10 най-добри 4K телевизора

5/5 - (2 гласа)

Телевизиите постигнаха голям напредък през последните десетилетия. Ако преди 20 години все още гледахте черно-бялата телевизия на баба си, сега почти не съществуват подобни модели“. Един 4k телевизор е най-новата атракция в областта на технологиите, особено предпочитана от потребителите, които искат да имат свой собствен център за забавление у дома. Вярно е, че те са и най-скъпите на пазара, но цената се влияе и от други фактори, така че можете да намерите изгодна оферта, ако се интересувате.

Затова препоръката на специалистите е да закупите 4K Ultra HD телевизор и да избягвате по-ниски разделителни способности. За да направите най-добрия избор, трябва да вземете предвид и други фактори.

Как да изберем най-добрия 4k hd телевизор

Как да изберем най-добрия 4K телевизор? Ръководство на купувача

Като се има предвид, че пазарът е пълен с оферти за смарт телевизори от тази категория, може да ви бъде доста трудно да вземете добро решение.

За щастие, вие сте на прав път. Тук можете да прочетете ръководство за пазаруване, специално създадено, за да ви помогне да направите добра покупка от самото начало.

Ако сте почитатели на марката Samsung, тогава тази статия е за вас.

Как да изберем най-добрия 4к телевизор според различните характеристики

Какво е 4K?

4K телевизорите показват 4K съдържание, с ширина 3840 пиксела и височина 2160 пиксела .

Това означава над осем милиона пиксела на изображение, в сравнение с малко над 2 милиона пиксела за 1080p телевизор (1920 пиксела широк и 1080 пиксела висок).

Освен техническите спецификации, изображенията, които виждате, ще бъдат невероятно реалистични, с подробности, които трябва да преживеете сами, за да видите разликата.

4K телевизорите също включват висок динамичен диапазон (HDR) за възпроизвеждане на HDR съдържание, а някои включват допълнителни технологии, които прилагат по-широк спектър от цветове и контраст към това съдържание.

Сянката и светлината ще бъдат по-нюансирани, така че черните тонове ще бъдат по-наситени, белите ще бъдат по-бели, а цялото изображение ще изглежда по-ясно и ще даде по-голямо усещане за дълбочина.

Защо да изберете най-добрия 4K Ultra HD телевизор?

Разделителната способност на телевизионното изображение е много важна. Колкото по-голям е, толкова по-ясни и по-реалистични ще бъдат изображенията.

В момента на пазара има HD телевизори (720p) , които са много слаби и производителите не пускат нови модели с тази резолюция.

Има и такива с FullHD резолюция (1080p). Те се предлагат на пазара на по-ниска цена, но качеството на изображението е лошо, особено в случаите на модели с голям диагонал над 100 см.

4K UltraHD телевизорите са най-препоръчителните. Те осигуряват 4 пъти по-ясна картина от FullHD телевизор.

Най-добрите 4к телевизори на пазара

Размерът на телевизора

Размерът на екрана вероятно ще бъде най-важният фактор при вашето решение. За да направите добър избор, помислете колко хора във вашето семейство ще гледат телевизия едновременно.

След това купете най-големия размер, който ще се побере в пространството, определено за телевизия, и което можете да си позволите. Обикновено повечето се задоволяват с телевизор с диагонал над 80 см, който да бъде поставен в хола.

Размерът трябва да бъде избран според разстоянието, на което ще бъдете от телевизора. По принцип, ако виждате пиксели на екрана, сте застанали твърде близо.

Едно правило, което трябва да спазвате: разстоянието, на което трябва да застанете от телевизора, трябва да бъде равно на височината на екрана и още една половина, в случай на 4K телевизор .

HDR технология

HDR е сравнително нова технология, която започна да се прилага в случая с 4K телевизори. HDR означава High Dynamic Range .

По принцип това означава, че изображението ще има по-интензивни, по-ярки цветове, с по-добър контраст и по-висока яркост. По същество това е надстройка на 4k или Ultra HD телевизори.

HDR технологията има няколко версии. Ако телевизорът, който ви интересува, има спецификации като: HRD10 или Ultra HD Premium , трябва да знаете, че той се отнася до основната технология.

Телевизорите Dolby Vision имат подобрена версия на HDR технологията. На теория Dolby Vision трябва да отговаря на по-строг набор от критерии за възпроизвеждане на HDR съдържание. Досега вариантът Dolby е най-добрият на пазара.

