13 най-добри тигани

Приготвяй любимите храни на семейството си бързо и лесно!

5/5 - (1 глас)

Независимо дали избирате първите си тигани или искате да обновите старите и захабени такива – има някои тънкости, които просто трябва да се вземат предвид при избора на такъв. Изхождайки от факта, че тиганите са често използвани, вероятно бихте искали да изберете здрави и качествени, които да издържат дълго време на експлоатация и да оправдаят инвестицията ви. Но един добър тиган освен да бъде здрав, трябва и да разпределя топлината от котлона равномерно, да я оползотворява възможно най-ефективно, да има качествено покритие и да може да се използва за приготвянето на всякакви храни.

Мнения за най-добрите тигани

За да работите удобно в кухнята, трябва да имате набор от домакински уреди и кухненски аксесоари, които правят готвенето бързо и удобно. Тиганът е важна част от кухненските прибори, които могат да бъдат с различни размери, подвижна или неподвижна дръжка, незалепващо покритие и могат да се доставят с или без капак. Тъй като днес има много асортименти за продажба, ние съставихме рейтинг, който включва най-добрите тигани. Показва марките и моделите, които трябва да бъдат приоритизирани от потребителите. Тиганите са сред основните кухненски пособия и като такива всяко домакинство трябва да притежава поне няколко.

тиганиКой производител на тигани е по-добре да изберете?

Много производители предлагат тигани за кухнята, които се различават по своите параметри, метод на пържене и други характеристики. Оценката описва производителите, които предлагат най-добрите кухненски тигани с различни характеристики:

 • Tefal

Това е търговска марка, която произвежда съдове и уреди за ежедневна употреба. Основана е през 1956 г., през 1968 г. е придобита от Groupe SEB. Предлага висококачествени и трайни кухненски уреди.

 • тигани тефалPyrex

Компанията започва да произвежда съдове и уреди през 1915 г., първоначално марката създава електрически крушки, които могат да издържат на изключително ниски или високи температури. Компанията създава съдове за печене и им придава  незалепващи свойства.

 • тигани PyrexAMT Gastroguss

Компанията предлага съдове с незалепващо покритие, включително: тигани, тенджери, скари, съдове за печене и др. Керамичното покритие е издръжливо, а продуктите се използват активно в различни страни по света.

тигани AMT Gastroguss 

 • TVS Gran gourmet

Италианската марка произвежда висококачествени съдове, които задоволяват желанията на всяка домакиня. Марката се развива всяка година, въвеждайки нови технологии, експериментирайки с дизайн, декорация и подобрявайки качеството на стоките.

тигани TVS Gran gourmet  

 • Biol

Производител на чугунени и алуминиеви прибори, произвежда котли, тигани, тенджери, тави и други домакински уреди. Те имат незалепващо покритие, издръжливи са и не губят практичността си след 3-5 години употреба.

тигани biol

 

Оценка на тигани

При съставянето на оценката бяха взети предвид не само резултатите от сравнителните тестове, но и мненията на експертите и отзивите на клиентите. Те направиха оценка за избора на най-добрите производители на чугунени тигани, съдове с незалепващо покритие, характеризиращи се с издръжливост и практичност. В допълнение към тези проверки при съставянето на оценката бяха взети предвид много технически характеристики на всяко устройство, а именно:

 • Материал на съда
 • Слой
 • Незалепващи свойства
 • Размери
 • Дебелина
 • Подвижна дръжка
 • Цена

тигани онлайнДопълнителните функции ни позволиха да съставим рейтинг, който може да се използва като ориентир при избора на кухненския уред за приготвяне на вкусни ястия.
Тиганите са направени от материали, които не вредят на човек, не влияят на вкуса и здравето на готвените продукти. Керамичните тигани винаги са незалепващи, нямат дълъг живот, но могат да осигурят на човек комфорт по време на готвене, безопасност и удобство. Керамичните модели не могат да се мият в съдомиялна машина и не трябва да се използват за продължителни периоди на готвене. Под въздействието на висока температура те могат постепенно да загубят функциите си.

