7 най-добри хладилници

Кое е най-важното в избора на нов хладилник?

Ако домът ни е вселена, то хладилникът е слънцето. Всичко се върти около него, от закуската, здравословни обяди и буйни вечери около масата. Ето защо покупката на нов хладилник е нещо важно за цялото семейство. Има много фактори, които трябва да се вземат предвид – от конфигурация и размери до специални функции. Разбира се, цената не се променя: те са скъпи. Ако искате топ хладилник от надеждна марка, който ще стои стабилно в орбитата на семейството ви за години напред, вие сте на правилното място.

Когато пазарувате за нов хладилник онлайн или в магазин, това са основните неща, които искате да разгледате:

Конфигурация

Важно е да прецените къде желаете да бъде фризера на вашия хладилник. Двукрилните хладилници изискват по-малко място за отваряне на вратите, но трябва да се наведеждате, за да намерите храната в основата на хладилника и фризера. Най-често използваните хладилници с фризери отдолу, поставят най-използваното отделение на нивото на очите. Хладилниците с фризер отгоре струват по-малко, но изискват да клекнете, за да вземете храната. Има хладилници и без фризери. Важно е да прецените много внимателно къде желаете да е фризера и дали въоще ви е нужен. За нас предпочитана конфигурация е с фризер отдолу и хладилна част на височината на очите. Цената може да е по-висока, но удобството си струва.

Размери: Вашият хладилник обикновено трябва да съответства на ширината на оформлението на вашата кухня. Вградените хладилници са по-скъпи и може да бъдат по-малки. Тук изборът ви е силно зависим от вашето жилище. Също трябва да вземете в предвид броя на членовете във вашето семейство.

Дизайн: Неръждаемата стомана е най-популярна, защото има лъскав, но неутрален вид, но някои предпочитат бял или черен хладилник (или отскоро популярната черна неръждаема стомана). Вградените модули обикновено предлагат външни облицовки, които съответстват на вашите кухненски шкафове. Много от модерните покрития са устойчиви на пръстови отпечатъци.

Характеристики и препоръки

Помислете за рафтове и вътрешни чекмеджета, за да видите дали те работят за хранителните навици на вашето семейство. Ако искате да съхранявате няколко бутилки вино в хладилника, уверете се, че има високи и регулируеми стелажи. Ако поръчате пица често, вероятно ще искате да съхраните кутията вътре. Някои хладилници също така предлагат контрол на влажността на чекмеджета за месо или чекмеджета за плодове, както и други функции за съхраняване на храната в идеална температура.

Решете дали искате ледогенератор или вода. Тъй като те трябва да бъдат закачени към вашата водопроводна система, мястото на хладилника във вашата кухня спрямо съществуващите тръби е важно. Някои устройства предлагат и вградена филтрация на вода; ако изберете 1 от тях, не забравяйте да откриете какви са разходите за подмяна и колко лесно са достъпни във вашия район. Хладилниците с тези характеристики също са склонни да изискват ремонт по-често от тези без тях.

Вземете под внимание начина си на живот. Сам ли живееш? Женен ли сте с деца? Имате ли проблеми с гърба или други физически заболявания? Всички тези въпроси могат да повлияят на размера и стила на хладилника, в който решите да инвестирате.

Смарт функции. Ултра модерните хладилници имат възможност за свързване с безжичната мрежа в дома ви. Можете да ги управлявате със смартфонът си чрез приложения. Друга иновационна технология е диплей, които може да показва различни настройки на вашия хладилник. Подобни функционалности може да ви бъдат от полза.

Сега можем да ви представим нашия избор от най-добри хладилници за тази години на българския пазар. Повечето от тези можели може да поръчате онлайн с безплатна доставка, 14 дни възможност за връщане и много добра цена.

1# Хладилник с фризер Beko DBK 386 WDR+

Качествен хладилник БЕКО мненияИзключителен избор за семейството с размери от 201*60*59,5 см., фризер отдолу, енергиен клас A+ от гама A+++ до D. Хладилната част е със съвместимост от 235 литра, докато фризера е капацитет от 90 литра. Хладилник Beko DBK 386 има вграден дозатор за изстудяване на вода, който заеме известно пространство във вътрешността му. Също не е за пренебрегване енергийния клас който е само А+. Нивото на шум е сравнително ниско със само 42 Db. Съотношението цена/качество на този модел е феноменално. Може да бъде намерен на цена от под 700 лв.

Виж тук! 

 

2# Хладилник с фризер Samsung RB33J3830SA/EF

Хладилник SamsungНадежден хладилник за цялото семейство от Samsung. Този хладилник е достатъчно голям за цялото семейство с цифрова инверторна технология висок е 185 см и има вместимост от 310 литра. Инверторния компресор на този хладилник предлага 5 режима на работа базирани на влажността и начина на употреба.

