7 най-добри вида мляно кафе

5/5 - (1 глас)

Кафето е напитка, която се консумира от хора по цялата планета. Среща се в много асортименти и за ценителите вкусът е наистина различен за всеки отделен случай. Най-доброто кафе ясно се отличава със своя аромат и интензивност. Ако сте уморени от мляно кафе, което винаги намирате в магазините или ако искате да поръчате продукт, който никога досега не сте опитвали, изберете от списъка по-долу. Той включва много популярни опции. Например Lavazza Gold Quality е вариант от 100% арабика, средно пържена, смляна, която се предлага опакована в торба от 250 грама и може да се приготви в джезве или на машина. Друг подобен вариант е Davidoff Café Rich Aroma, продукт на 2-ро място.

Ръководство за купувача, при избора на покупка на мляно кафе

смляно кафеЗа повечето любители на кафето, най-интензивен е ароматът на смляно кафе от кафемелачка.

Aко нямате качествена кафемелачка, ви съветваме да прочетете нашата статия за най-добри кафемелачки от ТУК!

Все пак ако не харесвате да използвате този вид уред, няма нужда да закупувате кафе на зърна. Насочете се към смяло кафе. Повечето от известните производители на кафе го продават в млян вариант, като по този начин отговарят на по-голям процент предпочитания на своите клиенти.

Съхранението на кафе във вакуум, му позволява да запази естествения си аромат. Закупуването на директно мляното кафе ви спестява допълнителни разходи и трудности при приготвянето. Въпреки това, преди да започнете да изпробвате всички марки мляно кафе на пазара, опитайте се да разберете кое е най-доброто мляно кафе. Или пък това, което най-добре отговаря на вашите вкусове. В тази статия можете да разберете къде да намерите мляно кафе на добри цени, а също и някои важни аспекти, които дават признаци за качеството на търговските продукти.

Видове мляно кафе

Това е много важна характеристика, както от икономическа гледна точка, така и от гледна точка на качеството. От 60-те известни вида кафени дървета, два са емблематични за консумация: кафе Арабика и кафе Канефора, съответно вариантите Арабика и Робуста.

Разликите са забележими и оказват голямо влияние върху вкуса и качеството на кафето, което искате да си приготвите.

Видът мляно кафе арабика е най-търсеният, тъй като при печене няма силен горчив вкус, ароматът е много разнообразен и фин. Съдържанието на кофеин е ниско. Това е кафе, което се пие с голяма наслада и удоволствие. Разбира се, това изкушение си има цена, и тя е, че този сорт изисква голяма надморска височина за своето отглеждане. Това го прави ограничено за отглеждане, което от своя страна влияе на крайната цена за нас потребителите.

Робуста е лесна за отглеждане, но се характеризира с остър, горчив аромат, по-малко привлекателен за вкусовите рецептори. Този вид мляно кафе има високо съдържание на кофеин. Поради тези аспекти производителите често правят комбинации от двата вида. По този начин запазват, доколкото е възможно, аромата и финеса на кафето Арабика, заедно с концентрацията и изгодната цена на Робуста.

Произход на мляното кафе

На пръв поглед може да изглежда абсурдно, но основният вкус на мляното кафе до голяма степен зависи от географския регион, в който е отглеждано. В значително по-малка степен – от климатичните условия. Например, сортовете, отглеждани в Южна Америка, са по-фините, с леко сладникав вкус, а също и горчиви, поради високата киселинност.

В Близкия изток и Африка се получава най-доброто мляно кафе с леки подправки, с цитрусов и какаов аромат, балансиран по киселинност. Не на последно място, тихоокеанските острови и Азия предлагат по-малко кисели варианти на кафе с по-агресивен вкус. Ароматът се подобрява допълнително чрез правилно изпичане и придобиване на лек флорален аромат в резултат на този процес.

Процес на печене

кафеЕ важен процес при обработката, но и като метод, според повечето мнения за най-доброто мляно кафе. Колкото по-пържено е кафето, толкова по-ниско ще бъде съдържанието му на кофеин. Ето защо зеленото кафе се използва много често в диетите, като кофеинът се намира във висока концентрация в неговата структура. Този вид кафе успява да ускори метаболизма по-добре от обикновеното печено кафе.

При излагане на висока температура, хлорогеновата киселина във всеки асортимент от кафе се влошава. Това придава свойствата на кафето, които ни  помагат за изгарянето на мазнини, според последните биохимични проучвания в областта. От друга страна, вкусът на непрепеченото кафе е по-агресивен, което не се харесва на всеки.

Марки мляно кафе

Това е по-скоро въпрос на популярност. Възможно е да опитате много разновидности на мляно кафе докато не откриете най-приятния за вас продукт. Ако харесвате натурални продукти, купете от производител, който описва тези аспекти в описанията на предлаганите на пазара версии.

