10 най-добри храни за кучета

Дай на кучето си най-добрата храна!

5/5 - (1 глас)

Всички обичаме кучетата си, но това не означава, че винаги знаем кое е най-доброто за тях. Със стотици различни видове евтини храни за кучета на пазара е трудно да разберете коя е най-подходяща за вашето куче.

Отговорът е много прост! Най-добрата марка храна за вашето куче зависи от неговата порода, чувствителност, но също и от други фактори.

Ние ще анализираме света на кучешката храна, за да можете да дадете на вашия домашен любимец възможно най-добрата храна. По-добре ще разберете какво трябва да яде вашето куче, какви спецификации препоръчва продуктът  и кои са добре познатите марки. Това ще ви позволи да създадете невероятно здравословен начин на живот за вашето куче!

Тази статия ще обхване всички марки, установени в храните за кучета, техните рейтинги, различни спецификации, какво кучето може да яде и какво не, както и много друга полезна информация! Тук ще намерите отговора на всичките си съмнения относно храненето на най-добрия приятел на човека.

храни за кучетаМнения за най-добрите храни за кучета

Домашният любимец може да се превърне в едно от най-важните същества за вас. Любимият приятел на човека, кучето, е избран от много хора и семейства за домашен любимец. Но докато той може да ви даде обич, защита, забавление и безценни спомени, ваш дълг е да се грижите максимално за него.

Един от най-важните аспекти на грижите за вашия домашен любимец е храната. Когато изберете  храна, трябва да се уверите, че тя е най-подходяща за него. Вие също не бихте яли всичко, така че е нормално да искате да дадете на кученцето си най-добрата храна.

Разберете как да изберете най-добрите храни за вашите кучета.

храна за кучетаЗащо да изберем най-добрата храна за кучета?

Ако сте нов собственик на куче, вероятно сте се почувствали абсолютно съкрушени, когато сте отишли ​​в магазина за храни за кучета и сте видели многото възможности. Най-вероятно сте се чудили защо един вид храна за кучета е много по-скъпа от друга торба със същото тегло.

Или може би сте собственик на куче в продължение на много години, но сега изглежда, че обикновената храна не му носи нищо добро. Тъй като най-вероятно не сте ветеринарен лекар, може да ви бъде доста трудно да изберете правилната храна за вашия кучешки приятел.

Изборът на храни за кучета обаче не трябва да бъде случаен. Ако искате вашият четириног приятел да се радва на най-доброто хранене, трябва да сте много добре информирани.

храни за кучетаКак да изберем най-добрите храни за кучета?

Как възрастта и размерът на кучето влияят върху избраната от вас храна? Как можете да изберете наистина питателна храна на добра цена? Какъв вид храна избирате, ако вашият домашен любимец има специални нужди ?

Преди да решите каква храна да закупите, трябва да намерите отговори на горните въпроси. За да направите това, вероятно ви трябват часове четене – време, което най-вероятно нямате. За щастие, ние свършихме работата вместо вас и събрахме в това ръководство за пазаруване цялата информация, от която се нуждаете, за да изберете най-добрите храни за кучета.

Така че, за да разберете всичко, което трябва да знаете, обърнете голямо внимание на следната важна информация.

храни за кучета1. Какво трябва да яде кучето?

Първите неща, които трябва да знаете за кучето си, са неговите нужди. Чрез синтезиране на повечето кучешки храни се извеждат ясно три основни елемента: протеини, мазнини и въглехидрати.

В зависимост от породата, здравето или нивото на активност на кучето, процентът на трите хранителни вещества, споменати по-горе, варира. Но също така ще трябва да разберете как те влияят на нормалното функциониране на тялото на четириногите.

храни за кучетаПротеини

Протеинът е от съществено значение за растящите кучета, но също така и за тези, които използват мускулите си с максимална интензивност. Тъй като протеините помагат за заздравяване и развитие на мускулната тъкан. Те също така поддържат способността на клетките на тялото да функционират при оптимални параметри.

