10 най-добри възглавници

Възглавницата за спане е незаменим аксесоар за перфектен сън

5/5 - (1 глас)

Знаете ли, че изборът на възглавници е сред най-важните неща, що се отнася до качеството на съня ви? Ето защо, когато избирате добра възглавница за спане, трябва да вземете предвид няколко фактора, като например положението, в което обикновено спите, размера на възглавницата, както и пълнежа и дебелината ѝ.

Кога за последен път се събудихте уморени и с болки във врата или гърба? Ако отговорът е „тази сутрин“ или ако често не спите добре, най-вероятно е време да смените възглавницата си!

Мнения за най-добри възглавници на пазара

И така, ето нашето ръководство за избор на качествена възглавница, за да се събуждате отпочинали и свежи всяка сутрин.

Възглавницата за спане е незаменим аксесоар за перфектен сън. Неизползването на компетентен продукт в това отношение може да доведе до болки във врата и гърба, мигрена, прекомерно хъркане или дори безсъние.

Най-добрите възглавници осигуряват както спокоен сън, правилна позиция на главата, шията и раменете, така и правилно положение на гръбначния стълб, намалявайки натиска върху гърба. Те също така помагат за регулиране на дишането по време на почивка, като почти напълно намаляват болките във врата или главоболието, причинено преди това от неадекватни възглавници.

Такъв артикул трябва да бъде направен от качествени материали, деликатни на допир, които могат да позволят на кожата на лицето да диша правилно. Най-новите модели възглавници на пазара са проектирани по такъв начин, че да имат способността да намаляват натрупаната прекомерна температура във врата и главата, като ни осигуряват перфектен комфорт през нощта.

възглавнициЗащо възглавницата е много важна за добрия сън през нощта?

Правилното положение по време на сън е много важен аспект за добрия и спокоен сън, без да се събуждате схванати и с болки в гърба на следващата сутрин. А възглавницата, на която спите, е факторът, който допринася най-много за тази позиция.

Какво означава правилна позиция на сън ?

За да спите добре, цялото ви тяло трябва да бъде перфектно подравнено: това означава, че главата, шията, раменете, тазът и краката ви образуват права линия, без възходи и падения.

Ако врата и раменете не се поддържат правилно или ако не получават достатъчна опора, тогава гръбначният стълб няма да бъде правилно подравнен и на сутринта ще се събудите с болки във врата или гърба, както и много уморени.

Както при матрака, удобството и опората са много важни. Най-добрата възглавница е тази, в която се чувствате комфортно, но в същото време тя трябва да е подходяща за позицията, в която сте свикнали да спите.

възглавнициКак да изберем правилната възглавница за спокоен сън?

Изборът на възглавница е индивидуален процес. Що се отнася до този избор, няма форма, размер или материал, подходящи за всеки. Най-добрият начин е да разберете коя възглавница е подходяща за вас.

И така, ето какво трябва да имате предвид, когато търсите нова възглавница.

1. Пълнежът или „сърцевината“ на възглавницата

Тук ще имате много възможности за избор и през повечето време изборът се свежда до предпочитанията на всеки. Но тук трябва да вземете предвид дали имате някаква известна чувствителност или алергии.

възглавнициВъзглавници, пълни с гъши пух

Възглавниците, пълни с гъши пух или смес от гъши пух и патица, са меки и леки и специалистите препоръчват да изберете този тип пълнеж, ако сте свикнали да сменяте позицията си често по време на сън. Така през нощта този тип възглавници лесно ще променят формата си в зависимост от стойката на тялото ви.

Гъшият пух обаче може да бъде труден за почистване и в тези ситуации съществува риск от развитие на алергични реакции и чувствителност към този тип пълнеж. Ето защо, ако използвате такава възглавница, не забравяйте да я почиствате и периодично да я проветрявате, за да предотвратите развитието на микроорганизми.

На пазара и в онлайн пространството можете да намерите възглавници, пълни с гъши пух от най-високо качество, които се предлагат в няколко модела.