За простото удоволствие от пиенето на кафе можете да използвате и вариантите, предлагани на пазара: Jacobs, Davidoff кафе с положителни отзиви,  Lavazza, Costa и др. Ако това е име със световна традиция, бъдете готови да инвестирате малко повече, особено за чисто кафе Арабика от първо качество, култивирано при специални условия или прибрано на ръка. Най-добрите 4 доставчици в България са (Jacobs, Doncafe, Nescafe и Tchibo) обикновено практикуват много достъпни цени.

С цялата тази информация, сега можете да започнете да търсите качествен продукт. В интернет можете да намерите много марки и тяхната гама от продукти, на добри цени. За разлика от офертите в супермаркета/хипермаркета или в конкретните магазини, онлайн можете да поръчате и по-рядко срещани асортименти. Дори можете да намерите и мляно зелено кафе, което не се среща никъде. Качеството и гаранцията на продуктите са сертифицирани, но и покупната цена ще бъде по-ниска, отколкото в магазините, които практикуват високи стойности на търговската добавка.

Най-добри вида мляно кафе – нашите препоръки

1.Мляно кафе Lavazza Gold Quality

мляно кафе лаваца голдАко обичате да пиете италианско кафе (ценени марки като Lavazza) колкото е възможно по-ароматно, препоръчваме този вариант. Той е с кофеин, който може да ви даде енергия от първите минути на деня. Той идва директно смлян, така че можете лесно да го използвате за машина или джезве. Част е от арабския вид.

Независимо как искате да го приготвите, вкусът и ароматът ще бъдат интензивни. Можете да сварите най-доброто кафе в джезве или да използвате специален уред, в зависимост от това колко лесно ви е, как ви харесва. Нивото на пържене е средно, което означава, че ще имате балансиран вкус и достатъчно количество кофеин за деня.

По количество в опаковката ще намерите 250 грама смлени зърна. Ще имате достатъчно кафе в продължение на няколко дни, ако го пиете умерено. Ако не, тогава може би е по-добре да закупите разфасовката от 500 грама, ако харесвате този италиански асортимент от тази известна марка в цял свят.

 

Предимства:

 • 100% кафе арабика
 • Изпържено на средно ниво, за да се запази вкусът му
 • Смяно е и е подходящо за машина или джезве
 • Балансирано съдържание на кофеин

Недостатъци:

 • Ако в семейството има няколко души, които пият кафе, или ако имате навика да консумирате няколко чаши на ден, 250 грама може да са твърде малко.

ВИЖ ТУК

2.Смляно кафе Davidoff Café Rich Aroma

мляно кафе давидофЗнаем колко трудно може да бъде понякога да изберете правилния асортимент от кафе, особено ако не сте го опитвали до сега. И тъй като сайтовете, които продават такива продукти, не предоставят достатъчно подробности, решихме да ви запознаем с версията Rich Aroma, предоставена от марката Davidoff. Произходът на зърната, които по-късно са били смлени, е представен от Източна Африка, заедно с Южна Америка.

Фактът, че произходът е разделен на две, а кафето е част от известната категория Арабика (100%), ви уверява във финия и богат вкус, но и в интензивния аромат. Продуктът е добре изпържен, така че не горчи при дегустация. Поради тази причина не е необходимо да се използва твърде много в приготвянето, 500 грама са достатъчни и за по-дълго време.

Производителите препоръчват да приготвяте кафето в кафемашина или еспресо машина, за да се насладите напълно на вкуса и аромата. Препоръчва се да се избягва варенето, тъй като продуктът може да загуби вкуса си.

Предимства:

 • Кафето е добре изперено и не остава усещане за горчивина
 • Може да се приготви на еспресо машина и кафемашина
 • Продуктът е 100% арабока
 • Нивото на кофеин е малко по-ниско
 • Вкусът и ароматът са интензивни и фини, поради произхода: Южна Америка и Източна Африка.

Недостатъци:

 • Не е подходящ за варене в джезве

 

 

 

 

 

 

ВИЖ ТУК

3.Мляно кафе Costa Signature Blend

мляно кафе КостаТази марка кафе през последните години нашумя у нас и поради тази причина нямаше как да не бъде в днешната ни класация за най-добри вида мляно кафе.Signature Blend е аромат, получаван от 1971 г. Интензивно изпечено за богат аромат на карамел, пържени ядки и шоколад, които обуславят перфектното еспресо. Интензитета му се определя от производителите  като 10 от 12.

Уникалният микс от зърна Арабика и Робуста му придават шоколадов вкус, в комбинация с мляко, както и за всякакъв вид тъмно кафе или еспресо, подчертавайки нотките на черен шоколад и ядки.

Подходящо е за хора, които ежедневно консумират кафе и се наслаждават на дръзновението в живота. Прецизно и внимателно СМЛЯНО КАФЕ, което е подходящо за еспресо, като същевременно предлага богат аромат, когато е приготвено с Moka Pot, чайник или филтър за кафе.