Качественото месо осигурява на кучето основни хранителни вещества и енергия за активен начин на живот. Кучетата, страдащи от диабет, се нуждаят от голямо количество протеин за добро общо състояние. Обикновено в диетата на кучето протеините обикновено се получават от продукти от животински произход. Ястията, които съдържат месо, като пилешко, също са много богати на протеини.

храни за кучетаМазнини

Мазнините са основният източник на енергия за вашето куче! Концентрирани като капсули, мазнините не само осигуряват на животното  необходимото  гориво , но и помагат в процеса на усвояване на витамините и хранителните вещества, които храната съдържа.

Диетите с високо съдържание на мазнини са идеални за активни кучета, които поддържат физическо натоварване всеки ден, както и за кучета, които са развили бъбречно заболяване.

храни за кучетаВъглехидрати

Източниците на въглехидрати в диетата на кучето са зърнени храни, картофи, боб, плодове, зеленчуци и др. Въглехидратите осигуряват допълнителна енергия, а фибрите осигуряват правилното функциониране на червата.

Фибрите също са много важен вид въглехидрати за здравето на кучетата. Умерено ферментиралите влакна, като цвекло, са отлични за кучета. Те поддържат правилното функциониране на храносмилателната система.

Но внимавайте! Консумирането на твърде високо ниво на фибри в храните води до подуване на корема и прекомерно образуване на газове!

храни за кучетаВ допълнение към трите основни хранителни вещества

В допълнение към протеините, мазнините или въглехидратите, кучето се нуждае от хидратация, витамини, минерали и други също толкова важни вещества, за да поддържа здравословен и балансиран начин на живот.

Бихме могли да разширим тази дискусия на няколко страници, затова нека насочим вниманието си към основните марки, които се занимават с производството на кучешка храна.

Както казахме по-горе, трябва да разберете нуждите на вашето куче. Докато знаете значението на трите хранителни вещества, свързани с особеностите на вашето куче, той със сигурност ще оближе муцуната си след всяко хранене, като ви благодари с очите си!

храни за кучета2. Разглеждане на рецептата и съставките

Когато трябва да изберете храна за кучета, е много важно да знаете каква е рецептата и какви съставки съдържа. Ще намерите цялата тази информация отпечатана на опаковката на продукта или на уебсайта на производителя.

а. Гарантиран процент хранителни вещества:

Когато анализирате различни продукти, започнете с визуализиране на процента хранителни вещества, които храната съдържа. Тази таблица ще ви предостави информация за:

 • Протеин (мин.%)
 • Мазнини (мин.%)
 • Фибри (макс.%)
 • Влага (макс.%)

Някои марки могат също да предоставят такава информация:

 • Прием на калций
 • Прием на фосфор

храни за кучетаб. Разгледайте списъка на съставките

Списъкът на съставките ще ви каже точно какви вещества съдържа храната. Съставките ще бъдат изброени според теглото, като се започне от тези, които заемат по-голямата част от общата маса на продукта. Ако първата съставка е на основата на месо, не забравяйте, че месото обикновено съдържа 75% вода, така че в действителност няма да е в горната част на списъка.

От друга страна, месните продукти са концентрирани източници на животински протеини и не съдържат излишна вода или мазнини.

Докато анализирате списъка на съставките, помислете за противоречивите или непрепоръчаните (за повече подробности вижте раздела по-долу).

в. Запомнете тези важни неща!

Трябва да обърнете внимание на няколко подробности, когато избирате подходящата храна за вашия домашен любимец.

Производителите не могат да използват термини като „естествен“, „цялостен“ или „органичен“ в истинския им смисъл. Всъщност органичната храна за домашни любимци няма никакви задължителни стандарти, така че опцията ще се базира строго на вашите познания.

храни за кучета3. Некачествени съставки, нисък имунитет

Важно е да дадете на кучето си балансирана диета. Със сигурност не искате да осигурите некачествена храна, особено защото тя може да причини здравословни проблеми по време на консумация. Това, че кучето е готово да яде всичко по пътя си, не означава, че всичко е добро за доброто му развитие!