Възглавници, пълни с гъши пух Възглавници със синтетичен пълнеж

Възглавниците със синтетична подплата са по-достъпни от тези с пълнеж от гъши пух и обикновено са меки до средни, но не толкова меки като тези с естествена подплата. Те също така ще се смачкат по-бързо и трябва да се сменят по-често от други видове възглавници.

Най-популярният избор, когато става въпрос за възглавници със синтетичен пълнеж, са тези от силиконов пух. Предимството на този тип пълнеж е, че няма риск от развитие на алергии, както при тези с естествен пълнеж.

Възглавници със синтетичен пълнежВъзглавници с пълнеж от вълна

Възглавниците с пълнеж от вълна са хипоалергенни и устойчиви на плесени и акари. Те не задържат влагата и са много ефективни за регулиране на телесната температура по време на сън, като са хладни през лятото и топли през зимата. Възглавниците с този тип пълнеж обикновено са по-твърди и имат доста дълъг живот. Ако искате по-мека вълнена възглавница, потърсете такава с пълнеж от вълна алпака.

В много магазини можете да намерите 100% естествени възглавници от овча вълна, които са идеални за цялото семейство.

Възглавници с пълнеж от вълнаВъзглавница с бамбуков пълнеж

Възглавниците с бамбуков пълнеж са особено препоръчителни за деца, поради техните абсорбиращи, антиалергични и антибактериални свойства. По този начин бамбукът позволява на кожата да диша добре по време на сън и ви осигурява повишен комфорт през цялата нощ.

Възглавниците с този тип пълнеж съдържат бамбукови влакна и микрогел в процент 30, съответно 70%.

Възглавница с бамбуков пълнежВъзглавници с памучен пълнеж

Памукът е много подобен на вълната в много отношения, той е хипоалергичен пълнеж и устойчив на акари и плесени. Памучните възглавници обикновено са плоски и твърди, често са правилният избор за хора с алергии или чувствителност към химически обработки.

В магазините и онлайн пространството ще намерите различни модели естествени и удобни възглавници, със 100% памучен пълнеж.

Възглавници с памучен пълнежВъзглавници с мемори пяна

Възглавниците с мемори пяна станаха изключително популярни през последните години, оформяйки се във формите на главата и шията ви и равномерно разпределяйки тежестта по цялата й повърхност.

Всички тези качества правят тази възглавница много популярен избор сред тези, които страдат от болки във врата или в гръбначния стълб. Въпреки това, мемори пяната задържа топлината, което може да доведе до дискомфорт и изпотяване по време на сън. Затова специалистите съветват да изберете възглавници от пяна с качествени материали, които са снабдени с вентилационна система, която облекчава тези дискомфорти.

Възглавници с мемори пяна

2. Тегло на възглавницата

Възглавниците с пълнежи от естествени или синтетични влакна са по-леки, докато тези с мемори пяна са по-тежки. Теглото на възглавницата е аспект, който зависи от предпочитанията на всеки. За хората, които често се движат по време на сън и много сменят позицията на тялото си, по-леката възглавница може да бъде предпочитаното решение.

3. Качество на пълнене

Най-добрите възглавници за спане са тези, които съдържат най-висококачествения пълнеж. След като сте избрали подходящата за вас възглавница, специалистите съветват да не правите компромиси с качеството и да изберете най-добрата възглавница, която бюджетът ви позволява.

4. Размер на възглавницата

Повечето хора избират възглавници със стандартен размер, но ако предпочитате по-голяма възглавница, не трябва да забравяте да помислите за подравняване на стойката по време на сън. Дебелината на възглавницата допринася много за този аспект и трябва да я изберете по такъв начин, че да имате добър и удобен сън. Също така, уверете се, че възглавницата и калъфката се вписват идеално. По-малката калъфка за възглавници ще промени формата на възглавницата, което може да повлияе на позицията на главата и шията ви по време на сън.

