7 най-добри раници за лаптоп

Удобни и елегантни раници за лаптоп. Подобрете вашия бизнес стил си с нашите препоръки

5/5 - (2 гласа)

Раниците за лаптопи са необходимост в днешния свят. Тъй като лаптопите стават по-малки по размер, леката и елегантна раница е от съществено значение. От най-основните неща като храна и вода, през таблет, лаптоп, зарядни и чак до дрехи и обувки – раницата е един от най-ефективните и удобни начини да имаме всичко това до себе си, когато сме в движение. Въпреки това, като се има предвид броят на наличните марки раници, може да бъде доста трудно да изберете най-подходящия за вас.

Как да си изберем добра раница за лаптоп? Ръководство за купувача

Лаптопите са едни от най-използваните днес джаджи и за да ги имате винаги при себе си, в училище или на работа, ви е необходима подходяща раница. Тя ще има множество отделения и джобове, които ще поддържат организираното съдържание, което позволява на потребителя да носи удобно други лични вещи. Според повечето мнения за най-добрите раници за лаптопи, един качествен продукт ще има подплатен джоб, особено за лаптопа, който ще бъде фиксиран по неговия размер, за да не се движи.

Закупуването й не трябва да ви създава главоболие, защото в магазините ще намерите многобройни модели, които задоволяват всички ваши вкусове и нужди. Но, за да сте сигурни, че избирате само най-доброто, представяме серия от критерии за подбор, които ще ви помогнат да пазарувате вдъхновени. Какви размери имат елементите, как са разделени, каква трябва да е безопасната и удобна конструкция и какви са материалите, от които са направени, са основните аспекти, с които можете да се консултирате в ръководството по-долу.

раници за лаптопи

Размер на раницата за лаптоп

Продуктите са направени така, че да пасват на лаптопи, така че ще намерите модели за устройства с диагонал 13, 14, 15, 16, 17 и дори 18 инча. Този, който е подходящ за вас, разбира се, трябва да бъде доста удобен за вашия компютър, но също така трябва да помислите как ще го използвате. Раница, подходяща за 15-инчов лаптоп, може да е достатъчна, ако я транспортирате от дома до училище или на работа, но ако пътувате, по-голям модел може да бъде с по-голям брой отделения и джобове, тъй като те ще поберат и други лични вещи.

Също така, имайте предвид, че артикул с определен размер може да изглежда по-голям или по-малък, в зависимост от производителя, тъй като дизайнът, отделението и дебелината на материала могат да варират. В същото време тези, които се интересуват от закупуване на чанти за лаптопи на добри цени, но които не знаят какъв е диагоналът на личния им компютър, ние им казваме, че могат да го намерят сами, като измерят разстоянието от единия ъгъл до другия на екрана.

раници

Отделения на раницата

Раницата може да има само едно отделение, две или дори три, към които се добавят други джобове и дори скрити помещения. Множество части означават организирано съдържание, което улеснява достъпа. Пространството за лаптоп е най-важното и е по-тясно и има джоб, който има същия размер като компютъра. Притурката ще го държи заключен, така че да не се движи по време на пътуване и ще бъде пазен. В допълнение, това отделение обикновено е това в задната част на раницата, което може да функционира също като буферна зона или като облицовка. Ако все пак предпочитате по-голяма раница за поместване на по-малък лаптоп, добре е да използвате калъф.

Останалите отделения могат да бъдат доста просторни и оборудвани с джобове с различни размери, снабдени или не с ципове, където можете да поставите електроника и предмети, като таблет, дрехи, документи, книги, храна, бутилки с вода и др. Може да има и тайни джобове за бюлетини, паспорти, пари и други активи, които искате да защитите.

Трябва да се каже, че има и модели, които имат само едно голямо отделение, вътре в което е прикрепен джобът на лаптопа. Освен това ще можете да поставите всичко друго, а те могат да бъдат затворени с цип и капак, което ще предотврати проникването на вода, ако дъждът ви хване неподготвен. Недостатъкът е, че по-трудно ще намерите това, което търсите, когато пространството е пълно с предмети. В същото време отделената раница, въпреки че е по-практична, има няколко ципове, които могат да допуснат вода (ако не е водоустойчива). А те се отварят и по-лесно, особено когато сте в движение, така че рискът за кражба е по-висока.

раница за лаптопи

 

Надеждност

За да се запази съдържанието, раницата трябва да има поне едно специално отделение за джаджи, което е подплатено и оборудвано с каишки. Вече споменахме важността на фиксиран джоб, който не позволява на лаптопа да се движи, но на повърхността, той трябва да бъде хванат с помощта на каишка (идеално особено ако изберете по-голям модел).

Подплата, независимо дали е изработена от пяна или пластмаса, ще предпази удароустойчивите предмети. Важно е основата да бъде облицована с по-дебел слой, който ще го  предпази, когато сложите раницата си върху твърда повърхност.