Вредните съставки водят до нисък имунитет. Тялото на вашия приятел консумира хранителни вещества и осигурява енергията, необходима за бягане и игра. А некачествените съставки няма да позволят на тялото на четириногите да функционира при максимални параметри.

Бъдете внимателни. Има определени съставки, които могат да повлияят на здравето на кучето ви. Те обикновено се намират в нискокачествените храни за кучета и се използват за увеличаване на масата им. Избягвайте ги, като изберете качествена храна за вашия приятел!

Избягвайте неизвестни марки и производни продукти!

Понякога можете да прочетете на опаковката на определени опаковки „птичи продукт“ вместо „пилешки продукт“. Не избирайте напълно неуточнени източници на протеин. Няма да знаете с какво точно храните кучето си!

Освен това се създават странични продукти от останките на животни, използвани за създаване на качествена храна. Марките, които предлагат този вид производна храна, ще се опитат да ви убедят в предимствата му, но не могат да гарантират качеството на продукта.

Ако тези производители наистина искат да използват остатъците, защо да не използват цялото месо, предлагано от животното? Не забравяйте, че храните на основата на месо, като например пилешкото, в повечето случаи са качествени източници на протеини.

храна за домашни любимциИзбягвайте изкуствени консерванти

Има три вида изкуствени консерванти, за които е известно, че се използват в състава на некачествена храна. Затова изберете продукт, който не съдържа:

 • Бутилхидроксианизол (BHA)
 • Хидрокситолуен бутилат (BHT)
 • Етоксихин
 • Propilen glicol (PG)

BHA и BHT могат да причинят увреждане на бъбреците и е доказано, че са канцерогенни както за хората, така и за кучетата.

На свой ред етоксицинът е хербицид, който може да доведе до следните състояния:

 • Причинява увреждане на бъбреците и черния дроб
 • Може да причини рак на черния дроб, далака, стомаха и кожата
 • Унищожава имунната система
 • Слепота
 • Левкемия

Пропиленгликолът (PG) първоначално е антифриз. Докато производителите се опитват да продават продукти, съдържащи това вещество, като твърдят, че нямат степен на токсичност и че няма риск от заболяване от консумация, не е добре да храните вашето животно с такива продукти. Избягвайте храна, която съдържа тази опасна съставка.

храни за кучета4. Какво кучето може да яде и какво не?

В допълнение към съставките, които могат да причинят заболяване на животното, има и друг набор от съставки, които създават объркване за собствениците. Например, полезна ли е кокосовата вода за животно или не? Може ли да получи сладка награда?

Ще отнеме дни, за да обсъдим  всяко едно ястие. Но има общо правило: кучето трябва да се държи далеч от преработена храна или всякакъв вид храна, която има високо съдържание на захар, като чипс или понички. Те не са полезни за организма и не осигуряват хранителен прием.

Натуралните продукти като зелен фасул, кокосова вода или моркови са здравословни награди, полезни за организма, стига да се предлагат умерено и внимателно да се следят. Можете дори да дадете на кучето си  персонализирани награди  според неговия вкус!

На пазара на кучета има и други продукти, като награди за гризане, които осигуряват  добра хигиена и здраве на зъбите. Дори не е нужно да се споменават кучешки пръчки!

Нека заключим: важно е да възнаградите кучето си с  диета, богата на хранителни вещества. Те не се нуждаят от излишни калории за тялото и в никакъв случай от вещества, които могат да повлияят на добрия му поток. Също толкова важен е и срокът на годност на продуктите!

храни за кучета5. Какво друго можете да дадете на кучето си?

Въпреки че вашето куче ще се наслади на храната, която препоръчваме в това ръководство, ще дойде време, когато ще трябва да разнообразите. За съжаление, в допълнение към нова награда, в диетата на кучето може да се появи или лечение срещу дирофиларии, или кърлеж.

храни за кучета6. Кучешка храна

След като вече знаете точно точните съставки, но и тези, които са вредни за организма на вашето куче, вие сте готови да разгледате различните видове кучешка храна, предлагани от пазара!

