10 най-добри кърпи за баня

Подарете си мек допир и топлина, обгръщаща тялото ви

4.7/5 - (3 гласа)

На пръв поглед може да не изглежда, че има много за разграничаване на едни кърпи за баня от други. В действителност обаче, съществуват много фактори, които ги разграничават, включително абсорбция, трайност, мекота, преносимост и време на сушене.

Най-добрите кърпи за баня ще се различават в зависимост от личните ви предпочитания, но помислете за тези правила: памук или смеси от памук, върховенство, когато става въпрос за абсорбция и мекота. По-плътните кърпи с висок GSM или грамове на квадратен метър се чувстват по-луксозни, но ще им отнеме повече време да изсъхнат. И ако имате нужда от нещо, което бързо изсъхва, потърсете микрофибър, но бъдете готови да компрометирате това меко, плюшено чувство.

Ако искате малко галене след ежедневния ритуал на къпане, пухкава кърпа за баня ще ви стопли, след като излезете от душа, като същевременно ще абсорбира вода от кожата ви.

Мнения за най-добри кърпи за баня на пазара

Все още ли се чувствате объркани? Тук ще намерите десет от най-добрите изпитани и истински кърпи за баня, които трябва да задоволяват почти всеки един потребител.

Всеки един от нас иска да знае, че винаги  разполага с висококачествено спално бельо за спалня и баня в своя дом – независимо дали е за вас или за гостите ви. Тъй като някои от най-добрите хотели в света дават приоритет на това да имат супер удобни, супер меки чаршафи и кърпи по стаите си по всяко време, преследването на най-добрите кърпи за баня или чаршафи онлайн може да направи всичко различно във вашия дом. Това прави още по-добър и комфортен престоя ви в къщи.

С толкова много различни любими култови марки за дома, които се предлагат онлайн днес, включително Brooklinen, Parachute и Riley Home, пазаруването на кърпи за баня може да бъде доста трудна задача. Ето защо ние сме тук, за да ви помогнем да стесните селекцията до най-добрите от най-добрите модели на пазара.

кърпи за баняКак да изберем добри кърпи за баня? Ръководство на купувача

Кърпи за баня се използват за покриване на цялото тяло, за увиване на косата или за избърсване на ръцете и лицето. Ето защо е необходимо да бъдат направени от качествен, хигиеничен и абсорбиращ материал. Най-разпространеното и добре познато влакно за производството им е памукът, който е с мека и трайна текстура. Тъй като в същото време такъв продукт е и аксесоар за баня, той може да бъде намерен във всички желани цветове, с бродирани шарки или дори персонализиран със семейни снимки.

Когато прочетете отзиви за най-добрите кърпи за баня за деца, ще видите, че на тях може да се осигурят кърпи за баня с ушички и различни форми, имитиращи кожата на животните, като по този начин процесът на сушене се превръща в истинска игра. Ако не знаете как да разграничите продуктите от този тип на пазара, каним ви да следвате по-долу основните им определящи характеристики.

кърпи за баняАбсорбираща сила

Кърпата за баня на добра цена трябва да може да абсорбира водата от кожата във влакната й, но в същото време да не придобива слаб характер, който оставя след себе си неприятно усещане и мирис. Ефективната сила на включването на течността в текстурата на кърпата зависи от вида на използвания материал:

Памук

Той е най-често срещаната суровина за кърпи.  Той има силата на усвояване в съответствие с дължината на нишките, които са били извлечени от растителната капсула. По този начин свръх дългите влакна, открити в материала, наричан общо „египетски памук“, са с най-високо качество, тъй като са пухкави и всъщност имат по-голяма повърхност, която влиза в контакт с течността. Като крайното ниво на абсорбция е от 50 до 60% .

Турският памук, луксозен продукт с естествен блясък, често се използва в СПА и хотели, защото не се мокри поради водни пари във въздуха, а само в контакт с кожата, като също така изсъхва много бързо.

