, за да си спестите време. Оттук и необходимостта да изберете остриета от неръждаема стомана.

6. Комфорт и безопасност

За да използвате най-доброто ренде правилно, то трябва да отговаря на минимално ниво на комфорт. За да направите това, проверете, от една страна, безопасността по време на употреба и, от друга страна, ергономичността на дизайна. По отношение на безопасността, повечето модели имат тласкач, който избягва всякакъв риск от порязване.

ръчно рендеСъветваме ви при покупка да, проверите също дали боравенето с остриетата е много безопасно. Що се отнася до теглото и комфорта на устройството, уверете се, че е доста леко и има издръжлива структура.

Най-леките устройства са пластмасовите (до 500 г), следвани от металните (до 1 кг). Най-тежки са електрическите, които могат да надхвърлят 4 кг.

Ако смятате, че информацията за най-доброто ренде е полезна за вас, ви каним да продължите да четете отговори на често задавани въпроси.

Често задавани въпроси

най-добри рендетаКакви хранителни продукти можем да настържем с многофункционално ренде?

Основно най-добрите многофункционални рендета могат да настържат всякакви съставки: сурови или варени зеленчуци и плодове, независимо от тяхната текстура, кореноплодни зеленчуци, шунка, варени яйца, сирена, цитрусови плодове, шоколад, но също така и ядки, лешници или бадеми. Може да смелите и различни подправки, например джинджифил.

Мога ли да използвам мултифункционалното ренде за сирена и кашкавали?

Не всяко ренде може да се справи със сирене или поне не всички видове сирена. Във всеки случай тази информация трябва да се намери в инструкциите за употреба на всеки отделен модел. Така е, зависи много от вида сирене. Препоръчват се по-твърди сортове като ементал, пармезан и др.

Как да почистя ренде след употреба?

Много многофункционални рендета на добри цени могат безопасно да се почистят в съдомиялна машина, но това не важи за всички. Така че винаги проверявайте инструкциите на производителя. Ако самобръсначката не може да се постави в съдомиялна машина, почистете я добре с топла вода и препарат, преди да я изплакнете и подсушите веднага.

Най-добри рендета – нашите препоръки

1. Ренде Borner Germany V5

ренде бьорнерТова ръчно ренде е изработено от плоастмаса. Притежава достатъчно голяма дръжка, за да пасне добре в ръката. Две противоплъзгащи крачета предотвратяват плъзгането на уреда по плота. Моделът на немската марка е снабден с 3 сменяеми остриета, едното за рязане, второто за приготвяне на жулиени от 3,5 мм и третото за жулиени от 7 мм. Устройството може да направи и кубчета.

Остриетата от неръждаема стомана са изключително остри. Има 5 позиции за регулиране на височината на остриетата и следователно на разрезите: много дебели резени, дебели резени, тънки резени, много тънки резени и „безопасност за деца“. Освен това има остър тласкач, който се прикрепя към зеленчуци или плодове и ви позволява да ги режете докрай, без риск от нараняване.

За почистване е достатъчно просто преминаване през струя топла вода. С гъба (очевидно, обърнете внимание на посоката на рязане) можете да почистите дъските без проблеми. Корпусът на самобръсначката е без канали, в които да попадне храната.

ВИЖ ТУК

2. Ренде Vanora Home

ренде ванора хоумНа пръв поглед естетиката трябва да ни накара да разгледаме този класически модел. Шестоъгълната форма и зеленият му цвят ще ви приветстват в кухнята. В допълнение, продуктът с размери 14 x 12 x 33 см е изработен от неръждаема стомана. Сплав, която не ръждясва и не се деформира с времето.

Пластмасова дръжка, покрита с гума, улеснява поддръжката му, но също така осигурява безопасност и комфорт при използване. Благодарение на този елемент, потребителят може да инициира бързи и прецизни движения без много усилия. Основата е покрита със силиконови вложки, които осигуряват добро захващане на уреда върху работната повърхност.

Този аксесоар ви позволява да го използвате за много голям брой храни. Всъщност той предлага 6 дебелини на рязане и настъргване. Потребителите му могат да избират между филийки или деликатни, груби, фини и ултра фини стърготини. Тези алтернативи ни показват широк спектър от приложения. Когато искате хапки или по-големи парчета, използвайте една от страните. Другите аспекти се използват за по-фини резултати.