Сухи храни за кучета

Сухата храна, известна още като плодове, е най-използваният вид храна в индустрията за кучешка храна. Тя е на пазара от дълго време и се предлага в голямо разнообразие от продукти.

Балансираната диета, сухата храна осигурява на кучето хранителните вещества, от които се нуждае тялото, без да се изисква друг хранителен прием. Те вече са подготвени, а техните форми и размери варират в зависимост от породата на кучето.

Единственият недостатък е, че сухата храна може да съдържа добавки, изкуствени консерванти или преработени съставки, така че не се хвърляйте в първия известен продукт.

храни за кучетаМокри храни за кучета (консервирана или саше)

Мократа храна често се използва при кучета, които не получават достатъчно хидратация. След отваряне се разваля бързо и това я прави по-малко годна от сухата храна.

Кучетата ще ядат лесно мокра храна, приемайки необходимото количество енергия и хранителни вещества, от които вашият приятел така отчаяно се нуждае. Както при сухата храна, има  широк спектър от производители!

храни за кучетаСпециални храни за кучета

Точната храна за най-малките представители на кучешкия свят може да бъде както влажна, така и суха. Тя е специално създадена за кученца, за да могат да станат здрави и силни кучета. Зърната са по-малки от тези, които образуват суха храна за възрастни, за да бъдат по-лесни за дъвчене и преглъщане. Обикновено съдържа допълнителни хранителни вещества.

Повечето пилешки гранули ще осигурят ограничено количество калций, за да се предотврати преждевременното развитие на кученцата. Малките кучета,  които „бързат” да растат, могат да развият проблеми с мускулната или костната система по време на живота. Така че в диетата им ще се препоръчва фиксирано количество калций.

След като вече знаете кои съставки са полезни и какво трябва да избягвате, за да дадете на кучето си балансирана и здравословна диета, е време да разгледате продуктите, предлагани от супермаркетите. Със сигурност ще вземете правилното решение!

храни за кучетаХрани за по-възрастни кучета

Възрастните кучета също се нуждаят от правилна диета, в зависимост от здравето си. Както при пилешката храна, по-възрастните кучета се възползват както от суха, така и от мокра храна, специално създадена за тях.

Основните разлики между диетата на възрастните и обикновените кучета включват:

 • Глюкозамин, за здрави кости и стави
 • По-малко протеини, защото вече не са толкова активни
 • Хондроитин, за здрави стави
 • Допълнителна мазнина за по-добро усвояване на хранителните вещества

храни за кучетаХрани за кучета без зърнени култури

Един вид храна, която става все по-популярна, е без зърнени храни. Зърнените култури са в списъка с алергенни вещества за кучета и последните изследвания показват, че те забавят храносмилателната и имунната система на животното.

Ако изберете този тип храна без пшеница, царевица, соя и нито един друг вид зърнени култури в списъка на съставките, ще осигурите на кучето си само вещества, от които тялото му се нуждае. Зърнените култури трудно се обработват от кучетата, затова е най-добре да ги избягвате.

храни за домашни животниХрана с ограничен брой съставки

Последният вид храна, която трябва да знаете, е тази с ограничен брой съставки. Създаденa от само няколко компонента, този вид храна осигурява на кучето пълноценна и балансирана диета.

Храна с малък брой съставки се препоръчва за кучета, чувствителни към определени вещества, съдържащи се в други видове храни, но също така и за алергични кучета. Колкото по-малко съставки са в основата на диетата на вашето куче, толкова по-лесно ще ви бъде да наблюдавате и контролирате чувствителността на храносмилателната му система.

Диетите, състоящи се от храна с ограничен брой съставки, стават все по-популярни в света на собствениците на кучета. Tъй като собствениците обръщат все повече внимание на диетата и специфичните нужди на четириногите.

храна за кучетаВъзрастта на кучето

Много важен критерий при избора на най-добрата храна за вашето куче е неговата възраст и размер. Това е така, защото храната ще играе малко по-различни роли на всеки етап от своето развитие.