Памукът тип „Pima“ (памук от Израел, Австралия или Перу) и „Supima“ (памук Superior, американски памук) има средни конци. Така че съответните асортименти ще бъдат по-малко копринени, с по-ниска мощност на включване на водата.

Лен

Той се намира в кърпи тип „Лен“. Те предлагат висок комфорт и приятно усещане за докосване на кожата. Те имат многократна употреба, или като шал, като  покривало за тялото или за леглото. Тъканото бельо е подходящо за кърпи за баня, защото е меко, лесно се опакова и заема малко място. Също така изсъхва много бързо и абсорбира от 25 до 30% вода. Тези кърпи за баня са особено подходящи за изсушаване на тялото през лятото, защото са хладни и не се потите в тях.

Бамбук

Това е сравнително нова алтернатива, използвана в кърпите за баня. Абсорбира до 4 пъти повече вода от памука, като нивото достига до 95%, но е по-трудно да изсъхне. Той се намира на етикета под широкото име „Rayon“.

Намазка

Този материал (хавлиен, френски плат) е полу-синтетичен материал, изработен от естествени, дълги, памучни влакна. Той предлага висока абсорбция на енергия и полиестер, за продължителна трайност.

Полиестер

Това е синтетичен материал, не попива във вода под каквато и да е форма, като има само свойството да се намокри на повърхността, в съотношение  от 3 до 5%.

Найлон

Той поглъща относително ниска влажност на ниво от 11 до 12%, но изсъхва много трудно.

кърпи за баняСпособността да останат меки

За да се насладите на предимствата на кърпите за баня на добри цени, то трябва да  поддържате свойствата им след всяко пране. Второто най-важно нещо, след абсорбирането, е способността да останат меки, пухкави и меки на допир.

Памукът запазва нишките си дълги и отпуснати след няколко изпирания. Те не се свиват дори при температури от 60 до 90 ° C, необходими за унищожаване на бактериите.

Ленените, плоски и без релефни власинки, стават по-меки и меки след продължителни изпирания. Така че са подходящи за тези от вас с чувствителна кожа, като абсорбцията на вода се извършва чрез нанасяне, а не чрез втриване.

Бамбукът запазва мекотата си само ако е изпран в студена вода и температурата не е достатъчно висока, за да унищожи бактериите във влакната.

След няколко изпирания намазката става твърда и всички пухкави къдрици и влакна се превръщат в равна повърхност.

Полиестерът и найлонът, намерени в кърпата под формата на микрофибри, стават твърди и могат да ви причинят сърбеж.

кърпи за баняРегулиране на температурата

Когато искате най-добрата кърпа за баня за детето си, то тя трябва да може да поддържа температурата на тялото му постоянна, за да предотврати топлинни удари. Които от своя страна причиняват настинки, или прекомерно изпотяване, причиняващо подутини и раздразнения.

От тази гледна точка най-подходяща е комбинацията от памук и бамбук. Бамбукът, вид, много приспособим към условията на околната среда, също предава това свойство във влакната в кърпата. Поради това се счита за най-добрият регулатор на температурата, предлагащ прохлада през лятото, поддържащ топлина в тялото на бебето през зимата, като загубите са само +/- 2 ° C.

Също така бамбуковите конци абсорбират повече вода от памука и предлагат допълнителна защита срещу бактерии и неприятни миризми. Памукът обаче е по-мек, изсъхва по-бързо и осигурява дишане на кожата. Поради тези причини памучните и бамбукови кърпи за баня са най-подходящи за кожата на бебетата.

кърпи за баняРазмери

Тъй като кърпата за баня е предназначена да ви увива, тя трябва да е с правилния размер за тялото ви. Най-изпъкналите части са бедрата, следователно ширината се избира чрез измерване на тази област. Измерването на дължината се прави, като се вижда колко см имате от под раменете до под коленете.

За жените средният размер на бедрата е от 100 до 104 см (съответстващ на размера М на дънките), следователно ви е необходима кърпа за баня с ширина 120 см, за да можете да я поставите една до друга. Дължината й, за да покрие гърдите, бедрата и евентуално коленете, трябва да бъде 79 cm.

