9 най-добри термоси

Най-изолираните, практични и удобни термоси за всички случаи.

С настъпването на зимните месеци, идеята за инвестиране в термоси или термо чаша става все по-добра. Така ще можете да запазите любимите си напитки горещи за по-дълго време, дори и когато сте някъде навън в студа.

Освен това по този начин ще спестите пари, защото няма да ви се налага да си купувате кафе, чай или друга напитка всеки път, когато ви се допие или искате да се стоплите.

Термосите и термо чашите могат да се ползват дори и през летните горещини. Работят също толкова добре със студени напитки като ги запазват такива за дълго време.

термосиМнения за най-добрите термоси на пазара

По пътя, на разходка, сред природата или риболов, вероятно ще искате да пиете чай или да имате нужда от вряща вода. При липса на достъп до чайник ще ви бъде полезен термос. Съхранявайте съдържанието му на комфортна температура до 24 часа. Но не всички модели, предлагани на пазара, ще могат да отговорят на тези нужди. За да избегнете закупуването на ненужен продукт, по-точно е първо да оцените предимствата и недостатъците на продуктите от надеждни компании. За това беше съставен рейтинг от екипа ни, който включва най-добрите термоси от метал и пластмаса със стъклен балон.

Намирането на продукт в тази категория не е лесно заради многобройните опции на пазара. За да улесним живота Ви, избрахме 9 от най-добрите термоси на пазара. Сравнихме техните цени, параметри и търсене на пазара, за да създадем този уникален списък за вас.

термоси

Какво да търсите в един термос или термо чаша?

Повечето неща, които трябва да имате предвид при избора на термос или термо чаша зависят от това за какво планирате да ги използвате.

Дали ви трябва основно за горещи напитки? А може би обратното – за студени питиета? А защо не и за двете и за целогодишно ползване? На работа ли ще го носите, а може би докато спортувате или пък на излет в парка? Отговорите на тези и други подобни въпроси могат да ви насочат доста добре към това какво точно да търсите.

Нека все пак разгледаме някои основни характеристики при термосите и термо чашите.

термосиИзолиране

Термосите и термо чашите запазват напитките в тях топли или студени чрез изолирането им от външните температури и влияния. Най-често изолирането им става посредством пяна или вакуум. Несъмнено вариантът с вакуум е по-добър, тъй като се използва конструкция от две стени (външна и вътрешна) с празнина между тях.

Вътрешната стена и вакуумната празнина не позволяват температурата на напитката да се отдава към външната и съответно има ниски загуби. Казано накратко, термосите и термо чашите с вакуумно изолиране запазват температурата на напитките за много по-дълго време.

термосиЗдравина

Ако термосът или термо чашата ще се използват ежедневно и най-вече ще се пренасят, то е важно те да са от здрави материали. Винаги има риск от изпускане, неволно чукване тук-там и др. подобни, затова и вероятно бихте искали да изберете достатъчно здрав и издръжлив модел, който да ви служи вярно за по- дълго време.

Термосите и термо чашите от неръждаема стомана несъмнено са едни от най-здравите. Имайте предвид, че колкото повече детайли, декоративни елементи и движещи се части има по един термос, толкова по-голям е шансът същите да се счупят в даден момент.

термосиПротичане

Ако планирате да носите термоса или термо чашата си в чанта или в раница, едва ли бихте искали той да протече и да намокри всичко вътре. Затова е важно да изберете модел, който да се затваря плътно и няма подобен риск. Обикновено дали термосът ще протече се свързва пряко с неговия дизайн и изработка.

Ако са използвани качествени материали и дизайнът е съобразен – едва ли ще имате проблеми. Но ако термосът или термо чашата ви изглеждат сравнително евтини, калпави и капачката им е хлабава, то шансът в даден момент да има протичане е голям, затова и внимавайте в избора си.

термосиКапацитет

Капацитетът при термосите и термо чашите варира от модел до модел. Съответно отново се връщаме на това за какво ще го използвате и от какъв капацитет бихте имали нужда. При дълги разходки, походи в планината и др. подобни вероятно бихте искали термос с по-голям капацитет, който да носите в раницата си.

