7 най-добри фризери ракла

5/5 - (1 глас)
Ако искате да замразите големи количества храна, която трябва да се поддържа на постоянна температура, ще ви трябва най-добрият фризер. Ако все още не сте закупили такъв електроуред, или смятате да подновите стария, то ние ви прелдагаме да се насочите към фризер ракла. Тези фризери имат много предимства, които ще бъдат разгледани по-долу.
Трябва да знаете обаче, че най-добрия фризер ракла трябва да се избира внимателно и да се обърне внимание на детайлите. Например, трябва да е с правилния размер за пространството, на което искате да го разположите.

Цената е друг важен критерий за избор, но не трябва да е основен. Добре е да научите защо някои модели струват повече от други, които изглеждат много подобни.

С толкова много предложения на пазара може да ви е трудно да анализирате правилно тези разлики. Ето защо подготвихме това ръководство за пазаруване, което съдържа цялата необходима информация. Препоръчваме ви да преминете през него. Така в крайна сметка ще можете да изберете най-добрия фризер ракла за вашето семейство, който да използвате безпроблемно дълъг период от време. Ето най-важните подробности, които не трябва да пренебрегвате:

Ръководство за купувача, при избора на покупка на фризер ракла

фризер ракла

Сред основните предимства на този уред е фактът, че са евтини домакински уреди, идеални са за замразяване на големи храни, например големи парчета месо. В допълнение, той ви предлага повече използваемо пространство от другите видове фризери.

1. Вид фризер

Фризер ракла за дома

Преди няколко години почти всички домакинства имаха обикновен фризер или фризер ракла, тъй като хладилниците все още не бяха популярни. С течение на времето тези уреди стават все по-непопулярни, до голяма степен поради факта, че стават леко непрактични.

Пространството, осигурено от фризерите с чекмеджета, беше достатъчно за повечето малки семейства. Все пак ако имате нужда от такъв тип фризер, можете да го закупите.

За да видите, кои са най-добрите хладилници с фризер, може да прочетете статията, която написахме, от ТУК!

За щастие, те са сравнително евтини. Ако ги изберете разумно, нито покупната цена, нито цената за поддръжка ще ви струват много. Много лесно можете да ги разпознаете. Приличат на бели кутии или сандъци. Те се отварят през врата, която се намира отгоре, която функционира като капак. Приличат много на ракла, от където идва и името им.

Тъй като са много големи, вероятно няма да искате да ги поставите в кухнята или някъде в къщата, където биха могли да ви пречат или да не съвпадат естетически с останалите медели и уреди. За щастие, те могат да бъдат инсталирани без проблеми в по-странични пространства като гаражи, килери или дори в мазето.

В зависимост от вашите предпочитания или особеностите на храната, която искате да замразите, ще изберете между модели със рафтове, или такава без никакви отделения.

В момента има основен конкурент на фризера ракла на пазара – вертикалният фризер. Предпочитан е от мнозина, защото прилича повече на хладилник, по-стилен е и не заема много място. Те обаче не разполагат с голям капацитет.

Преносима хладилна кутия

Ако живеете в каравана, пътувате много или ви предстои дълго пътуване, преносимият модел, тип хладилна кутия, ще бъде най-добрият избор за вас. Въпреки че сме свикнали да виждаме хладилни кутии, които са малки и не могат да държат продуктите ни охладени за повече от 2 дни, има много повече различни преносими фризери тих хладилна кутия от това, което си представяме.

Например, има голям модел, който може да доближи размерите на фризер за дома. Друг вариант е този за кола. Те се различават от хладилните чанти, тъй като могат да бъдат свързани към източник на захранване. Най-често те ще бъдат оборудвани с порт, така че да могат да бъдат свързани директно към акумулатора на автомобила.

Хладилната чанта е оборудвана с термоизолационна система. Докато се загряват обаче, същото ще се случи и с храната.

