12 най-добри кафемелачки

Стартирайте деня си с вкусна и ароматна чаша кафе!

5/5 - (3 гласа)

Истинските любители на кафето знаят, че вкусът на любимата напитка до голяма степен зависи не само от вида на кафето, но и от неговото смилане. За да не останете разочаровани в избора на кафемелачки, съветваме ви да разберете предварително на какво трябва да обърнете внимание на първо място и кои модели е най-добре да се избягват.

Нищо не може да се сравни с прясно смляно и сварено кафе в ранните часове на сутринта. Ако сте свикнали да пиете кафе всеки ден, тогава определено ще оцените електрическа или ръчна кафемелачка. Предимството на смилането на кафе е запазването на всички специални хранителни вещества и масла, ако кафето се приготви веднага, не по-късно от 15 минути след обработката му. Често много от продаваните кафета на пазара съдържат консерванти и добавени вещества, които не са сред най-полезните за здравето.

Така че добрите кафемелачки определено ще се откроят, когато става въпрос за ароматно и вкусно кафе. Независимо дали сте избрали електрически или ръчен модел, по-долу ще намерите ръководство за закупуване на кафемелачка, която ви подхожда най-добре. Като сме взели предвид най-новите модели на пазара, критериите за избор и най-важните марки.

кафемелачкиМнения за най-добрите кафемелачки на пазара

Днес има широка гама кафемелачки, в които лесно ще се изгубите при покупката. За да имате сигурността в качеството на ново закупена кафемелачка, е необходимо изборът да бъде информиран. И за това е необходимо да се прочетат някои статии по съответната тема или да се анализират внимателно предлаганите оферти на пазара. Наясно сме обаче, че сред тези, които посещават този сайт, има и потребители, които работят 24/24 часа и чието време е ограничено, в резултат на което ще ви кажем от самото начало, кои смятаме, че са най-ценените модели.

кафемелачкиКак да изберем добри кафемелачки? Ръководство на купувача

Ръчна или електрическа, конусна или с ножове кафемелачката се предлага в различни видове, които не винаги са лесни за експлоатация. За да изберете правилно вашия уред, открийте основните критерии, които трябва да вземете предвид чрез нашето ръководство за купуване на нова кафемелачка.

Всички знаят, че най-доброто кафе ще бъде това, което се влива от прясно смлени зърна. Дори експертите предупреждават, че много от етеричните масла и деликатните аромати се разсейват в първите часове след смилането. Тези, които искат да се възползват по всяко време от вкуса на правилно приготвеното кафе, вече имат кафемелачка, която да използват успешно.

Любителят на кафето също успява да различи тънкостите на вкуса, придадени от видовете, от които са дошли зърната, като всеки асортимент има своите особености, които вече не се различават от предварително смляното и вакуумираното кафе. Освен това, кафемелачката може да разшири своята функционалност, като е в състояние да смила и подправки. Както при кафето, те ще придадат по-интензивен вкус на храната, ако са смлени, преди да бъдат добавени към ястията, които приготвяме.

Ако искате да намерите най-добрите  кафемелачки за вашата собствена кухня, всичко, което трябва да направите, е да анализирате някои предложения и някои много важни критерии за подбор. Тези мнения за най-добрите кафемелачки ще ви помогнат да изберете удобен модел както по отношение на производителността, така и по отношение на цената на уреда.

кафемелачкиТип

В зависимост от режима на задвижване на кафемелачките, има ръчни кафемелачки, както и електрически модели.

Ръчни модели кафемелачки

Те са направени с качествени части, имат добри ножове и малки размери, което ги прави идеални за носене в движение, като са преносими. Някои модели имат по-ниски цени от продуктите, работещи на електричество, но имат само 2 или 3 етапа на смилане. Т.е. смилане в няколко различни текстури, което не предлага голямо разнообразие.

В същото време комфортът при използване е по-нисък, тъй като те използват ръчна сила. За да разберете коя е най-добрата ръчна кафемелачка, е добре да помислите за по-скъпи модели, които имат по-високи цени на закупуване от много прости електрически модели, но предлагат повече възможности за използване. Фактът, че те мелят лесно, без да прегряват по време на употреба, им позволява да запазят непокътнати естествените качества на кафето или подправките.