Също така, голямо куче няма да може да се развива хармонично, ако му се предлага вид храна, специално предназначена за малки кучета. Когато осъзнаете, че храната играе решаваща роля за здравословното развитие на вашето кученце, ще започнете да обръщате внимание на тези подробности.

В зависимост от възрастта на кучето има три вида храна: младша, възрастна и старша. Куче попада в случая младши в между 6 месеца-1 години. Тази храна е специално създадена, за да даде на кученцето основата за добро развитие.

Тъй като расте, кучето ще се нуждае от храна, богата на протеини, но и много витамини. Ако кученцето е на възраст между 2 и 6 месеца, може да му се предложи стартерна храна.

Между 1 и 7 години кучето се счита за възрастен и се нуждае от специализирана храна, която да му помогне да запази енергията и жизнеността си. Също така е важно да изберете правилната храна, която да не увеличава риска от затлъстяване. Искате вашият домашен любимец да живее възможно най-дълго, така че трябва да имате голям контрол върху диетата му.

След като навърши 7 години, кучето става възрастен. Отново се нуждаем от специализирана храна, която да ни помогне да поддържаме високо ниво на енергия, да предотвратяваме евентуални заболявания или да бъдем част от хранителна терапия. Храносмилателните проблеми са много чести при по-възрастните кучета, така че е необходимо да им се дава най-добрата суха храна, която да отговаря на техните нужди.

Размер на кучето

Размерът на кученцето също ще повлияе на начина, по който избирате храната му. Ако не сте сигурни какъв е размерът на вашето куче, можете да се ръководите от теглото му, както следва:

 • Много малки: 0 кг – 4 кг
 • Малки: 4 кг – 10 кг
 • Средно: 10 кг – 25 кг
 • Море: 25 кг – 45 кг
 • Гигант: 45 кг +

Някои производители пускат на пазара храна, специално пригодена за определена порода. Ако имате чистокръвно куче, може да намерите храна, която е специално за него. Това би бил най-добрият избор за вашето чистокръвно куче.

храни за кучета

Подробности, свързани с аромата и външния вид

Възможно е да осъзнаете качеството на сухата храна за вашето куче, като анализирате детайли, свързани с външния вид, мириса и вкуса. На първо място е доста лесно да разберете какво е висококачествена суха храна, като анализирате външния й вид.

Цветът винаги трябва да е по-тъмен. Сухата храна в светли нюанси има висок процент зърнени култури в състава и не е подходящ източник на протеин за кучета. А тъмен цвят показва високо съдържание на протеин в месо.

Също така, ако храната има мазен вид, това е добър показател за висока хранителна стойност. Обемът на торбата или опаковката с храна може да е друг показател за качество. Висококачествената храна има по-висока плътност, така че 1 кг първокласна храна ще има по-малък обем от тази на икономичната храна.

Миризмата и вкусът могат да показват дали храната е развалена. Много собственици дори са свикнали да дегустират предварително храната на кучето си. На първо място, храната на кучето трябва да има приятен аромат и ако миризмата е остра или гранясала, това може да означава, че храната е развалена.

На второ място, вкусът също не трябва да е гранясъл. Структурата на храната не трябва да е много мека или много твърда.

храни за кучетаСпециални нужди

Ако вашият кучешки приятел има здравословни проблеми или е в специални периоди, най-добре е да говорите с вашия ветеринарен лекар, за да изберете най-добрия вид суха кучешка храна. Има обаче някои ситуации, в които можете и сами да изберете храната им.

Ако имате чувствително кученце с възможни алергии, препоръчително е да му купите хипоалергенна храна. Ако имате кученце, което има проблеми с контрола на теглото, добре е да потърсите вид храна за кучета с наднормено тегло с ниско съдържание на мазнини. Ако имате активно куче, евентуално участващо в изпълнителски дейности, ще трябва да му купите храна с високо съдържание на протеини и въглехидрати.

При плодородните кученца е добре да се вземе предвид периодът на чифтосване, бременност и кърмене при избора на кучешка храна.

