8 най-добри хладилни чанти

вашата оценка

Топлото време е идеално за пикник, море или басейн, къмпинг или други по-дълги пътувания. През този период мнозина потвърждават, че хладилната чанта е идеален аксесоар, който те използват пълноценно. Хладилната чанта ви позволява да съхранявате храни и напитки в безопасни за условия и при идеална температура за консумация, за дълъг период от време. Ако планирате повече излети сред природата в бъдеще, ето как можете да изберете най-добрата хладилна чанта.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на хладилна чанта

Материали, размер, тегло, функции и специални характеристики, както и лекота на използване са критерии, които трябва да имате предвид, преди да вземете решение за покупка на хладилна чанта. В крайна сметка е добре да знаете кои модел е подходящ за вашите нужди. Много често се случва потребители да закупят скъп и сложен продукт, но изобщо да нямат нужда от по-голяма част от функциите му. Следователно, е необходимо да сте много добре информирани.

най-добри хладилни чанти

В този случай се препоръчва да се консултирате с ръководство за пазаруване като това. В тази статия ще ви представим всички критерии за избор, за да можете да направите покупка като експерт и да се радвате на хладилна чанта дълги години напред.

Освен това, в крайна сметка ще можете да се консултирате с най-добрите оферти на пазара по отношение на съотношението качество/цена , налични в момента. И така, ето аспектите, на които трябва да обърнете внимание:

1. Размери на хладилна чанта

Сред основните неща, които трябва да имате предвид, е размерът на чантата. Специалистите препоръчват да направите своя избор не според мястото, с което разполагате в транспортното средство, а според големината на семейството или групата, с която пътувате. Размерът на хладилната чанта се измерва в литри, като най-важен е неговият обем. Той може да започне от 15 литра и да стигне до 90 литра.

Най-разпространени са малките 15-20 литрови модели. Те са идеални за тези, които са необвързани или за двойки, които са за кратък период от време – до 2 дни.

За семейства до 4 души вече ще е необходимо да се търсят модели над 30 литра. Ако ще пътувате с голяма група и ще използвате само една чанта, търсете модели с капацитет над 50 литра. Не забравяйте, че те могат да имат различни форми, като някои са по-високи, а други по-широки.

2. Тип хладилна чанта

Цената на тези хладилни чанти също се различава в зависимост от начина на работа. Съветваме ви да инвестирате малко повече в такъв вид уред, ако обичате да пътувате често или да сте сред природата. Ето какво трябва да знаете за всеки тип хладилна чанта:

  • Хладилна чанта с лед

Това е най-продаваният тип хладилна чанта, която е лесна за използване, но има недостатъци, в сравнение с другите модели. След като леда в чантата се разтопи и достигне стайна температура, храната и напитките, вече няма да са охладени. Поради това хладилната чанта с лед е ефективна само за ограничен период от време – няколко часа.

Освен това процесът на нагряване е силно повлиян от температурата на околната среда. Ако този тип уред се държи навън през лятото, когато температурите са високи, охлаждащият капацитет ще намалее много по-бързо. Това е добър вариант, ако го използвате рядко и за кратки пътувания.

  • Електрическа хладилна чанта

Това са по-сложни модели, които са много ефективни. Въпреки това, за предназначението им е необходим източник на захранване. На пазара можете да го намерите и под името хладилни чанти за кола, тъй като често могат да бъдат свързани към запалката на колата. Най-голямото предимство е, че може да поддържат храната студена за много по-дълъг период от време.

  • Преносима хладилна чанта с компресор

Ако искате най-добрата хладилна чанта, тази с компресор определено е правилният избор. Тя не само ще поддържа храната при безопасна температура, но може да се използва в домашни условия, ако нямате достатъчно място в хладилника.

Научете повече: 5 добри хладилници за вграждане ; Най-подходящите хладилници за вашето домакинство

най-добри хладилни чанти

Нещо повече, той може да функционира дори като фризер.

Що се отнася до захранването, можете лесно да намерите модели, които работят както с традиционни, така и с 12V контакти. Тяхната цена е по-висока и защото включват много специални функции като: цифрово управление, безопасно спиране, бързо охлаждане, вътрешно осветление.

3. Период на пътуване

Вече споменахме, че типът на вашите пътувания, тяхната честота и продължителност ще повлияят на вашето решение за покупка. Колкото по-дълго е  пътуването, толкова по-ефективна и с висока мощност хладилна чанта, трябва да изберете.

Добре е да знаете, че качественият модел може да поддържа температура с 25 градуса по-ниска от температурата навън за около 3-5 дни. Когато проверявате това обаче, не забравяйте, че производителите тестват охлаждащата мощност на преносимите охладители при оптимални условия на употреба. Така че можете да очаквате времето за студено съхранение да бъде малко по-кратко. Разбира се за дълъг период на пътуване се препоръчва хладилна чанта с компресор.

4. Избрана дестинация

Функциите и аксесоарите, от които ще имате нужда, зависят от това къде ще използвате хладилната чанта.

Например, ако предпочитате планински дестинации, те най-често са придружени с трудни маршрути. В такава ситуация, хладилната чанта трябва да е лека и удобна за транспортиране. Може да потърсите и такава с колелца и дълга дръжка.

Ако предпочитате да отидете на море, най-важният аспект ще бъде охлаждащата мощност, поради високата външна температура. За такава дестинация ви съветваме да изберете чанта с удобна дръжка, която да ви позволи лесно транспортиране.

5. Материалът, от който е направена хладилната чанта

  • Пластмасова хладилна кутия

Този материал често се използва, защото е лек, евтин, водоустойчив и има добра топлоизолация. По-скъпите пластмасови модели се произвеждат по техника, която осигурява по-голяма устойчивост във времето. Недостстък тук е, че при по-евтините модели, дръжките могат да се повредят по-бързо.

