6 най-добри кафемашини с капсули

5/5 - (3 гласа)

Кафето е за мнозина напитката, без която не биха могли да си представят живота. Вкъщи, на работа, когато излизате с приятели или дори вечер, когато знаете, че имате само няколко часа да учите за изпит. Във всички тези ситуации, кафето изглежда е в центъра на вниманието. Въпреки че е хубаво да се насладите на специално кафе, когато излизате, то в крайна сметка може да се окаже доста по-скъпо, отколкото ви е необходимо. В този контекст, наличието на собствена кафемашина у дома е много по- изгодно. От всички модели, кафемашина с капсули изглежда най-доброто решение.

Различните характеристики на кафе машини с капсула

Как да изберем най-добрата кафемашина с капсули? Ръководство на купувача

Пиещите кафе знаят колко е важно да можете да се насладите на напитка, приготвена с много професионализъм, която отговаря на всички качества, които всеки изисква от доброто кафе: силен аромат, разнообразие на вкус и подходяща температура. Все повече хора предпочитат да минимизират времето за направата на кафе, като използват разтвора на капсулни еспресо машини, които могат лесно да се използват дори у дома.

Единственият аспект, за който собствениците на такова устройство ще се притесняват, е резервът от капсули, необходими за приготвяне на желания вид кафе. Ако сте убедени, че устройство от този тип е това, което търсите, тогава всичко, което трябва да направите, е да изберете правилния модел от интернет.

Онлайн можете да намерите най-добрите оферти и ако искате да направите правилния избор, препоръчително е да анализирате някои важни определящи фактори, като:

Ако се интересувате от добри кафемелачки, можете да погледнете нашата статия тук.

Най-добрите кафе машини с капсули за ежедневието

 • Налягане

Налягането е доста важен фактор, особено за кафемашина с капсули. Хората, които се интересуват от качествено кафе, вече знаят, че подобно устройство успява да направи повече напитки на базата на кафе, а не традиционно еспресо.

Това ще изисква налягане за вливане от 9 бара и температура от 88 ° C вода, преминаваща през прясно смляно кафе. Тъй като капсулите не съдържат смлени зърна, качеството на резултата не е задължително да има класическите характеристики. Уверете се обаче, че работното налягане е поне в границите 3 и 15 бара.

 • Функции на перфектната кафемашина с капсули

Търсете евтина и добра еспресо машина, допринасяща за полезността на устройството в дома. Най-добрата машина с капсули ще ви позволи да изберете количеството кафе, което искате и ще бъде оборудвана с опция за автоматично спиране след изпълнение на задачите.

Тези аспекти, заедно с функцията за пестене на енергия, се считат за основни. Можем да споменем и системите против варовик и функцията за самопочистване, които допринасят за поддръжката на уреда.

Желателно е продуктът да се поддържа в оптимално работно състояние, за да се възползвате максимално от предимствата, които предлага, особено когато инвестицията в покупката е значителна.

 • Капацитетът на резервоара

Това е вторичен фактор, но ви позволява да предвидите колко кафе можете да направите за едно пълнене. Дом, където няколко души пият кафе или който се посещава доста често, също ще изисква устройство, способно да приготви повече кафе за кратко време.

На пазара има еспресо машини с капсули с резервоари от 0,5л до 1,5л.

Най-подходящите кафе машини с капсула

Какво е еспресо кафемашина с капсули?

Капсулна машина за кафе еспресо е устройство, което използва смляно кафе, капсулирано в малък пластмасов контейнер, вместо да използва насипно или пакетирано смляно кафе, което обикновено бихте поставили във филтър за кафе.

Обикновено една капсула е достатъчна за една порция, въпреки че някои специални смеси може да са достатъчни за каничка кафе.

Веднага щом поставите капсулата в машината, тя автоматично ще пробие капсулата и ще позволи на водата да премине през нея, като по този начин ще извлече кафето директно в любимата ви чаша.

Различни видове кафе машини с капсули за ежедневието

Видове кафемашини с капсули:

Въпреки че вече говорим за подкатегория автоматични кафемашини за еспресо, и тук има два вида устройства. Разликата се дава от вида капсули, с които могат да оперират.

По принцип на пазара ще намерите капсули (малки контейнери, съдържащи смляно кафе), или хартиен филтър, напълнен със смляно кафе.

Тези предварително опаковани продукти работят само със специфични устройства, които стават все по-сложни по отношение на дизайна и специалните функции. Каква е разликата между двете системи?

 • Еспресо машина за кафе с капсули тип саше

Тези опаковки са като торбичка чай. По принцип, в хартиената филтърна торбичка се поставя достатъчно количество, колкото за едно кафе.

Устройствата, които могат да се използват с такива опаковки, трябва да бъдат подбрани внимателно. Това е така, защото различните производители правят тези сашета с различни размери, а контейнерът от уреда, който ви интересува, може да е твърде малък за предпочитаните от вас сашета с кафе.