механични кафемелачки

Електрически модели кафемелачки

Те са електрически задвижвани аналози на ръчните модели и имат редица нови предимства, предлагайки по-голямо разнообразие като методи на смилане. Те се класифицират според формата на използваните ножове: кафемелачки с въртящи се остриета и кафемелачки със смилащи дискове. Първата категория са класическите модели, т.е. най-широко разпространените.

кафемелачкиРотационна кафемелачка за остриета

Това е продукт, който има мотор, вграден в дъното на корпуса, с задвижващ вал, който върти острие с две рамена. Високата скорост на въртене позволява на кафените зърна да се чупят, но го прави по нехомогенен начин, с много фини гранули или по-големи частици.

Смляното кафе по този начин е по-препоръчително да се приготвя във филтър за кафе, особено ръчен, защото се препоръчва да се влива по-дълго време. По-малко приятната част е, че механизмът се загрява с висока скорост, има риск да повлияе на качеството и аромата на кафето. Тези продукти са и най-евтината необходима инвестиция.

кафемелачкиКафемелачки със смилащи дискове

Това е по-ефективен и иновативен модел, състоящ се от смилащ механизъм с въртящи се дискове. Има два вида смилащи дискове: конични и плоски. Моделите с плоски дискове са направени с два назъбени диска, между които кафените зърна са насочени към счупване. Натрошените частици кафе не могат да излязат от дисковете, докато не са достатъчно малки.

Тези устройства работят бавно и доста шумно, но позволяват повече стъпки на смилане. Продуктите с конични дискове са оборудвани с конусно червячно колело, което се върти вътре в цилиндър с коничен назъбен отвор. Механизмът е много по-тих, но и по-скъп. Всеки от споменатите модели е много по-ценен от този с остриета, тъй като позволява фина настройка на размера на смилането. Като най-често се използва за получаване на кафе за еспресо машини. Следователно тази типология ще бъде интегрирана в най-добрата кафе машина с мелница.

В заключение можем да кажем, че типологията е важен критерий, тъй като позволява на потребителя да избере метода на смилане, който изглежда най-удобен.

мелачки за кафеХарактеристики

Сред тях ще споменем най-важните: мощност на двигателя, скорост, капацитет и многофункционалност.

Мощността на двигателя

Тя ще бъде анализирана характеристика за електрическите модели и не е много важна като самостоятелен фактор, но винаги работи в тандем, а другият важен аспект е капацитетът на смилане. Устройствата с висока мощност на двигателя предлагат стойности над 150 вата. Има дори модели, оборудвани с високопроизводителни двигатели, с мощност между 180W и 300W. Ако разчитате на скорост и издръжливост, изберете високи стойности на мощността. Когато се фокусирате върху качеството на кафето, препоръчваме ниски или средни стойности.

кафемелачкиСкоростта

Тя ще бъде важна, тъй като тя определя температурата на смилане. Както споменахме по-рано, един от големите врагове на печеното кафе е топлината, така че броят на оборотите в минута, които двигателят извършва, ще определи колко бързо се загрява смления материал. Опитайте се да търсите модели с минимум 1300 завъртания в минута, за да избегнете загубата на летливи масла. По-малко изгодната част за ножовете е, че те имат много висока скорост, около 18 000 об в мин. Ще забележите, че проблемът не е много за моделите на дисковете или особено за ръчните.

Капацитетът на смилане

Той може да варира в зависимост от модела на кафемелачката. Той ще бъде много малък за ръчно управлявани продукти, като се възползвате от преносимостта. На следващото място в класацията са кафемелачките с остриета, които имат капацитет между 30 грама и 80 грама. Трябва да помислите колко кафе или подправки искате да смилате за една употреба и да изберете модела, който най-много ви подхожда.

Също така е важно да се има предвид, че нивото на смляно кафе трябва да достигне височината, на която остриетата се поставят в резервоара за смилане, за да бъде обработено. В случай на дискови модели и особено кафемелачки, интегрирани в кафеварките, капацитетът на смилане ще бъде по-висок. Например, за най-добрата кафемелачка с мелница ще се погрижите да изберете модел със събирателен контейнер от поне 100g.