Ако пък ви трябва нещо по време на пътя до работа, то термо чаша би била достатъчна. Ако искате да се наслаждавате на любимата си напитка през работния ден в офисa, можете да изберете термос със среден капацитет.

термосиПрактичност

Производителите на термоси и термо чаши подхождат доста иновативно и се стремят да правят продуктите си възможно най-функционални и удобни за използване. При някои това се получава добре, докато при други – не толкова. Но вероятно и вие бихте се възползвали от някои неща, които правят един термос или термо чаша по-практични.

При термо чашите капакът е направо задължителен и ще ви помогне с носенето навън и ще пиете по-лесно когато сте в движение.

Широкото гърло при термосите пък ще ви улесни в пълненето и наливането на напитката в чаша след това.

Често термосите и термо чашите имат гумирано покритие, особено когато същите са изработени от сравнително гладък и хлъзгав материал, например неръждаема стомана.

Някои модели имат и дръжка за носене, която позволява да се закачат за дреха, раница или дори на ръка и да се носят по-лесно.

Термо чашите с капак обикновено имат дупка за наливане и пиене – така няма нужда да махате капака всеки път. Това какъв термос или термо чаша ще изберете и какви характеристики ще има зависи отново от личните ви предпочитания и нужди.

термосиТермична оценка

Всички кандидати бяха избрани въз основа на тяхната цел, марка, стойност, функционалност и дизайн. Идентифицирахме лидери по следните критерии:

Визуализация – класически термос, термо чаша , термопот;

Комфорт при използване;

Цвят на тялото и материал;

Обем, размери и тегло;

Здравето и безопасността;

Наличие на допълнителни елементи – дръжки, чаши, кана и др.

Време за поддържане на температурата;

Балонен материал;

Диаметър на гърлото;

Височина;

Гаранционен срок;

Простота на грижата.

Броят на положителните и отрицателните отзиви на потребителите изигра важна роля. Обърнахме специално внимание, ако продуктът отговаря на цената, определена за него.

термосиМетални термоси

Металните изделия задържат топлината повече от пластмасовите изделия. Те са по-устойчиви на деформация и удар, поради което имат по-дълъг живот. Друго предимство е херметичността на корпуса им, която не позволява преминаването на течност. Такива предмети обаче не се препоръчват за приготвянето и запазването на силни чайове и растения с добавки, чийто вкус може да се абсорбира от стените. Над 10 номинирани бяха анализирани за избор в рейтинга и само 3 модела бяха признати за лидери.

термосиПрепоръчани модели термоси за вас

 

1. Термоси Tefal

Термоси TefalКолко кафе ни трябва, за да се събудим? В Берлин се използват 167 милиона хартиени чаши всяка година – и до 3 милиарда в Германия!

Термос Tefal ви дава решението, можете да разчитате на най-доброто качество! Идеален е за прясно приготвено еспресо. Лесен е както за транспортиране, така и за използване.

Благодарение на термочашите от гамата Travel Cup, можете да вземете любимата си напитка със себе си, без да бързате, на път за работа. Продуктите се вписват перфектно в държача за напитки в колата и в автоматичната машина за кафе еспресо. Атрактивният силиконов дизайн и елегантното щамповане ще ви завладеят! Продуктите не представляват риск от случайно разливане на напитката и течността ще се съхрани.

Характеристики на продукта:

 • Термос за път с идеални размери за кафе;
 • Тя се вписва перфектно в експресо машини или кафемашини;
 • Продуктите за Travel Cup са идеални за сервиране на 200 мл. прясно  и вкусно кафе, където и да сте! Те  не представляват риск от случайно разливане на напитката и течността ще се съхрани.
 • Термосите Travel Cup се вписват перфектно в държача за напитки в колата и в автоматичната машина за кафе експресо. Атрактивният силиконов дизайн и елегантното щамповане ще ви завладеят!
 • Термосът предлага възможността отпивате от любимата си напитка от всякакъв ъгъл , с помощта на 360 градусова система, като е и перфетно ергономична. Въртящият се капак предоставя възможност чрез завъртане на една четвърт да опитате от любимата си напитка директно.
 • Има интуитивна червена маркировка за отваряне.
 • Продуктите са съвместими и със съдомиялната машина.
 • Изработени са от неръждаема стомана и силикон, в розов цвят и имат вместимост от 200мл.