чугунени тигани онлайн

Как да изберем добри тигани според котлоните си?

Преди всичко е добре да съобразите кои тигани са съвместими с печката и котлоните ви. Много производители на тигани и тенджери обявяват за кои котлони са подходящи съдовете им и за кои – не. Ако за избраните тигани това не е споменато, можете да попитате служител в магазина, да проверите в сайта на  производителя или просто да потърсите отговор в интернет.

Керамични котлони

Можете да използвате всякакви тигани освен медни, от неръждаема стомана с открита медна основа и стъкло. Избраните тигани трябва да имат гладка и плоска основа, за да се осигури максимално добър контакт с керамичния котлон. Традиционни чугунени тигани също могат да се използват, но не ги движете много по котлона, защото има риск от надраскване и повреда.

Газови котлони

Всички тигани, независимо от материала, могат да се използват на газов котлон. Просто не забравяйте да регулирате силата на огъня, за да не излиза извън основата на тигана и съответно да повреди дръжката му.

Индукционни котлони

Този тип котлони стават все по-популярни и предпочитани, но не работят с всякакви тигани. Обикновено индикаторната светлина на котлона започва да мига, ако върху него е поставен тиган от неправилен материал или същият просто не се нагрява.

Единствените тигани, които могат да се използват с индукционни котлони са тези с магнитен материал в основата си, например чугунени или от неръждаема стомана. Алуминиевите и медни тигани не могат да се използват, освен ако в основата им няма слой от магнитен метал.

тиганиМатериали, от които се изработват тигани

Време е да разгледаме по-подробно и материалите, от които най-често се изработват тигани, заедно с техните предимства и недостатъци.

Алуминий

Повечето алуминиеви тигани имат емайлирано покритие отвън и незалепващо покритие отвътре. Това ги прави здрави, лесни за почистване и устойчиви на надраскване и петна. Можете да намерите тигани от формован или анодизиран алуминий, които приличат на чугунени, но са по-леки и имат по-добра топлопроводимост.

Чугун

Този материал се нагрява бавно, но задържа топлината дълго, което прави тиганите, изработени от него, идеални за бавно и равномерно готвене на по-ниски температури. Не забравяйте, че дори след изключването на котлона, храната ще продължи да се готви за известно време на такъв тиган. Чугунените тигани без покритие не трябва да се слагат в съдомиялна машина, но за щастие повечето имат емайлирано покритие отвън и незалепващо отвътре.

Мед

Медта има отлична топлопроводимост. Добрите медни тигани са наистина скъпи, но за сметка на това могат да бъдат вечни. Медта обаче реагира с по-киселинни храни, например месо и риба, затова обикновено тези тигани имат покритие от неръждаема стомана или калай. Медните тигани изискват по-внимателно почистване и поддръжка, ако държите да имат добър външен вид през годините.

Анодизиран алуминий

Тиганите от анодизиран алуминий се отличават с дълбок сив или черен цвят. Покритието им не се бели, напуква, чупи и не реагира с различни храни. Можете да използвате и метални бъркалки, но има риск да одраскат покритието. Тези тигани не са безопасни за миене в съдомиялна машина, но за сметка на това покритието им е незалепващо. Отличават се с лекота и бързо загряване. Тиганите от анодизиран алуминий са скъпи, но обикновено оправдават инвестицията, ако се ползват с котлони, различни от индукционните.

Неръждаема стомана

Тези тигани са направени да издържат на доживотно ползване, но са сравнително скъпи. Храната понякога залепва за тях, затова се изисква използването на малко повече мазнина при готвене. Неръждаемата стомана не е добър проводник на топлината и има риск от неравномерно загряване, но при някои тигани има покритие от алуминий или мед за подобряване на топлопроводимостта. Готвенето на по-ниски температури също е добро решение на този проблем. Тиганите от неръждаема стомана могат да се мият и в съдомиялна машина.