храни за кучетаПроизводители и цена

Както анализирахме по-горе, цената най-често се влияе от качеството на храната. За да сте сигурни, че купувате най-добрите храни за кучета, обаче е добре да направите малко проучване на марките на пазара.

Препоръчваме ви да купувате от марки, които имат добра репутация и които евентуално се препоръчват от ветеринарни лекари. Сред най-препоръчваните марки на българския пазар са: Royal Canin, Brit Premium, Pedigriee, Hill ’s, Purina.

Препоръчваме ви да купувате храна за кучета онлайн, защото бързо ще намерите това, от което се нуждаете. Цените са много добри и храната ще бъде доставена директно до дома ви. Можете също така да се консултирате с отзивите на други купувачи онлайн.

По този начин можете по-добре да разберете дали продуктът отговаря на описанието му в действителност и дали наистина отговаря на нуждите на вашето куче. С цялата тази информация сте готови да изберете най-добрите сухи или мокри храни за кучета.

храни за домашни любимциНай-добри храни за кучета: Нашите препоръки

Вземайки предвид горните съвети, анализирайки мненията на купувачите и съществуващото предложение, препоръчваме допълнително някои видове храни за кучета, които предлагат отлично съотношение цена-качество.

1. Храни за кучета Royal Canin Maxi Junior

храни за кучета Royal Canin Maxi JuniorТази храна осигурява умерен енергиен прием, оптимален за дългия период на отглеждане на големи кучета.
Допринася за ефективната минерализация на костите чрез балансиран прием на енергия и минерали (калций и фосфор) и укрепва костната структура и ставите.
Съдържа изключителна комбинация от хранителни вещества, които поддържат храносмилателната сигурност (LIP протеини) и оптимален баланс на чревната флора (пребиотици, FOS, MOS).
Тази храна помага за изграждането на естествените защитни механизми на кучето, благодарение на патентования комплекс от антиоксиданти и манган-захариди.

 

купи сега


2. Petkult Sensitive Maxi храни за кучета с агнешко и ориз

храни за кучета Petkult Sensitive MaxiPetkult Sensitive Maxi Adult  храни за кучета е подходяща за кучета с храносмилателни или чувствителни проблеми и осигурява всички вещества, необходими за здравословен растеж.
Подходяща е за възрастни кучета от всяка порода, големи размери и възраст +18 месеца.
Съдържа хондроитин и глюкозамин за здравето на ставите.
Не съдържа известни съставки с алергенен потенциал.
Допринася за защитата на ставите и костите.
Съдържа ракообразни Krill, които са богат източник на омега 3 есенциални мастни киселини.

купи сега


3. Храни за кучета Brit Premium Dry Adult 

Храни за кучета Brit Premium Dry Adult Тази храна се характеризира с повишено съдържание на месо – до 45%. Предимствата на храненето с Brit Premium Dry Adult L са: добавяне на глюкозамин и хондроитин за здрави стави, протеини с повишена усвояемост, есенциални мастни киселини Омега 3 и естествени антиоксиданти за подпомагане на сърдечната дейност. Съдържа масло от сьомга, богато на Омега 3 и Омега 6 за здраве на кожата и козина.
Тази храна Brit Premium Adult L съдържа: суров протеин 26%, сурови липиди 14%, сурови фибри 2,2%, сурова пепел 6,5%, влага 10%, калций 1,5%, фосфор 1,1%.

купи сега


4. Храна Brit Care, без зърнени култури, за възрастни кучета

Храни за кучета Brit CareСъдържа формула без зърнени храни със сьомга и картофи за възрастни кучета.
Съдържа: сушена сьомга (35%), картофи (34%), сьомга протеин (10%), пилешка мазнина (консервирана с токофероли), сушени ябълки, натурални аромати, сьомгово масло (2%), бирена мая, хидролизирани черупчести (източник на глюкозамин, 260 mg / kg), екстракт от хрущял (източник на хондроитин, 160 mg / kg), манганови олигозахариди (150 mg / kg), билки и плодове (розмарин, карамфил, цитрусови плодове, куркума, 150 mg / kg), фруктоолигозахариди (100 mg / kg), yucca schidigera (100 mg / kg), инулин (90 mg / kg), armurariu (75 mg / kg). Избирайки тази храна за кучета, ще удължите живота на вашия домашен любимец!