Освен това, ако сте свикнали да пътувате често, особено в интерес на обслужването, и да носите други устройства, като например камери или видеокамери, тогава е добре раницата да има специална система за безопасност или дори двоен цип, който може да ви защити от кражба. В същото време някои отразяващи ленти ще бъдат полезни и е желателно водоустойчиво покритие, ако материалът на раницата не е водоустойчив.

раници

 

Комфорт при носенето на раница за лаптоп

Ширината на каишките, разстоянието между тях, дизайнът на облегалката и наличието на опорните каишки са сред най-важните аспекти, когато става въпрос за лекотата, с която ще се носи раницата. Тъй като двете ленти са по-широки и по-дебели, натискът върху раменете ще бъде по-нисък, тъй като теглото ще бъде разделено. Освен това, ако двете каишки са хванати на по-голямо разстояние една от друга, тогава раницата ще се движи по-малко, когато се движите, и кожата на шията ви вече няма да се смущава.

Частта, която влиза в контакт с гърба, също допринася за комфорта на потребителя. Въпреки че в повечето модели той е направен от твърд материал, който защитава лаптопа, повърхност с по-мека подплата, което му придава еластичност, е за предпочитане. Особено когато носите по-голяма тежест или карате колело.

раници

Материал

Продуктът може да бъде изработен от кожа, плат, найлон и полиестер, както и мемори пяна. Кожата придава елегантен външен вид, като е идеална за тези, които ще вземат вещта на срещи. Мемори пяната абсорбира въздействието, като е за предпочитане, когато става дума за запазване на товара. Платът на раницата е устойчив и предлага защита в случай на лек дъжд (материалът често се използва при ловни раници). Найлонът и полиестерът се нуждаят от облицовка, те са издръжливи, но не са водоустойчиви, въпреки че изсъхват бързо.

На пазара има много модели раници и за да закупите такъв, можете да се обадите на същия производител като на лаптопа ви (HP, Lenovo, Asus, Dell) или други качествени марки, като Case Logic, Swissgear или Wenger. За да закупите удобни и устойчиви раници, ви съветваме да отидете до мястото, където намираме чанти за лаптопи на добра цена и където има най-голямо разнообразие на модели, тоест в Интернет. Онлайн магазините имат някои от най-достъпните оферти и вие ще можете да разглеждате техните страници само с няколко кликвания. Освен това всеки продукт е представен подробно, така че ще знаете какво да купите.

Ако си търсите нов лаптом, можем да ви помогнем. Вижте статията ни на тема как да избера подходящ лаптоп тук!

 

раници за лаптопи

Модели раници за лаптоп, препоръчани за вас:

1. Раница Case Logic VNB217

Раница Case Logic VNB217Тези, които се интересуват от закупуване на евтина и добра раница за лаптоп, с удоволствие ще се спрат на офертата от Case Logic. Той е много просторен, като е разделен на три отделения.

Първият е посветен на лаптопи с диагонал до 17 инча, но те могат да бъдат още по-малки. Пространството е подплатено, а отворът не е напълно направен, което ще ви позволи да издърпате ципа, без лаптопът случайно да падне. Средното отделение е по-голямо, като е доста просторно за книги, документи, дрехи и други аксесоари.

Предната част има интелигентен начин на организация, като се осигурява поддръжка за телефона, примки за писалката и щипка за ключа. Има и малък джоб за самолетни билети, бюлетин, паспорт и други аксесоари, които трябва да имате под ръка. А от едната страна ще намерите още един джоб в мрежата, за бутилка вода или лека закуска. Артикулът е изработен от найлон, има черен цвят, къса дръжка и две широки каишки, които можете да регулирате, така че лесно да пренасяте товара.

Case Logic се предлага като здрава и издръжлива раница, която ще бъде изключително практична за училище, работа или пътуване.


Предимства

 • Той е просторен, като е раница с три отделения.
 • Той е съвместим с лаптопи с диагонал до 17 инча или по-малки.
 • Има голямо отделение за обем за много лични вещи.
 • Той има малък преден джоб, който позволява бърз достъп до билети, паспорт и други аксесоари.
 • Презрамките са широки и регулируеми за лесно транспортиране.
 • Ценовата оферта е много изгодна.
 • Има 24-месечна гаранция.

Недостатъци

 • Горната дръжка е тънка, което може да бъде неудобно, в случай, че  носите по-тежък товар.

купи сега

 


2. Раница HP Business

Раници HP BusinessМоделът се счита от много потребители за един от най-добрите раници за лаптопи на пазара. И ако погледнем между другото качеството на материала и оптималното разстояние, ние сме склонни да им повярваме напълно. Артикулът се състои от три големи отделения, едното от които е за лаптопи с размер 17,3 инча (43,94 см). То се отваря до половината и е облицовано с гъста гъба на гърба, която абсорбира шока, произведен по време на движение.