В случая с телевизорите на Samsung ще срещнете нов стандарт на HDR технологията, наречен HDR10 +. Въпреки че е много добро, в момента няма много съдържание, което може да показвва изображения в това качество. Само Amazon Prime Video или UHD Blu-ray видеоклипове могат да възпроизвеждат медии с това качество. Останалите са адаптирани за Dolby Vision.

Така че, преди да изберете HDR стандарт, проверете дали има телевизионни станции, филми или онлайн стрийминг платформи, които могат да ви предоставят материали с HDR качество. По този начин ще можете да се възползвате максимално от вашата инвестиция.

Как да изберем отличния 4к телевизор

Скорост на обновяване

Скоростта на опресняване се изразява в херци (Hz). Това се отнася до броя опреснявания на изображението в секунда. Стандартната стойност е 60Hz.

Въпреки това, в случай на сцени с бързи и динамични движения, 60 Hz може да не е достатъчно, което означава, че изображението може да изглежда замъглено.

Така че, за да създадат по-солидно изображение, производителите са създали по-висока, двойна честота на опресняване: 120 Hz . Има и варианти по-високи от 240 Hz , но това се счита за маркетингова стратегия, тъй като няма забележима разлика между 120 Hz и 240 Hz.

Някои телевизори правят нещата по различен начин за решаване на проблеми с бързата картина. Те могат да интегрират черно изображение между оригиналните изображения, като по този начин заблуждават окото, за да се вижда по-малко замъглено.

Други вмъкват ново статично изображение, за да направят движението по-реалистично. Това обаче може да повлияе на качеството на изображението. Някои филми може да изглеждат странно, сякаш са заснети зле.

Някои модели комбинират един от методите в предишния параграф с по-висока честота на опресняване. В спецификациите ще намерите тази ситуация с термина HFR (High-Frame Rate). Ако възнамерявате да гледате много спортни програми, изберете телевизор с HFR.

Пазете се от термини като „120 Hz ефективна честота на опресняване“. В този случай това всъщност е около 60 Hz.

Свързване с 4K телевизор

Обърнете внимание на броя на HDMI портовете. Производителите, предлагащи по евтини продукти, намаляват от броя на HDMI портовете. Ако искате да добавите звукова лента, игрална конзола или да свържете други устройства, бързо ще останете без свободни портове.

В случай на Ultra HD 4k телевизор, уверете се, че има поне един HDMI 2.0 порт , така че да може да поддържа Ultra HD източници. Има и HDMI 2.1 порт . Той присъства на телевизорите, пуснати през 2019 г., и целта му е да възпроизвежда 8K съдържание.

Телевизорите с 8K резолюция обаче не бива да са приоритет за вас, тъй като разликата между 8K и 4K е трудно забележима, особено при средно големи екрани.

Ако имате финансови възможности, изберете телевизор с HDMI 2.1 порт.

Как да избираме 4к телевизори според функциите

Видове телевизори

По принцип има два типа телевизори: LCD и OLED. Ако искате достъпна опция, ще изберете LCD телевизор, тъй като OLED са много по-скъпи.

 • LED и LCD телевизори

По принцип независимо дали телевизорът е представен като LED или LCD, това е едно и също нещо. Екранът е LCD, т.е. много тънък, а осветителната система е LED.

Тези модели представляват най-големия дял на телевизионния пазар и най-вероятно опцията, която ще  достигне до вашия дом.

 • QLED телевизори

QLED е друг термин за LCD телевизори. Разликата е, че светлината от светодиодите свети през материал, наречен „квантови точки“. Тази технология има ролята да коригира синята светлина на светодиодите, като по този начин получава по-чиста и по-бяла светлина.

Цветовете, изобразявани от такъв телевизор, са по-ярки, по-интензивни и по-реалистични от тези на обикновен LED телевизор. По този начин той се конкурира с OLED телевизорите.

 • OLED телевизори

Това са най-добрите видове телевизори до момента. Технологията им е различна от тази на LCD телевизорите. Те нямат необходимата поддръжка, за да излъчват собствена светлина, затова се нуждаят от LED подсветка.

OLED телевизорите, от друга страна, произвеждат собствена светлина. По принцип OLED използват слой органични светодиоди, контролирани от пиксели, за да постигнат абсолютно черно и зашеметяващи нива на контраст. Те обаче се предлагат на твърде високи цени за обикновен потребител.

Приложения за Smart TV

Все по-голям брой телевизори се предлагат с вграден Wi-Fi, така че можете да се свържете с интернет базирани услуги като Netflix. Чрез тези приложения можете да сърфирате в интернет директно от телевизионния екран, можете да свържете телефона си с телевизора или да играете игри.

