Най-подходящите хладилници за вашето домакинство

Избирането на хладилник никога не е било по-лесно!

4/5 - (2 гласа)

Ако домът ни е вселена, то хладилникът е слънцето. Всичко се върти около него, от закуската, здравословни обяди и буйни вечери около масата. Ето защо покупката на нов хладилник е нещо важно за цялото семейство. Има много фактори, които трябва да се вземат предвид – от конфигурация и размери до специални функции. Разбира се, цената не се променя: те са скъпи. Ако искате топ хладилник от надеждна марка, който ще стои стабилно в орбитата на семейството ви за години напред, вие сте на правилното място.

Изберете най-добрия хладилник за вашия дом

Мнения, обвързани с избирането на най-подходящият хладилник за дома ви

Притежанието и избора на най-подходящ хладилник за вашия дом вече не представлява трудна задача. Пазарът световно изобилства от множество марки уреди, чиито специфики са подбрани въз основа на различни категории. В случая, дали ще изберете да пазарувате онлайн или в специализиран магазин няма абсолютно никакво значение.

Изборът на хладилник вече не трябва да представлява трудностСега можем да ви представим нашия избор от най-добри хладилници за тази година на българския пазар:

1. Хладилник с фризер Beko DBK 386 WDR+

Качествен хладилник БЕКО мненияИзключителен избор за семейството с размери от 201*60*59,5 см., фризер отдолу, енергиен клас A+ от гама A+++ до D. Хладилната част е със съвместимост от 235 литра, докато фризера е капацитет от 90 литра. Хладилник Beko DBK 386 има вграден дозатор за изстудяване на вода, който заема известно пространство във вътрешността му. Също не е за пренебрегване енергийния клас който е само А+. Нивото на шум е сравнително ниско със само 42 Db. Съотношението цена/качество на този модел е феноменално. Може да бъде намерен на цена от под 700 лв.

ВИЖ ТУК! 


2. Хладилник с фризер Indesit CAA 55

Хладилник с регулируеми врати Indesit

Хладилникът Indesit CAA 55 има висока производителност с ниска консумация на енергия. Комбайнът ви предлага възможността да промените посоката на отваряне на вратите. Притежава опция за директно охлаждане. Продуктите могат да бъдат съхранявани навсякъде в хладилника, без да бъдат опаковани.

Технологията Direct Cool гарантира правилната влажност за съхранение на продукти в хладилното отделение. Снабден е с плъзгащи се рафтове. Това означава, че достъпа до продуктите, от които се нуждаете, е олеснен. Има специално проектиран рафт, който може да се изтегли до 12 см. Стъклените рафтове са оборудвани със заключваща система, която предотвратява разливането на храната. Това е безопасно и практично решение. Всичко се вижда веднага, така че използването и подмяната на храната става по-лесно от всякога. В допълнение, можете да регулирате посоката на отваряне на вратата според вашите нужди. По подразбиране вратата се отваря вдясно. Ако е необходимо, можете да промените в обратна посока.

Енергийният клас е A +, тоест вие имате възможността да бъдете еко и да пестите време. Високата енергийна ефективност също ви помага да спестите пари и да опазите околната среда.

Виж тук


3. Хладилник Arctic AK54305 +

Arctic AK54305 +Хладилник Arctic за вашето домакинство е идеален хладилник за малки семейства или за тези, които не готвят прекалено много.  Хладилникът е икономичен, защото консумира малко и e добре оразмерен за 291 литра капацитет. Той има хладилник в горната част, който е лесно достъпен и фризерът е отдолу. Това е практичен хладилник. Затварящата се врата може да се обръща, а рафтовете са регулируеми, което означава, че можете да го персонализирате според вашите нужди.

Антибактериалното уплътнение е предимство за всички хора, защото създава бариера между кухненската среда, в която се намира влагата, добра среда за умножаване на батериите и района, където се съхранява храната. Също така, не трябва да размразявате хладилника периодично, защото има система за автоматично размразяване. Фризерът обаче трябва да го размразява два пъти годишно, което може да се счита за недостатък.

Друг недостатък за някои, но за други голям плюс е неговият размер: това е тесен хладилник. Въпреки това, предвид много ниската цена, тези детайли могат да бъдат пренебрегнати. Освен това бързото замразяване ще замръзне храната много бързо и регулируемият термостат ще запази храната ви свежа.

ВИЖ ТУК!


4. Хладилник Samsung RL4363FBASL

Хладилникът на Самсунг е идеален за вашето ежедневиеSamsung RL4363FBASL предлага висококачествени функции на достъпна цена, с гаранция за 10 години.

Samsung RL4363FBASL / EF разполага с цифров инвертор на Samsung, който позволява на устройството да има гарантиран срок на експлоатация от поне 10 години. Многобройните интелигентни функции се вписват перфектно в характеристиките на този 432 литров хладилник. Вътре, охладителната система Full No Frost осигурява равномерно охлаждане.