2. Размери и капацитет на съхранение

най-добър фризер ракла

Едно от първите неща, които трябва да определите, преди да потърсите фризерна ракла, е наличното пространство. Също да не забравяте и количеството храна, което очаквате да замразите.

Важно е да знаете, че няма смисъл да харчите много пари за среден или голям фризер, когато не се нуждаете от толкова място за съхранение.

Имайте предвид, че големите модели са предназначени да обслужват нуждите на големи семейства, обикновено с повече от 6 члена.

Лесно ще намерите както големи, така и по-малки модели. Те могат да имат капацитет дори над 400 л. Тези много големи уреди обаче не са предназначени за домашна употреба. Използват се за промишлена употреба в магазини, ресторанти и др.

В допълнение към броя на членовете на семейството, помислете колко често пазарувате. Например, ако предпочитате да пазарувате веднъж месечно или два пъти, ще трябва да замразявате повече храна, което повишава нуждата от фризер до 300 литра, но поне 150 литра.

Ако сте свикнали да пазарувате всяка седмица обаче, няма да имате нужда от толкова големи, така че изберете фризер ракла с капацитет до 100 литра.

3. Дизайн на фризера ракла

През последните години производителите са все по-чувствителни към нуждата на клиентите от красиви уреди. Поради тази причина, те инвестират повече във външния вид на хладилниците. Ако не се интересувате толкова от дизайна, това ще е по-добре за вас, защото няма да трябва да плащате допълнително за това.

Ако фризерът ще бъде поставен на видимо място, фактът, че трябва да е с по-хубав външен вид може да има известно значение и да натежи малко повече на избора ви.

Ако търсите нов модел, има много варианти, които имат термостат, много добре изглеждащи ключалки, отделения за организиране на пространството, както и температурни аларми. Всичко това придава изискан вид на фризера.

Има и специални версии с две нива, разбира се по-високи и по-тесни. Първото ниво, отдолу нагоре, е чекмедже. Можете да го отворите по всяко време с голяма лекота. Горната е като обикновена, с капак. Очевидно, това ще бъде по-скъп модел, защото е с по-голяма ергономичност, но пък стои много добре във всяка модерна кухня.

4. Опции за почистване

За да работи фризерът при оптимални параметри, той трябва да се поддържа чист през цялото време. Някои модели имат дренажен отвор или подвижна тава, която ще ви помогне да отстраните излишната вода при размразяване.

Производителите обикновено определят оптималните методи за почистване и поддръжка на фризера ракла. Например някои почистващи препарати могат да повредят защитното покритие от вътрешната страна на уреда. Така че трябва да обърнете голямо внимание към почистването и поддръжката.

5. Шум

Ако уредът ще бъде инсталиран на място, където ще прекарвате много време, например кухнята, коридора или друго пространство, шумът е фактор, на който трябва да обърнете голямо внимание.

Вашата цел в този случай ще бъде да изберете фризер ракла с възможно най-ниско ниво на шум.

Разбира се, ако устройството ще бъде инсталирано в мазето или гаража, то може да вдига много шум и пак да не ви притеснява. Едно нещо, което трябва да имате предвид обаче е, че по-тихите модели струват повече.

Така че, ако имате нисък бюджет, изберете модел, който може да се монтира безпроблемно в гаража или други странични пространства.

6. Функция за размразяване

Размразяването на фризера е задача, с която ще трябва да се справяте от време на време. Дейността е много неприятна, така че изберете фризер, който не се размразява твърде трудно или дори изобщо не се нуждае от такава поддръжка.

Най-добрите хладилници са оборудвани с функцията “ автоматично размразяване“. Така няма да се налага да се борите твърде много с тази задача.

7. Настойване на температурата

Повечето хладилници работят при -18 градуса по Целзий, за да запазят храните безопасни.

Благодарение на щедрото пространство за съхранение, фризерите са идеални за всяко домакинство. Ниските температури, които лесно се контролират, ги правят идеалната възможност за дългосрочно съхранение на храна.