Възглавници 5. Форма на възглавницата

Днешните възглавници са направени в най-различни форми, за да ви дадат по-голяма опора за главата и шията по време на сън. Някои от тях могат да бъдат много полезни, особено за тези, които имат проблеми с врата или гръбначния стълб. Ергономичните и анатомични възглавници имат специални извивки: една с по-висока височина за тези, които спят на една страна, и втора с по-ниска височина, за тези, които обикновено спят по гръб. Тези извивки помагат за поддържане на главата и шията през цялата нощ.

6. Позата, в която сте свикнали да спите

Въпреки че много хора пренебрегват този критерий, позицията, в която сте свикнали да спите, е много важен аспект при избора на добра възглавница за сън. Така че, дори да сменим позицията си през нощта, всички ние имаме „господстващо“ положение, в което прекарваме повече време и което трябва да вземем предвид при избора на възглавници.

Възглавници

Възглавници за тези, които спят на една страна

Ако сте свикнали да спите на една страна, специалистите ви препоръчват да изберете по-здрава и малко по-дебела възглавница. В идеалния случай тя трябва да запълни пространството между ухото и външната точка на рамото, за да проверите подравняването на главата, врата и гръбначния стълб.

Възглавници за тези, които спят по корем

Ако сте свикнали да спите по корем, тогава се препоръчва да използвате тънка възглавница – или дори да спите без възглавница. Също така, за да се предотвратят болки в кръста, специалистите препоръчват използването на друга възглавница под стомаха или под таза за подравняване на гръбначния стълб.

Възглавници за тези, които спят по гръб

Тези, които са свикнали да спят по гръб, се нуждаят от по-плоска възглавница, за да поддържат правилното подравняване. Специалистите препоръчват и използването на мека възглавница. Ето защо, за тези, които предпочитат тази позиция, ергономичните или анатомични възглавници могат да бъдат идеалният избор.

Възглавници Кога трябва да смените възглавницата си?

Като общо правило възглавниците, на които спите, трябва да се сменят след 1 година и половина. Възглавниците с мемори пяна издържат малко по-дълго, до почти 3 години. Възглавниците с естествен пълнеж са по-устойчиви от синтетичните и, разбира се, по-висококачествената възглавница ще издържи по-дълго от по-нискокачествената.

Ако използвате 5-6-годишна възглавница, най-вероятно нямате подходящата опора, което също влияе върху качеството на съня ви.

Ако не сте сигурни дали възглавницата ви е все още в добро състояние, можете да направите няколко прости теста, за да разберете.

Възглавници Погледнете внимателно възглавницата

Първо свалете калъфката и внимателно  разгледайте възглавницата. Съдържа ли петна от пот? Съдържа ли следи от износване? Мирише ли? Всичко това са признаци, че възглавницата трябва да се смени. Възглавниците събират мъртви клетки, прах и акари вътре в тях. С течение на времето почти половината от теглото на възглавницата може да се отдаде на тези нежелани микроорганизми, които могат да причинят алергии, да затруднят дишането по време на сън и да причинят неприятните миризми.

В зависимост от материала на възглавницата, тя може да бъде почистена, ако следвате внимателно инструкциите. Някои могат да бъдат поставени за кратко време в пералнята, а други могат да бъдат почистени със специални вещества.

Сгънете възглавницата си

Ако възглавницата ви премине визуалния тест, е време да преминете към следващата стъпка: сгънете възглавницата си наполовина. Ако възглавницата все още остава сгъната, без да се „опитва“ да върне първоначалната си форма, значи е време да я смените. В случай на възглавници с естествен пълнеж, можете да направите този тест, като протегнете ръка и поставите възглавницата перпендикулярно на предмишницата. Ако виси и се извива според формата на предмишницата, тогава възглавницата трябва да се смени.

В случай на възглавници със синтетичен пълнеж, сгънете ги наполовина и добавете тежест отгоре – книга например. След това свалете тежестта и ако възглавницата не се върне в първоначалното си положение, то значи е време да я смените.