тиганиРазмери на тиганите

Избирането на тигани с подходящите размери е изключително важно. Малък тиган би свършил работа за приготвянето на едно-две яйца, докато в голям и дълбок тиган можете да приготвите дори супа. Реално няма правилен и грешен избор що се отнася до размерите на тиганите. Всичко зависи изцяло от вашите нужди – какво ще готвите, колко често и в какви количества.

Някои домакини предпочитат по-малки и плитки тигани, други пък искат големи и дълбоки, а трети биха предпочели да имат всякакви размери под ръка в кухнята.

Форма

Формата на тигана обикновено е определяща и за това какво може да се готви в него. Например повечето грил тигани са с квадратна форма.  Но като цяло по-широките и плитки тигани са по-подходящи за готвене, където е необходимо изпаряване.

тиганиКапаци

Ако избирате комплект тигани е много вероятно в него да има и капаци за тях.  Когато пък избирате единичен тиган, то е добре да помислите дали ще имате нужда от капак и ако да – да изберете и подходящ такъв. Хубавите капаци са направени от същите материали като тиганите, за да издържат на същата топлина. На пазара преобладават и стъклените капаци, които пък ви позволяват да наблюдавате храната, докато се приготвя без да ги вдигате от тигана.

Съхранение

Мястото за съхранение на кухненските съдове обикновено е недостатъчно и е проблем за повечето домакини.  Затова и избирането на комплект тигани, които могат да се събират един в друг е доста добър вариант, особено ако нямате много налично място в шкафовете.

тиганиНай-добрите модели тигани, препоръчани за вас

 

Най-добрите тигани, покрити с тефлон

Незалепващите тигани имат тетрафлуоретиленово покритие. Материалът е безвреден и това е доказано от германски учени през 2011 г. Дори частиците на покритието да попаднат в стомаха на човек с храна, те ще се отделят по естествен начин, без да създават дискомфорт или опасност от отравяне за това лице, когато материалът се разгради в храносмилателен тракт. Класирането описва 3 модела тигани, покрити с тефлон, които са избрани чрез сравнителни таблици между 6 кандидати.

1. Тигани Tefal Extra 24 cm

Тигани TefalМоделите на Tefal се различават от другите производители по това, че имат специален цветен индикатор в центъра, който променя цвета си по време на максимално нагряване. Благодарение на тефлоновото им покритие храната не изгаря и ви позволява да я готвите дори без добавяне на масло. Дръжката е направена от топлоустойчив материал, който не се загрява. Корпусът е изработен от алуминий и по време на употреба не губи свойствата и външния си вид.

 

Предимства

 • Има индикатор за отопление
 • Има висококачествено покритие
 • Този модел е надежден и издръжлив във времето

Недостатъци

 • Продава се без капак

 

В ревютата можете да видите, че повечето купувачи са доволни от този модел, защото той не губи свойствата си дори при продължителна употреба. Единственият недостатък е, че често се продава без капак, което не винаги е удобно за потребителите.

 

купи сега


2. Тигани AMT Gastroguss AMT526 26 cm

Тигани AMT GastrogussТиганът е изработен от отливен алуминий и има 5-слойно незалепващо покритие, което ви позволява да готвите различни ястия без те да залепват. Покритието е трайно и безопасно, отговаря на всички международни стандарти. Извитите ръбове осигуряват лесно оттичане без капене. При контакт с покритието е необходимо да се използват неметални остриета, които не надраскват или оставят стружки на дъното. Незалепващото покритие не излъчва неприятна миризма и ви позволява да готвите ястия за правилната и здравословна диета.

 

Предимства

 • Удобен е за готвене
 • Има висококачествено покритие
 • Има универсални размери
 • Устойчив е във времето

 

Недостатъци

 • Има доста висока цена

 

В отзивите пише, че титанът е с най-доброто покритие за тиган, на който е приятно да готвите вкусни ястия с добавка на масло или в някакъв сос. Покритието не създава мирис на изгаряне и  се загрява незабавно. Запазват се полезните свойства на продуктите след обработката им в него.