Останалите две са много просторни, могат да съхраняват дрехи, книги, зарядни, кабели, документи, курсове и всякакви други аксесоари, от които се нуждаете. Също така, от всяка страна има дълбоки джобове (общо осем), а предното отделение е организирано, което е идеално за намиране на по-малки неща.

Отстрани има две водни опори. Това е издръжлив артикул, който има плътен и в същото време фин шев. Удобството на потребителя се осигурява от широките и подплатени каишки, които могат да бъдат увеличени или стеснени по желание, от горната дръжка, дебели и удобни за държане в ръката. Както и от еластичната облегалка, която е подплатена и покрита с мрежа, която ще позволи на кожата да диша.

Раницата HP Business е практична, издръжлива и елегантна, като е идеална за всеки, който трябва да има своя лаптоп и останалите елементи на работа.


Предимства

 • Това е много просторна раница, с три големи отделения и осем други джоба.
 • Може да побере 17,3-инчов лаптоп с диагонал, както и по-малки модели.
 • Има трайна конструкция, материалът е издръжлив и шевовете са завършени.
 • Двете каишки са регулируеми, широки и подплатени, което увеличава комфорта на потребителя.
 • Горната дръжка е дебела и лесна за работа.
 • Съотношението между качество и цена е много изгодно.
 • Има гаранционен срок от 12 месеца.

Недостатъци

 • Отделението за лаптоп няма защита вътре в раницата, а само за гърба.

купи сега

 


3. Раници Wenger Swissgear Cobalt

Wenger Swissgear CobaltWenger предлага една от най-издръжливите раници в търговията, има здрава конструкция, множество отделения за съхранение и ергономичен и удобен за употреба дизайн. Трябва да се каже, че има отделение за лаптопи с диагонал 15,6 инча, което е подплатено и оборудвано с каишка, която ще запази компютъра ви в безопасност.

Той е много просторен, с общ обем от 23 литра, а организацията е разделена на две отделения, два странични джоба и два предни, както и множество по-малки пространства. Той е с размери 73,2 х 380 х 350 мм и тегло само 1,2 кг, така че можете да го вземете на пътувания без проблеми, тъй като моделът спазва ограниченията на авиокомпаниите по отношение на ръчния багаж.

Той има платформа за стабилизиране на основата, което също ще предотврати въздействието на съдържанието с повърхността, на която ще го поставите. Освен това има анатомична система на гърба и дебели подплатени презрамки, което повишава комфорта на потребителя.

Моделът е много практичен, идеален е особено за пътуващите. Това е една от най-популярните раници в гамата Swissgear.


Предимства

 • Принадлежи на призната марка, която предлага гаранция за качество.
 • Може да побере лаптопи с диагонал от 15,6 инча.
 • Той предлага безопасност, като отделението за лаптоп е облицовано и снабдено с каишка.
 • Той е удобен, с анатомично оформена облегалка и подплатени каишки.
 • Включена е 12 месеца гаранция.

Недостатъци

 • Ценовата оферта е по-висока в сравнение с останалите продукти, представени в този списък.

купи сега

 


4. Раница Case Logic WMBP115K + Deepcool N400

евтини раници онлайнCase Logic се предлага с много изгодна оферта, която ще бъде по желание на всеки купувач, който иска да направи икономична и печеливша инвестиция. Трябва да се каже от началото, че раницата се предлага с охладител, който ще поддържа лаптопа ви хладен по време на употреба. Артикулът е организиран в две отделения, едното от които е централно, с подплатен джоб за лаптопи с диагонал до 15, 6 инча.

В близост до него има по-малък джоб, изработен от плат, идеален за съхранение на таблета, а в останалото отделение има достатъчно място за други лични вещи. Предният джоб е организиран оптимално, така че можете да съхранявате мобилния си телефон, захранващия кабел и други аксесоари, които бързо ще намерите.

Все още има три малки джоба, от  двете страни, за бутилки с вода. Охладителят е направен като лаптоп, който можете да свържете чрез USB порт. Той е ефективен и безопасен, тъй като има метална мрежа, под която е 140 мм вентилатор, който осигурява охлаждане, а в основата са противоплъзгащи се ленти.

Продуктът се препоръчва на всички, които искат добра раница за лаптоп. Освен това предимството е, че ще получите и като подарък много полезен охладител.


Предимства

 • Предлага се с охладител за лаптоп.
 • Може да побере 15,6-инчов лаптоп с диагонал.
 • Тя има две отделения и странични и предни джобове.
 • Охладителят е ефективен и безопасен, с ленти против приплъзване.
 • Комплектът има оферта с ниска цена.
 • Има 24-месечна гаранция.