Навигационните интерфейси се подобряват. Vizio, LG и Samsung използват лента с икони в долната част на екрана, докато други марки имат свой собствен вариант на навигационна система сред наличните приложения. Много телевизори се предлагат с важни предварително инсталирани приложения като: Netflix, Hulu, HBO GO и др.

Всъщност по-голямата част от материалите, налични във 4k Ultra HD HDR формат, са достъпни само за онлайн стрийминг услуги, като Netflix, Amazon Prime Video или HBO GO.

Как да направим перфектния избор при закупуването на 4к телевизор

Контраст на 4К телевизор

Това се отнася до обхвата на яркостта, който екранът може да покаже. По-добрият естествен контраст показва по-фини сенчести области и светлини, така че по-детайлни изображения.

Начинът, по който производителите измерват този контраст, се различава един от друг. Като цяло OLED телевизорите имат по-добър контраст от LCD : 5000: 1 – 8000: 1 (OLED) за разлика от 1000: 1 – 2000: 1 (LCD).

Това обаче не трябва да бъде решаващият критерий за подбор. По-добре е да се доверите на това, което виждате със собствените си очи, отколкото на данните, предоставени от производителите.

Аудио изпълнение

Дори и най-скъпият 4k Ultra HD телевизор е лош по отношение на звука. Това е следствие от факта, че екраните стават все по-тънки.

Няма достатъчно място за интегриране на големи високоговорители, които да произвеждат пълен и богат звук. Имате три възможности:

 • Можете да използвате слушалки, когато искате да слушате нещо специално.
 • Купувате система за съраунд звук, която може да бъде трудна за инсталиране и да не изглежда много добре в стаята.
 • Купете си звукова лента.

Звукова лента може лесно да се инсталира в основата на телевизора, независимо дали седи на шкаф или виси на стената. Понякога специалните оферти могат да включват саундбар заедно с телевизора.

Някои телевизори и звукови ленти поддържат технологията Dolby Atmos. Този аудио стандарт включва проектиране на звука над главата за по-интензивно слушане.

Въпреки че не можете да постигнете ефекта Atmos, без да имате високоговорители на тавана, много звукови ленти идват с обработка на звука Atmos и вградени високоговорители за създаване на по-реалистичен звук, без да се налага да поставяте високоговорители в цялата стая, както би изисквало 5.1 или 7.1 аудио система.

Новото поколение 4к телевизори

Производители

Ако искате да закупите най-добрия 4K Ultra HD телевизор, добре е предварително да направите проучване на производителите. Ако името на марката не ви звучи познато, не е разумно да рискувате парите си за продукта, който предлагат.

Като правило е по-разумно да изберете телевизор, произведен от известна марка. Тези производители са тези, които носят иновации в областта, тези, които приемат сериозно очакванията на потребителите, защото не искат да загубят доверието им.

Производители като LG, Samsung, Sony, Panasonic и Philips имат продукти, които попадат както в категорията, достъпна за конвенционалните потребители, така и в категорията от висок клас.

Изводи

Ще намерите най-добрия 4k Ultra HD телевизор онлайн. Тук офертата е по-богата, отколкото във физическите магазини, а отстъпките често са по-значителни. Ако уловите време на годината, когато промоциите са в разгара си, имате голям шанс да получите такъв телевизор на неочаквано добра цена.

Ако се притеснявате за качеството на продукта, който ви интересува, проверете мнението на други купувачи. След като сте много добре информирани, ще можете лесно да си купите най-добрия 4k Ultra HD телевизор за вас.

Мнения за най-добрите 4К телевизори на пазара

4K телевизор, UHD телевизор, телевизор с висока разделителна способност, 4K Ultra HD телевизор, Ultra HD телевизор или 4K UHD телевизор. Това може да е объркващо, но всъщност те са едни и същи.

В това ръководство ще използваме главно термина „4K телевизор“ или „4K Ultra HD телевизор“, но не забравяйте, че няма даден термин, който да използват всички производители.

Анализирайки съществуващите оферти, вземайки предвид мненията на купувачите и долните съвети, ние допълнително препоръчваме някои модели 4K Ultra HD телевизори, които предлагат отлично съотношение качество / цена.