Такива пликове могат да се използват и с ръчни еспресо машини с държач за филтър .

 • Кафе еспресо с нормални капсули

И тези устройства са много полезни за тези от нас, които искат бързо и лесно да се насладят на вкусно кафе. Всичко, което трябва да направите в този случай, е да поставите капсулата и да натиснете бутон.

Тези кафемашини са малки, което ги прави много практични. Освен това, тъй като не създава много бъркотия, не е нужно да се притеснявате за чистотата. Подготовката отнема само няколко секунди и нулеви усилия .

Как да избираме най-добрите-кафе-машини-с-капсули

Препоръчваме ви да закупите най-добрата кафемашина с капсули онлайн . По този начин ще можете по-бързо да намерите модела, който ви харесва. Не забравяйте винаги да проверявате мнението на други потребители, за да избегнете лоша инвестиция.

След като прочетохте цялата тази информация, сте готови да изберете най-добрата кафемашина с капсули.

Мнения за най-добрите кафемашини с капсули на пазара

Както бе споменато по-горе, поради забързания ритъм на живот на много от нас, времето става все по-ограничено. Може също да бъде трудно да се намери време и за приготвяне на истинско еспресо: смилате зърната, разпенвате млякото, проверявате водата, слагате смляното кафе в държача на филтъра, изчаквате аромата да се извлече и т.н.

Когато не искате да губите много време с кафе, капсулите могат да бъдат чудесно решение. Всичко, което трябва да направите, е да добавите вода към уреда, да го включите, да поставите капсулата и да изчакате да си свърши работата.

Ако се интересувате от такъв продукт, в тази статия сме обяснили подробно как можете да изберете най-добрата кафемашина с капсули за вашето ежедневие.

Най-добрата кафе машина с капсули

Препоръчани модели кафемашини с капсули:

1. Кафемашина с капсули Krups KP130831

Кафе машина с капсули krups kpАко имате нужда от кафемашина с капсули, за да приготвите различни напитки за семейството си, можете да изберете Krups KP130831. Благодарение на него можете да получите както топли, така и студени напитки и също така да изберете няколко опции, включително: интензивно еспресо, ароматизирано кафе, капучино, лате мачиато, горещ шоколад, чай и др.

Резервоарът за вода е 1 л, като се има предвид, че най-дългото количество кафе е 300 мл (XL), тоест можете да приготвите до поне 3 напитки, без да го зареждате отново. С помощта на функцията „Възпроизвеждане и избор“ можете да запазите настройките си, като персонализирате размера. Налягането до 15 бара ще ви осигури вкусна напитка с много пяна.

Уредът се нуждае само от 30 секунди, за да приготви желаната напитка и се затваря автоматично, след като приключи. Освен това, въпреки че е класифициран в клас А + консумация на енергия, поради икономичния режим, той автоматично ще спре след минута бездействие. С минималистичен дизайн, в черно, уредът лесно ще се побере във вашата кухня.

Предимства:

 • Можете да приготвите различни видове напитки, топли или студени.
 • Налягането от 15 бара осигурява гъста и кремообразна пяна.
 • Той има ниска консумация на енергия и автоматично се изключва след 1 минута бездействие.
 • Можете да персонализирате размера на напитката си с помощта на функцията „Възпроизвеждане и избор“.

Недостатъци:

 • По-висока цена от повечето продукти.

Виж тук


2. Кафемашина с капсули Nespresso C40-EU-RE-NE3

Кафе машина с капсули nespresso c40Ако сте любител на кафето и искате да приготвите вкусна напитка сутрин, за да се насладите на тишината на дома си, можете да изберете този модел еспресо с капсули – Nespresso C40-EU-RE-NE3. С високо налягане от 19 бара ще се възползвате от безупречно сварено кафе само с едно натискане на бутона.

Резервоарът от 0,7 л ви позволява да приготвяте до 7 кафета без зареждане, с две опции: еспресо и лунго. Можете да направите по препоръка на производителя 40 ml кратко кафе и 110 ml дълго, или можете да направите свои собствени настройки за количество вода. Времето за приготвяне на кафе е кратко, само 25 секунди.

Сгъваемата тава ви помага да поддържате мястото чисто. Предварително източвайте останалите капки кафе, но също така и гледайте да използвате различни видове чаши. С вградена система за пестене на енергия уредът се изключва след 9 минути. Той има дръжка за лесно преместване и компактен дизайн. При покупка ще получите подарък и селекция от 14 капсули за кафе.

Предимства:

 • Можете лесно и бързо да приготвите (25 секунди) вкусно кафе, като устройството има налягане от 19 бара.
 • Резервоарът от 0,7 л ви позволява да приготвяте 7-9 кафета без да го зареждате отново.
 • Можете да зададете размера на вашата напитка, според вашите предпочитания.
 • Той е оборудван с енергоспестяваща система, която автоматично изключва уреда след 9 минути.

Недостатъци:

 • Можете да приготвите само дълго или кратко кафе еспресо.