 

купи сега


3. Тигани Tefal Emotion 26 cm

Тигани Tefal EmotionТиганът не е обект на драскотини, изработен е от титанов материал и той издържа на максималната температура при нагряване. Може да се използва за всички видове печки, включително индуктивни. Моделът е изработен от неръждаема стомана, устойчив е на корозия и повреди. Също така може да влезе в контакт с различни инвазивни вещества като нишесте, сол и дори киселини. Средната продължителност на живота му е 10 години, което е много в сравнение с други модели. Изглежда, че има кръгла форма, корпусът е направен от неръждаема стомана, горният диаметър е 26 см. Капацитетът му е достатъчен, за да приготвите пълноценно хранене за цялото семейство.

 

Предимства

 • Траен е
 • Има превъзходно качество
 • Лесен е за използване
 • Има красив дизайн

Недостатъци

 • Този модел няма покритие

 

В отзивите мнозина пишат, че моделът се характеризира с удобство и комфорт при използване, не се деформира. Липсата на подвижна дръжка не позволява той да бъде сложен във фурната и това е неговият малък недостатък.

 

купи сега


Най-добрите, покрити с мрамор тигани

Моделите са направени от обичайния тефлонов материал, който има оцветена повърхност от каменни частици. Те повишават устойчивостта на тигана към различни драскотини и повреди. Вкусът на готвената храна също се различава от предишните материали. Истинските гранитни тигани често имат висока цена. При съставянето на рейтинга бяха оценени техническите характеристики на 8 кандидати, от които бяха избрани само 2 модела.

4. Тигани Granit de vis 24 cm

Тигани Granit de visТиганът е представен от многослойна система, както и от втвърдени минерални кристали. Частиците, които играят ролята на подсилваща връзка, увеличават незалепващите свойства, създават здравината и практичността на модела. Кухненският аксесоар е с кръгла форма и просторни обеми. Дебелината му е 6 мм, а радиусът му е 24 см. Дебелината на стените и дъното елиминира образуването на деформация върху продукта и гарантира трайността на съдовете. Такава повърхност трябва да е в контакт само с дървени бъркалки, тъй като металните уреди бързо ще повредят използвания материал.

 

Предимства

 • Можете да готвите в него и без мазнина
 • Не отделя специфични миризми при готвене
 • Има достъпна цена

Недостатъци

 • Не може да се намери на много места

 

Отзивите пишат, че мраморната повърхност няма неприятна миризма. И поради малките частици камък, въведени в материала, моделът е защитен от деформации и надрасквания по време на използването му. Има ниска и достъпна цена, така че мнозина могат да си купят този модел.

 

купи сега


5. Тигани TVS Gran gourmet 24 cm

Тигани TVS Gran gourmetТиганът е изработен от отливен материал и има висококачествено незалепващо покритие. Устойчивостта се увеличава от втвърдените минерални частици. Външната повърхност не се наранява от метални устройства, но е по-добре да не докосвате вътрешната повърхност с метални изделия. Повърхността не губи свойствата си дори под въздействието на високи температури. Този тиган може да се използва върху различни плочи. Италианското качество увеличава трайността на продукта, като го удължава до 10 години редовна употреба.

 

Предимства

 • Изработен е от висококачествен материал
 • Има големи размери
 • Има безопасен мраморен състав
 • Има достъпна цена

Недостатъци

 • Не се предлага в много магазини и не може да се намери навсякъде

 

От рецензиите може да се разбере, че моделът се използва активно от домакините, той гарантира безопасно готвене, без неприятни миризми. Почиства се лесно и може да се поставя и в  съдомиялни машини.

 

купи сега


Най-добрите чугунени тигани

Моделите от чугун създават специални вкусови характеристики на продуктите, поради бавното нагряване. Миризмата и ароматът на готвената храна напомнят на руските ястия в пещи … Чугунът е здрав и издръжлив материал, не е обект на леки механични повреди, той взаимодейства с уреди от желязо. Единственият недостатък е, че те не могат да се мият в съдомиялна машина. При съставянето на рейтинга бяха взети предвид 7 кандидати, от които бяха избрани само 2 тигана с всички функции.