ВИЖ ТУК

3. Електрическо ренде Concept ES1000

електрическо рендеЕлектрическото ренде Concept ES1000 има 5 комплекта ножчета от неръждаема стомана. С него можете да нарежете фини резени, например краставици, или по-дебели резени (праз, домати, лимони и др.). С острието за жулиени можете да нарежете цвекло или други зеленчуци на тънки ленти като кибритени клечки. Имате едно грубо ренде за лук или сирене, друго, по-ситно, с което можете да настържете хрян, без да роните сълзи. Функцията съпротивление нарязва картофи за пържене.

Има гениална система за безопасно заключване, за да започне да реже само когато самобръсначката е напълно сглобена. Продуктът е оборудван с вендузи в долната част, които държат 200 W електрическа машина на място, докато работите.

Може лесно да се разглоби, за да можете да почистите неръждаемата стомана и пластмасовите части, които влизат в контакт с храната.

ВИЖ ТУК

4. Многофункционално ренде за зеленчуци

многофункционално рендеПриготвянето на зеленчуци за приготвяне на всякакви ястия може да бъде по-лесно от всякога с помощта на това ренде.

Моделът е пластмасов, но е направен така, че да не е труден за използване, има ергономична дръжка и остри остриета, изработени от неръждаема стомана, които спомагат за бързото рязане.

Това многофункционално ренде, има идеално съотношение между цена и качество. Също така идва с много аксесоари. На първо място, има контейнер, в който зеленчуците или други храни падат, когато се нарязват, кошница с дренажни отвори, две страни за нарязване на кубчета и пет за различни други видове нарязване, белачка, яйце с таймер и почистване аксесоар.

 

ВИЖ ТУК

5. Ренде Borner Germany V6

ренде бьорнер в6Търсите ли ръчно ренде, което можете да използвате по много начини във вашата кухня? Това е професионален модел, който се предлага с 3 остриета, които ще ви помогнат да режете зеленчуци в различни форми, за да можете да приготвяте вкусни, но и атрактивни ястия.

Режещите аксесоари са оборудвани с остриета от неръждаема стомана, които са много добре заточени. С тяхна помощ можете да получите фино, средно или едро нарязани ленти, квадратчета с различна големина или жулиени зеленчуци.  Съхранявайте го на сигурно място, тъй като може да представлява опасност за децата. Рендето разполага с неплъзгащи се гумени крачета за безопасна работа. Изработено е от пластмаса без BPA.

Дължината на това кухненско ренде е 40 см, ширината е 14 см, а височината е 6 см. Аксесоарите са лесни за смяна, за по-приятно изживяване, а дръжката е поставена така, че да е максимално удобна.

ВИЖ ТУК

6. Кухненско Ренде Tabletop Drum Greater

многофункционално рендеПредставяме Ви рендето Tabletop Drub Greater! То е лесно за изполване и почистване!

Всичко, което трябва да направите е просто да поставите основата върху плосък гладък плот и да започнете да режете. С това ренде лесно и бързо ще нарежете любимите си зеленчуци за салата и различните ястия! За по-голямо удобство този модел има транспортна кутия за съхранение.

След употреба просто го разглобене и почистете с хладка вода и препарат за съдове.

ВИЖ ТУК

 

7. Електрическо ренде за зеленчуци Esperanza

електрическо ренде есперанзаС мощност от 150 W това ренде е електрически модел, който ви помага лесно да режете и смилате всякакви зеленчуци и плодове, твърди сирена, шоколад, ядки, а също и за приготвяне на галета. За целта имате на разположение 5 аксесоара за нарязване, които можете да нарежете на жулиени, кръгчета или да смелите. Имат остриета от неръждаема стомана, за да направят всичко бързо и качествено.

Електрическите рендета са идеални за обработка на плодове, зеленчуци, твърди сирена, шоколад, ядки, а също и за приготвяне на галета. 5-те аксесоари за взаимозаменяеми филийки ви позволяват да приспособите формата и дебелината на храната към спецификата на желаното ястие. Той може да ускори приготвянето на салати, супа и домашни ястия. Компактните размери и елегантният дизайн го правят от съществено значение за всяка кухня.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.