 

Предимства:

 • Финни нотки на карамел, ядки и черен шоколад
 • Интензивно изпечено с богат аромат
 • Подходящо за направата на еспресо
 • Достъпна цена
 • Може да се използва за джезве или кафемашина с филтри

Недостатъци:

 • Малък асортимент от 200грама
 • Комбинация от арабика и робуста

 

 

ВИЖ ТУК

 

4. Кафе Tchibo Espresso Milano Style

мляно кафе чибо еспресо милано стилЗа тези, които искат да се насладят на вкуса на кафе със специален аромат, но нямат значителен бюджет, Tchibo Espresso Milano Style може да е правилното решение.Това е мляно кафе, което е евтино и с добро качество.

Повечето потребители, които са го пробвали, го препоръчват по отношение на отличното съотношение между качество и цена и казват, че са доволни от вкуса му. Това е кафе в милански стил и има най-доброто кафе арабика на зърна. Освен това лекият аромат на плодове и тъмен шоколад подчертава вкуса му.

Ако сте фен на кафета с интензивен аромат, силно и особено сте останали верни на начина на приготвяне на кафе или чайник, то това кафе от Tchibo ще бъде идеалният избор, защото производителите препоръчват да се приготвя специално от тези два метода.

Предимства:

 • Предлага качество на страхотна цена
 • Продуктът съдържа най-доброто кафе на зърна Арабика
 • Има леки нотки на плодове и тъмен шоколад
 • Може да се използва за джезве или кафемашина

Недостатъци:

 • Има лек плодов аромат, което може да не се хареса на някой потребители

 

 

 

 

ВИЖ ТУК

5.Мляно кафе Dallmayr Ethiopia

мляно кафе далмаирТова, което ви представяме по-долу е кафе Dallmayr , което ще направи сутринта ви вкусна и енергична. Страната му на произход е Етиопия и изненадва по много приятен начин с миризмата на диворастящи билки, лимонена трева и черен шоколад.

Този асортимент от кафе може да бъде приготвен във всички желани форми, по-точно можете да го използвате с еспресо машина, ако предпочитате да отидете в модерната версия. Също так на кафемашина или джезве , ако искате да приготвите тази напитка в най-класическият начин. Това е продукт с кофеин, следователно трябва да се консумира през първата част на деня.

Това кафе идва от зърна арабика, което е фино и ароматно. Количеството в пликчето е 500 грама, поради което можете да разчитате на него по-дълго. Съотношението между качество и цена е правилно.

 

Предимства:

 • Предлага качество на страхотна цена
 • Продуктът съдържа най-доброто кафе на зърна Арабика
 • Фин и ароматен вкус
 • Може да се използва за джезве, кафемашина или еспресо машина

Недостатъци:

 • Има шоколадов аромат примесен с билки и лимонена трева, което може да не допадне на всеки потребител

 

 

ВИЖ ТУК

6.Мляно кафе Illy Decaffeinated Еspresso

мляно безкофеиново кафе илиАко искате да си купите добро кафе без кофеин, препоръчваме това, произведено от известната марка Illy, което напълно ще си струва инвестицията. Това е напитка с фин, балансиран и наситен вкус. Ароматът му се допълва много добре с вкуса на шоколада, намиращ се в композицията, както и с този на карамел и цветя.

Производителят гарантира, че извличането на кофеина е извършено по най-добрата техника на екстракция, под 0,01%, половината от предвиденото в закона количество за безкофеинови кафета. Продуктът е опакован в метална кутия, направена да предпазва и запазва кафената смес непроменена.

Благодарение на изобретената и патентована система, Illy извлича въздух от опаковката, като го заменя с инертен газ. По този начин времето за съхранение се удължава, като се гарантира свежест на съдържанието за поне 25 месеца, поради което това безкофеиново мляно кафе се смята за най-доброто на пазара.

 

Предимства:

 • Първокласен продукт
 • Притежава патентована система, която гарантира запазвнето на продукта за повече от 25 месеца
 • Фин и ароматен вкус на шоколад, карамел и цветя
 • Може да се използва за джезве, кафемашина, еспресо машина или автомат за кафе

Недостатъци:

 • Без съдържание на кофеин, което не е предпочитано от всеки

 

 

 

 

ВИЖ ТУК

7.Кафе зелено мляно eSpices

кафе зелено мляноЗа тези, които искат да се насладят на вкусна напитка с множество ползи за тялото, този продукт може да е правилният избор. Това зелено кафе е 100% натурално и е практически неизпечено кафе, което има по-силен и интензивен вкус от класическото, което преминава през процеса на покафеняване.

Известно е със своите антиоксидантни ефекти върху организма, зелените кафеени зърна имат ролята да ускоряват метаболизма и да възпрепятстват усвояването на захарта в организма, като по този начин са много добро допълнение в борбата с излишните килограми.

Този продукт е подходящ за укрепване на организма, за детоксикация, като е отлично решение, което ще ви даде енергията, от която се нуждаете през деня.

Предимства:

 • 100% кафе арабика, направено от високи стандарти за качество
 • Притежава силни антиоксидантни, детоксикиращи свойства, които помагат за свалянето на излишните килограми
 • Продуктът има интензивен и приятен вкус

ВИЖ ТУК

Недостатъци:

 • Този вид кафе не се препоръчва при бременност, кърмене или при хора с диабет.
Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.