 

купи сега


5. Храни за средно големи родословни кучета PEDIGREE Junior

Храни за кучета PEDIGREE JuniorТова е изключително пълноценна храна за бременни или кърмещи кучета.
През първата година от живота кучетата се нуждаят от специално хранене, за да осигурят оптимално развитие.
PEDIGREE Junior осигурява пълноценна и балансирана диета, която помага на кученцата да растат здрави и силни.
Продуктът подпомага поддържането на силна имунна система, здрава кожа и козина, добро храносмилане, а също така и помага за почистване на зъбите им.

 

купи сега


6. Храни за кучета Dog Chow Adult, с Агнешко месо и Ориз

Храни за кучета Dog Chow Adult

Всеки път, когато купувате Purina Dog Chow, винаги можете да очаквате две неща. Хранителна храна за кучета, приготвена с висококачествени съставки като истинско говеждо, агнешко, пуешко или отгледано в Америка пиле. И безопасна храна за кучета, която винаги се изработва в САЩ, от хора, които се грижат за здравето и безопасността на всички кучета.

Dog Chow® е 100% пълен и балансиран за възрастни кучета. Повече от 50 години Purina® Dog Chow® използва висококачествени съставки. Тяхната рецепта за възрастни включва истинско агнешко и 20 грама протеин във всяка опаковка. Purina® Dog Chow® осигурява 100% пълноценно и балансирано хранене на възрастните кучета, които трябва да им помогнат да живеят дълго и здравословно.

За кучета, които искат разнообразие, тази вкусна рецепта е направена с истинско агнешко и комбинация от нежни хапки и хрупкави хапки, които кучетата обичат.

Dog Chow Puppy, Агнешко и ориз е 100% пълноценна храна и за млади кучета, съдържа агнешко месо като естествен източник на белтъчини, пълнозърнести храни и ориз, за да подпомогне здравословния растеж на вашето кученце.

Dog Chow съдържа витамин С и Е, които действат като антиоксиданти в борбата срещу свободните радикали и спомагат за изграждането на силна имунна система. Оризът прави тези рецепти лесни за смилане. Нахутът е естествен източник на пребиотици, за който е доказано, че помага да се създаде броят на полезните бактерии в червата и да се подобри храносмилането. Целулозата от захарното цвекло е призната за благоприятния ефект върху фекалните мазнини, като подобрява тяхното качество.

 


7.Храни за кучета FRISKIES JUNIOR

Храни за кучета FRISKIES JUNIOR

В сравнение с възрастните кучета, кученцата junior се нуждаят от повече енергия за растеж и игра. Friskies Junior е 100% пълноценна и уравновесена храна, с екстра протеини и повишено ниво на витамини, от които се нуждаят кученцата.

Формулата на Friskies Junior е изградена специално за запазването на идеалната форма на вашето кученце. Изследването извършено от  Purina, траещо 14 години показва, че домашните любимци хранени с равномерна храна, за поддържане на фигурата, се радват на до 2 години по-дълъг  живот.

Малките кученца се нуждаят от много повече енергия от зрелите кучета, за да растат и да играят. Friskies® Junior е 100% балансирана и питателна храна с допълнителни протеини и с идеален баланс на витамините и минералите, необходими на кученцата, за да растат здрави и щастливи.

Храната Friskies®  Junior с пиле, мляко и зеленчуци е разработена от ветеринарите и диетолозите на PURINA® и снабдява Вашето кученце с всички хранителни вещества, за да бъде здрав най-малкият член на семейството! Friskies® Junior е пълноценна храна за кученца след 6-та седмица – не съдържа добавени изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.

 

купи сега


8. Храни за кучета Сookie, Everyday Complete Menu Adult

Сookie Храни за кучета

Cookie Everyday Complete Menu е пълноценна и балансирана суха храна за поддържане здравето на възрастни кучета с умерена ежедневна активност. Осигурявайки хранителните нужди и ползвайки качествени съставки, успешно предоставя на кучетата баланс, за да останат във форма.