Възглавници Не забравяйте и възглавницата за пътуване

Ако сте човек, който пътува често с влак, самолет или дори с кола, не забравяйте, че е много важно по време на тези пътувания да използвате специални възглавници за правилно положение на главата и врата. Ако сте заспали в неудобни пози и се събуждате схванати с главоболие или възпалено гърло, изберете възглавница за пътуване, с която в бъдеще няма да срещнете тези проблеми. В интернет ще намерите такива възглавници в няколко модела, както за деца, така и за възрастни, включително и възглавници за пътуване с мемори пяна.

Възглавници Изберете най-добрата възглавница за спокоен сън

Надяваме се, че сме отговорили на всички ваши въпроси и че сме ви изяснили всички фактори, които трябва да вземете предвид при избора на нова възглавница. В крайна сметка перфектната възглавница зависи много от човека, в зависимост от предпочитанията и навиците на всеки.

Ако обаче е време да смените възглавницата, помислете за пълнежа, който сте избрали, и за позицията, в която обикновено спите. И не забравяйте: чистата възглавница може да предотврати алергични реакции и дискомфорт по време на сън!

Възглавници Най-добрите модели възглавници, препоръчани за вас

1. Анатомични възглавници Dormeo V3 АЛОЕ ВЕРА

Анатомични възглавници Анатомичната възглавница Aloe Vera V3 е една от най-добрите възглавници в света, специално проектирана да помага на хора с тежки проблеми със съня през нощта.

Тя предлага максимален комфорт във всяка позиция, в която сме избрали да спим, или на гърба, на стомаха или от едната страна, допринасяйки чрез анатомични функции за постигане на правилно положение на врата и главата, което не засяга гръбначния стълб. Това е възможно благодарение на двете регулируеми части, така че малката да поддържа здраво зоната на врата и раменете, докато по-голямата част осигурява допълнителен комфорт в областта на главата.

Снабдена с влакна Well Sleep и добавянето на алое вера, възглавницата има и ролята на успокояваща, релаксираща и глезеща кожата. Вискозните влакна имат терморегулиращи свойства и поддържат оптимално ниво на влажност, като същевременно се държат деликатно с кожата на лицето.

В случай на покупка, възглавницата за спане се предлага опакована във вакуумна торба, за многократна употреба, в която може да се съхранява по-дълго време. Тя може да се пере и в пералнята при температура от 60 градуса, достатъчно, за да осигури инхибиране на процеса на акари.

Ползите от използването на тази уникална възглавница не закъсняват. За по-малко от две седмици употреба тонусът е различен и тялото възстановява функциите си много по-бързо от обикновено.

Достъпната пазарна стойност превърна тази възглавница в един от най-разпространените артикули в спалните на хората навсякъде, като съотношението качество / цена се оказа изключително балансирано.

 

Предимства
 • Тя е удобна и ефективна.
 • Използва се за всяка една позиция за сън.
 • Оборудвана е с вискозни влакна Well Sleep и добавка на алое вера.
 • Тя има две регулируеми части.
 • Осигурява неуспорим комфорт в областта на главата.
 • Поддържа правилна позиция на врата и раменете.
 • Има терморегулируеми свойства.
 • Инхибира процеса на акари.
 • Предлага се опакована във вакуумна торба, за многократна употреба.
 • Може да се пере и в пералнята при 60 градуса по Целзий.
Недостатъци
 • Този модел не може да се използва във влажни помещения.

купи сега


2. Възглавници Green Future Memory Arctic

Възглавници Green FutureПовечето хора се оплакват от прекомерна болка в гърба и шията, често причинена от неефективно използване на възглавници. Както се препоръчва да изберете най-добрите матраци за леглата в дома ви, така и специалистите по ортопедия настояват да се обръща повече внимание, когато става въпрос за избор на възглавници за спане.

Най-добрата възглавница, а също и най-популярната е Artic Gel Green Future Memory, изработена от полиуретанова пяна, която придава на главата, шията и гърба естествено положение. С други думи, няма да има натиск върху долната част на гърба и в областта на гръбначния стълб, поради уникалните свойства, въз основа на които е направена възглавницата.

Основната структура на възглавницата има слой студен гел, който осигурява спокоен и прохладен сън, като елиминира риска от прегряване на лицето през нощта, особено през горещия сезон. Този слой е проектиран прецизно за защита на кожата от раздразнения, като има качеството на регулиране на температурата на нивото на главата.