За мъжете средният размер (М) е от 99 до 102 см в диаметър на бедрата. Дължината от под ръцете до коленете, от друга страна, е по-дълга, отколкото при жените, около 83 cm. Поради тези причини кърпата за баня, подходяща за мъже, трябва да е с ширина 110 см и дължина най-малко 85 см.

За децата размерите се избират в зависимост от броя на месеците или годините. По този начин, дете на 4 до 6 месеца се нуждае от кърпа с дължина 70 см и ширина 45 см, а дете на 1 до 2 години се нуждае от кърпа с дължина 95 см и ширина 50 см.

кърпи за баняЦвят

Тази функция се избира в зависимост от вашите предпочитания или други елементи на декора в банята.

Белите кърпи са подходящи за класическа баня, за буйни хотели, СПА или масажни салони. Защото те предлагат елегантност и безопасност, когато ги видите безупречни, без никакви петна. Бялото също е лесно за поддръжка, не избледнява и може да се пере заедно със спално бельо в същата пералня, при подобни температури. Но също така се зацапва бързо и трябва да се почисти старателно, за да се запази първоначалният блясък.

Светлите нюанси са по-практични, ако ги заменяте и изпирате много често, защото цветът не избледнява. От своя страна пък тъмните цветове маскират определени петна, следи от грим или боя за коса.

Светлите, неутрални, бежови, кремави и жълти нюанси са подходящи за малка баня. А тъмните, като синьо, черно, лилаво и шоколад, придават интимен характер на голяма баня.

В онлайн средата можете да намерите различни размери, цветове и модели. Също така там можете да персонализирате кърпите с името на всички, с хубаво поздравително съобщение или със снимка от личния си архив. Вижте по-долу кои са основните препоръчани от нас модели, които отговарят на най-високите стандарти за качество.

кърпи за баня

Качество и времето за сушене

Времето за сушене на една кърпа за баня се отразява на енергийната стойност на едно домакинство. От друга страна, много тънки кърпи, които съхнат бързо, не дават на потребителите очакваната мекота и способността за абсорбация.

Факторите, които влияят на времето, необходимо за изсушаване на кърпа за баня включват:

Вид на нишката

Видът на нишката на преждата се отнася до платовете на кърпите. Като цяло кърпите са с единична прежда или с двойна прежда. При кърпите с единична прежда платът е създаден от конец, а с двойна прежда – от два или повече усукани конци.
Кърпите от единична прежда се изсушават по-бързо, но не са толкова абсорбиращи и меки както тези с двойна прежда.

Тегло

Теглото на една кърпа (GSM) се отнася предимно до нейната плътност на плетене и се измерва в грамове на квадратен метър (gr/ m2). Като цяло, колкото по-голямо е теглото на кърпата, толкова по-абсорбираща и велурена ще бъде тя. От друга страна, колкото е по-плътна кърпата, толкова повече време ще й е необходимо, за да изсъхне. Теглото на една кърпа варира между 300 и 900 гр/ м2, но повечето потребители използват кърпи за баня с тегло поне 500 gr/ m2.

Каквото и качеството на кърпата да сте избрали, запомнете, че голямо значение имат правилните грижи относно прането и сушенето  й. Винаги ги изпирайте преди първата употреба, не използвайте омекотител или белина и не ги изсушавайте при много високи температури.

кърпи за баня

Кои са най-качествените кърпи за баня?

Сто процента памук е златният стандарт за кърпи, защото е траен, мек и абсорбиращ. Можете да срещнете турски или египетски памук. И тези видове често се считат за най-добрите от най-добрите, тъй като влакната им са по-дълги, осигурявайки по-меко усещане и по-голяма трайност. В другия край на спектъра е микрофибър, синтетичен материал, изработен от найлон и полиестер. Въпреки че тази тъкан прави хавлиите много по-достъпни и много бързо съхнещи, обикновено не е толкова мека или абсорбираща тъкан, колкото памука.