 

 

купи сега


2. Термоси NAVA Acer от неръждаема стомана

Термоси NAVA Acer

Продуктите Nava се открояват с гладко, незалепващо каменно покритие за лесно почистване, висока устойчивост на абразия и високи температури (до 300°C). Рециклируемите материали се използват за производство и опаковане. Те не съдържат PTFE и PFOA. Продуктите се произвеждат в много по-устойчив производствен процес за околната среда, благодарение на ниските емисии на въглероден диоксид с твърдия състав на метала и дебелината на основата, температурата се разпределя равномерно по цялата повърхност на съда. По този начин готвенето може да се извърши при ниски температури, спестявайки енергия.

Този термос е предназначен за течности и има вместимост от 500мл. Изработен е от инокс. Предалага се на пазара в сребрист цвят.

 

 

купи сега


3. Термоси с двойни иноксови стени KingHoff

термоси

Ако обичаш да ходиш на поход, пикник или просто да се разхождаш с топла или студена напитка в ръка, то тогава термос KINGHOFF е идеален за теб.

Този модел е изработен от инокс и има дизайн с двойни стени. Този термос е лек и удобен за носене, като е и удароустойчив. Напитката ви в него ще остане гореща или студена с часове. Капацитетът му е 650 мл.

Предлага се в сив цвят. Можете да го сложите за миене и в съдомиялна машина.

 

купи сега


4. Термоси със сензор за температура Nextool MTS-501

Термоси Nextool MTS-501

Иновативната му многослойна вакуумна изолация позволява съдържанието да остава студено до 24 часа или топло в продължение на 12 часа.

100% ЗАЩИТА ОТ ПРОТИЧАНЕ
Можете да носите бутилката в чанта, раница или ръчен багаж, без да се притеснявате от разливане или течове.

НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА 304
Вътрешното тяло е изработено от неръждаема стомана 304, киселинно и алкално устойчива. Този материал осигурява отлична защита от корозия и не задържа неприятни аромати.

BPA – FREE
Бъдете здрави с тези модели бутилки без Бисфенол А, фталати и токсини.

БЕЗ КОНДЕНЗАЦИЯ
Специалното външно покритие предотвратява изпотяването на бутилката в ръцете или в чантата ви.

ИЗДРЪЖЛИВО ВЪНШНО ПОКРИТИЕ

Прахово нанесено покритие за комфортен захват без хлъзгане.

Този термос е изработен от стомана и се предлага в син/червен или черен цвят. Има капацитет от 500мл., диаметър 6.5 см и височина от 23 см.

 

 

купи сега


5. Термоси Klausberg KB 7328

Термоси Klausberg KB 7328

Термос Klausberg  се отличава със следните характеристики:

– Изработен е от висококачествена и неръждаема стомана;
– Има дизайн с двойни стени;
– Има ненагряваща се външна повърхност;
– Той  е удароустойчив и ще остане здрав при по-дълготрайна употреба;
– Има капацитет от 350 мл.

Toзи термос е предназначен за течности, като е изработен от инокс. Предлага се в черен цвят и има размери: диаметър – 6.5 см и височина – 22.5 см.

 

купи сега


6. Термоси Lamart

Термоси Lamart

Този модел термос от Lamart е предназначен за течности и се предлага в бял цвят.

Той е изработен от инокс и пластмаса, а капацитетът му е 450 мл.

А размерите му са съответно: диаметър 7.5 см и височина 25 см.

Изключително практичен е – можете да вземете любимата си напитка с вас навсякъде – в природата, във фитнес залата, на работа и т.н.

Той е надежден  – няма риск от разливане на течността в него, така че можете да го сложите в чантата или раницата си!