кафемелачкиМногофункционалността

Тя ще покаже полезността на избрания продукт и е ясно, че кафемелачките с остриета могат да се използват за смилане на няколко вида храни: семена, ядки, фъстъци, лешници, бадеми, подправки, люта захар, сол или галета. Вземайки предвид факта, че много фино смлените храни са по-скъпи в търговията, така че ще спестите и средства, ако мелите у дома това, което използвате при приготвянето на рецепти.

Също така ще забележите, че някои смеси съдържат достатъчно нездравословни добавки, като фина сол, за която можете да смилате каменна сол, подходяща за тези, които нямат право да консумират йод. Това не е така при кафемелачките, вградени в кафеварките, които трябва да използвате стриктно по начина, по който са проектирани.

кафемелачкиФункции

Те представляват критерии, които трябва да бъдат обсъдени особено за модели дискови кафемелачки или за тези, които влизат в структурата на еспресо машини. Всички продукти, които са част от тази гама, ще имат множество опции за смилане с различни размери и скорости. Регулирането на функцията на смилане също е важно за моделите на ножовете, дори ако опциите са по-ограничени. По същия начин можете да разберете коя е най-добрата ръчна мелничка за кафе, защото ви позволява да смилате поне 3 различни текстури.

Всички уреди трябва да могат да бъдат запечатани с капак, за да се избегне отделянето на частици кафе по време на процеса на смилане. Също така трябва да се оценят продуктите с таймер и с функция за програмиране на смилане, или тези, които позволяват оптималната доза на количеството кафе за инфузията в еспресо машината. Много модели многофункционални кафемелачки също позволяват опция за мокро смилане, за да се получи хомогенна смес от храна, а не на прах.

кафемелачкиМатериали

Много модели кафемелачки развиват електростатична енергия по време на работа, поради което най-популярните продукти са тези с корпус от метал, дърво или стъкло, в ущърб на модели с пластмасово покритие. Тези с хром или полирана неръждаема стомана са по-скъпи, но те не позволяват на кафето да залепва толкова много по стените на устройството. Устройството се замърсява още по-трудно, ако се избегне електростатичното зареждане. Материалите са важни, защото те ще установят не само трайността на продукта, но и безопасността при употреба.

кафемелачкиПоддръжка

Модел на кафемалчка, който е труден за почистване, ще се използва много рядко и е неоправдана инвестиция, особено ако е имал висока покупна цена. Много кафемелачки имат отделящ се контейнер за смилане, който може да се дезинфекцира отделно. Дисковите продукти са по-трудни за почистване и изискват разглобяване, но като се има предвид, че те смилат само кафе, почисването им ще бъде много по-рядко. Оценете устройствата, които могат лесно да се съхраняват, тези с ергономичен дизайн и които позволяват затягането на захранващия кабел на специално място.

кафемелачкиБюджет

Препоръчително е да купувате модели със средна цена, особено ако искате да приготвите качествено еспресо. Ако използвате кафемелачка за няколко вида храни, фокусирайте се върху лесен за поддръжка модел, но изработен от качествени материали. Евтините кафемелачки ще се използват предимно от време на време, така че трябва да могат да се съхраняват оптимално. За ръчни кафемелачки опитайте да изберете малко по-скъп модел, но такъв, който ви дава много възможности за смилане. Инвестицията има второстепенно значение след анализ на най-важните характеристики на търсения продукт.

Може да се каже, че сега имате всички индикации и мнения за най-добрите кафемелачки и ако вече се чудите, „къде мога да намеря най-добрата кафемелачка с мелница?“ или просто искате да изберете евтина и добра електрическа кафемелачка, препоръчваме ви да я купите от интернет. Има няколко прости аргумента, които предполагат, че онлайн покупката е по-подходяща. Освен да спестите време, можете да спестите и пари, защото имате възможност да се възползвате от някои намаления на цените. Освен това качеството и гаранцията на продуктите са същите като в магазините. Не на последно място, ако не сте доволни от закупения модел, можете да го върнете или да го замените с по-добър.

кафемелачки

Как да използваме правилно кафемелачка?

Обичате ли кафе? Тогава със сигурност знаете, че вкусът на прясно смляно кафе може значително да се различава от този на кафе, което е било смляно преди седмица или повече. Ако наистина сте страстен любител на кафе, ще искате кафемелачка и най-доброто кафе на зърна, което да смелите.

Как си правите кафето?