Възглавницата с пяна, както я наричат ​​още, има свойството да се връща в първоначалната си форма, независимо от тежестта, с която действаме върху нея. Основната характеристика на този тип възглавници е издръжливостта, като запазва свойствата си непокътнати дълго време.

Поддържането на покритието на калъфката се извършва чрез периодично пране при 40 градуса по Целзий, без използване на белина. Калъфът не трябва да се глади, а да се изсушава чрез центрофугиране.

Препоръчително е да използвате възглавница за сън в суха среда, в помещения, където ежедневно проветрявате, при нормален климат на влажност и температура, за да се избегне появата на мухъл или алергени.

 

Предимства
 • Изработена е от полиуретанова пяна.
 • Поддържа главата, шията и гърба в твърдо положение по време на почивка.
 • Елиминира натиска върху гръбначния стълб след работен ден.
 • Тя има слой студен гел.
 • Тя осигурява спокоен и прохладен сън.
 • Предпазва от дразнене.
 • Регулира температурата на главата.
 • Осигурена е с пяна.
 • Има висока степен на издръжливост.
 • Оборудвана е с калъфка.
Недостатъци
 • Тази възглавница не може да се използва във влажни пространства с неподходящ климат.

 

купи сега


3. Възглавници TED MEMORY

Възглавници ТЕД MEMORYУникален продукт на пазара, който се счита за една от най-добрите възглавници за сън, е възглавницата Ted Memory с пяна и бамбукови въглища, снабдена с 3D мрежа с бродерия.

Имаме възможността да използваме двете страни на възглавницата в зависимост от сезона, така че през топлия сезон да се възползваме от хладния климат, предоставен от перфорирания слой, а през студения период да се наслаждаваме на другата страна на възглавница.

Ергономичната възглавница залепва по тялото, поддържайки естествено подравняване на главата и гърба и предотвратявайки болки във врата и раменете. Този продукт е много полезен за тези, които имат неспокоен сън и за тези, които страдат от безсъние, мигрена и цервикални проблеми.

Това е възглавница с мемори пяна, мека и пълна с 90% бамбуков въглен и оборудвана с комфортна пяна за освежаване и пречистване на въздуха. Тя се препоръчва за хора, алергични към прах, прашец, пух или други съществуващи микрочастици. Материалите, от които е направена, са сертифицирани по най-високите стандарти за качество и безопасност на потребителя.

Външното покривало от изкуствена коприна, получена от бамбук, регулира температурата за оптимален комфорт и правилно дишане. Вътрешната подплата, снабдена с цип, поддържа действителния пълнеж. Бременните жени или хората с чувствителна кожа се съветват да използват този тип възглавници за сън за спокоен и дълбок сън.

Дори ако след изваждането на продукта от опаковката усетим странна миризма, това не е вредно, тъй като това е характерно за новия слой пяна, който за по-малко от два дни изчезва. Тази възглавница може да бъде чудесен подарък за любим човек.

 

Предимства
 • Възглавница с пълнеж от пяна и бамбукови въглища.
 • Оборудвана е с 3D мрежа с бродерия.
 • Може да се използва от студената страна през горещия сезон и от нормалната страна през студения сезон.
 • Тя има ергономичен дизайн.
 • Адаптира се към формата на главата, шията и раменете.
 • Предотвратява безсънието, мигрената и намалява болката във врата.
 • Тя пречиства въздуха.
 • Препоръчва се за бременни жени и хора с чувствителна кожа.
 • Оборудвана е с цип.
 • Лесна е за поддръжка.
 • Това може да бъде чудесна идея за подарък за любим човек.
Недостатъци
 • След отваряне има странна миризма, специфична за слоя пяна, която изчезва след два дни.

 

купи сега


4. Ватирани възглавници SOMNART HYPOALLERGENICMED

Ватирани възглавнициСред най-добрите антиалергични възглавници е капитонираната възглавница Somnart Hypo Allergic Med. Със средна височина и оптимална твърдост, тя е идеална за хора, които спят повече по корем или на една страна.