6. Тигани Biol 0126 26 cm

Тигани BiolТиганът е предназначен за пържене на палачинки, хапки, сирена, тестени изделия. Има подвижна дървена дръжка, която е уникално проектирана. Поради функцията на подвижната дръжка е удобно да го поставите и във фурната, за да се изпекат блатовете на тортата. Моделът е изработен от висококачествен чугун, който не губи своите функции и свойства дори след дълги години употреба. Дъното е с дебелина 4 мм и след готвене, дъното задържа топлина за още 10-15 минути.

 

Предимства

 • Има достъпна цена
 • Можете да го сложите и във фурната
 • Има подвижна дръжка
 • Лесно можете да го почистите
 • Изработен е от качествен материал

Недостатъци

 • Не е много устойчив във времето

 

В отзивите потребителите пишат, че висококачественият чугунен тиган ви позволява да готвите тънки палачинки и въздушни чийзкейкове, без да ги изгаряте. Наложително е да добавите капка растително масло при готвене в такъв тиган.

 

купи сега


7. Тигани Lodge L8SK3 26 cm

Тигани LodgeСупер твърдият тиган е с диаметър 26 см, изработен е от чугун и има удобна дръжка. Две странични дръжки на модела са предназначени за фурна. Те позволяват равномерно добавяне на точното количество сос към приготвеното ястие. По време на готвенето продуктите не губят свойствата си, загряват се и се запържват равномерно. Моделът е приложим както за газови, така и за електрически готварски печки. И в двата случая той не губи външния си вид. Височината на страните е до 5 см, това ви позволява да готвите ястие за цялото семейство наведнъж.

 

Предимства

 • Има удобни размери
 • Има добра устойчивост на износване
 • Можете да готвите с него и във фурната
 • Изработен е от качествени материали

Недостатъци

 • Дръжката се загрява лесно
 • Този модел няма покритие

 

В отзивите си мнозина пишат, че този супер здрав тиган е най-доброто решение за домакини, които са свикнали да готвят много. Той е удобен за използване, практичен и функционален. Можете също така лесно да го вземете сред природата и не се страхувайте, че ще бъде повреден.

 

купи сега


Най-добрите тигани за палачинки

Моделите имат различни размери и височини на страните, диаметърът им е средно 22 см. Ниските страни са предназначени за бързо и удобно обръщане на палачинките. Моделите имат специален слой, който предотвратява залепването на готвената храна. Можете да пържите палачинки върху тях без масло. Те са леки и имат тънки и дълги дръжки. Някои модели имат специални форми на дъното, което ви позволява да създадете красив модел за палачинки. При съставянето на рейтинга бяха разгледани 5 кандидати, от които само 2 модела с високи свойства и технически характеристики преминаха селекцията.

8. Тигани Schmitter

Тигани Schmitter

Тиган Schmitter има модерен и стилен дизайн в цвят бордо. Този универсален тиган има кръгла форма и е с фиксирана дръжка. Може да се ползва върху газови и електрически котлони. Загрява се бързо и равномерно. Удобен и лесен е за ползване и поддържане. Почиства се и се измива много лесно след употреба.

Тиган Schmitter разполага с три-слоен керамичен интериор. Размерите на съда са следните: диаметър 26 см и височина 6 см. Дебелината му е 3мм. Тиган Schmitter е с  керамично покритие и  е с производител Tefal. Той не се предлага с капак, което би разочаровало някои потребители.

 

купи сега


9. Тигани OTI AG0453

Тигани OTI

Тиганът OTI е чист чугунен продукт. Чугунени съдове за готвене са здрави, трайни и изгодни в дългосрочен план. Съдовете от чугун стават по-добри, след като се използват, тъй като те постепенно абсорбират мазнини в порестата си повърхност. Готвенето в чугунени съдове OTI е здравословно и екологично. Вие ще може да готвите в тях традиционни ястия с вкус на недалечното минало. Размерите на този модел са: диаметърът на горната част – 24 cm и основен диаметър – 20 cm. Този модел универсални тигани има кръгла форма, черен цвят и се предлага без капак към него.