Самото смилане не е сложен въпрос. Завъртете манивелата няколко пъти или, по-просто, натискате един бутон. Но тайната е, че получената гранулация трябва да съответства на начина, по който приготвяте кафето си.

Голяма гранулация е подходяща за преси за кафе и вакуумни кафе машини. Средното гранулиране е идеално за обикновени филтри. Зърната трябва да бъдат фино смлени, ако използвате еспресо машина за печка или кафеварки с конични филтри. Ако използвате обикновена еспресо машина, имате нужда от много фино смляно кафе, докато за турското кафе с чайник се препоръчва турското … смилане: фино като бяло брашно.

кафемелачкиКолко кафе трябва да смелите?

Съвсем общо се счита, че са необходими 2 чаени лъжички смляно кафе за около 200 мл вода. Разбира се, количествата ще бъдат коригирани според вкусовете и предпочитанията на всеки потребител.

И така, добавете двете чаени лъжички кафе към уреда и натиснете бутона за стартиране няколко пъти на кратки изблици. Не дръжте бутона натиснат непрекъснато, в противен случай зърната ще се нагорещят. Дръжте плътно капака на уреда и между импулсите го разклатете малко, за да смесите съдържанието. По този начин, шлифовъчният камък ще бъде равен и еднакъв.

За голямо гранулиране са достатъчни общо 8-9 секунди, разделени на 3-секундни вноски. Времето ще се увеличава с намаляването на гранулирането на крайното смилане.

кафемелачки за кафеПоддръжка на кафемелачката

Дори и да не сте свикнали да я почиствате след всяка употреба – също не е необходимо – все пак ви съветваме да миете кафемелачката си веднъж седмично. Маслата от кафе на зърна образуват лепкав слой с течение на времето. Ето защо ви препоръчваме да поставите резервоара и ножовете на кафемелачката в топла вода с малко мек препарат за миене на съдове и след това да ги изплакнете под силна струя вода. Не препоръчваме да използвате абразивни почистващи продукти.

Строго забранено

Не използвайте кафемелачката за подправки. Трябва да се използва само за кафе, в противен случай, колкото и добре да я почиствате, в крайна сметка ще пиете кафе с вкус на карамфил или естрагон. Летливите масла в ароматните растения неизменно замърсяват кафето и променят аромата му.

кафемелачки

Предизвикателствата при използването на кафемелачка

Ако сте свикнали да мелите кафе от магазина, има не по-малко от 4 аспекта, които могат да ви разочароват в първата фаза, но които в крайна сметка ще контролирате като виртуоз, ако си закупите кафемелачка.

На първо място, частиците вече няма да имат почти напълно еднакъв размер. Когато смилате кафе, обикновено получавате смес от частици с различни размери, в които, вярно, преобладава определен вид. Силното разклащане на кафемелачката по време на работа ще намали този дискомфорт.

Второ, ако не мелите с къси и силни импулси, кафето ще се нагорещи поради силата на триене. Ако настоявате достатъчно, кафето ви ще придобие лека миризма и вкус на изгаряне.

Трето, две кафемелачки никога няма да изглеждат абсолютно еднакви. Препоръчва се кафето да се смила непосредствено преди приготвянето на горещата напитка, но ще откриете, че макар понякога да получавате перфектната текстура, рядко гранулацията, получена вчера, ще се повтори днес.

И накрая, триенето генерира статично електричество, така че ако не сте достатъчно внимателни, ще откриете, че електрическото смилане на зърната може да бъде доста мръсна операция.

кафемелачки

Ако не искате да се примирявате с чаша посредствено кафе след сън, а предпочитате съчетание от сложни вкусове и аромати, които да докоснат сетивата ви – тогава ви трябва кафемелачка.

В това кратко ръководство ви представихме всичко необходимо, което трябва да знаете за избирането на подходящата кафемелачка.

Най-добрите кафемелачки са с различни размери, функции и начини на функциониране. Широката гама от оферти на пазара ви позволява да избирате между обикновена кафемелачка за сутрешно кафе или по-сложна и по-голяма, която може да смели много кафени зърна наведнъж.

Вкусът на вашето кафе зависи много от утайката от кафе. И само най-добрата кафемелачка може да даде еднаква утайка от кафе за перфектната сутрин. Ако сте любител на кафето и не можете да започнете деня си без чашата си с кафе, вземете някоя от кафемелачките от горния списък. Надяваме се да сме успели да ви улесним в избора ви!