 

купи сега


7. Стоманена Термо Бутилка, Термоси HEISTON Pro

термоси

Характеристики на модела:

 • Вместимост от 500 мл.;
 • Бутилка за вода, сок , чай или друга напитка;
 • Двойни стени с вакуумна изолация;
 • Запазва питието ви топло или студено с часове;
 • Страхотна бутилка за вода, чай, кафе, сок. Във фитнеса, на йога, пилатес, танци или друг спорт, HEISTON Pro е подходяша за всеки случай!
 • Удобна е за спорт, в офиса, на училище, на разходка в парка или просто навсякъде.
 • Бутилкатаа HEISTON PRO е с вместимост 500 ml и има изключително красив и удобен дизайн.
 • Бутилката на съдържа вредното BPA, което обикновено има в пласмасовите бутилки за еднократна или многокранта употреба.
 • HEISTON бутилката има двойни стени и ще запази напитката ви гореща за 6 часа или ледено студена за цели 12 часа.
 • Този модел е термос, изработен от стомана с капацитет от 500мл, който се предлага в черен цвят.

 

купи сега


8. Термо бутилка Runbott Kinetico с керамичен резервоар

Термо бутилка Runbott Kinetico

Характеристики на модела:

 • Двустенна термо бутилка с керамично покритие на резервоара;
 • Runbott е красива, лека и компактна, удобна за носене бутилка, със здрав корпус от олекотена стомана и резервоар с керамично покритие;
 • Runbott е подходяща за ежедневието, спорта, училището, офиса, автомобила – навсякъде;
 • Runbott може да закупите с предпазен неопренов предпазен кълъф с дълга дръжка.
 • Подходяща е за многократна употреба;
 • Имате избор от цели 9 цвята
 • BPA Free Не съдържа фталати и други вредни вещества;
 • Резервоар с керамично покритие;
 • Двойни стени с вакуумна изолация;
 • Термо ефект: поддържа температурата на студени напитки до 24 часа, а горещи напитки до 8 часа;
 • Здрав метален корпус от олекотена стомана SS 304, устойчив на удари и повреди. Не се драска и не се обезцветява;
 • Има херметично затваряне;
 • Керамичното покритие не се оцветява и не задържа миризми;
 • Запазва вкусовите качества на напитките, без метален вкус;
 • Подходяща е за съхранение на алкализирана или водородно-обогатена вода;
 • Може да се съхранява в хладилник;
 • Не съдържа вредни вещества;
 • Лесно се почиства;
 • Има широк отвор от 5 см;
 • Има обем от 600 мл;
 • Теглото й е само 274 гр;
 • Има диаметър от 7 см;
 • Има височина от 22 см;
 • Качество, гарантирано от Kinetico Water Systems, US.

 

 

купи сега


9. Термо бутилка Beper BI.505

термоси

Перфектна е за ползване за топла или студена напитка навсякъде, независимо дали пътувате или работите в офиса. Тази термо бутилка с елегантен стил позволява отлична топлоизолация, благодарение на облицовката си изцяло от стомана. Има вместимост от 500мл.

Тази термо бутилка е изработена от инокс и алуминий, преназначена е за течности и има капацитет от 500мл. Много е подходяща и за малки деца.

 

 

купи сега


Пластмасови термоси

Тези продукти трябва да бъдат изработени от екологична и нетоксична пластмаса, която не отделя опасни вещества и не разваля вкуса на съдържанието.

 

Как да изберем термос?

Компактен съд, който не тежи повече от 1 до 1,5 кг, е най-подходящ за използване по пътя. Също така е от значение за дълги преходи. Ако говорим за еднодневни екскурзии сред природата с приятели, тогава просторната чаша от 1,8 до 2 литра би била добър избор.

термосиТип

Всички модели термоси са разделени на 3 разновидности по предназначение. За течности са достатъчни модели с вместимост до 2 литра с тясно или средно гърло. Храната се съхранява в специални контейнери, които обикновено се доставят с контейнера. По-добре да си купите специални термос за храна … Има и разнообразни опции, които могат да се използват и за двете цели. Те обаче са значително по-скъпи. Според метода за подаване на течности моделите се разделят на вакуум и въздух. Преди да изберете термос, трябва да разберете, че първият има вакуум като топлоизолатор и е по-ефективен от гледна точка на задържане на топлина. С течение на времето обаче могат да се образуват пукнатини, което ще доведе до загуба на топлоизолационни свойства.