кърпи за баняКакво трябва да търся, когато купувам кърпи за баня?

Ако се чудите как да изберете правилните кърпи за баня, всичко е в детайлите. Две кърпи може да изглеждат еднакво, когато са подредени на рафта на магазина, но има няколко ключови неща, които ги отличават. Първо погледнете размера на всяка кърпа, която обикновено се отпечатва върху етикета. Средната кърпа за баня обикновено е с размери около 30инча на 56 инча, или нещо по-малко, а нещо по-малко вероятно ще бъде недостатъчно за обикновения човек. Ако харесвате хавлиите ви да са по-големи, може също да си помислите да инвестирате в няколко кърпи за баня, които обикновено са по-близки до 35инча на 65 инча.

Друг фактор, който трябва да вземете предвид, е теглото на кърпата, което се измерва в грамове на квадратен метър или GSM. За повечето хора тези цифри ще изглеждат доста абстрактни – в края на краищата няма какво да използваме като еталон. Само имайте предвид, че обикновената кърпа за баня обикновено е от 500 грама на квадратен метър. С увеличаването на този брой кърпите ще стават по-тежки и меки, което означава, че ще им отнеме повече време да изсъхнат. И тъй като броят им намалява, хавлиите могат да се чувстват по-тънки и по-малко пухкави, въпреки че бързо ще изсъхват.

кърпи за баня

Препоръчани модели кърпи за баня за вас

1. Кърпа за баня Monte Carlo Dilios 3800231544017 

Кърпи за баня Monte Carlo DiliosТези кърпи за баня на добра цена са изработени от памук, така че са високо ценени и по отношение на качеството им. Материалът ги прави много меки, приятни са на допир и нежни към кожата, без да я надраскват или да ви причиняват сърбеж. Проводниците, разположени много близо един до друг, предлагат защита срещу температурни колебания.

Този модел кърпи за баня абсорбира водата само чрез просто натискане, без необходимост от принудителни движения и триене.  От тази гледна точка е подходящ и за най-чувствителната кожа, като например бебешката. Късите влакна поемат вода до една пета от теглото му, избягвайки омазняването и дискомфорта.

Размерите са 140 см дължина и 70 см широчина, така че може да обгърне тялото на жените с конвенционални европейски мерки от S до 2XL. Тези размери съответстват на обиколката на ханша, т.е. най-изпъкналата част, която кърпата трябва да покрива, от 84 см до 132 см. Този продукт също така покрива изцяло обикновен матрак за бебета, предлагащ защита, когато искате да го смените за пелени.

Цветът на прасковата прави кърпата лесна за поставяне в малка баня, осигурявайки светлина и топлина. Също така е много лесно да се поддържа, чрез пране дори при 60 ° C, без избледняване.

Предимства

 • Материалът е 100% органичен, така че не предизвиква дразнене.
 • Поглъщането на вода се постига чрез дълги влакна.
 • Размерите от 140см х 70см правят кърпата подходяща за женски тела, от най-слабите до по-пълничките.
 • Цветът на прасковата може да бъде съчетан с жълт, син, бял, черен или земни цветове.

Недостатъци

 • Мръсотията се абсорбира в естествените влакна и е трудна за отстраняване.

купи сега


 2. Комплект от 3 хавлии за баня Aglika, Оранжеви

кърпи за баня Аглика

Aglika ви представя продукти за баня от луксозната си колекция! Изключително комфортни кърпи от приятен галещ плат. Фирма “Aglika” е синоним на висококачествени изделия с отлична хидрофилност, мекота и функционалност. Предимство пред другите производители в света на хавлиени изделия е предлагането както на класическа тъкана хавлия, така и на основоплетени хавлиени изделия. “Aglika” е единствената компания в България на такъв вид текстил.