Недостатъци

 • Дръжката е тънка и тясна, което може да бъде неудобно за потребителя, който ще носи раницата в ръката си.

купи сега

 


5. Раници Аsus Argo

онлайн раница asus argoАко търсите чанта за лаптоп на добра цена, разберете, че има голям шанс този модел да ви пасне. Той е доста просторен, като се състои от две големи отделения и може да побере лаптопи с диагонал до 15,6 инча. Пространството за компютъра е подплатено, а в него ще намерите джоб за таблета. Ще имате място и за други лични вещи, а по-малкото предно отделение е организирано, така че лесно да намерите добавени аксесоари.

Той има джоб със скрит цип за ценни документи, а отстрани можете да поставите бутилката с вода. Артикулът е изработен от полиестер, който е устойчив на влага и предлага защита на съдържанието. Трябва да се каже, че е удобно да се носи, тъй като каишките и гърбът са подплатени и меки. Продуктът е с черен цвят, елегантност, теглото е само 490 г, а размерите са 465 х 320 х 140 мм (вътрешните са 385 х 255 х 35,7 мм).

Asus предлага обикновена и издръжлива раница, която ще запази вашия лаптоп безопасен и удобен за носене за всеки потребител, който ще го носи ежедневно.


Предимства

 • Той е предназначен за преносими компютри с диагонал до 15,6 инча.
 • Отделението за лаптоп е подплатено и се пази.
 • Изработен е от полиестер, като е устойчив на влага.
 • Каишките и гърбът са подплатени за допълнителен комфорт.
 • Той има много задоволителна ценова оферта.

Недостатъци

 • По-стар модел е и бързо ще излезе от класациите.

купи сега

 


6. Раници Dell 460-BBKN

Раници Dell 460-BBKNНай-добрата раница за лаптоп трябва да побере съдържанието безопасно, като същевременно има трайна и удобна конструкция. А продуктът, предлаган от Dell, се радва на всички тези предимства. Той има три отделения, едно за лаптопи с диагонал 15, 6 инча или по-малки, централна част, която е по-голяма и по-просторна, както и предно пространство, интелигентно организирано.

Всяка страна е снабдена с джобове с различни размери, като към тях се добавят и тези отстрани, които са затворени с цип. Отделенията са затворени с ципове до половината, а около тях има и две каишки, затворени с пластмасови катарами. Артикулът е изработен от полиестер, който е водоустойчив, така че не е нужно да се притеснявате за безопасността на съдържанието, когато дъждът ви застигне.

Има тегло 800 грама, размери 160 х 330 х 480 мм и е оцветен в сиво и черно.

Продуктът 460-BBKN е една от най-практичните и издръжливи раници, които ще намерите на пазара. Това е едно от най-търсените в гамата на Dell.


Предимства

 • Той има три основни отделения и множество джобове, като е полезен и просторен.
 • Това е модел, съвместим с лаптопи с диагонал до 15, 6 инча.
 • Той е водоустойчив.
 • Съотношението между качество и цена е изгодно.
 • Предлага се с гаранционен срок от 12 месеца.

Недостатъци

 • Няма страничен джоб за бутилка с вода.

купи сега

 


7. Раници Lenovo Simple

Раници Lenovo SimpleТова е раница с единично отделение, която е идеална за тези, които знаят, че няма да носят нищо друго освен лаптоп и няколко аксесоара за него. Той е съвместим с преносими компютри с диагонал до 15,6 инча, а отделението е подплатено, така че ще предпази електрониката от удар и драскотини.

Също така вътре има многобройни джобове, със или без цип, които имат различни размери. Раменните презрамки са широки, а тясната форма и сравнително малките размери, 435 х 275 х 92 мм, правят раницата лесна за носене без много трудности. Освен това има тегло само 400 грама, а артикулът отговаря на стандартите, наложени от авиокомпаниите по отношение на ръчния багаж, така че няма да имате проблеми при пътуване със самолет. Тя е атрактивна, като е оцветена в черно и червено, а материалът, от който е направена, е найлон.

Моделът, предлаган от Lenovo, се препоръчва за потребители, които искат обикновена и практична раница. Малката му форма го прави идеален за комфортно пътуване.


Предимства

 • Това е евтин продукт.
 • Моделът има подплатено отделение, подходящо за лаптопи с 15,6-инчов диагонал.
 • Може да се вземе, когато пътувате със самолет, спазвайки изискванията за размер на ръчния багаж.
 • Той е с намалена форма и подплатени каишки, като е удобен за носене на раменете.

Недостатъци

 • Пространството за съхранение е по-малко, не може да съхранява дрехи и други обемисти аксесоари.

купи сега


 

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Ако се интересувате от други подходящи раници за лапто… […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.