Съдържа хранително ежедневно меню за кучета, богато на полезни витамини и минерали.  Продуктът се препоръчва за зрели кучета от средни и едри породи. Храната се налага в насипен вариант, а посочената цена е за 1 кг.

Състав: Зърнени култури и производни от растителен произход, месни и животински производни, масла и мазнини, минерали, витамини.

купи сега


9. Храни за кучета, Nutribest Adult, със Сьомга и ориз

Храни за кучета Nutribest Adult

NutriBest Adult Сьомга и ориз е пълноценна храна за домашни любимци със сьомга и ориз за средни породи и големи възрастни кучета. Създадена е от експерти по хранене и ветеринари така, че вашето куче да расте здравословно и пълно с енергия, докато се радва на идеално здраве. Съдържа морски водорасли от Северния Атлантик и укрепва здравината на кожата и козината.

NutriBest Adult Сьомга и ориз е идеален за кучета с чувствителност към определени храни, храносмилателни затруднения, чувствителни стомаси и др.
Алтернатива на диети с пилешко или агнешко месо.

 • Укрепва имунната система:

Витамините А и Е, заедно с микроелементите Мед и Селен, са от съществено значение за поддържането на силна имунна система.

 • Дава енергия:

Бирената мая, богата на витамини от група В, помага за регулиране на метаболизма и производството на кръвна глюкоза, за да увеличи енергията и жизнеността на вашето куче.

 • Засилва паметта:

Омега 3 и 6, получени от рибено масло, благоприятстват ученето и развитието на различни церебрални функции.

 • Грижи се за кожата и козината:

NutriBest включва морски водорасли, богат източник на естествени минерали, микроелементи, витамини и аминокиселини. Те подхранват и хидратират кожата, защитават нейните клетки и поддържат козината блестяща и здрава.

Оптималните количества храна зависят от възрастта, теглото, нивото на активност и околната среда на кучето (моля, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар). Уверете се, че вашият домашен любимец има наблизо чиста и прясна вода.

 

купи сега


10. Храни за кучета Pro Plan, Medium Adult, със Сьомга

Храни за кучета Pro Plan

Храни за кучета Pro Plan Sensitive Adult, със Сьомга, е специално предназначена за кучета (тежащи повече от 10 кг) с чувствителна кожа.
Тази диета съдържа ограничени източници на протеини, за да помогне за минимизиране на кожните реакции, свързани с чувствителността към храната, но също така осигурява високи нива на специфични хранителни вещества, които са от съществено значение за поддържане на здрава кожа и козина.
ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА
Със специфични нива на Омега 3 мастни киселини, които помагат за поддържане на чувствителната кожа. Помага за намаляване на кожните реакции, свързани с чувствителност към храната.
 ФОРМУЛА С ВИСОКА ТОЛЕРАНТНОСТ
Съдържа ограничени източници на протеини за намаляване на появата на възможни кожни реакции при чувствителни кучета.
PRO IMMUNE
С високи нива на антиоксиданти, като витамини Е и С, за поддържане на силна имунна система.

купи сега


Готови сте да изберете правилната храна за кучето си!

Смятате ли се сега за истински експерт по кучешко хранене?

Надяваме се, но не се притеснявайте, ако не помните всичко. Тук винаги ще намерите актуална информация за храната на най-добрия приятел на човека, както и за продуктите, които му осигуряват живот без притеснения или дискомфорт.

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, в случай че искате да промените диетата на кучето, е пазарът, по-точно продуктите, които той предлага по това време. Както всяка индустрия, индустрията за кучешка храна непрекъснато се развива и собственикът винаги трябва да бъде в крак с новите продукти.

От съществено значение е преминаването от една диета към друга да става бавно, без да не се разстройва тялото на животното. За най-добри резултати постепенно сменяйте храната му за период от две седмици.

Сега наистина сте готови за тази кулинарна експедиция в света на кучешката индустрия!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.