В този комплект Aglika ви предоставят три оранжеви на цвят, напълно памучни кърпи за баня. Размерите им са 50см х 90см, а плътността им е 360гр /м. Тези невероятни кърпи за баня са с голям капацитет на абсорбиране. Подходящи са за всеки член от семейството – от най-малките до най-големите! Вписват се перфектно във всяка една баня!

купи сега


3. Комплект от 4 кърпи за баня Greek Gecor, 100% памук

кърпи за баня Greek Gecor

Представяме ви комплект от 4 кърпи, изработени от 100% памук, 500gr / кв.м, висококачествени, меки и абсорбиращи. Те са  продукти за индустрията HORECA, изработени по най-високите стандарти за качество.

Тези кърпи за баня са изработени с двоен конец, за повишена абсорбация и двоен шев по краищата, за повече устойчивост при изпиране.

Предлагат се в комплект от четири бели, напълно памучни кърпи за баня. Те могат да се перат и в пералнята на максимална температура от 90 градуса, както и съхнат изключително бързо.

Размерите на тези кърпи са 50см х 90см, а плътността им е 500гр. / м. Те са изключително подходящи за четири членно семейство – с грижа към всеки един от тях!

купи сега

 


 

4. Комплект хавлиени кърпи за баня 3 части Decona Оранжево, 100% Памук

кърпи за баня DeconaДребните детайли в банята могат изцяло да променят визията ѝ. Ето защо от Decona ви предлагат специално пролетно предложение, с което да внесете повече свежест и пъстрота, както и да се насладите на нежния допир на памук!

Комплектът включва:
• 1 брой кърпа с размер 30см х 50см;
• 1 брой кърпа с размер 50см х 90см;
• 1 брой кърпа с размер 70см х 140см.

Повече за кърпите:

Хавлиените кърпи за баня са изработени от материя 100% памук, с плътност 450гр. /м2. Тези характеристики гарантират добрата им попиваемост. Плътността им е оптимална, кърпите са пухкави и в същото време съхнат достатъчно бързо. Тези кърпи за баня са изключително меки на допир. Украсителният кант също е памучен, което изключва деформирането и усукването на кърпата при пране и ги прави изключително здрави. Могат да се перат при температура от 40 градуса в пералня.

Предлагат се в комплект от три оранжеви и памучни кърпи за баня. Те имат голям капацитет на абсорбиране.

купи сега


5. Комплект от 2 хавлии за баня Athens Dilios

кърпи за баня Athens DiliosКърпи за баня Athens Dilios са с технология Zero Twist и позволяват по-добро абсорбиране. Материалът, от който са изработени е 100% памук. Плътността им е 450гр. /м2, а  размерите им съответно: 70см х 140см. Те се предлагат в  кафяв цвят.

Инструкции за поддръжка:

Да се пере при 40° C в пералня.

Нормално изсушаване на кърпата.

Да се глади при ниска температура.

Не използвайте белина.

Забранено е химическо почистване.

За вашия максимален комфорт ви предлагаме комплекта от две кърпи за баня Аthens Dilios, които са изцяло памучни и са с плътност 450гр. / м. Марката е много предпочитана от стотици потребители. Това доверие в качеството на продуктите им съвсем не е случайно!

купи сега


6. Комплект 4 хавлиени кърпи за баня Hobby Rainbow Black, 100% памук

кърпи за баня hobby rainbow blackПредставяме на вашето внимание комплект от четири кърпи за баня – една бяла и три в сиви нюанси. Техният състав е изцяло 100% памук. Размерите на кърпите са приблизително 50см х 90см, а плътността им е 500гр. / м. Можете да ги перете и в пералня при максимална температура от 40 градуса. Не трябва да използвате избелващи препарати при прането им. Можете да ги гладите на ниска температура. Гарантираме, че този продукт е оригинален и ще останете много доволни от покупката му.

купи сега


7. Кърпа за баня Monte Carlo Dilios 3800231544017 

Кърпи за баня Monte Carlo DiliosТова е евтина и добра кърпа за баня, с плътни памучни конци, с тегло около 600 грама на квадратен метър. Ползата от тази плътност е, че продуктът ще абсорбира 2 пъти повече вода от обикновената кърпа, която има плътност от 300 g / m2. Това обаче идва и с недостатъка на тежкото сушене.