Най-добрите модели кафемелачки, препоръчани за вас

1.Кафемелачки Tefal GT1108

Кафемелачки Tefal GT1108Кафемелачката Tefal GT1108 е универсално устройство, което може да се ползва както за смилане на кафе, така  и за обработка на различни видове ядки или подправки. Всички вкусове са много добре запазени, благодарение на контейнера от неръждаема стомана, който по никакъв начин не влияе на вкуса. Остриетата от неръждаема стомана осигуряват равномерно и бързо мелене. Полученото кафе е изключително фино и готово за приготвяне според предпочитанията на потребителя.

Tefal GT1108 има максимална мощност от 180W и е оборудвана  със система за безопасност, която позволява работа само когато капакът е поставен и контейнерът е правилно напълнен.

 

Предимства 

 • Има висока мощност от 180W
 • Смила кафените зърна изключително фино
 • Остриетата и контейнерът й са от неръждаема стомана
 • Включва система за сигурност

Недостатъци

 • Няма регулиране на фиността на смилане

 

 

купи сега


2. Кафемелачки Bosch MKM6003

Кафемелачки BoschЗа потребители, които се опитват да разберат коя е най-добрата кафемелачка от Bosch, MKM6003 може да се счита за добър пример. Тя е част от категорията кафемелачки с остриета, сред високата мощност, оборудвана с мотор, който предлага мощност от 180W. Това, което може да се каже за тази кафемелачка, е, че тя е част от единствената гама кафемелачки на пазара, при която контейнерът на камерата за смилане не е разположен хоризонтално, а има наклон от 20 до 30 градуса.

Дори валът на острието е наклонен, което позволява, когато количеството на зърната е по-малко, то да се оттича към дъното на контейнера, достигайки оптимално положението, където остриетата могат да се ронят.

Контейнерът за събиране има капацитет от 75 g, достигайки максимум за кафемелачка с острие. Корпусът е изработен от пластмаса, а остриетата са изработени от неръждаема стомана. Устройството е с ниско тегло 620g и захранващ кабел с дължина 1 м. 24-месечна гаранция придружава тази оферта.

 

Предимства

 • Това е евтина и добра електрическа кафемелачка.
 • Позволява бързо смилане, като е оборудвана с мощен 180W мотор.
 • Благоприятства смилането на малки количества кафе, поради уникалния дизайн на контейнера за смилане.
 • Тя има голям капацитет на смилане за модел кафемелачка с остриета от 75 грама.

Недостатъци

 • Пластмасовият корпус благоприятства развитието на електростатична енергия.

 

купи сега


3. Кафемелачки Krups GVX242

Кафемелачки KrupsПредставяме ви кафемелачка, с която можете бързо да смачкате голямо количество зърна, защото има контейнер с вместимост от 200гр. Като електрически модел, той е удобен за използване, тъй като не е нужно да използвате физическа сила.

Продуктът гарантира безопасна употреба, тъй като има защита от прегряване и система за безопасност. Той няма да започне да работи, докато контейнерът за зърна и капакът не бъдат поставени правилно.

Кафемелачката има остриета от неръждаема стомана и 17 позиции за смилане, от фини до груби, така че ще можете да смачкате зърната за еспресо или други видове напитки. Тя има индикаторна лампа, така че ще знаете кога работи. А за лесното й  почистване е включена четка в пакета за покупка.

 

Предимства

 • Тя има 17 позиции за смилане, така че ще можете да смачкате зърната в различни размери.
 • Процесът на смилане се извършва бързо, защото е електрически модел.
 • Ще разберете кога кафемелачката работи, защото има индикатор.
 • Тя има защита от прегряване, така че няма риск от повреда поради претоварване.

Недостатъци

 • Издава много шум по време на употреба и това може да притесни околните.

 

купи сега


4. Кафемелачки Nivona CafeRomatica 756

 

Кафемелачки NivonaКафемелачката Nivona се откроява на пръв поглед, особено с елегантен дизайн и много качествени материали. Корпусът на устройството е направен изцяло от алуминий, докато остриетата й са изработени от специално обработена стомана. Една от полезните функции на кафемелачката Nivona CafeRomatica 756 е възможността за смилане на кафе при ниски температури, за по-добро запазване на вкусовете и хранителните вещества. В зависимост от вашите предпочитания и нужди, можете да зададете смилането от изключително фино до грубо, с 4 стъпки за настройка. Капацитетът на кафемелачката е 200гр., достатъчен е за ежедневното използване на такова устройство. А максималната му мощност е 100W.