Тя запазва свойствата си дори и да се пере при 95 градуса по Целзий. Вътрешният материал е направен от 100% хипоалергенни полиестерни влакна, предварително опаковани в отделни топки (тъканни влакна или букет) с големината на перла, което води до много добър капацитет на агломерация, като по този начин запазва първоначалните си свойства за дълго време, дори след голям брой изпирания или мачкания.

Специалистите насочват всички алергични хора да купуват тази възглавница, включително тези, страдащи от болки във врата, мигрена или безсъние. Само след една седмица употреба резултатите няма да закъснеят и ще видите забележимо подобрение в качеството на съня си.

Елегантният й дизайн съвпада идеално с всеки интериорен декор, така че възглавницата може да бъде идея за подарък за близки приятели, семейство или роднини.

Материалите, от които е направена, са сертифицирани по най-високите стандарти за качество и безопасност на потребителя, като по този начин осигуряват пълен комфорт по отношение на използването на продукта. Най-важните ползи, донесени от качеството на материалите, са поддържането на хладен климат и намаляването на възможността за изпотяване.

 

Предимства

 • Една от най-добрите антиалергични възглавници.
 • Тя е ватирана.
 • Има средна височина и оптимална твърдост.
 • Идеална е за хора, които спят по корем и настрани.
 • Пере се дори при 95 градуса по Целзий в пералнята.
 • Изработена е от хипоалергенни полиестерни влакна.
 • Тя запазва свойствата си дълго време.
 • Облекчава болки във врата, мигрена и безсъние.
 • Изработена е от материали, сертифицирани по най-високите стандарти.
 • Има елегантен дизайн.
 • Това може да бъде чудесна идея за подарък.

Недостатъци

 • Възглавницата не е с  правоъгълна, а е с квадратна форма.

 

купи сега


5. Възглавници Sleepme memory

Възглавници Sleepme memory
Възглавниците Sleepme memory, Green Tea, се предлагат със сваляща се калъфка, за да се поддържат чисти по-дълго време и по-лесно. Те могат да се перат дори и в пералня. Размерът на тази възглавница е 60см x 40см x 12см. Възглавницата Ted Memory Green Tea е с пълнеж от мемори пяна и е обогатена с екстракт от зелен чай. С помощта на тази възглавница главата и шията ви са в съответствие с гръбначния ви стълб, независимо от позицията ви по време на сън, което предотвратява появата на болки в главата, раменете и гръбначния стълб. Платът е изработен от 3D, дишащ материал, който се пере – за по-добро почистване и дълготрайна свежест. Този модел възглавници се предлага в бяло и жълто и е добра идея да зарадвате любим за вас човек.

 

купи сега


Ватирани възглавници Alcam

Възглавница Alcam е микрофибърна и ватирана, а цветът й е бял. Тя има правоъгълна форма, а нейните размерите са 50см x 70см. Тази възглавница е със средно ниво на твърдост. Материалът, от който е изработена, е полиестер, а пълнежът й е от силиконови фибри. Възглавница Alcam е мека и удобна за употреба и ще се погрижи за вашата пълноценна почивка. Тя ще ви осигури максимален комфорт по време на сън. Освен това тя е антиалергична, с грижа за вашето здраве. Можете да сте сигурни, че ще ви предпази от акари и всякакъв вид микроорганизми. Също така може да се пере и в пералнята, а сушенето й става много бързо.

купи сега

 


7. Възглавници Hygiena

Възглавници Hygiena
Възглавницата Hygiena Somnart е с антистатично действие. Нейните размери са 50см х 70см. Предлага се в бял цвят и има правоъгълна форма. Този модел възглавници е със средно ниво на твърдост. Можете да я пуснете за пране и в пералнята на 95 градуса. Тя е изработена от микрофибър, а пълнежът й е от полиестер. Предлага на потребителите максимален комфорт и удобство по време на сън. Отпуснете се и се насладете на заслужена и гарантирана почивка. Тази възглавница е идеален подарък за приятел или близък човек.