Дизайнът на Samsung RL4363FBASL / EF го прави топ продукт, който може да се интегрира във всяка кухня. Модерна и много надеждна, с консумация, която е с 20% по-ниска от другите модели в тази категория, този домашен уред е изключително достъпен. Идеален за всяко семейство, уредът е страхотна инвестиция в дългосрочен план.

ВИЖ ТУК!


5. Хладилник с 1 врата Star-Light

Евтини хладилници стар лайт

Ниска консуламация на енергия с енергиен клас А++, това е икономичен и практичен хладилник. Вместимостта му е 98 литра, като има и фризер отгоре. Подходящ е за сам човек или двойка. Този хладилник е изключително компактен с височина от 84.5 см. и ширина 50 см. Подходящ е за малки жилища, студентски общежития. Нивото му на шум е ниско (39dB), това позволява да се спи в стаята в която работи хладилникът.

ВИЖ ТУК!


6. Хладилник Heinner HSBS-520NFX +

Хайнер топ хладилнициХладилник Heinner HSBS-520NFX + е много полезен в кухнята. Благодарение на функцията без замръзване няма да се налага да размразявате хладилника. Изкуственият интелект ще регулира температурата на хладилника до температурата на къщата, което е допълнително предимство. Разбира се, можете да регулирате и хладилника, защото той има сензорен контрол.

Въпреки че повърхността лесно се надраска, ако имате магнити или не използвате подходящи препарати, този хладилник е изключителен. Той е много просторен: разполага с големи рафтове за зеленчуци и плодове и двете врати имат рафтове, което означава, че можете да съхранявате бутилки и кутии от двете страни.

ВИЖ ТУК!


7. Хладилник Hotpoint SXBHAE920

Най-добри хладилнициHotpoint SXBHAE920 е един от най-надеждните продукти за домакински уреди в своята категория. Той има голям капацитет за съхранение (510 литра) и нивото на енергийно потребление е много ниско (клас на енергийна ефективност A+). Технологията Frost работи перфектно, което прави охлаждането от двете страни добро. Въпреки доста ниската ергономичност, този хладилник е един от най-добрите продукти на пазара и неговите предимства са доста привлекателни.

Хладилник Hotpoint SXBHAE920 пасва идеално на нуждите на голямо семейство. Той има капацитет за замразяване за 24 часа от 10 кг, а отделенията, специално предназначени да пазят зеленчуци и плодове, ги държат свежи за по-дълго време. Това е най-висококачественият уред и неговите характеристики го препоръчват като надеждна алтернатива на всяко домакинство.

Виж тук


8. Хладилници Hansa FD221.4

Хладилник с две врати на HansaПритежава най-високия енергиен клас – A +. Това означава ниска консумация на електроенергия и, косвено, по-ниски сметки за електроенергия. Тъй като всеки хладилник работи 24 часа в денонощието, енергийният клас е много важен.

Хладилникът притежава също и антибактериалната система, която предпазва храната и продуктите в хладилника от бактерии и мухъл. Както знаете, тези паразити могат да причинят неприятни миризми и да съкратят времето за съхранение.

Рафтове в хладилника могат да издържат до 100 кг! Той също така има защита от преливане. Повдигнатият ръб около рафтовете гарантира, че течността остава на рафта и не тече по рафтовете отдолу. Вратите могат да се монтират както от лявата, така и от дясната страна. Чекмеджето на фризера може да се плъзне докрай, когато вратата се отвори под прав ъгъл. В допълнение хладилниците Hansa са оборудвани с функционални и регулируеми рафтове. Те са монтирани на вратите, така че можете да разширите максимално пространството за съхранение.

Виж тук


9. Хладилник с фризер Samsung RB33J3830SA/EF

Хладилник с фризер на SamsungС помощта на хладилници Samsung RB33J3830SA EF можете да изпитате ново ниво на организация и комфорт. Те са създадени така че да увеличават максимално ефективността на пространството. Благодарение на системата All-around хладилника се охлажда равномерно от единия до другия ъгъл. Студеният въздух се издухва през множество отвори на нивото на всеки рафт, за да се поддържа постоянна температура. Така храната му остава свежа. Отделението на вратата ви позволява безопасно да съхранявате по-големи предмети във вратата, които също да бъдат равномерно охлаждани.

Хладилникът работи с LED осветление. Светодиодите осветяват вътрешността му, без да компрометират охлаждащата мощност. Също така е снабден с компресор с цифров инвертор, който автоматично регулира скоростта в отговор на нуждите от охлаждане на 7-те нива. Консумира по-малко енергия, намалява шума и намалява износването за по-продължителна работа.

Технологията No Frost предотвратява натрупването на лед и поддържа постоянна температура във всеки ъгъл. Освен това се охлажда почти два пъти по-бързо, което увеличава неговата издръжливост.

Виж тук


10. Хладилник с фризер LG GBP62DSSFR

Най-добрият хладилник на LGХладилникът  LG GBP62DSSFR е снабден с много на брой допълнителни удобства. Като пример можем да дадем държач за яйца и  бутилки, тава за лед и отделение за плодове и зеленчуци. Капацитетът на замразяване е 14 кг. Енергийният клас е в диапазон от A +++ до D.