хладилни чанти

Те не могат да бъдат сменени или ремонтирани.

  • Чанта, изработена от метал

Някои хладилници на пазара са оборудвани с метални стени. Металът се използва най-често за панти, съединения или дръжки. Моделите, които имат метални компоненти са по-скъпи, но и по-качествени, тъй като ще издържат по-дълго.

  • Хладилна чанта от текстилни материали

Преносимите хладилни кутии с гъвкави стени, се изработват от различни видове текстилни материали. Издръжливостта, водоустойчивостта, изолационната способност могат да се различават значително при различните модели.

6. Дръжки на кутията

Препоръчително е да се спрете на модели с възможно най-много възможности по отношение на начин на транспортиране и дръжки. Най-често се срещат странични дръжки. Те са особено полезни за големи и тежки преносими хладилни чанти. Тези модели могат да бъдат пренасяни лесно от двама души. Моделите с една дръжка, на горният капак, колелца или презрамка, е удобна за пренасяне от един човек.

Най-добри хладилни чанти – нашите препоръки

Много експерти са съгласни, че е по-добре да закупите най-добрата хладилна чанта, онлайн. Сега, когато вече знаете как да изберете най-добрия модел, дори ще оцените факта, че можете да избирате от повече модели, отколкото бихте могли в физически магазин. Освен това имате достъп до отзивите на други потребители, така че шансовете да направите покупка, от която не сте доволни, са значително намалени. Така че сте готови да закупите най-добрата хладилна чанта.

1. Хладилна чанта Peme IOS-25L-12V/230V

хладилна чанта за планинаНай-голямото и предимство е бързото охлаждане и равномерно замразяване, независимо от външната температура.
Всичко, което трябва да направите, е да зададете желаната стойност на Целзий на интуитивния панел и да изчакате компресора да започне да работи.
Две опции за вградено захранване (220V и 12V) дават възможност за свързване на хладилника към традиционен контакт или към запалка на автомобил. Капацитета и е 25 литра, което е напълно достатъчно за съхранение на храна и напитки.

ВИЖ ТУК

2. Хладилна чанта Coleman Xtreme 70QT

хладилна чантаОборудван с висококачествена PU изолация за превъзходна производителност.
Има голям капацитет от 66 литра и позволява съхранение дори на бутилки от 1,5 литра във вертикално положение.
Капакът има четири интегрирани поставки за чаши.
За лесно транспортиране щайгата има две удобни дръжки за носене.
Хладилна кутия с изолация от полиуретанова пяна, която запазва леда до 5 дни.

ВИЖ ТУК

3. Хладилна чанта за кола Atlantic 18 л

хладилна чанта АтлантикТази хладилна чанта е подходяща за къмпинг или риболов. Има малък капацитет, което означава, че е подходяща за еднодневни или двудневни преживявания. На достъпна цена е, а продуктите в нея се охлаждат чрез лед, които трябва да сте приготвили преди това. В интернет чантата има добри отзиви и се препоръчва от много купувачи.

ВИЖ ТУК

4. Хладилна кутия с колела Coleman Excursion Wheeled 28 QT

хладилна чанта с колелаТази атрактивна хладилна кутия не само придава външен вид, но и гарантира отлична производителност. Висококачествената инжектирана изолация от полиуретанова пяна, съчетана със специалните ъгли, гарантира, че хладилната кутия 28QT с високопроизводителни колела ще осигури дълго и безопасно охлаждане в горещите летни дни. Със здрав корпус и капак, тази хладилна кутия е идеална за екскурзии, дълги пътувания и почивки на къмпинг.

ВИЖ ТУК

5. Хладилна кутия Campingaz IceTime® Plus, 30 л

хладилна кутияКапацитета на тази кутия е 30 литра т.е. може да събере 6 бутилки от 1,5 литра. Изолирана е добре с премиум PU. Капакът също помага за добрата изолация от температурата навън. Има удобна дръжка за транспортиране, но е проектирана за един човек. Има интересен дизайн и е произведена в Италия. Според производителите максималното време за охлаждане на тази хладилна чанта е 24 часа.

ВИЖ ТУК

6. Хладилна чанта Camry CR 8065 , 24 литра, 12V/230V

хладилна чанта Хладилна кутия с двойно захранване – подходяща и за кола. Съвместимостта и е 24 литра. Има възможност за охлаждане или затопляне на продуктите в нея:
– EPS изолация
– Дебелина на стенната изолация – 21 мм
– Постоянна температура в кутията – 12-14 градуса по-ниска от околната (при стандартана температура на околоната среда от 25 ℃)
– Температура на нагряване – 60~65℃
– Удобна дръжка за пренасяне

ВИЖ ТУК

7. Хладилна чанта Well, 24 л

хладилна чанта WellТози модел също има охлаждаща функция, отоплителна функция. Притежава и ЕКО функция, обема е 24 литра и може да поддържа температура между 15 и 18 ° C под температурата на околната среда. Хладилната чанта има безшумен режим на работа 48dB. Горно покритие от пяна и корпус от PU пяна с добри характеристики на охлаждане. Материал на корпуса: PP.

ВИЖ ТУК

8. Хладилна чанта zephyr zp 1448 a24

хладилна чантаОбичаш да ходиш на планина, къмпинг, риболов или на пикник сред природата. Значи хладилна чанта ZEPHYR е идеална за теб. Охлажда до 13-18°C, за да пренасяш спокойно всякакви студени напитки, плодове или всичко което си пожелаеш. А с функция затопляне до 55-65°C, можеш да задържиш любимия си чай максимално време топъл и приятен за консумиране.

ВИЖ ТУК

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.