Как да го поддържате правилно за дълъг живот?

Позволете на OTI да се охлади, преди да го измиете. Внезапното охлаждане може да причини термичен шок, което може да доведе до напукване на съда. Измийте го с гореща вода и препарат, след това го изплакнете. За отпадъци от храна, които са трудни за отстраняване, се препоръчва уредът първо да се накисне, преди да започнете да го почиствате. Препоръчва се да изсушите съда преди да го приберете в шкафа.

Ако съдът се съхранява дълго време или не се използва много често, покрийте го с тънък слой минерално масло или парафин, за да образувате защитен слой срещу ръжда.

 

купи сега


Най-добраите грил тигани

Моделите са изработени от различни материали, могат  да бъдат от алуминий или чугун. Те имат различни форми, най-често представляващи кръгли или квадратни форми. За такива тигани са характерни издатините с ребра, между които има улуци. Те позволяват на храната да се приготвя веднага на скара, като същевременно запазват всичките си полезни свойства. Грил тиганът ви позволява незабавно да готвите риба, месо или зеленчуци. При съставянето на оценката бяха разгледани 10 модела тигани за грил, от които само 4 са преминали селекцията.

10. Грил тигани Vanora Home

Грил тигани Vanora Home

Ястията, приготвени в чугунени съдове, са по-ароматни, сочни, вкусни и здравословни. Чугунът, запазва топлина и задържа храната топла за дълго време, постоянно и равномерно, като значително намалява консумацията на енергия.

Готвенето и сервирането в съдове от чугун е здравословно и екологично. Продуктите от чугун са подходящи за индукционен котлон. Това е грил тиган, с квадратна форма. Той е черен на цвят и е изработен от чугун. Неговата дръжка е фиксирана и се предлага без капак.

Как да го поддържате правилно за дълъг живот?

Преди първата употреба измийте тигана с вода и препарат и намажете вътрешността му с масло. Не прегрявайте уреда, когато е празен. Никога не загаряйте масло или мазнина. Може да го почистите и в съдомиялната машина.

 

купи сега


11. Грил тиган с капак и махаща се дръжка Kinghoff KH 1511

Грил тиган Kinghoff KH 1511

Това е модел оребрен тиган за котлон или фурна от КingHoff. Неговите размери са: 28см х 28см х4.5 см. Подходящ е за готвене и във фурна след премахване на дръжката и капака му. Има мpaмopнo нeзaлeпвaщo пoĸpитиe oтвътpe. Той не съдържа РFОА xимиĸaли и се грижи  зa вашето здpaвocлoвнo гoтвeнe и хранене.
Има махаща се дръжка. Πoдxoдящ е зa шиpoĸa гaмa ĸoтлoни: гaзoви, xaлoгeнни, eлeĸтpичecĸи, cтъĸлoĸepaмични и индyĸциoнни. Идeaлeн е зa гoтвeнe бeз мaзнинa и е изĸлючитeлнo лeceн зa пoчиcтвaнe, като е пoдxoдящ дори и зa cъдoмиялни мaшини. Използвайте само найлонови, силиконови или дървени прибори при работа с тигана.

Висококачествената изработка на грил тиган Kinghoff гарантира използването му дълго време. Благодарение на незалепващото му покритие в него можеш да приготвиш здравословни ястия с по-малко количество мазнина.

купи сега


12. Грил тиган с капак ZEPHYR ZP 4316 M28C

Грил тиган с капак ZEPHYR

Покрит е с дълготрайно незалепващо покритие Granite, осигуряващо комфорт при готвене. Идеално, ако желаете да пропуснете неприятното почистване на загорялата храна. С него можете да готвите без мазнина и любимито ви месно или постно ястие гарантирано ще се хареса на всеки.

Има висококачествен капак от закалено стъкло, с който ще задушите храната до перфектното състояние. Той задържа храната топла дори след готвене. Бакелитена дръжка, правеща готвенето лесно и безопасно ще придаде още по-голяма сигурност при употреба. Можете да чувствате ръцете си защитени и да готвите с настроение.