8. Енергийна ефективност

енергиен клас на фризер ракла

Фризерите ракли обикновено са по-енергийно ефективни от другите видове фризери. Това е така, защото въздухът поддържа храната студена по-добре и вратата не се отваря толкова често. Също така не позволява много топъл въздух да влезе вътре, както е в случая с изправените фризери.

Някои устройства обаче все още консумират повече енергия от други. Можете да разберете енергийната ефективност, ако потърсите символите, изразени с букви, обикновено: B, A, A+, A++ и т.н.

Съветът на специалистите е никога да не купувате нов уред, който е с енергиен клас под А. Това е така, защото ще плащате ненужно много повече сметката си за ток.

9. Какви функции трябва да има най-добрият фризер ракла?

  • Контролен панел – фризерът трябва да има контролен панел, който ви позволява да контролирате вътрешната температура.
  • Температурна аларма – идеални са за наблюдение на температурни колебания при работа на системата. Алармата може да бъде визуална или звукова и не е налична за всички модели.
  • Статична система за охлаждане – е по-добра от принудително охлаждане с въздух или вентилатор, тъй като намалява риска от изгаряне на храната.
  • Бързо замразяване – тази функция позволява големи количества храна да бъдат доведени до ниски температури много бързо. Така хранителните вещества се запазват по-добре.
  • Заключване – особено полезно, ако в семейството има малки деца.
  • Отделения – винаги проверявайте какво е включено в комплекта за доставка на всеки модел. Те не се предлагат за всички модели и може да са оправдание за разликата в цената. Някои модели нямат кошници за съхранение, но имат разделители. Важно е те да са регулируеми и дори подвижни.

Най-добри фризери ракла – нашите препоръки

1. Фризер ракла Whirlpool WHM3911

фризер ракла уърлпулТози модел е известен с функцията си на бързо замразяване. Процесът на замразяване се ускорява с просто натискане на бутона, който позволява по-добро запазване на любимите ви храни.

Фризерът от Whirlpool е оборудван с 3 удобни кошници, които ви помагат да съхранявате правилно вашите пакети, кутии и торби със замразена храна. Този модел има ниско ниво на шум – 42dB, което го прави идеален за вашата кухня, но ако не притежавате необходимото пространство, може да го позициониртате във вашият гараж или маза.

Относно енергийния клас, този модел фризер ракла е от гамата А+. Новата LED система предлага повишена видимост на пространството в целия фризер. Балансиран капак – Леки, иновативни панти за плавно затваряне на вратата.

ВИЖ ТУК

2. Фризер ракла Gorenje FH401CW

фризер ракла горениеТози модел притежава гъвкави мрежести кошници за отлична подредба и видимост. Те ще ви помогнат да подредите замразената храна, така че нищо да не бъде забравено или похабено.
Вратата на този уред е метална и е със самозатваряща се панта. Обема на фризера е 384 л., с електронно управление и ръчно размразяване
Ниво на шум е 39 dB, като можем да кажем, че този фризер е по безшуем и от горния модел, който ви представихме. Това е идеална причина да го закупите и да го съхранявате близо до вас.
За ваше удобство, производителите са изработили този уред на колелца, за да бъде той лесно транспортиран от едно място на друго, без да е нужно да изпразвате фризера от продуктите.

Енергийният клас на фризера тип ракла е А+ и е  с размери 130×85×74 см.

ВИЖ ТУК

 

3. Модел фризер MIDEA MDRC280SLG34W

фризер мидеаMidea е известна марка за климатици и хладилници. В продуктовата си гама имат и  фризери ракли. Специално този модел от тях е добър 198л. Температурата и другите настройки се контролират ръчно с помощта на специалния контролен панел.