4k телевизори и тяхното значение и избор

Препоръчани модели 4К телевизори:

1. 4K телевизор Sony Bravia 60XF8305

4k телевизор sony bravia 60xfЗа телевизорите Sony 4k от гамата Bravia всеки ценител знае, че те са едни от най-добрите 4k телевизори, налични на пазара в момента, но също така и че цената е по-висока от другите модели. Ако сте готови за по-голяма инвестиция и искате модел, който ви предлага всички удобства на развлекателен център, който можете да поставите в голяма всекидневна, ще го оцените. Освен високата разделителна способност, Sony внедри някои технологии, предназначени значително да подобрят качеството на аудио-видеото. Изображенията ще бъдат много по-реалистични, по-чисти и с по-интензивни цветове, както и детайлите се изобразяват в дълбочина. Освен това, благодарение на технологията ClearAudio +, музиката и диалозите във филмите ще бъдат по-ясни, по-завладяващи.

Той има диагонал от 152.7 см и може да бъде свързан към интернет, има функция за мониторинг, интегриран мултимедиен плейър и работи на Android. Всички тези подробности дават възможност за преглед на онлайн съдържание, възпроизвеждано от вашия лаптоп, мобилен телефон или друго съвместимо устройство. Имате достъп и до приложения като Netflix или Youtube, а благодарение на Bluetooth връзката можете да свържете чифт слушалки и да слушате музика от всеки ъгъл на къщата, без да дърпате кабели след вас.

На телевизионния интерфейс ще намерите и 4 HDMI порта, за свързване на други монитори, както и 3 USB входа. Можете да инициирате гласови команди, за да не губите време за търсене в менюто, когато искате да поставите филм или да стартирате приложение. Пакетът включва и дистанционно управление, както и захранващия кабел и ръководство за потребителя.

Предимства:

 • Превъзходно качество на видеото – по-дълбоки, по-ярки цветни изображения, по-близо до реалността.
 • Той може да бъде свързан към интернет чрез Wi-Fi, като е интелигентен модел.
 • Можете да го използвате и като монитор.
 • Той има вграден мултимедиен плейър – можете да гледате филми и сериали, както и да играете игри или друго мултимедийно съдържание.
 • Включва 2 години гаранция, с възможност за удължаване.

Недостатъци:

 • Като се имат предвид производителността и обхватът, от който е част, трябва да очаквате по-високи разходи.

Виж тук


2. 4K телевизор Philips 50PUS6503

4k телевизор philips 50pusPhilips 50PUS6503 е друг модерен телевизор, 4k, в който можете да направите изгодна инвестиция, както по отношение на качеството и производителността, така и по отношение на разходите за покупка. Можете лесно да решите дали това е, от което се нуждаете във вашия дом, следвайки техническите характеристики. На първо място, той има голям диагонал от 126 см (моделът може да бъде закупен и в 108 см, 139 см или 164 см), така че ще се интегрира много добре в хол с подходящи размери.

Това е интелигентен модел, който може да бъде свързан към интернет, чрез Wi-Fi или кабел. Ultra HD 4K резолюцията носи много по-ясни, контрастни изображения, богати на детайли и с плавни, естествени движения. Изживяването при гледане ще бъде много по-реалистично, отчасти благодарение на функцията Micro Dimming Pro, която променя контраста в зависимост от условията на осветление в стаята. Той също така впечатлява с качеството на звука. Диалозите ще бъдат по-ясни, по-дълбоки, възпроизвежданият звук е много подобен на оригиналния, съраунд звук.

Менюто е ясно и интуитивно. Можете да получите достъп до любимите си станции с един бутон, имате галерия от онлайн приложения (Youtube, Netflix и т.н.), а също така получавате дистанционно управление. Той има слот CI + 1, аудио вход, оптичен аудио изход, два USB входа, три HDMI порта и мини жак за слушалки.

Предимства:

 

 • Той има 24-месечна гаранция (може да бъде удължен) и се доставя безплатно.
 • Той има функция за наблюдение – имате допълнителен екран за игри и можете да го използвате за изображения.
 • Може да възпроизвежда съраунд звук, ясен и балансиран.

Недостатъци:

 • Възможно е да има проблеми с безжичното свързване, според някои купувачи.

 Виж тук


3. LG Smart OLED телевизор, OLED55C9PLA, 4K Ultra HD

LG smart телевизор 4kИнтелигентният процесор от второ поколение α9, подобрен с алгоритъма на AI за дълбоко обучение, оптимизира скоростта на процесора и графиката.
OLED черно и зашеметяващият контраст създават по-интензивни цветове и добавят дълбочина на изображението.
Dolby превръща дома ви в оазис за забавление, благодарение на звука и HDR кинематографичните изображения.
4K Cinema HDR на LG запазва визията, тъй като поддържа повечето HDR формати.

