5 добри хладилници за вграждане

5/5 - (1 глас)

Ако решите да оборудвате или преустроите кухнята си, не всичко ще бъде просто. Това се дължи на факта, че трябва да изберете подходящи уреди, които ще се поберат правилно в наличното пространство. Например вграденият хладилник може да бъде от няколко типа, така че може да имате затруднения с избора на подходящ модел.

Освен факта, че всички варианти вградени хладилници, трябва да имат определени стандартни размери, не трябва да пропускате функционалността и опциите, които обикновено предпочитате.

 

Как да изберем добър хладилник за вграждане

Ръководство за купувача

За да улесните вземането на решение, като същевременно определите къде да намерите вградени хладилници на добра цена, съветваме ви да вземете предвид няколко прости фактора:

Типове вградени хладилници

Може да бъде просто хладилник или комбинация от фризер и хладилник. Когато става дума за термина „хладилник“, защото макар да се използва широко, обикновено представлява уред с място за съхранение на храна при ниски температури, но моделите не включват непременно фризерно отделение.

Ако вече притежавате отделен фризер, изберете обикновен вграден хладилник. Може да се окажете и в ситуацията, в която искате да закупите функционален уред, тогава ще се ориентирате да купите хладилна комбинация – хладилник и фризер.

Хладилник за вгражданеРазмери на вградения хладилник

Основно размерът включва ширината на продукта и неговия капацитет за съхранение. Трябва да знаете, че стандартната ширина за всеки вграден хладилник е 54 см. Що се отнася до вместимостта – на пазара можете да намерите всички видове модели: с намален, нормален или голям капацитет.

Ако сте само двама, трима души, които споделят къщата, количеството съхранявана храна не може да бъде много голямо. Следователно е достатъчно място за съхраняване от около 100 – 150 литра хладилна част и максимум 100 литра фризер.

Когато имате голямо семейство, естествено е да изберете по-голям модел, около 200 литра в хладилник и 150 литра фризер.

Вграден хладилникФункционалност на вградените хладилници

Има множество функции, които трябва да обмислите при изборът на вграден хладилник. Функция Frost, термостат, контролен панел на термостата, система за размразяване, опция за бързо замразяване, чак до аксесоарите, които придружават уреда: рафтове, специални отделения.

Ако искате да избегнете образуването на леден слой върху храната, ще изберете уред с вградена вентилационна система и без функция Frost. Тази опция циркулира вътрешния въздух и елиминира възможността за образуване на ледени кристали, но моделите, които го включват, са малко по-скъпи.

Ако просто искате основните функции, ще се задоволите със статичен хладилник и ще намерите много опции на отлични цени. Всеки продукт в търговската мрежа включва термостат, така че не е нужно да се притеснявате за него.

Тези, които предпочитат да почистват хладилника по-рядко, ще разчитат на такъв с антибактериална функция, елементи, които спират развитието на микроорганизми вътре в устройството. Разгледайте списъка с аксесоари и се уверете, че имате рафтове, няколко рафта на вратата и отделение за зеленчуци.

хладилници онлайнПроизводител на вградения хладилник

Счита се за достатъчно важен елемент, особено от много мнения за най-добрите хладилници за вграждане. Ако искате да сте сигурни в качеството, изберете добре представена марка в България, тъй като по този начин ще се възползвате по-лесно от сервизно обслужване при необходимост.

Ето някои забележителни производители: Electrolux, Whirlpool, Bosch, Beko или Zanussi. Други по-нови имена са Gorenje, Teka, Hotpoint, Pyramis и Hansa. Не забравяйте да проверите каква гаранция получавате във връзка с инвестицията си.

За да ви помогнем да изберете добър вграден хладилник, направихме кратък списък на най-добрите и най-популярните оферти, достъпни онлайн.

Нашите експерти избраха най-добрите хладилници за вграждане:

1. Вграден хладилник Teka TKI2 300

Хладилници за вграждане TEKAЗа потребителите, които се интересуват от това кои са най-добрите вградени хладилници, ние извеждаме на преден план предимствата, предлагани от модела Teka TKI2 300. Моделът предлага пространство за съхранение на голямо количество храна. По този начин устройството има общ нетен обем от 310 l, достатъчен за задоволяване нуждите на големи семейства.

Моделът е с размери 177 х 54 х 54 см, проектиран така, че да се интегрира лесно в кухненските мебели. Това е оптимален отделен хладилник, с устойчиви рафтове, изработени от сигурно стъкло, прозрачно чекмедже за плодове и зеленчуци, отделение за бутилки и яйца. Той позволява лесно използване, като е снабден с електронен панел, регулируем термостат и вътрешно осветление. Също има антибактериална система за защита със сребърни йони, която предотвратява развитието на микроорганизми.