Енергиен клас е А+  и годишна консумация 250 kWh. Що се отнася до нивото на шума, то е на умерен показател от 41 dB. Капацитетът на замразяване  за 24 часа е 9 кг, достатъчен за битови нужди. Климатичният клас  е N-SN-ST-T или с други думи може да се експлоатира при всякакви климатични условия и температурни граници.

Единственото нещо, което може да се сметне като недостатък на този фризер, е неговият цвят. Продуктът е бежав, което може да не допадне на дизайна на всяка кухня.

ВИЖ ТУК

4. Фризер ракла Arctic AO47P30

фризерна ракла арктикНадежден фризер, изработен от незапалими материали, с плътна изолация, която предлага повишена безопасност и ефективност при използването на продукта. С брутен обем от 467 л, две метални кошници и разделителна тава, този хоризонтален фризер предлага гъвкавост при съхранение на различни видове храни. Продукт, предназначен за търговска и битова употреба. Енергийният клас А+ осигурява нисък разход на енергия.

Моделите Arctic се възползват от плътна изолация, която осигурява загубата на студен въздух. В допълнение, този аспект ви носи допълнителни спестявания от сметката ви за енергия. Хладилните кутии от Arctic  са направени да издържат на големи температурни промени. По този начин те могат да издържат дори при  температури от -15 градуса . Освен това, ако имате проблеми с напрежението, не се притеснявайте, този модел е произведен, за да издържа на такива промени.

Материалите, от които е изработен този хладилник, ви осигуряват безопасност. Дори факторите на околната среда няма да могат да действат върху него.

ВИЖ ТУК

5. Фризер ракла Star-Light CFM-290FWH

фризер ракла star lightТази хладилна ракла от Star-light е бюджетен избор, много добър за семейства, които искат да замразяват хранителни продукти. Има обем от 290 литра, което ще бъде достатъчно за по-големи семейства или предприемачески цели. Класът на енергийна ефективност на този хладилник е А+ и има консумация от 286 kWh.

Този фризер притежава една кошница за съхранение, ръчна система за размразяване на фризера и механичен контролен панел. Също така ако се интересувате от капацитета му зас замразяване за 24 часа, той е 14 кг. Има ниско ниво на шум -41 dB, а към допълнителните му функции се отнасят LED осветление, регулируем термостат и колелета за преместване. Това е балансиран избор, с добро съотношение цена-качество.

ВИЖ ТУК

 

6. Фризер Heinner HCF-H98F+

фризери тип ракла хайнерТова е малък модел с обем 95л, но е идеален за по-малки семейства и не заема много пространство. Имате електронно управление и информативен дисплей, който ви позволява лесно и бързо да настроите температурата. Ако се чудите  колко консумира фризерът, ние ви казваме, че този  модел от клас А+  консумира само 209 kWh. Също като модела Arctic, той издържа на студ и ниски температури. По този начин можете да го поставите и в неотопляеми помещения. За температури до -15 градуса не е нужно да се притеснявате.

Ако искате да блокирате достъпа на деца, можете да използвате опцията  Childlock  и да сте сигурни, че настройките на устройството няма да бъдат променени. С помощта на резето, вградено в дръжката, можете да осигурите достъп до вътрешността на хладилника.

ВИЖ ТУК

7. Фризер Whirlpool WHE31352 FO

фризерна раклаТози модел хладилник от Whirlpool се предлага с технологията 6th sense.Тя открива температурни промени след поставянето на нови продукти и бързо възстановява оптималните условия на замразяване, като същевременно спестява енергия. Енергийният клас на този модел е А++.

Имате конкурентна цена, електронно управление, технология Stop Frost и функция за бързо замразяване. Това е относително тих модел в сравнение с по-достъпните марки. Размерите не са много големи (Широчина – 118 см, Височина – 91,6 см, Дълбочина – 69,8 см), съответно няма да заема много място в стаята.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
1 Коментар
  1. […] Ако все пак предпочитате да направите лед в пликче или … […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.