 

Предимства:

 • Богати, естествени цветове
 • Мастилено черно
 • Отличен детайл

Недостатъци:

 • Липсват най-фините тъмни детайли
 • Звукът не е грандиозен

 Виж тук


4. Sony BRAVIA 55AG8 Android OLED Smart TV, 4K Ultra HD

4к телевизор sony bravia 55ag8Вижте колко реалистично може да бъде 4K забавлението, когато комбинирате интензивните нюанси на черното с най-новия OLED дисплей с мощна обработка X1 ™ Extreme и Acoustic Surface Audio ™.
Красиво детайлните изображения се комбинират с технологията „Звук от картина“, за да осигурят завладяващо аудио-визуално изживяване.
Dolby Vision е HDR решение, което създава завладяващо кинематографично изживяване във вашия дом.

 

 

Предимства:

 • Невероятна 4K HDR производителност
 • Изключително персонализирана картина
 • Най-добрата обработка на движение

Недостатъци:

 • Средно качество на звука
 • Доста скъпо
 • IR дистанционното е наистина ужасно

 Виж тук


5. Samsung QLED Smart TV, 55Q70RA, 4K Ultra HD

4k телевизор samsung qled 55q70С помощта на иновативната технология Quantum Dot, QLED телевизорите дават цветове при 100% обем, осигурявайки живи цветове както в тъмни, така и в светли сцени.
Технологията Direct Full Array 6x прави всяка сцена със зашеметяващи детайли, осигурявайки дълбочина дори на най-тъмните сцени.
Quantum HDR 1000 ви показва повече подробности, отколкото можете да си представите.
QLED използва машинно обучение, за да намали шума от изображението, да подчертае детайлите и да определи очертанията на изображения или текст.

Предимства:

 • Отлично качество на картината
 • Страхотна HDR производителност
 • Авангардни функции
 • Цялостна интелигентна платформа

Недостатъци:

 • Няма Dolby Vision
 • Няма поддръжка на Dolby Atmos

Виж тук


6. LG Smart LED телевизор, 49SM8200PLA, 4K Ultra HD

LG smart led телевизор 49smНано цветовете осигуряват превъзходно визуално изживяване, като се използват наночастици с прибл. 1 nm.
Технологията NanoCell прилага наночастици, които пречистват цветовите нюанси, като елиминират матовите цветове и подобряват чистотата на RGB спектъра.
4K Cinema HDR на LG запазва визията, тъй като поддържа повечето HDR формати.
DTS Virtual: X Ясен и интензивен звук – С LG ThinQ AI можете да правите много неща само с гласа си.

Предимства:

 • Цветно предаване
 • Добър ъгъл на видимост
 • Отлична обработка на изображения
 • Добро HDR изобразяване

Недостатъци:

 • Без Dolby Vision или HDR10 +
 • ThinQ AI все още не е напълно използваем на холандски
 • Ограничена рязкост на движение

Виж тук


7. 4К телевизор Panasonic, TX-58GX810E, 4K Ultra HD

4k телевизор panasonic txТози 4K LED телевизор с HDR Bright Panel Plus технология разкрива всички детайли на изображението при 4K резолюция.
Технологиите за динамични метаданни Dolby Vision и HDR10 + гарантират точно възпроизвеждане на всички сцени, а Dolby Atmos ще ви пренесе в средата на действието с невероятен реализъм.
Процесорът HCX е авангардната технология на Panasonic за обработка на изображения.
Завладяващо кино изживяване с Dolby Atmos®.

 

Предимства:

 • Динамичните метаданни Dolby Vision и HDR10+ помагат за подобряване на производителността на HDR, за да отговарят на телевизионните възможности
 • Възпроизвеждането на цветовете е много добро
 • Прилично над черни и средни нюанси
 • Отлична обработка на движение и видео
 • Отлично мащабиране

Недостатъци:

 • Edge осветлението добавя проблеми с еднаквостта
 • Ярки долни ъгли на екрана
 • Много лоши ъгли на видимост
 • Слаба производителност на HDR

Виж тук


8. 4К телевизор Samsung 43AU7172

4k телевизор samsung 43auSamsung 43AU7172 определено е един от най-добрите 4K телевизори в момента. Това не е продукт без недостатъци, но цената, изпълненията и елегантният дизайн ни карат да им простим.
Samsung 43AU7172 е телевизор, лансиран през 2021 г. и има диагонал от 108 см или около 43 инча. Екранът е с резолюция 3840 x 2160p, а декларираният от производителя ъгъл на видимост е 178 градуса.