 

Предимства

 • Има 4 стъпки за регулиране на смилането на кафените зърна
 • Има функция за смилане при ниски температури
 • Има стоманени остриета и алуминиев корпус
 • Има капацитет от 200 гр.

Недостатъци

 • Този модел е с доста висока цена

 


5. Кафемелачки Heinner HCG-150SS

Кафемелачки HeinnerАко сте човек, който се интересува от сутрешния ритуал на прясно смляно кафе, чийто аромат нахлува във вашата кухня и вашите сетива, имате нужда от евтина и добра кафемелачка, специално проектирана за домашна употреба.

Ето защо представяме Heinner HCG-150SS, устройство с обща мощност от 150W и единична работна скорост, което ще ви осигури най-прясното смляно кафе за вашия ритуал всяка сутрин възможно най-бързо. С нейна  помощ ще можете да консумирате различни сортове кафе, по-ароматни от предлаганите в търговската мрежа продукти.

Устройството е устойчиво и твърдо, което има корпус и остриета от качествена неръждаема стомана. Максималното ниво на шум по време на работа е 85dB, малко високо, но лесно за понасяне, ако имате проблем да устоите за няколко секунди, докато меленето продължи. Потребителите, които са го тествали, са доволни от направения избор, поради което го считаме за вариант, който си струва да се разгледа.

 

Предимства

 • Електрическа кафемелачка за домашни потребители и за малки количества.
 • 150W мощност на двигателя, с който е оборудвана – тя мели бързо.
 • Остриета от висококачествена неръждаема стомана – издръжливи.
 • Модерен и лесен за грижи дизайн, изработен от неръждаема стомана.

Недостатъци

 • По време на работа кафемелачката е по-шумна от механичния вариант.

купи сега


6. Кафемелачки DeLonghi KG 89

Кафемелачки DeLonghiМоделът DeLonghi KG 89 е кафемелачка с висока производителност, която принадлежи към категорията електрически кафемелачки с плосък диск. Това й позволява да смила кафе при ниски температури, като избягва разрушаването на естествените летливи масла чрез топлинна обработка. Моторът предлага мощност от 110W, а устройството има капацитет на смилане от 120 g кафе за една сесия на смилане.

Функциите включват контрол на скоростта на смилане, което позволява настройката в 3 стъпки, за да се получат фини, средни и големи частици. Възможно е също така да се зададе избор на броя чаши за кафе, за които зърната се смилат, от 2 до 12 и с автоматично спиране на смилането.

Системата за защита е двойна, което прави автоматичния избор дори когато зърната кафе или мляното кафе не са свързани. Кафемелачката е направена с дискове и корпус от неръждаема стомана, които позволяват повишена издръжливост. Устройството има размери 13см х 16см х 26 см и тегло 1,7 кг.

 

Предимства

 • Смелете „фино“кафето, защото този модел е кафемелачка с плосък диск.
 • Позволява ви да зададете степента на смилане, като имате няколко стъпки по размер.
 • Има възможност за ефективно дозиране.
 • Избягва се натрупването на електростатична енергия, защото тя е направена от неръждаема стомана.

Недостатъци

 • Тя може  да мели само и единствено кафени зърна.

 

купи сега


7. Кафемелачки Heinner HCG-150IXGD

Кафемелачки Heinner HCG-150IXGDHeinner предлага на клиентите си електрическа кафемелачка за кафе, на повече от приемлива цена, с производителност, равна на тази на някои от най-скъпите модели или на известни марки. Дизайнът е прост, но елегантен и пасва на всеки тип кухня. Heinner HCG-150IXGD има капацитет от 50гр., достатъчен е  за около 7 чаши с кафе. Остриетата от неръждаема стомана смилат фино и равномерно кафените зърна за ароматен и готов за приготвяне резултат. Кафемелачката се пуска в експлоатация чрез директен бутон със система за безопасност, в случай че капакът не е поставен правилно.