 Виж тук


3. Кафемашина с капсули Bosch Tassimo Suny TAS 3207

Кафе машина с капсули bosch tassimo suny Кафемашина с капсули Bosch Tassimo Suny TAS 3207 е устройство за приготвяне на напитки на основата на кафе и е част от колекцията домакински уреди на Bosch. Напитките ще се приготвят автоматично, на базата на технологията Intellibrew, с помощта на капсули T-Disc. Върху тях са изписани баркодове, които отразяват рецептата за приготвяне на всеки асортимент, устройството незабавно чете инструкциите, за да започне процеса на вливане. Еспресо машината предлага мощност от 1300 W, което гарантира добра работа в ежедневен режим.

От гледна точка на използваното налягане може да се каже, че то попада в рамките на задължителните стандарти, имащи стойност 3,3 бара. Оптималната функционалност е резултат от действието на двете интелигентни системи: Smart Start и анти-варовик. Преди да започне подготовката, устройството винаги ще извършва самопочистване предварително, за поддръжка и като стандарт за качество. Функцията за автоматично изключване позволява икономия на енергията, тъй като изпраща устройството в режим на готовност след края на всеки цикъл на приготвене.

Можете да получите различни напитки, като: кафе, кафе крема, капучино, чай, горещ шоколад, еспресо, горещо мляко или лате макиато. Резервоарът за вода има среден капацитет от 0,8 л, дори ако може да се приготви само една чаша наведнъж. Устройството има малки размери, 251 x 167 x 305 мм и тегло 2,38 кг.

Предимства:
 • Въз основа на интелигентна технология прочетете баркодовете на капсулите и пригответе кафето според инструкциите.
 • Можете да регулирате височината на използваната чаша.
 • Резервоарът е разглобяем и има вместимост 0,7л.
 • Има добра цена.

Недостатъци:

 • Той има ниско налягане от 3,3 бара.

 Виж тук


4. Кафемашина Nespresso by Krups CitiZ

Кафе машини nespresso citizЕспресо машината Nespresso by Krups CitiZ стана емблематична за Nespresso, като беше оценена както от дизайнерските ентусиасти, така и от любителите на кафето по целия свят поради компактния, интуитивен дизайн и лекотата на използване.
Има 2 начина за приготвяне на кафе – еспресо и дълго – с едно докосване благодарение на вградения сензорен интерфейс.
Еспресо машината Nespresso CitiZ е оборудвана с помпа за високо налягане, която осигурява извличането под налягане до 19 бара.

 

Предимства:

 • Оптимизирано време за загряване
 • Автоматично изключване след 9 минути
 • Възможност за програмиране на размери на чашите
 • Помпа с високо налягане до/макс 19 бара

Недостатъци:

 • Висока цена

Виж тук


5. Кафемашина с капсули Bosch Tassimo Vivy II TAS1404

Кафе машини bosh tassimo vivyПоради малкия си размер, Кафемашина с капсули Bosch Tassimo Vivy II TAS1404 спестява място и не изисква много пространство в кухнята.
Напълно автоматична работа с една команда.
Благодарение на патентованата технология за баркод INTELLIBREW, специалните напитки на TASSIMO винаги са перфектно приготвени с точното количество вода, подходящата температура и подходящото време за приготвяне.
Машината е доста лесна за използване и адаптивна. Подходящ дизайн за всеки дом.

Предимства:

 • Компактен дизайн, подходящ за всеки дом
 • Перфектно качество на напитката благодарение на технологията Intellibrew
 • Над 70 напитки от 11 известни марки

Недостатъци:

 • Лесно оставяне на пръстови отпечатъци върху машината
 • Съвместим само с капсули Tassimo, които не са най-евтините

 Виж тук


6. Кафемашина за еспресо Tchibo Cafissimo Latte

Кафе машина за еспресо tchibo cafissimo latteTchibo Cafissimo LATTE може да приготви всякакъв вид кафе: с едно натискане на бутона млякото се превръща в млечна пяна, за капучино или лате макиато.
Tchibo Cafissimo LATTE съчетава перфектно опита, натрупан от експертите на Tchibo в продължение на много години, с техническите характеристики и италианския стил Saeco.
Като натиснете един от трите бутона на Tchibo Cafissimo LATTE, можете да регулирате налягането, така че да можете да получите еспресо, сметана за кафе или филтрирано кафе.

Предимства:

 • Приготвя ароматно кафе с фина пяна.
 • Той е лесен за използване и има страхотен дизайн.
 • Добро съотношение цена-качество
 • Ясна функционалност

Недостатъци:

 • Водата излиза от отворите на основната плоча и редовно осигурява малко езеро на масата. Съдът не е дефектен, но вероятно има маркучи, които изтичат във вътрешността на машината.

Виж тук

Може да харесате също
1 Коментар
 1. […] Ако искате в дома си, най-добрата кафемашина с капсули, … […]

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.