Предаването на звук се осигурява от 2 интегрирани високоговорителя по 10 W всеки, плюс много технологии за максимално усъвършенстван звук, но няма поддръжка за DTS кодека – най-големият минус на телевизора. Споменаваме, че 20 ватовата RMS не е голяма, но ако смятате, че имате нужда от повече звук, можете да изберете звукова лента.

Но нека се върнем към качеството на изображението, тъй като само това е причината да изберете 4K телевизор. Телевизорът може да се похвали с няколко вградени технологии, предназначени за допълнително подобряване на изображението. Тук говорим за UHD Dimming, Pure Color и Mega Contrast. Всички се уверете, че екранът възпроизвежда цветовете възможно най-точно, за да се осигури видимост от всякакъв ъгъл, да се детайлизират показаните обекти и дори да се подобри изображението, ако е необходимо.

Samsung 43AU7172 е лидерът в класацията, която обявява най-добрия 4K телевизор. Решението се аргументира и с цената на продукта. И като се има предвид, че някои от топ телевизорите са много по-скъпи , можем да кажем, че Samsung 43AU7172 има много добро съотношение качество / цена. Споменаваме също, че серията AU71 включва и версии на 125, 138, 146, 163, 189 и 214 см.

Предимства:

 • Впечатляваща острота и детайлност
 • Тонално балансиран
 • Интуитивен, пълен с приложения интерфейс

Недостатъци:

 • Работи малко бавно

Виж тук


9. 4К телевизор LG 50NANO753PA

Най-добър телевизор lg 50nano LG 50NANO753PA има 50-инчов диагонал, 20W аудио система и процесор с отлична производителност.

Серията NANO75 стартира през 2021 г., като се намира в горната част на гамата от телевизори LG. LG 50NANO753PA е оборудван с четириядрен процесор, който се справя много добре независимо от натоварването. В допълнение, навигацията в менюто се извършва без никакви следи от изоставане.

С 4K източници телевизорът се справя перфектно. Процесорът заедно с помощниците за изображения предлага цветове с почти несравнима прецизност и изключително ясни рамки.

Един от малките проблеми на LG 50NANO753PA е звукът. Устройството има система с два високоговорителя с обща RMS от 20 W. Не е много, но е достатъчно за нормална употреба. Трябва обаче да се спомене, че яснотата на звука на серията NANO75 е практически безупречна.

Вярваме, че LG 50NANO753PA е най-добрият 4K телевизор по съотношението цена / качество, ако е сред 50-инчовите устройства.

Предимства:

 • Модерен и минималистичен дизайн
 • Има Bluetooth 5.0
 • Добро качество на изображението
 • Нано технология
 • Предлага HDR
 • Съвместим с Google Assistant и Alexa
 • Спортни сигнали
 • Оптимизатор за игри

Недостатъци:

 • Мощност на високоговорителя
 • Панел Direct LED
 • Цена

 Виж тук


10. 4К телевизор Sony 55X85J

Страхотен телевизор sony 55xПродуктът на трето място в топ, който обявява най-добрия 4K телевизор, беше пуснат през 2020 г., като се намира в средата на телевизионната гама на Sony. Моделът 55X85J е оборудван с процесор X1, който се справя много добре независимо от натоварването.

С 4K източници телевизорът се справя отлично. Дисплеят и процесорът Triluminos предлагат много богати цветове и изключително ясни изображения. Sony 55X85J е вторият топ телевизор, който поддържа 3 вида HDR съдържание: HDR 10, HLG и Dolby Vision

За аудио системата, Sony 55X85J има система с два високоговорителя с обща RMS от 20w. Като се има предвид, че серията X85 включва и много големи панели, беше желателно аудио системата да бъде малко по-мощна. Но нямаме нищо против качеството на звука. Ясно е, има силен бас и много настройки за адаптиране на звука към нуждите на клиента.

Цената донякъде е силна страна. По този начин 55-инчовата версия се вписва перфектно в средния ценови диапазон. Сумата не изглежда малка на пръв поглед, но е напълно оправдана от качествата на телевизора. Препоръчваме с увереност.

Предимства:

 • Изключителен контраст.
 • Страхотно време за реакция.
 • Огромен избор от интелигентни приложения.

Недостатъци:

 • Изображението се влошава под ъгъл.
 • Директните отражения могат да бъдат разсейващи.

Виж тук

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.