 

Предимства 

 • Има мощност от 150W
 • Остриетата й са от неръждаема стомана
 • Включва система за сигурност по време на работа
 • Има достъпна цена

Недостатъци

 • Няма регулация за фиността на смилане
 • Нейният корпус е пластмасов – по-малко издръжлив във времето

 

 

купи сега


Кафемелачки FIRST

Кафемелачката 160 W FIRST FA-5482-2-CR е предназначена за мелене на кафе, бързо, лесно и удобно в домашни условия. Също така можете да смилате и други неща с нея, като например пудра захар, ядки, подправки и други.

Има голяма мощност от 160 W и капацитет от 65 грама. Функцията пулс е много удобна и практична, както и има защитен ключ. Предлага се в бежов цвят. Нейният корпус е изработен от пластмаса и стомана, а за остриетата й е използвана неръждаема стомана.

 

купи сега


9.Кафемелачки R-942

Кафемелачка R-942

Представената сега кафемелачка R-942 има капацитет от 70 гр. Тя ви предлага подвижна купичка от неръждаема стомана за по-лесно почистване. Подходяща е за мелене не само на кафени зърна, а и на различни видове подправки и семена. Залагайки на този модел кафемелачки, вие ще имате избор за едрината на смилане (от грубо до фино смилане). Също така при нея може да изберете за колко чаши кафе да се смелят зърната ( от  2 до 12 чаши). Тя разполага с удобна макара за навиване на кабела към корпуса. Смилането на кафе с този модел кафемелачки е напълно безопасно, защото моделът включва защитна функция от включване без затворен капак. Нейната мощност е от 200W и можете да си я закупите в сив цвят.

 

купи сега


10. Кафемелачка sapir sp 1172 c

Кафемелачка sapir

С кафемелачка SAPIR sp 1172 c ще можеш да смелиш кафените зърна непосредствено преди да приготвиш своята любима напитка. По този начин кафето ще има по-силен и наситен вкус.
Уредът може да мели кафе за всякакъв тип кафе машини:
 • За Френска преса – грубо смилане ( от 10 до 12 секунди)
 • За Шварц- средно смилане ( от 15 до 18 секунди)
 • За Еспресо – фино смилане ( от 20 до 25 секунди)
Освен основното си приложение, с кафемелачката ще можеш да си направиш пудра захар, да смеляш ядки, черен пипер и други сухи подправки. Тази кафемелачка има мощност от  150W и

капацитет от  50 грaма. Остриетата й са изработени от висококачествена неръждаема стомана, а корпусът й е от пластмаса. Разполага и с функция мелене на импулси. Като включва и  система за безопасност при употреба, която позволява работата й само при напълно затворен капак. Предлага се на пазара в бял цвят.

 

купи сега


11. Кафемелачка MUHLER MCG-335

Кафемелачка MUHLER

Тази кафемелачка MUHLER MCG-335 ще ви приготви ароматно и вкусно кафе рано сутрин. Какво по-добро начало на деня от чаша прясно смляно и сварено ароматно кафе? Можете да я намерите в магазините, както и в Интернет сайтове в черен цвят. Капакът й е прозрачен, което ви позволява да наблюдавате процеса й по време на смилане на кафените зърна. Капацитетът на този модел кафемелачки е 30 гр. Мощността на този уред по време на работа е 130W. Предназначена е изцяло за домашна употреба. С нея можете да се чувствате в безопасност, защото включва система за защита при работа без капак.

 

купи сега


12. Кафемелачка zephyr zp 1172 br

Кафемелачки zephyr zp 1172 b

Наслади се на аромата на току що смляно кафе с електрическа кафемелачка ZEPHYR ZP 1172 BR!

Каква е тайната на доброто кафе? Важно е то да бъде качествено, прясно и току що смляно! Това са изискванията, които трябва да покриеш, за приготвянето на ароматно, вкусно и свежо кафе.
Предлагаме на вашето внимание сега кафемелачка  ZEPHYR ZP 1172 BR с капацитет от 50 гр. Нейната максимална мощност е от 200W. Остриетата й са изработени от стомана. Този модел кафемелачки има и бутон за включване и изключване. Включва и  система за безопасност – работи само, ако капакът е добре затворен. Предлага се в червен цвят.

купи сега

 

 

 

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.