термосиМатериали

Основните материали за изработка на термоси са пластмаса и стомана. Металът запазва топлината по-добре за поне 6 до10 часа, елиминира появата на трета миризма в напитките и издържа по-дълго. Той обаче е по-тежък и по-скъп и ако не се поддържа правилно, може да започне да ръждясва. Пластмасовите модели са леки и доста по-достъпни.

Гърло

За да се избегне изтичане на течност, гърлото трябва да е достатъчно тясно, но това увеличава височината на контейнера. Оптималният диаметър на тази част на съда е до 5-7 cm. По-големият размер включва загуба на топлина, което намалява времето, необходимо за поддържане на приемлива температура на пиене.

термосиБалонен материал

Най-популярен е стъклен балон, защото той не окислява и не разваля вкуса на течността, задържа топлината добре и е херметичен и лесен за почистване. Тази опция е особено полезна за съхранение на напитки с висока киселинност, като например лимонада. По-добре е обаче да не го купувате за туризъм поради неговата крехкост – можете бързо да го счупите. Балонът от неръждаема стомана е надежден, но склонен към окисляване, което може да повлияе на вкуса на напитките. Поради това не е подходящ за съхранение на кисели млека, кефир и сода. Основните му предимства са ниски разходи и висока якост в сравнение със стъклената алтернатива. Златната среда е пластмасова бутилка, която запазва топлината добре и е устойчива на удари. В този случай обаче трябва да изберете модели от висококачествен материал, за да избегнете отделянето на токсични вещества по време на съхранението на напитките. Тези опции са подходящи както за използване на открито, така и на работното място.

термосиВместимост

Тя е от най-голямо значение за вашия комфорт във всеки един момент.

Изборът ви на вместимост трябва да бъде изцяло съобразен с вашите лични предпочитания и начина ви на живот!

Малките термоси (до 500 мл.), например, са страхотен и удобен избор за ежедневието.Те са компактни и изключително лесни за пренасяне.

Средните по обем термоси ( от 500 до 750 мл.) са идеалното решение за тези от вас, които спортуват активно или имат по-натоварено всекидневие.Те са универсални, тъй като са удобни за пренос и същевременно са с доста добра вместимост.

Големите термоси (над 750 мл.), пък, са най-подходящ избор по време на туризъм, тъй като вместимостта им е изключително практична за съхранение на голямо количество храни и напитки.

термосиХарактеристики

За по-лесно използване тялото на продукта не трябва да е хлъзгаво и трябва да има широка дръжка. Ако не искате да носите допълнителни чаши със себе си, тогава е по-добре да изберете модел, който е с включена чаша. Доста често тя служи като капак, но това може да повлияе на плътността на контейнера. За да избегнете драскотини по стените, имате нужда от покривало, което не винаги се доставя с комплекта.

ТЕРМОСИ

Термосът е просто нещо, но можете да разберете колко добре ще се справи със задачата си само от опит. Разбира се, има и индиректни знаци, които ще помогнат да се гарантира коректността на вашия избор.

Термосът ще остане топъл за дълго време, ако има:

 • Достатъчен обем;
 • Вакуум между стените;
 • Вътрешна колба с огледало;
 • Дебело изолирана капачка;
 • Запечатан корк.

При избора на термос, който добре задържа топлината, на първо място трябва да се има предвид целта на тяхното използване.

Термосите са сред най-полезните изобретения на съвремието ни. Те са изключително удобни и практични и са страхотно допълнение към ежедневието на всеки един човек.

Всички любители на заниманията на открито познават добре термоса – специален съд, предназначен да съхранява студени или горещи храни и течности. С негова помощ можете да поддържате температурата на храна или напитка за дълго време. Дизайнът на продукта обикновено е стандартен: той включва колба и контейнер, в който е инсталирана самата колба. Термосът често се взема не само за природата, но и, да речем, за работа. Основната му способност, която е способността да поддържате хладна или топла напитка, ще утоли жаждата ви в горещ летен ден или ще запази топлината ви в студения сезон.

Не се колебайте и си осигурете комфорт, сигурност и свежест във всеки един момент още сега! Надяваме се да сме успели да ви улесним в избора ви!

Може да харесате също

Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.