Благодарение на това храната запазва свежестта си за по-дълъг период от време. Функцията No frost поддържа постоянна температура вътре и допринася за размразяването и периодичното почистване на хладилника. Постоянно контролира степента на влажност и елиминира риска от образуване на лед по вътрешните стени или върху храната. Този продукт от Teka е фокусиран върху най-ниското потребление на енергия, като се нуждае само от 146 kWh годишно. По време на работа вградения хладилник е с ниво на шума от 41 dB. Дизайнът е прост и елегантен, с единична врата.

 

Предимства:

 • Той предлага разширен капацитет за съхранение от 310л, подходящ за нуждите на голямо семейство.
 • Отлична енергийна ефективност, с консумация от само 146 кВтч / годишно.
 • Функцията No frost постоянно следи нивото на влажност и предотвратява образуването на лед по вътрешните стени и върху храната.
 • Защитен продукт с антибактериален филм, който предотвратява развитието на микроорганизми.

Недостатъци:

 • Не включва фризер.
 • Висока цена.

 Купи сега


 

2. Хладилник за вграждане Bosch KUL15A65

Хладилници за вграждане BOSHЗа тези, които търсят евтин и добър вграден хладилник Bosch, препоръчваме този компактен и елегантен модел. Освен изгодната цена, продуктът предлага оптимална ефективност и забележителни функции. Моделът е част от един от най-добрите енергийни класове, а именно A ++, което означава загрижеността на производителя да предостави на потребителите уред, направен в съответствие с екологичните норми.

По този начин моделът регистрира годишно потребление от 140 kWh, като е ниско и нивото на шум от само 38 dB. Той е с размери 82 х 60 х 55 см и може лесно да бъде вграден дори в малки кухни с ограничено пространство. Устройството предлага общ брутен обем от 131 л, който включва и зоната на фризера. Хладилникът има два рафта от безопасно стъкло, 3 опори за врати, отделение за зеленчуци / плодове, подставка за бутилки, подставка за яйца и тави за лед.

Моделът е оборудван с вътрешно осветление и система за автоматично размразяване. Фризерът има нетен обем от 15 л и капацитет на замръзване 2 кг / 24 ч. Този продукт от Bosh предлага автономия 12 часа след прекъсване на захранването. За най-проста употреба той е снабден с единична врата, като дръжката е от дясната страна. Ако се отвори, под максимален ъгъл от 20 градуса, вратата автоматично ще се затвори.

Предимства:

 • Компактен модел, малък размер, лесен за вграждане в затворени пространства.
 • Включва хладилник и фризер
 • Той предлага повишена енергийна ефективност, тъй като е част от класа A ++.
 • Той има много добри отделения, с всички видове рафтове, чекмеджета, и поставки.
 • Системата SoftClosing Door позволява автоматично да се затваря вратата, ако е била отворена под ъгъл до 20 градуса.

Недостатъци:

 • Устройството не е снабдено с антибактериален филтър или друга система, която предотвратява образуването на микроорганизми.
 • Фризерът трябва да се размразява ръчно.

 Купи сега


3. Хладилник за вграждане Whirlpool ARG 861

Хладилници за вгражданеАнализирайки предимствата на Whirlpool ARG 861, със сигурност ще го считате за най-добрия вграден хладилник, предлаган на пазара. Освен изгодната покупна цена, която ви дава възможност да направите добра инвестиция, продуктът гарантира висока производителност и ефективност. Това е доста просторен и добре разделен хладилник, с общ нетен обем от 191л.

Благодарение на вградената Six Sense технология за проспектиращ контрол, потребителите могат да бъдат уверени, че храните ще запазят свойствата и качествата си за дълго време. След проучванията производителят твърди, че продуктите ще се съхраняват толкова свежи, колкото в деня на покупката, до 4 пъти по-дълго. Това означава, че машината постоянно контролира и регулира температурата, за да създаде най-добрите условия за съхранение на храна.

В допълнение, той е оборудван с интелигентна система за филтриране на въздуха, която премахва бактериите и всички неприятни миризми. Моделът е оборудван с регулируем термостат и има ниска консумация, класифициран в енергиен клас A +. Включва система за автоматично размразяване на хладилника. Устройството има отделение за зеленчуци и плодове, 4 стъклени рафта и всички необходими поставки на вратата. Whirlpool ARG 861 е оборудван с малък фризер, с обем 18 l и капацитет на замръзване 2 kg / 24h. Като цяло дизайнът на хладилника е прост и приятен в бял цвят. Разполага с единична врата със стандартен отвор вдясно. Общите му размери са: 122 х 54 х 55 см, а теглото – 38 кг. Това е безшумен модел, отчитащ само 36 dB по време на работа.

