7 най-добри електрически кани за вода

5/5 - (1 глас)

Използването на електрическа кана за гореща вода означава не само моменталното нагряване на водата при предварително зададена температура, но и намалена консумация на енергия и други ресурси (газ, например в случай, че ползвате такава печка).

Благодарение на интелигентната технология, която е интегрирана в най-новите модели, електрическата кана / чайник може да играе многообразна роля във вашата кухня. Разберете кои са характеристиките, които трябва да се следват в процеса на закупуване на такъв уред и кои са най-атрактивните модели, предлагани на пазара за кани за гореща вода.

Най-добрите кани за гореща водаЕлектрически кани за вода

 • Кана за вода Dekassa

  Основните предимства са функцията й за защита от прегряване, предпазното заключване на капака. Дръжката на каната се сваля, а теглото й е едва 690 грама. Като недостатък можем да възприемем това, че е направена от пластмаса. Dekassa е класическата кана, представена с атрактивен дизайн и с включени няколко функции за безопасност, и то на изключително достъпна цена.

 • Кана за вода Bosch TWK3A014

  Сред предимствата са лесното почистване на интериора и това, че разполага с дизайн с елегантни линии. Времето на кипване на водата е много кратко и има опция за автоматично изключване при достигане на оптималната температура. Като недостатък можем да възприемем високото ниво на шум. Bosch TWK3A014 е визуално привлекателна кана за вода, а елегантният й дизайн идеално се вписва във всяка модерна кухня.

 • Каза за вода Electrolux EEWA7800Електрическа кана Електролукс

  Сред предимствата на тази кана са това, че разполага с LCD екран, функция за поддържане на топла вода и има предупреждение за кипване. Има и турбо водна функция за нагряване. Като слаби страни можем да отбележим това, че дръжката се загрява прекомерно, а захранващият кабел е доста къс – едва 80 см. Електрическа кана Electrolux EEWA7800 е пример за това как трябва да изглежда елегантен чайник, впечатляващ с множество топ функции.

 • Електрическа кана Heinner Imenium PF-70

  Страхотна електрическа кана от неръждаема стомана – инокс. С капацитет от 1,7 литра, въртяща основа и изчистен дизайн, може да се доверите на тази електрическа кана. Каната в режим на работа излъчва приятна синя светлина. Като единствен недостатък си струва да отбележим, че неръждаемата стомана провежда топлина и тялото на каната се затопля.

 • Кана за вода / чайник Star-Light FEG-1822GS

  Кана изработена от стъкло и неръждаема стомана – инокс. Капацитетът на кана Star-Light FEG-1822GS е 1,8 литра с мощност от 2200W. Като предимства можем да посочим наличието на LED подсветка, функция за регулиране на температурата. Голямо предимство е наличието на цетка за чай позволяваща бързо и лесно приготвяне на сутрешния чай. Като слабости на модела може да посочим трудното почистване на чаената цетка, предвид тесния отвор.

 • Електрическа кана ZEPHYR ZP 1230 DI

  Светеща електрическа кана изработена от стъкло в елегантен червен цвят. Каната е с капацитет от 1,8 литра и мощност от 2200W. Каната има син LED индикатор за кипване на водата, висококачествено боросиликатно стъкло, въртяща се на 360° основа за удобство и леснота. Каната върши перфектно работата си, а елегантният й дизайн няма да остане незабелязан във вашата кухня.

 • Електрическа кана Star-Light FEG-1722GS

  Изработена от стъкло и неръждаема стомана – инокс, тази кана е перфектен бюджетен избор за вашата кухня. Каната е с LED подсветка, удобна ергономична дръжка, миещ се филтър и всички защити за безопастност. Кана Star-Light FEG-1722GS е добър бюджетен вариант за вашата кухня и ще свърши работата за която я купувате.

Как да изберем електрическа кана за гореща вода?

Каната за гореща вода е електрически домакински уред, който успява да съкрати времето за нагряване на водата, като осигурява по-добър контрол на нейната температура. В допълнение на това –  в някои случаи (в зависимост от модела), това устройство дава възможност на потребителя да се възползва от многобройни функции (дори за приготвяне на инстантна супа).

Ето защо, когато сте решили, че е време да закупите такъв уред, трябва да имате предвид следното:Чайник за вода - електрическа кана

Мощност и капацитет на каната

По принцип силните кани имат мощност от над 2000 , а капацитетът на съда трябва да бъде над 1,5 литра, за да не се нуждае от бързо зареждане. Топ моделите на пазара позволяват загряване на до 10 чаши вода, което е достатъчно количество дори и за най-взискателния потребител.

Диапазон на кипене

Висококачествените кани имат определени характеристики, които им позволяват да затоплят вода (в малки количества, например, 200 ml), за много кратко време, с турбо скорост (максимум 1 минута). Като цяло средният диапазон на загряване на водата е между 3 и 5 минути при повечето модели. Всяко превишаване на този диапазон означава, че съответната кана не е ефективна, така че не си заслужава вашето внимание!

Защитни функции

Много е важно каната да е оборудвана с функции, които гарантират непокътнатото запазване както на уреда, така и на околната среда. По този начин функции като автоматично изключване, изключване, ако няма вода в съда или функцията за защита от прегряване, позволяват на потребителя да се възползва от високо ниво на безопасност по време на работата на това устройство, но също така и да спести електроенергия. Не трябва да се забравя функцията против приплъзване, която позволява машината да остане стабилна по време на работа и която предотвратява възникването на неприятни битови инциденти!

Допълнителни функции

Много малко кани имат такива опции (само горните), като функцията за поддържане на водата гореща или контролиране на температурата или настройване на температурните нива. Звуковата сигнализация е друг елемент, който трябва да бъде бъде търсен като част от качествена кана, какъвто е LCD дисплеят и опциите за избор на вида ползване на водата.

Индикатор за вода

Той е незаменим елемент за всяка електрическа кана, тъй като има задачата да посочва правилно какво количество вода има в съда. За висококачествените уреди този индикатор разполага с  осветителна система, която подобрява както режима на наблюдение, така и естетическия вид на чайника.

Материалите, от които е направена каната

Не всички продукти са изработени от качествени материали, като пластмасата е преобладаващ елемент в състава на много кани. Препоръчителни са тези уреди, които са изработени от неръждаема стомана и имат дълготрайни характеристики.

Ако следвате тези препоръки, със сигурност закупеният от вас уред ще бъде висококачествен, а това ще ви осигури дългосрочно удовлетворение. Винаги търсете това в състава на характеристиките на каната, която ще закупите. Само по този начин ще имате първокласна машина, в която съотношението между цена и качество ще бъде на оптимално ниво!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.