Влакната, от които е направена, са много дълги, не са усукани, така че предлагат много меко докосване по кожата. В допълнение, този модел действа като изолационен слой, като осигурява защита срещу внезапни температурни промени в гореща парна баня/ зала/ стая.

Размерите им са 50 см широки и 90 см дълги и не обхващат цялото тяло на зрял човек , като по-скоро са подходящи за увиване на коса, изтриване на лицето или увиване на деца. Цветът на тъмна череша маскира мръсотия и петна и е подходящ в класическа и елегантна баня. Може да се пере при високи температури, без да се страхувате от затягане или разхлабване на нишките, което би оставило мъх върху останалата част от прането в пералната машина.

Предимства

 • Кърпата може да се пере на 60 градуса, убивайки бактериите без риск от свиване или грубост.
 • Тя е много абсорбираща, поради дългите си памучни конци.
 • Предлага се в много цветове.
 • Цената е относително ниска, в съответствие с предлаганото качество.

Недостатъци

 • Тъмният цвят избледнява с времето.

купи сега


8. Комплект 6 кърпи за баня Malibu Rosette Aglika, 100% памук

кърпи за баня Malibu Rosette Aglika

Представяме ви висококачествен комплект от шест кърпи за баня Malibu Rosette Aglika. Материята им е напълно памучна. Размерите, в които се предлагат, са 30см х 50см; 50см х 100см и 70см х 140см. Можете да ги закупите в светлосив цвят.

Тъканта им позволява да се перат и в пералня, както и да се гладят с ютия, но при по-ниски температури ( примерно на 40 градуса).

купи сега


9. Комплект кърпи за баня Square Nature от органичен памук

кърпи за баня Square NatureОрганичният памук е чист, антиалергичен, антибактериален и културите, от които се произвежда, не се третират с пестициди, инсектициди, хербициди или генетично модифицирани организми. Той е нежен към кожата и не предизвиква дразненето й.

Представяме ви комплект от две кърпи за баня, изработени от органичен памук. Техните размери са 50см х 90см. Предлагат се в цвят корал/ крем. Плътността им е от 500 до 550 гр./ м. Можете да ги перете и в пералня при максимална температура от 40 градуса, отделно от други цветове дрехи. Можете нормално да ги сушите, дори и в сушилня.

купи сега


10. Комплект oт 6 кърпи за баня Hotel Line Somnart, 100% памук

кърпи за баня Hotel Line Somnart

Кърпите за хотел са специално създадени за дълго и удобно използване. Конецът на кърпите е 20/2, т.е. двойно усукан, което ги прави по издръжливи във времето. Кърпите са изработени от 100% висококачествен пакистански памук. За да се осигури много добро изпиране, кърпите могат да се перат на 90 градуса в пералня. Производителят е световно известен, като доставя продукти си на големи хотели в Европа, САЩ и Азия. За невероятно изживяване не се колебайте да използвате кърпите за хотели и у дома си. Те са удобни, меки и много добре попиват водата от кожата.

Кърпите са изработени от памучен плат в бял цвят, който е плътен и издръжлив. Препоръчва се да се перат на  90 градуса в пералня.

 • Конецът е 20/2;
 • Специфичното тегло на кърпата е 550гр/кв.м;
 • Кърпата има илик за закачане на закачалки.

купи сега


кърпа за баняЗначението на добрите кърпи за баня не бива да се подценява. Ако някога сте използвали такива, които са твърде малки или твърде тънки, за да изсъхнат, знаете го твърде добре. И докато много кърпи за баня може да изглеждат неразличими една от друга, всъщност има огромен диапазон по отношение на качеството. След като преминете към най-добрите кърпи за баня – най-големите, най-меките и / или най-абсорбиращите – никога няма да искате да се върнете към тънките, маломерни кърпи, които може да използвате.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.