 

Предимства:

 • Качество, предлагано на изгодна цена.
 • Вградената 6 Sense технология запазва свежестта на храната до 4 пъти по-дълго.
 • Системата за филтриране на въздуха предпазва храната, премахвайки бактериите и неприятните миризми.
 • Той има ниска консумация, тъй като е част от енергийния клас A +.

Недостатъци:

 • Фризерът не е много просторен.

 Купи сега


4. Хладилник за вграждане BEKO CBI7771

Хладилници за вграждане BEKOТези, които искат да купят комбинация от хладилник и фризер, която не може да замръзне на добра цена, е добре да разгледат този модел от Beko. Уредът е с общи размери 177,6 x 54 x 53,5 см и се радва на прост, компактен и елегантен дизайн.

Той може да бъде вграден в мебелите и е перфектен избор дори за по-малко просторни кухни. Beko CBI7771 предлага на потребителите общ нетен обем от 238 литра, от които 190л са разпределени в хладилната част. Снабден е с всички необходими аксесоари: 3 здрави стъклени рафта, 3 пластмасови опори, поставени на вратата, отделение за плодове и зеленчуци, към които е добавена подставка за яйца, подложка за бутилки и поднос за лед.

Фризерът предлага обем 48 литра и има безопасна и полезна система за размразяване. Трите чекмеджета са затворени отделно, така че храната да не може да контактува помежду си, запазвайки аромата си. Уплътнението на вратата съдържа редица специални добавки, което осигурява херметичността на хладилника и предотвратява образуването на бактерии вътре. Комбинацията от хладилник и фризер на Beko има функция No frost, която поддържа оптимално ниво на температура и влажност, така че храната да се съхранява студена, но без замръзване. Има автономия от 13 часа по време на прекъсване на електрическия ток. Той е част от категорията на евтините и добри хладилници, предлагани на достъпна цена.

 

Предимства:

 • Много добро съотношение между качество и разходи за покупка.
 • Много добре разделен модел, който предлага щедро място за съхранение.
 • Фризерът с 3 затворени отделения позволява отделно подреждане на продуктите, според техния произход.
 • Функцията No Frost предотвратява образуването на лед и осигурява оптимална температура на храната.
 • Уплътнението на вратата съдържа специални добавки, които предотвратяват растежа на бактерии.

Недостатъци:

 • Наличието на система за филтриране на въздуха би било полезно.

 Купи сега


 

5. Хладилник за вграждане Electrolux EUN1101AOW

Хладилници за вграждане ElectroluxЕто един евтин и ефективен модел за потребителите, които се нуждаят от повече пространство, за да запазят продуктите си. Въпреки че може да бъде закупен на достъпна цена, Electrolux EUN1101AOW не се отказва от качество или серия от функции, които увеличават неговата полезност. Фризерът предлага общ нетен обем от 94 литра, достатъчен капацитет за конвенционален модел, адресиран до много малки семейства.

Оптималното разпределение на отделението увеличава наличното пространство, като предлага 4 чекмеджета, с прозрачната предна част, за лесно наблюдение на съхраняваните продукти. Освен това всяко чекмедже е снабдено с удобна дръжка, която гарантира оптимално управление, когато искате да ги отворите или преместите на друго място. Този фризер Electrolux е оборудван с интелигентна система, изключително полезна за незабавно замразяване на храна.

Колкото по-бързо се замразява прясната храна, толкова повече тя запазва витамини, аромати и други хранителни качества. Отговорна е функцията FastFreeze, която позволява да се намали температурата до оптималното ниво на замръзване и след това се връща към първоначалните настройки. Уредът има капацитет на замръзване 16 кг / 24 ч. Предлага повишена ефективност по отношение на потреблението на ток, тъй като е с енергиен клас A +. Това означава консумация от 16 kWh за 24 часа или малко над 200 kWh годишно. Без ток има разширена автономия от 20 часа. Продуктът е с прост и елегантен дизайн, с малки размери, лесен за вграждане в кухненските мебели. В секцията за аксесоари включва скрепер за лед.

 

Предимства:

 • Добро съотношение между качество, функции и цена.
 • Чекмеджетата имат прозрачна предна част и удобни дръжки, за лесна работа и оптимална достъпност.
 • Функцията FastFreeze помага за по-бързото замразяване на продуктите.
 • Безшумно устройство, което е с нисък шум по време на употреба.

Недостатъци:

 • Процедурата за размразяване се извършва ръчно.
 • Моделът включва само фризер, без хладилник.

Купи сега


Това бе нашия избор за най-добри хладилници за вграждане. Нашите експерти подбраха внимателно тези модели за да ви съдействат за лесен избор. В зависимост от вашите нужди сме изложили достатъчна информация за да направите правилния избор на марка, обем, тип, функции за вашия нов хладилник за вграждане.

 

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] повече: 5 добри хладилници за вграждане ; Най-подходящите хладилници за вашето […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.