Хладилникът има и специални характеристики, като например FRESH конвертор, Wi-Fi, линеен инверторен компресор, LINEAR охлаждане и LED дисплей. Уредът притежава перфектна охладителна система, както и система за размразяване на хладилника. Материалът, от който са изградени рафтовете, е специално предпазно стъкло.  Нетният обем на фризера е 107 l, а на хладилника е 233 l. Тоест общият нетен обем е 384 l. Тази негова характеристика го нарежда в класацията на най-големите капацитетни хладилници.

Виж тук

 

Как да изберем най-подходящия хладилник за нашето домакинство?

Ръководство на купувача

Що се отнася до избирането на най-подходящ хладилник, има доста неща, които трябва да имате в предвид, преди да закупите въпросния уред. Най-напред помислете за рафтове и вътрешни чекмеджета. Ако искате да съхранявате няколко бутилки вино в хладилника, уверете се, че има високи и регулируеми стелажи. Ако поръчвате пица често, вероятно ще искате да съхраните кутията вътре. Някои хладилници също така предлагат контрол на влажността на чекмеджета за месо или плодове, както и други функции за съхраняване на храната в идеална температура.

Решете дали искате ледогенератор или вода. Тъй като те трябва да бъдат закачени към вашата водопроводна система, мястото на хладилника във вашата кухня спрямо съществуващите тръби е важно. Някои устройства предлагат и вградена филтрация на вода. Ако изберете едно от тях, не забравяйте да откриете какви са разходите за подмяна и колко лесно са достъпни във вашия район. Хладилниците с тези характеристики също са склонни да изискват ремонт по-често от тези без тях.

Вземете под внимание начина си на живот. Сам ли живеете? Женен ли сте с деца? Имате ли проблеми с гърба или други физически заболявания? Всички тези въпроси могат да повлияят на размера и стила на хладилника, в който решите да инвестирате.

Изберете най-подходящия хладилник за вашия домСмарт функции

Ултра модерните хладилници имат възможност за свързване с безжичната мрежа в дома ви. Можете да ги управлявате със смартфонът си чрез различни приложения. Друга иновационна технология е дисплей, които може да показва различни настройки на вашия хладилник. Подобни функционалности могат да ви бъдат от доста голяма полза. Както знаете, в деншно време хората все повече навлизат в света на технологиите и роботизираните уреди. Благодарение на тях, всеки един от нас може да спестява значително време в извършването на някои процедури, дейности и домакински задължения.

Хладилници със смарт функцииКонфигурация

Важно е да прецените къде желаете да бъде фризера на вашия хладилник. Двукрилните хладилници изискват по-малко място за отваряне на вратите. Недостатъкът тук е, че трябва да се наведеждате, за да намерите храната в основата на хладилника и фризера. Най-често използваните хладилници с фризери отдолу, поставят най-използваното отделение на нивото на очите. Хладилниците с фризер отгоре струват по-малко, но изискват да клекнете, за да вземете храната. Има хладилници и без фризери. Важно е да прецените много внимателно къде желаете да е фризера и дали въоще ви е нужен. Най-предпочитана конфигурация е с фризер отдолу и хладилна част на височината на очите. Цената може да е по-висока, но удобството си струва.

Тук можете да видите примери за подходящи хладилници за вграждане.

Хладилници с фризери и основна частРазмери

Вашият хладилник обикновено трябва да съответства на ширината на оформлението на вашата кухня. Вградените хладилници са по-скъпи и може да бъдат по-малки. Тук изборът ви е силно зависим от вашето жилище. Също трябва да вземете в предвид броя на членовете във вашето семейство. По-принцип най-предпочитани са хладилниците със средни до големи размери. Все пак хладилника представлява една неизменна част от ежедневието на всеки един човек. Неговият размер трябва да бъде строго взаимствн с това до каква степен закупувате продукти за готвене. В крайна сметка, никой не би искал да рови един час из рафтовете на хладилника, просто за да намери дадена храна.

хладилници с различни размериДизайн

Неръждаемата стомана е най-популярна, защото има лъскав, но неутрален вид, но някои предпочитат бял или черен хладилник (или отскоро популярната черна неръждаема стомана). Вградените модули обикновено предлагат външни облицовки, които съответстват на вашите кухненски шкафове. Много от модерните покрития са устойчиви на пръстови отпечатъци.

Надяваме се да сме ви били полезни в избора на най-подходящия хладилник за вашето домакинство!

Може да харесате също
4 Коментара
  1. […] Вижте нашата класация за най-добри хладилници на пазар… […]

  2. […] За да видите, кои са най-добрите хладилници с фризр, мож… […]

  3. […] За да видите, кои са най-добрите хладилници с фризр, мож… […]

  4. […] Научете повече: 5 добри хладилници за вграждане ; Най-подходящите хладилници за вашето домакинство […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.