Samsung RB33J3830SA/EF е много удобен за питиета. Голямото отделение е по-дълбоко от рафтовете на стандартните хладилници. Така ще можете да съхранявате големи опаковки мляко и сок във вратата заедно с кенове напитки и бутилки. Други важни предимства на този модел са: горна LED светлина, система против замръзване, държач за кенове и диспенсър за вода.

Виж тук!

3# Arctic AK54305 +

най-добри хладилница Ханса

Arctic AK54305 + е идеален хладилник за малки семейства или за тези, които не готвят прекалено много.  Хладилникът е икономичен, защото консумира малко и e добре оразмерен за 291 литра капацитет. Той има хладилник в горната част, който е лесно достъпен и фризерът е отдолу. Това е практичен хладилник. Затварящата се врата може да се обръща, а рафтовете са регулируеми, което означава, че можете да го персонализирате според вашите нужди.

Антибактериалното уплътнение е предимство за всички хора, защото създава бариера между кухненската среда, в която се намира влагата, добра среда за умножаване на батериите и района, където се съхранява храната. Също така, не трябва да размразявате хладилника периодично, защото има система за автоматично размразяване. Фризерът обаче трябва да го размразява два пъти годишно, което може да се счита за недостатък.

Друг недостатък за някои, но за други голям плюс е неговият размер: това е тесен хладилник. Въпреки това, предвид много ниската цена, тези детайли могат да бъдат пренебрегнати. Освен това бързото замразяване ще замръзне храната много бързо и регулируемият термостат ще запази храната ви свежа.

Виж тук!

4# Samsung RL4363FBASL / EF

Хладилник СамсунгSamsung RL4363FBASL / EF предлага висококачествени функции на достъпна цена, с гаранция за 10 години.

Samsung RL4363FBASL / EF разполага с цифров инвертор на Samsung, който позволява на устройството да има гарантиран срок на експлоатация от поне 10 години. Многобройните интелигентни функции се вписват перфектно в характеристиките на този 432 литров хладилник. Вътре, охладителната система Full No Frost осигурява равномерно охлаждане.

Дизайнът на Samsung RL4363FBASL / EF го прави топ продукт, който може да се интегрира във всяка кухня. Модерна и много надеждна, с консумация, която е с 20% по-ниска от другите модели в тази категория, този домашен уред е изключително достъпен. Идеален за всяко семейство, уредът е страхотна инвестиция в дългосрочен план.

Виж тук!

 

5# Хладилник с 1 врата Star-Light

Евтини хладилници стар лайт

Ниска консуламация на енергия с енергиен клас А++, това е икономичен и практичен хладилник. Вместимостта му е 98 литра, като има и фризер отгоре. Подходящ е за сам човек или двойка. Този хладилник е изключително компактен с височина от 84.5 см. и ширина 50 см. Подходящ е за малки жилища, студентски общежития. Нивото му на шум е ниско (39dB), това позволява да се спи в стаята в която работи хладилникът.

Виж тук!

6# Heinner HSBS-520NFX +

Хайнер топ хладилнициХладилник Heinner HSBS-520NFX + е много полезен в кухнята. Благодарение на функцията без замръзване няма да се налага да размразявате хладилника. Изкуственият интелект ще регулира температурата на хладилника до температурата на къщата, което е допълнително предимство. Разбира се, можете да регулирате и хладилника, защото той има сензорен контрол.

Въпреки че повърхността лесно се надраска, ако имате магнити или не използвате подходящи препарати, този хладилник е изключителен. Той е много просторен: разполага с големи рафтове за зеленчуци и плодове и двете врати имат рафтове, което означава, че можете да съхранявате бутилки и кутии от двете страни.

Виж тук!

7# Hotpoint SXBHAE920

Най-добри хладилнициHotpoint SXBHAE920 е един от най-надеждните продукти за домакински уреди в своята категория. Той има голям капацитет за съхранение (510 литра) и нивото на енергийно потребление е много ниско (клас на енергийна ефективност A+). Технологията Frost работи перфектно, което прави охлаждането от двете страни добро. Въпреки доста ниската ергономичност, този хладилник е един от най-добрите продукти на пазара и неговите предимства са доста привлекателни.

Хладилник Hotpoint SXBHAE920 пасва идеално на нуждите на голямо семейство. Той има капацитет за замразяване за 24 часа от 10 кг, а отделенията, специално предназначени да пазят зеленчуци и плодове, ги държат свежи за по-дълго време. Това е най-висококачественият уред и неговите характеристики го препоръчват като надеждна алтернатива на всяко домакинство.

 

Може да харесате също

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.