 

купи сега


8. Възглавници New Daily Dilios

Възглавници New Daily Dilios

Възглавница New Daily Dilios е идеалната комбинция между достъпна цена и гарантирано качество на продукта. Пълнежът на възглавницата ( високоеластична полиуретанова пяна) осигурява нейната мекота, а тъканта на лицевия плат (100% Полиестер) е устойчива и издръжлива. Нейните размери са 45см х 65 см, а теглото й е само 550гр.  Ватираната възглавница New Daily Dilios e пухкава и удобна. Изработена е от парчета полиуретанова пяна (550 гр.) и тя поддържа врата ви в правилната позиция, което я прави идеална за вашия здравословен сън. С възглавница NEW DAILY DILIOS няма да нарушите бюджета си и ще се радвате на комфорта на полиуретановата пяна. Възглавницата е произведена в България от фирма Dilios, които са известни с висококачествените си продукти. Предлага се в бял цвят.

 

купи сега


 

Възглавници poohy basic

Моделът е с естествен пълнеж от 10% пух и 90% пера, обвити в калъфка от 100% памук, която служи като бариера за акари и алергени. HyperDown пухът във възглавницата се характеризира със завидна големина, здравина и еластичност, който лесно ще разпознаете в мекотата и обема на възглавницата. Той ще Ви доставя луксозен комфорт при всяко докосване. Платът и пълнежа са тествани и сертифицирани спрямо Standard 100 на Oeko Tex, Classe 1, съответно не съдържат вредни за кожата съставки. Подходящи са дори за малки деца и бебета. Възглавницата е идеална за хора, които спят настрани и по гръб. Тя е мека и се характеризира с висока проветривост и терморегулиращи свойства. Произведена е в България от изцяло естествени материали. Размерите й са 50см х 70см, а височината й е 20см.

Тази хотелиерска възглавница дава мека опора и предлага среден комфорт на достъпна цена. Тя е идеална възглавница за всякакви случаи, тъй като запазва формата си. Сместа от специално подбрани според качеството и извитата си форма перца и големите пухчета придават на възглавницата така желаната издутост и еластичност. Тя възвръща формата си бързо след натиск. Пере се в пералня на 40 градуса. Позволява и сушене в сушилня, но при по-ниска температура.

купи сега


10. Възглавници Somnomed

Възглавници Somnomed

Комплект възглавници HypoallergenicMed Somnart са микрофибърни и ватирани, а цветът им е бял. Възглавниците в комплекта са четири на брой, като имат правоъгълна форма, а размерите им са съответно 50см x 70см. Възглавниците са със средно ниво на твърдост. Пълнежът е разпределен, така че дълго време ще запази своите качества и първначалната си форма без да се деформира, дори след изпиране в пералнята на 95°C. Възглавниците HypoallergenicMed Somnart са удобни и комфортни за употреба и ще се погрижат за вашата пълноценна почивка. Освен това те са хипоалергенни, с грижа за вашето здраве, а и също така след пране сушенето им е бързо. Тази възглавница е предпочитана от много потребители както за лична употреба, така и за подарък.

купи сега


Заключение

Прекарваме една трета от живота си в леглото и качеството на съня ни се отразява пряко върху останалите две трети. Това означава, че  възглавницата всъщност има много по-голямо значение отколкото повечето от нас предполагат. Повечето възглавници може и да изглеждат сходно, но те се различават значително според това каква опора за главата и комфорт по време на сън ни предлагат. Добрата възглавница за човек, който спи по гръб може да бъде ужасно неудобна за такъв, който предпочита да спи по корем или настрани. Ако възглавницата не предоставя правилната опора на главата и шията, това ще доведе до неспокойствие и напрежение, съответно лош и некачествен сън. Ако все още не сте открили правилната възглавница или искате да смените старата и износена такава, няма за какво да се притеснявате. В това кратко ръководство ви представихме всичко необходимо, за да можете да изберете най-правилната възглавница за вашата почивка.

Може да харесате също
Оставете отговор

Вашия имейл адрес не е публикуван.