Супер тиган за всяка съвременна кухня, той неминуемо ще стане любимият Ви съд за готвене. Толкова устойчив и удобен, тиганът е подходящ за всички видове котлони – от електрически до индукционни. Измийте го без никакви усилия, само с поставяне в съдомиялна машина и се отдайте на други занимания.

С грил тиган с капак ZEPHYR готвенето ще се превърне в удоволствие и забавление. С него можеш да приготвиш храната си на всякакви видове котлони, дорииндукционни, а благодарение на незалепващото му гранитно покритие, почистването му ще стане като детска игра.

Това е квадратен грил тиган, изработен  от висококачествен лят алуминий. Има незалепващо покритие Granite и бакелитена, ненагряваща се дръжка за защита на ръцете. Подходящ е за всякаквивидове котлони. Задържа топлината на храната дори и след готвене. Идеален е за готвенебез мазнина и е изключително лесен за почистване. Подходящ е и  засъдомиялни машини.

 

купи сега


13. Грил тигани Muhler MR-2810M

Грил тигани Muhler

Тиган грил Muhler MR-2810M, 28 cm е изработен от лят алуминий за оптимална топлопроводимост. Покрит е с висококачествено мраморно незалепващо покритие. Има сгъваема сваляща се дръжка и е походящ за елетрически, газов и стъклокерамичен котлон.  Може да се почисти и в съдомиялна машина. Той е черен на цвят. Неговите размери са: 28cm х 28cm х 4 cm.

 За ползване и грижа за продукта, трябва да прочетете инструкциите на етикета.

купи сега


5 основни съвета при избор на нов тиган

Как да изберете най-подходящия тиган и да не се объркате, докато стоите в магазина? Подготвихме 5 основни препоръки за избор на тиган за универсална употреба.

 1. Ако решите да изберете алуминиев тиган с незалепващо покритие, обърнете внимание на лят алуминий, с удебелени стени и дъно.
 2. Диаметърът, определен от производителя, се измерва от горната част на съда, а не от дъното. Диаметърът от 24 см е оптимален за един човек, от 26 см – за семейства от 3 човека, от 28 см – подходящ за големи семейства.
 3. За печене във фурната изберете съдове с подвижна дръжка или метална дръжка без пластмасови елементи.
 4. За керамичен плот контакт с тигани с медно или алуминиево дъно е нежелателен, тъй като те оставят следи.
 5. За индукционна печка са подходящи само специални съдове за готвене, които са маркирани със специална маркировка.

тигани

Живеем в такова време, че различните видове стоки за бита се усъвършенстват и усъвършенстват, ставайки по-функционални и практични. Това важи и за съдовете за готвене, включително и за тиганите. Всеки тиган трябва да бъде функционален и преднамерен, лесен за почистване, да има голям капацитет, удобна дръжка и незалепваща повърхност. Търсите тиган за ежедневна употреба, съвместим с всякакви източници на топлина? С радост ви съобщаваме, че вече има подобни продукти на пазара, които могат да ви спестят време и да ви гарантират перфектни резултати без много усилия. Всички съвременни тигани са направени от устойчиво и незалепващо покритие. С тях можете да приготвяте всякакви ястия лесно и бързо и да почиствате вътрешната част с едно движение.

тигани

Няма значение дали сте веган, вегетарианец или ценител на пърженото, най-добрият тиган е основно средство във всяка кухня. И ако искате наистина лесен живот, тогава ни се доверете – ще искате да притежавате поне един тиган с незалепващо покритие. Ако ви е писнало от омлети, пържени картофи и картофени кюфтета, залепващи в тигана и ви болят ръцете от търкане на тигани,  тогава тиган с незалепващо действие ще дойде като нещо свещено за вас. Изброихме голям брой разнообразни модели на пазара, отличени като най-добрите сред потребителите. Надяваме се да сме ви помогнали в избора на нов тиган!

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.